|
Zdarec, nevíte co by tohle mohlo být? Objevilo se mi to na některých rostlinách kolem 35 dne květu (tj. asi před týdnem)...??? Myslíte, že na to může mít vliv počasí dnešních dní? Vlhkost mi trochu stoupla, ale jenom bych dodal, že to má formu spíše prášku a dá se např. prstem normálně setřít... díky za rady |
|
|
rastajohn |
citace: |
Původní příspěvek od Robes
Zdarec, nevíte co by tohle mohlo být? Objevilo se mi to na některých rostlinách kolem 35 dne květu (tj. asi před týdnem)...??? Myslíte, že na to může mít vliv počasí dnešních dní? Vlhkost mi trochu stoupla, ale jenom bych dodal, že to má formu spíše prášku a dá se např. prstem normálně setřít... díky za rady |
To jest padli!!! Zachran se kdo muzes!!! :D |
|
|
suri |
Mas to v kelimkoch od kavy sa mi zda. Ak ano tak urcite urob zospodu par dier aby si zabranilo preliatiu. Potom ake stare su uz tie rastliny.? Ten kelimok je asi len 2 deci to je tak max na +- 3 tyzdne potom treba presadit lebo uz dochadzaju ziviny najma dusik kvoli ktoremu to moze zltnut tak skus niecim jemne prihnojit na rast. A tiez to pocasie poslednych dni tomu nepomaha----- |
|
|
|
Co s tím můžu dělat, jak se toho zbavit? Může mi někdo doporučit nějaký postup (přípravek), nerad bych totiž o vše přišel... díky |
|
|
rastajohn |
TADY se to resilo ... howgh |
|
|
Fiklipos |
no, právě, že to mám v 0,5 litrovejch kelímcích a díry vespod jsou... kytky maj něco přes měsíc, teď jsme začali jemně hnojit, tak uvidíme |
|
|
WERD |
no co třeba jakou máš hlínu?Ph?teploty?koukám že to máš za oknem tak bue spíš důležitější teplota zálivky.Než hnojit 0.5l kelímky radši bych to přesadil |
|
|
Fiklipos |
hlínu mám mix zahrad. substrátu B, substrátu pro kaktusy, perlitu a keramzitu, Ph mám 6, na noc jsem to nechával venku, ale podle mě jsou v noci teploty ok, zalejvám to vodou pokojový teploty, no, zejtra budu přesazovat, tak pak se uvidí |
|
|
WERD |
no nevím jestli jsou venku teploty ok...u nás bylo přes den 8C což prostydne v 0.5l kelímku docela brzo... |
|
|
WERD |
vůbec hydru nerozumím-ale kořeny ok?není 1.6 EC moc?nějáký enzymi? |
|
|
|
topíš v tom roztoku? ty kostky nemáš je zasolený,kolik ti z toho teče? osobně mi ty skvrny dělalo nízký ph. Pak možná ještě nějaký brouci, to jsi vyloučil tu mrchu co klade vejce ke stonku? Odtah vzduchu máš? |
|
|
|
zkus netopit, přidat peroxid, a odpověděl jsi dřív než jsem to doeditoval, tak se zeptám znova jakej máš odtah?cirkulace vzduchu taky dost udělá a napovídalo by tomu to že přední kytky jsou jakštakš v cajku a můžou to dostávat přes kořeny od těch nemocnejch. |
|
|
Hodinář |
Původní příspěvek od HCKid
WERD: kořeny samozřejmě žluté, ale to je symptom, nikoliv příčina. EC 1.6 neni moc, ven teče 1.0, ještě bych mohl přidat
masterblaster:
topím, 21°C.
Teče EC 1.0, ale problém nastal po tak krátké době (17 dnů), že o přesolení si myslím nemůže být řeč |
zdarec hc,
hele asi něco podobnýho, podle barvy listů, jen v menším měřítku právě zažívám. Na 100procent problémem budou kořeny. To jakym tempem si kytka vysává energii z listů bych typnul, že kořenovej systém bude pěkně zrychtovanej.
Můj případ: EC - po 5ti nedělích 2,4 a k tomu sem přidal vatáž, zvedla se teplota v místnosti - roztoku(NFT) a bylo vymalováno.
Jestli plíseň, nebo ta sůl, každopádně kořeny okamžitě zhnědly, konečky(i několik cm), jak bláto. Okamžitě sem stáhnul EC na 1,3 (z kohoutku 0,35) přidal kořeňák a čekal. Z hnědých mrtvolnejch kořenů začaly tak po tejdnu rašit nový bílý. Kdybych jim nechal původní EC 2,4 i ty nový bych spálil. Kytky maj tejden do konce a i přes barvu listů a 3 infarkty vypadaj solidně
Ještě mě napadlo jakou máš zálivku? myslim frekvence, objem, nemáš ty rw kostky i těsně před další zálivkou nasáknutý jak houba? |
|
|
luk4s |
Ahojte. Objevilo se mi na rostlinkách toto. Zdá se mi že se to objevilo ze dne na den... Včera večer jsem jim dal zálivku s hnojivem (zdálo se mi, že jsem to přehnal s koncentrací) a dnes tohle, tak nwm jestli to může být přehnojený, zdálo se mi to spíš jako nedostatek Ca?...Ted info: ...kytičky jsou v 31. dni květu. Jsou pod 70w sodíkem. Hnojim je kristalonem plod a květ cca jednou tydne. Ph ani EC neměřím. |
|
|
vodnebonecko |
ahoj, nepodarilo sa mi najsť niečo s mojim problemom tak by som sa chcel spytať:
Po aplikacii phyt-aminu a po uschnuti, sa mi na rastlinke vytvoria biele fliačky (zaschliny) mam s tym niečo robiť? (orosiť to alebo čo) uškodi to kytke? alebo je to bežne?
pls radu |
|
|
tomas2pet |
Původní příspěvek od HCKid
Přátelé, cca před 3 týdny jsem na tomto fóru prosil o pomoc, dostalo se mně jediné odpovědi od uživatele tomas2pet, a to, že chyba je v tom, že používám demi vodu, tj. deficit vápníku. Ten jsem dodal hašeným vápnem ve vhodném množství (EC 0.12), leč kytky po třech týdnech vypadají tak, jak vypadají, viz foto.
Chtěl jsem poprosit ty z vás, kteří mně mají opravdu čím poradit, aby sem své sofistikované odpovědi směřovali. Můj problém je zřejmě závažný a zapeklitý a pronásleduje mě již 2 roky a stál mě spoustu nervů.
Čtěte prosím celé:
Podmínky:
-jedu třetí round
-DRIP systém, hnojiva AH hydroponics, AH Growth/bloom stimulator
-PH 5.5-5.8 a nekolísá, EC 1.6. Výstupní hodnoty se liší dle kondice kytek v nich; roztok 21°C, neustále probubláván
-demi voda z osmotické jednotky
-teplota 16-21°C noc, 24-30°C den
-vlhkost 50-80%
-PH metr i EC metr pravidelně kalibruji
-genetika: Superskunk
Troška historie
-První round byl naprosto katastrofální, polovina kytek zhynula. Dělal jsem školácké chyby typu ujeté PH, důvod jsem shledal v tom.
-druhý round už jsem školácké chyby nedělal, kytky ale vypadaly podobně. Žloutnutí odspoda, schnutí, pomalý růst, některé kytky neporostly ani o píď. Problém se jevil jako výživový, ale EC i PH bylo v pořádku, tudíž jsem usoudil na špatnou vodu. Začal jsem brát vodu z potoka, kytky se rapidně zlepšily, ale jen tak na 70%. Problém tedy z velké části byl špatnou vodou.
-třetí-nynější round jsem zakoupil osmotickou jednotku, abych nemusel složitě vozit vzdálenou vodu z potoka a budit podezření.
Aktuálně:
-kytky "rostou" 7 týdnů, roztok z demi vody. První 2 týdny hezky kořenily, žádný problém nebyl. Třetí týden začaly u některých kytek žloutnout, bělat a usychat čpičky listů, jinde zas rezavé skvrnky. Růst se velmi zpomalil.
-nyní - po 7 týdnech - jsou kytky v přední části pěstírny jakž takž, jen jim žloutne pár spodních listů, ikdyž rostou pomalu. Kytky v zadní části pěstírny jsou zakrslé, žluté a suché odspodu, některé ož měsíc nerostou, jiné umírají.
Paradoxy:
-je zde měkká přírodní voda bez chloru, EC 0.2
-ani osmoticky přefiltrovaná voda nepomohla. Ani po dodání vápníku
-kytky vepředu jsou rapidně lepší než kytky vzadu, přestože je v pěstírně rovnoměrná teplota i ofuk
Závěr:
-Nejde mně do hlavy, že problém, který hledám, by tak moc poškozoval kytky, když:
--PH je 5.5-5.8 a nekolísá
--EC je 1.6 a kupuju značková hnojiva AH vyvinutá pro pěstování v hydroponii, růstové akcelerátory
-Pokud by byl problém ve vodě (nějaký sajrajt), jak na to poukazovalo zlepšení po výměně za vodu z potoka, proč nepomohla osmóza?
-Pokud by to byl třeba deficit vápníku, tak by oschly třeba špičky listů, a neumírala by polovina kytek; navíc tu spousta lidí demi vodu na drip používá, neředí ji a nemají problém;navíc jsem vápník dodal a ke zlepšení nedošlo |
no já bych řek, že pokud ty kytky vystresuješ tímhle způsobem, tak už se nedá nic moc dělat, já bych to po třech týdnech zrušil a rozjel znova, tohle nemá cenu.
Taky si nejsem jistej, že dodání vápníku hašeným vápnem je zrovna to nejlepší, navíc ty minerály spolu různě spolupracují a nedostatek jednoho působí další problémy, seš rozhodně v nějakém deficitu to je jasný. a plíseň napadá slabé kytky to je důsledek toho stresu.
Jaksi mi neni jasný na co máš teda zapojenou tu reverzní osmózu.
Tak kup hnojiva na měkkou vodu a rozjeď to s tou cistou vodou, tohle bych nezachraňoval. |
|
|
|
Ahoj tuhle kytku mám jen tak ze srandy na skříni, takže k ní nejde žádný přímý světlo. Byl to spíš takovej pokus, jak se jí bude v takových podmínkách dařit. Dařilo se jí (v rámci možností) dobře, ale teď se mi stalo tohle s listy. A smrdí jak seno. Nevíte co by to mohlo být? Párkrát jsem hnojil, ale jen minimálně. Právě že se mi to stalo i minulý rok s kytkou, která byla na okně... |
|
|
rastajohn |
Původní příspěvek od scorpicco
Ahoj tuhle kytku mám jen tak ze srandy na skříni, takže k ní nejde žádný přímý světlo. Byl to spíš takovej pokus, jak se jí bude v takových podmínkách dařit. Dařilo se jí (v rámci možností) dobře, ale teď se mi stalo tohle s listy. A smrdí jak seno. Nevíte co by to mohlo být? Párkrát jsem hnojil, ale jen minimálně. Právě že se mi to stalo i minulý rok s kytkou, která byla na okně... |
Zdar cim hnojis? Obohacenym uranem nebo plutoniem? To je dobry hybdrid. Vypada to jak kdyby mela totalne posprehazenou periodu. Ty ji mas v pokoji kde vecer svitis ze? |
|
|
|
Původní příspěvek od rastajohn
Zdar cim hnojis? Obohacenym uranem nebo plutoniem? To je dobry hybdrid. Vypada to jak kdyby mela totalne posprehazenou periodu. Ty ji mas v pokoji kde vecer svitis ze? |
B'cuzz, žádný uran ani plutonium není přítomnen:-D. Jj svítim tam, když tam jsem, ale to asi důvod těch špatnejch listů nebude, ne? |
|
|
rastajohn |
No jako ja jsem se dival spis na to jak to mas nakvetle. To neni moc v poradku nemyslis? :D. Ty listy nevim, ale kazdopadne bych ji presadil to vetsiho kvetinace!! Me se takhle kroutily kvuli vysokemu pH zalivky ... |
|
|
koooki |
bude kámoš:) jelikož kytka by měla mít svůj režim,ty taky nespíš za světla..když je tma tak se všechno regeneruje,odpočíva,..za světla zase roste kvete a milion dalsich veci:) |
|
|
|
ano vím, že to není v pořádku, ale to ani nemůže, když žije v takových podmínkách, ale jak říkám, je to jen takovej pokus s kytkou z nn semena, který mi nebude líto;-) každopádně děkuju za ten nápad s pH, zkusim ho snížit. |
|
|
Holy112 |
Zdravim všechny Growery, tohle je můj 1.amater indoor ,na kyti mi začaly zlobit listy a to tak že malinko zežloutnou a začnou usychat od nejužší části, stává se to spodním listům.
Hnojim Biobizz NPK=2-6-3.5, Dřív sem hnojil Kristalonem START a hnojim relativně málo
Jakékoliv nápady ocením
předem dik |
|
|
Zioło |
Zdravím,
chcem sa spýtať, či by mi niekto zo skúsených nevedel poradiť s touto vzhľadovou zmenou. Rastlinky sú na to, aké sú staré, relatívne malé. Majú asi mesiac a asi 9 až 12cm. Klíčili v čistom substráte a momentálne sú v takom mixe - substrát (asi 40%), obyčajná zem (asi 20%), piesok (asi 20%) a perlit (asi 10%). Sú v 200ml pohárikoch, ale dnes ich presadím do 500ml, nechám ich trošku podrásť a potom pôjdu von. Tipujem to možno na nedostatok miesta alebo skoré hnojenie žihľavovou vodou (ale veeeľmi slabučká koncentrácia). Ale oba tieto dôvody sa mi zdajú z istého pohľadu aj nepravdepodobné. Čo vy na to? |
|
|
lapaj |
V mojom 1. pokusnom GRW som zbadal taktiež problém s listami. Z počiatku som predpokladal zlé PH, preto som do zálievky pridával zopár kvapiek citrónu spolu s menším množstvom peroxidu (30%). Zdá sa, že to príliš nepomohlo, tak som namiešal do vody železitého roztoku pre zeleň a vyzerá to zatiaľ dobre. |
|
|
iabek |
Ahoj, problém s listy v dolní části kytky.
Kytky v hlíně, 1 měsíc staré, přepnuto na květ, hnojeno noname NPK 4-3-4 v polovičním dávkování. Okolo 2. týdnu upraveno pH zálivky z 7 na 5,6 - 5,8 (což jim evidentně pomohlo). Ale taď listy ve spodní častí začínají dělat tohle: viz foto |
|
|
BloodyBeer |
neplas - to je jenom vysrazena vlhkost ktera potom uschla a udelala flek - taky se mi to ve skleniku dela .... no problemo dude :-P |
|
|
killtroll |
Ufff díky moc, už jsem měl strach, 1. grow a hned by byla úroda v čudu, krása, arigatou gozaimasu mate :-) |
|
|
|
čus nevíte někdo co mi způsobilo tohle na listech??
mám to jen na kytkách co mám v 30l kanystrech od rumové tresťi vymyl jsem je komplet několikrát co to šlo tak nevím jestli je to tím..?!docela je to válcuje..nový výhonky rostou nějak nekrózně a chytají to ihned taky...všem moc dík za jakoukoliv radu !! |
|
|
ThunderFuck! |
Zdravím
bhuzel nevim presne jak se tento skudce jmenuje ale sou to takove zelene husenky na kytkach jsem to take mival ale nijak sem to neresil... |
|
|
*sokyx* |
cau hele ale kytky zloutnou a vypadaj ty menci ze dou do haje |
|
|
*sokyx* |
ty larvy nebo coto je ze spoda listu sou na zloutle tak uz nekdo pomoste ad vim co mam koupit |
|
|
ThunderFuck! |
Zdravím,
tak jsem torchu patral a hledal meli by to byt housenky belaska repoveho.
tady je foto porovnej:
Nejznámějším škůdcem z této skupiny je bělásek zelný (Pieris brassicae), který klade vajíčka ve skupinách a jeho typicky žlutozelené housenky s černými skvrnami okusují listy od okrajů a ponechávají z nich jen nervaturu (žilnatinu). Největší škody způsobují od července do září. V posledních letech je však většinou škodlivější bělásek řepový (P. rapae), který klade vajíčka jednotlivě. Housenky běláska řepového jsou matně zelené (tmavo- i světlezelené) a po krátkém žíru na vnějších listech, kde vykusují kruhové otvory, se prokusují dovnitř hlávek, které pak často následkem druhotné infekce podléhají hnilobě. Podobné škody jako bělásek řepový způsobují i housenky některých můr, zejména můry zelné (Mamestra brassicae) a můry kapustové (M. oleracea). Housenky těchto můr, obdobně jako dospělí motýli, jsou přes den skryté v půdě nebo mezi listy a rostliny ožírají především v noci. Na poškozených rostlinách jsou většinou zřejmé, kromě požerků, jen tmavozelené hromádky trusu. Typicky nočními škůdci jsou i žlutohnědé housenky osenice polní (Agrotis segetum), které jednak poškozují rostliny obdobně jako housenky uvedených můr, ale okusují i všechny podzemní části a mladé rostliny pak často překusují v kořenových krčcích. Tento škůdce však neškodí jen na košťálovinách, ale prakticky na všech kulturních a na mnohých planých nebo plevelných rostlinách.
jeste tady sem nasel cim na nej: Vhodné jsou insekticidní přípravky BIOBIT WP, DIMILIN 48 SC, NOMOLT 15 SC , STEWARD. |
|
|
SCARFACE |
Nevie mi niekdo poradit co s tym mam? PH drzim pri 6, hnojim denne Plagronom Bloom 3ml na 3litre, niekedy aj menej.... Siri sa to iba zo spodu. Denne osklbem takych 10 listov...
Hlina: Grow Mix
Skrina: nejaky lisovany bakelit (klasicka starsia skrina) rozmery 60x80x160
Svetlo:250W
Odtah: UFO 175m3 -tusim (ide nonstop)
Pritah: jeden PC vetrak v dolnej casti + este jeden na pohyb vzduchu v dolnej casti + 2 klipsnaky na ofuk salamov (taktiez all v nonstop prevadzke)
Znutra diamantovka, matrosu je 6ks, 34den 12/12 a teplota je v pohode, vlhkost zmerat neviem :( ... HELP PLS! |
|
|
|
Zdravim,prosím o radu.Zkoušim si pro radost pěstovat1 kytku.Sice jsem v brzké fázi,ale radši jsem napíšu dříve,ať už pak neni pozdě.Na obrázku si všimněte,že úplně dole kde je 1 patro tak to úplně vyschlo.A dokonce už i nahoře na některých listech jsou občas zatim žlutý malý fleky...
Světlo mam sice jen 42W=60W Halogen úsporka,ale tím to snad neni ne ? Teptota je taky normální...díky moc prosim o vysvětlení |
|
|
*sokyx* |
Cau, hele nejak meto nesedi zadne housenky sem tam nevidel ale napadene listy sem ostrihal a zatim dobry |
|
|
kniga |
Zdar Growers, obracím se na Vás o radu. Přivezl jsem si řez White Russian po přesazení se mu začali z boku osychat mladé listy viz foto Nevíte co s tím? Domnívám se že hnojením to být nemůže, páč jsem ho nehnojil a ma druhém řezu nic takového není, takže by to nemělo být ani půdou. |
|
|
darxtar |
-uisti sa, ze poda drzi vhodne pH (6-6.5), odmeras to z odtoku kvapockovym pH testerom (BEN test, GHE pH tester...). Rovnako tak kazdu zalivku dosledne odmeraj na spravnost pH.
-dodrzuj zalievacie pravidlo- nezalej nikdy, kym poda uplne nepreschne (u mladych rastliniek s nevyvinutym korenovym systemom je toto bezny jav- preliatu podu rastlinka nie je schopna do dalsej zalivky vypit a kazdym dalsim zaliatim iba udusujes korenovy system, ktory nie je schopny rast. Ten rastie vyhradne v suchych fazach pody/substratu, preto je preschnutie dolezite)
-snaz sa drzat vlhkost na 60-80 percent
-zabezpec im dostatocny ofuk a odtah
-zatial nehnoj, maximalne tak 1-2ml korenoveho stimulatoru, ale na dusik je este cas
Neviem, co z toho si nedodrzal, preto som ti to napisal zovseobecnene, ale prakticky sa podobny problem moze vyskytnut u ktorehokolvek bodu, ak ho nedodrzis.
At sa slecne dari ;) |
|
|
darxtar |
SCARFACE : pises, ze mas 34. den kvetu a vtedy je 1ml/l palgron bloom znacne nedostatocne hnojenie, podla vsetkeho maju rastlinky akurat obdobie najvyssich narokov na ziviny. Pre porovnanie, v tomto case som ja daval rastlinkam 4ml bio-grow + 4ml bio-bloom + 2ml TopMax. Pre porovnanie. I hnede flaky na listoch mozu suvisiet s deficitom fosforu. imho. |
|
|
gravedigger |
darxtar: snaz sa drzat vlhkost na 60-80 percent
na 34den kvetu je to trochu moc !!! riskuješ plíseň atd...
na květu máš mít cca 50% a postupně zmenšovat až na 30%
nevim kde jsi vyčetl ,že na květu má bejt 80% vhkost docela nesmysl... |
|
|
Flí |
lidi řekl bych že to muůže být z toho ,že když kytičky třeba porosíte když je tma a pak se vám rosvítí světlo,tak tam kde jsou ty zbytky kapek tak tam se to takhlepropálí |
|
|
gravedigger |
darxtar: omluva, zřejmě si odpovídal na jinej příspěvek... |
|
|
darxtar |
samozrejme, reagoval som na prispovok hned nadomnou, inak by som pripisal adresata alebo citoval, tak ako v mojom nasledujucom prispevku. ;) |
|
|
gravedigger |
42den 12/12 a vyskytl se mě malej problém...viz foto...a nejsem si jiste čím by to mohlo pořádně být, teďkon byla 2x zálivka čistá voda ph6,2
1.trošku sem to přepískl a přehnojil
2.po repro forte je prej žloutnutí listů normální, to se mě moc nezdá i když to vlastně vycucává z listů živiny a pere je do palic...
3.nedostatek dusíku/draslíku
jinak ph zálivka jak čistá tak s hnojkama do 6,5
ph výtoku 7,0
EC metr nemám
teploty do 30stupnu den
Zase na druhou stránku jsem neprekročil doporučené dávkování. grow 1ml/l ten jsem ubíral a dával jsem naposledy, bloom 4ml/l, repro 1ml/l. |
|
|
ProradnyGrazl |
Ahoj. Přidávám foto nemoci či nedostatku živin na listech.
Jsou na zacatku druheho tydne kvetu, napadenych je jen par listu na kazde kytce.
Ph 6.1
teplota 27 den, 21 noc
Vlhkost 60
Hnojeno Metrop MR1, Metrop Calgreen a Metrop Amino Root, pristi tyden pridam metrop Amino Bloom.
Z toho co jsem se snazil najit by to mohla byt plisen (prilis se to nesiri, takze nevim), blbe pH to jsem vyloucil. Moc hnojek take pochybuji, hnojim 3x tydne a vic. MOzna nedostatek nejakeho prvku... Dik za rady
P.S: pH co vytek z kvetinace je 6.5 a pestim v hline:-) |
|
|
gravedigger |
Původní příspěvek od ProradnyGrazl
Ahoj. Přidávám foto nemoci či nedostatku živin na listech.
Jsou na zacatku druheho tydne kvetu, napadenych je jen par listu na kazde kytce.
Ph 6.1
teplota 27 den, 21 noc
Vlhkost 60
Hnojeno Metrop MR1, Metrop Calgreen a Metrop Amino Root, pristi tyden pridam metrop Amino Bloom.
Z toho co jsem se snazil najit by to mohla byt plisen (prilis se to nesiri, takze nevim), blbe pH to jsem vyloucil. Moc hnojek take pochybuji, hnojim 3x tydne a vic. MOzna nedostatek nejakeho prvku... Dik za rady
P.S: pH co vytek z kvetinace je 6.5 a pestim v hline:-) |
No u tebe bych to videl na preliti nebo prehnojení...můj názor...píšeš že hnojíš 3týdně a co zálivka s čistou vodou ? jak často teda zaléváš ? dodržuješ cyklus mokro/sucho ? |
|
|
lapaj |
Původní příspěvek od lapaj
V mojom 1. pokusnom GRW som zbadal taktiež problém s listami. Z počiatku som predpokladal zlé PH, preto som do zálievky pridával zopár kvapiek citrónu spolu s menším množstvom peroxidu (30%). Zdá sa, že to príliš nepomohlo, tak som namiešal do vody železitého roztoku pre zeleň a vyzerá to zatiaľ dobre. |
ten roztok bol však plný kovových zbytkov takže po striedmom nadávkovaní peroxidu do 2dc na 15ml toho jedu odhadom 20ml v kelimku pracovala chemia asi 8min zbytok vypili stromy v zahrade
novym rapikatym listom to dost pomohlo, rastliny su uz takmer tyzden bez vody a este ziju, obcas ich sice pokropim rozprasovacom ale extra sa nestaram doplnaju biosferu v tmavom rohu. |
|
|
gravedigger |
Ahojda,
co myslíte že je tohle pls ? nějaký tip mám ale než něco provedu tak se radši zeptám...
kytky jsou na 42dnu 12/12 a takhle to vypadá...
u hnojeni neprekroceno davkovani poslední zálivka s hnojkama byla na grow 1ml/l ten sem jiz ubiral 4ml/l bloom + repro forte 2ml/l a phytamin postrik
ted po osbe 2x vodu ph 6,2
ph do 6,5
ph odtoku 7,0
hlina biobizz light
spíš bych to viděl na nějakej deficit, nebo špatný EC měřák nemám bohužel...snad se mě ho podaří vypučit... |
|
|
raymond |
Dobrý den, nedávno nastal jeden nepřijemný problém - listy kytiček začali žloutnout, hnědnout, kroutit se. Při procházení tohoto threadu jsem zjistil ze by to mohlo být nedostatkem živin. Řešením by pak bylo přesazení do větších květináčů a začít hnojit. To přesazení jsem měl v plánu, ale nevědel jsem co dělat když žačali takto žloutnout. Kytky jsou ve fóliáku na zahradě. Poslední dobou bylo velmi špatné počací, tak je to možná tím? |
|
|
Danger |
Původní příspěvek od raymond
Dobrý den, nedávno nastal jeden nepřijemný problém - listy kytiček začali žloutnout, hnědnout, kroutit se. Při procházení tohoto threadu jsem zjistil ze by to mohlo být nedostatkem živin. Řešením by pak bylo přesazení do větších květináčů a začít hnojit. To přesazení jsem měl v plánu, ale nevědel jsem co dělat když žačali takto žloutnout. Kytky jsou ve fóliáku na zahradě. Poslední dobou bylo velmi špatné počací, tak je to možná tím? |
Máš malí květináč ... hnojíš ? |
|
|
raymond |
Původní příspěvek od Danger
Máš malí květináč ... hnojíš ? |
nehnojím a s tím malým květináčem taky chci něco udělat. Takže teď když presadím a začnu hnojit tak to bude lepší jo? |
|
|
BloodyBeer |
kdyz presadis tak automaticky kytku zahnojis cerstvou hlinou (pokud je predhnojena - vetsinou byva na 6 tydnu ale sam vim ze po trech az ctyrech muzes pomalu zacit dohnojovat - az se ti zacne dit to same co ted :-) tzn zloutnouci, ne prilis zdrave listky |
|
|
raymond |
Původní příspěvek od BloodyBeer
kdyz presadis tak automaticky kytku zahnojis cerstvou hlinou (pokud je predhnojena - vetsinou byva na 6 tydnu ale sam vim ze po trech az ctyrech muzes pomalu zacit dohnojovat - az se ti zacne dit to same co ted :-) tzn zloutnouci, ne prilis zdrave listky |
Díky. Přesadím normálně, prostě to strčím celé jak to mám vytáhlé do nového květináče,že? :D |
|
|
killtroll |
no pokud si to přesadil a hned zahnojil, tak si to prostě přehnojil, protože v té hlíně do který to dáváš už je hnojivo :-) |
|
|
|
Zdárek nevíte někdo co by to mohlo být?! |
|
|
ProradnyGrazl |
Původní příspěvek od gravedigger
No u tebe bych to videl na preliti nebo prehnojení...můj názor...píšeš že hnojíš 3týdně a co zálivka s čistou vodou ? jak často teda zaléváš ? dodržuješ cyklus mokro/sucho ? |
jop, zalevam denne. Kytky uz jsou celkem velke a pres den to v te hline vypijou. kvetinac je uplne lehoucky. takze stridam cista voda a hnojky. Kdyz obcas kontroluji hlinu pred zalitim je sucha jak troud. Pripadne uskodim jim kdyz je zaliji v okamziku kdy jim zacnou padat listy k zemi?
nikdy jsem taky neprekrocil davkovani z flasky metropu. TAky kdyz ty napadene listy orvu tak je to hned na dalsich, kdyz je tam necham nejdriv to zabije ty uplne napadene... |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od opravdovýHrdina
Zdárek nevíte někdo co by to mohlo být?! |
jake mas ph?? Jestli by to treba nemohl byt nedostatek vapniku kvuli ph .... |
|
|
gravedigger |
Původní příspěvek od ProradnyGrazl
jop, zalevam denne. Kytky uz jsou celkem velke a pres den to v te hline vypijou. kvetinac je uplne lehoucky. takze stridam cista voda a hnojky. Kdyz obcas kontroluji hlinu pred zalitim je sucha jak troud. Pripadne uskodim jim kdyz je zaliji v okamziku kdy jim zacnou padat listy k zemi?
nikdy jsem taky neprekrocil davkovani z flasky metropu. TAky kdyz ty napadene listy orvu tak je to hned na dalsich, kdyz je tam necham nejdriv to zabije ty uplne napadene... |
spatny Ec ? Nedostatek dusíku ?, kytkám to dochází postupně jak jdou do květu a přestaneš hnojit růstovym a na konci květu ti vykazujou jasnej deficit dusíku ale to normální...jen tak střílím od boku. |
|
|
|
jeee tak to ja ph neměřím...mám to v kýblu a zalévám to dešťovkou..že mi to ale sem tam leze i na klony v zemi..tyhle listy jsou z kýblů.. |
|
|
ProradnyGrazl |
no dusik sem zatim neresil, napadl me fosfor. A fosforu prikladam velkou vahu. Nicmene se mi objevily este takoveto listy. Je to prepaleni hnojek? A jinak rustovyma hnojkama hnojim stale. Prestavam az za tyden dle schematu Metropu. |
|
|
darxtar |
Bekyně ? foto z FAQ |
|
|
darxtar |
ProradnyGrazl : Chloroza jak vysita + uber hnojky |
|
|
|
Ahoj tohle se mi stalo s kytkou Magic Crystal, kterou mám doma za oknem... vypadá to podobně jako to, co se stalo uživateli raymond, tak jsem to zkusil hodit do většího květináče. Napadá vás ještě něco, co bych pro ni mohl udělat? EC a pH neměřím. |
|
|
darxtar |
a to zalievas neupravenou vodou z vodovodu? |
|
|
jkb |
Ahoj, mám problém s rostlinama:( Před dvěma týdny jsem dostal kyblík s outdoor rostlinkama, které vypadaly, že se jim daří. Po týdnu jsem si je přivezl na chatu, že si je přesadim do hlíny, ale to už jsem si všiml, že kytkám v kyblíku žloutnou a hynou spodní listy:( Přesadil jsem tedy rostlinky do země. Problém trvá nadále a nevím, jak to řešit. Rostlinky pomalu rostou, ale listy zespoda žloutnou a hynou:( Někde jsem něco četl o nedostatku dusíku, ale kytka je přihnojována. |
|
|
ProradnyGrazl |
mi ta kytka na obrazku prijde naprosto v poradku. nezabyval bych se tim. Jeden list u spodu kytky proste zabalil svuj zivot... Zbytek vypada dobre |
|
|
kacerik |
vypada uplne normalne len by som povedal ze je troska prehnojena |
|
|
jkb |
Díky moc za reakce:)
A není divné, že je to na každé kytce?
Posílám další fota. |
|
|
jkb |
Díky moc za reakce:)
A není divné, že je to na každé kytce a pomalu začínají žloutnou listy i nad těma suchýma?
Posílám další fota. |
|
|
kacerik |
v akej to mas pode? lebo ja som dal jednu len cisto do hnoja a robi mi presne to iste co tebe tak si myslim ze to spaluje.... |
|
|
jkb |
Mám to normálně v zemi, ale co je to za půdu bohužel nevím:( Předtím jsem to měl v kyblíku, ve kterém to rostlo a dařilo se tomu dobře, ale pak to v něm začlo takhle žloutnout, tak jsem to přesadil do země. |
|
|
ProradnyGrazl |
No záleží jak se to rozšiřuje. Pokud třeba první listy měly šok z přesazení tak dopadly takto. Moje shiva nemá původní list po přesazení ani jeden. Přepal hnojek myslím nebude, neb by se to muselo projevovat i na dalších listech té kytky. Samo začalo by to odspoda, ale šířilo se. A to že máš ty listy takové krabaté taky neznaší přebytek živin jako spíš nedostek. Mrkni sem http://grower.cz/forum/showthread.p...ighlight=plisen to vypadá dost podobně. |
|
|
|
Původní příspěvek od darxtar
a to zalievas neupravenou vodou z vodovodu? |
ano, jen ji nechám alespoň den odstát |
|
|
darxtar |
Původní příspěvek od scorpicco
ano, jen ji nechám alespoň den odstát |
tak si kup preboha BEN test pH za 40kc a k tomu za 60kc kyselinu a nebudes tyrat rastlinky. Neviem ako tvoja voda, ale moja z kohutika ma tak 8pH a bez upravi by som nou kytky nikdy nezalial. |
|
|
gravedigger |
Presne tak, me tece z kohoutku 8,4ph a v rustu upravuju kyselinou dusicnou a na kvet kyselina fosforecna oboje od AH a spokojenost a vydrzi ti to mrte dlouho. |
|
|
|
tak si kup preboha BEN test pH za 40kc a k tomu za 60kc kyselinu a nebudes tyrat rastlinky. Neviem ako tvoja voda, ale moja z kohutika ma tak 8pH a bez upravi by som nou kytky nikdy nezalial. |
dobře díky zkusím to... já si právě myslel, že tím by to být nemuselo, když mi to dělá jenom u jedný kytky, tak příště už radši nebudu myslet :D |
|
|
Fiklipos |
čau, nevíte někdo, co by to mohlo být? začíná to na spodních velkých listech... |
|
|
Zelwig732W16 |
tak tu mam opet jeden problemek s listama... fotka je ze dvou kytek (matka,rez) na kazde mi narostlo par takovychle hybridnich listku... nektery jen rostou stoceny a pak se postupne rovnaj, nekery vypadaj ze tak uz asi zustanou... kytky jinak vcelku ok, na kazde jsou takovy deformace jjen asi na 2-3 listkach... maten ekdo zkusenost cim by to mohlo byt, esli se s tim da neco delat a hlavne, esli je to problem kerej vubec ma smysl resit?? dukuju za rady |
|
|
Freezecz |
ahoj potřeboval bych poradit jak se zbavit co nejlíp svilušek už sněma bojuju asi týden a něco a šplíchal jsme biool 3x a furt tam sou a taky nevím jak moc šplíchat když už to kvete protože mi po obstřiku zhědly palice-taky bych se chtěl zeptat co s těma zhnědlýma ?? díky za rady |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od Fiklipos
čau, nevíte někdo, co by to mohlo být? začíná to na spodních velkých listech... |
tohle vypada na prepaleni hnojkama ..... uber trochu -> kytka je stejne pekne zelena tak ji doprej trochu odpocinek..... |
|
|
darxtar |
Původní příspěvek od Freezecz
ahoj potřeboval bych poradit jak se zbavit co nejlíp svilušek už sněma bojuju asi týden a něco a šplíchal jsme biool 3x a furt tam sou a taky nevím jak moc šplíchat když už to kvete protože mi po obstřiku zhědly palice-taky bych se chtěl zeptat co s těma zhnědlýma ?? díky za rady |
vyskusaj to co kamos, zlte lepove chytace + raz dva razy v tyzdni postrek z tabaku. Jemu to pomohlo a aj ked sa ich zrejme nezbavil uplne, urcite ich to zastavilo a nepachali dalej skody |
|
|
hellfire |
Původní příspěvek od Freezecz
Freezecz: Rozepiš se v jakým seš týdnu květu a jak moc jsou napadeny. V každým případě palice nikdy žádnýma přípravkama nešplíchat!!!!! Chceš to pak snad hulit ne?
darxtar: Pleteš si svilušky a smutnice, to se plete hodně lidem. |
|
|
darxtar |
Původní příspěvek od hellfire
darxtar: Pleteš si svilušky a smutnice, to se plete hodně lidem. |
nemyslim, zlte lepove dosky chytia obe, platky zemiaka natiahnu larvy smutnic, postrek z tabaku zabija jak tieto larvy, tak znacne nici dospele jedince smutnic, tak aj svilusiek ci trasneniek. Cesnak ich tiez odpudzuje. vhodne je to kombinovat |
|
|
BloodyBeer |
zlute lepove desky na svilusky jsou totalne napi*u .... jak by tam na tu desku asi naskakaly z listu :-)
urcite doporucuju postrik omite .... projistotu jsem kytky postrikal dvakrat v tydenim intervalu a nic neprezilo. Pokud mas nejake odolnejsi potvory tak potom uz doporucuju jedine modlidbu :-D |
|
|
hellfire |
BloodyBeer: Postřik v květu na pálky? To bych měl pak strach hulit.
Freezecz: Já bych ti doporučil dravý roztoče ale ty se už co vím v tomhle období neprodávaj. Takže asi vážně jen ta modlidba. Případně můžeš postupně odstraňovat nejvíc napadený listy i se sviluškama. Jinak ohledně pálek. Co už s tím, nechat být a těšit se na příjemnou jemnou chuť řepkového oleje kterou si při kouření budeš vychutnávat :) |
|
|
Laidback |
S tímto by si někdo rady nevěděl? je to outdoor, pěstuji v "Plagron Growmix", vyskytuje se to jenom na dvou modelech, spíše na spodních větvích.. ještě ani jednou jsem nehnojil... za všechny rady, tipy jak tomu předejít bych byl moc rád :) předem díky za odpovědi |
|
|
darxtar |
Původní příspěvek od BloodyBeer
zlute lepove desky na svilusky jsou totalne napi*u .... jak by tam na tu desku asi naskakaly z listu :-) |
zlute lepove desky su pestitelsky zaklad, objavil som aj smutnice a vobec ako prevencia je to vyborna, lacna a nenarocna zalezitost. Uz moj 2. grow som ich potreboval, ten prvy som mal akurat stastie a kytky nic nepotkalo. ;) Vyluh z tabaku je dalsia volne dostupna pomocka, ktora ma slusny ucinok. Preto toto kombo doporucujem a v mnohych pripadoch nemusis platit nemalo prachov za pripravok (napr. pest off na trasnenky) a striekat na ne chemky. |
|
|
BloodyBeer |
zlute lepove desky su pestitelsky zaklad, objavil som aj smutnice a vobec ako prevencia je to vyborna, lacna a nenarocna zalezitost. Uz moj 2. grow som ich potreboval, ten prvy som mal akurat stastie a kytky nic nepotkalo. ;) Vyluh z tabaku je dalsia volne dostupna pomocka, ktora ma slusny ucinok. Preto toto kombo doporucujem a v mnohych pripadoch nemusis platit nemalo prachov za pripravok (napr. pest off na trasnenky) a striekat na ne chemky. |
pokud mas sterilni hlinu a davas si pozor jestli do skrine nezavleces neco zvenku nebo kdyz si prineses nove rizky tak holt se potom musis furt divat jestli nahodou se neco neobevi - ve skrini nemam ani smutnice ani cokoliv jineho a to tam nemam ten tvuj zaklad :-) zvlast kdyz to doporucujes na svilusky ... lepove desky jsou stejnak jenom od toho aby ti ukazaly ze mas ve skrini problem - ze se ti tam neco prilepi tak alespon vidis ze je treba zakrocit, jinak ucinnost nevidim moc velkou - to uz je lepsi ten vyluh z tabaku |
|
|
Zelwig732W16 |
setkali jste se uz nekdy s timhle?? delaj mi to rizky... byly nakvetly kdyz jsem je rezal, ale predchozi varka taky a dneska jsou to krasny kytky, takze to by nemel byt problem... |
|
|
Zelwig732W16 |
jedinej rozdil oproti predchozi varce jsem udelal v tom, ze jsem to pred par dny postrikal pythaminem... mohl by to, myslite byt u cerstve zasazenyho rizku problem?? |
|
|
darxtar |
mohlo, phytamin je z mojich skusenosti celkom "zrava" zalezitost a vyrazne zvysuje EC. Do zalivky ho priam nedoporucujem. |
|
|
Zelwig732W16 |
tak jsem je zkusil decanko polachnout... kez by to pomohlo, doufam, ze to nebudou delat i novy listy.. :-( JINAK POKUD BUDE MIT NEKDO DALSI NAZOR, RAD HO USLYSIM!! |
|
|
BloodyBeer |
Původní příspěvek od Zelwig732W16
tak jsem je zkusil decanko polachnout... kez by to pomohlo, doufam, ze to nebudou delat i novy listy.. :-( JINAK POKUD BUDE MIT NEKDO DALSI NAZOR, RAD HO USLYSIM!! |
uprime nevidim nic spaleneho - jenom zkrouceny list - pokud mozno tak ted v tom horku nestrikej kytky - vice skody nez uzitku. A jestli tak jedine v noci protoze ted ti to akorat spali listy. Jinak si myslim ze se ti ten list jeste vyrovna jak trochu "dozraje".
jo a mensi OT - pouzivej tlacitko edit .... dik :-P
at to roste |
|
|
Lord A. |
Původní příspěvek od Laidback
S tímto by si někdo rady nevěděl? je to outdoor, pěstuji v "Plagron Growmix", vyskytuje se to jenom na dvou modelech, spíše na spodních větvích.. ještě ani jednou jsem nehnojil... za všechny rady, tipy jak tomu předejít bych byl moc rád :) předem díky za odpovědi |
Viděl bych to spatné PH půdy - příliš kyselé. Zkus to přesadit a dát tam nějakou kvalitní hlínu s vápencem... Nebo pohnojit nějakou kvalitní hnojkou... |
|
|
Laidback |
právěže pěstuji v hlíně "Plagron Growmix" .. Díry mám zhruba něco přez 40 L... možná to bude špatnou genetikou, protože u white russiana se to neoběvuje.. jenom u sweet toothu... |
|
|
|