Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Už asi předměsícem mi začla kytka v květináči na listech chytat žluto hnědý skvrny. Postupně začly listy žloutnout, a uvadat. Teď už nemá skoro žádný listy, a palice zrajou velice pomalu. Můžete mi někdo poradit? Půdou to nebude, tu sem speciálně připravoval.
Mam na svejch balkonovkach to samy a priklonil bych se k nazoru Kmeneta (<a href="http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1028">hnědnutí listů u rostlinky</a> ), ze je to plisen Takze zkus koupit ten Kuprikol nebo jinej postrik proti plisni a treba se to jeste bude dat zachranit ... ja to taky zkusim. Otazka je jestli to ma ted pred sklizni jeste vubec cenu?
I ja mel tedka podobny problem. Listy zloutly ac kytky neprelejvany, a zacaly se tvorit hnedy fleky ac neprehnojeny. Tak jsem koupil postrik proti plisni a osetril kytky. Zloutnuti do dvou dnu zmizelo. Hnedy fleky zustaly, ale uz se nerzosirily...
Jen marne vsak v pameti lovim nazev pripravku. Kuprikol to nebyl... neco dvou slovnyho... Vecer kdyz tak napisu...
- dá se s tím ošetřit kytka(šedá plíseň v květu) v 6.týdnu květu?
- jinak jsem včera postříkal moje kytky Kuprikolem a teď uvidím jak na to bude plíseň reagovat, (jinak je ten kuprikol po rozmíchání pěknej sajrajt, no fuj)
já bych bral, aby už vůbec nikdy a na nic nereagovala=mrtvola
[Edited by breeder on 06-09-2001 at 02:35 PM]
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
No, rekl bych, ze pouzit to jde kdykoliv, ovsem ja bych to nedelal. pisou, ze to pro lidi je bezpecny, pro vceli relativne bezpecny a pro ryby jedovaty. tak nevim
Kazdopadne toto se nemycha. Je to postrikovac. Jen trochu smrdi, ale prejde to behem minuty...
Tak nevim. Ja kytky teprve ted dal na kvet a vcera jsem opet strikal...
Ale nepisou aspon na tom, ze by to bylo taaaakhle jedovaty
- tak jsem se na ně kouknul po víkendu a kytky pořád nic moc,
i když alespoň začali rašit nový tmavě zelený lístky,
- kytkám jsem ostříhal úplně, ale úplně všechny napadený listy (moc jich tam už nezbylo)
a znovu to pořádně postříkal Kuprikolem
- tak a uvidím co bude dál, jen doufám, že to přežijou
naštěstí mám z každý kytky připravenej řízeček
- a u kámoše v květu to radši aplikovat ani nebudu, jen ostříhám zplesnivělý paličky a hotovo,
doufám, že to plíseň nesklidí za nás, ještě musí alespoň 14 dnů vydržet
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
kytky wam w qwyetinaczich zloutnow proto , protoze maj malo mista pro korinky .. kytka pod zemi ye otiskem kytky nad zemi taqze dyz neni misto , taq se zbawuyou listi .. zloutnuti
Původní příspěvek od Host Zdravicko. Z duvodu spousty threadu o nemocech a problemech s listy zakladam toto sberne tema a prosim vas at pisete pouze a jen sem. Otazku tazatele prosim citujte, at v tom nemame bordel. zakladani threadu s otazkou na listy budu postihovat. Mejte se a preju at toto tema nemusite moc casto pouzivat... Toz a pripojte jeste prosim vas fotofrafii, ono se to lepe identifikuje. Jo jinak jsem promazal thready o nemocech listu. Tak pokud mate nekdo nevyresenou otazku, tak sup sem s ni....
EDIT:Spojeno vice trydů , Hlava
Ahoj, uz to mam sice ve svem threadu, ale hodim to jeste pro jistotu tady: takze
Na nekterych starsich listech (listy na 1. - 2. patre) se obevilo toto hnednuti. Je to asi jen na dvou rostlinach, na dvou...trech listech a vypada ze se to zatim nesiri.
Netusi nekdo co by to mohlo byt?
Vlhkost cca 60 proc., teplota ve dne 25 v noci cca 16, PH podle akvarist. testu cca 6.2.
Jak uz jsem psal, hlina je plagron royality mix. Pohnojil jsem poprve pred 8 dny AH polovicni koncentraci nez je v navodu. Od te doby 1x zalito cistou vodou.Zalevam cca 1x za 4 dny az kvetinace proschnou.
Za jakoukoli napovedu dik.
Napada mne jen prehnojeni, nebo chybejici horcik.
Hmm..to mi neprijde, zalevam to fakt pravidelne a to jeste substrat neni ani uplne proschlej. tak 5 cm pod povrchem jeste vlhkost citit trosku je. Myslim ze zalevani 1x za 3 -4 dny je optimalni.
Na tech listech to zacina nejdrive jako male hnede flicky...ktere se mnozi a rozrustaj. Je to hlavne na tech spodnich listech. Mozna jsem to pripalil tema AH? Hnojil jsem to mozna moc mlade.... je to v royal mixu a pohnojil jsem to sice jen polovicni koncentraci..ale uz v cca 14 dnech....mozna brzy?
zdar
je to přehnojený, royalty mix obsahuje dost živin na prvních pár týdnů. poloviční koncentrace je pořád moc na 1.hnojení tak malých kytek. (kor ze seminka)
nakonec to sám popisuješ moc mladý, brzo..
zalivej chvilku jen vodou a pak pohnoj treba 1/5 koncentrací a postupně zvyšovat
ať se daří