Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
servis,
musel sem to prostrihat a docela kus prace odvedly i housenky-pristih sem dneska jednu primo v akci, sezrala jeden velkej list (10cm) za 3min...
prostrihal sem, pac se nedostavalo na spodek, listy delaly moc vlhkost atak.
nevzal sem to zas tak moc ne? jenom ty nejvetsi a spodni+hnidy
Zdravim,
Apofiss má pravdu, kytka listy potřebuje pro příjem světla, když ostříháš listy v takové míře nemůže se stát nic jiného, než že si je začne tvořit v místech na které se teď nejvíce soustředí, v paličkách... a to je nežádoucí...
neříkám neprostříhat, ale zlehka... navíc 400W výbojka by neměla mít moc velké problémy s prosvícením i větší vrstvy listoví
Jde o to, že kytka z listů fotosyntézou získává energii, kterou sere do palic.Takže čím větší plocha listů, tím víc energie.Máš to fakt dost přestříhaný, snad dorostou.Jinak ty housenky jsou průšvih #1, příště už je nesmíš mít!!!Snad jsem ti nevzal vítr z plachet, není to špatný a příště už tě vidím s kopou trávy
Hlava: To je dost diskutabilní no.Já mám třeba jinou zkušenost než phmh.Zajímalo by mě jak může kytka zvětšovat plody v závislosti na rašení malých lístečků?To jí stojí podle mě další energii.Taky se mi osvědčilo nechat velké listy téměř odpadnout samotné...je to přirozenější a bez negativních stresů.
Imho zatím mi to připadá stejně jako válka mezi bílou barvou a stříbrnou odrazovkou.Chtělo by to sesumírovat důkazy a porovnávat...
Apofiss...Zeptej se kohokoliv, kdo neco takovyho studoval. Ja se na to ptal svy rostenky, ta studovala zemedelku a ted dela biologii, a jeji kamosky, ktera tu zemedelku dodelala. Obe se zacaly chcechtat a skoro se valely po zemi, kdyz jsem jim neco podobnyho rekl. Je to proste BLBOST, kytka zadnou energii z listu nikam dal nedava, a listy ani nejsou zasobarnou zivin.
Naopak, listy energii a ziviny berou, tagze je dobre otrhat VSECHNY ty, nad kterejma vyrustaji vetvicky, protoze jim to ziviny bere. To ale neplati o listech vrostlych v palicich, na ty pozor.
To bylo ruznymi pokusy (treba tim, ze jsem klicil a mesic rustu delal venku jako outdoor), nenechal jsem Jacka (sativa) dorust svych oblibenych rozmeru ani jsem ho moc nestipal na vetveni, taky mi nefungoval zvlhcovac jak mel, zkousel jsem ruzny hnojiva, bylo toho vic.
EDIT: jo a nakonec to bylo pres 300g, jedna kyti se dokoncovala pozdeji a koupil jsem digivahu a ne tu kuchynskou mrchu....to je 0,5g/W a to mi staci...
Rozhodne ale muzu rict, ze po otrhani listu zacnou vetve nad nimi rust mnohem rychleji, delal jsem si na to pokus: Jednu kytku otrhala moje rostenka (ja u toho brecel, ze ji uplne zabila, nezbylo na ni nic, bylo to jak vetvicka a nahore par listecku), a ostatni jsem otrhal ja. Hadej, ktera byla nejvynosnejsi, ktera vypadala jak lizatko nebo baseballka :-)
r-man - v zasade jsi me to samy radil i v mym threadu.S tema listama co tvrdis je zajimavy.Ja bych se logicky priklanel spis k Apofisovu nazoru.Ale kdyz tvrdis ze ti to rikaly holky co maj zemedelku tak na tom nejspis neco bude.To se vztahuje na vsechny kytky ze muzes orvat listy a nebo je tam ucily ze to nevadi zrovna u konopi?
Vidim ze sam pises ze jsi tomu moc neveril a pritelkyne orvala jednu kytku.No a protoze se mi zda logictejsi ze kytky potrebujou listy tak provedu taky zkousku a orvu jenom jednu.Fakt jsem zvedavej jak to dopadne.Trebas pak budu lidem radit to samy.To udelam ovsem az u pristi urody az bude vsechno opravdu stejna genetika pochazejici z jediny matky.Jinak by srovnavani nemelo moc smysl.
vcera sem zalil vodou, ale dal sem trosku vic kys.fosforecne => dneska sem objevil min. 50seminek proste to bylo moc kysely a kytiz se nevim jak oplodnily. zadnej samci kvet sem nenasel...
zalil sem to trosku zasaditejsi vodou, tak snad se probere...-aspon mam seminka chronica
overall: voni to uplne libovou sladkou ovocnou vuni, fakt dobra genetika!