Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mne sa aj tak vidí,že tie nurturelitky sú v podstate veľké úsporky.Čo som pozeral grafy spektier,tak 6500K nurtur.... a 6500K iná je v podstate rovnaké aj čo sa týka lumenov.Takže 125W hocijakých flôrescenčných lámp by malo splniť ten istý účel ako tá nurturelitka.
Takisto som už videl aj graf obyč.úsporky 2700K a tiež sa nejako nelíšil od tej Nurturelitky red,ale ešte si to poriadne prezriem.
Ono síce tá nurturelite je vyvíjaná na pestovanie kvetov,ale to je aj napr. sodík a koľko growerov používa len agro výbojky?Myslím,že sa vyrábajú až od 400W vyššie,takže asi málokto.A v pohode výsledky sú aj pod obyčajnými sodíkovými výbojkami,myslím,že až tak veľké rozdiely tam nebadať.A preto si myslím,že aj tá nurturelitka nebude až tak veľmi rozdielna od iných flôrescenčných osvetľovacích telies zodpovedajúcej chromatičnosti.
Aj tak je to tu len točenie sa v kruhu,kým fakt niekto neurobí aspoň aké také korektné testy,tak sa ďalej nedostaneme a budú to len každého individuálne "pocity" ako to asi môže fungovať.
Ja tiež neviem,či to,čo mi rastie pod tými mojimi lampami je adekvátne k tej watáži a druhu svetla,alebo nie,v každom prípade som spokojný a porovnávať len podľa fotiek s výsledkami vypestovanými pod podobným sodíkom nie je až tak jednoduché,ako som si predstavoval.
Peace! a nech to rastie pod hocičím
--Ja myslim ze klasicky zarivky maj dost vyhod.Jednak se da najit presny slozeni svetla jaky maj a tak by nemel bejt problem vytvorit si spektrum naprosto stejny jako ma naturelite.Zadalsi jsou ucinnejsi v pomeru w/lumen.
--V tom kvetu podle me ani tak nejde o slozeni svetla zarivky/sodik jako spis o svitivost a tu proste sodik ma 55000 lumen na 400w.Tim padem prosviti celou zelen a tak jsou palice o dost lepsi nez pod zarivkama/usporkama.Naturelite bude asi takova jako bych na to svitil zarivkama o 200w.Navic naturelite ma zivotnost jenom 10000 hodin a treba agro vybojka 30000.
--Jinak nevim jak pod jinejma vybojkama ale co ja tak koukam na fotky na groweru jak lidi jedou pod son-t tak me se to zda nesrovnatelny pod agrem a obycejnou son-t.
--Ja zasadil pred 23 dny semena.Dneska mam kytky prumeru okolo 50cm a vejsky 28cm a stonky jsou silny 1,5 cm a maj 8 pater.Podle me je to dost rozdilny oproti zarivkam nebo obycejnejm son-t.Dneska budu rizkovat a prepinat na kvet.Myslim ze po 23 dnech rustu ze semen prepinat na kvet je naprosto super.Jinak rizky jsem moh delat uz 17 den.
--A ten typek co predvadi v tom filmu I grow chronic je sice krasny ale ty jeho kytky pod zarivkama jsou uplny chudinky.Jsou tenky,vytahly.A to mu tam rostly vic nez 2 mesice.Jinak peknej film ale mel by zkusit na to svitit proste necim poradnym.Uznavam ovsem ze to ale nemusi bejt pro jeho ucely treba.Ja ted uz chapu jak snark rikal proc mit matku pod 400w metalhalogenidem.Ty rizky jsou naprosto o necem jinym.Ja ted na kytky nenacpu uz ani ty ohejbaci kolinka z growshopu jak maj silny vetve.Nenacpu je dokonce ani na stonky listů.
Samozrejme,čo sa týka pomeru W/lumen-sodík vedie.
Keďže nemám možnosť pestovať viacerými spôsobmi,tak skúsim aspoň:Zostať pri úsporkách(zatiaľ mi to stačí),nakúpiť kvalitné hnojky,možno časom skúsiť hydro a hodiť reporty,aká genetika,použité hnojky a výnos g/W.Budem sa snažiť získanými skúsenosťami vypestovať čo najvyšší možný výnos,tak držte palce.
btw,keďže idem svoj prvý growing,samozrejme nedokážem zvážiť svoj prvý výnos,lebo postupne časť zhúlim!(ukážte mi týpka,ktorý by nemal čo húliť, v skrinke by mu to rástlo a nedotkol by sa toho)
expiry_date1-hehe tak s tim hulenim na tom budu za 3 dny stejne.
Jinak samozrejme pokavad koupis 400 nebo 600w tak nemas problem a vsechno bude vypadat jinak.V podstate se neda srovnavat nesrovnatelny.Predchozim prispevkem jsem nechtel rict ze je zbytecny jet pod usporkama/zarivkama.Je to velice zajimavej experiment a navic kazdymu vyhovuje neco jinyho ze.Kazdej ma duvod proc nechce trebas sodik.Muze to bejt tim,ze to moc zere,ze musi resit slozite vetrani,ze treba uz doma zarivky ma a nechce investovat dalsi penize atd atd..
Proste takovejm vecem jako je LEDgrowing,CFLgrowing atd dost fandim ovsem jsem k tomu zatim dost skeptickej.Sam ted budu zkouset ty novy zarivky a report dam ke me do trydu osvetleni matkarny/rizkarny.Doufam ze to k necemu bude i ostatnim..
seba-jeste k tem palicim jsem chtel rict ze to taky neni tak jednoznacny.Ono totiz kazda palice vypada v makru nadherne at rostla pod sodikem,naturelite nebo zarivkou.Velika chyba je,ze lidi k tem fotkam obycejne nedavaj zadny meritko a tak ti muze 1cm palicka pripadat jako 10cm salam.A skutecny ucinky ty muzu posoudit jen tezko.
Však práve,to som myslel tým problémom s porovnávaním.Tie moje paličky na fotkách vyzerajé super(teda mne sa páčia aj v skutočnosti,holt,prvý growing) a čo som videl obrázky paličiek spod 70-100W sodíku,vyzerajú podobne.Ja mám tie úsporky preto,že som ich mal zadarmo.Preto som sa už v tom threade pýtal,či by to nemohol porovnať niekto,kto išiel taký malý sodík.Ja to posúdiť neviem,smola.
A čo sa týka kvality(high) tak to už sa porovnávať hádam ani nedá,pokiaľ to netestuje jeden človek.
A fakt to môže byť dobrá alternatíva pre niekoho,kto si môže dovoliť len nejaký miniboxík a kto neráta s nejakými strašnými výnosmi.
mmm tak z těch bodů srovnání s 600 W sodíkem
ad 1 - mmm logický vzhledem k watáži
ad 2 - největší výhoda těchhle úsporek
ad 3 až 6 - komerční plky
ten graf je taky jasně upravenej tak aby to vypadalo že sodíky sou úplně na píču a jedině quantalite je nejlepší
Pokud nemáš jinou výhodnou možnost , tak pouýij 205Watt * XXX kusu. Je ale dobré přečíst si přízpěvky o možnostech pěstování jako je SCROG a podobné a zvolit vhodný způsob.A otom to je !!!!!!!!!
Rozhodne neni lepsi pouzit 4*250w nez 1x1000w, a ani to neni stejny. Silnejsi lampa ma velkou vyhodu, ze prosviti skrz listy hloubeji do kytky. Da se to kompenzovat technikou SCROG, hledej a najdesh. A odtud to klidne smaz, sem to nepatri....:-)
Me by docela zajimala jedna vec.Vsade se pise ze 200w nurturelite je jako 600w HPS.To je sice hezky ale pokud vim tak sami pisou ze by se ty lampy mely kombinovat minimalne jeste s jednou barvou.Z toho pro me vyplyva ze by to nezralo 200w ale 400w.....To teda v prekladu znamena ze by vytezek nemel bejt jako pod 600w ale dokonce jako pod 1200w HPS..Co si o tom myslite?Nebo je to teda tak,ze ty 2 nurturelite dohromady 400w maj bejt jako 600w sodik?Zda se mi ze je v tom jenom peknej bordel...
Chápeš to dobře s tou watáží , ale někde mysleli že během květu máš použít dva druhy , ale né dohromady , ale v ranní fázi použít jinou než od třetího týdne kvetení.Takže na kvet máš 2 lampy ale svítíš jen jednou!!!