Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jahudka! - Jasně to mi je jasny, ale pěstovali tam široké spektrum rostlin co si vzpomínám: rejži, jahody, rajčata, melouny (o pěstování rejže v podstatě nevím nic, ale ostatní slunce min. na dozrání potřebují). Pokud pod daným světlem taková zelenina vyroste a hlavně dozraje, pěstování případných hodně slunce vyžadujících rostlin je otázka pouze dostatečného počtu osvětlovacích těles. Byl to ostatně spíš takový pilotní projekt na zjištění, který plodiny půjdou nejlépe a nejekonomičtěji pěstovat tj. náklady/výnos a chceš-li mít v reálu z daných rostlin co nejvyšší výnos musíš je pěstovat na slunci, ve stínu to prostě nestojí za nic ;o)
To je ten problém , co je dostatečné množství osvětlení. Jestli že potřebuješ stejnou Watáž v zářivkách jako v sodíku ,tak nemusíš nic zkušet a zůstanéš u osvědceného sodíku.
Rejze nevim..Ale jahody nejsou zase tak velky a rajcata uznavam velky celkem jsou.Proste to chce vyzkouset to je jedina vec.
seba - tak to jsem zvedavej potom zaloz specialni thread.Ale jde taky o jednu vec.Nejaky palice ti to udela na 100 procent,ale jde o to jestli to mas s cim srovnavat.Chtelo by to jednu a tu samou skrin,v ty jednou jet sodik a potom tam dat zarivky.Potom by teprve byl videt skutecnej rozdil zarivky vs sodik...Kazdopadne ti drzim palce a jsem na to moc zvedavej..
presne tak, daj potom link, nech vieme kde to je a mame to na očiach - fakt ma zaujima ako to skonči s tymi ziarivkami...... či maju len grafi dobre alebo aj funguju - uuuuuu kebi fungovali tak ako zeus spominal tak ............ sakra ..... asi by som vedel, čo kúpim mojim zelením dievčatám na vianoce... (((((:
Původní příspěvek od seba už svítí a musím promyslet co porovnám. mají celkem pěknýsvit i barvu.takovou jemně růžovou, ale ne tak moc jako Akvarijní od Philipse
Ahoj lidi, já nezapomněl, jen mi onemocněla těžce matka, tak nějaký čas musím věnovat jí. Jinak jsem nechal změřit spektra a účinnost různých světel, takže to zpracovávám a výsledky tady uvedu. Předběžně můžu potvrdit, že efektivnější jsou zářivky, ale jenom některé typy a ty tady uvedu. Jenom pro zajímavost jsem trefil na tento obrázek nějakýho amíka, který má takovou rostlinu pod zářivkama. Problém taky je, že americké zářivky používají jiné značení než pro Evropu, takže mi trvalo, než jsem zjistil které jsou které. Tak zatím držím palce. Zeus
zeus : a co 2 oceanic colour s 2 oceanic light do 1x1,2x1,8 ? to by slo v klidu ne? no me hlavne zajima ta kombinace...investuju prachy tak nechci preinvestovat....
zeus - byl bych rad kdyz by jsi me teda poradil co se tyce ohledne my skrine.Jak jsem uz psal predtim,uvazuju nad zkouskou tech zarivek ovsem chtel bych to nejak konecne upresnit..Ty tvoje mereni spektra to by me opravdu zajimalo tak sem s tim..
Původní příspěvek od Habi(t)ch myslite ze muzu pouzit Narva lights s plnym spektrem????
poradte pls
A na čo to chceš použiť?Na rast podľa mňa určite.Na kvet,asi nie,myslím,že napr už warmwhite(2700K) majú viac červeného spektra ako tie s fullspektrom.A podľa všetkého je na kvet vhodnejšie to červené.