Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
A s tim susenim jakozto vyrobou drogy to taky neni uplne jisty. Dalo by se to v podstate uchopit tak, ze od zasazeni seminka po ubaleni spicka nedojde k "vyrobe ... omamne nebo psychotropni latky", ktera je porad trestna. Ze k tomu nedojde bud vubec, anebo spis tak nejak samovolne
Protoze v § 284 trestniho zakoniku se mluvi o prechovavani "omamne latky konopi, pryskyrici z konopi atd. atd." Ale k tomu, abys mohl -tady uz prechovavat, nikoli pestovat- omamnou latku konopi, tak nemusis (ani nemuzes), udelat zadnou vyrobu. Proste v jednu chvili pestujes rostlinu konopi a bum, najednou ji drzis jakozto omamnou latku. K zakazany vyrobe nedoslo.
Ale jsou to jenom spekulace, jde vazne o to, jak to pak bude posuzovat judikatura.
Původní příspěvek od Lord A. no, podle me je to jasny. Proste do 5-ti kusu ti hrozi jenom pokuta, nad 5 kusu vezeni. Nevidim to jako priliz velkou zmenu...
no jestli to bude tak jasný jak to vidíš ty, tak je to velká změna, pač doted platilo zhruba do 5ti kusů podmínka a od 5 vězení a rozdíl mezi pokutou a škraloupem v trestním rejstříku v podobě podmínky je propastný...
Já nevim, mě to vcelku vyhovuje, lepší 5 kytek v hrsti než vzpomínka na těch 20 v lochu. Nejsměšnější na tom je, že můžu mít 5 květin, z každý výnos 100g, tím pádem mám pět kytek - okej, ale jakmile je sklidím, přestanou být klasifikovaný jako kytky a potom je to stejně v prdeli
Mě se tady libý jak řešíte že můžete pěstovat 5kytek. Ale to že nemůžete sklidit ani jednu protože by jste měli doma asi 400g konopí za kterou by vás obvinili že ji prodáváte. Tak že by jste šli stejně do báně i kdyby jste opravdu dodrželi 5 kytek.
Teď tedy podle mě "k čemu tohle kur-a je"? Tohle to nic neřeší. Nebo se snad pletu?
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Původní příspěvek od Metuzalem A s tim susenim jakozto vyrobou drogy to taky neni uplne jisty. Dalo by se to v podstate uchopit tak, ze od zasazeni seminka po ubaleni spicka nedojde k "vyrobe ... omamne nebo psychotropni latky", ktera je porad trestna. Ze k tomu nedojde bud vubec, anebo spis tak nejak samovolne
Protoze v § 284 trestniho zakoniku se mluvi o prechovavani "omamne latky konopi, pryskyrici z konopi atd. atd." Ale k tomu, abys mohl -tady uz prechovavat, nikoli pestovat- omamnou latku konopi, tak nemusis (ani nemuzes), udelat zadnou vyrobu. Proste v jednu chvili pestujes rostlinu konopi a bum, najednou ji drzis jakozto omamnou latku. K zakazany vyrobe nedoslo.
Ale jsou to jenom spekulace, jde vazne o to, jak to pak bude posuzovat judikatura.
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
Mr. Figaro:
ať si pěstují co chtějí, pokud se u nich prokáže trestná činnost, tzn, dealerství, dávání malým dětem apod, tak půjdou. Stejně jim ale nějaká norma myslím bude ukradená...
zdrawim...
zavidim Vam cechom je to urcite krok spravnym smerom...ale nikdo nerozmysla nad nasledkami...hlavy vo vlade dobre vedia co robia, mozno je to este horsie ako ste to mali predtym...vydaju zakon ktory ma za ulohu zmiast supera...5 raslin je ok...15G na ruke je priestupok, a ked vas nacapaju pri suseni ste v prdeli...myslim ze budu castejsie prebiehat domove prehliadky u vytipovanych jedincoch, mozno vo vytipovanych stvrtiach...kazdu rastlinu budu posielat na experticu a ked bude mat viac percent THC ako je dovolene mate maler...a nehovorim o tom,ze vam vsetko aj z prislusenstvom zoberu...nedajte sa oklamat...a ak to pojde vsetko v poriadku tak mi mozte nieco poslat aj na slovensko
piis
nikdy nebolo tak zle aby nemohlo byt este horsie
nemam rad ludi ktory beru drogy! Hlavne colnikov.
Původní příspěvek od Metuzalem A s tim susenim jakozto vyrobou drogy to taky neni uplne jisty. Dalo by se to v podstate uchopit tak, ze od zasazeni seminka po ubaleni spicka nedojde k "vyrobe ... omamne nebo psychotropni latky", ktera je porad trestna. Ze k tomu nedojde bud vubec, anebo spis tak nejak samovolne
to je pekna blbost!!!Samovolne??????Kam chodis na tyhle veci? Proste to vyrobis,kdyz to dosusi a je to pripraveny ke koureni. Podle me, pokud napriklad z toho udelas hned masticku, tak si zadnou drogu nevyrobil.
Zadny " Proste v jednu chvili pestujes rostlinu konopi a bum, najednou ji drzis jakozto omamnou latku. K zakazany vyrobe nedoslo." asi se to nejak vyrobit musi.
to ses pekne na omylu,spousta groweru se tomu podridi treba jenom z obavy pred § trestny cin.jestly to bude stacit k obhajobe (5ks pro svou potrebu) je porad na usudku velkych hlav (mestsky urad,policie),takze bych z toho moc nadsenej nebyl.leda ze by groweri sedely na onech postech s kompetenci urcit zda se jedna jen o prestupek(mnozstvi zabaveneho produktu).
Původní příspěvek od Karelsem to ses pekne na omylu,spousta groweru se tomu podridi treba jenom z obavy pred § trestny cin.jestly to bude stacit k obhajobe (5ks pro svou potrebu) je porad na usudku velkych hlav (mestsky urad,policie),takze bych z toho moc nadsenej nebyl.leda ze by groweri sedely na onech postech s kompetenci urcit zda se jedna jen o prestupek(mnozstvi zabaveneho produktu).
pět rostoucích kytek je pět rostoucích kytek tečka ..není co řrešit. ..jiná věc je, když to setneš.. to máš rázem větší než obrovskýmnožství no.. ..řikám.. to chce kontinual a sklízet postupně
Aspoň sem rád že to ještě nezdanili . Což si myslím po "legalizaci" bude šílená pálka. Když už hulit tak za pořádný peníz.
Ale jakožto "přítel" policie . (pár jich znám no )
Vím že zůstat skrytý je v podstatě nemožné záleží jak velký trn v oku policii jste. A to jsem si myslel že o mém políčku v poli nikdo neví. Nedávno byla u kámoše co kšeftoval s konopím protidrogová moc důkazu u něj nenašla (většinu zboží má u jiných lidí v trezoru) ale i tak o něm měla docela obstojný spis a pod pohrůžkou vezení doporučila vyhýbat se konopí velikým obloukem.
Takže podle mně 5 či 10 rostlinek nehraje roli při domovní prohlídce jste v hajzu. A kdyby něco tak mě pls pošlete adresu groweru ať mužů posílat dopisy z basy :-P.