Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
snark: no s tim UV zarenim je to opravdu pravda, graf jsem sice nenasel, ale tenhle thread mi vsehno objasnil: http://grower.cz/forum/showthread.p...ht=ultrafialove hmm.. Nurterelite nevyzaruje UV, takze holt smula...
ad zelená - zelenou slozkou jsem myslel svetlo kolem vlnove delky tech 555nm, asi jsem spravne mel rict "zelena cast spektra".
vochomurka - no vypadalo to pod tim přesně jako by to mělo vypadat pod 180 Wattama zářivek no - měli tam nějaký civilní kytky - na webu obrázky toho nemaj
mation - ten druhej to je vono - zkonkretizovaný na jednotlivý reakce podle aminokyselin
easy - nebo spíš mezi modrou a žlutou
Tak podle toho druhyho linku je poznat, ze kytizz potebujou i zeleny spektrum pro tvorbu Fykoeritrinu...hodilo by se to vsechno hodit sem (grafy toho co je potreba, a grafy jednotlivejch svitidel (jak zarivky, tak usporky, sodiky, MHcka a tyhle nutrie, nebo co..), aby jsme to mohli porovnat...Nebo o tom zalozime samostatnej thread zabyvajici se ciste spektry a vykony?
r-man: Radsi bych zalozil, muzes se tohoto zodpovedneho ukolu zhostit, jestli mas pokupe vsechny potrebne grafy
ale nemyslim, ze vsechny rostliny potrebujou k zdravemu zivotu tvorbu vsech tehle chemikalii, co jsou v grafu. Na pazitku staci par cervenych LEDek . Ale nase milovane konopi holt asi bude narocnejsi...
snark: jo, tak modry barve muzem rovnou rikat neco mezi fialovou a zelenou
jo jeste jedna poznamka. Fykoerytrin je CERVENE barvivo, to konopi ani vetsina jinych rostlin rozhodne nepotrebuje. Zelene spektrum potrebuji hlavne rostliny s cervenymi listy, ktere naopak cervenou zvetsiny odrazi, ze jo...
Původní příspěvek od Easy snark: no s tim UV zarenim je to opravdu pravda, graf jsem sice nenasel, ale tenhle thread mi vsehno objasnil: http://grower.cz/forum/showthread.p...ht=ultrafialove hmm.. Nurterelite nevyzaruje UV, takze holt smula...
ad zelená - zelenou slozkou jsem myslel svetlo kolem vlnove delky tech 555nm, asi jsem spravne mel rict "zelena cast spektra".
Všetko je to asi v pohode,ale ako si zistil,že nurturelite nevyžarujú UV žiarenie?Podľa grafu vyžaruje spektrum už od 400nm ako sodík.Teda ak je UV od 400nm,myslím,že modré začína niekde od 450nm.
A moc dík za ten link,ešte som ho nečítal a vyzerá fakt super!
expire_date1: UV není od 400nm, ale od 100nm do 400nm a to se ještě dělí na čtyři nebo pět složek jako UV-A,B,C,vakuové .... hodnoty z hlavy neznám, ale konopí (podle toho odkazu) které dostava UV záření okolo 235 – 285 nm, což myslím zhruba odpovídá UV-C, PRÝ produkuje více THC... Funguje to nějak na principu, že to záření napomáha chem. reakcím, kdy se něco přeměnuje na THC nebo co blablabla, kdyžtak si ten nechutně dlouhý článek přečtěte
Chtělo by to více zdrojů, zabývajících se tímto problémem.
HPS jinak prý trochu UV vyzařuje, nevím jestli konkrétně tohle...
jo a děkuj hlavně autorovi překladu - ddt
edit: nedalo mi to a naťukal jsem něco do googlu.. UVC se na zemi vůbec nevyskytuje a prý pálí jak sviňa, takže opět nechápu... Asi kytky využíjou i jiné UV záření, prosím někoho zkušenějšho o nějaký link.
Snark...ty jsi zase nejakej chytrej, az te to omezuje :-) (nemyslim to zle, ale obcas se zastav a popremejslej jestli jsi na neco nezapomnel, nez napises neco se 100%ni jistotou)
Co treba fruorescentni barviva? V prirode se vyskytuji, ale z modre zlute z cervene je nenamichash (ted me napada, proc se vlastne dela RGB na PC, kdyz zelena ze zluta+modra?, proc se nedela RYB?)...
Jo a ty grafy nemam, ale hlavne tomu prd rozumim, prave ze bych si to rad precetl od nekoho, kdo ma paru a bude to umet dat dohromady do jednoho threadu...:-)
I kdyz ted me napada, ze mam kamoshku, ktera prave promovala na Zemedelce....ta to bude vedet!
Uiiii, ted jsem ji volal, a ma to nekde okopirovany ze strasne tlusty bichle "Fyziologie rostlin". Budem to asi scanovat a prohanet OCRkem...Jo a taky mi rekla, ze kytka s cervenejma listama ma barvivo, ktery se produkuje pomoci zelenyho spektra, ale pokud ji nedame zeleny spektrum, vubec to nevadi, akorat prestane bejt cervena. Ma totiz samozrejme i zelenej chlorofyl, kterej "stejne dela celou praci"...
r-man - jojo - eště žes mi to připoměl - že já sem si vůbec dovolil takovou drzost se tě nezeptat než něco napíšu žejo - já blbec sem si myslel že fluorescence a obdobný jevy nemaj s procesama v kytkách nic společnýho - hned se necham poučit - napiš toho víc - nejlíp vo tom jak na kytky svítit monitorem
ad posledních pět příspěvků - pro zjištění - jestli je "nurturelite" nebo cokoliv takovýho opravdu revolučním přínosem má několik posledních příspěvků nulovou hodnotu tudíž ty svoje do zejtřka mažu
Sinuhet: pri tisku se pouzivaji CMYK, coz je Cyan, Magenta, Yellow a BlacK. Dnes se uz pro dosazeni maxima ve vernostnim podani barev pouzivaji navic jeste: Svetlejsi C a M a Y, nekde i cervena a zelena. Nakonec to jsou tiskarny s 8mi inkousty, jako treba Canon Pixma IP8500.
Prosim tedy vsechny zucastnene, aby mi posilali na mail r-man@seznam.cz grafy ruznych svitidel co sezenou, zkusim to s tou kamoshkou a s vami spolecnejma silama sepsat do takove male diplomove prace, a dam to do novyho threadu...asi to nebude hned...Pomuzete mi?
Mel by tedy byt o potrebach cannabis ve vegetativni i generativni fazi ( ci v prechodech) a pak o jednotlivych svitidlech ruznych typu, znacek a vykonu (+ ty grafy) a pak konecne rozlouskneme co je pro nase kytizz dobre a co ne (a co se hodi do jakych podminek, viz mensi pestirny a problem s teplotou).