Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim...... nevim nevim ale mozna bych rekl ze je
to nedostatkem zeleza ....uplne to na to sedi
zluty listy a zilky zelene a zaclo to od vrchu kytky ....
Bylo to opravdu tím přelitím, nechali jsme to proschnout a jeden den vůbec nezalili, teď zalíváme mnohem méně. Žloutnutí se dál nešíří, vypadá, že se vzpamatovávají.
Takže všem díky za rady!!
prosel jsem uz skoro cely forum a nemuizu najit odpoved na to co se deje s myma kytkama. Jackuv resic probelmu mi poukazal ztm asi na nedostatek manganu, popr. prilis vysoke PH, popr. prehnojeni. Prikladam tydle fotky:
V obdobi rustu, byly kytky - chronic - naprosto v pohode, 100% zelene, vlhkost okolo 80% hnojene jednou za tyden. Vse probihalo OK. Po prepnuti na kvet, dneska to je 22. den kvetu se po prvnim hnojeni AHckama, 3 slozky, zacalo objevovat celkova ztrata chlorofylu a barvy listu k svetle zelene az zlute. Hnojim v pomeru 4 ml bloom a 2.5 ml micro na 5l zalivky rovnomerne do vsech 6ti kvetniku a dale jednou tydne postrik Bloom akceleratorem na listy. Den vlhkost cca. 45% a teplota 27-30, noc cca. 30% vlhkost a teplota asi 20st. s neustale zaplym ofukem.
Vse se zacalo projevovat po prvnim hnojeni, dalsi probehlo po tydnu, kdy talire pod kvetnikama vyschly. PH vody je na 7micce. EC bohuzel nemuzu zmerit. Cely problem se tyka kytek, ktere jsou primo pod lampou. Muzete mi poradit cim by to mohlo byt? Tato ztrata barvy a misty na 3 kytkach i nekroticke skvrny? Pls poradte mi zavcas at vim co udelat at se vse vrati do normalu. THX.
Cau, videl bych to na to PH, tohle mi delali pri spatnym PH, kdy je prosim te strikas, doufam, ze je strikas po tme, jinak kapka je jako lupa a spali ti ty listy, na PH si kup v akvaristice PH test, prodavaji vodni i pudni, na srazeni PH sezen kyselinu dusicnou a fosforecnou, prodavaji je ve slabsi koncentraci v growshopech, ale neposilaji, mozna by se daly koupit v laboratornich potrebach, PH hliny by melo byt 6,2- 6,5
To nechápu jak děláš, že je v noci menší vlhkost než přez den. Další věc co by mě zajímala, jaxe ti povedlo hodit tu fotku v týhle velikosti přímo do theardu.
Teť k věci.
Nedostatek stopovejch prvků byl potřeba řešit v době, když většina lidí hnojila tim co zahrátkářství dalo. Dnes, když většina lidí hnojí spešl hnojkama tak jediný co může spůsobit nedostatek nějakýho prvku je blbý ph -> kytka přestane přijímat živiny. Sice s AH nemam skušenosti, ale asi bych je skusil flushnout čistou vodou se správným ph, po ňáký době začít postupně nakládat hnojky(a upravovat ph). Za zvážení by stálo, esi při prvním hnojení nepřidat i trochu dusík(grow složku).
Celler:
to s tou kapkou vody co je jako lupa je to IMO dávno přežitá fáma a už v ní moc lidí nevěří. Zkoušel jsi někdy vzít třeba plastovou nádobku s vodou a zkoušel jí propálit? Jak to dopadlo? Voda to uchladila a nádobka propálit nešla.
To samé je u u listů, pokud by náhodou to fakt mělo tendenci ten list propálit, tak to voda uchladí a pokud by to bylo tak silné, že by to nestačilo chladit, tak se voda běhěm mžiku odpaří.
Původní příspěvek od MEDICINEMAN Ty maly bych asi moc nehnojil. A kristalon start bych nepouzival..je to desna chemka. Kdyz tak aspon kristalon jahoda ten je aspon zdravotne nezavadnej..
bohuzel i pres obrovske stari tohoto threadu mi to nedalo abych nezareagoval:
Kristalon jahoda je to samy jako kristalon start, jen to ma jiny pomer zivin. Je to proste stejna chemka, o zdravotni zavadnosti by se dalo polemizovat protoze i vetsina toho co jime ma v sobe nejake ty chemky, at uz z hnojeni nebo z nejakych postriku.
přijde mi to jako problém s kořenama, ale takhle nvm, mozna prehnojeny
hod dalsi info
co mas za substrat
jak casto zalejvas a hnojis
+mozna fotky cely kytky
marihuana není droga, je to posvátná bylina, která poodhaluje filozofii života...
já mám kytky ze semen který sou v obyč hlíně na kaktusy + plagron grow mix (tak 70/30) + perlit a ve třetim týdnu sem pohnojil poloviční dávkou plagron start up a bioalgenu. i tak to na ně bylo trochu víc než chtěly kraje znědly přesně jak u tebe takže na 100% hnojení - uber