Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
muj mix:::na 5l kvetniky..pouzivam zahrad.substrat,ale AB-MODREJ,je bez chem.konzervantu,pak pridam vermikompost,perlit,guano....myslim ze to je na stejne urovni jako kupovany substraty za tezky prachy..
pomer redeni:4l ABsubstrat.0.5lvermikompostu,na spicku guano a zbytek dosypu perlitem,dolu trochu keramzitu...
Pokud použiješ Substrát pro Pelargonie asi 50 % + 20 Pro sukulenty +10 kompost můžeš i vynechat a zbytek perlit tak nic nepokazíš, mám vyzkoušeno , hlavně od Agro , vše dezinfikovat v troubě.
Zdar lidi.
Chci to na InDoor.
Asi koupím substrát na pelargonie a pokojové rostliny, ten se dá v klidu sehnat.
A musím to vypéct v té troubě?
A když tak na jakou teplotu.
Pokud tam nedáš něco na provzdušnení , jako perlit a ten substrát pro sukulenty , který se prodává po 5 litrech , myslím , tak to nebude tak dobře propouštet vodu. Stačí dát ten pro Pelar. pro pokojové je už zbytečné tam dávat , jeden nebo druhý použít jako základ. A upéct je lepší , kdo měl někdy nějakou havěť , tak mi dá za pravdu.
Myslíte ,že při sterilizaci provedené teplotou 200 stupnů zahynou všechny dobré bakterie , a jestli se dokážou zase časem vytvořit , nebo už hlína bude stát za prd ????
najlepsi by bol taky substrat na ktory neplati zemska pritazlivost co by stal na mieste a aj drzal po kope aj bez kvetnaca a sam by sa premiestnil keby ti niekto nasiel fleka
ako sa mozes nieco taketo spitat povedz mi aky by mohol byt kladeny dokaz na specifikaciu hliny pri pestovani na stromoch
Původní příspěvek od metalsodik Myslíte ,že při sterilizaci provedené teplotou 200 stupnů zahynou všechny dobré bakterie , a jestli se dokážou zase časem vytvořit , nebo už hlína bude stát za prd ????
Podle me pokud pak nebudes pestovat v ultra cistem prostredi, treba nekde v tovarne na vyrobu procesoru :-) tak ti tam bakterie zase nelezou. Ze vzduchu a okoli.
Mě ale zajímá jestli to sterilizovat , zničit možné zárodky hmyzu a s tím i prospěšné bakterie, nebo to risknout a nesterilizovat. Ovlivní teda tepelná úprava substrátu nějak kvalitu , nebo se tam mikroklima rychle obnoví , jak vám to rostlo když jste to sterilizovali , je tu někdo takový ?
Black & White> co ten substrat zmichat s normalni ornici nebude obsahovat tolik zivin ale na to aby tam vyklicilo nebo vyrostlo do urcite velikosti staci
Zdravim všechny
Chci si namíchat hlínu
a nevi v jakym poměru myslel sem
50% hlína pro kaktusi a sukulenty nebo universal pro pkoj. rost.
30%kokosovejch vláken
20%perlit nebo rockwoll
(na dno asi perlit 2cm)
mam to dělat takhle změhit nebo uplně jinak
dik indoor zdar
Lepší mrtvej, než magor
Tak já taky mít moudro: Větši asi 70% mladých lidí dnes vidí svou budoucnost optimisticky a cítí se fajn, zbytek nemá na drogy a alkohol peníze
ŽIVOT JE PUNK A IMPROVIZACE JE NUTNÁ.