Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Začátečník
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
djsrusalka
Nový Člen

Karma uživatele djsrusalka - 60% Pěstitelská

Registrován: Jul 2021
Příspěvků: 2  

Obecné Začátečník Příspěvek č. 1

Ahojte lidi. Prosím Vás mám pár dotazů do začátku..
Jak vysoko má být světlo nad kytkama?
Je potřeba zaštípávat?
A jak často hnojit?

Moc děkuji 😉

Old Post 08-07-2021 v 05:17 AM
djsrusalka je offline   Profil uživatele djsrusalka   Find more posts by djsrusalka   Foto galerie člena djsrusalka   Click here to Send djsrusalka a Private Message   Add djsrusalka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rel10oc
Stálý Člen

Karma uživatele rel10oc - 10% Pěstitelská

Registrován: Jul 2021
Příspěvků: 79  

Příspěvek č. 2

čus, na tohle bohužel neni žadny ultimatni navod.

1. Ohledně světla se koukni na net, podle toho co máš za model. Na stranakch vyrobce určitě najdeš odpověď, ja dělam ještě test 'rukou', ten spočiva v tom, že dáš ruku dlaní vzhuru, do urovně canopy a nechaš ji tam chvili, jestli tě to byť lehce pálí, tak to krapet zvedni. Pak jsou taky appky na telefon kterýma se dá změřit PPF/PPFD, jestli máš v telefonu senzor. Hledej 'lux meter' v playstore, je to zadarmo, u ajfounu neznam alternativu. Podle těch hodnot mužeš světlo taky častečně upravit.

2. LST/HST dělat vubec nemusiš, ale dost z toho benefituješ pak při sklizni, když se rozhodneš trenovat, je to pouze vyměnou za par dni navic ve vegetativni fazi, z duvodu než se rostlinky vzpamatují. Mužeš udělat jen minimum, tedy to jednou zaštipneš (nad 3tim patrem nejdřiv) a pak to budeš jenom strkat pod scrog, dokud nevyplníš celej prostor pod světlem, ale dělat to samozřejmě nemusiš. Jen očekavej menší vynos za kratši čas.

3. záleží v čem pěstuješ a jaka hnojiva použivaš, jestli nějaky coco mix, tak budeš muset častěji ale máš jistotu co tam všechno dáváš, protože nic jinyho tam neni. jestli v nějakem light mixu, tak prvnich 14 dnu jen PH stable vodu, bez ničeho a pak začneš hnojit dle davkovani od vyrobce, jen začni s 50% davkou nebo i meně, než uvadi. Dost často lžou, jen abys za to utratil vic peněz, kytky si řeknou když to bude malo a je lepší dat min než vic, protože se to pak snadněji napravuje, když dojde k potižim. Tohle pak praktikuju na střidačku tedy, 1 zalevani s hnojivem, druhe pouze PH balanced voda, kvuli tomu abych odplavil nahromaděné soli. To PH si měř i z toho co ti vyteče do podmisky.

Dá se to častečně řešit i jinym zpusobem buď pěstovat organicky s tzv. supersoil, kde živiš mikroby v pudě, ale je to je spíš pro pokročilejší, musiš tam neustale udržovat pudu vlhkou. Další možnost je pěstovat v menších nadobách a častěji přesazovat do většich, tim jim dodáš vždycky novou pudu, ze které mohou čerpat živiny a pohnojíš to pak až na květ, což se mi zdá pro začatečnika nejlepší volba.

pěstu zdar a good luck!

Old Post 09-07-2021 v 16:39 PM
rel10oc je offline   Profil uživatele rel10oc   Find more posts by rel10oc   Foto galerie člena rel10oc   Click here to Send rel10oc a Private Message   Add rel10oc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Balu77
Stálý Člen

Karma uživatele Balu77 - 47% Pěstitelská

Registrován: Aug 2020
Příspěvků: 53 

Příspěvek č. 3

https://www.pestujtejednoduse.cz/

Old Post 09-07-2021 v 17:37 PM
Balu77 je offline   Profil uživatele Balu77   Find more posts by Balu77   Foto galerie člena Balu77   Click here to Send Balu77 a Private Message   Add Balu77 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:06 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
23-04-2010 - Prozba začátečníka - 11 odpovědí
16-02-2002 - rady pro začátnečníka - 20 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2654800 seconds with 26 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív