Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cus,
tak tento prispevok je fakt dlhy.Ja som tie lampy kupil,a rozbehol
prvy grow.Rastie to pod tym a kvalitu ukaze cas,hadam.
purple - rast a prva faza kvetu
red - kvet
pokud jsi jeste sodik nekoupil, mel by jsi zkusit nurturelite, pokud chces byt prukopnikem neceho originalniho. ja bych do toho sel, byt na tvem miste ... a kdyz to nedopadne, budes prukopnikem, kterej o tom zjistil hodne a dal ostatnim vedet, ze to nefunguje tak, jak si mysleli. na kazdej pad muzes prijit jedine o par kacek, kdyz pak prejdes na sodik, ale poctu za pokus sklidis tak jako tak
slysel jsem,ze pokud chces nurturelite,tak musis pouzít na start(14dní) dve lampy.to znamená,ze potrebujes dva přeřadníky!!! jeden stojí 3200.-celkem drahá sranda,ale určite se to da nějak osidit..(zarivkama???)celý komplet tj.2xpřeradnik a 3x lampa vyjdou na nějakých 14000..hm
čus Drevokocur, strašne ma to žere že si to sem dal
ricardo r ,od začiatku rastu osvecujem fialovou lampu a ide to.V
kvetovej fáze ju budem kombinovať z červenou.Ale stačí len prešróbovať lampu.Určite nemám dva predradníky
Nurturelite je urcite husta vec ze to nerobi teplo jak HPS a rastie to pod tym jak prasa ale je fakt ze to stoji hodne a za to mas komplet HPS aj s nice ventilaciou...tak neviem ale ak chces ist do niecoho noveho tak GOGOGO! ja keby som nasiel 5 litrov tak si to urcite zariesim...
Drevo-Kocur,všetci by do toho išli,len keď sa potvrdí, že sa pod tým dopestuje výnos porovnatelný z 600 príp. 400W sodíkom.Ale keď pestuješ pod 200W sódou,treba je chladiť atď. a celkové náklady sú aké?Myslím,že výnos pod 200W sodíkom Ťa výjde toľko ak nie drahšie ako pod 200W Nurt.Plaťíš večšiu watáž..
Poteší ,aj keď na konci growu bude huliva o čosi viac ako pod 200W sodíkom.
Na OG sú príspevky ľudí čo pod tým pestujú/pestovali a s dobrým ohlasomˇ.Týpek osvecoval 8 klonov
Pro mne už je v osvětlení kytek jasno , nedám už na žádné spektra vyzařováne speciálně na rostliny a nevadí mi že údajně sodík vyzařuje ve farech 20% a zářivky 80 % a proto jsou lepší , já věřím jen tomu co vidím , proto doporučuju začátečníkům kteří se nemohpu rozhodnout ať vsadí na jistotu . Nurturelite jen těm co chcou aby je tady ostatní plácali po zádech že do toho jdou ,nemám tím nic proti ORBITHOVI. Za ty prachy pořídíte 2 skřině v takové výbavě že jim nemůže Nutre sahat ani po kořínky. Sami výrobci to už netvrdí že 200 Nutre je 400-600 sodík, Určitě nebude ani jako 250 Watt sodík co se týče velikosti palic , tak se to jeví prozatím na fotkách s cizích stránek v zahraničí. Kdo nemá problémy s umístěním skřině tak pro KVĚT jedině sodík a na růst je variant více.
Naposledy upravil metalsodik 20-11-2005 v 14:37 PM
Ak ide o výnos,podľa mňa určite HPS,ale ak si taký ten experimentátorský typ,tak to skús.Myslím,že väčšina ľudí,čo hlasovala za Nurturelite,to spravila len zo zvedavosti,ale oni to platiť nemusia.Podľa mňa by si mal ísť do HPS 400W agro a potom,keď budeš mať dosť matrošu a skúseností,môžeš skúsiť Nurturelite.Ja som tiež najprv išiel úsporky,doterz to húlim,takže čosi by si vypestoval aj pod tým,ale už mi dnes ide sodík,tak to chcem skúsiť aj pod ním a potom uvidím,v čom budem pokračovať.Len z fotiek sa ťažko porovnáva,takže aj keby si kúpil Nurt.,tak časom Ťa určite bude lákať vidieť,ako to pod tým sodíkom vlastne rastie.Možno veľa ľudí sklamem,že Ťa nenahováram na experiment,ale radšej to skús naopak,najskôr HPS,potom Nurt. a vyhneš sa možnému sklamaniu.Ale posledné rozhodnutie je aj tak na Tebe.Peace!
Drevo-Kocur - Shoduju se s dost ostatnima lidma co ti tu pisou..
-Sodik agro je jistota (nezapomen ze si muzes koupit jeste levnejsi osram plantastar)
-No a nurturelite by byl spis zajimavej pokus a za zkousku by to rozhodne stalo..Tak pokavad ti neni lito penez a rad experimentujes neni dal nad cim uvazovat...
-Jinak bych ani nerek ze se to pod agrem nejak extremne taha.Spis me to prerostlo kvuli tomu ze jsem jel ze semen a pod tim agrem to roste tak silene rychle ze jsem to musel prepnout driv nez kytky byly dostatecne stary aby to vubec zacalo kvest.Tim doslo k tomu ze si kytky rostly vesele dal i kdyz jsem uz potreboval aby jenom kvetly.Takze kyticky si vesele rostly jeste 14 dni i kdyz jsem uz mel prepnuto na 12/12..Nekde jsem cet ze je to normalni protoze kytka ze semene potrebuje proste urcitej vek aby vubec zacala kvest.Proto bych doporucil na jistotu agro a jet z rizku.Pak bys problem mit nemel.
Jinak lakladno ma taky agro tak se podivej k nemu do threadu jak mu to roste..Myslim ze ted to ma okolo 54 cm za 14 dni coz je opravdu dost husty..
Na hlavnej stránke je nejaké porovnanie,tak si to prečítajte,ak ste to ešte neurobili.A IMHO 125W na skoro meter štvorcový je podľa mňa málo.Ale aspoň čosi by pod tým narásť malo.Ako to máš vysoko nad kytičkami?
Podľa všetkého sa s veľkým prižmúrením obidvoch očí dá mažno zrovnávať s rovnakými watážami,takže 250W v týchto lampách asi ako 250W HPS,ale fakt treba silne prižmúriť obe oči(a možno ešte aj to tretie oko)
myslim si ze ty cfl svetla se hodi napr do grow boxu v g_man stylu (vertical scrog), protoze to tak nehreje tak tam date vetsi wataz, a kytky jsou okolo -> nevadi ze ty zarivky nedosvtiti daleko...
Na jakém to máš prosroru ? 85-85 ? Pokud ano tak to je docela malý prostor na 400W. Jsem zvědav jaké z toho budou palice , hlavně kompaktnost . Podle fotek se to strašně špatně hodnotí , ale přijde mi to , že máš strašně patra daleko od sebe , možná se mi to na těch fotkách jen zdá???????????????????????????????????????
Ale určitě to máš moc zarostlé , světlo se jen tak dolů nedostane , určitě bys to mněl prostříhat , a uvídíš že to palicím prospěje.
Tak ať ti to roste a hlavně kvete.
Jěšte -jeto alobal nebo mylar ????
K+ - za čistotu provedení indoru.
bungle,fakt strašná džungla
Ale naspodu musia mať úplnú tmu.Vrchné palice budú určite pekné,ale takúto džunglu radšej SOG,keď už.Takto sú zbytočne vysoké a lampa presvieti tak vrchných 10-15 cm.Teda aspoň podľa obrázkov.V skutočnosti to môže vyzerať ináč.
Keď to začne robiť kvety,tak to prestrihaj.Je tam aj riziko plesní,ten ventilátor to určite neprefúkne.
Ale vyzerá to nááááádherne
Zdar lidi.
Chci se zeptat co musím všechno koupit aby tahle zářivka fungovala.
Musím koupit i ten balast apod.?
Nebo stačí jen ta zářivka ?
Jo a ještě se chci zeptat, jestli by byla dobrá na růst i ta červená, sice je pro květ, ale rostla by pod ní normálně v období růstu?
Dík moc