Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam V. !!! - Klikni zde pro originální téma
:Dr@m:
viktor: kolik máš EC a pH? A jakou značku a jak staré hnojky používáš?

Problém bude dle mého u kořenů,,,
viktor
:Dr@m: ec mam kolem 09-10 a tet mam ec 18 protože sem tam dával dusík a draslík a ph sem první týden neměřil protože sem si objednával PH meter a tet ho držím na 5,6-5,8 ale stoupa mě furt asi udělám pruplach a hnojky mam 1 rok stáry a tet sem si objednával noví a koření sou dobry když sem se díval tak naspod sou trochu hnědě ale na hoře su dobry bílí a čeho značku PH A EC nebo hnojek
viktor: značka hnojek? Dáváš těm chuděrám EC 1,8? Jestli nemáš špatné-staré hnojky? Každopádně bych ubral EC na 1,0, dal jim více dusíku a pH udržoval,,,jestli jsi je nezasolil tím příliš vysokým EC...
viktor
mam hnojky Gold A+B+C http://www.growplants.cz/jak-hnojit.html ale skusim nasadit enzymy pomuže to
chevchelios
1. Chci se zeptat, co znamená fialová barva u vrcholku/ů.
2. na listech se mi začalo dělat tohle, spíše na spodních.
borisvonprag
-
doxenon
Máš to plný svilušek !
Jo, to jsou urcite svilusky. Bud si na ne kup nejakej postrik v Growshopu, nebo udelej tabakovej vyvar, a tim to postrikej. Jak udelat ten vyvar urcite najdes zde na foru. Mne zatim pomohl uplne na vse, co se tyka breberek a zivych organismu vubec. Holt nikotin je proste zabijak :-)
DanTheMan
Zdravim growery,
mám takový problém, jedu tenhle rok svuj prvni grow a bojim se, jestli moji kytku něco nenapadlo. Zatím to nevypadá vážně, ale mám strach aby se to případně nerozlezlo. Kytky jsem zatim ničím nehnojil a dal jsem je do obyčejný hlíny z kompostu.
Mrkněte se prosím na fotky, co si o tom myslíte.
Tak nejaky fotky pripoj, a my se mrkneme :-)
borisvonprag
-
Bakla_Jean
Zdravíčko, u mé největší kytky se začaly projevovat symptomy značící nedostatek dusíku, jen se chcu ujistit, že to není nic jiného (jsem Grower v plenkách- ne jako, že jsem mimino, ale že sadím prvně ^^ ) Příkládám foto, tak kdyby k tomu mohl někdo z vás zkušenějších a protřelejších něco říct, budu rád :) Jinak listy žloutnout od spodních pater, první dvě patra listů jsem musel utrhnout a včera jsem kytku pohnojil Krystalonem start, to v případě, že by fakt šlo o nedostatek dusíku.
viktor: enzymy ti v tomhle případě nepomůžou, uber EC.

Bakla_Jean: přidat rozhodně dusík a nezalévat tak často.

viktor
Dr@m: EC sem ubral na 1.2 PH 5.5-5.8 furt se mi zvedá trochu tak ho snižuju a chci se zeptat jak to že v čisté vodě z kohoutku je EC 0.5 dík
viktor: nahoď foto a 0,5 EC jako vstupní je vcelku dost
viktor
Dr@m: nevím jestli se ty fotky zobrazí file:///C:/Users/viktor/Desktop/kytka/P1050339.JPG
file:///C:/Users/viktor/Desktop/kytka/P1050337.JPG
file:///C:/Users/viktor/Desktop/kytka/P1050338.JPG
a to EC včera sem si psal na chatu a lidi mě psali že to není tak moc hrozny že viděli EC 0:9 a aji pre ec 1.0 a to se nema pre už používat tak nevím a chci se te zeptat jak mam dat od stonku (KYTKY) tu jehlu protože si mislím že ty jehly protečou jen dolu ale třeba je to jinak a nasákne stem cely květináč ale furt si mislím že to jen proteče dolu tak nwm dík
DanTheMan
Cau lidi, prosim Vas, prodate mi nekdo co se deje s moji kytickou, krouti se listy a hnednou. Mam to v hline z kompostu ze zahrady a zatim sem nehnojil, zalejvam vodou z kohoutku. Rikal jsem si jestli to neni prelite?
DanTheMan
Cau lidi, prosim Vas, prodate mi nekdo co se deje s moji kytickou, krouti se listy a hnednou. Mam to v hline z kompostu ze zahrady a zatim sem nehnojil, zalejvam vodou z kohoutku. Rikal jsem si jestli to neni prelite?
DanTheMan
Mam 3 kytky a se vsema mam podobnej problem. Prikladam fotky te druhe ta vypada ze je na tom nejhur prosim poradte! Je to muj prvni grow nerad bych aby zdechly.
DanTheMan
Tak ještě přikládám foto té třetí, ta vypada zatím celkem ok, ale taky už je tím načatá. Ještě pro doplnění, myslel jsem si jestli to nejsou svilušky a použil jsem na ně Rock Effect (http://www.agromanual.cz/cz/priprav...ock-effect.html) a připadá mi, že se to potom ještě zhoršilo.
Předem díky za odpovědi :)
ZDRAVÍM zahradníci!

Květinám se vede skvěle kořenový systém hustý, kořeny jsou bílé jako dětské zuby. Asy před týdnem jsem si při kontrole fsiml dírky v jednom z horních listů důkladně jsem fšechny květiny prohlédl a našel jsem diru v liste jeste na jedné nebo dvou květinách. hmyz jsem nikde nenašel ani housenky ani nic litajiciho proste nic. Snažím se co nejvíce držet květiny ve sterilitě jak stan, nádoby s ŽR tak i místnost ve ktere stan stojí. Navíc se na pár kvetinách zezhora listu udělaly takové lesklé flíčky jako bych je postrikal nečím sladkým a to na nich uschlo. Dirky na listech jsou jen na trech kvetinách a to v obou rezervoárech a ty lesklé flíčky jsou cca na 4 kvetinach a v malem množství a zdá se že se to nejak nešíří a květiny dále rostou jak mají. Postiženy jsou cca jen 2 rostliny v každém rezervoáru a jak dírky tak lesklé flíčky se nijak nešíří a pokud ano tak velmi pomalu na další květiny se to nepřeneslo. Jen mám strach že když se to teď nešíří můžu jedno ráno fstanout a bude to na fšech.

Květiny 32dní staré, 6dní v režimu 12/12 pomalu začínají nakvétat,hydroponie,2x rezervoár v každém 25l živného roztoku vzduchovač a samozřejme čerpadlo,teplota ve stanu den 23-26 stupnů noc 18-20. ph 5,8-6,2 EC nevím jeste nemám měřák,vlhkost 60-80%, teplota živného roztoku 22-25stupnů ,hnojivo od Advanced hydroponics.Svítím diodovým světlem MAZAR + 4x 100w sodíkové žárofky v rozích aby byly nasvicene zadní strany květin.

Množství hnojiva na 25l ŽR:
1. 1,5ml/l = 37,5ml
2. 0,75ml/l = 18,75ml
3. 0,75ml/l = 18,75ml

Grow/bloom 1ml/l= 25ml
ENzymy 1ml/ l= 25ml
peroxid 0,5ml/l = 12,5ml

Toto množství hnojiva momentálně používám v každé ze dvou nádob 25l ŽR v každé z nádob 8 květin - koupené řezy (osvědčený zdroj řezů)

Mám problém udržet ŽR v idealní teplotě 20-23stupnů mívám 23-27stupnů a po výměně vody musím na druhý den dorovnat ph. ktere stoupne z 5,8 na 6,8.

Čerpadlo se systemem kapilar jede non stop ale nepripadaji mi utopene může to vadit že zalívám non stop ? Kořeny už jsou na dně rezervoaru.

CO se mi snima děje ? PŘEHNOJENE?
Předem moc děkuji za radu. SMOKE HARD !
jeste pár fotek
@DanTheMan:

Prelity to nevypada. Mas v kvetinacich udelanou drenaz?

Pises, ze to je hlina z kompostu. Tam mas obrovskou sanci na vyskyt ruznych breberek, ja bych se priklanel k nazoru, ze ti neco svaci koreny.

Mohly by to bejt larvy smutnic. Zkus poklepat na kvetinac, jestli ti tam nepoletujou takovy musky. Za pokus by taky stalo koupit zluty lepovy desky, na ktery kdyz pak potencialni smutnice dosedne, snadno ji identifikujes. Likvidovat se to da hlisnici Steinernema feltiae, jenom rozmichas ve vode a zalejes tim. Dospely zabijes tema lepovejma deskama.

Temer jiste je to jen nejakej skudce. Ted si k tomu proste musis sednout, a zjistit, jakej to je.

S identifikaci, o jakeho skudce se jedna (pokud jsem to netrefil tema smutnicema), bych zacal asi tady. Jakmile zjistis, co ti dela neplechu, naprava je pak uz jednoducha :-) ale neotalej s tim, at uz pak neni pozde.

http://grower.cz/pestovani/navody/...-nemoci/10.html
HelpYeHard
citace:
Původní příspěvek od Tago
ZDRAVÍM zahradníci!
Seznam se, hmyz.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od HelpYeHard
Seznam se, hmyz.

To je ale blbost , si to precti woe :D

citace:
ZDRAVÍM zahradníci!......... hmyz jsem nikde nenašel ani housenky ani nic litajiciho proste nic. Snažím se co nejvíce držet květiny ve sterilitě jak stan, nádoby s ŽR tak i místnost ve ktere stan stojí.

To je tou LEDkou , dělej se fleky a pak se z toho vznikne nekróza , dej to světlo vejš minimalné 60cm . Melo by to přestat , jeste sniz vlhkost . čau Hlava
dekuju za radu urcite to skusím,takze to neni hnojevem ani škůdcem a ani plísní ? proč to začalo až teď? v období růstu jsem mel to diodové světlo jeste níže navíc jsem prisvicoval jeste usporkou na růst, tu jsem dal samozrejme pric ted jsou místo ní 4x 100w sodikovky.
DanTheMan
@Filosof

Ok, díky za rady, zkusím udělat co se dá, snad na to prijdu dost brzo. Zdravim a at to roste vsem ;)
DanTheMan
Jinak co se týče těch hlístic, to by byl asi nejlepší způsob, ale bohužel teplota v posledních dnech přes 15 ani pořádně nejde, natož v noci :( snad zabere tabákový vývar, plátky brambor na hlínu, nebo je budu muset přesadit a hlínu upeču.
HelpYeHard
citace:
Původní příspěvek od Hlava

To je tou LEDkou , dělej se fleky a pak se z toho vznikne nekróza , dej to světlo vejš minimalné 60cm . Melo by to přestat , jeste sniz vlhkost . čau Hlava
Jestli tady není vidět jasná stopa po trásněnkách tak jsem asi fakt debil ;)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od HelpYeHard
Jestli tady není vidět jasná stopa po trásněnkách tak jsem asi fakt debil ;)

Ano potvzuji ze seš , :p: seznam se s pojmem nekróza , neboli odumřelá tkáň v důsledku moc velke blizkosti LEDky . Kolik kol jsi jel pod ledkou ze to vylučuješ ??
tak lampy jsou zvedlé a vlhkost jsem snížil, je sice jeste brzy ale myslím že to bude o.k. nerozliza se to jsou postizene jen asy 4 rostlinky a to každá na jednom cípu listu tot fše kdyby to byl nejaky hmyz už bych ho tam videl snad. :) jeste jednou díky HLAVO na to že to dela diodové světlo bych nikdy nepřišel.
AVICII
Mohl by mi někdo říct, čím jsou tyto černohnědé skvrny zpusobené? Vubec mi nenapadá nic, čím by to mohlo být. Kdo ví, tak ať se prosím ozve. Děkuji
fisHunter
Prosim vas poradte mi příčinu vzniku a možnou nápravu. Děkuji předem... :)
fisHunter
a ješte jedna fotečka z druhe kytičky
GrowLight
citace:
Původní příspěvek od fisHunter
a ješte jedna fotečka z druhe kytičky

Tohle se mi zaclo delattaky nejdriv zacli takhle od stredu zloutnout a pak zacli schnout konce...U mne to bylo vysoky PH takze jsem to prolil destilkou a zacal jsem hnojit o 50% mene takze jednou max dvakrat tydne...Nove listy uz jsou v pohode...ale to byl problem muj treba ti to napovedelo a pomohlo:)
AVICII
Mohl by mi někdo říct, čím jsou tyto černohnědé skvrny zpusobené? Vubec mi nenapadá nic, čím by to mohlo být. Kdo ví, tak ať se prosím ozve. Děkuji
citace:
ZDRAVÍM zahradníci!

Květinám se vede skvěle kořenový systém hustý, kořeny jsou bílé jako dětské zuby. Asy před týdnem jsem si při kontrole fsiml dírky v jednom z horních listů důkladně jsem fšechny květiny prohlédl a našel jsem diru v liste jeste na jedné nebo dvou květinách. hmyz jsem nikde nenašel ani housenky ani nic litajiciho proste nic. Snažím se co nejvíce držet květiny ve sterilitě jak stan, nádoby s ŽR tak i místnost ve ktere stan stojí. Navíc se na pár kvetinách zezhora listu udělaly takové lesklé flíčky jako bych je postrikal nečím sladkým a to na nich uschlo. Dirky na listech jsou jen na trech kvetinách a to v obou rezervoárech a ty lesklé flíčky jsou cca na 4 kvetinach a v malem množství a zdá se že se to nejak nešíří a květiny dále rostou jak mají. Postiženy jsou cca jen 2 rostliny v každém rezervoáru a jak dírky tak lesklé flíčky se nijak nešíří a pokud ano tak velmi pomalu na další květiny se to nepřeneslo. Jen mám strach že když se to teď nešíří můžu jedno ráno fstanout a bude to na fšech.

Květiny 32dní staré, 6dní v režimu 12/12 pomalu začínají nakvétat,hydroponie,2x rezervoár v každém 25l živného roztoku vzduchovač a samozřejme čerpadlo,teplota ve stanu den 23-26 stupnů noc 18-20. ph 5,8-6,2 EC nevím jeste nemám měřák,vlhkost 60-80%, teplota živného roztoku 22-25stupnů ,hnojivo od Advanced hydroponics.Svítím diodovým světlem MAZAR + 4x 100w sodíkové žárofky v rozích aby byly nasvicene zadní strany květin.

Množství hnojiva na 25l ŽR:
1. 1,5ml/l = 37,5ml
2. 0,75ml/l = 18,75ml
3. 0,75ml/l = 18,75ml

Grow/bloom 1ml/l= 25ml
ENzymy 1ml/ l= 25ml
peroxid 0,5ml/l = 12,5ml

Toto množství hnojiva momentálně používám v každé ze dvou nádob 25l ŽR v každé z nádob 8 květin - koupené řezy (osvědčený zdroj řezů)

Mám problém udržet ŽR v idealní teplotě 20-23stupnů mívám 23-27stupnů a po výměně vody musím na druhý den dorovnat ph. ktere stoupne z 5,8 na 6,8.

Čerpadlo se systemem kapilar jede non stop ale nepripadaji mi utopene může to vadit že zalívám non stop ? Kořeny už jsou na dně rezervoaru.

CO se mi snima děje ? PŘEHNOJENE?
Předem moc děkuji za radu. SMOKE HARD !

Toto je opravdu problém s LED světlem, uplne se to zastavilo sice se zasažené listy pomalu hojí ale je klid HLAVO dix
Dr.Crabakles
Zdravim,

na 1 kytce mi neustale zloutnou spodni listy. Cim to je?

Mam je ve substratu pro pokoje rostliny od Agra, v boxu je 26°C ve a dne a 23°C v noci, vlhkost vzduchu 50% a pH zalivky je 6. Hnojím to rustakem ATA - Terra leaves. Ostatni 3 jsou relativně OK.
mysak
citace:
Původní příspěvek od Dr.Crabakles
Zdravim,

na 1 kytce mi neustale zloutnou spodni listy. Cim to je?

Mam je ve substratu pro pokoje rostliny od Agra, v boxu je 26°C ve a dne a 23°C v noci, vlhkost vzduchu 50% a pH zalivky je 6. Hnojím to rustakem ATA - Terra leaves. Ostatni 3 jsou relativně OK.

nemas to přelite jake ph ti vyteče?
Dr.Crabakles
citace:
Původní příspěvek od mysak

nemas to přelite jake ph ti vyteče?

Spis ne... ve vode to nestoji a keramzitu je tam dostatek... pH vytok jsem zatim bohuzel nemeril
koles
Zdravim, prosim o radu.

Kytka je v pokročilé fázi květu, ale problém vykazuje prakticky po celou dobu květu, postupem času se to zhoršuje.

pH na výtoku asi 5,9 (roste v zemitém substrátu)

hnojiva spíš omezuju vzhledem k blížící se sklizni. hnojeno poloviční dávkou Bcuzz Coco A+B+PK (protože neroste v kokosu), poslední dvě zálivky dostala jen mikroprvky a PK.

Co jí chybí nebo přebývá? Stejný problém NEpozoruju na jiných odrůdách, co jedu v identických podmínkách - týká se jen všech kusů od jediné odrůdy.

Problém vykazují jen horní listy, spodků se prakticky netýká. Můj tip je nedostek Mg nebo Ca.
AVICII
Zdravím, nevím si rady s kytkama, do teď byly fajn a najednou se na listech začínají objevovat problémy, najde se někdo, kdo by mi mohl říct čím to muže být zpusobené a popřípadě mi i napsat, jak bych měl daný problém řešit? Děkuji všem, kdo se vyjádří, vaše odpovědi mě velice pomužou. DÍky
AVICII
Myslím si, že by listy mohly být spálené od postřiku. Na listy jsem stříkal Fish-mix od Biobizz v dávce 2ml na 1L vody.
AVICII
Čím by mohlo být zpusobené to žloutnutí? prosím o rady, popřípadě nápady jak to napravit. Děkuji
AVICII
Opravdu se nenajde nikdo, kdo by mi s touto problematikou pomohl? PROSÍM. Chci to podchytit co nejdříve, abych mohl popřípadě napravit chyby, které jsem zpusobil. DĚKUJI všem co mi pomohou ;)
plesnivá noha
mám nějaký divný tečky na listech
mgagaj
nekdo nakej tip, co tomu je? 30 dni auto jack od fair seeds. hlina canna professional. biobizz grow+bloom polovicni davky. ph vody 6,5. hliny nevim. je pod clf 150w red.
kroutej se listy, je takova seschla, ted zacaly spodni listy zloutnout + na par hornich jsou takovy hnedy fleky - viz foto. predem diky za jakykoliv rady
Bylinkář
Ahoj,

prosím, jedná se o třásněnky?

Nebo je to něco jiného?

Jedná se o klony Cream Caramel od Sweed seeds.

Zálivka - dešťovka.

Substrát - Growmix od Plagronu.

Předem děkuju.
ABORTED
Zdravim vas groweři...letos prvni problem...Něco neni v poradku s moji autoflaw. PANDOROU.zatim sem nedokazal rozlustit co by jim mohlo chybet...Prozatim bez hnojek.Za pripadne rady budu velice rad.predem dekuji :)
mgagaj
ahoj, taky bych rad vedel, jestli tohle jsou trasnenky - vypada to tak - je jakoby ozrana ta horni vrstva listu, ale zadnou mrchu jsem tam nenasel, ani podrobnym zkoumanim pod lupou, z obou stran listu - je to na vsech kytkach, na ruznejch listech. nemuze to bejt treba naka plisen??
mgagaj
..
AVICII
mgagaj koukni sem http://grower.cz/forum/showthread....446#post1089446 ..pár příspěvku před koncem, také jsem měl podobný problém, jsou tam i doporučený přípravky na hubení. Snad ti to aspoň trošku pomuže. Já použil Biool a naštěstí mužu říct, že mám od té doby od třásněnek pokoj ;)
Poprask
zdravim páni,

problem numero uno: Na listoch sa mi objavuju hnede flaky jedna sa o model passion, pri ostatných troch som to nespozoroval, flaky sa robia nepravidelne a nevidel som tam nejakych skodcov, moj nazor je ze by to mohla byt plesen bramborova tak som rozmyslal, ze to postriekam kuprikolom a silno napadnute listy odstranim, ale rad si vypocujem nazor ostatných

+nejaké indicie:
-jedna sa o rastliny z rezkov
-pri predpestovani som drzal vysoku vlhkost
-striekal som asi 10 dni dozadu Spruzitom lebo som zaregistroval tecky na listoch plus dake male pavucinky (postrek som vykonal ku veceru tak by to nemalo byt vypalene)
-objavilo sa to aj na novo vyrastenych listoch (je to asi na dvoch-troch rastlinkach passionu)
Poprask
a problem čislo dva:

dve rastlinky mi žltnú, jedna sa o model frisian dew, pri jednej v jej okoli je nieco divne :D neviem ako to opisat, treba si tu fotku otvorit v plnej velkosti, akoby padnuta rosa, alebo ako keby zacinal rast mach ale ma divoku farbu, tieto dve rastlinky zaostavaju a od nasadenia sa viac menej nepohli, pri tomto vobec neviem o co ide... za rady k jednemu ci druhemu problemu vopred dakujem :)
AVICII
citace:
Původní příspěvek od Poprask
a problem čislo dva:

dve rastlinky mi žltnú, jedna sa o model frisian dew, pri jednej v jej okoli je nieco divne :D neviem ako to opisat, treba si tu fotku otvorit v plnej velkosti, akoby padnuta rosa, alebo ako keby zacinal rast mach ale ma divoku farbu, tieto dve rastlinky zaostavaju a od nasadenia sa viac menej nepohli, pri tomto vobec neviem o co ide... za rady k jednemu ci druhemu problemu vopred dakujem :)

K tomu mechu, rose.. :D
A nesypal si náhodou kolem kytek VANISH? Protože to tak vypadá, modré granulky a když po tom slimák leze, tak ho to nějak rozpouští, že za sebou nechává slizovou stopu.
Dr.Crabakles
Prehnojeny, co? :/ Pomuze, kdyz to poradne proliju?

edit:

Dneska jsem to prolil asi 5 litrama vody, tak uvidime :shots:
Poprask
citace:
Původní příspěvek od AVICII

K tomu mechu, rose.. :D
A nesypal si náhodou kolem kytek VANISH? Protože to tak vypadá, modré granulky a když po tom slimák leze, tak ho to nějak rozpouští, že za sebou nechává slizovou stopu.

Sypal, lenze tato kytka je v strede policka a slimak sa ku nej ani nedostane, poprava nastane hned z kraja :)
ABORTED
Potreboval bych radu co s mou autoflaw pandorou ktera uz zacla kvest...podle FAQ me nenapada ktere prvky by ji mohli chybet...napada vas neco??? kdyztak PROSIM PM
mgagaj
@AVICII - diky, striknul jsem to tim vermitecem, tak snad bude klid. jenom je mi divny, ze jsem tam fakt ani pod lupou nic nenasel - ani naznak nakyho zviratka
ABORTED
citace:
Původní příspěvek od Poprask
a problem čislo dva:

Vypada to jako přelité ...
AVICII
Prosím o pomoc, konce listů se kroutí směrem navrch a listy ztrácí po krajích barvu a světlají. Medium je all-mix od Biobizz, hnojeno snad 2x za celou dobu. Zalíváno vodou, která je z čističky, takže bez chloru a všeho svinstva. PORAĎTE MI prosím.
plesnivá noha
tak já už vím čím to je, jsou to svilušky, ty kurvy svinutý
Jerrybla
Ahoj, normalne mi rostou kytky ale zacala se u tech novych rozsirovat z normalni "Zelena" na takovou "zlutozelenou" barva, nevite cim to je?
Hopík44
To je OK, prostě roste!
ZkourenejPes
Zdravim , tak se mi zase po delsi dobe zacali mrvit kytky . Nemam poneti co to je . Sem v 34 .dni kvetu .
Model Big bud z rezu .
400w , hlina plagron , hnojiva plagron
Kytky nejdriv zacali kolem 20 dne kvetu delat takovy hnedy uschly tecky na listech , tedka uz spsi zloutnou a ztracej barvu . Zalejvam , tak jednou za 3-4 dny 5ml bloom sem tam sem zkusil pridat 1ml grow . tak jednou za 3 zalivky pridavam enzymy , obcas dam jenom cistou vodu .
Ph liju 6-,6,4 , jak to vyde . PH vytoku kolem 6,5 .
Obcas sem tam nasel litat nejaky potvory chytil sem tam jednu smutnici (podle me ) a prislo mi ze este nejaky maly potvurky tam lezli na nejkejch listech (ale minimum ) . Koupil sem radsi parazitickou hlistici a pouzil parkrat VERTIMEC . Lepovy desky , na ktery se nic moc nechytlo zatim .
Teplota v noci 22 , den 24-29 , Vhkost u kvetinacu tak 50% .
Jinak listy odumiraj po cely kytce nejvic asi spodni .

Tak prosim radte . Fotak mam nahovno , ale snad tam aspon neco videt de .
ZkourenejPes
a este dve fotky naky kytky sou na tom o neco lip pride mi , ze ty bliz k vetrakum , ale horkem to nebude .
Kutas
Zdravim, tahle vec na listech me pronasleduje snad celou dobu, co pestuju a porad jsem neprisel na to, co to je a co na to jednoznacne plati... Objevilo se to po tech destich a dost rapidne to postupuje i behem pekneho pocasi... kamarad to ma i na kytkach v prirode, ja to mam na zahrade, zajimave ze ostatni rostliny kolem to nemaji. Ale na poli jsem si vsiml, ze nektere mensi kytky nejakeho plevelu maji neco podobneho...

Strikal jsem to nejakou srackou (Dithane nebo tak neco), pred 3 dnama Discus a nevypada to, ze by pomohlo... dneska vecer na to pujde asi Kuprikol... a pak uz nevim.

Mate s tim nekdo zkusenosti?
Kutas
tohle jsou fotky po postricich, ty listy z predchozich fotek uz jsou davno pryc :)
Bárt
čau, tak u takto úporné plísně je třeba léčit od kořenů, jinak se to vrací, takže by měl k postřiku jít previcur energy a nebo Proplant likvidátor půdních chorob. Jinak to nejde vyléčit a byl by to jejich konec...
Tohle je i pro hydraře!
Kutas
Nejak se mi nechce verit, ze to je v korenech :/ Maji to i kytky v kvetinacich, tak schvalne se podivam, jak to tam vypada... Ale dik za tip, ten previcur uz jsem na neco podobneho pouzival, jen jsem zapomnel ten nazev.
BigBangCannabis
Zdravím, mám nejspíš problém s nedostatkem dusíku, když jsem přepínal na květ tak jsem hned první den začal hnojit květem. mám hnojky Canna růst 3/1/4 květ 2/2/4. Nehnojil jsem to moc ec jsem začínal od 0,9 a teď jsem v 25.dnu na 1,3 ale kytkám světlají listy a pak žloutnou vypadá to na ten dusík...druhou várku kytek co jsou ve 13. dni jsem ještě první 4 dny hnojil růstem a problém u nich zatím není...jak mám dodat kytkám dusík?? mám přidat květového hnojiva nebo tomu stříknout růst který má dusík vyžší?? Díky

Hlava
citace:
Původní příspěvek od plesnivá noha
tak já už vím čím to je, jsou to svilušky, ty kurvy svinutý

Jojo svilušky chemka omite, nebo bio BAC vitality plus nebo predatory , podle toho jestli jeste rostes nebo uz kvetes .

citace:
Původní příspěvek od Jerrybla
Ahoj, normalne mi rostou kytky ale zacala se u tech novych rozsirovat z normalni "Zelena" na takovou "zlutozelenou" barva, nevite cim to je?

Jojo to je normal , ty svetly jsou cerstve narostly , pak az to bude starsi par dni to hned ztmavne jak ostatni casti kytky .

citace:
Původní příspěvek od ZkourenejPes
Zdravim , tak se mi zase po delsi dobe zacali mrvit kytky . Nemam poneti co to je . Sem v 34 .dni kvetu .
Model Big bud z rezu .
400w , hlina plagron , hnojiva plagron
Kytky nejdriv zacali kolem 20 dne kvetu delat takovy hnedy uschly tecky na listech , tedka uz spsi zloutnou a ztracej barvu . Zalejvam , tak jednou za 3-4 dny 5ml bloom sem tam sem zkusil pridat 1ml grow . tak jednou za 3 zalivky pridavam enzymy , obcas dam jenom cistou vodu .
Ph liju 6-,6,4 , jak to vyde . PH vytoku kolem 6,5 .
Obcas sem tam nasel litat nejaky potvory chytil sem tam jednu smutnici (podle me ) a prislo mi ze este nejaky maly potvurky tam lezli na nejkejch listech (ale minimum ) . Koupil sem radsi parazitickou hlistici a pouzil parkrat VERTIMEC . Lepovy desky , na ktery se nic moc nechytlo zatim .
Teplota v noci 22 , den 24-29 , Vhkost u kvetinacu tak 50% .
Jinak listy odumiraj po cely kytce nejvic asi spodni .

Tak prosim radte . Fotak mam nahovno , ale snad tam aspon neco videt de .

Změř si EC na vytoku podle mě budes mit kolem tri a půl , tak to prolej 3x objemem kvetniku cistou vodou s enzymama at se to vyplachne mas to klasicky zasoleny .

citace:
Původní příspěvek od Bylinkář
Ahoj,

prosím, jedná se o třásněnky?

Nebo je to něco jiného?

Jedná se o klony Cream Caramel od Sweed seeds.

Zálivka - dešťovka.

Substrát - Growmix od Plagronu.

Předem děkuju.

NO to na trasnenky nevypada , podivej se zespoda jestli tam jsou cerny tecky , to by potrdilo trasnenky , jinak to bude asi genetikou , takovy mapy v listech ma vice modelů.

citace:

Toto je opravdu problém s LED světlem, uplne se to zastavilo sice se zasažené listy pomalu hojí ale je klid HLAVO dix

Jo diky , nerad se pletu :D Čau Hlava
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Kutas
Nejak se mi nechce verit, ze to je v korenech :/ Maji to i kytky v kvetinacich, tak schvalne se podivam, jak to tam vypada... Ale dik za tip, ten previcur uz jsem na neco podobneho pouzival, jen jsem zapomnel ten nazev.

Když nepomáhá postřik, tak je třeba nasadit léčbu těmito přípravkami, třeba to není od kořenů, ale takto se tyto látky dostanou zálivkou do celé rosliny a likviduje plísně v buňkách rostlin, je to popsané v návodu, jinak se tyto nemoci těžce léčí.
Bylinkář
Ahoj,

tohle se mi děje na listech ve skleníku.

Myslíte, že je to velkým horkem?

Díky
Ms. Herb
to asi horkem nebude, to by se ti "kroutili" všechny listy.... mě co se párkrát stalo že sem zapomněla zalít, tak sešla celá rostlina, ne jen velké listy...spíš to bude nějaká "plíseň"????
Bylinkář
Je pravda, že jsem je včera měl trochu vyschlé, ale děje se to jenom na 3 z 8.
Měl bych postižené listy odstranit?
Případně nějaký postřik?
Díky
borisvonprag
-
borisvonprag
-
Ms. Herb
to bylinkář:

a ty 3 jsou stejný model? taky jestli a jak je hnojíš? ty listy určo ostříhej, a nevím, počkej na jiné názory ¨, ale zkus to prolejt čistou vodou, a třeba je nachvilku vyndej ze skla, jestli tak oni obrazej nové lístky...možná zkusit přesadit do nové hlíny a větší květníky..toto se mi za 9 let skleníkaření ještě nestalo, a samotnou mě to zajímá:)
Kutas
No koreny vypadaji zdrave, ale jak rikas... nechapu, ze mi to v zahradnictvi nedoporucili rovnou. Dokonce tam byl rostlinolekar a ten me poradil velke kulove, ani nepoznal z ceho ten list je :) Ted jsem koupil 50ml toho Proplantu a vecer to vsechno proleju a zakropim...
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Kutas
No koreny vypadaji zdrave, ale jak rikas... nechapu, ze mi to v zahradnictvi nedoporucili rovnou. Dokonce tam byl rostlinolekar a ten me poradil velke kulove, ani nepoznal z ceho ten list je :) Ted jsem koupil 50ml toho Proplantu a vecer to vsechno proleju a zakropim...

Tak odborníci na konopí jsou zde, že :-)
Druhy plísni, kde se rychle tvoří fleky a schnou listy jsou pro kytky celkem velký problém, končící postupnou smrtí. Tam ta plísen je v rostlině a obírání listů nepomáhá, pokud nepomůže tento přípravek, tak potom už nic. Ono po aplikaci těchto přípravků do zálivky nastává změna k dobrému postupně, ještě než zaber léčba, tak se to bude chvíli projevovat a po několika dnech by to mělo ustat a vyléčení bude trvat 1-3 týdny. Klidně přidej i na postřik široko spektrální fungicid , třeba Ridomil Gold atp. Tuším, že se jedná o bramborovou plíseň . Toto jsou zkušenosti z praxe s úspěsnou léčbou.
NoStress
copak by to mohlo byt - hodne divne tvarovany listy, skoro jako krepovej papir? muze to byt od toho ze sem je strikal a mam docasne vypnutej ofuk (jakoze spaleny od svetla)? Teplota 29°C když do skříně moc nekoukám, vlhkost kolem 50% (už si řeším klimačku, ve skříni nemůže být logicky mín °C když v pokoji mam i třeba zrovna teď 27,5°C)... Tenhle problem je totiz na par kytkach v pseudoaeru, ale i na rizku, kterej je hline od ctvrtka (zdibec hnojiv na ec 0,7-0,8, root + enzymy) a v aeru nikdy nebyl (tam je EC 1.0 a nizsi PH) :confused:
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Bylinkář
Ahoj,

tohle se mi děje na listech ve skleníku.

Myslíte, že je to velkým horkem?

Díky

Na tvuj problém je léčba zde, zvol stejné přípravky do zálivky, jinak kytky celkem rychle přijdou o listy. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=70391
Bylinkář
To Ms.Herb:
Zrovna dneska jsem je hodil do 25l kýblů :)

To Bárt:
Díky za info, splaším to a pak udělám postřik a zálivku.

Díky
GrowMan
Zdravím
Mám tu takový problém s listy...

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1113713890895

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=8137138908911

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=713713890907

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1137138909015

Prosím o odpověď, díky !
BigBangCannabis
Poradil by mi prosím někdo jak spravím na kytkách ten deficit dusíku jak jsem psal výše? Díky
Bárt
citace:
Původní příspěvek od BigBangCannabis
Zdravím, mám nejspíš problém s nedostatkem dusíku, když jsem přepínal na květ tak jsem hned první den začal hnojit květem. mám hnojky Canna růst 3/1/4 květ 2/2/4. Nehnojil jsem to moc ec jsem začínal od 0,9 a teď jsem v 25.dnu na 1,3 ale kytkám světlají listy a pak žloutnou vypadá to na ten dusík...druhou várku kytek co jsou ve 13. dni jsem ještě první 4 dny hnojil růstem a problém u nich zatím není...jak mám dodat kytkám dusík?? mám přidat květového hnojiva nebo tomu stříknout růst který má dusík vyžší?? Díky

po přepnutí hnoj ještě rustově asi 1-2 týdny, po zastavení vytahování už květově. Jinak vzniká deficit dusíku, takže pro nápravu dej rustovou zálivku a dávej ji do ukončení rustu. Květový poměr ted ještě nepotřebují, když rostou a květy se netvoří.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od GrowMan
Zdravím
Mám tu takový problém s listy...

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1113713890895

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=8137138908911

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=713713890907

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1137138909015

Prosím o odpověď, díky !

pokračuj v rustovém hnojení, jsou zdravé, to se srovná samo. Tečky už zustanou, pozoruj už jen nové listy, ty ti ukážou, kdy se to už srovná, starší listy už tak zustanou.
BigBangCannabis
Paráda díky za info , já to dneska zalil růstem ono jedny kytky mám ve 20.dnu květu a šišky už tam jsou, na těch mladších už jsou taky palice, já to dneska všechno zalil růstem s ec 1,3, mám pak pokračovat květem nebo tomu dát ještě ten růst?
Kutas
Hlavne nechapu, kde se to vzalo, to musi byt proste ve vzduchu, vsiml jsem si, ze na spouste stromu je neco podobneho... Jako moje kytky prezily horsi deste a s nicim podobnym jsem se nesetkal 3 roky. Listy uz jsem prestal otrhavat, myslim, ze to je zbytecne, kdybych mel otrhat vsechny, kde jsou nejake naznaky, tak nezustane skoro nic...
Myslis, ze vic pomaha zalivka nebo postrik? Tech 50ml stacilo podle obalu na 25l, jelikoz mam 25 kytek doma a 25 v prirode, tak to padlo jak nic... zustalo mi jeste trochu na postrik a ten budu provadet jeste par dni. Snad to bude dobre, letos takove megapripravy na out a zeby mi to ukoncila bramborova plisen uz v cervnu??? To teda ne... :)
stinex
cau

zacali se mi objevovat na listech hnede fleky zatim jsou jen na par listech tak by me zajimalo co to je . neco podobneho jsem tu videl ale nenasel odpoved .

substrat.canna profesional +
nehnojeno

dik
dlouhán
http://grower.cz/forum/showthread.p...6422#post366422 ?
borisvonprag
-
Ms. Herb
to borisvonprag:

http://grower.cz/forum/showthread.p...6422#post366422

hledej šmudlo:D
Bárt
citace:
Původní příspěvek od dlouhán
http://grower.cz/forum/showthread.p...6422#post366422 ?

Mě šlo spíše o ty konce listů, co začínají odumírat , http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=519114 Jestli dobře vidím, tak je to odumírání listu od špiček, tak se projevují plísně, zpravidla to začíná po oslabení výžívou atd...
A i tady http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=519115
Ale možná to muže být i fosfor v kombinaci s tím vápníkem , uznávám :-) http://grower.cz/home/potw.php?a...w&photoid=86472
Ray.Wost
Ahoj pánové..
potřeboval bych radu, typ, nasměrovat... mám problém s listy. Zálivka 6,4 pH, hlína All mix od BioBizz. Zářivka 250W růst. Růst cca 23 den. Rostli z řízků, řizky byly zdravé a první dva týdny nevykazovali žádné známka nemoci.
Vlhkost nevykazovala přes 30stupňů (průměrně jen 25stuňů) i přes použití ultrazvukové zvlhčovačky (ofuk silný honeywell), teploty kolem 28st.C u vrchů a 25 u hlíny.
Zálivka každé dva dny, nikdy nestojí ve vodě (přebytečnou odsávám), Z počátku jen stimulátor na kořeny (BioBizz), nadále jsem přidal Alg-A-Mic (biobizz) cca 2ml/litr.. a minulý týden jsem začal přidávat Grow do BioBizz (2ml na litr).
Nově jsem začal používat phytamin (každé dva dny! 1ml na litr) a tímto postřikoval. Následně se mi asi po 10ti dnech začaly tvořit takovéto skvrny u krajů listů. Nejdříve světlejší zelený a následně pomalu do svělé hnědé. Viz. fotky.
Samozřejmě jsem hledal, ale nic úplně podobného jsem nenašel, moje typy jsou tedy:
1. nějaká plíseň (zkusit tedy postřik proti plísním?)
2. přehnojení (tím phyt-aminem? - tedy nasadit enzymy a propláchnout a začít znovu)
3. nedostatek makro/mikro živiny (nevím jaké) způsobené přehnojením, ale hlína musí být ještě čistá, kytky mají 23dní)

Prosím o radu...nebo lépe zkušenost s tímto ... jinak kytky vypadají dobře, ale nechci to podcenit.
Díky moc..
Ray.Wost
Ještě 2
JabaDuba
http://imageshack.us/a/img838/9430/cb5h.jpg
http://imageshack.us/a/img844/9065/na0b.jpg
http://imageshack.us/a/img703/5302/pllq.jpg

špatné ph? přehnojené nevypadají že? či spálené od hnojení? zalíváním to nebude.
fbegbie
jestli to nemas prelity,tak chybi dusik.ph spis dela skvrny atd,ale to uz je na foru psane,prehnojene tezko, dej jim nabastit oni se srovnaj.:D
AVICII
Tipuji, že mám stejný problém, že ano? :/

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma