Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od Yakuro
Zdravím! Prosím, mohli byste mi nastínit o jaký problém se jedná v případě těchto řezů (od místního growera - California Indica)? Mám je v substrátu Light-Mix 5 dní. Zatím jsem do zálivky dal jen Bio Grow a Root Juice a do postřiku Alg-A-Mic, kterým to stříkám neustále kvůli vlhkosti. Hledal jsem v threadu, ale mám v tom zmatek a nedokázal jsem problém identifikovat... Budu vděčný za jakoukoliv radu. Díky!
http://2i.cz/10776b4192
http://2i.cz/ef8894be6d |
Nestřikej to porad tim algamicem , na vlhkost zvlhčovačku. |
|
|
EDA45 |
Původní příspěvek od Pepe666
Zdar všem!
Vypadá to že jsem si rozhodil PH....lakmusem to nezjistím tak dobře ale pohybuji se kolem 6. Hádám to na zablokované živiny.
Kokos, vlhkost průměrně kolem 70% (teď pár dní byla 40% než mi vyreklamovali zvlhčovačku),
teplota 25-27°C.
Hnojky byly zatím jen 2x za necelý měsíc a to jen půl dávky Gold Label A+B a něco roots od Plagronu, trochu Alga-a-matic proti stresu. Žádné extra přehánění.
Listy usychají odspodu.
Může mít vliv to, že mi hrozně rychle prorostly kořeny 6,5l květináčem do odpadních misek? Nemívám tam pořád stojhatou vodu takže určitě kořínky schnou a nejsou v úplně ideálním prostředí...ale ten zbytek...?
Poradí mi někdo?
Foto staré dva dny, teď už je trošku řidší celý les |
No hnojit kokos 2x za měsíc poloviční dávkou je prostě žalostně málo..
Spíše než o zablokování živin se jedná o jejich nepřítomnost..
Ph 6 neni hodnota,při který by se ti blokovaly hnojky v kokosu,snížit na 5,7-5,8 to můžeš,ale tim to nebude..
Kokos se prostě musí HNOJIT.. |
|
|
luckyBOB |
potvrdite me plisnicku,,? mam to strikany osetreny.. |
|
|
gbLuft |
Hoj zdaravim, prosím o radu. Jedu kyti ze semen a totalně mi zežloutly. Zalival jsem je jen vodou s osmozy ph 6.2 . Pote jsem je přesadil do kokosu myslel jsem že je předhonojeny ale nebyl. V tom čistém kokosu byly tři dny. Pote jsem dal zalivku od general hydroponic podle navodu. A kořenák. Fotky jsou jsou po dni od zalivky.
Vlhkost mam 80% a teplota je 25 C. Uvitám každou radu jsem celkem bezradny, nevim co dělám špatně. |
|
|
EDA45 |
Původní příspěvek od gbLuft
Hoj zdaravim, prosím o radu. Jedu kyti ze semen a totalně mi zežloutly. Zalival jsem je jen vodou s osmozy ph 6.2 . Pote jsem je přesadil do kokosu myslel jsem že je předhonojeny ale nebyl. V tom čistém kokosu byly tři dny. Pote jsem dal zalivku od general hydroponic podle navodu. A kořenák. Fotky jsou jsou po dni od zalivky.
Vlhkost mam 80% a teplota je 25 C. Uvitám každou radu jsem celkem bezradny, nevim co dělám špatně. |
Kokos je bez živin,musíš prostě hnojit růstovým hnojivem a ne reverzní osmozou...Jestlis přidal do zálivky growhnojku,za pár dní se zazelenaj.. |
|
|
el_mono |
Zdravím,
doposud se mi skudci a nemoci vyhýbali, ale ted sem dojel na nesterilizovanou hlínu. Sem 2týden v květu a na listech jsou bíle fleky bez barviva a malé černé tečky viditelné okem. Any idea?
http://leteckaposta.cz/680594944 |
|
|
johnykaras |
Zdravím všechny, prosím o pomoc.
Začali mně žlotnout listy a nerad bych to pokazil.
600W v boxu 100x100. Telpoty den okolo 29° / noc okolo 19°. Vlhkost mezi 20-40%.
Rostou v kokosu. Hnojím GHE Flora series. Výživu dostávají pří každé zálivce(skoro denně). Při prvním výskytu žloutnutí asi před týdnem jsem přidal grow složku kvůli dusíku, ale žádné velké změny neregistruji.
Jsou 18. den květu.
PH zálivky cca 5,5 - 6,0 na výtoku přibližně to samé.
Jinak si myslím že rostou celkem dobře, ale straší mně to žloutnutí. Žloutnou velké spodní listy. |
|
|
johnykaras |
Zdravím všechny, prosím o pomoc.
Začali mně žlotnout listy a nerad bych to pokazil.
600W v boxu 100x100. Telpoty den okolo 29° / noc okolo 19°. Vlhkost mezi 20-40%.
Rostou v kokosu. Hnojím GHE Flora series. Výživu dostávají pří každé zálivce(skoro denně). Při prvním výskytu žloutnutí asi před týdnem jsem přidal grow složku kvůli dusíku, ale žádné velké změny neregistruji.
Jsou 18. den květu.
PH zálivky cca 5,5 - 6,0 na výtoku přibližně to samé.
Jinak si myslím že rostou celkem dobře, ale straší mně to žloutnutí. Žloutnou velké spodní listy.
Na druhé fotce, omlouvám se za kvalitu, se na pár listech objevili hnědé tečky.
Předem díky za radu. |
|
|
johnykaras |
A ještě jedno foto. |
|
|
HelpYeHard |
Zdravim lidi...
Nevím jestli je to deficit nebo přehnojení...
Četnost hnedých teček, jako by byly vypálené se zvětšuje...
pH je v normě a EC je dlouhodobě mírné nížší... přes 1.5 EC nehrozí abych se dostal... |
|
|
HelpYeHard |
natebb @ Pestoun tohle oboje vypadá na přehnojení... a nebo deficit :D:D hoši sám teď nevim... |
|
|
natebb |
2 HelpYeHard: Vypadalo to na plíseň :-D
Ale díky za jedinou reakci :-( |
|
|
The Chemical |
Andrew: osobně bych to tipoval na plíseň nebo ph, ale je to jen odhad
Potvrdí mi někdo plíseň, případně deficit fosforu? Nejvíce mi to v současný době připomíná spálení lampou, ale to je nesmysl, je tam CFL a je minimálně 15cm nad kytkama, teplota podle teploměru ok. |
|
|
koles |
Původní příspěvek od The Chemical
Potvrdí mi někdo plíseň, případně deficit fosforu? Nejvíce mi to v současný době připomíná spálení lampou, ale to je nesmysl, je tam CFL a je minimálně 15cm nad kytkama, teplota podle teploměru ok. |
Já jsem měl něco podobného a bylo to přehnojením (bat guanem). Z těch fotek to neni jasný, zkus vyfotit detail jednoho reprezentativně postiženého listu.
Pokud by to byla plíseň, bylo by dobrý se těch listů zbavit. |
|
|
The Chemical |
Původní příspěvek od koles
Já jsem měl něco podobného a bylo to přehnojením (bat guanem). Z těch fotek to neni jasný, zkus vyfotit detail jednoho reprezentativně postiženého listu.
Pokud by to byla plíseň, bylo by dobrý se těch listů zbavit. |
Bohužel, reprezentativní vzorek nevyfotím, protože jak sám říkáš v poslední větě - jestli je to plíseň, tak pryč s napadenýma listama - a to se taky preventivně stalo. Tady jsou nějaký fotky v plný kvalitě, který jsem udělal předtím. Bohužel, většina jich je se zapnutým osvětlením :(
Teď koukám do deníčku a máš pravdu, že by to mohlo být i přehnojený. Z deníčku:
19.1. zálivka Plagron Coco A+B (4+5ml/l), jedu hlínu, ale tohle hnojivo bylo jediný, co bylo po ruce...
21.1. přesazení do většího (3,5l->6l; substr. Plagron LightMix)
24.1. Plagron Alga Grow (4ml/l; zdálo se mi, že chtěj dusík)
26.1. první pořádný květy
31.1. Zálivka upravenou vodou
5.2. Opět Coco A+B (4+4ml/l)
Od tý doby až doteď žádný hnojky, jen suchý kytky dostaly upravenou zálivku. Takže co myslíte, přešleh jsem to?
Co se týče podezření na plíseň, mám tam sedmou kytku, takovýho mrzáka v malým květináči, takže na ní testnu fungicid a dám vědět.
P.S.: "Ubohost" growboxu prosím nekomentujte, toto má být provizorní box na dojetí květu, neboť jiný growbox na jiném místě se posral a přemístit z něj vybavení by bylo logisticky moc náročný :(
EDIT: Abych to uzavřel...dvě kytky jsem postříkal kuprikolem, jednu jsem zkusil trochu přihnojit, zbytek jsem nechal. Ani jedna z kytek nejevila žádný zlepšení, tak šly pryč. Osobně bych to opravdu viděl na tu plíseň, která ale bohužel byla odolná kuprikolu. |
|
|
Jointza |
Ahoj. jde o špatnou genetiku? či stress?
hlína-klony-jeden se téměř zastavil ,dělají často trojlístky
- ostatní co jedou ze semen jsou krasně fit. |
|
|
Connoisseur |
to: johnykaras
zdají se být hladové, což může být kokosem, páč ten se musí hnojit poměrně dost. Chtělo by to změřit Ec... vzhledem k velikosti kytí tak cca 2.
Ta fotka s těmi fleky není moc kvalitní, ale zdá se, že to je nedostatek vápníku, způsobený kokosem. Nevím přesně, proč k tomu dochází(ten kokos ho na sebe naváže a už ho nepustí nebo co), jen vím, že to dělá kokos. Teď zkouším CalMax od Groteku, který by to měl vyřešit(doufám). Američané používají CalMag, čili vápník s magnéziem, což obsahuje i ten CalMax, takže asi tak.
zatím čau |
|
|
doxenon |
Jointza: Je to genetickej problém, měl jsem to když jsem jel kolo Jack Herer, na výnos to nemělo žádnej vliv, buď v klidu. |
|
|
grady589 |
Nazdar Growers, dnes sem objevil docela divny listy, je to jenom odspodu a jenom par kusu ale i tak, co myslite ?
Podrobnosti :
Den 15 kvetu
Hnojim Green Sensation, komplet Jungle in da Box - EC kolem 1,9
Teplota od 22 do 28 stupnu
Vlhkost 50 -70 % |
|
|
GabberLord |
Ahoj lidi jsem tu nový a potřebuji prosím co nejdříve odpověď. Mám velký problém s listy od začátku a nyní se to začíná projevovat na celých rostlinkách. Listy se lehce nejdříve šisovaly do lehce žluta od středů a poslední dobou jsou nažloutlé ,světlé a konce začínají být výrazněji žluté. Poslední dva dny jsou úplně svěšené dolů :(( bojím se o rostlinky protože mají před přepnutím. Rostou více jak dva měsíce a mají jen kolem 40 cm což mi příde málo na tu dobu. Růst mi tedy přijde od začátku zpomalený a nezdravý nevím čím to. V dalším příspěvku zašlu foto pro ilustraci.
box je 120x130x200 ,
600W MARI KIT
odtah 150m3/h , přítah to samé 15tkou rourou. + cirkulační velntilátor.
hnojím plagron grow kolem 1 až poslední dobou do 2 ml/l roztoku.
PROSÍM PORAĎTE !!! Díky moc |
|
|
GabberLord |
Ahpj potřebuji rychlou pomoc :( listy žloutnou, růst je nezdravý a listy jous úplně svěšené :( 2 měsíc růstu !! :( |
|
|
GabberLord |
a poslední ... děkuji za bleskové reakce !!! |
|
|
GabberLord |
ještě info: teplota kolem 22 - 27 , vlhkost 40-50 % |
|
|
spekulant |
ČAu 30 den květu jeden list jakoby vyzranej a 3 nahnedli otázka je mužů zastříhnout |
|
|
GabberLord |
Ahoj lidi jsem tu nový a potřebuji prosím co nejdříve odpověď. Mám velký problém s listy od začátku a nyní se to začíná projevovat na celých rostlinkách. Listy se lehce nejdříve šisovaly do lehce žluta od středů a poslední dobou jsou nažloutlé ,světlé a konce začínají být výrazněji žluté. Poslední dva dny jsou úplně svěšené dolů ( bojím se o rostlinky protože mají před přepnutím. Rostou více jak dva měsíce a mají jen kolem 40 cm což mi příde málo na tu dobu. Růst mi tedy přijde od začátku zpomalený a nezdravý nevím čím to. V dalším příspěvku zašlu foto pro ilustraci.
box je 120x130x200 ,
600W MARI KIT
odtah 150m3/h , přítah to samé 15tkou rourou. + cirkulační velntilátor.
hnojím plagron grow kolem 1 až poslední dobou do 2 ml/l roztoku.
PROSÍM PORAĎTE !!! Díky moc |
|
|
GabberLord |
3.
p.s. teplota noc - 19-22 / ve dne 22-27 |
|
|
GabberLord |
4. jinak je to Great White Shark od Fair Seeds z growshop.cz |
|
|
Spacy |
Zdar,nevíte čim by to mohlo bejt? foto je mobilem sory |
|
|
GabberLord |
AndreWWW: Přelití to nebylo, naopak, byl to pravěpodobně moc dusíku, protože jsme to na radu zalil destilovanou vodou, a kytky se přes noc úplně vzpružily, jen žloutnutí od konců :( vyfotim dnes po zhasínačce v normálnímsvětle :) a zašlu, ale ve svym threadu v indooru už mi lidi radí, že je to moc vysoké pH :( koupilk jsme tester a mám přes 8! takže snižuju a uvidíme. |
|
|
netolka |
Čauko nevím si rady co s tím. Substrát mám all-mix jsou asi v 10 dnu růstu hnojim 1x za 4 dny general organics grow,bloom a flora bloom podle dávkoání co je uvedený na obalu |
|
|
blykatko |
čus lidi taky mám problém s listy je to skoro měsíc v květu a mám tam nahoře i dole spoustu listu žlutých nevíte co stím je to skoro na celích kytkách nevím jestli teda přehnojeno nebo málo dusíku teplota je 19-29 noc/den ale řítapim tam přímotopem na noc aby to nekleslo pod 18 stupnů,vlhkost tak max 50% |
|
|
The Chemical |
Původní příspěvek od blykatko
čus lidi taky mám problém s listy je to skoro měsíc v květu a mám tam nahoře i dole spoustu listu žlutých nevíte co stím je to skoro na celích kytkách nevím jestli teda přehnojeno nebo málo dusíku teplota je 19-29 noc/den ale řítapim tam přímotopem na noc aby to nekleslo pod 18 stupnů,vlhkost tak max 50% |
Jaký máš pH, jaký medium a čím hnojíš(a jak často)? Vidím tam fialové řapíky - to většinou značí málo fosforu, případně zimu...
Původní příspěvek od netolka
Čauko nevím si rady co s tím. Substrát mám all-mix jsou asi v 10 dnu růstu hnojim 1x za 4 dny general organics grow,bloom a flora bloom podle dávkoání co je uvedený na obalu |
Takže jsi to zasadil do all-mixu a už dvakrát za těch deset dní jsi to pohnojil? Pokud to nebyly nějaký odrostlý řízky, pak bych řekl, že jsi to prostě přešleh živinama... |
|
|
doxenon |
Taky bych řekl že je máš spálený. posílám fotku včera přesazenáho řízku do kokosu, do té doby byl v kelímku v light mixu od Green Label bez jediné kapky hnojiva, zalíváno jen odstátou vodou s upraveným ph, takže u tebe platí kámo že někdy míň znamená víc. Jak to sleduju, tak tu spoustu lidí dělá stejnou chybu ve znaze dát rostlince to nejlepší :-( |
|
|
blykatko |
čau no tak zima tam asi nebude je tam min tak 19 substrát mám obič zahradnickej ,PH okolo 6 ,hnojím jednou týdně naposledy sem hnojil alga grow 8ml a gren senzation 2ml na 5l vody ph 6 pač sem myslel že tam je malo dusíku tak proto ten alga grow.jinak sem tam daval terra boom a ten senzation pul na pul.no ale jinak tam kolisa teplota když nesvítím minimalní je 18 a pak jak se zapne ten přímo top tak tam je pak 25 stupnů max a když svítím tak tam je max 29 ani ne |
|
|
one.love |
Peace Growers
Zdravim. Už pár dní si říkám že je něco špatně ale myslel sem že se to spraví samo...jakjinak :( Budu rád za jakoukoli radu
Tady je vlákno k mýmu threadu pro víc info http://grower.cz/forum/showthread....104#post1072104
A tady už je kámen úrazu : |
|
|
doxenon |
V trýdu píšeš ph 5.8 a na výtoku 5.6, to je na hlínu málo ! Takovéto ph se používá na kokos. Tím že máš špatný ph to vypadá na blokaci živin, hlavně dusíku. |
|
|
blykatko |
tak pořád to žloutne fakt nevím čím to je :-( |
|
|
mysak |
picis jsi v kvetu tak dusik.2foto spatne de videt |
|
|
blykatko |
no a mám to hnojit čím teda na květ gren senzation nebo tam mám dát i neco na rust alga grow tam je víc dusiku a tak ??? jo jink je to v polovine květu |
|
|
one.love |
Doxenon: jj stačilo jim zvednout pH a už holky zase jedou na pohodu |
|
|
GabberLord |
Hele je možné spálit kořeny enzymy ? Včera jsem prolil komplet poprvé tedy enzymy a přijde mi že kytičky jeví známky spálení hnojivem, trochu jim zežloutly konečky lístků. Je to tedy možné spálit? Nebo to mohou být zbytky hnojiv které se proplachují po enzymech? |
|
|
Grazzl |
OMFG vypadá to na plíseň někdo kdo to potvrdí??? kytky byly preventivně stříkaný kuprikolem |
|
|
Hopík44 |
Zdravím
zkusím zde ještě jednou požádat o radu, názor.
Trápí mě to tak tři dny, nic méně se to stalo během jednoho dne a dále se to nešíří.
Listy se skroutily, točí se nahoru a jsou na nich pravidelné jakoby vyšisované fleky,
Z prvu jsem to přikládal PH ktere mě celkem úspěšně lítá sem a tam a nevím čím to je, už jsem zkusil snad vše..
Rostou v NFT a udělalo se to jen na jednom druhu, jsou tam 3.
V noci klesala teplota na 16-18 C, přidal jsem topení ale než jsem vychytal termostat, mohlo se stát že jim bylo v noci moc horko? Také nálev klesal i na 15 C, takže není to studenou zálivkou?
Nebo to PH a bloklý příjem prvků? Fakt už nevím k čemu to přiřadit.
Navíc to je jen v části kudy proudí přisávaný vzduch a tudíž jsou ve větším chladu než ostatní.
Kdyby někdo nějaký nápad, poradte mi prosím.
Předem díky, Hopík
Edit - po dvou dnech: Díky všem za rady, bylo jich celkem 0 v tomto vláknu.:biglaugh: :guitarist :heart: |
|
|
scunk |
Ahoj všem.
Mám prosbu. Neviděl jste někdo někdy tohle? Začalo se mi to objevovat na spodních listech většiny rostlin. Jsou to propadlé nepravidelné mapy, které se po čase vysuší a začnou praskat. Jedná se o plíseň? Holky jsou staré 17 dní, teplota je přes den 26 a v noci 20. Ofuk jede a odtah taky nonstop.
Děkuju všem za případné rady.. |
|
|
mirage |
Původní příspěvek od scunk
Ahoj všem.
Mám prosbu. Neviděl jste někdo někdy tohle? Začalo se mi to objevovat na spodních listech většiny rostlin. Jsou to propadlé nepravidelné mapy, které se po čase vysuší a začnou praskat. Jedná se o plíseň? Holky jsou staré 17 dní, teplota je přes den 26 a v noci 20. Ofuk jede a odtah taky nonstop.
Děkuju všem za případné rady.. |
Ahoj
Prvně se objevují na koncích listů bilé tečky, pak jsou hnědé, nakonec se to rozvine ve velkou hnědou skvrnu a pak je ten list takový suchý a spíše mrtvý co?:)
Je to tím, že ti kolísá PH, rostlina ma jednou dobré PH, přijme živiny, podruhé zase nemá, je to stres, jednou velké, jednou male, prostě rostlina nemá ráda to kolisani. Tim pádem přestane brát živiny a ten list svým způsobem uschne "zevnitř"... Tohle jsem taky řešil. Chce to jen ustálit PH kolem 5,8 a fakt to hlídat třeba 3-5 dnů pořád, celé dny. Další listy by se měly spravit. Jde o to, jestli pěstuješ v hlíně nebo aeru, protože v hlíně to bude trvat trošku déle než se dají dohromady. U aera to je jasné, upravíš PH a čekáš.. u hlíny ti doporučím nechát odstát čistou vodu 2 dny, naředit méně hnojiv, upravit PH a celé to prolít. U hlíny je problém, jestli ti nastal tenhle efekt, že se ti usadily soli a hnojiva které nespotřebovala rostlina, - do hlíny. Takže spíše přelij čistou vodou, nebo enzymy, něčím, co rozpouští soli. Já třeba v aeru používám od GH Flokleen.. :) Protože můžeš teď snadno docílit toho, že když se PH ustálí a neproliješ to a dáš další hnojivo, můžeš květinu přehnojit. Pak se ty stresy jen prodlužují a efekt negativní.
Základ i u hlíny je opravdu hlídat to EC zálivky.. jinak se moc dál nepohneš. Měj se a ať to roste.
S pozdravem K. |
|
|
scunk |
Původní příspěvek od mirage
Ahoj
Prvně se objevují na koncích listů bilé tečky, pak jsou hnědé, nakonec se to rozvine ve velkou hnědou skvrnu a pak je ten list takový suchý a spíše mrtvý co?:)
Je to tím, že ti kolísá PH, rostlina ma jednou dobré PH, přijme živiny, podruhé zase nemá, je to stres, jednou velké, jednou male, prostě rostlina nemá ráda to kolisani. Tim pádem přestane brát živiny a ten list svým způsobem uschne "zevnitř"... Tohle jsem taky řešil. Chce to jen ustálit PH kolem 5,8 a fakt to hlídat třeba 3-5 dnů pořád, celé dny. Další listy by se měly spravit. Jde o to, jestli pěstuješ v hlíně nebo aeru, protože v hlíně to bude trvat trošku déle než se dají dohromady. U aera to je jasné, upravíš PH a čekáš.. u hlíny ti doporučím nechát odstát čistou vodu 2 dny, naředit méně hnojiv, upravit PH a celé to prolít. U hlíny je problém, jestli ti nastal tenhle efekt, že se ti usadily soli a hnojiva které nespotřebovala rostlina, - do hlíny. Takže spíše přelij čistou vodou, nebo enzymy, něčím, co rozpouští soli. Já třeba v aeru používám od GH Flokleen.. :) Protože můžeš teď snadno docílit toho, že když se PH ustálí a neproliješ to a dáš další hnojivo, můžeš květinu přehnojit. Pak se ty stresy jen prodlužují a efekt negativní.
Základ i u hlíny je opravdu hlídat to EC zálivky.. jinak se moc dál nepohneš. Měj se a ať to roste.
S pozdravem K. |
Ahoj.
Díky moc za odpověď, ale tím to asi nebude. Zatím sem ještě nehnojil a Ph udržuju kolem 6,1-6,2. Projevuje se to tak, že se na listu objevují takové žlutohnědé nepravidelné propadlé místa a jako by zmizela ta vrchní zelená část(myšleno v tom nepravidelně ohraničeném místě) a podloží zůstává. Z druhé strany listu to není vidět. Objevuje se to náhodně po celém listu. No a pak se to slejvá do větších ploch, které pak schnou a praskají. Co jsem hledal, tak to vypadá na plíseň.
Asi je to špatně vyfocené. Našel sem podobný problém tady: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=223202
jak tam má týpek detail toho listu. Takové ty žlutohnědé ostrůvky. Jinak jedu v hlíně Gold Label a breberky žádné nenašel..
EDIT: Pořídil jsem ještě jednu lepší fotku. Jedná se o ty žlutohnědé fleky. Ty bílé jsou už od aplikace postřiku proti plísním. Objevuje se to na spodních listech..
Díky moc za případné odpovědi. |
|
|
Onisek88 |
Model edrosental,system nft ,2 tydny rust, hodnoty ph 5.8 a furd lita,ec 1.24 teplota roztoku 23 ,teplota den 29,teplota noc 18.5. Vlhkost 45-65 pres den a pres noc 70. |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od Onisek88
O |
Jaká používáš hnojiva?
Ph a EC vstupní vody?
atd. |
|
|
mirage |
Ahoj.
Díky moc za odpověď, ale tím to asi nebude. Zatím sem ještě nehnojil a Ph udržuju kolem 6,1-6,2. Projevuje se to tak, že se na listu objevují takové žlutohnědé nepravidelné propadlé místa a jako by zmizela ta vrchní zelená část(myšleno v tom nepravidelně ohraničeném místě) a podloží zůstává. Z druhé strany listu to není vidět. Objevuje se to náhodně po celém listu. No a pak se to slejvá do větších ploch, které pak schnou a praskají. Co jsem hledal, tak to vypadá na plíseň.
Asi je to špatně vyfocené. Našel sem podobný problém tady: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=223202
jak tam má týpek detail toho listu. Takové ty žlutohnědé ostrůvky. Jinak jedu v hlíně Gold Label a breberky žádné nenašel..
EDIT: Pořídil jsem ještě jednu lepší fotku. Jedná se o ty žlutohnědé fleky. Ty bílé jsou už od aplikace postřiku proti plísním. Objevuje se to na spodních listech..
Díky moc za případné odpovědi. |
Jak říkám, měl jsem to samé. Přidal jsem odtah, ofuk na kytky, zvednul lampu, přidal hnojiva a problém vyřešen. |
|
|
scunk |
Původní příspěvek od mirage
Jak říkám, měl jsem to samé. Přidal jsem odtah, ofuk na kytky, zvednul lampu, přidal hnojiva a problém vyřešen. |
Díky za odpověď. Pořídil sem si EC metr a nestačil se divit. Vstupní EC bylo 1,2 a na výtoku skoro 2. Takže to bude asi přehnojený. Ostatní, které tyhle fleky nemají, měly kolem 1. Jsou teď ve 3 týdnu růstu. Dával jsem poloviční dávku hnojiva(Jungle in da box).
Takže jsem holky propláchnul a výtok je teď 1,1 tak uvidíme jestli to pomůže. |
|
|
Lokinek |
zdravim kyti zalevany pH 5.5-6.5 a toto se jim objevilo na palce a na nekterych listech, hnojky atami bloombastic a plagron alga bloom + enzym, mozna vapnik?magnesium? |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od Lokinek
zdravim kyti zalevany pH 5.5-6.5 a toto se jim objevilo na palce a na nekterych listech, hnojky atami bloombastic a plagron alga bloom + enzym, mozna vapnik?magnesium? |
Jak to myslíš, kytí zalévaný Ph5,5 - 6,5... víš to přesně nebo je to zhruba, od oka?
Ph se upravuje v určitém rozsahu, to ano, ale toto už je asi moc, kytí je z toho možná nešťastná. Záleží, jak často se Ph měnilo. Napiš víc.
Hodně záleží na mediu(hlína, kokos, hydro).
GL |
|
|
scunk |
Viděl bych to na rozhozené Ph a počkal bych s hnojením. Píšeš, že je máš teprve druhý den na 18/6, tak to do nich zatím tolik neper...:) |
|
|
massiwe_P |
Viděl bych to na rozhozené Ph a počkal bych s hnojením. Píšeš, že je máš teprve druhý den na 18/6, tak to do nich zatím tolik neper...:) |
v cocose se hnoji kazdou zalivku, ne?:P to jjsem doted neveel:D |
|
|
scunk |
Původní příspěvek od massiwe_P
v cocose se hnoji kazdou zalivku, ne?:P to jjsem doted neveel:D |
Tak toho jsem si nevšiml..omluva..:) Každopádně začínat menšíma dávkama a hlídat Ph. Kolik más Ph na výtoku?.. |
|
|
Connoisseur |
to massiwe_P:
píšeš ,,casto zaliival bez ph metru''--- hlavní chyba.
ty tečky na listech mi připomínají nedostatek vápníku, který může být způsobený tím, že jsi nekontroloval Ph nebo používáš vodu s nedostatkem vápníku, což je i můj případ. Doporučuji ti měřit Ph každé kapky, kterou kytky dostanou, nikdy nezalívám neupravenou vodou. Když si změříš EC vody z kohoutku nebo co používáš a budeš mít cca. 0,1 tak je to nedostatek vápníku(větší problém je to naopak), s kterým ti pomůže např: toto http://www.grotek.net/en/products/product.aspx?id=16
Hnoj, hnoj a hnoj. Kokos je ti k ničemu, když ho nebudeš hooodně hnojit. Hnoj pokaždé, žádnou čistou vodu, to kytí nerady(kromě pravidelných proplachů). Ph drž 5,8. Pozoruj listy, řeknou vše. Světlé... přihnoj, pořád světlé... přihnoj, tmavě zelené... prrrr... tak je to správně... tak to drž. Samozřejmě musíš dát kytce čas, aby ukázala, jestli má dost nebo ne, což je u kokosu cca. 3-5dní
tak ať to roste a nenech je vyschnout |
|
|
Lokinek |
Původní příspěvek od Connoisseur
Jak to myslíš, kytí zalévaný Ph5,5 - 6,5... víš to přesně nebo je to zhruba, od oka?
Ph se upravuje v určitém rozsahu, to ano, ale toto už je asi moc, kytí je z toho možná nešťastná. Záleží, jak často se Ph měnilo. Napiš víc.
Hodně záleží na mediu(hlína, kokos, hydro).
GL |
no merim to timhle http://www.growmarket.cz/produkt/essentials-ph-test-kit a mozna to je mezi 6-6.5, vazne tezko odhadovat,tyhle barevny skaly jsou uplne, ale fakt uplne na hovno, kyti driv dostavali zalivku s pH neco pres 7, vyresila to kyselina fosforecna, mozna jim ten skok trochu uskodil, nicmene menit uz to asi nebudu nebo ne? dik za rady a jeste otazecka, da se nejak zjistit jak moc prosolenou mam hlinu?nebo jsou nejake pripravky na odsoleni takhle ve fazi kvetu?
jinak grow muzete sledovat zde http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=67723 |
|
|
mysak |
PH sniž..,jedes coco Belo :)
zjistis Ec metrem při vytoku.. |
|
|
Onisek88 |
Menil jsem vodu ph 6.0 a ec 1.43 |
|
|
Onisek88 |
Nejde mne foto:-/ |
|
|
Minďaaa |
zdarec,mam takovyto problem... neví někdo co s tím? jedu v hlíně, hnojky advanced nutrients... |
|
|
massiwe_P |
Původní příspěvek od Connoisseur
to massiwe_P:
píšeš ,,casto zaliival bez ph metru''--- hlavní chyba.
ty tečky na listech mi připomínají nedostatek vápníku, který může být způsobený tím, že jsi nekontroloval Ph nebo používáš vodu s nedostatkem vápníku, což je i můj případ. Doporučuji ti měřit Ph každé kapky, kterou kytky dostanou, nikdy nezalívám neupravenou vodou. Když si změříš EC vody z kohoutku nebo co používáš a budeš mít cca. 0,1 tak je to nedostatek vápníku(větší problém je to naopak), s kterým ti pomůže např: toto http://www.grotek.net/en/products/product.aspx?id=16
Hnouj, hnoj a hnoj. Kokos je ti k ničemu, když ho nebudeš hooodně hnojit. Hnoj pokaždé, žádnou čistou vodu, to kytí nerady(kromě pravidelných proplachů). Ph drž 5,8. Pozoruj listy, řeknou vše. Světlé... přihnoj, pořád světlé... přihnoj, tmavě zelené... prrrr... tak je to správně... tak to drž. Samozřejmě musíš dát kytce čas, aby ukázala, jestli má dost nebo ne, což je u kokosu cca. 3-5dní
tak ať to roste a nenech je vyschnout |
JJ valim pH5,8 hnojkx s kazdou zalivkou tedy 1x za tmy..zatim sou stejny :/ ae nejaky se uz vytahuji trosku
jinak kdy se dela proplach jak casto? to jako zliju 5,8?
|
|
|
Connoisseur |
to massive_P:
v příspěvku č. 162 píšeš ,,casto zaliival bez ph metru byl vykend tak sem nestih postu. acchily pro nej jedu:P'', to bylo 11.3., takže cca. 3 dni zpět. Nepochopil jsem, jestli si jdeš pro nový nebo co. Napiš, jestli si začal měřit Ph už dříve, nebo až teď, po 11.3., když jsi byl na poště. Jestli až teď, pak drž 5,8, počkej pár dní a bude to OK.
Proplach---- čím zkušenější pěstitel a kvalitnější hnojiva, tím méně často musíme proplachovat. Pro začátečníky cca. jednou za 10-14dní. Zbavíš se tím zbytků hnojiv(solí) usazených v substrátu. Počítej cca 3litry vody na 6,5L květináč. Ano Ph musíš upravit i při proplachu. |
|
|
massiwe_P |
8. 3jsemm je dostal ty rizky
. nehnojil sem je, jen opravdu mala davka hnojek s vyssim ph
(nemel jsem ten metr)
od 11.3. prakticky do dnes leju primerenou davku hnojek s ph 5,8
ty posledni skrvny se udelaly ale predevcirem 12. (ci 13 ted nvm presne)
ale tak to je reakce asi na to vysoky ph jeste co? plysen to snad neni :X:/
no tak ja proplachnu az presadim do velkych, dam tam i cisty cocos tak je čas |
|
|
Connoisseur |
čau massiwe,
v tom případě si myslím, že to způsobilo Ph a to, že jsi nehnojil od začátku, ale hlavně to Ph. Takže za 2-3 dny budou vypadat lépe.
Proplachuješ, když například hodně hnojíš(nebo něco pohnojíš), to pak musíš dostat soli ze substrátu a to tak, že je prostě vyplavíš, pak hned začni zase hnojit. Ze začátku to není bezpodmínečně nutné, protože to ještě nehnojíš tolik, abys to zasolil.
Jinak bych ti doporučil Calmax od Grotek.
GL a ať to roste.
PS: Ještě si mohl změřit Ph zálivky před úpravou Ph... zkrátka s takovým Ph cos tam lil před tím, než sis koupil ten Ph metr. Napiš jaký bylo dřív... |
|
|
klokodon |
Zdar lidi,
můžete mi poradit, co způsobuje takový skvrny na listech? Hnojkama by to bejt nemělo, používám BioGrow-Biobizz a jen poloviční dávky. Navíc některá kytka má jen jeden list, některá třeba 3-4, většinou ty nejspodnější. Takový listy-sou kytce ještě k něčemu? K fotosyntéze atd. nebo jí jen vysilují. Předpokládám, že všechny listy ostříhat, že.
Díky za rady. |
|
|
myguláš |
klokodon-zasolení,dost rozhozené PH,přelejvání a vysoké vlhko???takže proměřit výtok a dle zdravého rozumu usoudit kde si to přehnal nebo naopak na co si se vysral(vždyt je to zahradníci tak jednoduchý)....stříhat listy kort když máš problémy je NadExtraSuperBlbost((promin za označení ale příště tě to nenapadne a i tim pomůžem ostatnim)) max.přesadit dle problému. |
|
|
klokodon |
Přelitím to určitě nebude, zatím zalejvám tak 1x za 3-4 dny 1.5 PET na 5 kytek. PH měřím těma kapičkama, ph výtoku cca 6.8. Vlhko tam mám, to je fakt, proto možnost té plísně. A proč neustřihnout na každý kytce 2-3 zasažený listy? Beru to jako prevenci proti dalšímu šíření. To zasolení-zkusím to prolejt čistou vodou, jen mám strach, aby se mi z hlíny nestalo bahno...
Jinak víc info v mým amaterským micropěstování
Tak jak dál? |
|
|
myguláš |
příště se chce tady víc rozepsat pokud i víš kolik máš výtok a neuvedeš tak pak se to hůř radí jak staří kytek tak pak i vše a bohužel nikomu se nebude chtít pak radit..no vyděl bych to na problém přelití to snad nák musíš usoudit sám ale pokud jedeš 18w a nemáš dostatečně vychytanej průtok vzduchu a teplotu a uznáváš že máš už dost dlouho dost promočenej substrát(jedeš substrát doufám ani v tvé koloně mikropěstování nemáš uvedeno)tak je jasný že prolejvat nemá cenu a že logicky musim nechat nejdří pořádně proschnout substrát pokud už to hnije tak pzkusit přesadit..prevence je dobrá před vyskytnutím potíží pomocí,můžu zvolit prevenci řádného vyschnutí substrátu než znovu zaliju,můžu zvolit prevenci všelijakým postřikem,můžu zvolit prevenci všelijakými zálivkami ale určitě nejni prevence škubat listy nevim jak vypadá celá tvoje kytka jestl tam máš 5listů tak je to chyba škubat pokud jich tam máš 100 tak se ani nebudu ptát...
Tak jak dál?asi zkus získat víc informací vlastní zkušeností |
|
|
klokodon |
Jak už sem psal, přelitý to určitě nebude. Ta perioda 1x za 3-4 dny je dobrá, při zalejvání je substrát(klasika ze zahradnictví na pokojovky s ph 6-6.5) vyschlej podle mě dost, kytky mají kolikrát i mírně svěšený listy, po zálivce se během 2 hodin krásně zvednou, takže přelitý to není.
Kytkám je zhruba 6 týdnů s výškou průměr 35 cm(všechno psanýv odkazu na topic výše)
Zkusím pořešit tu ventilaci. Kytky sem preventivně stříknul Dithane dg neotec na plísně a dneska je proleju.No a za pár dní se uvidí. Každopádně díky za názor. |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od klokodon
Jak už sem psal, přelitý to určitě nebude. Ta perioda 1x za 3-4 dny je dobrá, při zalejvání je substrát(klasika ze zahradnictví na pokojovky s ph 6-6.5) vyschlej podle mě dost, kytky mají kolikrát i mírně svěšený listy, po zálivce se během 2 hodin krásně zvednou, takže přelitý to není.
Kytkám je zhruba 6 týdnů s výškou průměr 35 cm(všechno psanýv odkazu na topic výše)
Zkusím pořešit tu ventilaci. Kytky sem preventivně stříknul Dithane dg neotec na plísně a dneska je proleju.No a za pár dní se uvidí. Každopádně díky za názor. |
čau klokodone,
listy nestříhej, tohle není plíseň. Nenechávej ty kytky žíznivé tak, aby svěšovali listy. Kup si digi Ph metr. Když zalíváš, nech něco vytéct spodem, ať víš, že jsou dostatečně prolité.
Než koupíš ventilaci, v klidu si promysli, jak vážně to s pěstováním myslíš, protože ventilace ti vydrží sloužit spoustu let, tak na ní nešetři. Kvalitní ventilátor a uhlíkový filtr jsou naprostou nutností. Mám na mysli opravdovou ventilaci a ne chlazení počítačového boxu.
Tak ať to pučí. :) |
|
|
doxenon |
Jak píše Myguláš a Connoisseur, jak máš rozhozený ph + ec, tak máš problém než bys řekl švec. Moje pěstitelský úspěchy jsou závislé na těchto měřácích, proto honem na nákup. |
|
|
klokodon |
Zdar,
ohledně těch svěšenejch listů-stalo se mi to asi 3x a žádná katastrofa to nebyla, jen trochu povadlý. Navíc se první flíčky objevily ještě předtím.
Kytky zalívám tak, že je náchám protýct do podtácku. To pak nechám a za pár hodin je to pryč(1,5 pet na 5 kytek). Za 4 dny opakuju a jak už sem psal, čím sou větší, tím si víc vemou, takže se stalo to ovadnutí.
Jinak nejvíc postižený listy sem ostříhal-byly úplně žlutý s úplně seschlými hnědými konci. Z každý kytky tak 2 listy většinou úplně dole. Každou sem ve vaně prolil čistou vodou, nechal vytýct, preventivně postříkal tím Dithinamem na plísně a šoupnul zpátky. Je pravda, že ventilaci sem moc neřešil, pouštěl sem jen když sem byl doma, takže tam bylo opravdu teplo a vlhko. Včera sem přidal Ceresit tablety na vlhkost a ventilátor poběží nonstop. A za den tam tak decka byla vysrážená.
Takže změna ve ventilaci, prolito vodou bez hnojiva a ostříhány už skoro mrtvé listy. Zítra to nemám kdy zkontrolovat, pozítří uvidím, jestli to mělo nějaký efekt.
Jinak dík za názor. |
|
|
myguláš |
Celý sem to nák znovu pročítal když už sem psal hodně málo horlivé slova:)s kapkou legrace,,tak at navedem na vyřešení komplikace.,,jestl tedy máš substrát suchy bude problém jinde,kapkama se přesné ph6,8podle mě změřit nedá(ale možná se pletu)vždy sem měl jen kapky kde semse držel tabulky a odchylky barev které dle světla i tak zkreslovaly tak nák o0,5ph mému oku přišlo(ale možná sem barvoslepej)spoustu lidí nedá na kapky dopustit:)a pro tvoje pěsty možná nejlepší varianta?..jedeš biobizz ten zvedá PH tak jestl srážíš kyselinou což musíš pokud nejedeš ze studny jak máš napsáno jednou v threadu ale pak už ani zmínka a vubec ne o hnojení tak by si mohl napsat jak ředíš 2L neb 5L mám doma napsanou tabulku když sem jel biobizz s vodou s měst. kohoutku7-7,2ph a kyselina dus.i fo.od AH tak by sme to třeba daly dohromady..taky podle toho kolik si měl ph zálivky a výtoku tak asi bude nákej rozdíl a už víš..EC sem zatim nikdy v hlíně neřešil a zatim všechny možné problémy v pohodě pořešil((ale stejně sem ho pro klid duše kdysi pořídil:)od té doby je furt nerozbalenej))a zřejmě největší tvůj problém bude výměna vzduchu a to už se radit a dedukovat nedá...no zkus znovu vše uvážit a pořešit.pěstování je přece krásná a nenáročná věc když se dodržují základní podmínky.Hlavu vzhůru určitě pořešíš a už tu budou jenom samé zdary s pěknými dary:) |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od klokodon
Zdar lidi,
můžete mi poradit, co způsobuje takový skvrny na listech? Hnojkama by to bejt nemělo, používám BioGrow-Biobizz a jen poloviční dávky. Navíc některá kytka má jen jeden list, některá třeba 3-4, většinou ty nejspodnější. Takový listy-sou kytce ještě k něčemu? K fotosyntéze atd. nebo jí jen vysilují. Předpokládám, že všechny listy ostříhat, že.
Díky za rady. |
Právě mi přijdou podvyživené, zbytečně se bojíš hnojení. Předpokládám, že máš i nafialovělé stonky a možná ti i žloutnou některé spodní listy. Dej normální EC dle tabulky hnojiv a do dvou dnů musí zelenat. |
|
|
klokodon |
To Bárt-nafialovělý stonky mám, pár žlutejch listů taky. Něco sem se o tom snažil dočíst a ohledně těch stonků se nemusí jednat o nic neobvyklýho(záleží na modelu), žlutý listy-kytka odhazuje starý nepotřebný listy, normální jev. Alespoň tak sem to pochopil, takže tohle sem neřešil. Ohledně vody a hnojky-voda má podle kapek zhruba 5,6 Ph, je ze studny, bez chlóru. Dneska sem zalil čistou vodou a změřil výtok-byl skoro totožný. Přikládám to ale rychlýmu protečení. Ale pod jedním květináčem, který má docela velkej rozestup od podtácku byla loužička se zálivkou s hnojivem, 4 dny stará a ta měla ph přes 7. Takže buď se ph v louži zvýšilo pomalým protečením přes hlínu nebo tím, že to pár dní stálo nevyužitý v podtácku. Tak mě napadlo vysoký ph, proto sem poslední zálivku snížil troškou octa(než si seženu k.fosforovou nebo dusičnou). Hnojivo sem přidával podle pokynů výrobce tak nějak střední cestou-BioGrower 2-4 ml/litr, dal sem 3 ml. BioBloom 2-5 ml/litr, dal sem 4 ml/litr. Tu ventilaci budu muset nějak pořešit, zatím tam jede pc větráček, velkej stolní už se mi tam nevejde... |
|
|
ar45az |
ČEST
tak kytky rostou pekne, az na jeden problem, nejak se jim zacali kazit listy vubec netusim cim by to mohlo byt :(
Podle FAQ je hodne moznosti....
Svetlo: 250wHPS
Info: 10.den 18/6
Teplota: den 25 noc 18
Vlhkost: 60%
Zalivka: 1x atami ROOT-C plus phyt-amin jako postrik.
Od lampy jsou cca 40cm , spalene tedy podle me nejsou,svilusky a jini skudci take ne...
Diky za pomoc.
Ar45az |
|
|
ar45az |
dalši foto
Děkuji za pomoc.
Ar45az |
|
|
massiwe_P |
zdravim, pridavam 2 fota dvou tydennich rizku (mam je tyden)
co myslite? jeden je nejmensi, druhej nejvetsi.
zdaji se mi nejaky divny.
<-ten maly jsem asi zasadil hluboko, ne? moc neroste.. košatí, je nejmensi, maly tenky listy smerujici dolu, ten smer se mi tez moc nelibi:/
druuhej je asi nejhezci co mam.
co myslite neschazi jim neco?
cocos, ph 5,8 vytok 6.2-6.3 ec nemerim
hnojky jsem daval dokonce o trosku vic, nez se spravne ma,zvysim asi jeste:D
rezy SSH; zalevam hnojema kazdy den za tmy, ofuk nonstop
chtel bych pro ne udelat max:/ premmyslim o tom peroxidu na postrik |
|
|
Bárt |
Podle starých listú měly deficit dusíku a ted je máš zbytečně moc zalité. Ten kokos chce držet jen vlhký, v takové bažině to pomalu koření. Podle nových listů, to už startuje, tak už nezalévej a až bude zase kokos jen mírně vlhký , tak potom jen fakt udržuj vlhký. Až ti polezou kořínky ze spod květináče, tak nebudou citlivé na přelití.
Postřik peroxidem je zbytečný, mohl by i poškodit listy. Nekdy je přílišná péče jen na problémy, že je neustále zaléváš :-) ?
zdravim, pridavam 2 fota dvou tydennich rizku (mam je tyden)
co myslite? jeden je nejmensi, druhej nejvetsi.
zdaji se mi nejaky divny.
<-ten maly jsem asi zasadil hluboko, ne? moc neroste.. košatí, je nejmensi, maly tenky listy smerujici dolu, ten smer se mi tez moc nelibi:/
druuhej je asi nejhezci co mam.
co myslite neschazi jim neco?
cocos, ph 5,8 vytok 6.2-6.3 ec nemerim
hnojky jsem daval dokonce o trosku vic, nez se spravne ma,zvysim asi jeste:D
rezy SSH; zalevam hnojema kazdy den za tmy, ofuk nonstop
chtel bych pro ne udelat max:/ premmyslim o tom peroxidu na postrik |
|
|
|
massiwe_P |
Původní příspěvek od Bárt
Podle starých listú měly deficit dusíku a ted je máš zbytečně moc zalité. Ten kokos chce držet jen vlhký, v takové bažině to pomalu koření. Podle nových listů, to už startuje, tak už nezalévej a až bude zase kokos jen mírně vlhký , tak potom jen fakt udržuj vlhký. Až ti polezou kořínky ze spod květináče, tak nebudou citlivé na přelití.
Postřik peroxidem je zbytečný, mohl by i poškodit listy. Nekdy je přílišná péče jen na problémy, že je neustále zaléváš :-) ?
|
Ahoj Barte, mas pravdu, deficit dusiku mely, nejaky prosli i vyssim pH xD
No zaleval jsem je vcera v 11rano jak zacla tma, a pak v noci nez jsem sel spat(1:00+-)
Ve faqu jsem si precet ,,castejsi zalevani lepsi vysledky,,:D ale jono je to prelity necham to spis vysouset nez tak prelivat teda.
Mam 8 takovych kvetinacku a zatim jsem do nich lil 1x denne 1,5L zivnyhho roztoku..protika toho dost tak sem to daval i na 2x,ale tedd teda zalju jen kdyz povrch kokosu zacne hnednout? proste az bude vysychat a ne kazdej denn jak doteraz |
|
|
Bárt |
Na startu v kokosu je vyšší PH 6-6,4 spíše přínos, no a prolévat tojik je zbytešné a hlavně, pokud jsou zdravé, tak v kokosu ani prolévat není třeba a hlavně né 2x denně :-). Když zasadíš, tak to většinou chce znovu zalít až za 4 dny, ale vždy jen dle potřeby. Když se naučíš pozorovat podle listu, tak ti to dost ulehčí rozhodování. když bys zaléval stále, tak kokos přijde o vzduchové komůrky a kořínky nechtějí rust, potom se dusí. Až budeš příště sadit a budeš udržovat kokos jen kyprý, tak ti to ptokoření podsttně rychleji. No uvažuji, že bych udělal thread a sázení v kokosu, je stále dost lidí, co to ze začátku mastí :-) , je to jednodušší, než bys čekal.:D
Ahoj Barte, mas pravdu, deficit dusiku mely, nejaky prosli i vyssim pH xD
No zaleval jsem je vcera v 11rano jak zacla tma, a pak v noci nez jsem sel spat(1:00+-)
Ve faqu jsem si precet ,,castejsi zalevani lepsi vysledky,,:D ale jono je to prelity necham to spis vysouset nez tak prelivat teda.
Mam 8 takovych kvetinacku a zatim jsem do nich lil 1x denne 1,5L zivnyhho roztoku..protika toho dost tak sem to daval i na 2x,ale tedd teda zalju jen kdyz povrch kokosu zacne hnednout? proste az bude vysychat a ne kazdej denn jak doteraz |
|
|
|
massiwe_P |
Původní příspěvek od Bárt
Na startu v kokosu je vyšší PH 6-6,4 spíše přínos, no a prolévat tojik je zbytešné a hlavně, pokud jsou zdravé, tak v kokosu ani prolévat není třeba a hlavně né 2x denně :-). Když zasadíš, tak to většinou chce znovu zalít až za 4 dny, ale vždy jen dle potřeby. Když se naučíš pozorovat podle listu, tak ti to dost ulehčí rozhodování. když bys zaléval stále, tak kokos přijde o vzduchové komůrky a kořínky nechtějí rust, potom se dusí. Až budeš příště sadit a budeš udržovat kokos jen kyprý, tak ti to ptokoření podsttně rychleji. No uvažuji, že bych udělal thread a sázení v kokosu, je stále dost lidí, co to ze začátku mastí :-) , je to jednodušší, než bys čekal.:D
|
jono, ted jsem sazel mmalou sazenicku, jen tak lehce, vzdušně, proste kokos...
kdyz jsem sazel rezy,delal sem to narychlo a docela jsem to i utlapl ..odflakl priznavam..:X ale uz jedou :)
kdyz porostou rychle, chtel bych je pristi tyden presadit, nejvyssi kyticky FIMnout, ty mensi nechat normalne rust, pockat tyden a uz to prepnout na kvet, snad povalej co nejrychleji no :/
skrin mam 150cm tak nevim, chtel bych je tak 110cm a pak drzet pod siti / 400w |
|
|
|
Zdravim kyticky mi nejak ztraci barvu jsou hodne svetle zelene/zlute az do bila a pak zacnou zasychat hnojeno Atami B'cuzz A+B 1+1ml/l nemáme jeste ventilaci ale box je otevreny a uvnitr jsou male vetracky ph/ec metr jeste nemame takze doufam ze to neni neco s ph
edit: kytky jsou v drip systemu a maji krasne bile korinky |
|
|
ar45az |
A u mojeho problemu nic ? viz prispevek č.187/188
DEKUJI. |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od ar45az
A u mojeho problemu nic ? viz prispevek č.187/188
DEKUJI. |
A pH tomu měřiš nebo tam leješ vodu rovnou z kouhoutku ?? |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od Pleskac
Zdravim kyticky mi nejak ztraci barvu jsou hodne svetle zelene/zlute az do bila a pak zacnou zasychat hnojeno Atami B'cuzz A+B 1+1ml/l nemáme jeste ventilaci ale box je otevreny a uvnitr jsou male vetracky ph/ec metr jeste nemame takze doufam ze to neni neco s ph
edit: kytky jsou v drip systemu a maji krasne bile korinky |
Odpověď je shodou náhod stejná, jako psal Hlava o příspěvek výše. Btw je to odpověď na více než polovinu(od oka) problémů s barvou listů.
Měřte Ph a ať to roste. |
|
|
|
davam jsem jeste dalsi fotky ... a jdu zmerit ph ... pak dam vysledky :D
edit: tak jsme ph zmerily a vysla nam modra barva asi urcite vic nez 7,4ph .. |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od Pleskac
davam jsem jeste dalsi fotky ... a jdu zmerit ph ... pak dam vysledky :D
edit: tak jsme ph zmerily a vysla nam modra barva asi urcite vic nez 7,4ph .. |
hmmm... modrá barva... 7,4Ph... takže problém vyřešen.
ať to pučí kua. |
|
|
cannabi88 |
Zdravím Vás mám dva problémy. Byl bych velice rád a vděčný,kdyby mi někdo poradil...První problém je v tom,že kytky (řízky) jsou nakvetlý...Dostal jsem řízky z kterých byli tak tři už nakvetlý,zbytek nic...Klasika jsem to dal na 18/6...Po prvotním problému kdy tam byla za tmy zima se vše rozjelo jak mělo. Po třech týdnech začínají kvést viz. foto...
Druhý problém je takový,že nejvrchnější listy jsou zkroucený a má to max třícípý listy a vypadá to jako bazalka (oválné)...Na fotce to moc vidět nejde dodám klidně lepší foto...Lámu si hlavu jestli to souvisí jedno s druhým,nebo jsou to dva různé problémy? A hlavně co je to??? Za celou dobu se mi nic podobného nestalo a už něco napěstíno mám...Model je to Northern Lights #5 X Haze od Sensi seeds.
Díky všem za odpověď cannabi88. |
|
|
|