Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam V. !!! - Klikni zde pro originální téma
Iceman81h
jo, tyto dvě věci na to vliv pravděpodobně měli - v růstu dostávali dešťovku + hnojky na EC 0,9 až 1 a pravděpodobně to způsobilo nedostatek nějakého prvku a lehké přehnojení. Pak jsem to upravil vstupní vodu a lehce ubral hnojky na EC 1,1-1,2, ale stále to po 3 týdnech pokračuje. Tak nevím, jestli to má tak dlouhý doběh nebo je špatně něco jiného.

citace:
Původní příspěvek od Bonitas
tam ti asi chyba nejaka zlozka alebo jak vravis nedostatok vapnika no konceky ti vlastne hnednu tak to moze byt aj hnojivom tusim.....
Bonitas
len to proste prelej normalnou vodou najlepsie ked zijes niekde mimo mesta tak je kvalitnejsia a mineralna voda a nechaj to odpocinut tak tyzden oni sa z toho dostanu aj ked ja mam out a dost zavisi aj od vonkajsich vlivov ale ja si robim domace hnojky mame doma zvierata atd.... inac vapnik dostanes aj tak ze ak mas doma vajcia a vyhadzujes skrupiny tak si ich odloz dva dni vysus a potom rozdrvit a hod do pody a postupne sa ti uvolni vapnik.....
bulm
Zdravim Growers..potrebuju radu, uz nakou dobu mi zloutnou listy viz foto. Ze zacatku to byly jen velke listy na stonku tak sem si rikal asi se kytka pripravuje na kvet tak sbira energii ale ted se to zacina rozsirovat i na listy mensi tak mam strach at se to nerozleze na celou kytku..

OG Kush
Puda: Zahradnicky substrat, hlina z kopmostu a perlit
Hnojky: Biobizz Grow, Fishmix, Bloom a Topmax (podavano v doporucenych davkach 1-2x tydne)
PH: bohuzel nemam moznost zmerit
Rasta25
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Kytky jsou 42 den na květu, hnojíme hnojivem od Hesi, zemina od Canna Terra Profesional, nikdy žádný problém nebyl. Od minulého týdne se dělají kropenaté listy, nejdříve jsem myslela, že jsou jen přelité, ale ani po vyschnutí nepřestali tvořit nemocné listy. Je možné, že by to mohl být i deficit draslíku, ale proč, když neproběhla žádná změna. Nerada bych jim ublížila nevhodným vyhodnocením problému, tak jdu raději pro radu. Co myslíte? Já s tímhle nemám žádné zkušenosti, nikdy se mi nic podobného neobjevilo. Plíseň a různé žijící tvorečky vylučuji, nenašla jsem nic co by tohle naznačovalo. Listy zespod nejsou nijak napadné. Díky moc za každou radu.
:Dr@m:
to bulm:

,,,deficit dusíku, přidat složku grow popř.Fishmix zálivkou a bude dobře.

to Rasta25:

,,,jj, deficit draslíku + možná i vápníku,,,kolik EC dostávají?
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Rasta25
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Kytky jsou 42 den na květu, hnojíme hnojivem od Hesi, zemina od Canna Terra Profesional, nikdy žádný problém nebyl. Od minulého týdne se dělají kropenaté listy, nejdříve jsem myslela, že jsou jen přelité, ale ani po vyschnutí nepřestali tvořit nemocné listy. Je možné, že by to mohl být i deficit draslíku, ale proč, když neproběhla žádná změna. Nerada bych jim ublížila nevhodným vyhodnocením problému, tak jdu raději pro radu. Co myslíte? Já s tímhle nemám žádné zkušenosti, nikdy se mi nic podobného neobjevilo. Plíseň a různé žijící tvorečky vylučuji, nenašla jsem nic co by tohle naznačovalo. Listy zespod nejsou nijak napadné. Díky moc za každou radu.

Tohle to jsem často viděl u kytek, hodně vydatně zalévaných a ve stále vlhkých květináčích. Může to být i zasolenost substrátu, proplachem s běžnou zálivkou vyplavíš starší hnojiva a nic tím nemůžeš pokazit.
citace:
Původní příspěvek od Bárt

Tohle to jsem často viděl u kytek, hodně vydatně zalévaných a ve stále vlhkých květináčích. Může to být i zasolenost substrátu, proplachem s běžnou zálivkou vyplavíš starší hnojiva a nic tím nemůžeš pokazit.

Ptal jsem se schválně na EC, bo zasolenost hnojivy to může klidně být, hlavně ty chyby ve vývinu listů, kroucení a vrásčitost,,,
Rasta25
Bárt : Neřekla bych, že jsou hojně zalévané. Zaléváme denně raději a méně. Zatím nebyl problém a jim to tak vyhovovalo. Dáváme na 6,5 l květináč půl litru denně s hnojivem. Někdy jim dodám ještě čistou, aby se pročistily od hnojiv. Pokud se vyplaví, přebytečnou vodu setřu, nechci aby stály v mokru. Čím dál více nabývám přesvědčení dle vašich rad, že mají nadbytek hnojiva. Zkusím tedy prolejt čistou. Jinak mohu názor na to zalévání? Stačí to takto, pokud je vše ok? Nebo je to špatně? Ráda si nechám poradit.

:Dr@m : Já vím, že je to chyba, ale neměřím EC :-( Takže jste na to přišli pánové, zasolenost nejspíš a ne nedostatek draslíku.. A já budu shánět EC metr, jelikož jim zas nechci škodit a nejspíš jsem škodila, úplně zbytečně.

Jen by mě zajímalo proč se to projevilo až nyní, když takto se zdálo vše ok. Nj, mám se ještě stále co učit. Díky moc.
lajbrik
Čo na tie končeky listov vraví oko odborníka? Ide o outdoor , hnojene guanom, odroda olé 47
Bonitas
takze par tendenci a ty si to uz sam vyluc ..... bud vosky alebo vapnik alebo ak vyzivujes listy tak velka davka postreku vtedy sa moze stat toto ale sam si vyluc co ti vyhovuje sam vies jak to hnojis a staras sa o to pokial je ph vporiadku tak jedine tieto okolnosti alebo silna hnojka este :D
lajbrik
jop dík, vošky to asi nebudú, kedže je tam 10 rastlín a len na tejto odrode sú také listy, aj to len na 4 z 5 rastlín, tá najväčšia to nemá. Tak mi vychádza asi jedine tá hnojka, kedže pár dní dozadu som prvý krát dával pk 13/14. Polievané je to vodou z pstruhového potoka, tam by mohlo byť PH fajn si myslím. Ak nie budem rád, ak ma niekto vyvedie z omylu.
Bonitas
no ked je to potocna voda urcite robi dobre a ma vyssie ph cize si myslim je vpoho aj nasa voda je velmi kvalitna tvrdsia cize ma nad 7ph ale velmi dobre posoby celkovo na rastlinky mam iba dobre skusenosti .... a mas dost zelene listy mozno troska menej hnojit ....
borci vyvedu vas z omylu.tvrdsi a zasaditejsi voda
rozhodne kytkam neprospiva...tenhle problem s listy vlastne zadnym problemem neni.nelamal bych si s tim hlavu.i pres drobny nedostatky je list peknej a zdravej.
tzn.don't worry be happy
Kroko
Měl někdo z vás problém s tím že mu kytka začala na začatku květu jak kdyby uvadat ? minuly rok se mi to stalo u vdovy a letos na obd taky od fair seeds, nevim jestli je to hnojením nebo deštivým počasím
Bonitas
RA- lenze ked hnojis tym sa ti poda okysluje a ked das zalievas sem tam mierne zasaditou vodou mam s tym skusenost ze to nespravy nic zle prave naopak upravi to ph cize to je tak akurat a dievcata si beru vsetky zlozky jak sa patri.....
ne kazde hnojivo je kysele...a pestovani neni jen o hnojeni,ba naopak.je treba dbat urcitych zasad a hnojit tak akorat.osobne vic zalevam vodou nez roztokem hnojiva.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od lajbrik
Čo na tie končeky listov vraví oko odborníka? Ide o outdoor , hnojene guanom, odroda olé 47

Začátek přehnojení dusíkem.
Bonitas
Zdravim vedel by mi niekto povedat co znamenaju tie skvrny ? Ph pody 7 ide o outdoor inac som mal vsetko doteraz vpohode
nutriga
čím to je?
nutriga
cau nevite cim to muze byt hnojeno jednou tydne na kvet plagron alga bloom
Qwerty_sk
Po prepnutí na kvet(teraz je to 18dní) mi začali hnednúť niektoré listy. Vždy som otrhal ale problém stlále trvá a ja už neviem čo s tým. Hneď od prepnutia som hnojil hnojivami jungle in da box v kvetovom pomere. Prosím poradťe ďakujem.
Salatos
propláchni to vodou dáváš moc hnojek.
Qwerty_sk
citace:
Původní příspěvek od Salatos
propláchni to vodou dáváš moc hnojek.
ďakujem velmi pekne, len ešte by som chcel podotknúť, že než som sem napísal tak som docela dlho hladal čím to môže byť a v ostatných theardoch raz písali, že pleseň, potom nedostatek nejakého prvku, prehnojené... Tak som z toho jeleň... Ale určite skúsim dík
čau nechci se hádat ale mě by zajímalo jak je krmíš mě to totiž připadá že sou podhnojený ale je i možný že jim dopřáváš a dáváš jim to špatně prostě jim dáváš víc nějakýho prvku kterej v tom období moc nepotřebujou a ten brzdí příjem toho prvku kterej potřebujou muj názor .nechci beejt za chytráka každopádně co píše Salatos se nedivím přehnojený kytky kroutí konečky listu bud nahoru nebo dolu a to je tvůj případ
Bonitas
Vedel by mi niekto pomoct co znamenaju plz co som dal trosku vyssie foto tie skvrny ? ? ....
Qwerty_sk
citace:
Původní příspěvek od Franco
čau nechci se hádat ale mě by zajímalo jak je krmíš mě to totiž připadá že sou podhnojený ale je i možný že jim dopřáváš a dáváš jim to špatně prostě jim dáváš víc nějakýho prvku kterej v tom období moc nepotřebujou a ten brzdí příjem toho prvku kterej potřebujou muj názor .nechci beejt za chytráka každopádně co píše Salatos se nedivím přehnojený kytky kroutí konečky listu bud nahoru nebo dolu a to je tvůj případ
Presne o tomto hovorím potom človek netuší či tomu pridať alebo ubrať ... Hnojím každú druhú zálivku JIB podla tabulky na kvet čize A(4) M(9) B(14)ml / 10l ... EC metr nemam, ph 5,8 držím
http://www.mikrolab.cz/davkovani.html
QWERTY já měl taky takovej stejnej problém a vyřešil sem ho jednoduše vzal sem prostě jednu kytku a osolil sem jí dvojnásobnou dávkou oproti tomu co píšou advanced hydrophonics -- to znamená jedu v hlíně od jakživa a oni tam mají dávkování na hydroponii a do hlíny prej máme dávat poloviční dávku .... a mužu říct že tři sklizně minimálně sem nemohl přijít na problém co s tím je jestli ubrat nebo přidat pak sem se rozhodl že udělám jednoho obětního beránka a dal sem jí hnojiva jak píšou na hydro to znamená jednou tolik a ejhle problém je vyřešenej a od tý doby si pískam zkus to taky když to přepálíš tak je to jasný a když a když se to spravý tak je to taky jasný a budeš vědět hned jinak stoprocentně tam máš málo dusíku v tomhle období na začátku květu by měli bejt listy tmavě zelený aby až ho ted vysadíš ten dusík aby to v klidu dali až do konce a ty skvrny sou nedostatek nějakýho mikroprvku držím ti palce at to rozchodíš čau
Bonitas
Chalani potrebujem fakt poradit PH pody 7az 6,9 .... hnojim so slepacakama taktiez riedim pomer 1:20 a striekam listy no odkedy som striekal na listy tak chytilo tieto skvrny neviem ci je to prehnojenie alebo co vlastne ..... potrebujem poradit niesom skuseny az tak este diki ...
Bonitas
este dalsie tri foto su v albume dik ......
Bonitas
mozno to chce znizit ph alebo fakt nevim......
Maxeaux
Bonitas - pokial sa tie skvrny nezvacsuju a neni ich viac ako zelenej plochy, tak ser na to. Jo, a tie slepicince staci ked budes liat zo spodu, netreba striekat.
Bonitas
thx btw holky su uz v prefloringu tak hlavne koli tomu ma to trapy tak som trosku znizil ph este to premeram a necham to na cca 6.2-6.5 ph vraj na kvet je taketo ph najlepsie a striekal som to koli vyzivovaniu listov koli starsim korenom ktore uz vraj nestihaju do celej rastriliny rozniest ziviny a ked sa to strieka tak to listy v sprtavnej teplote a case asimiluju hned do ziliek ...... hmm thx
Bonitas
:)
zdivo
Cau poradte nekdo pls ....
zdivo
Cau poradte nekdo s problemem ???
Bonitas
PH, hmyz alebo vapnik
zdivo
ok zkusim zmerit PH a pak se uvidi.. Hmyz jsem nenasel :(
takový díry dělaj píďalky
cantona9
Zdravim groweri , mam maly alebo skor velky problem , cca tyzden sa mi zelinky uplne ze zastavili na raste a hlavne mlade vyhonky sa mi zacali krutit nado a spodne listy zltnut . Niekto mi radil , ze to je nedostatkom dusiku ale hnojil som kazde 3 dni 1ml Bio Grow + 1ml Bio Heaven .. A ako som sa docital tu na fore to mozu byt dve veci bud nedostatok dusika alebo jeho prebytok a som uplne na vazkach ze ktore . Mohol by mi niekto poradit ... problem vid na fotos
zdivo
a co platí na pídalky pls ???
vočko
zdarec,potreboval bych píchnout..rekne mi nekdo s cím se tady marne peru?

Trocha info:homebox
lampa rust 250w kvet 400w
substrát biobizz allmix
3ml plagron bloom/l ph 6,1

Kytí jsou 21 dní od prepnutí, proleju je asi 3x týdne,jednou hnojím a jednou voda na strídacku ph 6,1.Tak týden zpátky se zacaly objevovat tecky a pokracuje to viz. obr. c.2. Presvíceno?Prehnojeno? Plísen?PH?...zkoušel jsem ho zvednout na 6,5 vcera zalito (vodou) ví nekdo co s tím? díky!
Cau,

pockej si na radu zkusenejsiho, ale:

prvni fotka vypada, jako jakasi listova plisen-jakou mas vlhkost v boxu? a jak se to rychle siri? Pri nizsi vlhkosti, se jedna o tak dlouhy proces, ze neni potreba oplakavat par hrsticek listi co je napadeno-listy mi umiraly treba 14dni, tedy zadny horror.

Druha fotka: vypada jako propichana od svilusek, ale spise se priklanim k te listove plisni.

Cau IPX
Dr.Bobby
Zkus proměřit ph na vytoku, v misce
vočko
Dr.Bobby : hojas,kdž se to poprvé objevilo tak jsem zalil vodou ph 6,1 a vyteklo z jedné 4,7 a z druhé 5,5 .u poslední zálivky (taky voda) jsem zvedl na 6,5 ph ,výtok nevím (byl to spíše průplach),večer zalívám tak poměřím.
IPX: zdarec,kámo svilušky můžem stopro vyloučit..vlhkost nejsem schopen momentálně určit,hydrometr zrovna zkouším v různých místnostech po celým baráku páč se mi zdá že je posranej...snad večer budu chytřejší. Nejprve to postihlo největší a nejstarší listy a teď to pozoruju v tom nejmenším a začínajícím stádiu všude.šíří se to způsobem následujícím-nepatrná změna barvy listu v okolí budoucího defektu,pak miniaturní červeno-oranžové tečky a listy nakrabatěné nahoru viz.obr.2(tenhle proces trvá tak týden) pak následuje foto 1 a do uschnutí a úplného zežloutnutí(žlutá-hnědá-suchá) to je otázka tak 5-6 dní. čím to popřípadě stříknout? musím to kuva spravit,po dlooouhé době kvalitní řezy a já to tak to to .box je v pokoji kde spím místnost větraná 24hod vkuse,okno jsem měl zavřené naposledy v dubnu...ofuk a odtah nonstop. zatím.. díky!
to cantona9:pokud hnojis do kazde zalivky,tak bych nejakou dobu zaleval
vodou s upravenym ph.taky mi to delalo tohle a problem byl vyresen.
Bonitas
ja si myslim ze je to prebytok dusika vtedy su listy troska moc zelene a krutia sa mierne na dol konceky mal som to aj ja tak podobne ale potom som to vyriesil tak ze som hnojil v mensej koncentraci a menej celkovo proste radsej poliat s vodou castejsie ale nie moc aby si ju neprelial zavisi taktiez od podmienok atd.... no jedoducho prelievat iba vodou sleduj si vlhkost a daj rastlinke cas .... niekedy menej je viac : ))
cantona9
to -Ra- : jj bolo to prehnojenim ale aj sviluskami , urobil som prieplach upravenou zalievkou a kocky sa do dvoch dni chytili , uz len malinko sa mi krutia cepielky listov nahor a vyhonky su bledo-zelene , moze to zas byt nedostatkom dusika ? nechcel som to zas prepysknut tak som nehnojil ale aplikoval som postrek Phytaminom 3ml /l snad ich to trosku ozivi :)
Bonitas
proste zmierni davku casom do toho vojdes ..... zistis co maju tvoje holky radi a cim budu vacsie tak budes postupne opatrne davku zvysovat to je cele....
cantona9
jj diky moc predsa len chybami sa clovek uci co je natom najkrajsie :)
Bonitas
presne tak :) najlepsie je sledovat svoje dievcata jak rastu
Mankey
Zdárek, před pár dny mě napadla taková kravina ostříhat na kytce prakticky všechny listy kromě těch na palicích (nějaký jsme tam nechal ale fakt úplný minimum. Dneska jsem se na ně šel podívat a všiml jsem si, že konce větších lístečků v palicích začaly žloutnout a celkově kytka ztrácí na síle a je taková svěšená. Myslíte, že jsem ji zabil a mám to radši sklidit už teď? (Stejně už jenom dojíždí, pestíky jsou všechny hnědý a pryskyřice je taky vklidu ale chtěl jsem to nechat ještě aspoň 2 týdny). Dík za odpověď
Mankey
Tady je foto
Voňavé sušenky
no nevim procs ty listy trhal. Vzdyt v nich jsou ulozeny ziviny. Ja osobne bych to uz asi sklidil ale to je jenom muj nazor. Pockej na odpoved nekoho zkusenejsiho :D
koles
Listy žloutnou, protože si z nich kytka bere živiny. Klidně to tak ještě nech, stejně je z palic ve finále ostříháš.
Mankey
citace:
Původní příspěvek od Voňavé sušenky
no nevim procs ty listy trhal. Vzdyt v nich jsou ulozeny ziviny. Ja osobne bych to uz asi sklidil ale to je jenom muj nazor. Pockej na odpoved nekoho zkusenejsiho :D

protože jsem byl hrozně zkouřenej a bylo nudný nedělní odpoledne :D
Qwerty_sk
Pls help, zacali mi schnut listy docela a krutit sa smerom nahor, neviem co tomu zase je. Viem ze tu niekto napise ze to je prehnojenim, ale praveze som zvysoval davky bo sa mi zdalo ze je niecoho nedostatok(mal som uz problem s hnednutim) zdalo sa ze je sa to zastavilo a teraz ked som zalial naposledy cistou vodou mi to zacalo robit toto :(
Qwerty_sk
dalsi
Salatos
kluku slovenskej ty to stále nechápeš moc hnojíš ....
Salatos
necháš taky někdy pořádně proschnout substrát?
Qwerty_sk
Jo ten nechavam vzdy komplet preschnut vychadza mi to na 2-4dni
QWERTY - mají málo fosforu na 101 procent čus
kikpin
Ahoj všem, potřeboval bych od Vás groweru poradit, tak doufám že mi poradíte. předem děkuji za info.

Mám v boxu 4 kytky předpěstované venku. V boxu jsou 9 dnů. U 2 z nich jsou listy krásně tmavě zelené (je to stejná odrůda) a 2 (jiná odrůda) jsou listy světlější a starší velké listy začínají žloutnout. Docela jsem kytky prostříhal aby byly více prosvícené.

Pěstební substrát je od Plagronu grow-mix, EC a PH změřené bohužel nemám. Hnojivo AH míchané podle tabulek. V květu by to mělo byt cca 2-3 týdny. Už nedávam 1 složku hnojiva což je dusík.

Žmilek
Zdar borci,

potřeboval bych poradit, s čim je tu problem, jsou flekate listy s takovym slabšim žloutnutim některych listu, ale je jich dost, a celkově ty kytky jsou takove světleji zelene, než by měly byt. Je to v kokosu, 3. tyden rustu, hnojky všechny od Atami B'cuzz - Coco A+B, coco booster, prvni tyden byl akorat Root stimulator a po tom tydnu co mi došel, jsem pořidil Rootbastic taky od Atami, pak ještě přidavam Ata clean, jak je v Atami tabulkach. PH je mezi 5,8 - 6,3, teplota cca 27°, noc 20°, vlhkost 60 - 85%.

Nevite prosim vas čim to?
to kikpin: jsou takové, protože jim nedáváš právě tu složku 1 kde je dusík, takže dej jim více hnojiva s obsahem dusíku a bude líp.

to Žmilek: rozhodně přihnojit a hlavně a opět na dusík, dal bych v tvém případě 2ml/l složky A + 1,5ml/l složky B.
Salatos
ŽMILEK zvedni koncentraci a+b stejně hnojíš málo
Andreas
Prosím o pomoc ... mám strach, že mi rusalka odejde :( Je asi něco přez 3 týden květu ... vše šlo skvěle, než jsem otrhal trošku listů dole ... a ty nejmenší větvičky. Nejdřív mi kráně kvetla, ale poslední dobou všechno hnedne ... jako-by pestíky, nebo co to je ... :( Listy ačínají taky hnědnout. Hnojím teď asi od 3-tího týdne květu Bio Bloomem .. a to podle návodu ... nechápu, kde může být probém ... neporadil by jste mi někdo prosím ?
Andreas
:(
Andreas
:((
Salatos
máš to přehnojený
Zajac
citace:
Původní příspěvek od Mankey
Tady je foto

Podle mě to nevadí že ostříhal listy, taky sem je střihl na vršcích, jen na vršcích a podle mě to ničemu nevadí, dokonce mám pocit že ještě zmohutněli ale to by zmohutněli určo i tak. viz. galery. vidim to tak že než kytky budu sklízet tak mi na kytce zbyde tak 8/10 žlutejch listů a 2/10 zelenejch:)
kikpin
citace:
Původní příspěvek od :Dr@m:
to kikpin: jsou takové, protože jim nedáváš právě tu složku 1 kde je dusík, takže dej jim více hnojiva s obsahem dusíku a bude líp.

to Žmilek: rozhodně přihnojit a hlavně a opět na dusík, dal bych v tvém případě 2ml/l složky A + 1,5ml/l složky B.

Ahoj,

jo je to možné, taky mě to napadlo a přidal jsem do zálivky N, ale jak to že ty dvě jsou úplně v pořádku? Asi tím že je to jiná odrůda.

Rozhodně ti děkuji za radu a doufám že to pomůže. Ať se daří.
čau Andreasi je to krásnej ukázkovej deficit fosforu žádný přehnojení
Creed
Listy na jedné kytce jsou extrémně světlé listy ,větší pak začínají žloutnout.
Foto č1. světlé kytka je napravo
č2. žloutnutí listů
č3 mohlo by to být tím, že kořeny podhrabal nějakej hraboš

Přivítám rady a připomínky...
Creed
č3.
2 Andreas: slušně přehnojený, co máš za substrát? podle tabulek hnojit je dost mimo, hnojí se podle kytek...
meda666
Nedostatek dusíku je evidentní...ten kytky v květu postrádájí stejně jako Fosfor něco jako GHE Bio Essentials to vyřeší ;) + Dusík samozřejmě
Creed
Ostatní kytky mají stejné podmínky a jsou krásně zelené, takže přidáním dusíku se fakt nic nezlepší...
2 Creed: nejen že podhrabal, ale zřejmě i nějaké překousal.. Tohle jsem měl od nějakých hrabošů minulý rok u lesa, kytka reagovala podobně..
Creed
citace:
Původní příspěvek od microft
2 Creed: nejen že podhrabal, ale zřejmě i nějaké překousal.. Tohle jsem měl od nějakých hrabošů minulý rok u lesa, kytka reagovala podobně..

Jsou to kurvy, snad mi nesežere všechny kořeny. Na zahradě sežral hraboš hlízy od topinamburu a ten celej pošel...

Jak ta tvá kytka nakonec dopadla?
Žmilek
: Dr@m: & Salatos: děkuji, vyzkoušel jsem, tak uvidime. Dam sem potom vědět, jak to dopadlo, připadně i s fotkama.
2 Creed: ta moje to nějak dala, už přesně nevím, ale určitě to přežila a byla sklizena.. Záleží, jak moc Ti tam bude syčák řádit, klidně ji může i zabít, jestli se rozjede moc..
acheron
Zdravím, potreboval by som pomoc s určením tohoto neřáda. Mal som tam třásněnky ktoré zlikvidoval BIOolej rock effect od Agronatury ale listy stále postupne žltnú a schnú, divné je, že často náhodne, nie nejak z kraja alebo tak ale proste aj od stredu aj od čepele... mám podozrenie na plíseň ( je potom správna voľba nimbový olej aj v prípade, že som pred týždňom aplikoval iný postrekový olej? )

setup: 6kilo, 20l kvetniky, zahradnicky substrat od agra (predhnojeny), bez zvlhcovacky, ofuk 30cm otocny vent., kurvia sa skor listy z dola a stedu, viac tie vo vnutry rastliny co su v tieni ako z okraja
suri
Acheron: chce to viac info....mas to in alebo out,aka rastlina a tak dalej,,..potom to editnu ale ak to mas vonku tak to je uplne prirodzene ze listy takto usichajú. A to hnede hore moze byt aj od preliatia a hnijucich korenov..ale za predpokladu ze to mas in alebo v kvetniku.....
Mr.Nobody
Nazdar na lupení se mi asi vyskytla listová plíseň (nejspíš viz foto) tak sem to postříkal championem 50wp v poměru asi 5g na 1,5l vody a čumim, že mi po tom zůstala usazenina přípravku na listech, ale docela silná.

Máte někdo zkušenosti s tímhle přípravkem? Speciálně jestli je ta usazenina na listech normální? Je to indoor v 2.týdnu
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Mr.Nobody
Nazdar na lupení se mi asi vyskytla listová plíseň (nejspíš viz foto) tak sem to postříkal championem 50wp v poměru asi 5g na 1,5l vody a čumim, že mi po tom zůstala usazenina přípravku na listech, ale docela silná.

Máte někdo zkušenosti s tímhle přípravkem? Speciálně jestli je ta usazenina na listech normální? Je to indoor v 2.týdnu

Jj, to dělá a jsou i i horší přípravky na povlaky. Toto , ale nemusí být plíseň , to muže být i výživou a když si nejsi jistý, tak jsou vhodnější bio přípravky , ty chemické občas nadělají i nějakou škodu. Výživové a plísňové fleky jsou často podobné.
Bio je fajn třeba http://www.biocont.cz/cz/eshop/alginure-_i19.htm , polyversum atd
Guano
Zdravím mám celkem rozsáhlý problém s listy...většina listí vypadá jako na fotkách, je to pěstované venku, je to hnojeno jen lehce plagronem. Jedna kytka je takto postizena a hned vedle ni stejný druh a listí je fain... http://guaninho.rajce.idnes.cz/weed
Pablo Canabiss
Zdravím growerov :) ... chcel by som sa spytať čím sa to mohlo stať? cely čas pekne rastla ://
blykatko
Ahojte lidi mám problém měl sem rozkalibrovanej ph metr tetkom už je ok ale nevím jestli jsou to následky toho když nebylo správné ph tetkom už je druhej týden ph v normě ale pořád jsou tam nějaké suché listy hnojim jednou týdne + postrik obden 1l na všechny kytky a je v tom 1ml start up a 4ml alga grow . Takže to může bejt prehnojene zřejmě co vy na to ?
Ruprecht
citace:
Původní příspěvek od Pablo Canabiss
Zdravím growerov :) ... chcel by som sa spytať čím sa to mohlo stať? cely čas pekne rastla ://

asi ti to něco podrylo...taky mi teď krtci ve finále zdecimovaly záhon...
Pablo Canabiss
citace:
Původní příspěvek od Ruprecht

asi ti to něco podrylo...taky mi teď krtci ve finále zdecimovaly záhon...

Myslíš? Lebo stalo sa mi to na každej rastline .. Nemože to byť preto že je už vonku chladno? Unás dosahuje v noci až -1 ... Niejaka rada ako to zachraniť? Niejaky prípravok albo niečo? Piatok som to ešte pohnojil tak dúfam že sa trochu schopia
PinoUB65
Jako medium používám předhnojený substrát od argo, problém se objevil už podruhé,
druhý den po vložení klonů do boxu. 25 stupňů, vlhkost 75%, sodík 600w. Poprvé sem použil diamantovou fólii, nikdy dřív jsem podobné žloutnutí neviděl. Začíná od středu listu a zdá se že zatím nemá vliv na růst. Please help :)
Salatos
podle mě máš nízko lampu a je to asi velkej šok pro kytky nejsou zvyklí ,to se stává i na jaře když to máš nejdřív doma třeba pod zářivkou a pak to dáš na prudký slunce
def
Zdar growers mám problém stalo se přes noc .ec 1.4 stabilní Ph 5,7 taky drží ,jedu to v nft ,teploty box 21 noc 26 max den zalivka 22-23 st.přijde mi to jako spálené a nebo chybí fosfor světlo 450w hnojiva AH čistá voda ec 0.1 ph 6.3.co vy na to .b
zizik
to bude asi kvůli velké teplotě, že? Nechal jsem lampu moc nízko.. Dík
miravlak
....
Mr.MEN
Zdravím, potřeboval bych poradit tohle se mi objevuje na listech.
Mám 40den květu, jedu v atami wilma mám 11l květináče jedu v kokosu. Teplota D 22 N 18. EC 1,7 pH 5,8. Hnojim Advenced Nutrints.
Tyto kytky jsou Delahaze objevuje se to jen na ní. mám tam i blueberry a super crystal ani na jedné se nic neobjevuje.
Jinak jsem to kontroloval pod mikroskopem a žádné broučky tam nemám. A je to jen na vrchních listech.

Ono podle mě už s tím stejně asi nic neudělám za 20dní Ale aspoň bych věděl na příště. :)
Mr.MEN
Ještě jedna fotka. Tady předešlí příspěvek.
scars22
Zdravím a prosím o radu.

Jedu indoor pod 400W LED, a jen na pár vdovkách bojuju proti čemusi.
Můj pocit je Třásněnka nebo Sviluška (bojím se že obojí), ale identickou fotku mýho problému tu nenajdu a rady jsou různý....
Je to v hlíně, hnojky bio ,jen zřídka, pod led dýl prosychá substrát.Jsou to přeplý na květ pěkně zakořeněný řezy (20 dní)
Některé jsou úplně v pořádku a na pár z nich je "toto". Brzdilo je to děsně v tom krátkém růstu,mají nyní cca 30cm ostatní se mi rychle vytáhly a jsou zdravé a mají cca 65cm
Listy postupně usychají a ztrácí chlorofyl, takže se lehce rozdrtí když se ohnou prsty.

Dám jsem foto listu z obou stran
jiri
Cus, nevite prosim co s tim? Ph 6, 25stupnu, 50% vlhkost, na rustu. Dekuji.
Nikdo nic? Uz me fakt nic nenapada, tak pisu sem. Pouzivam hnojivo Canna a hlinu Canna.. Prosel jsem cele tohle tema, i jine s vyzivou a tak.. nic podobneho jsem nenasel.
SkillsS
Zdravím a prosím o pomoc.
Jedu poprvé mam 9xGWS,kokos použivam zatim jenom hnojivo na rust teplota a vzduch v normě ph měřím taky dobre 15.den od vyklíčení

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma