Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam V. !!! - Klikni zde pro originální téma
massiwe_P
Zdarek, 2tyden deformace listu -rust

A= 3,4ml/1,5l
B= stejny
Cannazym= 2,5ml/1,5l
Rhyzotonic= trochu min jak enzymu
Alga-Mic 3ml/1,5l

+za tmy alga i jako postrik
+cocos
+5,8ph

Slimaci to urcite nnebudou :einstein:
Ostatni breberky tez vylucuju:einstein:
Bárt
Nemoc to není, musí to být jen potrhané. Stonek i listy mají pěknou barvu, problém nevidím, jsou dobře živené.
citace:
Původní příspěvek od massiwe_P
Zdarek, 2tyden deformace listu -rust

A= 3,4ml/1,5l
B= stejny
Cannazym= 2,5ml/1,5l
Rhyzotonic= trochu min jak enzymu
Alga-Mic 3ml/1,5l

+za tmy alga i jako postrik
+cocos
+5,8ph

Slimaci to urcite nnebudou :einstein:
Ostatni breberky tez vylucuju:einstein:
bakero
chalani uz neviem co mam robit, robim tyzdenny preplach enzymom, kontrolujem ph ec vsetko v norme fakt neviem ..klima v norme 26 stupnov, 50 vlhkost..

poradte prosim..sprvoti som myslel ze hnojky ale robim pravidelne preplachy tak neviem..pouzivam advanced hydrophonic momentalne B plus M , plus bloom
ar45az
citace:
Původní příspěvek od Hlava

A pH tomu měřiš nebo tam leješ vodu rovnou z kouhoutku ??

Nemeril jsem cekal jsem na ph metr.
Omlouvam se za zpozdeni ale nebylo tolik casu na UP.

SPATNE PH Z KOHOUTKU I ODSTATE VODY 7,5-7,7.

a to sem neveril ze to tolik muze byt. Je to voda ze starsi trubek tak tim asi.
Vse opraveno Ph down na ustalenych 5,6-6,4 snad to bude optimus.
Taky maly vyky teplot jeden den neslo topeni.

Diky!
Bysvk
Takže moja rastlinka bola najprv u znameho kde dostala riadne zabrať-svetlo, vďaka tomu by som povedal sa vytiahla dosť vysoko, ptm u mňa sa spamatovávala dosť dlho, zahrabal som ju dosť do zeme ale začali schnuť listy...tie som ptm odstrihol a vypadalo že to ude OK ale teraz asi o 2dni začína schnúť ďalší... ph zalievky sa pohybuje okolo 6.9 :P
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Bysvk
Takže moja rastlinka bola najprv u znameho kde dostala riadne zabrať-svetlo, vďaka tomu by som povedal sa vytiahla dosť vysoko, ptm u mňa sa spamatovávala dosť dlho, zahrabal som ju dosť do zeme ale začali schnuť listy...tie som ptm odstrihol a vypadalo že to ude OK ale teraz asi o 2dni začína schnúť ďalší... ph zalievky sa pohybuje okolo 6.9 :P

Ola, nevím jak moc si jí ostříhal, ale už v tom nepokračuj :) takle mladé rostlině tím spíš ublížíš, než pomůžeš.
pH zálivky máš docela zásaditý, snaž se držet mírně kyselý pH kolem 6. Na snížení pH můžeš použít kyselinu dusičnou, nebo citrónovou.
Případně si koupit nějaké přípravky pro snížení pHčka, třeba:

Dajana Acid - ke snížení pH 250ml - levnější varianta
Hesi PH minus GROW, 1l - dražší kousek

Snaž se ji nepřelejvat, semenáčky mají tendenci se vytahovat, až ti odroste, tak ji při přesazení můžeš dosypat po děložní lístky.

Ať se zadaří a měj se;)
Bysvk
díky moc :) ešte som zabudol povedať že bola nalomená stonka.. ale hadam to zvladne :)
luckyjoint
Zkroucené listy u tora bora i u bíle vdovy, ne moc,jako když chytnete list na každym konci a každej ten konec zatočítě proti sobě bohužel fotky zatim nemám,nevítě někdo včem je problém?dusík dusík??:Dnebo lampy?mám 400 w na box 90x90x180 tak jestli to není moc,ale nemám to moc blízko,nevíte někdo včem by mohl být problém??díky dík
tak nastaly problemy :( sou to dva dny co sem přendal lampu z 125 W cfl na dual 600W a na dvou kyti se mi objevilo toto , je to spálený lampou nebo nějakej parazit ? byla metr nad nima ale asi to bylo stejně moc nízko, já jen kdyby to byl to nějakej parazit abych začal bojovat :D
tady ještě jedno foto k předešlému příspěvku
Hlava
No vypada to jako od něceho ožraný , podivej se zespodal listu jestli ti tam neco neleze , to by byla asi třásněnka ale ta nechavá černý tečky a žadny tam u tebe nevidim , to je jeden list ?? Vyblejskni celou kytku , uvidíme ....
Bylinkář
Ahoj,

prosím o radu.

Usychají mi listy na kytkách.

Jedná se o WW a Cheese a jsou 13. den na růstu.

Lampa 150w

Substrát:
30% kompostu
30% keramzitu
30% substrátu pro kaktusy a sukulenty
10% perlitu

Zalíval jsem to odstátou vodou z vodovodu, ale později jsem změřil PH, které bylo cca 7,5.

Od včerejška začínám zalévat upravenou vodou na ph 6.

Je moje domněnka správná, že ty listy jsou špatný kvůli špatnému PH?

Nebo myslíte, že se jedná o něco jiného?

Kdyby jste se chtěli mrknout, tak tady je moje vlákno: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=68554

Předem děkuji za pomoc.
Connoisseur
Ph 7,5... tohle by moje kytky do huby nestrčily. Jo je to tím Ph.
doxenon
Přesně tak, při ph 7.5 máš zablokovanej přísun živin a proto takto vypadají, nemůžou žrát, ph drž do max. 6.5.
Scorpion91
Jj PH je dost vysoky, ale presne takhle zacaly vypadat i moje kytís, když sem poprve pestoval a přelejval je :)
dexka
zdravíčko.
máme lehčí problém a bodla by rada.
hydro (ebb & flow) s keramzitem, tom kytky v kokosu a rw. 14 dni stare, vyska 20 cm, EC 1,3 PH 6, vlhkost 40-60, teplota ve dne 26-29 zaplaveni 1x denne. kytky maji zdravou strukturu, koreny rostou,ale v posledni ctvrtine dne vsem (krome jedne odrudy) vadnou listy.
prosím,prosím o radu.
Bylinkář
Zdarec borci,
díky za potvrzení, že se jedná o špatné ph.
Budu to upravovat a snad se to zlepší.
Bál jsem se že, je to nějaká plíseň, ale v boxu mám relativně sucho a mám problém spíš s nízkou vlhkostí.
TO HLAVA
čus koukal sem, třásněnky to nebyly asi nějaká reakce na přesazení možná sem je moc zalil po přesazení nebo jim nesedlo PH nové hlíny . každopádně už to dále nepokračuje byl to jen jeden list takhle celej na jedný kyti z 20ti . a ještě na jedný ale tam je to jen na špičkách a i tam se to už zastavilo . sem rád že se podezření na nějaký potvůrky nepotvrdilo :)
growluk
Ahoj kamarádi prosím o pomoc !!!!
Dnes ráno jsem kontroloval box a cosi podivného se mi děje s listy přikládám foto a za kazdý názor budu vděčnej
Děkuji

Kokos
EC 1.23 PH 5,9 hnojky Jungle in da box
3 týden 18/6
vlhkost 60-80%
teplota v noci 22C
teplota přez den 27C

Jsem začátečník :/
growluk
a ještě dvě

doxenon
growlux: Napiš v jakým přesným poměru dáváš složku A M B, připadaj mi hladový. U JIDB dávej ze startu určitě víc složky A než předepisuje výrobce (vlastní zkušenost) ještě napiš jak vysoko máš lampu.
Hodnoty ph a ec máš v pořádku, na výtoku jsi měřil?
growluk
Davkuji podle výrobce 3:2:1 2,4ml A 1,6ml M 0,8ml B na litr vody

Lampu mám cca 30cm od nejvyssi kytky
A výtok jsem neměři :-/
doxenon
Jestli máš možnost, tak ho určitě změř a hned budeš vědět na čem seš, zalejt můžeš ph 5,9 ale dole ti taky může chcát třeba 7.0. na ec poznáš jak a jestli vůbec ti žerou tak jak mají. Jo, atoho áčka jim trošku přidej.
growluk
ok dekuju
petis__
Je to přehnojení?
Médium: kokos, na dně asi 1,5cm vrstva keramzitu, takže ve vodě nestojí a kořeny dýchají. Kokos vysychá dobře a pravidelně.
Hnojím jungle in da box podle hodnot na matky A=5,6ml, M=1,4ml, B=1,4ml
PH držím +-5,9
Podlévám všechny rostliny stejnou zálivkou. Ostatní rostliny jsou v pohodě.
GabberLord
Poslední dny se mi na dvou rostlinách objevily nějaké divné úkazy na listech poradil by mi někdo co to může být ? Mám z toho docela strach , kytičky mají ještě 40 dní do kosy a nerad bych o ně přišel. Jsou to žluté a hnědé fleky na listech, začíná to menšími tečkami a flíčky a postupně se to šíří? Může to být nějaká plíseň? A jak se toho zbavit?
dan
Zdravím,

můj osobní tip je přehnojení, dneska jsem udělal proplach s odstátou vodou a sníženým ph na 5,6, a nenasl 1l phyta-aminu (5ml/1l vody). Co na to říkáte vy?

Jack Herer(mám tam ještě Russian Snow a Super Silver Haze, na kterých se to nevyskytuje), 400w, tt125, 120x120x180hb, teplota 19(noc) - 30°C(den), vlhkoměry jsem už 2 odrovnal, takže nevím, kokos, 2ml/1l vody dle výrobce(plagron coco a+b), postřik cropmax 1ml/1l, ph 5,6-5,8.
Dnes tomu je 21. den růstů.

Děkuju za pomoc, nerad bych jim holčičkám(doufámže) ublížil.

http://oi46.tinypic.com/9uxh5f.jpg
http://oi49.tinypic.com/ih4gav.jpg
http://oi49.tinypic.com/166k4fr.jpg (to černé jsou kousky kokosu, odstraněno, nebojte)
klokodon
Asi bych se taky přiklonil k tomu přehnojení. Mám hodně podobný(stejný) příznaky na listech. Nejprve malý hnědý skvrnky, pak postupně zežloutne celý list a nakonec úplně zčerná-uschne. Zhruba od 3 týdnů sem pravidelně s každou zálivkou hnojil(BioGrow a BioBloom od Biobizz). Teplota ok, ventilaci pořešil, PH ok, nastříkáno proti plísni, ale problém neustal. Asi před 3 týdny sem kytky kvůli možnýmu zasolení prolil čistou vodou a ejhle-nový fleky skoro nikde, no pár jich bylo, ale tak o 95% míň než před prolitím. Asi zasolený, můj závěr. Tak sem dál zalejval s hnojivem přesně podle návodu na flašce("používejte při každé zálivce")a po zhruba 10-ti dnech a 3 zálivkách to bylo tady zase. Tak sem to před 4 dny znovu prolil a znova se to přestalo šířit. Flekatý listy dál nežloutnou a nový listy to nemají.
Takže můj závěr u mě i u tebe-přehnojeno. Dnes sem zalil čistou vodou, příští zálivka bude s hnojkou s poloviční dávkou. Dám sem pak vědět, jak se to u mě bude vyvíjet.
Snad sem dobře poradil.
Taurus95
Ahoj kluci!
Dneska když jsem po probuzení byl zkouknout holčičky tak sem si všiml pár listů na kterých začíná něco jako plíseň nebo něco.. nevím co to je a v knížce od Mr. Josého Jak pěstovat "indoor" sem se moc nedočet. Jediný co mě podle ní napadá je Phytophtora infestans (plíseň bramborová). Přikládám foto, prosím pomoc jak to řešit a co to je... Na poslední fotce je vidět zdravej list. Takže vzhledem k tomu že to není na všech listech bych řekl že to není chyba zálivky nebo teploty ale nějaká choroba.

Co se týče hnojení a zálivky tak každá rostlinka dostává 750ml vody s hnojivem 1:250 (12ml na 3l= 4ml na litr vody, cože je podle návodu) Teplota v boxu okolo 25° vlhkost max 30% a to po zálivce (cca hodinu a pak méně jak 20% (pod 20% mi měřák neměří). Tak prosím poraďte!!!
Info o celém growu a více fotek zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=4
VFR
za me:
problém s PH - presoleny sunstrat - hnojivo se usazuje. Proplachujes občas?
zmer PH na vytoku
Ollaf
zdravim,

5 z 9ti kytek se mi takhle pokroutily listy sou na dotyk témeř suché. nemohou být přelité?

děkuju za každou radu nebo názor.

snad se je podaří zachránit.
Hy3nA
jač často zalíváš? a máš u těch kelímků vystřiženou dírku jako drenáž?
Ollaf
to samozřejmě mám přivezl sem je od kámoše v neděly a od týdoby sem je nezalil ale ještě nevyschly. dělaj to jen ty nejmenší kytky ostatní sou v pohodě.
jednu sem i včera přesadil do většího květináče dosypal substrás s perlitem a žádná změna,
klokodon
Prosím o radu-na fotkách je list, který sem odstřihl z jedné kytky, z vrcholu, hnojím BioBloom dle návodu, před týdnem prolito čistou vodou, další zálivka taky čistou vodou, dnes po týdnu hnojka, ph cca 6.2, čím to může být? Kytky začínají 4 týden květu. Díky.
zdar hosi nevideli jste nekdy tohle?! nebo nevite cim to je?
pridavam jeste 2 fota
a tech zkroucenych listu jako na 4 fotu je tam vic
hnojiva bcuzz atami A+B 1+1 ml/l roste to pod 600w a vrcholky jsou tak 50cm od svetel zalevame to 4x denne po CCA 100 ml
:Dr@m:
to petis__:
ty jednolístky nahoře, to je chyba ve vývoji+možná i zasolení

to GabberLord:
co EC? nehnojííš moc? co špičky listů? plíseň snad né

to Taurus95:
přehnojený, ten tmavý list, uber na hnojkách

to Olaf:
máš to přelitý, nech je vyschnout a pak trochu přihnoj více na N

to klokodon:
výkyvy pH a možná lehké přelití,,,nesolil bych zatím ažtak PK

to Pleskac:
taky výkyvy pH, ustálit a přidat více N (složky A)

,,,řekl bych a kdyžtak mě opravte pleas, držím vám paleC;)
Pekky
ahoj všem prosil bych o radu objevilo se mi na krasotinkách todle netuším coto je myslel sem svilušky ale nevím děkuji za radu.
Pekky
todle se mě objevilo na 5 z 8 kytek a furt to přelejzá skoušel jsem vyvařit 4 cigarety a rozprašovat ale nezabralo to to je prej dobrý na svilušky.. děkuji za komenty
svilusky ,napadeny listi sem vzdy otrhal a pak kytku zespodu nastrikal svilustopem (nysuron+omite) to je snad jedina vec co opravdu OKAMZITE zabije jak larvy tak dospele jedince i vajicka a vsechno co jde nahodou kolem.Je to sice chemka ale s tema bio srackama sem nebyl tak spokojeny
Hy3nA
čau, poradí mi někdo? přijde mi to jako nedostatek K, přidal jsem hnojky, al jistej vysledkem si nejsem
Colombo
bio jsou nahodou dobry - uz jen proto, ze jsou bio :). Ale musíš zasáhnout včas a ne když uz maj breberky zne - pak uz jen chemka jak pises - i tak bych doporucil po 5 - 7 dnech postrik zopakovat
dan
zdravíčko,

18-27°C, kokos, 2ml coco a+b, 1ml repro forte, PH měřím kapkama, takže to není plně vychytané. řekl bych, že se to projevuje hlavně na listech od střední části rostliny, dolů.
3. den 12/12.

že to není plíseň, že ne?

ještě mám pocit, že se (fotka č.2) obejvuje spíše na větších listech.
GabberLord
teď nedávno jsem se potýkal se stejným problémem jako máš na f.č.1. Ty hnědé flíčky by mohli být od usazených zbytků hnojiv,zkusil bych pořádnej proplach, tím nemůžeš podle mě nic zkazit.
citace:
Původní příspěvek od Hy3nA
čau, poradí mi někdo? přijde mi to jako nedostatek K, přidal jsem hnojky, al jistej vysledkem si nejsem

a co pH?
Bárt
Já tohle znám, jako průvodní stav deficitu dusíku, po přidání dusíku mi to zmizelo, tedy na starých listech to nezmizí, ale nové už jsou bez. Plísen to není, jen je to výživou.
citace:
Původní příspěvek od dan
zdravíčko,

18-27°C, kokos, 2ml coco a+b, 1ml repro forte, PH měřím kapkama, takže to není plně vychytané. řekl bych, že se to projevuje hlavně na listech od střední části rostliny, dolů.
3. den 12/12.

že to není plíseň, že ne?

ještě mám pocit, že se (fotka č.2) obejvuje spíše na větších listech.
DUBSTEP.Maniac
Zdravím tky mám problém s výživou
Mám kyti asi 30 den v květu na to že nemám ph metr tak vypadají kytky docela dobře až na ww začíná to od zpodu něák světlat cele už to jde i nahoru... listy světlají od krajů ke středu jak jsem psal PH neměřím nemám ph metr ale jelikož vím že mám vodu z kohoutku s ph 7,7 tk do odstáté vody přidavám vždy PH- na litr 0,1ml a hnojiva plagron terra bloom 3ml a hesi PK 13/14 0,1ml na litr.Je to pěstovaný v light mixu od plagronu
Myslím že je kytka zasolená ale teda nejsem jsi tím jist proto jsem píšu předem díky za odpovědi přidávám ještě foto kyti a listů
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od :Dr@m:

a co pH?

no měřil jsem ho papírkama a vycházelo asi na 6,2-6,5, což by mělo být v pohodě. ph metr mám zřejmě rozkalibrovanej a v gshopu řikali že kalibrayční roztok ph7 je dlouhodobe nedostatkovy..v HK, tak mám jen ph4, což asi nestačí ke kalibraci (mám první phmetr, tak nevim)
mysak
citace:

citace:

a co pH?

taky bych řek že K
mysak
citace:
Původní příspěvek od DUBSTEP.Maniac
Mám kyti asi 30 den v květu na to že nemám ph metr tak vypadají kytky docela dobře až na ww začíná to od zpodu něák světlat cele už to jde i nahoru... listy světlají od krajů ke středu jak jsem psal PH neměřím nemám ph metr ale jelikož vím že mám vodu z kohoutku s ph 7,7 tk do odstáté vody přidavám vždy PH- na litr 0,1ml a hnojiva plagron terra bloom 3ml a hesi PK 13/14 0,1ml na litr.Je to pěstovaný v light mixu od plagronu
Myslím že je kytka zasolená ale teda nejsem jsi tím jist proto jsem píšu předem díky za odpovědi přidávám ještě foto kyti a listů

cest tak si kup aspon kapky..je to lepši než nic...
co se tyče PH- davam na 6.5L 3-4 kapky (zalezi jestli do čiste atd..)
a protože mam ty kapky tak to romezi je pak 6-6.3 na vytoku
jo muze to byt přesolene..
DUBSTEP.Maniac
Čs o těch kapkách jsem ani nevěděl kde se dají koupit? prý jsou levné a mě by to do konce kola asi stačilo.
jo a Dík)
Bárt
citace:
Čs o těch kapkách jsem ani nevěděl kde se dají koupit? prý jsou levné a mě by to do konce kola asi stačilo.
jo a Dík)

Jsou v akvarijních potřebách a případně v prodejnách s bazény a měří to ok. http://eshop.macekasyn.cz/Chemie/Te...apky-pH-Cl.html
tak jak? pomohlo přihnojení?

citace:

no měřil jsem ho papírkama a vycházelo asi na 6,2-6,5, což by mělo být v pohodě. ph metr mám zřejmě rozkalibrovanej a v gshopu řikali že kalibrayční roztok ph7 je dlouhodobe nedostatkovy..v HK, tak mám jen ph4, což asi nestačí ke kalibraci (mám první phmetr, tak nevim)
mysak
citace:
jo a Dík)

nebo nejaka zoo prodejna
Hy3nA
citace:
tak jak? pomohlo přihnojení?

todle bylo na jedny kytce, co je taková pozadu s kvetením oproti ostatním, přihnojení moc nepomohlo myslim, ale u některejch to bylo spíš moc, tak jsem dal zalivku s enzymama a teď se vrátím k původní dávce,něco už flushuju a někde nechám tu zvýšenou..a nějak se to doklepe :)
citace:

todle bylo na jedny kytce, co je taková pozadu s kvetením oproti ostatním, přihnojení moc nepomohlo myslim, ale u některejch to bylo spíš moc, tak jsem dal zalivku s enzymama a teď se vrátím k původní dávce,něco už flushuju a někde nechám tu zvýšenou..a nějak se to doklepe :)

tak hlavně, že to není na všech,,,jinak enzym dobrá volba, uvidíš,,,kolik jsi dával max EC? Jestli to nemůže být třeba od zasolení,,,no nevím..?..

,,,ale jestli už pomalu končíš, tak přesně jak píšeš, to už doklepete;)
citace:

připomíná mi to málo dusíku,,,ale zase podle vršků, se zdá dusíku dost,,,a proto je klidně možné to přesolení,,,ty špičky listů nevypadají moc oká, zdají se jako lehce spálené, do žluta a špička hnědá až suchá spálená-přehnojené,,,,no koukni na nové vrchní listy jestli mají špičky jinou barvu než zelenou, tak další zálivka čistá voda + nejlépe něco takového:http://cz.eurohydro.com/florakleen.html

Hy3nA
citace:

tak hlavně, že to není na všech,,,jinak enzym dobrá volba, uvidíš,,,kolik jsi dával max EC? Jestli to nemůže být třeba od zasolení,,,no nevím..?..

,,,ale jestli už pomalu končíš, tak přesně jak píšeš, to už doklepete;)

hele EC nevím, metr nemám. ale celou dobu sem hnojil na spodní hranici, abych právě přesolení předešel, pokud možno, pak vypadaly nedokrmeně, hlavně power skunky, tak jsem přidal z 2ml A+B na 3ml (v schematu píšou 200-300ml /100l) a zda se mi, ze nekterý to spálilo. ale hlavně se těn problém s listama začal objevovat až po tý nehodě se svícením přes noc no. zbejvaj tak maximálně 2 týdny hnojek a pak flush
DUBSTEP.Maniac
:Dr@m
čus jo to je moje druhý podezření jj už okraje světlaj i nahoře a docela rychle ....včera jsem je prolil ale nezdá se mi že by se to něják lepšilo zatím:DO tom spálení vím to jsem byl jednou hodně a spletl jsi čárku na stříkačce :D jinak zkusím vysadit to PK13/14 myslím že se to děje od té doby. To PK 13/14 je od hesi a vubec nevim jaký má přibližně PH ale podle mě s ním asi hodně hejbe. Nemá ho někdo ? kdyžtak co vám to dělá s ph? ? S plagronem to vždicky něják jakž takž šlo páč ph klesne dolu a o málo. Dneska mám připravenou malou vodu na zálivku Ale nevím jestli jí mám dát ještě uplne čistou nebo přidat trošku plagronu na růst kvůli tomu dusíku...Co myslíte?
Jinak ten florakleen vypadá fakt suprově až přijdou prachy tak do toho 100% jdu...Díky za rady
citace:

hele EC nevím, metr nemám. ale celou dobu sem hnojil na spodní hranici, abych právě přesolení předešel, pokud možno, pak vypadaly nedokrmeně, hlavně power skunky, tak jsem přidal z 2ml A+B na 3ml (v schematu píšou 200-300ml /100l) a zda se mi, ze nekterý to spálilo. ale hlavně se těn problém s listama začal objevovat až po tý nehodě se svícením přes noc no. zbejvaj tak maximálně 2 týdny hnojek a pak flush

je možný, že tu plnou dávku hnojek nepobraly a i díky tomu, se možná přebytky hnojek usadily právě u kořenů,,,no důležité je, že to máš už za pár;)
citace:
:Dr@m
čus jo to je moje druhý podezření jj už okraje světlaj i nahoře a docela rychle ....včera jsem je prolil ale nezdá se mi že by se to něják lepšilo zatím:DO tom spálení vím to jsem byl jednou hodně a spletl jsi čárku na stříkačce :D jinak zkusím vysadit to PK13/14 myslím že se to děje od té doby. To PK 13/14 je od hesi a vubec nevim jaký má přibližně PH ale podle mě s ním asi hodně hejbe. Nemá ho někdo ? kdyžtak co vám to dělá s ph? ? S plagronem to vždicky něják jakž takž šlo páč ph klesne dolu a o málo. Dneska mám připravenou malou vodu na zálivku Ale nevím jestli jí mám dát ještě uplne čistou nebo přidat trošku plagronu na růst kvůli tomu dusíku...Co myslíte?
Jinak ten florakleen vypadá fakt suprově až přijdou prachy tak do toho 100% jdu...Díky za rady

FloraKleen je super, určitě dokup není tak drahej a vyplatí se na takové nehody,,,jinak to PK bych prozatím vynechal,,, zalil bych je jen jemně čistou vodou s trochou hnojek na dusík a uvidíš co se bude dít,,,
jj, někdy to je alchymie přijít na to co se stalo, v čem je problém a hlavně jak to napravit;)
DUBSTEP.Maniac
Tak jsem nakonec nelenil posbíral rezervy a koupil ten florakleen měli ho v jedinym growshopu v praze v libni xD jinak na to že je to na přehnojení a zasolení a tohle řešit je většinou docela sraní a je toho litr tk cena je dost dobrá i to dávkování) Dneska večer dám tedy květinám očistu a zítra přihnojím trochu dusíkem snad se trochu vybarvý.
Jo to máš teda pravdu a bez ec a hlavně ph metru je to skoro nemožný.Díky máš u mě K+;)
Bárt
Tohle by se tu někomu mohlo hodit.
Nicméně jednotlivé prvky stejně těžko doplníte, takže jako první pomoc při problémech pomáhá prolít kytku novou zálivkou a nechat vytéct a vyplavit obsah květináče a u příští zálivky opakovat do srovnání zdravotního stavu. Myšleno pro pěstování v květináči :-)
výborná pomůcka Bárt!
dannyo
Zdar lidi pls help...WTF...:-(
Bárt
citace:
Původní příspěvek od dannyo
Zdar lidi pls help...WTF...:-(

Třásněnky, hmyz.
dannyo
díkes....Koupit Biool...dobrá volba???
tetanospasmin
budu neekolog :) MOSPILAN ;) Postřik i zálivka. Zbaví Tě to i případných smutnic, mšic aj.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od dannyo
díkes....Koupit Biool...dobrá volba???

Tak určitééé , ale na 10ml do 1L vody dej 5 kapej Jaru a nebudou mastné.
DUBSTEP.Maniac
Tak jsem aplikoval ten florakleen 2,5ml na L a hned den potom 2,5 mil na L terra grow kyti na tom je skoro stejně s tím že mají listy aspon mají po celém listu stejný odstín zelené. Jsou v květu takže uplně tu správnou barvu kyti už asi nechytí. Chtěl jsem se jen zeptat hodně poškozený list mám odstranit nebo se s toho tky dostanou dík )
Hopík44
citace:
Původní příspěvek od Bárt
Tohle by se tu někomu mohlo hodit.

Jj už hodilo http://grower.cz/forum/showthread....957#post1064957
Doporučuji si foto stáhnout a uložit pro případné základní rozpoznání problému
citace:
Tak jsem aplikoval ten florakleen 2,5ml na L a hned den potom 2,5 mil na L terra grow kyti na tom je skoro stejně s tím že mají listy aspon mají po celém listu stejný odstín zelené. Jsou v květu takže uplně tu správnou barvu kyti už asi nechytí. Chtěl jsem se jen zeptat hodně poškozený list mám odstranit nebo se s toho tky dostanou dík )

foto by napomohlo, jinak zasažený listy se už neuzdraví,,,
kubok
vie niekto poradiť prečo sa mi na niektorých listoch vyhadzujú takéto hnedé flaky:
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od kubok
vie niekto poradiť prečo sa mi na niektorých listoch vyhadzujú takéto hnedé flaky:

Na základě toho ohromného množství informací, které jsi dodal, jsem si téměř jist, že problém vězí v zálivce. Ph, EC, poměr hnojiv, teplota, kvalita hnojiv, atd., atd.... to budou viníci.... ale jak to mám kua vědět, když na nás vybalíš hnusnej flek bez popisu tvého způsobu pěstění.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od kubok

Spíše zasolený substrát.
kubok
citace:
Původní příspěvek od Bárt

Spíše zasolený substrát.

no premývam už 3 týždeň, takže skôr v tom ( viem že je to zbytočné - ale mal som 3 rôzne strainy v jednom kvetináči - 1. rastlinku som už zoťal: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=69084 ), PH mám stále vyššie ako by som mal mať 7-7,5 a nedarí sa mi znížiť (voda bez hnojív).

Pred tým som hnojil BioBizz - BioGrow, BioBloom, TopMax - podla predpísaných hodnôt, počas hnojenia som nepostrehol žiadne problémy.
Connoisseur
Jestli to dobře chápu, tak to máš chvilku před sklizní.... to už bych neřešil fleky... to se ke konci prostě stává.
GabberLord
Mám podobný problém listy mi začali ke konci hnědnout až schnout, podívej se jestli ti nestojí v květináčích voda! Například já to měl tím že jsem je zalil 2x trochu víc, a voda s hnojkama se mi usadila na dně kýble a v míse pod kýblem, stáli v tom tudíž kořeny a smrdělo to jako kanál. Kytka neustále vstřebávala ten humus ve kterym stálá,takže byla spálená. Řešil jsem to už jen proplachem, mám teď 25 dní do kosy tak jsem to vyřešil takhle. Vypadá to na stejnej problém, malý fleky hnědý na listech, časem se začnou rozlejzat a schnout.
blykatko
ahoj lidi mám problém nějak mi bělají listy nevíte proč?měl sem to ve skříni ale jelikož tam už není místo tak sem to byl nucen dát ven tak buť tam je tam moc sluníčko nebo je tam večer zima jinak nevím nebo jim něco chybí ph by mělo bejt ok a substrát je namixovanej nějakej kokos pak perlit a zahradnický sub.
Salatos
od slunce
DUBSTEP.Maniac
Zdar sry za neaktivitu měl jsem ted nonstop šichty ale foto už nebude ani třeba konečně jsem si byl schopnej koupit aspon ty kapky u výtoku té kytky jsem naměřil ph asi 7,2
začli mi to dělat další tři kytky
Chtěl jsem se jen zeptat kolik cca by mělo mýt ph zálivky abych srazil ten výtok na ph 6.2.6.5 jsou to 3.5 květináče a neni to zrovna moc proschlý jen aby jste to brali v potaz
Zdravím mám stejný problém, po tom co jsem se konečně dokopal ke změření PH a EC výtoku ( dřív jsem měřil jenom zálivku ) zjistil sem že květník byl mnohonásobně zasolený - Biobizz haha :D
Ec metr výtoku ukazoval 1,59 :) super ale blikalo tam namě x10 !!! takže EC bylo 16 fuj ... a PH 6,9
po prolití květináče 3,5l cca 10l vody s upraveným ph, ec kleslo na nějakých 3.0 ( dál jsem to zatím nehrotil protože už to bylo nasáklý až hrůza, dál to budu snižovat postupně až to vyschne) ale ph nechce klesnout pod 6,6 ať jim dám zálivku jak chci nízkou - přičítám to tomu hrozně zasolenýmu substrátu, uvidím jak to pujde dál, doufám že se mi to podaří (PH těch zálivek bylo něco okolo 4.0 a stejně jsem se nedostal na požadovaný PH výtoku, uvidím po proschnutí a opětovnýmu snažení )

Rada ... s bio hnojkama to fakt nepřehánějte,strašně se to zasoluje, divím se že kytky ještě jakš takš rostly
DUBSTEP.Maniac
Classic: Hele někde mi tu poradil týpek at koupim florakleen a je fakt bezva za 250kaček 1l tk na rok a v pohodě to odsoluje a je to dobrý i na přehnojení. Já měl po tom podmisku uplně bílou od zaschlý soli :D
Jinak jak spolehlivě srazit to ph v květníku bych tky rád věděl:D
hypno 808
Chtěl bychse zeptat čim to je že mi žloutnou listy, jestli to neni Dusíkem .
tetanospasmin
tohle imho není dusík

spíš nějaký mikroprvek, nejspíše železo, změř si pH
Salatos
k tomu ty načervenalí stonky to vypadá bud blbý ph nebo moc hnojek a zasoleno ty kytky vypadaj že do sebe neberou živiny
mysak
citace:
Původní příspěvek od hypno 808
Chtěl bychse zeptat čim to je že mi žloutnou listy, jestli to neni Dusíkem .

..proč ne dusik když je v květu?Stonky červene muze byt P a nebo taky z chladu..
scunk
Ahoj všem zahradníkům a zahradnicím.
Chtěl bych se s Vámi podělit s mým problémem a jestli mi někdo ze zkušenějších poradí, tak budu moc rád..
Jedu další kolo s holkama od Sweet Seeds viz: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=68744 a postihla mě na téměř 40 dni květu nějáká zvláštní věc. Týká se to ale jen jednoho modelu (Jack 47). Ostatní (Ice Cool a Cream 47) jsou naprosto zdravé a rostou tak jak mají. Projevuje se to flekatěním a postupným usycháním pouze horních listů a lístků v květech. Hnojím BioBizz 4ml/l Bloom a 2ml/l Grow všem stejně. Teplota u vrcholů je kolem 27.
Může se stát, že by zrovna Jack 47 byl citlivější na stejné hnojení jako mají ostatní? I když s BioBizzem teoreticky přehnojit nejde.
Ph mám z výtoku 6,5 a lampu 30cm nad vrcholama..

Budu moc rád za každé postřehy....S.
Zdravím, to znám je to z přesolení a tím vysoké PH 6,5 je na květ dost,pomalu bych to snižoval až na 5.7-5.9 čistou upravenou vodou
scunk
citace:
Původní příspěvek od Classic
Zdravím, to znám je to z přesolení a tím vysoké PH 6,5 je na květ dost,pomalu bych to snižoval až na 5.7-5.9 čistou upravenou vodou

Díky za odpověď, ale když se dívám na pěst machra přímo ze Sweet Seeds viz: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=66605 tak tam je při květu na Ph 6,4. Na růstu tam má 6. Ještě se mi nestalo, že bych s BioBizzem zasolil. Nebo to opravdu jde zasolit půdu organickým hnojivem?

Díky moc za odpovědi. S.
Nemůžu ti to potvrdit na 100% ale tohle mi to vždy dělalo v květu, a příčinou bylo moc vysoký EC, a bacha biobizz se strašně pomalu dostaává ze substrátu a hromadí se tam, a při květu se většinou spíš snižuje PH, protože při nižším PH jsou dostupné prvky které jsou pro květ potřebnější.
Můj názor :)
tetanospasmin
scunk: to je spálený, průplach
BTW, proč by se organikou nedalo přehnojit? ;)

hypno 808:
http://www.agrokrom.cz/texty/HNOJEN...r/VR_zelezo.pdf
http://www.agrokrom.cz/texty/HNOJEN...r/VR_horcik.pdf
rybmen
Zdravím přátelé. Kamarádovi se na listech objevilo toto. Jakési bílé chmýří, co to je a jak se toho zbaví? Díkes
Rákosníček
to by mohlo být nějaký padlí... já měl sice ty flíčky jakoby hustší a bělejší když jsem ho měl, ale je to dost podobný
Hopík44
jj, to bude nějaká plíseň, houba, něco takového.
Ostříhat napadené listy a zkus to stříknout něčím na plíseň jestli nejsi na konci květu.
Třeba Champion, Kuprikol nebo Dithane DG Neotec.
Třeba někdo poradí něco šetrnějšího.
rybmen
Děkujeme :)
jakubi
hoj,mam problem na listy. nevim jestli to je Ph nebo prehnojene, teplota 27/21
Ph,Ec nevim,
zde jsou obrazky: diky

http://postimg.org/gallery/6b8yn82u/48169877/

http://s18.postimg.org/p0fsgy4d5/20130423_130011.jpg
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od jakubi
nevim jestli to je Ph nebo prehnojene

Ty fotky jsou k ničemu.
Musíš změřit Ph = sežeň si Ph metr.
Jestli to je přehnojené... a jak to mám asi vědět. Nikde nepíšeš co tam leješ ani v čem to roste.
jakubi
sorry, mam to v biobizz light mix, hnoj: Advanced nutrients , 2ml /l B52 a sensi grow, root juice . kvetinace 11l a zaleval jsem 2x tydne 0.3 l ,1 x voda a 1x hnoj, svetlo 600w,postrik 1x denne na listy cista voda.... Ph a Ec nevim,,ale na listy vypada ze chybi fosfor nebo neco? zmenil barvu na tmavou fialove
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od jakubi
vypada ze chybi fosfor nebo neco? zmenil barvu na tmavou fialove

jo něco tomu chybí, to je jasný. Ale než začneš zjišťovat co, změř si Ph zálivky, protože když je špatný Ph, kytka žrát nebude i kdyby ses na hlavu stavěl.
Jestli to myslíš vážně, kup si kvalitní Ph metr. Toť má rada.
Je až s podivem, jak se dá tato rada používat. Kdybych na každou otázku ,,co s barvou?'' odpověděl ,,Kup si Ph metr'' v 90% případů se trefím do živého. ;)

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma