Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 
!!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam V. !!! - Klikni zde pro originální téma
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od SkillsS
Zdravím a prosím o pomoc.
Jedu poprvé mam 9xGWS,kokos použivam zatim jenom hnojivo na rust teplota a vzduch v normě ph měřím taky dobre 15.den od vyklíčení

To vypadá na popalení od lampy. Nic vážného. :)
Ray.Wost
2:scars22 - svilušky
Ray.Wost
Pánové moc moc prosím o radu..
toto se mi vyskytlo na listech, kytky jsou jinak zdravé a pěkné. Byly na nich stopy od třásněnek a ty jsem zlikvidoval. Žádnou jsem nenašel jen vajíčka, ale už jsou pryč. Nicméně si myslím, že mi kvůli jejich okusování a napíchávání listů způsobily nějakou plíseň.
Už jsem toto jednou na listech měl, ale myslel jsem,že je to přehnojené, ale je to opět tu (opět po třásněnkách) a já nevím co to je.
kytkám je cca 20dní; pH dávám 6,4; jedu v hlíně - Plagron light mix, hnojky jen BioBizz a to Root a Alg-A-Mic, jednou jsem dával Grow..Vše vypadá zdravě a toto mají asi dvě kytky ze všech.
PROSÍM VÁS, JE TO PLÍSEŇ? Přelité to není, naopak jsem nechával hlínu vyschnout. Opravdu si nevím rady ;(
Na nedostatek nějakého makro prvku se mi to nezdá (kytky jsou mladé, hlína čerstvá-nyní nově přesazeno).
Prvně list lehce zesvětlá, pak na konečcích listů hodně tmavě zezelená a následně zhnědne).
Ray.Wost
Ještě 2 fotky.. (jo lampa 250 růst - Philips, ale to asi nic nemění)
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od Ray.Wost

Takhle (fotky v druhém příspěvku) vypadaly moje kytky při nedostatku fosforu. Celkově tmavě zelená barva, kroucení okrajů a ty červený řapíky v prvním příspěvku by tomu taky odpovídaly. Přitom jsem měl taky čerstvě přesazeno - akorát substrát pro růže od agra nebyl bohužel to pravé ořechové. Nicméně u mě se to zlepšilo po přihnojení květovkou - ty píšeš, že jsi hnojil growem a tam nějakej fosfor určitě taky bude...
Ray.Wost
Omlouvám se za bombení diskuze, ale věřím, že jsem to zde nenašel a rád bych na to přišel a hlavně by to zde ostatní členové kdykoliv našli. Nejdou mi bohužel upravit (Editovat) předchozí příspěvky a musím samozřejmě dodat pár věcí, které mají zásadní vliv na diagnózu.
Vlhkost držím pod 25% - rosím to ručně asi 4x-6x denně (za 10minut je vlhkost zase pod 25%). Stále jede odtah UFO 275m/h (noc i den), ve dne navíc ofuk Honeywell a přítah Sunon 175m/h (jen den). Kolem boxu jsou přítomny jiné pokojové rostliny. (Zkusím přihnojit Grow, nechat to vyschnout a asi zkusím postřik proti plísni)....
DÍKY CHEMICAL ZA RADU A DRAM ZA PM..JEŠTĚ PROSÍM NĚJAKÉ RADY, VÍC LIDÍ VÍC VIDÍ...NEPOTKALI JSTE TOTO NĚKDE?
Bárt
citace:
Původní příspěvek od scars22
Zdravím a prosím o radu.

Jedu indoor pod 400W LED, a jen na pár vdovkách bojuju proti čemusi.
Můj pocit je Třásněnka nebo Sviluška (bojím se že obojí), ale identickou fotku mýho problému tu nenajdu a rady jsou různý....
Je to v hlíně, hnojky bio ,jen zřídka, pod led dýl prosychá substrát.Jsou to přeplý na květ pěkně zakořeněný řezy (20 dní)
Některé jsou úplně v pořádku a na pár z nich je "toto". Brzdilo je to děsně v tom krátkém růstu,mají nyní cca 30cm ostatní se mi rychle vytáhly a jsou zdravé a mají cca 65cm
Listy postupně usychají a ztrácí chlorofyl, takže se lehce rozdrtí když se ohnou prsty.

Dám jsem foto listu z obou stran

Máš tam třásněnky, takže něco proti breberkám. V růstu je fajn Biool , ale přidej ten jar, dle návodu, fakt nevadí.
Bárt
citace:

Je to výživou, přihnojit, případně proplach , ale s hnojivem, tím vyplavíš starší hnojivo a nahradíš novým.
Ray.Wost
to:Bart..
Děkuji moc za radu! Dnes jsem přihnojil Grow a uvidíme. Mezitím jsem byl v growshopu a tam mi řekli, že je to plíseň a dali mi na to: "Talent"
Tak jsem to s ním pokropil asi před 3-mi dny, ale dnes jsem tam našel zase ty fleky na jiných listech ;( .. Je mi divné, že ten list prvně trošku zežloutne a pak se to tam objeví..

Už nevím co s tím..každopádně dnes zahnojeno, tak doufám ve zlepšení..

Talent:
http://www.kukacka.cz/talent-50-ml?...gn=prc_campaign
Bárt
citace:
to:Bart..
Děkuji moc za radu! Dnes jsem přihnojil Grow a uvidíme. Mezitím jsem byl v growshopu a tam mi řekli, že je to plíseň a dali mi na to: "Talent"
Tak jsem to s ním pokropil asi před 3-mi dny, ale dnes jsem tam našel zase ty fleky na jiných listech ;( .. Je mi divné, že ten list prvně trošku zežloutne a pak se to tam objeví..

Už nevím co s tím..každopádně dnes zahnojeno, tak doufám ve zlepšení..

Talent:
http://www.kukacka.cz/talent-50-ml?...gn=prc_campaign

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=22499
Mrkni sem, na fosfor a draslík a níže na hořčík. Plísně se potom přidávají , když je oslabená a jsou tam odumřelé části listů, ale velmi často to vypadá obdobně,jako plíseň, ale plísně začínají spíše od spodu , kde je méně světla a větší vlhkost a nemoci z výživy začínají spíše na vršcích.
Ray.Wost
Vidím to..jde mi to odspodu, ale vypadá to fakt na ten fosfor,přidám tedy Bloom od BioBizz, tím nic nezkazím a stejně už budu přepínat...děkuji moc a doufám, že to pomůže.. díky
pista8686
Zdar chlapáci.všude sem to tu prohledal a přesně tohle jsem nenašel..tak jestli někdo poradí? 20 den květu,Power Plant od DP ze semen.v kokosu.zalivka jednou denně.hnojky plagron coco ab a PK 13 14. zalivka EC 1,9 PH 5.9. už to tam mam tak 14 dní a zdá se mi že se to zhoršuje..je to převážně na vršku kytky.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od pista8686
Zdar chlapáci.všude sem to tu prohledal a přesně tohle jsem nenašel..tak jestli někdo poradí? 20 den květu,Power Plant od DP ze semen.v kokosu.zalivka jednou denně.hnojky plagron coco ab a PK 13 14. zalivka EC 1,9 PH 5.9. už to tam mam tak 14 dní a zdá se mi že se to zhoršuje..je to převážně na vršku kytky.

Čau, nejsou to náhodou z feminizovaných semínek? Vypadá to spíše jako mutace z feminizace.
pista8686
Je to z feminizovanejch semen no...tak je to možný..ale radši se informuju páč jsem něco takovýho ještě neviděl a nerad bych něco zanedbal..
jiri
to:pista8686
vypada to podobne jako u mojeho prispevku. Mam to sice v hline, ale taky to zacina spis od vrchu. Nevim co by to mohlo byt, zatim nikdo neporadil.. Zkusim vymenit Cannu za Plagron a uvidim...
pista8686
Ja jedu Plagron takže to si asi moc nepomužeš :-D ja bych to spíš viděl na nějakou mutaci nebo možná nějakou plísen..ale to doufam že ne...hlídám to a zatim se to na ostatní kytky nerozšiřuje
Dr.Bobby
Kámo mám to podobny, to zakřivení listu a barvu + zloutnutí. Furt sem nevěděl co to je, myslel jsem nejakej deficit. Změř ph na vytoku + kontrola kořenů ! Já tam měl jake si larvy. Vymáchal jsem je v karate a zbytek ukáže čas, snad to bude ok. Případně zkontroluj listy s LUPOU zda tam neco neleze, či tam není neco jiné než list, NAPŘÍKLAD BÍLE, ČERNE TEČKY.
pista8686
Měl jsem tam svilušky a třásněnky...ale těch už jsem se zbavil tak před 14 dny a ted je to čistý...spíš zkusim to PH odtoku...ale zase to by mělo problemy více kytek.a tohle mam jen na jedný a to docela dlouho...možná to je fakt nějaká retatdovaná kytka a všechno je v pohodě
Bárt
citace:
Původní příspěvek od pista8686
Je to z feminizovanejch semen no...tak je to možný..ale radši se informuju páč jsem něco takovýho ještě neviděl a nerad bych něco zanedbal..

Takové listy jsem totiž už viděl na feminizovaném modelu, občas to dělalo tyhle pruhovaný a zatočený listy, ale jinak to bylo zdravé, takže by mělo jít o genovou mutaci a ne o nemoc. Pokud jsou jiné listy v klidu, tak je to feminizací.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od jiri
to:pista8686
vypada to podobne jako u mojeho prispevku. Mam to sice v hline, ale taky to zacina spis od vrchu. Nevim co by to mohlo byt, zatim nikdo neporadil.. Zkusim vymenit Cannu za Plagron a uvidim...

U tebe nejde o stejnou věc, ale bylo to výživou, to se stává, ale nové listy jsou pěkné, takže to neřeš, jen pokud by to pokračovalo na nových listech.
pista8686
KAždomádně díky za rady...budu nadále sledovat a kdybych na něco přišel, šoupnu to sem...
blykatko
čau lidi hnojim jednou týdne ph je snad ok leda ze by byl rozkalibrovanej ph metr .hnojim alga grow 4ml na 1l + 1ml start up .slunce 250w Hps tak měsíc růstu teplota 25 slunce noc 18.5 nevíte co stim ?
jiri
citace:
Původní příspěvek od Bárt

U tebe nejde o stejnou věc, ale bylo to výživou, to se stává, ale nové listy jsou pěkné, takže to neřeš, jen pokud by to pokračovalo na nových listech.

Jeste k te vyzive. Nevedel jsem, co by bylo nejlepsi, takze jsem k hnojivu canna pridal trochu ogranickeho fish mixu, zvedl ph o 0,3 na 6,2 a jelikoz zalevam osmotickou vodou, namychal jsem ji na pul s kohoutkovou. Vysledek je dobry. Listy jsou po jednom dnu tak o pulku zelenejsi, svetle mista mizi a kvitka zacinaji vonet. Dik.
Keen
Zdravim,

vcelku se mi rozmáhá žloutnutí listů, PH mam trochu vyšší 7.1 na výtoku s hnojkama, 7.0 čistá odstátá voda, EC na vytoku s hnojka a neni vyssi nez 1.3. Teplota v noci min. 20 přes den max 31, vlhkost min 60% max 76%, jsem 8. den v květu. Čím by to mohlo být ? Hořčík nebo dusík ? jak nejlépe to vyřešit? díky za tipy.
sirup
ahoj - mam tu mensi problem s Critical Mass (30 den kvetu z 55).

Kytka hned pod sodikem a v okoli ma nazloutle listy. A ted resim zda to je Sira, dusik, nebo prehnojeni... - prvni dve verze zneji divne kdyz pouzivam:

Hesi bloom - 5ml/l
enzimy Elixer - 2ml/l
+ fosfor HESI 2,5ml/l

Zalevam +- jednou za 5 dni a pokazde s hnojkama...Asi jsem to mirne prepalil co?

Ostatni kytky dale od vybojky maji take trochu nazloutle listy ale prevazne dole...

Diky:afro: :afro: :afro:
Zdarec už si nevím rady.. nechci se tady moc rozepisovat tak stručně: 19/18h růst, 3/12h. Jedu dva systemy pod 450w ebb&flow a NFT ebb-EC 1,4 Ph 5,6-5,7. NFT -EC 1,1 Ph 5,6. teploty 19-20 noc 25-29 den vlhkost 40-80 %. hnojim JIDB,+ ob týden leaf coate & vita rece.lampa cca50cm.odtah jsem měl zaplý první týden v kuse ,zvlhčováno postřikem , pak jsem pořídil zvlhčovač (3týden r.),tak jsem odtah dal na cykly 4x za sevětla vyměnit,nebo při dosažení 28,5C. vlhkost 75-80 %-v podstatě stále.Ze začátku to šlo dobře a pak náhle..jestli to je tou zvlhčovačkou nebo nedostatkem čerstvého vzduchu? problem je s listy, nedělají to všechny,vždy začne nejdřív prosvítat,pak se oběví lehké proužky a nakonec list proschne jakoby za čepelí, trvá to tak tři-4 dny do uplné skázy. :dunno: Kytí je celkově světle zelené takové "no vital" nechci to přehnojit,protože EC a PH se mi zdá ok...
nevim jestli to je plísen nebo co.už mi to jednu sklizen zlikvidovalo.tak jestli někoho něco napada pls.. tady jsou fotky: http://dzejms.rajce.idnes.cz/problem/
scars22
Prostě se zeptej té kytky co jí vadí, mě to vždy pomáhá, od jisté doby co to dělám s láskou nemám vážnější problémy. Jen když mám blbec den:) To jim není hej...
.
Smart
Zdravím groweři,mám ve skříni jen tak z prdele jedno samonakvétací Ákáčko,ale nějak mě tam dole začínaj schnout listy,když jsem se jich dotkl tak samy upadli,zezadu se mě zdá že tam jsou jakési tečky... viz fotky...
Smart
Tady ta první fotka to je k tomu předchozímu příspěvku,takhle ten dolejšek vypadá...
A na normálních kytkách mám na listech takovéhle flíčky...(viz. 2 fotka)
myguláš
ahoj po delší odmlce pokusím se trochu poradit i když se dá tady zas konečně všechno najít..
sirup-hnojivo na růst si zapoměl napsat neb nedáváš?
Joohny_Loo5er -lepší foto třeba za tmy s bleskem
Smart-taky by pomohlo foto celé kytky ty tečky jsou na víc listech neb to bylo jenom na tom jednom seschlim listu??a ty flíčky jestl je to na hodně listech tak to ti tam bude něco asi lítat,..
Smart
guláš: Je to spíš na spodních listech,až vystřízlivim tak sem šoupnu náký fotky
Smart
Čus,nechal jsem to asi týden bez dozoru,samonakvétací AK dostalo docela zabrat... asi ho vyhodí,ale začíná se něco dít s dolními listy. Co to může být? Když jsem kvetiny zaléval všiml jsem si že z hlíny začali vylézat nějací "broučci" byli bílí a podlouhlého tvaru,poměrně dost malí... Už předtím jsem holky stříkal BIOOLEM,nevíte co tam mám? Děkuji
Smart
Delší fotky
:Dr@m:
Smart: kup si Vertimec 1,8EC aplikuj postřikem a taky je pěkně přihnoj dusíkem (N),,,jsou dost vybledlé
Smart
ok,nevadí že už jsou v květu?
:Dr@m:
Smart: nevadí to postřiku, je tam myslím týden ochranná lhůta,,,a ohledně přihnojení taky nevadí, ikdyž jsi v květu. Jakmile se stav zlepší a více zezelenají, můžeš začít přidávat fosfor i draslík (PK).
Smart
Ok,hele a jak se ti zdá ta samonakvétačka,má cenu to tam dusit nebo jí mám už vyhodit? Stejně tam nemá ani moc místa,a vypadá už fakt bídně
crapper
Zdravim, nevíte čím by mohlo bejt žloutnutí listů od spodu viz. foto? Děkuji

Tak podle toho co jsem našel to vypadá na nedostatek dusíku, což je dost možný, protože jsem si poplet PH s hydro a držel jsem ho na 5,8 přitom jedu v hlíně.
GrowLight
citace:
Původní příspěvek od crapper
Zdravim, nevíte čím by mohlo bejt žloutnutí listů od spodu viz. foto? Děkuji

Tak podle toho co jsem našel to vypadá na nedostatek dusíku, což je dost možný, protože jsem si poplet PH s hydro a držel jsem ho na 5,8 přitom jedu v hlíně.

Ahoj, pokud mas nizsi PH tak ho muzes zvednout vapnikem nebo dolomickym vapencem ten sezenes vsude ale to zloutnuti muze byt spusobeno treba i prelitim...me se osvedcilo treba uplne vyschnuti substratu a pote zavlazenim a kytky se opet zotavily.
Dale nepises v jakem tydnu rustu to mas me standardne zloutnou a usichaj spodni listy kdyz jsou kytky v kvetu treba druhy tyden ale to je normalni jev kytka posila ziviny do kvetu a ne do spodnich listu...
tuffgong1
Zdravím mám problém s listy stejný jako jsem měl tady : http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=10

Model : galaxy
substrát: lightmix s rw drtí
hnojiva: plagron terra grow , green sensation , advenc nutriens a + b grow
Ph : problém začal už na Ph 6,2 (výtok +- stejný) asi 2 týdny po přepnutí. V growshopu mi bylo doporučeno snížit ph na 5,8 tak jsem je zalil čistou vodou s upravenym ph na 5,5 a dva dny na to s ph 5,8 zase bez hnojiv a následně Ph 5,8 s plagron terra bloom. Dnes jsem měl na výtoku 5,8.
Ec: 1-1,2
teplota : den 26-28 , noc +-23

Ještě bych rád dodal ,že už žloutnou třeba 3 týdny a věci jako zahnojit pul na pul grow/bloom hnojivem jsem zkoušel , dokonce jsem jednou zalil plnou palbou grow hnojiva a nic, pořád žluté

snad někdo pomůže :-)

Pěstu zdar !
Mr.MEN
tuffgong1: No tak jim zvedni EC. Řekl bych že 1 - 1,2 je docela málo na tak pokročilí květ. Ještě k tomu jedeš lightmix v kterém vlastně z živin není skoro nic. Podle mě je to tím.
Třeba já jsem nikdy neměřil EC když jsem jel v hlíně. Hnojil jsem podle obalu. A to EC muselo být trošku jinde si myslím. :D Já třeba jedu teď hydro ve kterém mám v 40dnu asi cca 1,5 - 1,6 EC. Tak že podle mě je problém málo živin. :)

Ale pokuď ani tohle nepomůžu zkus experimentovat, kup jinou třeba předhnojenou hlínu. Nebo do toho nemíchej to RW atd. Řekl bych že na to časem přijdeš.
tuffgong1
No ono je divný , že dřív se mi to nedělo... První 3 kola ok a poslední 2 kola toto. Dřív jsem nic neměřil a bylo to ok (ale je pravda, že hnojky byly jiné) :D

Jinak poslední hnojení bylo plnou dávkou květáku s trochou green sensation (tam je pravda , že jsem to EC neměřil , Ph 5,8) a stejně se to nezlepšilo naopak zhoršilo. V Kokosu jsem měl Ec taky výš ,ale v hlíně bych to nerad přehnal.

Nemůže to být to Ph ? Neměl ybhc ho zvednout ? Tady na gr sjem četl v nějakem klíči k rozpoznávání problémů , že by mělo optimálně být 6,5 pro účinné vstřebávání dusíku.

Ps. Díky za reakci :-)
Mr.MEN
tuffgong1: No já jsem vždycky upravil pH v 50L barelu na 6 ph a pak jsem se o ní nezajímal. A podle mé zkušeností to pH šlo asi dolů. Tak že možná to jo.
Ale nevím jestli ti tím pomůžu nikdy jsem takoví problém neřešil. Dá se říct že v hlíně jsem vlastně neřešil skoro nic a rostlo to jak z vody. :D
tuffgong1
No jsem si více méně jist , že je to tím Ph což způsobuje blokaci příjmu živin , ale nevím kam s ním hnout jestli ještě víc dolu nebo naopak razantně nahoru třeba na těch 6,5 :-(

V růstu je vždy vše ok, ale po prvních 2 týdnech květu začne toto :-( A to při tom první 2 týdny jedu květ a rust hnojky 3:1 a až apk přecházím an plnou dávku květových hnojek. Toho dusíku by mělo být v hlíně dost. No už jsme z toho docela zoufalej :-(
Sleeper
Zdravim Growery

Mam takovej nevim jestli problem,ale dela mi to starosti.

fem.Diesel 7 tydnu veg.
Hnoj. terra grow+korenak+Co2
Korenak s kazdou zalivkou Terra 2krat do tydne
Pesteno hlina light mix
Vyska 40az 60cm
Ph pudy 6.3
Ec pudy 0.8ms
vlhkost 50-60
teplota den/noc 25-29C,18-21
Na zacatku jsem to posral kvalitnim prehnojenim presadil,prolil byli Ok ted jsou listy lehce zvadli rostou porad nevite nekdo co stim ?
tuffgong1
Moje otázka stále platí prosím o radu :-(

http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=59

Příspěvek číslo 941
Bárt
citace:
Původní příspěvek od tuffgong1
Zdravím mám problém s listy stejný jako jsem měl tady : http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=10

Model : galaxy
substrát: lightmix s rw drtí
hnojiva: plagron terra grow , green sensation , advenc nutriens a + b grow
Ph : problém začal už na Ph 6,2 (výtok +- stejný) asi 2 týdny po přepnutí. V growshopu mi bylo doporučeno snížit ph na 5,8 tak jsem je zalil čistou vodou s upravenym ph na 5,5 a dva dny na to s ph 5,8 zase bez hnojiv a následně Ph 5,8 s plagron terra bloom. Dnes jsem měl na výtoku 5,8.
Ec: 1-1,2
teplota : den 26-28 , noc +-23

Ještě bych rád dodal ,že už žloutnou třeba 3 týdny a věci jako zahnojit pul na pul grow/bloom hnojivem jsem zkoušel , dokonce jsem jednou zalil plnou palbou grow hnojiva a nic, pořád žluté

snad někdo pomůže :-)

Pěstu zdar !

PH drž cca 5,8 nižší není dobré, pod 5,5 to začne žloutnout, protože dusík se vstřebává nej. kolem ph 6. Tvuj poblem není PH, ale EC. Na výtoku je v poho do ec 3 , toho se neboj a u tebe je deficit dusíku a málo hnojíš. V Lightmix dost lidí hnojí jako u kokosu, žádné poloviční dávkování, ta hlína má ec 0,9 na startu a to se už dávno vyčerpalo, takže lej vstupní ec na květu klidně 2 a budeš to mít OK, za to ručím. Pokud se hnojí normálně a na výtoku bys měl už vyšší ec na 3, tak to zase naakumulované hnojiva snižují ph a potom to taky žloutne, takže u prolití poznáš problém na podle výtoku. Pokud nevíš v čem je problém, tak prolívej s hnojivem a podle výtoku zjistíš problém, když jsi totiž prolil vodou, tak jsi podvýživu akorád podpořil. To zalití grow složkou bylo dobře, ale musíš to opakovat, změna se ti projeví nejdříve za dva dny, ale ne na starých listech, ale musíš pozorovat nové přírůstky.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Sleeper
Zdravim Growery

Mam takovej nevim jestli problem,ale dela mi to starosti.

fem.Diesel 7 tydnu veg.
Hnoj. terra grow+korenak+Co2
Korenak s kazdou zalivkou Terra 2krat do tydne
Pesteno hlina light mix
Vyska 40az 60cm
Ph pudy 6.3
Ec pudy 0.8ms
vlhkost 50-60
teplota den/noc 25-29C,18-21
Na zacatku jsem to posral kvalitnim prehnojenim presadil,prolil byli Ok ted jsou listy lehce zvadli rostou porad nevite nekdo co stim ?

Svěšené listy ukazují, že špatně fungují kořeny, budto jsou poškozené a nebo se dusí po vydatné zálivce. Nechávej částečně vyschnout květináč, ať si nabere vzduch.
tuffgong1
Díky... Zkusím to a snad to pomůže. Určo dám vědět.
lebanner
Ahoj,

mam rostliny ve 21. dni květu a začali mi téměř na všech žloutnout spodní listy. Ten samej problém jsem měl i minulý kolo, nakonec to dopadlo tak, že mi zežloutly skoro celý kytky :/ Neměřil jsem ph, takže jsem myslel, že to bude tím, ted už kyselost hlídám takže v tom problém asi nebude. Víc viz. foto

Substrát: plagron lightmix
Hnojiva + zálivka: ata bloom + ata PK + enzymy, biobizz grow, ph upravuju na 6,3 - 6,4.. EC se nažim držet nějak v normě - občas kytky proleju čistou vodou s enzymy

Světlo: GIB 600w
teplota: noc 20 / den 26
Vlhkost: 55-60%
Genetika: Jack herrer - sativa

Budu rád za každej názor, díky

http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_191924.jpg
http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_192020.jpg
http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_192039.jpg
http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_192122.jpg
Vemach
Zdravím, neví někdo co by mohly být tyhle flíčky na listech ? Už druhé kolo se mi to udělalo.

30 den květu PH 6, EC 1.6, Teploty 22-27 vlhkost 50. Hnojím plagronem AlgaBloom +PK 13-14 Atami.

svitim 600W.... nevím co víc napsat
hypno 808
zdarec lidi potřeboval bych poradit . Mam problém s listy žloutnou a dělaj se na nich takový tmavě zelený až hnědy fleky a kde sou ty fleky tak je ulně vyschlej a mam to najedný kde sou listy normálně zelený , ph držim kolem 6 . díky za pomoc
koles
Musíš napsat víc informací.. čím a jak často to hnojíš, v čem to jede, prostě co tě napadne a máš to nějak změřený. Takhle ti někdo těžko fundovaně poradí.
hypno 808
jedu to cocos s keramzitem hnojim Advanced hydroponics of holland a to tam leju Grow , Mircro a Enzymi hnojim to tak 3 tejdně a jsou to auto od fair seeds ph je kolem 6,4
Scorpion91
Takhle vypadala predminulej rok moje jedna kytka. Zjistil jsem, ze jsem to prelejval. Jakmile jsem nechaval substrat proschnout, spravilo se to a dalsi listky nezacly takhle zloutnout a hnednout :)
koles
To pH by mohlo být nižší - respektive zkus ho třeba na týden snížit na 5,8 a pak třeba zas na 6,2. Jde o to, aby kytka vstřebávala všechno, co potřebuje. Takhle jsi na horní hranici a je možný, že kvůli vysokému pH si něco nebere.
lebanner
citace:
Původní příspěvek od Vemach
Zdravím, neví někdo co by mohly být tyhle flíčky na listech ? Už druhé kolo se mi to udělalo.

30 den květu PH 6, EC 1.6, Teploty 22-27 vlhkost 50. Hnojím plagronem AlgaBloom +PK 13-14 Atami.

něco podobnýho už jsem jednou měl, jestli jsou ty flíčky takový trochu lesklý a máš na listech nahoře nebo ze spoda takový černý malý tečky tak to jsou třásněnky a ty černý malý tečky jsou jejich hovna :D .. koupil jsem na to v growshopu nějakej postřik a po pár dnech to bylo OK
bubik
citace:

...svilusky...
kseroks
http://grower.cz/forum/showthread....2724#post372724

mrkni na tu spodni fotku to je presne ono ne?? proplachni to vodou s enzymama a ph drz na 5,8(tohle udrzuj i pri proplachu) jinak u ah staly ph proste neudrzis sou to nejnestalejsi (co se ph tyce) hnoje co sem mel moznost zkusit... pokud nezalejvas nejakou automatickou zalivkou tak nemas duvod pouzivat mineralni hnoje typu ah... vylej a porid si neco organickyho (biocanna, plagron alga apod..)
Bárt
citace:

Třásněnky a v rustu je bezvadný Biool + 5 kapek jaru dle návodu.
Bárt
citace:
Původní příspěvek od lebanner
Ahoj,

mam rostliny ve 21. dni květu a začali mi téměř na všech žloutnout spodní listy. Ten samej problém jsem měl i minulý kolo, nakonec to dopadlo tak, že mi zežloutly skoro celý kytky :/ Neměřil jsem ph, takže jsem myslel, že to bude tím, ted už kyselost hlídám takže v tom problém asi nebude. Víc viz. foto

Substrát: plagron lightmix
Hnojiva + zálivka: ata bloom + ata PK + enzymy, biobizz grow, ph upravuju na 6,3 - 6,4.. EC se nažim držet nějak v normě - občas kytky proleju čistou vodou s enzymy

Světlo: GIB 600w
teplota: noc 20 / den 26
Vlhkost: 55-60%
Genetika: Jack herrer - sativa

Budu rád za každej názor, díky

http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_191924.jpg
http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_192020.jpg
http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_192039.jpg
http://fyschy.rajce.idnes.cz/gr#20140330_192122.jpg

Je to mírný deficit dusíku, nízké PH zpusobuje žloutnutí od vrchu, dusík od spod. Když proleješ čistou vodou, tak podporuješ deficit. Pokud to světlá, tak pokud chceš prolít, tak i s hnojivem.
Hipiek
Zdárek pánové.

Potřeboval bych poradit jakej mám problém začli mi žloutnout a kroutit se horní listy, předpokládám, že to bude světlem (ale jedu pod LED, poprvé tak nevím)

14.den květu, PH 5.8, EC neměřím, jedu ATAMI COCO podle tabulek.
Vemach
jojo díky hoši. Nedalo mi to tak jsem vytáhl mikroskop a uz jsem viděl tu hostinu. Zítra to ošetřím tím Bioolem. Doporučují to i v knize "Jak pěstovat Indoor" Tak to zkusím. Kdyby někdo měl podobný problém který nemohl identifikovat přikládám pár fotek Třásenek.
Hipiek
Zdar pánové, můžete mi poradit, nějak se mi začali kroutit listy na 15.dni květu.
Osvětlení LED, kokos, PH 5,8, EC neměřím, hnojky podle tabulek (ATAMI - A,B, PK13/14)
Better
Ahoj, nevíte někdo co udělat či neudělat aby obě rostlinky měly listy? děkuju za odpověd.
vinczenzo
citace:
Původní příspěvek od Better
Ahoj, nevíte někdo co udělat či neudělat aby obě rostlinky měly listy? děkuju za odpověd.

Vypadá na nějakou mutaci... nejspíš z toho nic nebude. Chtělo by to makro na ten vršek
Salatos
máš to hodně promočený a semeno když puklo tak malinko zahnili lístky a když se vylupovalo tak se odtrhli a pak to takhle vypadá
jinak to můžeš zahodit
Balum
Zdravím všechny Growery,¨
mám problém, kroutí se mi listy nahoru u dvou holek.

Bubbler + 600W MH
pH 5,4
EC 1,04
teplota roztoku 23°C
výška lampy 50cm.
Mám podezření na přehnojení, ale dávkuji jim poloviční dávky.
Hnojky B CUZZ hydro.

Předem všem díky za odpovědi.
Tomsio
Ahoj mě se kroutili listy při vysoký teplotě.. já bych teplotu snížil přidáním pc větráčku.. doufam že ti ještě někdo poradí..

čus :)
Balum
Teplotu jsem zatím neměl vyšší než 26°C, odtah běží přes den nonstop plus mám klipsnový větrák a zvlhčovačku...
Tomsio
Myslíš okolního vzduchu že? :) Já myslel u vrcholku kytek.. jestli neni až moc velké teplo.. jinak možná že ti někdo poradí jestli to teda neni od hnojek.. zkusil bych jeden den propláchnout jen vodou a uvidíš jestli bude změna.. :) ale v hydru se vůbec nevyznam.. tak doufam že ti někdo pomůže.. držim palce.. :)
Ferda Mravenčák
čau nevíte co s tím je ? stalo se mi to v boxu na jedné kytce která nemá tak kvalitní půdu jako ostatní...chci se zeptat jestli to také není náhodou přenosné na další kytky díky za info
Bárt
citace:
Původní příspěvek od Ferda Mravenčák
čau nevíte co s tím je ? stalo se mi to v boxu na jedné kytce která nemá tak kvalitní půdu jako ostatní...chci se zeptat jestli to také není náhodou přenosné na další kytky díky za info

Nemoc to není, vypadá to na menší nedostatek dusíku, nebo něco podobného, jde spíše o výživu.
Balum
citace:
Původní příspěvek od Tomsio
Myslíš okolního vzduchu že? :) Já myslel u vrcholku kytek.. jestli neni až moc velké teplo.. jinak možná že ti někdo poradí jestli to teda neni od hnojek.. zkusil bych jeden den propláchnout jen vodou a uvidíš jestli bude změna.. :) ale v hydru se vůbec nevyznam.. tak doufam že ti někdo pomůže.. držim palce.. :)

Tak jsem změřil teplotu u vrcholků a jsem v normě :)
Spíš si teď myslim, že to bude podvýživa... Začínají trochu žloutnout..
Každopádně díky za reakci. Víc takových... :)
koles
Zdarec, tohle se mi objevilo na jedné kytce - jedná se o křížence FLO x Power Plant

Zahr. substrát, perlit, plagron grow spíš menší než doporučené dávky, voda s upravenym pH. Pod MH 250, postiženy jsou spíš horní listy.

Dělá to jen jeden model, ostatní v totožných podmínkách bez příznaků.

Tak kdyby někdo věděl, co je špatně... dík ;)
miravlak
zdarec,loni vpohode a letos se to zas jebe...
substrat pro semenacky,perlit...prilezitostne korenak od AH 1ml/L a zalivka ph 6,2

přelití nebo ? :( první vše vypadalo vpohodě,ale tobych nebyl já,kdyby se něco nevy*** :D
miravlak
... jedna to má už za sebou...
miravlak
nechal sem to proschnout ale přelitim to asi není,pořád to pokračuje x( ph zalivky kolem 6.2 a dostaly jen korenak nic jineho..
miravlak
..
salamist&
zdravím, co by to mohlo být? mají to asi jen 2holky,...4 listy (celkem) neřešit?
koles
citace:
Původní příspěvek od salamist&
zdravím, co by to mohlo být? mají to asi jen 2holky,...4 listy (celkem) neřešit?

Vypadá to na nedostatek nebo špatné vstřebávání vápníku (Ca). Mně pomohlo lehce zvednout pH. Ale může to být i tím, že máš pH u kořenů příliš vysoké (prostě mimo interval vstřebávání ~ 6,2 - 7). Změř pH na výtoku a podle toho se rozhodni, co dělat.

Tady je to pěkně rozepsaný: http://www.growweedeasy.com/calcium-deficiency-cannabis
salamist&
ph mám na 6...mam teda dát 6,2 :) díky
Mr.MEN
salamist&: Mě to dělá na DelaHaze na OG kushu mi to nedělá.
Ale je to vetšinou v pozdní fázi květu a pH mi koluje od 5,5 do 6,5 cca mezi tím a mám to už druhé kolo a přesně nevím co s tím. :)
A jedu v hydru. Už jsem to tu psal minulé kolo > http://grower.cz/forum/showthread.p...108#post1107108
marw
Taky se s tímto problémem potýkám,mám v boxu dva geny jeden je naprosto v pořádku a druhý je od 35.dne květu postižen celkem dost ,potkal jsem se s tímto již vícekrát a nikdy jsem problém pořádně nevyřešil,přiklánim se k tomu vápníku a podle meho je jediné rozumné řešení přidat at už do roztoku v hydru nebo do hlíny něco co obsahuje větší množství vápníku,v mém případě u hlíny a kokosu vápenec dolomiticky,avšak netvrdím,že to pomůže,když by zde byl někdo rozumný a dokázal poradit jak tento problém řešit budu moc rád,objevuje se to opravdu až v druhé fazy květu,tudiž soudím,že některé geny jsou na nedostatek vapníku dost háklivé.
kaktus
Salamist, to bude rez listová. Některý modely jsou na to háklivější než jiný a šíří se to docela pomalu. Pod tím sodíkem to vypadá do žluta, ale jinak je to rezavý, je tak? Neříkám, že to nemůže být i něco jinýho, ale přesně takhle rez na trávě vypadá. Teď už s tím nic neuděláš, zkus to příště během přepnutí preventivně ošetřit postřikem Zato 50 WG, nejlíp rovnou dvakrát s několikadenním odstupem:-) Pokud jde o ten vápník, tak by to bylo víceméně všude a ne rozlezlý na pár listech.
kaktus
Mr. MEN, to hnědý osychání listů od spoda bude padlí. Použij ten samej přípravek a hodně zavčas. Pokud se ti to tam objevuje už pravidelně, tak to ošetři taky preventivně ještě než se to objeví. Kamoš s tím měl problémy, začal používat ionizátor a je to ok i bez postřiků.
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od kaktus
Mr. MEN, to hnědý osychání listů od spoda bude padlí. Použij ten samej přípravek a hodně zavčas. Pokud se ti to tam objevuje už pravidelně, tak to ošetři taky preventivně ještě než se to objeví. Kamoš s tím měl problémy, začal používat ionizátor a je to ok i bez postřiků.
To není padlí. Ono to takhle dopadne když zežloutnou. Ale plíseň opravdu nemám. :) A myslel jsem si že padlí jsou takové bíle fleky a ne rezavé spálenina kolem žilek na listech. :)
Nebo sis mě z někým spletl?
marw
citace:
[i]Pokud jde o ten vápník, tak by to bylo víceméně všude a ne rozlezlý na pár listech. [/B]

Odkaz co dával kolega koles nahoře je přesně to co řeším já a jak je vidět jde o problém s vápníkem,mám to jen na pár horních listech,spodní dvě třetiny jsou naprosto v cajku a kytky z jiných genů jsou zdravé jak lusk,tudiž o rez určitě nejde.S padlíma to nemá nic společného to je stoprocentní.
Ruprecht
..jen do toho vstoupím, problémy s vápníkem celkem solidně řeší CALGREEN od Metropu...a to nejlépe v podobě postřiku rovnou na list..
Mr.MEN
Ruprecht: Díky asi budu muset koupit pojedu víc DelaHaze a ty jsou na to nějaké háklivé. :)
Asi mám moc měkou vodu. :D Ale zase dobrá zpráva pro pračku. :D
salamist&
ještě jednu otázku?
-----------------------------------------
zalivku míchám na PH 6,2 (teď - na doporučení pro příjem vápníku - viz výše)

při měření vyteklé zálivky do podtácku - 5 - 5,3 PH...asi není dobré ne?

takže kdybych neupravoval PH v zálivce (norm 6,9 s hnojkou - neupravené PH) - výtok by byl dobrý? 6,2 +/-?

díky.
Ferda Mravenčák
řeším problém se smutnicema koupil jsem přípravek biobit XL ale neznám dávkování do půdy a jestli to tam lít samotný nebo můžu kombinovat s hnojkou prosím poraďte děkuju !!!
koles
citace:
Původní příspěvek od salamist&
takže kdybych neupravoval PH v zálivce (norm 6,9 s hnojkou - neupravené PH) - výtok by byl dobrý? 6,2 +/-?

To musíš vyzkoušet :) Ale skoro určitě to bude lepší než teď. Po pár zálivkách to změř znova (na výtoku) a podle toho upravuj dál
koles
citace:
Původní příspěvek od Ferda Mravenčák
řeším problém se smutnicema koupil jsem přípravek biobit XL ale neznám dávkování do půdy a jestli to tam lít samotný nebo můžu kombinovat s hnojkou prosím poraďte děkuju !!!

Tak třeba tady máš tabulku dávkování http://www.lacnepostreky.sk/priprav...gicke/biobit.xl ... a držel bych se spíš nižšího dávkování "kapustová zelenina" :D
kentus_
Ahoj, mám nějaké problémy s listy a nejsem si úplně jistý čím to může být způsobeno.

1. KYTKA

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd....dbccb69158e41e9

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd....8637e83a8379e87

Kytka je nějaká povadlejší a listy začínají pomalu žloutnout. Pravděpodobně jsem jí přelil, takže si myslím, že za to může tohle, mám pravdu? Pokud ano, co teď s ní?

2. a 3. KYTKA

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd....b2e73c0b377836f

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd....da7e7f8b65e5ccc

Něco mi začalo ožírat listy, ale nemám ponětí co. Mám celkem 6 kytek, ale ohryzené jsou zatím jenom tyhle dvě.

Předem díky moc za radu!
wamplady
Ahoj jsem pěstitel nováček, před týdnem jsem zasadila semínka, všechny mi vylezli ale u jedné roslinky mi začly žloutnout lístky. Nemáte nějaký tip co s tím může být? Moc vody? Díky za info
myguláš
kentus-asi bych viděl problém v tom substrátu určitě na sazeničky je potřeba vzdušnost ke kořenům ne mokrá a těžká hlína a třeba ještě kyselá z lesa,,+perlit je třeba ideální...
Negative Creep
hoši je to v prdeli co stím přehnojený/nebo deficit? nebo pH?
Mr.MEN
Negative Creep: Spíš přehnojené kámo. Jestli jedeš hlínu tak jim tedy musel naložit pořádně. Vynech hnojení a prolej je čistou vodou pak by neměli usychat konce listů. :)

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma