Bobek |
Nikdo nic ? Rád bych ten problém napravil co nejdříve, Faq mám projetý, dokonce i cizojazyčné stránky jsem projel, ale nějak se nemohu dobádat řešení. |
|
|
Piestik |
TO: Bobek. Môj názor je , že za to môže prehnojenie a hlavne to granulované NPK- je vyvinuté tak , že sa rozpúšťa postupne niekoľko týždňov a koreňový systém mladých rastlín to môže pri kombinácii ešte aj z inými hnojivami v obmedzenom priestore ako kvetinace velmi zle znášať. Granulované NPK sa dáva na povrch NEPREDHNOJENEHO substrátu a aj to aspom 5cm od stonky, presakovaním cez vrstvu substratu sa jeho koncentracia(sila) znižuje a ku koreňom tak príde v optimalnom pomere.Takže už nezamiešavaj NPK do substratu! Ak ho chceš vylepšiť týmto spôsobom použi granulovanú rohovinu ale tak isto nepreháňať - oni tie kytky ti zas v tých kýbloch tolko hnojiva nespotrebujú, akurát sa bude kumulovať a hlavne ich soli ktoré ti dosť rozhýbu Ph čo je nežiadúce... Sprav dobré otvory zo spodu na tých kýbloch aby to mohlo odtiecť , prečisťuj odstátou vodou až do nástupu kvetov a daj ich do polotieňa lebo v tychto extremnych podmienkach ktore nam momentalne panujú nemá šancu sa takto oslabená rastlina ubrániť slnku ktoré tak potom ľahko vypaluje diery do tvojich listov.
PS: ozvy sa ako si dopadol. |
|
|
AVICII |
Mám malý problém s kytkama, jedná se o to, že mi od spodu malé listy žloutnou a pak odpadávají, čím by to mohlo být zpusobené? Zalívám je každej 3 až 4 den, když už je hlína proschlá. Hnojím minimálně. Prosím o radu jak to napravit, nebo snad je to přirozený? Tech lístku ale opadává celkem hodně... |
|
|
rawen3333 |
AVICII: to je uplne normálna vec že žltnú a odpadávajú listy odspodu, a čím viac bude staršia tým viac listov bude opadávať :D ak by sa to zhoršovalo tak skus trochu viac pohnojiť alebo častejšie zalievať :) |
|
|
AVICII |
No jako za začátku mi to připadalo normální, ale teď už jich bylo žlutých celkem hodně, tak jsem se toho asi trošku lekl no. Nechám tento problém uzrát a uvidí se, ale i tak děkuji za odpověď. ;) |
|
|
Bobek |
Piestik : Dík za radu, určitě vyzkouším chvilku pouze proplachovat. Jen se divím, že to začalo teď, když už kytky nejsou uplně mladé a mají skoro dva metry. A ty mladší se drží bez jediného problému. Dír mám na kýblech nespočet, aby se tam nic nedrželo. Někde se mi tu válí Ph-metr, tak příště odzkouším i kyselost výtoku. |
|
|
roubenka |
ahoj,prosím o radu,mám stejný problém jako Hopík 44.Kytka je 8týden v květu.doposud použit 3x RotStop,avšak bez zjevného účinku,naopak ještě se to rozšiřuje.uštipuji napadené listy,ale mám obavy,že bitvu prohrávám...vlhkost cca 45%,někdy méně,větráno.
díky :-) |
|
|
salamist& |
tak biool vážně nepomhl - jsou tam pořád...co bys doporučil - vražednějšího?
citace: |
Původní příspěvek od Hy3nA
to jsou svilušky a docela jich tam bude dost, hodně štěstí s bioolem,ale možná budeš muset použít i něco vražednějšího |
|
|
|
NoStress |
hlava je nejvic nejlepsi a ja sem prej nejvetsi hnida |
|
|
ar45az |
Původní příspěvek od Bobek
Piestik : Dík za radu, určitě vyzkouším chvilku pouze proplachovat. Jen se divím, že to začalo teď, když už kytky nejsou uplně mladé a mají skoro dva metry. A ty mladší se drží bez jediného problému. Dír mám na kýblech nespočet, aby se tam nic nedrželo. Někde se mi tu válí Ph-metr, tak příště odzkouším i kyselost výtoku. |
OMITE 30W tim to zahubis 1000% mel sem to tak minuly rok.
a co k mojemu problemu NIKDO NIC ??????????????????? |
|
|
Kozejk |
čaute hoši jedu v dripu tetkom 3 tyden na květu ještě sem to nestihl prostřihnouti od listi a spodni i trochu viš mi listy začli tak zloutnou a usichat naka rada ?? kamoš mi měl pomoct ale odjěl dik |
|
|
haagen |
lidi jsou to trasnenky? bile tecky, nektere listy zloutnou |
|
|
Smellsgood |
haagen, ta prvá fotka, až je to taka jak cestička na liste s bledšou farbou, tak to je fungicidne ochorenie a treba ten list odtrhnúť aby sa to nešírilo, tá druha skús pozrieť list zo spodnej strany či tam niesu také malé čierne bodočky, vyzerá to na svilušky.
No a hoši, teraz by som chcel poprosiť o radu, striekal som kytky s biolom lebo sa mi jebal po nich hmyz a kurva shit, hmyzu som sa nezgabal, je tu po týždni opäť čiže na biool sa na budúce pekne vyserem a ešte ako čerešnička na torte sa mi začalo toto diať s listami... pripájam foto, chcem Vás poprosiť o radu či je to nejaký vedľajší účinok toho postreku alebo či sa z neho čosi dostalo do pôdy a tú treba teraz preliať alebo či je príčina niekde inde.. budem veľmi povďačný za radu lebo mám pomerne veľa kytiek, dávam do toho veľa času, robím si kríčky a ták ... a teraz keď kukám na svoje slečny tak mi ich je ľúto... |
|
|
haagen |
Původní příspěvek od Smellsgood
haagen, ta prvá fotka, až je to taka jak cestička na liste s bledšou farbou, tak to je fungicidne ochorenie a treba ten list odtrhnúť aby sa to nešírilo, tá druha skús pozrieť list zo spodnej strany či tam niesu také malé čierne bodočky, vyzerá to na svilušky. |
Tak ty listy sem odtrhl. Doufam, ze to kytce nejak moc neublizi, kdyz je jeste tak mala a je to af. Dival sem se a nic takoveho ze spodu listu neni. Budou to myslim ty trasnenky. Vcera sem ji i nasel na listu. Dneska sem ty listy postrikal rozprasovacem a zavesil tam cesnek, tak snad to pomuze :) a dik za radu :) |
|
|
ABORTED |
PROSIL BYCH HLAVU ABY REAGOVAL PREDNOSTNE NA PRISPEVKY OD UZIVATELU S VETSI KARMOU.DEKUJI |
|
|
Natty Dread |
Zdravím, víte někdo co jsou ty hnědé fleky zač? |
|
|
Natty Dread |
Tady ještě další fotky z jiné kytky, na kterou to taky leze. |
|
|
Natty Dread |
Jo a ještě mi snad u každé kytky od spodu žloutnou listy. Je to normální? Ničím to nehnojím, jen jednou jsem každé kytce nalil trochu z kopřiv a slepičinců, ale to už bylo tak měsíc zpět.. Každá kytka je čistě v kompostu. |
|
|
marw |
Jo a ještě mi snad u každé kytky od spodu žloutnou listy. Je to normální? Ničím to nehnojím, jen jednou jsem každé kytce nalil trochu z kopřiv a slepičinců, ale to už bylo tak měsíc zpět.. Každá kytka je čistě v kompostu.
To žloutnutí spodních listu je normální,kytka se zbavuje nepotřebných listu,ty fleky budou z toho že venku určitě neřešíš PH takže to trochu kolísá a tímto se ti tvoří na listech fleky ,já ph venku nikdy neřešil a nevidím v tom problém,takže myslím ,že se nemáš čeho obávat,určitě by neuškodilo ty kytky trošku od středu prostříhat a ty žluté listí dát do řiti,čus |
|
|
Natty Dread |
Dík za rychlou odpověď. Docela si mě uklidnil..už jsem si začínal myslet, že by to mohla být plíseň. Snad to bude tim PH. |
|
|
marw |
Ono není rozhodně na škodu,alespon dvakrát během růstu ty kytky stříknout preventivně proti plísni,hodně lidí to venku podcenuje a pak se na podzim strašně diví,doporučuju na to fláknou parkrát třeba previcur a vyhneš se tím spoustě případných problémů,jinak ten previcur jde dát i do zalivky.Otrhávej ty žluté listy,protože na starych odumírajích listech je největší pravděpodobnost,že ti ta plísen vznikne a roznese se hlavně v období květu na celou kytku. |
|
|
Natty Dread |
Ok, díky za rady. Já kytky právě ničím stříkat nechci, jedu co nejpřírodněji to jde..stříkal bych je jedině kdyby to bylo fakt nevyhnutelné |
|
|
Kozejk |
Caute poradi mi nekdo prosim uz mi i nektere vrchni listi zacinaji od kraju schnout prosim problem popsan na vedlejsi strane |
|
|
Ray.Wost |
Čest Kozejk..
trochu to vypadá jako přehnojené, je to možné ? Od špiček je to většinou přehnojení.
(co plíseň? fotka nic moc..) |
|
|
ar45az |
Původní příspěvek od ar45az
Tak taky pridavam jednu White Russian , vsechny stejne podminky od zacatku do ted , hnojeno biobizz grow, byvaly kompost, uz od prvnich listku byla takova zaostalejsi s divne tvarovanymi listy,
Myslel sem ze genetika, nez mi to zacali delat dalsi dve kytky uplne jine genetiky na fleku v prirode.
Takze sem v pasti a prosili by sme spolu se spolupestitelem ABORTED aby ste se aspon napsali vasi reakci...
Dekujem!!
|
|
|
|
ABORTED |
nekteri co tu pisou by si nejdriv měli ubalit PORADNE brko nebo nabit full bong a poradne PROČÍST FAQ predeslo by se zbytecnym otazkam ktere jsou tam vysvětleny dokonale :)
:winner: |
|
|
xerk |
Power plant balkon.. Na listech se začínají více a více oběvovat tyhle žluty až hnědy tečky. Nejaky napady co s tim ? |
|
|
Honin |
zdarec lidi mam asi problem, tak se obracim na vas o radu....
feminizovanemu the white sharku nejak spatne roustou listy, hledal jsem cim by to mohlo byt a nikde jsem tu nic nenasel... diky za rychlou odpoved |
|
|
ar45az |
Původní příspěvek od NoStress
takze jediny co ty kytky spojuje je to hnojivo? nebo i zdrojova voda? ph a ec meris? |
Vodu maji jinsou , kazda je odstata a ph kolem 6 takze a hnojiva v lese vubec doma jen biobizz grow dle tabulky... |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od ar45az
Vodu maji jinsou , kazda je odstata a ph kolem 6 takze a hnojiva v lese vubec doma jen biobizz grow dle tabulky... |
Ani se nedivím, že tápeš. Máš to dost záhadné. Napadá mne jen, že možná tvůj kompost teprve teď rozložil něco, co té kytce vadí. Vypadá to, že to máš něčím otrávené. Ale to jsou jen výstřely do tmy... |
|
|
ar45az |
Původní příspěvek od KOSMEJ
Ani se nedivím, že tápeš. Máš to dost záhadné. Napadá mne jen, že možná tvůj kompost teprve teď rozložil něco, co té kytce vadí. Vypadá to, že to máš něčím otrávené. Ale to jsou jen výstřely do tmy... |
Jasne no je to divne, a prave jeste jedna vec ta WR je PRED KOMPOSTEM asi 2m :) takze tim asi taky ne a v lese hlina z kompostu neni, asi obe geneticke chyby jina odpoved me nenapada a vidim ze nikdo neni schopny rict.
Chapu je to tezke zalezi opravdu na hooodne faktorech, ale vetsinu sem vyloucil.....
takze i tak diky konecne za ohlasy :) |
|
|
KOSMEJ |
kompost uz nevyuzivam - moje kytky pak meli sklon pri pocatku kvetu udelat pekny palicky a nakonec zhermatet |
Asi neumíš kompostovat... |
|
|
KOSMEJ |
komposter to dela sam, na travu proste ale neeee |
To je ale kec. Když člověk umí kompostovat, tak se tomu kompostu nevyrovná žádná předražená značková píčiva, jakou si zdejší lidi tak rádi kupují. Jen musíš vědět, co do něj dávat - a jaký vliv to má na PH. A ty to asi nevíš. |
|
|
|
Prosím o radu neviem či som kytku neprehnojil kedže 26.7 som ju poriadne zalial ale aj pohnojil. Alebo je taká zvednutá kvôli nedostatku vody kedže do dnes bola bez vody. |
|
|
Ms. Herb |
hoj! přehnojená nebude, ted se hold musí víc zalejvat... a je jen malinko povadlá, mě se ted párkrát stalo že holky co mam v nádobách(tam to vysychá jako prase) tak se jim vrcholky větví úplně svěšeli, zaleješ a za 15min už zase stojí v pozoru:D tohle je ok, nebud takej cimprlich :) a dej jí pořádně napít... a taky jestli si jí fotil na večer, tak už šla spát:D to se jim listy takhle "svěšej"... |
|
|
SkankyCZ |
ahoj. mame 3 tydny do finale a na listech se nam objevujou fleky. muzete poradit? hnojime biobizzem substrat biobiz lightmix. teplota vzhledem k obdobi vyssi 32-35. vlhkost 30. je to prvni pest a neradi by jsme neco zmrvili. |
|
|
Vilem |
Hledal jsem, ale na nic takoveho jsem tu nenarazil. Proto bych rad rad, kdyby nekdo vedel co s tim. V listech se mi zacaly objevovat malicke dirky, ktere nevim cim jsou zpusobeny. Zda nejakym hmyzem, nebo nedostatkem neceho. |
|
|
NoStress |
Původní příspěvek od SkankyCZ
ahoj. mame 3 tydny do finale a na listech se nam objevujou fleky. muzete poradit? hnojime biobizzem substrat biobiz lightmix. teplota vzhledem k obdobi vyssi 32-35. vlhkost 30. je to prvni pest a neradi by jsme neco zmrvili. |
dej foto, jedte dle tabulek? enzymy nebo dalsi stimulatory pouzivate? PH a ec merite? |
|
|
NoStress |
Původní příspěvek od Vilem
Hledal jsem, ale na nic takoveho jsem tu nenarazil. Proto bych rad rad, kdyby nekdo vedel co s tim. V listech se mi zacaly objevovat malicke dirky, ktere nevim cim jsou zpusobeny. Zda nejakym hmyzem, nebo nedostatkem neceho. |
koukni se zespod na listy jestli ti tam nelezou nejaky brebery - bud maly cerny tecky, nebo vetsi cerny tecky, nebo okridleny svine co lezou i nahore, nebo malinkaty housenky zeleny co hodne splivaji s listem. Pavucinky taky znaci nejakou breberu.. kup si nejakej multifunckni systemovy pesticid co se odboura do 1 mesice - systemovy znamena ze je to i v obehu kytky a skoro jakakoliv svinucha co ti pozere list nebo cuca ziviny pojde |
|
|
SkankyCZ |
no stress ahoj tak přikládám i foto. jedeme dle tabulek +/-. PH na vstupu 6,5. Používame Biogrov, bioheaven, biobloom a topmax. EC nemeříme, zatim jsme bez přístroje |
|
|
crazyben |
Zdravim všechny pěstitele.
Pravděpodobně to tu bylo stokrát řešeno, ale přesto bych se rád poradil než udělám nějakou chybu.
Máme tvrdou vodu a přestože jsem kytky hnojil celkem vydatně, PH půdy je pravděpodobně vyšší než 7,4 (nemám EC ani PH metr takže bohužel přesně nic nezměřím). Jsem přesvědčen že škůdce ani plíseň to není.
Listy začnají od spodních pater a starších listů žloutnout a vypadají asi jako by jim chyběl dusík, nebo hořčík.(?) Může to být právě vyšším ph? Jaké živiny v takovém případě začnou kytce scházet první? Na jedné se dokonce kroutí konce listů směrem dolů, na druhé spodní stranou vzhůru (v ose), ikdyž jen trochu ostatní jsou jinak v pořádku.
Proto jsem přidal trochu růstového hnojiva s vyšším množstvím dusíku ikdyž pomalu přechází do květu. Zálivka s tím hnojivem měla 6,4 - 6,5 takže by trochu měla pomoci snížit PH, ale rád bych věděl jak nejlépe (a nejlevněji) změkčit vodu když zrovna nebudu hnojit? V těchto horkých dnech jsou dost žíznivé tak bych jim tou tvrdou vodou nerad ještě víc ublížil.
Zkoušel sem fotit na telefon, ale není na tom nic moc vidět, pořádnej foťák bohužel nemám.
Díky za radu.
(EDIT)
P.S. Vím že při převaření zničím spoustu prospěšných bakterií a látek, ale platí to i u chlorované vody z kohoutku? Odstát ji samozřejmě nechávám minimálně 24h... |
|
|
haagen |
Původní příspěvek od crazyben
Zdravim všechny pěstitele.
Pravděpodobně to tu bylo stokrát řešeno, ale přesto bych se rád poradil než udělám nějakou chybu.
Máme tvrdou vodu a přestože jsem kytky hnojil celkem vydatně, PH půdy je pravděpodobně vyšší než 7,4 (nemám EC ani PH metr takže bohužel přesně nic nezměřím). Jsem přesvědčen že škůdce ani plíseň to není.
Listy začnají od spodních pater a starších listů žloutnout a vypadají asi jako by jim chyběl dusík, nebo hořčík.(?) Může to být právě vyšším ph? Jaké živiny v takovém případě začnou kytce scházet první? Na jedné se dokonce kroutí konce listů směrem dolů, na druhé spodní stranou vzhůru (v ose), ikdyž jen trochu ostatní jsou jinak v pořádku.
Proto jsem přidal trochu růstového hnojiva s vyšším množstvím dusíku ikdyž pomalu přechází do květu. Zálivka s tím hnojivem měla 6,4 - 6,5 takže by trochu měla pomoci snížit PH, ale rád bych věděl jak nejlépe (a nejlevněji) změkčit vodu když zrovna nebudu hnojit? V těchto horkých dnech jsou dost žíznivé tak bych jim tou tvrdou vodou nerad ještě víc ublížil.
Zkoušel sem fotit na telefon, ale není na tom nic moc vidět, pořádnej foťák bohužel nemám.
Díky za radu.
(EDIT)
P.S. Vím že při převaření zničím spoustu prospěšných bakterií a látek, ale platí to i u chlorované vody z kohoutku? Odstát ji samozřejmě nechávám minimálně 24h... |
Cau, snizit ph nejlevneji muzes treba citronem a octem, ale to nemusi byt tak ucine. A kytkam to nemusi uplne chutnat :) nejlepsi je koupit kys.fosforecnou z growshopu. neni nejak draha a vydrzi ti hodne dlouho,protoze treba do 2l petky staci par kapek.. |
|
|
ar45az |
prijde mi ze to mas stejne jako ja , a taky si nevim rady... |
|
|
Vilem |
to NoStress: Prave, ze jsem to prohlizel ze vsech stran a na zadny hmyz, housenky atd jsem nenarazil. Proste nikde nic.
Ted jsem koukal, ze kdyz to zacina, tak to nejsou dirky, ale napred malicke flicky, podobne jako na fotu od SkankyCZ. Po nejakem case ty flicky vypadaji a v listech jsou dirky.
Zvlastni je, ze tu mam tri ruzne kytky, ruznych odrud, pestovane ve stejne hline, na stejnem miste, zalivane i hnojene soucasne.
Na dvou ze trech se toto objevuje, z toho na jedne vic a na te treti neni ani znamky.
Mozna to bude souviset s tim, ze jsem asi nemel uplne dobre Ph pudy, zacal mi rasit mech, tak jsem to ted trosku privapnil.
No uvidim, zda to bude mit nejaky smysl. |
|
|
crazyben |
Diky za odpoved :)
Jeste prosim, vite jaky ziviny zacnou kytce schazet jako prvni dusledkem vyssiho PH pudy?
A co voda z kohoutku? Převařit nebo stačí odstátá?
A ještě jeden problém, myslel jsem že to je jen kosmetické a že to brzo bude zase jako dřív, ale možná to spolu souvisí...
vím že půda má proschnout před dalším zalíváním, ale do druhého dne kytky povadnou (vršky a většina listů, stonky a hlavní větve jsou krásně pevné) ikdyž půda zůstává 1cm hluboko pořád relativně vlhká... po zalití se do 20 minut zase krásně narovnají...
V tomhle počasí bych se nedivil kdyby jim bylo horko, pravidelně chodím rosit (a musím říct že opravdu často). Zalévám tedy deně a pochybuju že to bude přelití, když jim ta voda viditelně prospěje téměř hned.
P.S. Kytky byly od začátku zvyklé spíše na menší a častější dávky zálivky, půda ale vždy stačila proschnout ikdyž to na kytkách nezanechalo viditelné stopy... až teď jak jsou starší takhle povadávají?
Mají větší žízeň vlivem suchého a teplého počasí nebo se mám něčeho obávat? |
|
|
SkankyCZ |
jsem na tom podobne jak vilem. zadne breberky a ze 16 kytek je to na 3. ale porad 25 dni do žni. nerad bych katastrofu. |
|
|
Vilem |
Dekuji za nasmerovani. Dnes jsem tam pristihl prilozeneho hmyzaka, takze to asi neco opravdu zere. Jeste chvili tomu dam a pak asi postrik.
Jeste jednou diky za rady. |
|
|
Kiddnaped |
Ahoj mám dotaz včera jsem měl na jedné z kytí fleky a dnes už je to na 5 ti .. poradíte ? teplota den: 25 vlhkost 70% noc 22 vlhkost 75% dnes zalité ph 5.4-5.2 postřik Ah kořeňák řezy: začalo to na super skunku pak to odsrala Wappa a teď to mají i 3 sharkshocky ( vše řezy ) super |
|
|
crazyben |
tak ph zalivky uz kontroluju, pomalu uz klesa ph pudy, zahnojeno hnojivem s vysym pomerem dusiku, ale vypada to ze se to jen horsi. nektery listy sem musel otrhat uplne, ale stihl jsem udelat fotku...
jedna kytku sem uz musel "oskubat" fakt hodne a listy zbyvaj jen na vrskach a par vetvich :(
procetl jsem faq a poradil se tu, ale asi nedokazu spravne identifikovat problem. Dik za jakoukoliv radu. |
|
|
SiLoNN |
Zdravím já mám zase tento problém s listy! Poradíte někdo? |
|
|
rawen3333 |
SiLoNN: pozri dôkladne rastlinu či na nej niesu nejake chrobačiky, presne taketo listy som mal keď sa mi na rastline usadila cikádka :) vysáva z rastliny živiny, takže nič moc, stačí ju dať čo najdalej od rastliny, ale vie rýchlo lietať a ganja jej moc chutí :)
takto vyzerá: http://www.nahuby.sk/obrazok_detail...razok_id=238898 |
|
|
rawen3333 |
crazyben: vyzerá to ako bežne odumieranie spodných listov, ale ak tých žltých listov bolo veľa, asi to nebude moc normálne... mohlo by to byť aj kôli prelievaniu rastlín, skús nechavať substrát viac vyschnúť a primerane hnojiť rastliny :) |
|
|
|
Zdravím.Nemá někdo návod jak namíchat postřik proti padlí z 3%peroxidu?..nechci to popálit nebo tak...hledal sem ale nikde nic.Díky |
|
|
Hopík44 |
Nevím jak na padlí ale míchá se tak 0,5ml/1l ale 30%
Když máš 3% tak bych toho dal 10x víc takže 5ml/l
Z 30% peroxidu v této dávce určitě kytkám neuškodís, odskoušeno!! |
|
|
čepra |
Původní příspěvek od Herodes
Zdravím.Nemá někdo návod jak namíchat postřik proti padlí z 3%peroxidu?..nechci to popálit nebo tak...hledal sem ale nikde nic.Díky |
Zdar,
míchat to z toho 3% asi nemá moc smysl.
Soma (soma seeds) někde doporučoval 1 díl 30% H2O2 ku 3 dílům vody. To mám odzkoušeno, ale pomohlo to vždy jen na chvíli, cca po týdnu se mi padlí vrátilo a zabrala na něj až chemka.
Edit: tady jsem umístil zmiňovaný článek- http://grower.cz/forum/showthread....949#post1099949 |
|
|
SiLoNN |
Původní příspěvek od rawen3333
SiLoNN: pozri dôkladne rastlinu či na nej niesu nejake chrobačiky, presne taketo listy som mal keď sa mi na rastline usadila cikádka :) vysáva z rastliny živiny, takže nič moc, stačí ju dať čo najdalej od rastliny, ale vie rýchlo lietať a ganja jej moc chutí :)
takto vyzerá: http://www.nahuby.sk/obrazok_detail...razok_id=238898 |
Hele je možný že jsem tam našel i něco takového ale mám z těch kytek už keře tak dva na dva metry a hrabat se v tom listek po listku.... našel jsem tam mrtě okřídlenejch sráčů a i ty bez křídel! A tak vás vyzívám jestli máte něco hodně zaručenýho mám na mysli postřík tak abych nezničil kytky ale zbavil se co nejvíce těch škůdců! Moc díky všem za radu! |
|
|
|
Silonn- už to kvete,takže na chemky bych se vysral... nasad mravence nebo berušky udělaj svoji praci a maj je na každý louce.. |
|
|
teatree |
Zkuř všem vespolek, potřeboval bych moji kolegové poradit. Jedna květinka mi dělá
takovýhle divný listy. Na začátku byl trochu problém s teplotou, ale přes 31°C to nikdy nešlo, taky jsem(a to nevím jak) květinky brutálně přehnojil, EC metr nestíhal, je jenom do 3,99. Ostatní osazenstvo ale bylo ve stejných podmínkách a nic takového se na nich neobjevilo. Každopádně proběhl samozřejmě proplach, teď je EC 1.6, PH 6.2, teplota už taky v cajku, ale květina je oproti ostatním lehce zpomalená a nové listy se kroutí pořád stejně. Kromě toho, že jsem to dodrbal jak se jen dalo, může to být třeba jen nějaké divné pheno? Jedu ze semen Sensi Seeds, jedná se o Silver Haze9. Díky všem za radu či pár facek. Č. |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od teatree
Zkuř všem vespolek, potřeboval bych moji kolegové poradit. Jedna květinka mi dělá
takovýhle divný listy. Na začátku byl trochu problém s teplotou, ale přes 31°C to nikdy nešlo, taky jsem(a to nevím jak) květinky brutálně přehnojil, EC metr nestíhal, je jenom do 3,99. Ostatní osazenstvo ale bylo ve stejných podmínkách a nic takového se na nich neobjevilo. Každopádně proběhl samozřejmě proplach, teď je EC 1.6, PH 6.2, teplota už taky v cajku, ale květina je oproti ostatním lehce zpomalená a nové listy se kroutí pořád stejně. Kromě toho, že jsem to dodrbal jak se jen dalo, může to být třeba jen nějaké divné pheno? Jedu ze semen Sensi Seeds, jedná se o Silver Haze9. Díky všem za radu či pár facek. Č. |
Převod reálnejch barev do pixelů může klamat, ale: tmavě zelená barva, fleky uprostřed listů, které vypadají na spáleninu, kroutící se listy... Řekl bych, že je to přehnojené a v kombinaci s teplem a světlem popálené.
Už to v cejku nebude nikdy, ale můžeš to zarazit - a dál už může růst normálně. Kdyby ale průplachy nepomohly, tak bych přemýšlel o nějaké listové plísni. |
|
|
Hopík44 |
Vůbec bych to neřešil, zkus tomu dát co nejidealnější podmínky a snad se to zpraví.
Asi si jim dal kouř tím hnojivem, EC 4 a víc a navíc to teplo které trápí asi každého. |
|
|
Dr.Green Horn |
Zdravím všechny growery!
Letos jsem poprvé zasadil a zatím je to samé zklamání. Jedna květinka se nechytla, další je samec (i když semínka byly feminizované), takže všechny naděje vkládám do posledního kousku, který mi onemocněl. Neví někdo co by to mohlo být? http://leteckaposta.cz/296896440
Děkuji za reakce. Navíc se mi květinka nějak neroste, jelikož ji mám zasazenou od začátku července a pořád je to hrozný prcek. (Je to autokvět) |
|
|
teatree |
KOSMEJ a Hopík44: OK, nasadím ideální lázeňskou kůru a uvidím co dál. Díkes.Č. |
|
|
_SOT_ |
Zdravicko,co myslite asi prehnojil ze?
z 20ti kytek jen na 2 mam par takovych listu,zbytek se chova uplne normalne,je pravda ze pobliz techto kytek mam blizko prichod cerstveho vzduchu s ionisatorem
Atami Wilma,model ST3
17.den 18/6 vyska 35cm
Jungle in da box
EC 1,4
Ph 5,9
26 den/22 noc
vlhkost 70%
400 W MH
|
|
|
_SOT_ |
Původní příspěvek od _SOT_
17 den.18/6 vyska 35cm
Jungle in da box
EC 1,4
Ph 5,9
26 den/22 noc
vlhkost 70%
400 W MH
|
|
|
|
BlackD |
Zdravím
v poslední době mě trápí moje kyti, potřeboval bych poradit , či jim něco chybí,přehnojení nebo je to přelitím. Jedná se o venek, více druhů, mix od Top Tao seed, Somango, Black Domina.Hnojím tak jednou za tři dny,kombinací slepičinců a hnojkama od Green house seed Powder feeding long flowering. pěstované jsou v 20l kyblech od Baumitu,substrát-směs kokosu,perlitu a zahradnického substrátu. Na jednom listu zespod jsou vidět jak kdyby lupy a zdá se mi že jsou pokryty plísní, slabounkou vrstvou,ale nejsem si jist. poradí někdo? |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od BlackD
Zdravím
v poslední době mě trápí moje kyti, potřeboval bych poradit , či jim něco chybí,přehnojení nebo je to přelitím. Jedná se o venek, více druhů, mix od Top Tao seed, Somango, Black Domina.Hnojím tak jednou za tři dny,kombinací slepičinců a hnojkama od Green house seed Powder feeding long flowering. pěstované jsou v 20l kyblech od Baumitu,substrát-směs kokosu,perlitu a zahradnického substrátu. Na jednom listu zespod jsou vidět jak kdyby lupy a zdá se mi že jsou pokryty plísní, slabounkou vrstvou,ale nejsem si jist. poradí někdo? |
Bez fotky asi nikdo neporadí... |
|
|
crazyben |
Původní příspěvek od _SOT_
z 20ti kytek jen na 2 mam par takovych listu,zbytek se chova uplne normalne,je pravda ze pobliz techto kytek mam blizko prichod cerstveho vzduchu s ionisatorem
Atami Wilma,model ST3
17.den 18/6 vyska 35cm
Jungle in da box
EC 1,4
Ph 5,9
26 den/22 noc
vlhkost 70%
400 W MH
|
Zdravim, nejsem zadnej zkusenej zahradnik, ale ty kraje listu vypadaj na prehnojeni... ten list je ale tak divne zkroucenej jako by byla prelita... (aspon me se nektery listy pokroutily podobne na jedny kterou sem prelil).
Jinak diky vsem za rady, snizil sem ph a zahnojil a uz tolik nezloutnou, snad uz to do sklizne vydtzi. Good Luck |
|
|
bubik |
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25483 |
|
|
crazyben |
Mám problém se škůdci... buď to jsou svilušky nebo třásněnky, ale blíž identifikovat neumím a tak dobrej foťák nemám.
Jsou to takový fakt malinký tmavý (spíš oranžovo hnědý) hajzlíci co lezou po listech a zůstávají po nich světlé tečky... listy se nijak nekroutí a neumíraj ale čekám že to je jen otázka času.
Zatím na jedné kytce ale hned vedle jsou jiné a některé začínají kvést a nechci aby ze to rozšířilo, právě na ně.
V lokálnim growshopu mi nabízeli např. biool... ale chtěl sem znát názor někoho kdo už se s tím potkal. Čim je opravdu spolehlivě zneškodnim a co na prevenci? |
|
|
mysak |
Původní příspěvek od crazyben
Mám problém se škůdci... buď to jsou svilušky nebo třásněnky, ale blíž identifikovat neumím a tak dobrej foťák nemám.
Jsou to takový fakt malinký tmavý (spíš oranžovo hnědý) hajzlíci co lezou po listech a zůstávají po nich světlé tečky... listy se nijak nekroutí a neumíraj ale čekám že to je jen otázka času.
Zatím na jedné kytce ale hned vedle jsou jiné a některé začínají kvést a nechci aby ze to rozšířilo, právě na ně.
V lokálnim growshopu mi nabízeli např. biool... ale chtěl sem znát názor někoho kdo už se s tím potkal. Čim je opravdu spolehlivě zneškodnim a co na prevenci? |
svilušky |
|
|
crazyben |
Mrkni o příspěvek výše... přesně takhle vypadali ty moje listy a jsou tam svilušky... jsou fakt maličký, ale dají se vidět okem. Tak to nejdřív pořádně prohlídni než začneš něčim hnojit. Zvrchu i zespodu listu.
Při nedostatku hořčíku bejvaj listy takový jakoby žíhaný, ale ty tečky budou mít jinou příčinu.
Já ty tečky teda ještě neměl tak tmavý, (snad sem to podchytil včas) a listy ještě neztrácely barvu. Dneska sem to postříkal Spruzitem a vypadá to že to pomáhá, ráno na světle to ještě musim pořádně prohlídnout. |
|
|
dannyo |
zdar lidi řezy mám v hlíně cca 4 dny a dělá to toto....už nevim co stim... |
|
|
dannyo |
prostě to strácí barvu,schne a kroutí se to..... |
|
|
Dain |
Zdravím
mám dlouhodobější problém se svejma holkama (řezy super skunk) na balkoně
ve velkém jim žloutnou (spíš bělají) a odumírají listy, objevují se na nich taky shluky černých fleků a tento celkový stres možná přispěl k tomu že mi ještě ani nenakvetly :(
od počátku sem to řešil jako nedostatek živin, ale hnojení tomu spíš přihoršilo (možná sem hnojil málo dusíku a moc fosforu, mohl sem to ještě víc dojebat)...ovšem po tom co se začli množit ty černé fleky sem spíš pátral jaký škůdce nebo houba(plíseň) by to mohly způsobovat...ale nikde na growerských fórech sem to stejné nenašel
prosím pomooc, přece si nenechám zdechnout jediný kytky :/
.edit: zpočátku se to týkalo pouze velkých spodních neprosvícených listů ale šplhá to vejš a vejš :( ...jediní škůdci které sem vypozoroval sou takový ti miniaturní světlí hajzlíci v kořenech, lezou pouze z dolních děr v květináči
-vedle se pěstujou rajčata papriky bazalka pažitka atd |
|
|
Hašišák |
Původní příspěvek od SiLoNN
Zdravím já mám zase tento problém s listy! Poradíte někdo? |
zdarec mám stejný problém,ale žadný parazit to není.Je to na všech kytkách (20ks cca), ale žadnou potvoru jsem tam nenašel.
Neví někdo co by to mohlo být? |
|
|
SiLoNN |
Původní příspěvek od Hašišák
zdarec mám stejný problém,ale žadný parazit to není.Je to na všech kytkách (20ks cca), ale žadnou potvoru jsem tam nenašel.
Neví někdo co by to mohlo být? |
Ahoj zkus se podívat ještě jednou mám stejný problém, ale myslím si že to fakt dělají ty cikády viz tady ten obrázek http://www.vaclavpizl.cz/photos/cikada-517.jpg myslím si že jim ty listy moc chutnaj! |
|
|
The Worst |
To: Hašišák
To na tej prvej fotke vľavo vypadá ako nedostatok draslíku (žlté až spálené okraje listov).
Tie narkotické škvrny by som prispisoval nedostatku železa, prípadne horčíku.
Určite to nevypadá na napadnutie hmyzom. Listy nie sú "ohryzené".
d worst |
|
|
markus.guiseppe |
jo ja sem taky žádný potvory nenašel. Měl sem špatně nakalibrovanej ph metr a nebo málo odstátá voda |
|
|
Martin666 |
Jelikož mám 2regulár holky na balkóně nechtěl jsem na svilušky používat žádný postřik z chemie, proč? je logické, že...je to hnus, jak pro kytku, tak pro zdraví pěstitele, tak zkouším bio-rady od prabáby.
Vyzkoušen výluh mix cibule/česnek postříkání rozprašovačem, ale po pár dnech tam byly ty potvory zas.
Další pokus silný vývar z heřmánku, pokropeno a ten se kupodivu zatím osvětšil a hlavně kytce neublíží.
Hodinu v mírném varu 3polévkové lžíce na 1 litr, poté nechat dojít, zcedit a vlažné kropit rozprašovačem celou kytku, jako když si ve vaně kropíte svojí ženu.
U automatů bych to bral spíše jako dobrou prevenci, stejně dozraje dřív, než jí ty potvory sežerou.
Jestli to tu už někdo prezentoval, tak to berte jako potvrzení. |
|
|
bulm |
Zdravim, mam stejny problem jako Dain na mem OG Kushi, prvni to zacalo velkyma listama na stonku a ted se pripojuji i dalsi
|
|
|
van blade |
Dain, Hašišák: mmm mám na kytkách to stejný, a za celou dobu jsem nedokázal prijít na to, co tomu může kurva být. mám kytky na balkoně v kvetináčích, tak jsem to připisoval tomu vedru, co bylo.
ale Hašišák to má v zemi, predpokládám..tak už fakt nevím..
The Worst: nedostatek mikroprvků to nebude, max sekundárně - rozhodně způsobený něčím jiným. |
|
|
Hašišák |
Původní příspěvek od van blade
Dain, Hašišák: mmm mám na kytkách to stejný, a za celou dobu jsem nedokázal prijít na to, co tomu může kurva být. mám kytky na balkoně v kvetináčích, tak jsem to připisoval tomu vedru, co bylo.
ale Hašišák to má v zemi, predpokládám..tak už fakt nevím..
The Worst: nedostatek mikroprvků to nebude, max sekundárně - rozhodně způsobený něčím jiným. |
Je to v zemi a šíří se to jako mor na zhruba 20kytek.
Zkusím to co mr.Kutas ten Proplant na kořenovou plíseň,protože má ten stejný problém.(viz. strana 11, tohoto threadu)
Původní příspěvek od Kutas
Cau, tak zda se, ze ten Proplant na plisen zabral, kytky zacaly pekne rust, napadene listy se vzhledove zhorsuji, ale nesiri se to na ty nove - aspon to tak vypada. Zatim 2 postriky a budu s nema dal pokracovat... |
|
|
|
Salatos |
kytky mám v květináčích a mám to taky na všech kytkách asi 14 dní a o víkendu jsem byl u známého má kytky v záhonu a má to taky. |
|
|
brujeria |
Hašišák,van blade- Pokud se to šíří od velkých spodních listů tak máte nejspíš problém s listovou plísní, skuste použít ridomil gold nebo dithane DG!
edit- Pokud je problém v půdě mohlo by pomoct Polyversum ale nemám to ozkoušené mě vždy pohl postřik výše jmenovanými prostředky! |
|
|
swotik21 |
ahoj prosim moc o radu vsechny kytky jsou ok az na 2nevim kde by mohl byt problem maji takove jen vrsky
400w GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output
8 den v kvetu
vlhkost 60-70
teplota 25-29
omlouvam se za kvalitu fota |
|
|
|
Mozna naka plisen,nebo ti tam pronika v noci svetlo,ale je v celku prd poznat |
|
|
swotik21 |
fotky opraveny .... ted jsem meril ph a taky vporadku akorad jsem si vsiml ze se lampa nevypnula myslim ze mohla byt zapnuta cca 1-2 dny nonstop ...... mohl by to byt tenhle problem? dostanou se z toho? |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od swotik21
fotky opraveny .... ted jsem meril ph a taky vporadku akorad jsem si vsiml ze se lampa nevypnula myslim ze mohla byt zapnuta cca 1-2 dny nonstop ...... mohl by to byt tenhle problem? dostanou se z toho? |
:) Mohl. A dostanou. |
|
|
negzi |
zdravím growery, máte někdo zkušenosti s tímto problémem?
Začalo to v 4 týdnu jako několik hnědých skvrn na jednom listu, postupně se to šíří a zhoršuje.
Indoor, 400w, den 25 noc 18, vlhkost 40 - 60, hnojky plagron.
Na fotky si klikněte a mrkněte na velký, na malých to není moc dobře vidět....
Četl jsem forum a mám jisté podezření ale rád bych znal další názory. předem díky |
|
|
empeerror |
ahojte potrebujem poradit. mam taky pokusny grow v ktorom je 4 x fredys best fem od DP a 1 x jack herer z growsopu za par kaciek. us som sa prebojoval do kvetu su prepnute us dva tyzdne. vtedy niekedy sa zacali na jednom fredovi objavovat flaky bez chlorofylu postupne tkanivo odumiera ale list ako celok zije. vid foto. typicky sa list skruti doboku. listy ktore sa mi zdali zasiahnute u tych sa to zhorsilo. zatial sa to nijak rychlo nezhorsuje. ale urcite to postupuje ostatne rastliny niesu nijak napadnute tym sa dari. dodam ze tam mam zasadeny este pokusne jeden tabak. vsetko pestujem v zemi. plagron royal mix. vratane tabaku. hnojim iba plagron alga bloom podla navodu 4ml na liter zalievky. do nej pouzivam destilovanu vodu a obycajnu z kohutiku v pomere 1:1. ph zalievky vzdy zmeriam snazim sa aby bolo 6.2 hore dolu dake drobne. mam podozrenie ze bud nieco nieje v poriadku s vyzivou pripadne dake virusove ochorenie. pretoze hmyz v skrini som nenasiel ziadny ani vajicka na listoch ci podobne sprostosti. vlhkost vzduchu v skrini okolo 40 % teplota od 18 vnoci po 30 cez den.
prosim vas o pomoc kazda rada sa mi teraz zide. vopred diki
btw: ta druha fotka to je najstarsia fredys best obyvatelka. a vsetky okrem tej jednej chorej su takto obdobne zdrave
|
|
|
Moltres |
Zdar Groweři, vyskytl se mi problém, se kterým si nevím rady... Třeba si budete vědět rady Vy :-) Předchozí kolo se mi stalo to samé a musel jsem to zlikvidovat. Nerad bych udělal teď totéž, proto se obracím na komunitu zdejších znalců :-)
Jedná se o drip v rw, Zalívám 3x denně, truhlíky jsou docela lehké, takže přelito určite není. Ani nedostatek závlahy, odpad se normálně plní..
Ph vstup: 5,9
Ph výstup: 6,0
EC vstup: 1,9
EC výstup: 1,9 (prostě nechtějí žrát...)
Používám b´cuzz sadu pro hydro A+B, hydro booster.
Je to ultimate a Jack H., klony byly krásné, když jsem je dostal. Už prokořeněny velké kostky, jen jsem to píchl na rohože a přepl.
Listy žloutnou, od krajů směrem ke středu a pak usychají.
Ph zdrojové vody 6,1
EC zdrojové vody 0,1
Teplota v boxu: min 22 a max 29 °C Docela dost, ale neviděl bych to jako problém
Vlhkost : min 44 a max 65%
Škůdce jsem nespatřil... Jsem už z toho fakt špatný, snad se najde někdo, kdo by mi mohl pomoci. Děkuji Vám :-) |
|
|
Salatos |
podle mě moc hnojek máš 0,1ec vodu počáteční já mám stejný hnojky a stejnou vodu a takhle jsem solil až v půlce květu prolej to pořádně čistou vodou dej tak max 1,5 a uvidíš jak se rozjedou |
|
|
Bonitas |
Zdravim mam problem s listami niesom si isty ci prehnojenie alebo chyba ci nedostatok niejakej zlozky vyzera to na dusik no niesom si isty taktiez si myslim ze ma rastlina preprilis dusika cize prehnojenie a to je dovod takychto listov nieje tam tych listov vela ale predsa pre istotu bojim sa o moje dievcata..... btw mam tu aj niejake vrsky foto taktiez su take schmurene jak keby prehnojenie no dakujem za radu niesom si isty tak preto sa radsej spytam ..... :) |
|
|
Iceman81h |
Ahoj, potřeboval bych poradit či zdali nemáte nějakou zkušenost s tímto:
Objevuje se mi na listech bílé tečky, které pak přecházejí od kraje k hnědnutí listu.
Objevuje se to na starších listech – na nových to není.
Ze začátku jsem používal dešťovou vodu (EC 0,03) a hnojky, tak jsem si myslel, že to bude projev nedostatku vápníku případně nějakého jiného prvku. Ale pak jsem míchal vodu z kohoutku a dešťovku na EC 0,25 a stále to pokračuje, i když bych řekl že pomaleji.
Jedu hydro, Ph stabilní cca 5,8-6, EC 1-1,4, teplota cca 28-30°C, vlhkost vyšší 70%-80%.
Co by to mohlo způsobovat?
Za rady díky |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od Iceman81h
Ahoj, potřeboval bych poradit či zdali nemáte nějakou zkušenost s tímto:
Objevuje se mi na listech bílé tečky, které pak přecházejí od kraje k hnědnutí listu.
Objevuje se to na starších listech – na nových to není.
Ze začátku jsem používal dešťovou vodu (EC 0,03) a hnojky, tak jsem si myslel, že to bude projev nedostatku vápníku případně nějakého jiného prvku. Ale pak jsem míchal vodu z kohoutku a dešťovku na EC 0,25 a stále to pokračuje, i když bych řekl že pomaleji.
Jedu hydro, Ph stabilní cca 5,8-6, EC 1-1,4, teplota cca 28-30°C, vlhkost vyšší 70%-80%.
Co by to mohlo způsobovat?
Za rady díky |
Na první fotce to vypadá , jak popíchané od svilušek, nemáš ze spod listu svilušky? |
|
|
Iceman81h |
Kdepak, zespod ten list není poškozen - a nikde jsem neviděl že by něco lítalo.
Původní příspěvek od Bárt
Na první fotce to vypadá , jak popíchané od svilušek, nemáš ze spod listu svilušky? |
|
|
|
Bonitas |
tam ti asi chyba nejaka zlozka alebo jak vravis nedostatok vapnika no konceky ti vlastne hnednu tak to moze byt aj hnojivom tusim..... |
|
|
|