jakubi |
thank you conoisseur |
|
|
Kinno |
Ahoj, mám problém s listy u jedné kytky poradí někdo?
Hlína Biobizz all- mix
Ph - 6,5
Hnojeno biobizz Top max, Blomm a Groow
Jednou týdně zálivka hnojivem a jednou týdně zálivka vodou
Odrůda Chees CBD |
|
|
Smart |
Ahoj,
nějak mě zežloutl ten dolní lístek u kytky(ten pár co roste jako první),nevíte čím to může být? Nebo je to normální děkuji? |
|
|
Salatos |
to je celkem normální |
|
|
HelpYeHard |
citace: |
Původní příspěvek od Salatos
to je celkem normální |
Normální to není, je to první příznak, špatnýho prostředí.
Pamatuju si jak jsem měl tyhle děložní lístky snad někde do 5 týdně květu. |
|
|
GrowLight |
Cuzz chlapi doufam ze mi potvrdite rychly narust listu a nestihavost doplnovani chlorofilu:-)
doplnuji ze to same je u dvou kytek... |
|
|
tuffgong1 |
Zdar
Nevím , nevím.... Ale něco jako nestíhání doplnování chlorofilu , s tím jsme se ještě nesetkal.... Koukni se na to tak , že chlorofil , je nedílnou součástí buňky , když se tvoří nová buňka tak se tvoří se všemi jejími části a ne tak , že se nejdřív vytvoří buněčná stěna s citoplazmatickou mebránou, vytvoří se jádro , citoskelet..... a chlorofil se dodělává někdy potom. Člověk se taky narodí celej a neni to tak , že by mu třeba srdce narostlo až měsíc po porodu :D Spíš bych to viděl na nějaký látkový deficit.... |
|
|
GrowLight |
Jasny to chapu.Jenom to srovnavam s tim ze kdyz "na jare" zacnou nybirat listy z pupence na rust tak taky neni hned krasne do zelena zbarveny ale je svetly...nevidim na kytkach zadne jine zmeny kondice je v poradku pouze toto zesvetleni...tak uvidime jestli se to zmeni:-)Je mi divny ze je to pouze na nove narostlych listech ostatni jsou v poho |
|
|
Saaho |
aby se problém mohl řešit, musíš nás trochu víc objasnit za jakých podmínek roste a vše kolem toho...
takhle to muže vypadat na špatný ph, a tím pádem kytce chybí nějaké prvky (Fe, mangan, atd ... ) |
|
|
GrowLight |
Zkusim to objasnit.Mam 4 kytky v naprosto stejnym substratu stejne zalevane stejne hnojene...pestuji pod Led 120W dve kytky maji tyhle priznaky dalsi dve jsou uplne v pohode jen pozoruji na techto dvou ze se po narustu novych pater zacli zbarvovat takto svetle...Bohuzel nemerim Ph a jine hodnoty takze spis dam na "babske rady" .Mozna jestli s tim Vy znalejsi souhlasite bych aspon tyden zkusil zalevat bez hnojiv hm? |
|
|
Hopík44 |
Původní příspěvek od Connoisseur
Jestli to myslíš vážně, kup si kvalitní Ph metr. Toť má rada.
Je až s podivem, jak se dá tato rada používat. Kdybych na každou otázku ,,co s barvou?'' odpověděl ,,Kup si Ph metr'' v 90% případů se trefím do živého. ;) |
|
|
|
podebradka |
panove, vubec ale vubec netusim co se mi to stalo s listama.
nikde jsem tu nenasel podobnou fotku nemoci.tak ze jsem v koncich..:) |
|
|
podebradka |
nevim jestli to budete dobre videt..:( nektere listy podlehli uplne deformaci,nektere nemeli sanci ani vyrust a u jinych vyrosla jen cast. podle meho jsem to neprehnojil,jen ceho jsem si vedom-tak kdyz se prepinalo z rustu na kvet tak tam byla casova prodleva ve sviceni a potom mi parkrat vypadl proud ale nevim jestli to ma takovy vliv. dikes za rady... |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od podebradka
nevim jestli to budete dobre videt..:( nektere listy podlehli uplne deformaci,nektere nemeli sanci ani vyrust a u jinych vyrosla jen cast. podle meho jsem to neprehnojil,jen ceho jsem si vedom-tak kdyz se prepinalo z rustu na kvet tak tam byla casova prodleva ve sviceni a potom mi parkrat vypadl proud ale nevim jestli to ma takovy vliv. dikes za rady... |
To je zpusobeno tím převáděním na rust, to se srovná za nějaký týden samo, jen jim nehýbej s časem. |
|
|
dohno |
Caute som zacinajuci grower a potreboval by som poradit ohladom zožltnutych listov.. kratky popis: svietim 250 W, na kvet teplota 24-27, hnojím biobisom...
moze to byt nedostatkom svetla? PLS PORADTE Dik.. |
|
|
klokodon |
A co Ph?
Jinak u mě to vypadalo podobně-fleky, pak žloutnutí až list úplně uschnul. Nakonec to z toho vyšlo vítězně přehnojení. Na flašce od BioBloom od Biobizz je sice psaný použít při každý zálivce, ale mě seto vymstilo. Když sem kytky propláchnul a zalíval jen čistou vodou, zlepšilo se to. Zkus proplach a týden nehnojit, uvidíš. |
|
|
dohno |
Ph pôdy by malo byť v poriadku, riešili sme jeden problém so zvädnutými listami a kamarát nám poradil hnojiť to biobizzom pri každej zálievke takže je dosť možné že je to práve tým pretože predtým to tak nevyzeralo, každopádne ďakujem za radu.. p.s nepoznáš nejaký jednoduchý spôsob na zmeranie ph pôdy? |
|
|
mysak |
Původní příspěvek od dohno
Ph pôdy by malo byť v poriadku, riešili sme jeden problém so zvädnutými listami a kamarát nám poradil hnojiť to biobizzom pri každej zálievke takže je dosť možné že je to práve tým pretože predtým to tak nevyzeralo, každopádne ďakujem za radu.. p.s nepoznáš nejaký jednoduchý spôsob na zmeranie ph pôdy? |
jo kup si PH kapky.. |
|
|
GrowLight |
Původní příspěvek od Saaho
aby se problém mohl řešit, musíš nás trochu víc objasnit za jakých podmínek roste a vše kolem toho...
takhle to muže vypadat na špatný ph, a tím pádem kytce chybí nějaké prvky (Fe, mangan, atd ... ) |
Tak jsem zmeril PH.
Voda odstata 6 Ph
Pudni substrat 5.5 Ph
Zálivka s hnojivem 5.8 Ph |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od GrowLight
Tak jsem zmeril PH.
Voda odstata 6 Ph
Pudni substrat 5.5 Ph
Zálivka s hnojivem 5.8 Ph |
Jestli jedeš v hlíně, máš nízké Ph zálivky(6,2).
Hnojíš Bcuzz A+B jestli se nemýlím.... ještě něco k tomu ne květ?... jestli ne, tak chyba(PK13-14). |
|
|
Obivanka |
Nemám s nimi zatiaľ nejaký výraznejší problém, ale mám malé kvietky na okne, majú asi týždeň, takže zatiaľ tam mám dva asi dvojcentimetrové "zúbkovité" lístky na každej rastlinke a už vyliezajú ďalšie, len pri niektorých som si všimla že sa mi začali jemne vlniť, mrzí ma ak to tu už bolo vysvetlené, ale nestihla som si prečítať všetkých 5 trídov, je tu toho o tých listoch naozaj hodne. Som úplny nováčik, rastlinky mám na najslnečnejšom okne a chystám sa ich už presadiť, ale keď sa im toto začalo robiť bojím sa ich už dať von aby náhodou nepoumierali.
Mohlo by to spôsobiť že majú príliš vlhkosti? Ale nikdy to neprelejem, polievam ich len po kvapkách aby nikdy neboli na suchu ale aby sa zas netopili. Za rady dík, ak sa pýtam pytomosť ospravedlňujem sa.
:starwars: |
|
|
Salatos |
to se srovná to nic není |
|
|
Kiddnaped |
Ahoj všichni tak jsem tu konečně zaregistrovaný a zrovna mi nastal takovýto problém potřeboval bych s tím pomoci. Jedná se o Orange Bud od DP.
Teplota 27 C den, a 20 C noc, Pěstuji půl na půl v Rockwoolu a perlitu ( takže bez živin ) zalévám 2x denně když zapínám světlo a když ho vypínám hnojim s každým zalitím od AH, 400W ( Květ ) momentálně jedu 18/6 kyti jsou asi 17 dní starý od zasazení sazeniček cca 3 centimetrových , Ph je stabilní žiju přibližně v 900m.n.m v krušných horách kde je voda jedna z nejlepších v ČR ( každopádně do budoucna si pořídím ph test ) Ec také neměřím ale nemyslím si že by bylo přesoleno.Vlkost se drží v normálu. Byla tu teorie že bych je měl dát dál od světla když jsem je přesadil z malích do 3.5L kv. tak jsem nedal světlo dál každopádně teplota byla stále stejná. A druhý obrázek: listy se kroutí u druhé kytky.. Prosím moc o radu dík :-) |
|
|
doxenon |
Něco na měření ph si kup co nejdřív, řekl bych že odtud vítr vane. |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od Kiddnaped
( každopádně do budoucna si pořídím ph test ) |
Každopádně v minulosti jsem si pořídil Ph metr, proto mám kytky krásně zelené.
Víš, co tím chci říct, že?
Máš recht, voda z Flájí je nej... |
|
|
:Dr@m: |
ty světlý skvrny na listě vypadají jako popálení světlem, i proto bych dal světlo výš. Jinak to druhé foto, možná výkyvy pH, ale také to může znamenat, že byly málo hnojeny, anebo hodně. Trošku se rozepiš v dávkování hnojek a cože to máš za substrát?
Původní příspěvek od Kiddnaped
Ahoj všichni tak jsem tu konečně zaregistrovaný a zrovna mi nastal takovýto problém potřeboval bych s tím pomoci. Jedná se o Orange Bud od DP.
Teplota 27 C den, a 20 C noc, Pěstuji půl na půl v Rockwoolu a perlitu ( takže bez živin ) zalévám 2x denně když zapínám světlo a když ho vypínám hnojim s každým zalitím od AH, 400W ( Květ ) momentálně jedu 18/6 kyti jsou asi 17 dní starý od zasazení sazeniček cca 3 centimetrových , Ph je stabilní žiju přibližně v 900m.n.m v krušných horách kde je voda jedna z nejlepších v ČR ( každopádně do budoucna si pořídím ph test ) Ec také neměřím ale nemyslím si že by bylo přesoleno.Vlkost se drží v normálu. Byla tu teorie že bych je měl dát dál od světla když jsem je přesadil z malích do 3.5L kv. tak jsem nedal světlo dál každopádně teplota byla stále stejná. A druhý obrázek: listy se kroutí u druhé kytky.. Prosím moc o radu dík :-) |
|
|
|
Kiddnaped |
Dobrá a bude to snimi zlé ? jsou vážně pěkné a nechci o ně přijít myslím si spíš že jsou vážně spálené od světla, a další zajímavá věc je ta že se mi to udělale jen na spodním patře na prostředku na protilehlých stranách takže i na listu co je zrcadlově ve stejném patře nikde jinde se mi to neudělalo a ty žluté flíčku hnědnout a místa usychají :(
a to ohýbání ?
subtrát je Rockwool/ perlit takýe komplětně bez živin hnojím na AH je napsáno 150ml grow 75 micro a 75 bloom na 100 L tak jsem si spočítal že na 2L je zapořebý 3ml grow 1.75ml micro a blom ... hnojim když vypnu světlo a když ho zapnu pokažde v malé davce |
|
|
SiLoNN |
Zdravím mám problém s listy poradí mi někdo? |
|
|
SiLoNN |
Zdravím mám problém s listy poradí mi někdo? Model Skunk #1 od Sensi seeds teplotu udržuj kolem 20 přes noc a 23 přes den hnojím podle této tabulky co jsem si vytvořil můj malý názor je že jsem je přehnojil ale ta uprostřed vypadá spokojená teďka prolévám jen holou vodou! Moc díky za každou radu! |
|
|
SiLoNN |
Abych nezapoměl jsou v této době v 30 dnu květu! Ještě jednou díky! |
|
|
dohno |
Zdar borci.. neviete čím toto môže byť ? a čo treba robiť ? nemôže to byť prehnojením ?.. Dík za info |
|
|
dohno |
asi by bolo dobré pripojiť aj nejaké foto .. |
|
|
Hy3nA |
jestli to spíš není deficit N. jak dslouho to roste a čim a jak hnojíš? hlídáš pH ? |
|
|
Vampik |
Ahoj,
Chtěl bych poprosit zkušenější ,jesli by nepomohly vyřešit muj problem se žloutnutim sponich listu a navíc jsou dost tvrdé. Ze začátku druhého tydne růstu.
Zalevam deštovkou jednou za 2 dny.PH neměřim.
zemina all mix biobizz.
Teplota přes den 28 vlhkost 40, přes noc 20 vlhkost 50-70.
Jsem záčátečník za každou radu budu rád.
Dík
Foto zde : http://imageshack.us/g/94/wp000004u.jpg/ |
|
|
doxenon |
Máš to přelitý, takový prcci nepotřebují tolik vody, vylej to z těch podmisek a nech proschnout, taky by nebylo od věci proměřit ph. |
|
|
pista8686 |
čau chlapy..mam menší problém s kytkama..od středu listů to světlá až skoro žloutne.žilky jsou tmavší.jedu v kokosu.PH leju 6 , teplota přes den 28 , noc 20,teplota zálivky kolem 20..zalejvám cca 5 hodin před zhasnutim..kytky jsou 20 den na růstu.Jsou ze semen.vyklíčený v jify nebo jak se to jmenuje a po prokořenění do kokosu 5l květník.první zálivka EC 0,2 , asi po týdnu druhá zálivka ec 0,4 , po dalším cca týdnu ec 0,6 , pak to začalo žloutnout...tak jsem myslel že málo hnojiva...tak jsem to prolil čistou vodou z Osmozy abych změřil výtok.a ten mi ukázal EC asi 2,6..tak jsem si řekl že to bude asi přehnojený..tak jsem dvakrát zalil čistou vodou...pak změřil EC z výtoku a ec bylo 0,2 ..tak jsem začal hnojit..nasadil jsem ec 1,2 a ted je to 4 den a přijde mi to pořád stejný...možná o malinko lepší..za takový dva dny mě čeká další zálivka...a ted babo rad jestli EC zvýšit nebo snížit...jinak Výbojka 600w MH , asi 60cm nad vrcholky..odvětrávání 15min zaplý , 30min vyplý.ofuk přes den furt a v noci 15min zaplý 30vyplý. |
|
|
Salatos |
v kokosu musíš hnojit pořád a jednou za tejden prolejt čistou vodou maj málo živin |
|
|
Kiddnaped |
Dej tak kolem 1,4 a zalivej na takoveto kvetiny 200ml pokaždé když zapneš světlo a když budeš mít tu možnost CISTOU vodou krop je rozprašovačem kdykoli to půjde a vzdy kdyz budou listy suché pokud ti to dovolí tvůj volný čas a vydrz chvili je to krasna rostlina mel jsme to horsi a dostali se z toho :-) |
|
|
pista8686 |
chlapy díky za rychly rady.myslel jsem ze to bude malo pohnojeny.jen otazka k tomu ze po kazdym zapnuti svetla zalejt cca 200 ml zalivky.myslel jsem ze mam zalejvat tak ze vytece cast zalivky ven a znova az kdyz to bude vysichat.coz u me je tak po 4 dnech. |
|
|
Kiddnaped |
podle toho jaký máš květníky.. když máš 3.5L tak stačí 200-250ml bohatě.. a když zalíváš pokaždé když zapínáě světlo tak z druhou či třetí zálivkou to vyteče samo.. a pak třeba Den a půl neleješ :-) |
|
|
ar45az |
Zdarec takovy mensi problem...
30.den 12/12 teplota 28/29 den.
AH 2,3 + top max.
Ph vody 7 , roztoku 5,8
Kytky ted meli asi 4 dny sucho tak trochu povadly, ale tohle nebude ze male zalivky.. prijde mi to jako nedostatek Mn manganu ale nvm...
(Foto jde z prava do leva)
Diky!
Ar45az |
|
|
Ray.Wost |
Ahojec..chtěl bych se taky na něco zeptat, snad někdo poradí ;o)
Mám problém s listy na kytkách (kromě jedné a tou je Purple Krush od DJ Shorta), nevím čím to může být, ale přijde mi to přesvícené ..
Svítím tam 400W (měnil jsem na tento "take" folii za bílou ORCA)-kytky jsem rozjížděl na 250W
Mám 50 den na květu-ale dělá to již déle (K: Ed Rosental, SensiStar, OrangeAgen a ten Krush)
Hlína (BATMIX) 6L květníky, pH dávám teď méně cca 5,9 (dřív cca 6,2) +- 0,2 (neměl jsem dobře nakalibrovaný pH metr.
Hnojky dávám BioBizz (nedávno jsem to proléval Advanced Hydroponics Enzymes+), protože jsem to dříve přisoudil přehnojení/přesolení.
Takže nevím, jestli to třeba nedělá ta nová folie (že by tak odrážela?).. prostor je 90*90 (400W), ofuk zajišťuje HoneyWell.
Pomůžete mi PLS - buď sem nebo do PM... budu moc vděčný. |
|
|
Mr.Greenhead |
Zdarec..prosim o pomoc..Jsem v kvetu asi treti den. Tenhle problem mi zacal 10 dni zpet (v druhem tydnu rustu). v rustu jsem strikal jen fishmix na listy a to povetsinou kazdy den (s polovicni koncentraci,jednou jsem dal trochu vetsi).ke korenm jsem lil korenak a obcas nejaky ten enzym nebo postrik cistou vodou. taky superthrive (hormony votaminy).dava se kapka na 4 litry skoro.ten jsem dal trochu vic,tak mozna treba tim.den pred prechom na kvet jsem nalil biobloom.topmax,biogrow (koupil jsem pozde-mel by se davat hned) a to velice malou koncentraci.nevim jestli jsem tim kytkam pomohl nebo uskodil, ale vypada to, ze se to rozsiruje.. vetsina spicek listu je uschla a problem postihuje hlavne spodni- nejstarsi listy. obcas ale i nejaky ve stredu kytky.teploty ve dne 28-29, noc 23C.na noc vypinam odtah.tak nevim jestli je to prehnojeni, ptze ten fismix jsem behem vegetace jel na list skoro kazdy den,ale jako premira N to moc nevypada.vodu kterou zalevam stahuju cca na 6..jedu v lightmixu..mooockrát díky za jakykoliv nazor |
|
|
Mr.Greenhead |
Tak jsem zkusil proplach (sice 4l na 6.5 kvetinac- cemuz se skoro neda rict proplach). 6.2 vstupni voda 6,1 vystup..takze pH je snad v pohode..snad se treba vymyly nejake soli, jestli je to teda prehnojeny.. taky me napadlo, ve druhem tydnu rustu jsem mel podezreni na skudce, tak jsem to postrikal bioolem s trema kapkama jaru (psali to v navodu, ze jako smacedlo), tak jestli jsem to neposral timhle.. taky mi bylo receno ze by to mohlo byt svetlo,ale to mam zhruba 40cm od vrcholku a teplota je v pohode, takze to bych asi vyloucil..jeste prikladam foto...nektere rapiky listu jsou podezrele cervene |
|
|
NoStress |
Ahoj, na vrchnich listech se mi objevilo tohle je to normalni? je to 55.den kvetu, od 48 dne byl fs, dneska uz jenom voda |
|
|
sailinder |
no to uz zacinaju vykazovat nedostatek zivin,takze vis,ze to preplachujes dobre,a uz cucaju len cistu vodu... |
|
|
nawy |
jak pravý tvůj nick : nostress ... pekne at to cely zezloutne a zfialovati jak tomu byva venku kdyz je podzim :-) preju hezkou urodu |
|
|
|
muzete mi poradi zacali mi zloutnout koncky listu mam nake foto nevim jesli je to prehnojenim nebo prelitim prosim o radu dik lidi |
|
|
|
jinak nake fotky jsou jeste v me v galeri |
|
|
NaeLeS |
Salam alejkum,
podle mého nazoru moc zalevas,... |
|
|
|
den pred tim sem nechal proschnout |
|
|
NaeLeS |
Tak v tom pripade fakt nevim,...todle se mi stalo když sem prelil,.... |
|
|
|
jinak je to zasazeny do cocosu a tady lidi pisou ze se ma prolejvat s vytokem tak 20 procent coz delam pote odstranuji vse co vytece z podtacku |
|
|
|
zkousel sem to prolejt jen vodou s upravenym ph jinak divny je ze ostatni kytky co sem zalil jsou ok maj to jen pet kytek |
|
|
erbes |
Momentalne nemam cim fotit, ale je tu dost foto co sa podobaju na moje listy, proste okraje listov zlto-zelene, nie na vsetkych rastlinach, iba na dvoch. Ph som nameral 7,15 vytok co nie je optimalne, ale este by to nemalo branit vstrebavaniu zivin. Myslite ze je to Ph vysoke ? Mam to trochu okyslit ? Alebo to moze byt nedostatok Mg ? Schvalne nepisem nic o teplote, vlhkosti, hnojeni a svetle, zaujima ma to Ph. Dik za vase nazory. |
|
|
Stroupek |
Ahojte,
mám dvacet dnů před sklizní. Hnojím jednou týdně hnojivem Plagron alga bloom (v době růstu to byl Kristalon start) dle schématu, tento týden to bylo 30ml na 10l. Myslím že jde o nedostatek dusíku v listu. Jde o odrůdu Mazar a zálivka ma kolem 6 - 6.2 pH. Potřeboval bych poradit jak to napravit teda jestli to má smysl.
Děkuji všem za pomoc |
|
|
Dragoonko |
Nazdar Groweri
mam problem s listami, som v rastovej faze koncim 2 tyzden
zalievku mam kombinovanu s Root juice biobizz...
substrat- univerzalny,perlit, piesok...150w usporka 2700k.
viac na fotkach. Vdaka :) |
|
|
Stroupek |
Původní příspěvek od Dragoonko
Nazdar Groweri
mam problem s listami, som v rastovej faze koncim 2 tyzden
zalievku mam kombinovanu s Root juice biobizz...
substrat- univerzalny,perlit, piesok...150w usporka 2700k.
viac na fotkach. Vdaka :) |
Tento problém jsem měl u klonů, které byly pod pařeništěm. Je to druh plísně. Mě pomohlo odstranit napadené listy a postříkat Kuprikolem 50. |
|
|
Spronty |
Ahoj, mám problém s řezama, které jsem zakoupil 4.5. .
Jedná se o Fruity Juice a G13 x Skunk
Substrát - Canna Terra Seed mix + perlit.
Zálivka (dešťová voda) aplikována jen 4.5. s kapkou Plagron Start up. Od té doby nezalito, substrát je pořád mokrý. Mám to v přenosném skleníčku.
Vlhkost - 55%-80%, teplota 18 - 25°C
Světlo - slunce
Ob den promačkávám květináčky, aby to bylo ještě víc vzdušnější.
Co s tim je ? Žádný náznak růstu, spíše náznak zahynutí, hlavně u Fruity Juice. :(
Děkuji za reakce, rady a názory. |
|
|
koles |
Hmm, po tejdu od zasazení do hlíny by měly být už prokořeněné a začít růst. Nemáš je přelité nebo s moc vysokou vlhkostí v tom pařníku? Větráš ho někdy?
Pokud máš tu možnost, dal bych je na týden domu (do tepla) pod nějakou úsporku.
Spekulace: Možná je jim venku zima a/nebo mají málo světla, proto koření pomalu? |
|
|
Spronty |
Řezy jsem dal hned do hlíny a normálně zalil. Na přelívání si už dávám pozor z minulého roku. Větrám každý den 20-30min.
Právě že byly týden doma za oknem a teprve nedávno jsem dal celý skleníček ven. Žádná změna.
Nemám možnost je dát pod "nějakou úsporku". Okno mám na jiho-západ
Substrát v pařníčku vůbec nevysychá. Tak mě napadlo, co kdybych je na nějaký čas uplně vyndal pryč z pařníčku ?
Nevím.. |
|
|
doxenon |
Ten prostřední vypadá dobře, máš je přelitý, podívej na to bláto, psal jsem to už několikrát, neblázněte s tím zalíváním takových prcků, míň´rovná se víc. |
|
|
Spronty |
Taky si to myslím, i když jsem to zalil jen jednou a šetrně.
To bude tim pařníčkem, vůbec to nevysychá, spíš je to víc a víc mokrý.
Mám je na pár dní vyndat dokud nevyschnou ? Nezhebnou tím ? |
|
|
doxenon |
Nezhebnou, já už mám kytky venku tři týdny. Vytáhni je ven, pan vítr a slunce fungují spolehlivě. Za chvíli pošlu fotku, jdu to blejsknout. |
|
|
Spronty |
Myslel jsem tím, jestli je mám vyndat z pařníčku (sníží se vlhkost)
Celý pařníček s řezama je venku 2-3 dny, od té doby co svítí slunko.
Nevím právě, jestli už pustily kořeny do substrátu, tudíž se bojim sundat víko. Ale co mi zbývá.. |
|
|
doxenon |
Tady je příprava do skleníku. |
|
|
Mr.Greenhead |
Cau Grws,
tak muj problem se zvetsuje (odkazuju na str 22. moje dva thready bez odpovědi). postizenych listu pribyva..hlavne v nizsich castech..takze starsi listy.. teploty porad max 29. zalevam jednou za 3 dny uz skoro vyschly substrat. listy ktere jsem otrhal na foto, sly odtrhnout strasne lehce, byly skoro na odpadnuti. mam 14 dni kvetu, a zatim jsem dvakrat daval komplet od biobizzu. zazcatku jsem to videl na prebytek dusiku ale od proplachu a omezeni hnojeji N problem neustal ba se rozsiruje.a snad vsechny listy maj uschlou špičku..sice minimalne,ale taky to neco indikuje.ph pudy kolem 6, takze to bych vyloucil.. jediny co me napada, je šok,kterejch par prodelaly.je to mozny,že takhle vypada šok?
jinak pro uplnost jedu v light-mixu..za dobu co jedu jsem dal fishmix a korenak v rustu(s mixem jsem to trochu prehanel), superthrive (hormony,vitaminy) a v kvetu prvni tyden biobloom, biogrow, topmax(2ml od kazde) a podruhy to samy jen bez biogrowu. zejtra bych chtel pohnojit, tak nevim jestli tomu neuskodim! moc dik za kadzou radu |
|
|
mysak |
Původní příspěvek od Mr.Greenhead
Cau Grws,
tak muj problem se zvetsuje (odkazuju na str 22. moje dva thready bez odpovědi). postizenych listu pribyva..hlavne v nizsich castech..takze starsi listy.. teploty porad max 29. zalevam jednou za 3 dny uz skoro vyschly substrat. listy ktere jsem otrhal na foto, sly odtrhnout strasne lehce, byly skoro na odpadnuti. mam 14 dni kvetu, a zatim jsem dvakrat daval komplet od biobizzu. zazcatku jsem to videl na prebytek dusiku ale od proplachu a omezeni hnojeji N problem neustal ba se rozsiruje.a snad vsechny listy maj uschlou špičku..sice minimalne,ale taky to neco indikuje.ph pudy kolem 6, takze to bych vyloucil.. jediny co me napada, je šok,kterejch par prodelaly.je to mozny,že takhle vypada šok?
jinak pro uplnost jedu v light-mixu..za dobu co jedu jsem dal fishmix a korenak v rustu(s mixem jsem to trochu prehanel), superthrive (hormony,vitaminy) a v kvetu prvni tyden biobloom, biogrow, topmax(2ml od kazde) a podruhy to samy jen bez biogrowu. zejtra bych chtel pohnojit, tak nevim jestli tomu neuskodim! moc dik za kadzou radu |
tak je mozne ze to budes mit přesycene...? hmm davas jim moc? |
|
|
Mr.Greenhead |
myslis hnojiva? |
|
|
mysak |
myslis hnojiva? |
JO resp ty veci kolem...nevim co presne obsahuji/kolik
ja to nepouživam ,nekdo jiny se musi vyjadřit |
|
|
Mr.Greenhead |
no nevim vid..lightmix a zatim v kvetu jen 2x pohnojeno.. (topmax,biobloom,biogrow-kazda 2ml). je to mozny po takhle maly davce? rapiky listu jsou dost cervene.taky by to mohl byt presnej opak- neodstatek..?? nevi nekdo pllsssssSSS? |
|
|
Connoisseur |
no nevim vid..lightmix a zatim v kvetu jen 2x pohnojeno.. (topmax,biobloom,biogrow-kazda 2ml). je to mozny po takhle maly davce? rapiky listu jsou dost cervene.taky by to mohl byt presnej opak- neodstatek..?? nevi nekdo pllsssssSSS? |
Plácáš se v tom pěkně. Za prvé... přepínat flekatý kytky.. ne ne. Za druhé... netrap je hlady a hnoj při (téměř) každé zálivce přiměřeným množstvím hnojiva.
Já ti doporučuji, alespoň zkušebně, zalévat nejméně jednu kytku, každý den i kdyby byla hlína vlhká, pořádně nahnojenou zálivkou(EC 1,6 min.). Za 7 dní uvidíš výsledek. |
|
|
Mr.Greenhead |
no musel uz jsem prepnout vzhledem k jejich velikosti.. a nakvetly pekne. takze to vidis na ndostatek zivin? ec metr nemam, takze hnojba podle tabulky, kde uvadej prvni tejdny jen 2ml/l.tak abych jeste neuskodil |
|
|
erbes |
Zdravim odbornikov na vyzivu. Mam problem s listami, neviem cim to je, preto by som rad poprosil o pomoc. Mam to v boxe 50x60x130cm, substrat je z Baumaxu na klicenie a v nom asi 10-15% perlitu. Svietim 2x46WCFL 18/6, na spodku vetrak fuka na rastliny, na vrchu dalsi odsava. Pustam ich na 15 min. kazdu hodinu. Pred ventilatorom na spodku je v pohari s vodou synteticka tkanina s ktorej sa odparuje voda na zvlhcovanie. Asi 3dcl za den. Teplota sa pohybuje od 22 do 26 stupnov. Ked som doma, postrekum to rozprasovacom asi kazdu hodinu, alebo ked si spomeniem. Ph som meral tak, ze som cely kvetinac ponoril na noc do vody s Ph 7 a potom som tu vodu prefiltroval a zobral do labaku odmerat. Ph bolo 7,15. Vodu na zalievanie som najprv pouzival z pramena bez akychkolvek uprav. Obsahuje nejaky vapenec, lebo vo varnej kanvici sa mi robi povlak. Takze prestal som ju pouzivat a teraz zalievam iba dazdovou vodou. Hnojim cca 1x za tyzden hnojivom na muskaty podla navodu. NPK 10-7-10. Prve tri tyzdne po nakliceni som nehnojil nicim. Mam tam teraz 3 rastliny ktore pojdu coskoro von a nejake klony. Jedna je v dobrom stave, cela zelena a na dvoch mam listy, hlavne spodne, na krajoch zozltnute. Zalievam ked su kvetinace lahke a prstom zahrabnem do suchej zeminy. Co tomu chyba, kde je problem ? Je vysoke Ph? Alebo nedostatok zivin ? EC nemam cim merat, ziadne ine stimulatory a hnojiva nepouzivam. |
|
|
erbes |
Ano, to som cele precital, vychadza mi to na nedostatok horcika, alebo zinku, alebo spatne Ph. Poradit som sa chcel preto, lebo som zahradnicky zaciatocnik. Ph som uz zacal znizovat, zatial sa to neprejavilo. |
|
|
BloodyBeer |
no musel uz jsem prepnout vzhledem k jejich velikosti.. a nakvetly pekne. takze to vidis na ndostatek zivin? ec metr nemam, takze hnojba podle tabulky, kde uvadej prvni tejdny jen 2ml/l.tak abych jeste neuskodil |
ja si myslim, ze jsi ty listy odrovnal tim strikanim fishmixu kazdy den, plus se ti tam projevila asi nejaka plisen a ten biool jim asi taky na krase nepridal ...
takze ponauceni pro priste - strikat jednou za tyden ... |
|
|
Mr.Greenhead |
jo) asi mas recht...jeste me napada jestli by tohle nemohly pusobit soky.?co myslis? |
|
|
BloodyBeer |
jo) asi mas recht...jeste me napada jestli by tohle nemohly pusobit soky.?co myslis? |
"soky" je docela neurcite slovo - pokud dodrzujes teplotu, vlhkost, hnojiva a alespon trochu cistotu, tak by to melo rust normalne - neco jsi udelal spatne (pravdepodobne ty postriky). Takze za tim nejakou vedu nehledej...
at to roste |
|
|
dodomar |
čaute, mám problem se svojí Amnesia haze auto. Jeden list prvního patra vypadá takto. Nevíte někdo čím to je? |
|
|
rabbits_whitE |
ahoj, mám kytky chvíli venku, cca 2-3týdny, listovej kompost, hnojím zatím biobizz grow a před třema dnama jsem objevil, že se mi děje to na fotce:
podle encyklopedie je to housenice, co s tím? nikde ji nenacházím, jen černý tečky snadno sundatelný zespodu listů, to ale nevim, jestli nebyla jen hlína. Biool jsem dával, ale pokračuje to. Nebo kyselá půda? |
|
|
donf123 |
zdravím poradíte mi copak by jim mohla scházet?
3 týden květu ph vody 5,9-6.2 hlína.. teplota v poho od 21-29
o přehnojení vím..sice hnojím podle návodu ale nějak se jim to nelibí takže jsem teď proplachoval vodou. |
|
|
Salatos |
přehnojené nic víc .... |
|
|
donf123 |
divné používám kombinaci plagron alga bloom a plagron pk13/14 a nedávám rozhodně maximální dávku |
|
|
Salatos |
můžeš mít předhnojenou hlínu a hnojíš na střídačku s vodou?na těch kytkách je to vidět jak se zubatěj kraje listů společně s tou barvou jasný PŘEHNOJENÍ. |
|
|
donf123 |
nene nestřídám na plagronu je napsáno použivej při každém zalévání v době květenství .. jo ja taky souhlasím s přehnojením už včera jsem prolíval čistou vodou ale trošku mě to se*e když se řídím podle návodu výrobce :-)
substrát mám BioBizz light.. je jen velmi málo předhnojený...kdyby to bylo tím dělalo by mi to problémy už v růstové fázi nebo ne ? :-) |
|
|
Lord A. |
Zdar chlapi,
potreboval bych poradit ohledne me salveje.
Asi mi neco vlezlo na kytku po presazeni, ale nemuzu prijit na to, co to je a co proti tomu.
Prosim, poradte.
Diky
[EDIT]
Hlina: univerzalni substrat s trochou raseliny (to salveje rady)
Hnojeni: 0
Slunko: dopoledne
Dulezitost: akutni :D |
|
|
Lord A. |
Pro doplneni davam jeste obrazek salveje pred a po presazeni (pekne sem to zkur***) |
|
|
Salatos |
donf 123 do hlíny se leje na střídačku a že ti to dělá až ted značí že máš hlínu zasolenou jak svin |
|
|
Mixer |
Ahoj,
mám problém se žloutnutím listů.
Nevím jestli je to to hnojením nebo nehnojením...
Na fórum sem našel nějaké info ale není dostačující mému případu.
Kytky byly vytaženy z pod světla kde byly jako matky. tj. sou asi metr vysoké a hodně rozvětvené.
Po vytažení a přesazení ven byly 14dní ok i při hnojení. Pak to začalo pomalu se objevovaly žluté listy až to dochází do stádia kdy žloutnou i malé středové lístky.
Okolo kytek je celkem dost mravenců a u stonků sem našel i pavouky.
Hnojeno: Plagron - alga grow a MPK
Nevíte v čem by mohl být problém ? |
|
|
hellping |
Lord A - na těch listech to vypadá na 95% pro svilušky. Jestli máš lupu či kapesní mikroskop tak je můžeš i vidět.
mě na ty mrchy vždy pomohl VERTIMEC 1.8 EC. |
|
|
Zmerčenej Klon |
Zdravim. Co si myslíte že je za problem? co sem tady pročítal ňáký věci, tak bych řek Mangan |
|
|
viktor |
zdravím
už mam 14dní problém s listí a nevím čim to muže byt
mam hydro wilma 4POT
PH se mi trochu zvedá
EC je stabilní
teplota 27-28 C
vlhkost 65-75% |
|
|