Bárt |
citace: |
Původní příspěvek od stockyslavia
Prosím poraďte.....mám druhý měsíc ve skleníku s foliovou střechou deset kytek a druhý týden se mi začínají dělat na listech žluto hnědý fleky a postupem času seschnou úplně a ne jen na spodních listech....viz. foto ....Ty bílé stopy jsou od kuprikolu,neboť podezření na plíseň,ale po týdnu nenastala takřka žádná změna,jinak hnojím jednou za týden a to s vitamíny od HESI,samozřejmě podle tabulek a vlastních zkušeností ....Pak mě tedy napadá klima ve vnitřku a to že jim nesvědčí taková vlhkost....mám v plánu udělat větší otvory,ať to luftuje ....Prosím poraďte ,nebo jestli to takhle půjde dál.....tak úroda bude chudá :-( |
Previcur Energy a nebo Likvidátor pudních chorob http://www.zahradkar-ola.cz/e-shop/...ich-chorob-10ml , oboje je do zálivky a na postřik. Vypadá to na bramborovou plíseň, to by bylo celkem brzo po nich. Otvory udělej, když je plíseň, je třeba jí to zkomplikovat. |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od Jurgiano
Mám problém s listami na jednej kytke. Dlhší čas nemali vodo tak neviem či nie je problém práve v tom.
Sorry za kvalitu fotené síce dobrým mobilom ale fotky mi fotí v malých rozmeroch neviem prečo :/ |
http://www.agromanualshop.cz/previcur-energy-1-l/
Stejný případ, jako výše... |
|
|
|
to mi pomôže jedine chemka za 2 tisícky ? :/ |
|
|
Creed |
Dnes jsem se díval na ty bílé tečky jak jsem psal víše, a je to vlastně prožraný list, jde vidět skrz skrz list. Jsou to ty svilušky? Zítra to budu moct vyfotit nomálním fotákem, ale nechce se mi čekat, raději bych to něčím pokropil co nejdřív...
EDIT: Jsou to svilušky, kurvy jedny, zítra to jdu sříkat doufám, že už není pozdě... |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od Jurgiano
to mi pomôže jedine chemka za 2 tisícky ? :/ |
Tak samozřejmě nepotřebuješ velko balení :-) , stačí ti za 39,- malé :-) |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od Creed
Dnes jsem se díval na ty bílé tečky jak jsem psal víše, a je to vlastně prožraný list, jde vidět skrz skrz list. Jsou to ty svilušky? Zítra to budu moct vyfotit nomálním fotákem, ale nechce se mi čekat, raději bych to něčím pokropil co nejdřív...
EDIT: Jsou to svilušky, kurvy jedny, zítra to jdu sříkat doufám, že už není pozdě... |
Prožrané bude od housenek atd. Myslím, že takový Biool by mohl udělat ochranu, aby jim to nechutnalo, obsahuje olej, který by mohl udělat ochranný film. |
|
|
Smart |
Ahoj,
už včera jsem si u jedné mé květinky všiml že má pár zkroucených lístků,ale květinka se i docela liší vzhledem v porovnání se stejným modelem,může to bejt nějaká mutace? Je to normální? Delší 2 FastBudi lístky zkroucené nemají...
Pro porovnání,na obou fotká jsou stejné modely ale ten s temi zkoucenými lístky se od nich docela liší,poraďte prosím :) |
|
|
pestitel-lama |
Zdravim zkusene pestitele!
mam problem s listy, objevuji se tmave skvrnky a jakoby carky.. podle me to vypada na nejakeho skudce. Horni listy jsou v poradku, objevuje se to jen na spodnich listech. Pestuji venku na balkone, zatim jsem zadne hnojivo nepridaval a ph je zhruba 6 (mereno lakmusovym papirkem).
Poradite nekdo co s tim ?
diky! |
|
|
ProDiesel |
Ahoj ještě jednou.
Opravdu nikdo neporadíte VIZ příspěvěk z předešlé strany???
Problém zůstává stejný už fakt nevím co s tím.
Díky moc |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od ProDiesel
Ahoj ještě jednou.
Opravdu nikdo neporadíte VIZ příspěvěk z předešlé strany???
Problém zůstává stejný už fakt nevím co s tím.
Díky moc |
Když nemáš měřáky, tak snad jen prolít i s přiměřeným EC, aby se vyplavil obsah a nahradil novým. Tím se stovná PH i EC , ale nechávej proshnout květináče, at jim neleješ stále. |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od pestitel-lama
Zdravim zkusene pestitele!
mam problem s listy, objevuji se tmave skvrnky a jakoby carky.. podle me to vypada na nejakeho skudce. Horni listy jsou v poradku, objevuje se to jen na spodnich listech. Pestuji venku na balkone, zatim jsem zadne hnojivo nepridaval a ph je zhruba 6 (mereno lakmusovym papirkem).
Poradite nekdo co s tim ?
diky! |
Je to škůdce, asi třásněnky. |
|
|
groover |
Ahoj, po dlouhé době nějaký problém :(....... Kroucení listů , Na každém vrcholku se kroutí lístek viz foto....už je to asi měsíc....stříkl jsem to proti obalečům a nezabralo, i když lístek rozbalím nic v něm není vidět....žádný znatelný škůdce....prosím, kdo ví, poraďte ! Jo a má to pouze jedna kytka, ostatní v pohodě. Díky moc ! |
|
|
Ms. Herb |
asi počkej na radu zkušenějších:) ale tohle sem loni měla na jedné
californii hashplant, co ukázala pohlaví, tak se jí vždy jen jeden list na nových větvičkách takhle kroutil..když kvetla tak to přestalo,a myslím že to nemělo vliv, bude to nějaká genetická "vada"... bo já to nijak neřešila, a v poho... |
|
|
fiste |
Já si myslim, že problém může bejt pod zemí, něco ti uhryzlo kořínek a kytka v tomhle místě neudržela potřebnej tlak. Nebo jak píše Ms. Herb, je to genetická vada. Když to takhle vyrostlo, už to tak zůstane. Normálně bych to uštíp.. |
|
|
fiste |
Původní příspěvek od Smart
Ahoj,
už včera jsem si u jedné mé květinky všiml že má pár zkroucených lístků,ale květinka se i docela liší vzhledem v porovnání se stejným modelem,může to bejt nějaká mutace? Je to normální? Delší 2 FastBudi lístky zkroucené nemají...
Pro porovnání,na obou fotká jsou stejné modely ale ten s temi zkoucenými lístky se od nich docela liší,poraďte prosím :) |
Caw, obě kytky maj problém se substrátem a s nedostatkem světla, jenom ta jedna to dává líp. Poradit se teď už nic nedá, leda pro příště. Nepěstuj za oknem ani v substrátu a určitě by snesly větší květináče :) |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od groover
Ahoj, po dlouhé době nějaký problém :(....... Kroucení listů , Na každém vrcholku se kroutí lístek viz foto....už je to asi měsíc....stříkl jsem to proti obalečům a nezabralo, i když lístek rozbalím nic v něm není vidět....žádný znatelný škůdce....prosím, kdo ví, poraďte ! Jo a má to pouze jedna kytka, ostatní v pohodě. Díky moc ! |
Problém bych nehledal, spíše mutace, mělo by se to stranit samo. |
|
|
Ruprecht |
Původní příspěvek od Bárt
Problém bych nehledal, spíše mutace, mělo by se to stranit samo. |
Prd mutace, toto se ti udělá když je kytka nastartovaná kvést a prodloužíš ji periodu...když jsem eště neměl vychytané zatemňování, tak se mi to stávalo často, chytne to jedno max. 2 patra a pak už to jede pěkně..ničím to nestříkej nic nedělej, je to mechanická záležitost :-) |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od Ruprecht
Prd mutace, toto se ti udělá když je kytka nastartovaná kvést a prodloužíš ji periodu...když jsem eště neměl vychytané zatemňování, tak se mi to stávalo často, chytne to jedno max. 2 patra a pak už to jede pěkně..ničím to nestříkej nic nedělej, je to mechanická záležitost :-) |
Jasně, jenže to má venku měsíc a dělá mu to jen jedna kytka. takže stres ze změny fotoperiody jsem přeskočil, ale jak píšu, srovná se to samo. |
|
|
groover |
Díky..... taky bych to viděl, na tu mutaci..... taky jsem kdysi četl tady někde, že podobně vypadá virové onemocnění, přenáší to nějaký hmyz, a pak se to takhle kroutí, a když to nevyléčíš tak máš pak křivy pálky...co takhle nějaké antivirotikum, nemáte někdo zkušenost .... změna fotoperiody nee |
|
|
Ms. Herb |
myslím že nemocný to neni, na fotkách vypadaj že jim nic neschází.. a já s tim loni nic nedělala, samo to přestalo, a hlávky křivý nebyly:) jestli je to jen na jedný kytí a můžeš si dovolit jí "obětovat" :) tak si s tim nelam hlavu, a pozoruj to z úkrytu:D |
|
|
groover |
a mělas to takhle přesně zkroucený do šneka ? Vždy jeden lístek, ten nejmenší na kraji, ostatní jsou v poho...on je i tak divně rostlej jako jen na jednu půlku... |
|
|
Ms. Herb |
jop jop, úplně to samé...škoda, loni sem nefotila, ale dělalo to tak na 4 nově narostlých patrech,vím že jen na pravé půlce rostliny:D ale řekla bych že sem měla kytí starší než ty teď,a jak to začalo kvést, tak v poho, ani už sem tyhle listy později nenašla:D |
|
|
Ruprecht |
fakt nemá cenu špekuloat je to jen periodou, vím o čem mluvím, nejseš jediný komu kytky blázní letos... Byla delší zima, pak bylo dlouho hnusně (zataženo) na jaře furt chcalo, takže kytky dlouho stály, pak najednou pařáky jak zmrd nejseš jediný komu zareagovaly blbě, podívej se třeba na out od Medvědbrtníka v out galerii, ten má trochu jiný problém, protože měl kytky už větší ty bojujou s přepínačkou trochu jinak..já mám taky doma problém se dvěma kytkama a představ si že mám 5 řízků stejného fena vedle sebe a dělají to jen 2..
to že to dělá jen jedna kytka může být fenem a nebo taky jen tím, že zrovna na tuto míň svítí (je v zákrytu)...taky mi to nikdy neudělaly všechny kytky,ale jen pár jedinců...
Udělejte si pokus abyste si ověřily, že nemelu hovna - začněte teď zatemnňovat třeba týden nebo 10 dnů nějakou kytku ta hodí blizny, pak se na to vyserte se zatemňováním přestaňte a udělají toto (celý proces bude trvat 3 týdny což by i vysvětlovalo že už je máš venku měsíc)
nikdy neradím o čem vím prd, ale tady jsem si jistý nabeton, každopádně fakt o nic nejde kytka pojede normálně...klidně ten konec i šmikni a už se ti to na kytce neobjeví
zatemňuju bez přestávky od roku 2005, od roku 2009 vždy minimálně 30 kousků (letos jsem dneska právě ve 40tém dnu) |
|
|
Kiddnaped |
Ahoj všichni už jsem tu byl několikrát a už mě to vážně děsí Nasadil jsem větší hnojky o 20% od ( AH ) teplota den 28 noc 23 vlhkost den: 55 noc 65 ( ze včéra na dnešek tam bylo 85 % :D, protože jsem neotevřel okno a nevětralo se ale snad se nic nestalo dnes už je to normál ), stále se mi zdá že kytky jsou zase opět na růstu nebo to už není normální, stále se asi táhnou přitom dobu svícení dodržuji, dokonce jsem dal 2 další vrstvy na okno takže už tam mají tmu když jí mají mít.. to znamená nic není vidět když zasebou zavřu, listy jsem vyřešil ( odpadávají v důsledku květu, to jest žádný problém dnes jsem chtěl vyfotit ty vršky jak se vytáhly proto je sem přikládám + jsem na fotkách objevil opět VRCHNÍ LÍSTEČKY se ZBARVUJÍ OD STŘEDU JAK JE VIDĚT JE TO JEN NA UPLNĚ TĚCH NEJVRCHNĚJŠÍCH, není to zase tím že jsem nasadil větší hnojky ? Také jsem našel malé konečky některých lístků mají jiné zbarvení a mají tendenci se kroutit nahoru to vyfocené nemám, no posudtě sami co stím mám udělat holky jsou na 50 dni kvetení, takže nevím jestli budou už ready na čistou vodu ( flushing ), jelikož mi tam vyrašili ty vršky co snimi ? Ufiknout ? pomůže to , neprodlouží se mi květenství ? PRosím.. už se to protahuje vážně dlouho už to dávno mělo být :D odpovědi sem a PM uvítám díky :-) |
|
|
Bárt |
fakt nemá cenu špekuloat je to jen periodou, vím o čem mluvím, nejseš jediný komu kytky blázní letos... Byla delší zima, pak bylo dlouho hnusně (zataženo) na jaře furt chcalo, takže kytky dlouho stály, pak najednou pařáky jak zmrd nejseš jediný komu zareagovaly blbě, podívej se třeba na out od Medvědbrtníka v out galerii, ten má trochu jiný problém, protože měl kytky už větší ty bojujou s přepínačkou trochu jinak..já mám taky doma problém se dvěma kytkama a představ si že mám 5 řízků stejného fena vedle sebe a dělají to jen 2..
to že to dělá jen jedna kytka může být fenem a nebo taky jen tím, že zrovna na tuto míň svítí (je v zákrytu)...taky mi to nikdy neudělaly všechny kytky,ale jen pár jedinců...
Udělejte si pokus abyste si ověřily, že nemelu hovna - začněte teď zatemnňovat třeba týden nebo 10 dnů nějakou kytku ta hodí blizny, pak se na to vyserte se zatemňováním přestaňte a udělají toto (celý proces bude trvat 3 týdny což by i vysvětlovalo že už je máš venku měsíc)
nikdy neradím o čem vím prd, ale tady jsem si jistý nabeton, každopádně fakt o nic nejde kytka pojede normálně...klidně ten konec i šmikni a už se ti to na kytce neobjeví
) |
Ok, souhlasím, je to prostě zdravé. Prostě si ta příroda dělá co chce a s tím se musí počítat.:beer: |
|
|
groover |
Ok, díky, jsem jen rád, že to nemusím řešit...nicméně blbě jste to pochopili...kytku nemám venku měsíc, ale minimálně 2 měsíce, začla to dělat před měsícem....jinak svítí na ní nejvíc ze všech.. a není to z řízku ale ze semínka (Royal Moby)...takže žádná náhlá změna fotoperiody nebyla... |
|
|
Dr.Bobby |
Ahoj chtěl bych jsem se zeptal jestly holkám nechybí N, nějak ze žloutly, dnes jsem jim dal Bbizz grow 2ml/L.
WR hnojeno biobizz bloom a top max 2ml/2ml 1L. 1x týdne.
Teplo den 23.8 - 25.2 °C 36%
Noc 20-22 °C 55%
Dál bych se chtěl zeptat jak často hnojit, mohu 2x tydně,každé zalití nebo to budu zbytečně zasolovat. Nechtěl bych aby to bylo cítit na chuti a bolela z toho hlava. |
|
|
Dr.Bobby |
Postihuje to starší listy |
|
|
Spronty |
Ahoj, mám problém s listy.
Jedná se o No name ze semene, jel v canna terra seed mix + perlit, dnes jsem přesadil do zahradnického substrátu B smíchaný s trochou hoven od andulek.
Hnojil jsem plagronem alga grow množstvím podle výrobce. pH nevím
Zalévá buď déšť, nebo já s odstátou vodou.
Foto listu |
|
|
yabasta |
ahoj potreboval bych poradit co je za problem
-odruda rezy OG KUSH
-lampa sodik 150W uz prepnuto na kvet
-hnojiva jungle in da box
-medium kokos
stale honjim na rust mam prepnuto 5den,
trochu mi blblo PH pri posledni zalivce bylo PH 5.4 (zacal jsem zalivat destovkou a kdyz namichym hnojiva tak to hrozne sletelo dolu cekam na PH UP)
EC 1.7 destovka mela 0.0
tak jsem to dnes zalil PH6.1 ec 1.1
budu rad za radu |
|
|
Dr.Bobby |
Listy jsem ostřihal, přidal N a jedou zas ok. 12 den květu |
|
|
Dragoonko |
Prosim poradite :( stale zltnu a hniju listy.
Uz dva tyzdne som nedal ziadne hnojivo a stale to pokracuje... cim to moze byt ???
Mataro blue
Dakujem |
|
|
Gorzan |
A hádej proč to tak asi žloutne? :einstein: :(
Původní příspěvek od Dragoonko
Uz dva tyzdne som nedal ziadne hnojivo a stale to pokracuje...
Dakujem |
Že by jí chyběl dusík? Asi určitě, když chce růst a ty ji jen vyplachuješ a nedáš jí najíst :rejp:
Už před tím ta fotka a tvá stejná otázka, asi jsi jí dával málo u před tím a nakonec jí to setneš úplně.
Nedostatek dusíku, nic jiného. Kdybys pěstil venku, řekl bych ti, prorostly ti kořeny do původní zeminy, v tomto případě není co řešit. Dej jí najíst a ještě bych ji přesadil do většího ..... třeba kýble
|
|
|
Smart |
Ahoj,dnesk jsem kontroloval kvetiny a na dvou sem našel nějaký podivný dírky,co to může bejt? Svilušky nebo něco? Prosím poradte... |
|
|
Creed |
Řekl bych že třásněnky, vem na to pesticid... |
|
|
scene |
čau lidi prosím dnes se mi na listech objevily divné flíčky,začíná to nenápadně viz 1.foto ale hodně se to šíří
jsem cca ve 20 dnu květu,dvě zálivky (zálivka obden) jsem prolil jen odstátou vodou s enzymy a další (předevčírem) jsem hnojil Alga Bloom + Vita Race + Enzymy,ph držím stále okolo 6,3
Fleky se objevily až dnes
co to může být prosím poradte kdo máte nějakou zkušenost budu velice vděčný :) |
|
|
roden |
nevite cim by to mohlo byt ? teplotou ec ani ph to neni. |
|
|
Salatos |
nejedeš metrop kámik jak to s nima přepálí tak to pak takhle u něj vypadá |
|
|
roden |
ano metrop- koncim s nema ( ne k vuli tomuto) |
|
|
scene |
zdarec groweři
objevil se u mě menší problém s listy a takl se obracím na zkušené :)
na listech se začly objevovat malé flíčky,nejdřív to bylo nenápadně pak to začlo postihovat celý list.je to jen na listech na horní části rostliny.začíná to od kraje a postupuje skrz celý list,ketrý pak začne od špičky usychat a kroutit se nahoru.hnojím Alga Bloom od Plagronu dle tabulek.zálivku provádím obden,nebo jednou za 3 dny,podle toho jak rychle hlína proschne.pH 6,2 - 6,5.objevilo se to v době kdy jsem dvě zálivky proplachoval jen holou vodou + enzymy.pak jsem dal Alga Bloom + Vita Race a druhý den se objevily ty fleky.prosím poradte budu vám vděčny děkuji :) |
|
|
Re-Devil |
Kucíííí a Holky... řekněte mi prosím vás že takhle přesně vypadaj listy když to člověk přepálí s hnojkama žejo ? :) a nebo je to zkrz vysoký Ph a zablokovanej Dusík? ...děkuji za odpověd |
|
|
kentus_ |
Zdravím všechny growery,
Mám už asi 14 dní problémy s listy. Začaly pomalou žloutnout (od spodu) až postupně začíná žloutnout celá rostlina. Jedná se o autoflowering od Dinafemu - RoadRunner #2. PH si hlídám a hnojím "dutch formula advanced hydroponics". Rostlina je pomalu před sklizní, takže mě to se*e o to víc :-/. Předem díky za radu
|
|
|
Ruprecht |
Původní příspěvek od kentus_
Zdravím všechny growery,
Mám už asi 14 dní problémy s listy. Začaly pomalou žloutnout (od spodu) až postupně začíná žloutnout celá rostlina. Jedná se o autoflowering od Dinafemu - RoadRunner #2. PH si hlídám a hnojím "dutch formula advanced hydroponics". Rostlina je pomalu před sklizní, takže mě to se*e o to víc :-/. Předem díky za radu
|
ty vole kentus, kua to je přece normální, když kytky dozrává bere si zbytky energie z listů a ty žloutnou, protože už stejně nebudou potřeba, je to normální, běžný jev, to klidně zhul a neřež pytloviny voe :-)))) |
|
|
kentus_ |
ty vole kentus, kua to je přece normální, když kytky dozrává bere si zbytky energie z listů a ty žloutnou, protože už stejně nebudou potřeba, je to normální, běžný jev, to klidně zhul a neřež pytloviny voe :-)))) |
Takže se určitě není čeho obávat? Omlouvám se, jedná se o moje začátky, takže se stále něčemu učím :D díky :) |
|
|
guarana |
Caute,dnes sme na niektorych outdoor rastlinach nasli toto. Bohuzial PHcko nemame zmerane. Mate niekto nejaku radu prosim? |
|
|
Woskowic |
Zdarec Lidi.
Druhým rokem zkouším na balkoně pěstovat pár kytek, loni se mi to celkem povedlo, nicméně letos mám z jednou kytkou velké problémy na nekonečné téma Rezavé fleky na listech.
Podle spousty příspěvků jsem i dohledal, co by to mohlo být, ale nikde jsem nenašel jasnou odpověď, jak tomu pomoci..
Přelétá není, užívá si skoro 40l květináč, substrát klasika-pelargonie, hnojím Plagronem cca 3 ml/ 1L do skoro každé zálivky. Vodu mám na balkoně ve 30L kbelíku odstátou Cca 7 dnů. Po 7 dnech PH zhruba na 7,7- srážel jsem trochou octu na 6,5. V 0,7 L sklenici naložené 2 kuřince, odstáté ve vodě 3-6 týdnů. Tohoto "vývaru" přilévám Cca 3 Ml /1 l.
Všechny kytky pěkné, mimo jiné i Automat-foto pak přiložím.
Takže: Jednoznačná a nejúčinější pomoc pro rezavé fleky na listech, listy se kroutí pod sebe a do 3 dnů jej lámu.
Dík za pomoc. W. |
|
|
ssmokyy |
Zdravím mám problém předevčírem sem si privezl prcky a uz se ktoutej ze spodu sem nasel cerne tecky sem tam tak sem to vistrikal plant vitality plus bac ale nevim jestli to muze mit spolecnr stim krouteni spicek diky za pomoc http://www.imghosting.cz/images/1220130720_184327.jpg |
|
|
MajklRyder |
Zdarec groweři
Zpozoroval jsem změnu na 1 kyti je to AF Easy Bud,hlina light mix,hnojiva bio grow na růst,potřebuju poradit zda je to OK nebo kytku nejak ošetřit ....
předem dík za odpovědi :) |
|
|
donf123 |
zdravím potřeboval bych poradit mám kytky 2 týdny hlína light mix
v noci 22 ve dne 28 klasický perioda 16/8 nehnojím zatím ph 5,9-6,2
a na spodních listech se mi začíná objevovat toto a pomalu to pokračuje ... |
|
|
kentus_ |
Zdar groweři,
Zdá se mi že mi kytka zažíná nějak pomalu žloutnou směrem od středu, nevíte co s tím? Díky za pomoc ! |
|
|
dr. sklenenka |
Zdravím všechny pěstitele, obracím se na vás s prosbou o radu. Mám v růstu 5x Jack Herrer.
Ještě před pár dny (4) vypadali čile k světu, viz foto. Dnes jsem přišel k bráchovi na kontrolu a 3 kytky jsou hodně povadlé.
Přemýšlím čím to může být. Substrát plagron batmix. Hnojivo je z nějakých slepičinců - přidávám hrneček až dva zálivky (dostal jsem darem), 5l květníky. K tomu jednou týdně phytamin 5ml, dosud žádný problém.
Před 2 dny bratr aplikoval phytamin, ale nevím jestli to nepřehnal a nepřipravil koncetrát špatně. Může to být tím? Děkuji
foto před 4 dny kdy se kytky ještě měli čile k světu |
|
|
dr. sklenenka |
tady už jsou fotky povadlých kyti (povadle jsou jen 3, ty uprostřed) |
|
|
dr. sklenenka |
ještě jedna |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od dr. sklenenka
tady už jsou fotky povadlých kyti (povadle jsou jen 3, ty uprostřed) |
No tak jestli nejsou suchy , tak jsou prelity , píchni prstem do substratu tak cm a půl a jestli je tam mokro tak je nech vyschnout více to nezlejvej , jestli jsou na suchu tak budou lehky kvetniky tak je zalej .
Původní příspěvek od kentus_
Zdar groweři,
Zdá se mi že mi kytka zažíná nějak pomalu žloutnou směrem od středu, nevíte co s tím? Díky za pomoc ! |
No kdyz roste novej kus kytky , od stredu tak je lechce svetlejší , to je normal , kdyz to odrůsta tak to ztmavne , kdyby ne , pridej dusik , ale lehce je to jeste maly , cau Hlava |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od krokodil
caute co stym |
Nic fleky od nejakyho postriku , nic jineho tam nevidim,,.... |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od MajklRyder
Zdarec groweři
Zpozoroval jsem změnu na 1 kyti je to AF Easy Bud,hlina light mix,hnojiva bio grow na růst,potřebuju poradit zda je to OK nebo kytku nejak ošetřit ....
předem dík za odpovědi :) |
Jo to ti ji neco okousalo , jestli je to na jednom listu tak ho urvi a neřeš to . Kdyby ne dej vedet . |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od donf123
zdravím potřeboval bych poradit mám kytky 2 týdny hlína light mix
v noci 22 ve dne 28 klasický perioda 16/8 nehnojím zatím ph 5,9-6,2
a na spodních listech se mi začíná objevovat toto a pomalu to pokračuje ... |
Tak to zkus trochu prihnojit dusikem , pH klidne kolem 6,5 uvidis , dej vedet jak to pokracuje . |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od ssmokyy
Zdravím mám problém předevčírem sem si privezl prcky a uz se ktoutej ze spodu sem nasel cerne tecky sem tam tak sem to vistrikal plant vitality plus bac ale nevim jestli to muze mit spolecnr stim krouteni spicek diky za pomoc http://www.imghosting.cz/images/1220130720_184327.jpg |
Ty cerny tecky tam nevidim , ale ty listy to se mi taky ted stalo prehnal sem to s koncetraci chemky v postriku a takhle mi to sezralo a zkroutilo novy listy na klonech i na mutrach , normalne to tam nech a ono to odroste az nad tím budou aspon tri čtyri novy patra tak je orvi at se na nich nedela plíseň . |
|
|
kentus_ |
Ještě jednou zdravím,
Nafotil jsem další fotky, protože se mi ta kytka furt nějak nezdá. Celá ještě víc zežloutla + spodní lístky zažínají pomalu uvadat + konce některých lístků začínají hnědnout. Přelitá se mi kytka nezdá a ještě jsem ji nezačal hnojit, že by hodně slunce, připadá mi jako spálená? Předem ještě jednou díky za odpověď |
|
|
|
Zdravim, nevedel by nekdo, co je toto za problem?
Je to outdoor na sumave, bez hnojiv. Odrudy ruzny mix, od autoflow pres feminy az po regulary. Tyto symptomy na vsech kytkach.
Ja to tipuji:
Foto 1: nedostatek fosforu
Foto 2: msice
Diky za kazdou radu, nevim jak se toho zbavit a rozrusta se to. |
|
|
orechovnik |
Mam problem s jednou rastlinou, vsetky ostatne su v pohode a vssetky maju rovnake podmienky, rovnaka hlina, rovnake davky hnojiva a vody. Bohuzial nemam fotku. Pokusim sa to teda aspon opisat. Vacsie starsie listy zltnu a zo stredu hnednu. Novsie maju v strede ako keby priecne pozdlz celym listom taku ciernu stopu. Neviete cim by to mohlo byt?
Dop. nechcel som zalozit novu temu, presunte to prosim |
|
|
nepleH |
Kentus o ktorej si ju zalieval, a akou vodou? Môže byť že ak bola zaliata studenou vodou na obed tak korene utrpeli tepelný šok. Ale to je len dohad. |
|
|
kentus_ |
Původní příspěvek od nepleH
Kentus o ktorej si ju zalieval, a akou vodou? Môže byť že ak bola zaliata studenou vodou na obed tak korene utrpeli tepelný šok. Ale to je len dohad. |
Zalil jsem ji naposledy asi před 2 dny odstátou vodou, takže byla tak akorát. Nemyslím si, že by to byl tepelný šok. |
|
|
AceOnTheRiver |
co to je? len mi nehovorte ze to je hermafrodit lebo zinfarktujem ;/ |
|
|
Ms. Herb |
to sou jak já říkám "masíčka":D je to jen obal na bliznu,určo to má odbornej název,ale...:D utrhni a koukni jestli v tom neni semínko, když nee, tak to neřeš, to je ta kýžená "zelená hmota" :) že? |
|
|
salamist& |
ahoj, také mám problémy s listy...nevím zda-li jsou přehnojený nebo přelitý - možná obojí? poraďte prosím...
žloutnou od spoda...teplota 28°C den , cca 22°C noc...PH 5,8..
používám trojsložku AH + pridávám bigbud... |
|
|
benjichaouat |
Původní příspěvek od salamist&
ahoj, také mám problémy s listy...nevím zda-li jsou přehnojený nebo přelitý - možná obojí? poraďte prosím...
žloutnou od spoda...teplota 28°C den , cca 22°C noc...PH 5,8..
používám trojsložku AH + pridávám bigbud... |
Celou kytku vyfot, takhle ti nikdo nepomuze. |
|
|
salamist& |
Původní příspěvek od benjichaouat
Celou kytku vyfot, takhle ti nikdo nepomuze. |
vyfoceno...posílám, děkuji |
|
|
salamist& |
+ ještě se děje todle....ale to zřejmě díky spolupráci těch malích lezoucích ssss...na které se chystám zítra - bioolem.... |
|
|
Tarabisko |
Ahoj, zo dňa na deň sa na tejto kytičke objavil biely povlak so žltými okrajmi. Vedel by niekto čo to je ?
|
|
|
prysk |
Zdravim, todle se mi stalo během 2 dnů na jedné kytce - dutch dragon,ostatní WW,WR,OB jsou v pohodě.
Ještě bych doplnil, že jedu hydro klasik AH trojsložku,ale minulej tejden jsem byl nějak mimo a vim, že dostaly o dost víc bloomu do zálivky,a tadle kytka je hrozně napřed,oproti ostatním. Tak mě napadlo,jestli se jí ten bloom nelíbil, že se tak rozjela a ted ji nechybí.
Kytky jsem nechal prolejt 10 min čistou vodou.
Prosim o další nápad, co by to mohlo bejt. |
|
|
Bylinkář |
Ahoj,
na kytkách mi začaly bělet listy od středu.
Nevíte, co by to mohlo být?
Jde o Cream Caramel od Sweet Seeds -> kytky jsou staré cca 2 měsíce.
Jsou zasazené v GrowMixu a jsou ve skleníku.
Objevilo se to zatím jenom na několika listech, ale chtěl bych to podchytit.
Mám podezření, že se může jednat o nedostatek Manganu, anebo Železa (viz přehled: http://grower.cz/forum/image.php?at...57795&size=full).
Předem díky za rady!
Peace |
|
|
teatree |
Zdar všem, doufám že se to tu neobjeví víckrát, nějak mi nešel vložit dotaz.
K věci. Na obou nejspodnějších listech jedné květinky se objevilo toto, přisuzuju to buď přehnojení nebo nějaká plíseň.PH v pořádku, EC zálivky okolo 1.0, substrát mírně předhnojen. Jedná se o indoor, stáří 14 dní. Za každou radu díky.Č. |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od Bylinkář
Ahoj,
na kytkách mi začaly bělet listy od středu.
Nevíte, co by to mohlo být?
Jde o Cream Caramel od Sweet Seeds -> kytky jsou staré cca 2 měsíce.
Jsou zasazené v GrowMixu a jsou ve skleníku.
Objevilo se to zatím jenom na několika listech, ale chtěl bych to podchytit.
Mám podezření, že se může jednat o nedostatek Manganu, anebo Železa (viz přehled: http://grower.cz/forum/image.php?at...57795&size=full).
Předem díky za rady!
Peace |
Hele, řekl bych, že to je příliš vysokou teplotou. |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od teatree
Zdar všem, doufám že se to tu neobjeví víckrát, nějak mi nešel vložit dotaz.
K věci. Na obou nejspodnějších listech jedné květinky se objevilo toto, přisuzuju to buď přehnojení nebo nějaká plíseň.PH v pořádku, EC zálivky okolo 1.0, substrát mírně předhnojen. Jedná se o indoor, stáří 14 dní. Za každou radu díky.Č. |
Čeče, něco podobného se mi na nejspodnějších listech objeví při každém pěstování. A nikdy jsem to neřešil. Možná budu žvanit, ale já to přisuzoval třeba tomu, že občas ty nejspodnější listy při zalévání postříkám hnojivem. Ale jak říkám: Když se to týká pouze těch spodních, tak to neřeším. |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od prysk
Zdravim, todle se mi stalo během 2 dnů na jedné kytce - dutch dragon,ostatní WW,WR,OB jsou v pohodě.
Ještě bych doplnil, že jedu hydro klasik AH trojsložku,ale minulej tejden jsem byl nějak mimo a vim, že dostaly o dost víc bloomu do zálivky,a tadle kytka je hrozně napřed,oproti ostatním. Tak mě napadlo,jestli se jí ten bloom nelíbil, že se tak rozjela a ted ji nechybí.
Kytky jsem nechal prolejt 10 min čistou vodou.
Prosim o další nápad, co by to mohlo bejt. |
Spíš hádám na nedostatak fosforu nebo draslíku. Nebo blbé PH, které té kytce brání tyhle živiny vstřebávat. |
|
|
Ray.Wost |
ČEST PÁNOVÉ...Mám takový dotaz k zamyšlení...
Vyměnil jsem folii diamond na folii ORCA (bílá, dle testů nejlepší), mám box o výšce 160cm (90x90cm šířka), odtah 275m/h na něm pachový filtr. Přítah pouze pasivní (otvory ve spodní části boxu). Měl jsem občas problémy s vysokou teplotou, ale vždy jsem to nějak vyřešil, nikdy nic podstatného.
Po výměně folie za ORCA tam po nasazení 400W lampy (cca 10dní po přepnutí, před tím jedu 250W) mi rostliny nahoře zežloutly. Uprostřed nejvíc a v rohách boxu také, je to jasné přesvícení (spálení světlem). Lampu jsem dal cca 35cm nad vrychy a stejně mi přijde, že to pořád pálí, teplota nad vrchy se mi šplhá až na 35stupňů ;(
A teď otázka..Jak to vyřešit? Nasadit na ty horké dny zase 250W (nemůže to kytka vzít nějak zle? (27dní na květu).. Nebo mám nasadit aktivní přítah vzduchu (mám doma cca 80W přítah)?
Přijde mi, že ani ty palice nerostou tak rychle jak by měly. Nyní dávám Alg-A-Mic, abych jim přispěl něco dobrého, občas enzymy a mezitím dávám od BioBizz Bloom a TomPax (Jedu to v hlíně). Dokonce jsem pořídil HeatSheald, ale jen mi nažloutl zbytek - po celé ploše.. HetaSheald tedy funguje na rozvod světla dobře, ale pořád to moc pálí!!! ;( - kytky jsou roztahané ve SCROGU.
Nějakou radu, jak to trochu stáhnout? Dát zpět 250W lampu, nebo přítah? Nebo jiný nápad? Díky moc ... Je třeba foto?
Pomoc pánové, pomoc ;o)) |
|
|
Connoisseur |
čau Ray.Woste
1. ten ventilátor to neutáhne... je moooc vedro.
2.dej lampu výš... min 40cm....
3.nepíšeš, kdy svítíš... ideální je svítit v noci. (např. 22:00-10:00)
4.předpokládám, že máš rozhněcí ventilátor.
ať se daří |
|
|
Ray.Wost |
Děkuji moc za odpověď..Lampu už výš nedám, zkusím posunout výbavu (filtr a 'UFO) a dát to výš (dosvítí pak lampa ?)
Svítím od 17ti hodiny (abych na tom mohl pracovat, ale by byla to chyba, měl jsem to dát tak od 8-mi, když je léto)
Ventilátor mám celkem silný HoneyWell. Je mi jich fakt líto, navíc se mi zdá, že na 27den květu jsou palice malé ;(
A co myslíš(te) o té výměně lampy za 250W ? Beru to jako poslední řešení, ale možná by bylo lepší méně lumenů a větší tepelnou pohodu kytek... možná by to ta ORCA folie a HeatShield dobře rozvedly po místnosti.. |
|
|
KOSMEJ |
Původní příspěvek od Ray.Wost
Děkuji moc za odpověď..Lampu už výš nedám, zkusím posunout výbavu (filtr a 'UFO) a dát to výš (dosvítí pak lampa ?)
Svítím od 17ti hodiny (abych na tom mohl pracovat, ale by byla to chyba, měl jsem to dát tak od 8-mi, když je léto)
Ventilátor mám celkem silný HoneyWell. Je mi jich fakt líto, navíc se mi zdá, že na 27den květu jsou palice malé ;(
A co myslíš(te) o té výměně lampy za 250W ? Beru to jako poslední řešení, ale možná by bylo lepší méně lumenů a větší tepelnou pohodu kytek... možná by to ta ORCA folie a HeatShield dobře rozvedly po místnosti.. |
Zejména bys měl tu světelnou periodu posunout od 20:00 do 8:00.
Edit: A možná lépe od 21:00 do 9:00 (to už se večer ochladí - a ráno ještě není vedro) |
|
|
fiste |
Potřebuješ aktivní přítah na dně skříně s co nejchladnějšim vzduchem a odtah od stropu skříně. Jestli používáš heat-shield, nefoukej na něj větrákem, ale snaž se co nejvíc podpořit pomalý stoupavý proudy teplýho vzduchu ve skříni. Ten se pak kytek ani nedotkne a bude odsávanej od stropu skříně. Větráčky na rozhánění vzduchu dej pod kytky a taky je nasměruj ke stropu (nebo proti přítahu, jestli máš jeden silnější). Kytky tak budou mít pořád dost čerstvýho vzduchu. Jestli máš možnost odvádět ten teplej vzduch z odtahu do jiný místnosti nebo ven, udělej to.
Původní příspěvek od Ray.Wost
...
A co myslíš(te) o té výměně lampy za 250W ?
... |
Máš hodně nízkou skříň, co dát to ufo ven, případně i pacháč? 250W je fakt poslední řešení. |
|
|
Hy3nA |
Původní příspěvek od salamist&
+ ještě se děje todle....ale to zřejmě díky spolupráci těch malích lezoucích ssss...na které se chystám zítra - bioolem.... |
to jsou svilušky a docela jich tam bude dost, hodně štěstí s bioolem,ale možná budeš muset použít i něco vražednějšího |
|
|
Connoisseur |
Svítím od 17ti hodiny (abych na tom mohl pracovat, ale byla to chyba, měl jsem to dát tak od 8-mi, když je léto)
[/B] |
Když jim to teď posuneš před pátou hodinou(před rozsvícením) na později(do devíti je pořád vedro... větší než v devět ráno), třeba na devátou či desátou, kytkám to vadit nebude, jen budou mít o tři-čtyři hoďky delší noc. Vadilo by, kdybys jim prodloužil den.
Na 250-ku se vyprdni, zkus zabojovat se čtyřkilem. A taky ber v potaz, že teď jsou teploty extrémě vysoko, takže bude líp(snad).
Ať to chladí. |
|
|
teatree |
Původní příspěvek od KOSMEJ
Čeče, něco podobného se mi na nejspodnějších listech objeví při každém pěstování. A nikdy jsem to neřešil. Možná budu žvanit, ale já to přisuzoval třeba tomu, že občas ty nejspodnější listy při zalévání postříkám hnojivem. Ale jak říkám: Když se to týká pouze těch spodních, tak to neřeším. |
Díky, uklidnil jsi mě, bál jsem se hlavně nějaký plísně a nechtělo se mi jí stříhat listy;) |
|
|
ar45az |
Tak taky pridavam jednu White Russian , vsechny stejne podminky od zacatku do ted , hnojeno biobizz grow, byvaly kompost, uz od prvnich listku byla takova zaostalejsi s divne tvarovanymi listy.
Podle me jednoznacne genetika, ostatni kytky ze stejneho paklu se 100% stejnymy podminkami sou nadherne bez vady...
Ale tak hodim to sem co vy na to ? |
|
|
Connoisseur |
Původní příspěvek od ar45az
Tak taky pridavam jednu White Russian , vsechny stejne podminky od zacatku do ted , hnojeno biobizz grow, byvaly kompost, uz od prvnich listku byla takova zaostalejsi s divne tvarovanymi listy.
Podle me jednoznacne genetika, ostatni kytky ze stejneho paklu se 100% stejnymy podminkami sou nadherne bez vady...
Genetická mutace.... bych řekl. |
|
|
Bobek |
Dobré odpoledne
Mám tu menší problém s listovím osazenstva mých pár skrovných latifundií.
Sázel jsem do Substratu pro pelargonie, který jsem vylepšil o granulované NPK.
Hnojil jsem na počátku Rootfastem od Ata, doplnil později Hoštivickýma kapalnýma bobechama, Atazymem, postřykem Vita Race od Plagronu ( údajně stejné jako starý Phytamin ) a zhruba před 2 týdny jsem si udělal radost a pořídil si TNT Complex od Hesi. Kytky rostou vcelku hezky, vše se větví etc.
Květníky = 40l dělnická vědra.
K věci : potýkal jsem se s nějakým hmyzem, který jsem pořešil Bioolem, pak nějaká ta plíseň jako následek období dešťů, která byla zpacifikována Previcurem a teď, ač se spoustě kytkám, o které se starám naprosto stejně, daří dobře, se vyskytl problém s listy.
Trochu mi žloutnou a především se na nich vytváří hnědé fleky. Tímto problémem je zasáhnuto pouze malé procento rostliny, jak spodní listy tak i listy ze středních a vyšších částí.
|
|
|
Bobek |
Ještě takový dodateček.
Ty listy jsou trochu zvalchovaný, protože jsem je táhl v batůžku v tomhletom nechutném pařáku.
Odrůdy : LSD, Pineapple Chunk, Liberty Haze ( zasažena nejméně ), mírný výskyt také u řízku odrůdy Ice.
Předem děkuji za pomoc |
|
|
ar45az |
Původní příspěvek od ar45az
Tak geneticka se mi to taky jevilo, ale ted sem se dostal na misto v lese, a zacala mi delat jedna kytka uplne to same a to je jina genetika i jine podminky ... tak ze by mela stejnou genovou indispozici-? |
|
|
stara_baterka |
Prosím nevíte někdo, co mi to ožírá? Přijel jsem na políčko po 2 týdnech a takto to vypadá. Nikde nevidím žádné brouky, ani mravence (kterým chutnají mšice)
Děkuji za každou radu |
|
|
Dolfa |
Původní příspěvek od stara_baterka
Prosím nevíte někdo, co mi to ožírá? Přijel jsem na políčko po 2 týdnech a takto to vypadá. Nikde nevidím žádné brouky, ani mravence (kterým chutnají mšice)
Děkuji za každou radu |
typoval bych Dřepčík. Malej černej brouček. |
|
|
|