Bandita |
Zdravim,
pouzil z vas niekto uz Bat guano alebo Bio supermix od Plagronu?
Neviete nahodou ako sa davkuju-aky je pomer k zmiesaniu s hlinou pri vysadzani na out?
Diky |
|
|
ital.2 |
Ahoj groweři, mám malej dotaz, mám doma komplet sadu Atami a jsem úplnej začátečník. Mám naklíčeno v RW pod 125w úsporkou a chtěl bych vědět,kdy mám začít zalejvat s hnojivem.díky za odpověď |
|
|
Pongo |
citace: |
Původní příspěvek od norbit
zdravím, používáte tu někdo hnojivo Hesi Fosfor Plus, nebo máte s tim hnojivem nějaky zkušenosti? Rozhoduju se mezi timhle hnojivem a Biobizz bloom. |
.... Hesi FP je doplňkové hnojivo, které se používa s hnojivem na květ... Mohl by jsi to aplikovat dohromady s tim BioBizz bloom.... koupil bych ten BioBizz bloom ... a v případě, že by kytky měly příznaky toho, že májí málo fosforu nebo draslíku tak koupit tu Hesinu ... |
|
|
Pongo |
Původní příspěvek od ital.2
Ahoj groweři, mám malej dotaz, mám doma komplet sadu Atami a jsem úplnej začátečník. Mám naklíčeno v RW pod 125w úsporkou a chtěl bych vědět,kdy mám začít zalejvat s hnojivem.díky za odpověď |
Cau...
začal bych nejdřív po druhém týdnu... zatím jím dávej něco na kořínky.... prevenci proti chorobám a škůdcům ... např. root stimulator.... podporuje to růst kořínků a celkově kytka zesílí.... |
|
|
kidos |
Čaute.
Kúpil som hnojivá CANNA, má s nimi niekto skúsenosti? |
|
|
senzaa |
zdravim ma nekdo skusenost s hnojivem jmenem flower dragon ??? |
|
|
Marselos |
Čus hoší mám dotaz když budu chtít hnojivo od Plagronu stačí jedna ta lahev nebo by se to melo nejak kombinovat ?např: když budu chtít Plagron Alga Grow tak musím koupit i PLAGRON ALGA - bloom nebo jak je to? poradte s Plagronem diky moc pokud možno co nejdřv |
|
|
Marselos |
???????????????????????????????????????????????????????????????? Dík :-) |
|
|
kola666 |
ALGA GROW pouzivas v rastovej faze , a BLOOM je na KVET ! chapeš ? |
|
|
Marselos |
Jo dík myslel jsem si to |
|
|
prysk |
Potřebuju radu, mam doma na květ zakoupen Alga Bloom a ještě bych chtěl něco z tohodle:
REPRO FORTE
GREEN SENZATION
B-CUZZ BLOOMBASTIC
TOP MAX
FLOWER DRAGON
-co by jste doporučili v poměru "cena/výkon" a co můžu mixovat s Alga Bloomem.
DíkY |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od prysk
Potřebuju radu, mam doma na květ zakoupen Alga Bloom a ještě bych chtěl něco z tohodle:
REPRO FORTE
GREEN SENZATION
B-CUZZ BLOOMBASTIC
TOP MAX
FLOWER DRAGON
DíkY |
Hele celkově mi tydle věci přijdou jako taháky na prachy za celkem zbytečný hračky.
Jestli máš dobrou genetiku a dopřeješ jí dostatek toho Bloomu + Growu v květu, tak si kytky budou chrochtat, ty taky a ještě ušetříš.
Jinak v těch kombinacích by neměl bejt nějakej větší problém, hlavně jde o to aby si svoje kytky nepřehnojil.
A až dojedeš ten Bloom, můžeš prubnout ten Top Max jinak sou to celkem předražený zbytečnosti. |
|
|
HurricaneGeorge |
REPRO FORTE
GREEN SENZATION
B-CUZZ BLOOMBASTIC
TOP MAX
FLOWER DRAGON
DíkY |
Tak to záleží na tom jestli chceš přímé či nepřímé hnojivo, tedy pokud to má být klasické hnojivo či nějaký květový stimulátor.
První varianta je klasický PK stimulátor, typu PK13-14, bloombastic, greensensation...
Druhá flowerdragon na začátku květu, reproforte, topmax, bcuzz bloom stimulator... |
|
|
prysk |
no to nevim :) mam prostě Alga Bloom (nevim, jestli to je klasický,nebo stimulator) a k tomu "něco".....,prostě co můžu k tomu použít.!! |
|
|
HurricaneGeorge |
no to nevim :) mam prostě Alga Bloom (nevim, jestli to je klasický,nebo stimulator) a k tomu "něco".....,prostě co můžu k tomu použít.!! |
Alga bloom ke klasické organické hnojivo, má přeci obsah prvků využitelné pro růst rostlin (nejlepší ukazatel je NPK a jeho obsah).
Plagron ve své koncepci doporučuje přídavek dalšího přímého hnojiva - PK stimulátoru od 4-8. týdne květu, pak týden proplach na vodě.
viz.: http://www.plagron.nl/Downloads/4_schedules.pdf
Akorát bych doporučil místo GreenSensation koupit daleko levnější PK 13-14. (pokud chceš tak si i přesto kup ten GS)
A pokud ti zůstanou ještě nějaké peníze tak místo květového stimulátoru kup další ofukový ventilátor, těch není nikdy dost:). Efekt u těhle přípravků se špatně dokazuje, rozdíl je opravdu minimální, důležitější u začátku jsou jiné věci a hlavně je to strašně předtažený.
Srovnatelný jako s firmou která vyrábí kachličky, ty obyčejný jednobarevný jsou levný, ty ozdobné mají o malinko vyšší náklady ale jsou brutálně předražený aby se aspoň na něčem vydělalo...
stejné jako základní hnojiva a různé doplňky...;) |
|
|
prysk |
OK,díky moc, to jsem potřeboval slyšet :) Takže bych přikoupil k tomu Bloomu to PK 13-14 a to by mělo teda stačit ne? :) Větráky na balkon nepotřebuju, fouká tam akorát a moje kytky dostavaj kouř by LST a kmínky už jsou skoro dřevěný :) |
|
|
HurricaneGeorge |
OK,díky moc, to jsem potřeboval slyšet :) Takže bych přikoupil k tomu Bloomu to PK 13-14 a to by mělo teda stačit ne? :) Větráky na balkon nepotřebuju, fouká tam akorát a moje kytky dostavaj kouř by LST a kmínky už jsou skoro dřevěný :) |
Tak to máš v klidu, já myslím že by stačilo i alga bloom (NPK 1,5-13-14), ale to bych začal používat až během srpna a až v září PK 13-14. Možná ti to bude v posledních týdnech od spodu žloutnout, to bude normální a pár listů obětuješ kvůli dobré chuti...
Nezapoměň týden před sklizní pořádnej proplach květináčů vodou.
Zcela jistě upravuj pH zálivky, jinak nemá cenu řešit hnojiva když je kytky nebudou mít jak moci přijímat.
Měj se |
|
|
prysk |
JJ, to všechno vim, jel jsem několik let indoor-hydro,a tem jsem toho moc neřešil,(prostě groow,bloom a micro a nic víc:)) ale z důvodu přestěhování a rekonstrukce bytu jsem na tom s místem tak jak sem :)
A vodu budu kdyžtak řešit potom, když se něco kytkam nebude líbit,ale zatim jsem s ní problem neměl, používám vždy min 24h odstátou a bylo to zatim v poho,i když je pravda, že ke konci vždy kytky začali odspoda žloutnout. Jinak díky moc za help |
|
|
Sionman |
Zdravim, potřeboval bych poradit. Jedu v kokosu a zalívám CANNA COCO A a B. Na podporu kvetení CANNA PK 13/14. na jejich stránkách vám vypočítají dávkování a podle nich mam to PK přidávat jen 2.týden kvetení po dobu 6 dnů. a šmitec. tak sem se chtěl zeptat, kdo tímto hnojí, jak dlouho to tam přidává? Nebylo by lepší lít to tam dýl? zkoušel někdo? příde mi to celkem jako krátká doba.. dík moc za info |
|
|
Antitalent |
Původní příspěvek od Sionman
Zdravim, potřeboval bych poradit. Jedu v kokosu a zalívám CANNA COCO A a B. Na podporu kvetení CANNA PK 13/14. na jejich stránkách vám vypočítají dávkování a podle nich mam to PK přidávat jen 2.týden kvetení po dobu 6 dnů. a šmitec. tak sem se chtěl zeptat, kdo tímto hnojí, jak dlouho to tam přidává? Nebylo by lepší lít to tam dýl? zkoušel někdo? příde mi to celkem jako krátká doba.. dík moc za info |
cau. Ja som s tym hnojil. Pridaval som to po dobu 6-9 dni niekedy medzi 30 az 20 dnom pred koncom. Ucinnost bohuzial posudit nedokazem, do kokosu som bez toho alebo s inym davkovanim nikdy nesiel.
Na flaske pisali ze sa ma pridat do zasobniku 1x 3tyzdne pred sklizni (neviem si presne predstavit na jak dlho to myslia), na cz stranke canny pisu ze liat to po dobu 7 dni 4-6 tyzdnov pred koncom. |
|
|
citex |
Zdarec mel bych otazecku nevite nekdo jak je to s pouzivanim cocos A+B od plagronu jestli A je na rust a B na kvet nebo se dava oboji??:)diky moc za radu...pestu zdar |
|
|
|
Původní příspěvek od citex
Zdarec mel bych otazecku nevite nekdo jak je to s pouzivanim cocos A+B od plagronu jestli A je na rust a B na kvet nebo se dava oboji??:)diky moc za radu...pestu zdar |
Příště hledej! http://plagron.nl/Downloads/cocos%20schema_new.pdf |
|
|
kola666 |
ja som to mal a myslim ze musis davat OBIDVA , je to 2 zlozkove hnojivo , dufam ze som to dobre vysvetlil ... |
|
|
vitty |
Zdravim, prosimvás dneska mi přišla objednávka od growelectric.cz a nezdá se mi obsah toho čeho sem objednal.. PK 13-14 a Terra Bloom je průhledné a dalo by se říci bez zápachu??! Prosím o radu :)
A dále, pokud by mi poslali vadné zboží, dá se stím něco dělat ?
PK 13-14 bylo dokonce OTEVŘENÉ, doporučuju neobjednávat z této stránky.. |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od vitty
Zdravim, prosimvás dneska mi přišla objednávka od growelectric.cz a nezdá se mi obsah toho čeho sem objednal.. PK 13-14 a Terra Bloom je průhledné a dalo by se říci bez zápachu??! Prosím o radu :)
A dále, pokud by mi poslali vadné zboží, dá se stím něco dělat ?
PK 13-14 bylo dokonce OTEVŘENÉ, doporučuju neobjednávat z této stránky.. |
Tak co by jsi čekal od anorganických hnojiv, oproti organice to nesmrdí vůbec.
Rozpouštěním kuchyňské soli taky nebudeš mít barevný zapáchající roztok. Trochu mylná představa některých lidí... :confused:
Anorganická hnojiva nejvíce zbarvuje chelatované železo (do tm. červené až hnědé) a další mikroprvky, tedy pokud to je komplexní (hydroponické) hnojivo, klasické hnojivo s NPKMgS bude bezbarvé.
Nemám zkušenost s Terra Bloom a neznám složení...
EDIT: a není to průhledné ale bezbarvé ;) |
|
|
prysk |
-zdravim, potřebuju poradit, co bych měl(mohl)použít na finální fázi květu.Četl jsem o tom dost, ale stále nevim :( (bloombastic,PK,final solution,green sensation..atd)
-fakt nevim a pokud možno, tak bio. :)
Thx |
|
|
Kambu |
-zdravim, potřebuju poradit, co bych měl(mohl)použít na finální fázi květu.Četl jsem o tom dost, ale stále nevim :( (bloombastic,PK,final solution,green sensation..atd)
-fakt nevim a pokud možno, tak bio. :)
Thx |
pokud myslíš finální fázi,jako proplach,tak bud Final solution nebo prolévat kytku odstátou vodou nebo deštovkou..když se blíží kosa,tak bych kytce už hnojivo nesral..
jinak stačí si projed různé gshopy a tam uvidíš různé boostery nebo stimulátory na květ.. |
|
|
prysk |
Jasně díky, no pokud stačí na květ Alga Bloom co mám, tak bych to pak proplách jen vodou jako vždycky, šlo mi o to, jestli je něco na zlepšení toho květu,ale jak koukám tak je to mastný jako sviňa :( |
|
|
Kambu |
Jasně díky, no pokud stačí na květ Alga Bloom co mám, tak bych to pak proplách jen vodou jako vždycky, šlo mi o to, jestli je něco na zlepšení toho květu,ale jak koukám tak je to mastný jako sviňa :( |
Alga Bloom bohatě stačí na květ ;) tak na zlepšení máš ty různé boost. a stimul.,ale cenově jsou dražší než klasické hnojky..co se týče třeba cenově,tak vpohodě je i bud od Bio bizu Top max-ten cenově taky vychází vcelku slušně a nebo od Bcuzzu Tabletu ta mi přišla asi nejlepvnější-stojí kolem 130 kč a je to na 100litrů..záleží na každém no.. atse daří |
|
|
prysk |
@MDe_ : ten proplach vim, jak mam v threadu ,už jsem pěstoval před lety indoor, ale to ještě takovýdle vyčůrávky nebyly :) A todle myslim pro balkon, na zahradu na to ...., tem budu dávat jen na grow a pak bloom a to ještě když se tam dostanu.Ťem balkonovkam bych chtěl dopřád pořádnou péči a proto se ptám na ty boostry,ale jak jsem koukal, tak dát přes talíř za něco je fakt moc.
@Kambu-oka, kouknu na ten Top max a pak se rozhodnu.A nevadí, že budu míchat jednu firmu s druhou?, nekde jsem četl, že je lepší mít to vše od jedný firmy.
Díky |
|
|
vendiz |
Ahoj, chci se poptat jak je to s Ripenem?Kdy by ho bylo nejlepší nasadit a jak se dávkuje a s jakym hnojivem je nejlepší ho podávat abych to nějak nepokazil.
díky za rady vendiz |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od vendiz
Ahoj, chci se poptat jak je to s Ripenem?Kdy by ho bylo nejlepší nasadit a jak se dávkuje a s jakym hnojivem je nejlepší ho podávat abych to nějak nepokazil.
díky za rady vendiz |
Tak protože je ripen pořád základní hnojivo ale bez dusíku, vápníku a mikroprvků tak určitě 10dní před sklizní, pokud před sekerou budeš flushovat vodou (2-3dny v hydru, 3-7dní v hlíně) nic tím nezkazíš.
Kombinovat to lze ze vším co jsi do té doby používal za hnojiva, někdo by ale mohl mít dilema jestli používat tuto "chemku" když do té doby používal pouze "organiku" :teef:
Osobně bych to neřešil a v hlíně hnojenou organikou bych vyplachoval 14 dní vodou :). |
|
|
vendiz |
pro HurricaneGeorge.
Používam na květ plagron-alga bloom, takže když do zálivky přidam ripen tak by to mělo být v pořádku?Ještě bych se chtěl zeptat v jakým poměru bych tu zálivku měl udělat u těhle dvou hnojiv? |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od vendiz
pro HurricaneGeorge.
Používam na květ plagron-alga bloom, takže když do zálivky přidam ripen tak by to mělo být v pořádku?Ještě bych se chtěl zeptat v jakým poměru bych tu zálivku měl udělat u těhle dvou hnojiv? |
Asi jsem se špatně vyjádřil, nebo jsem to nenapsal ale ripen se přidává samotný bez jiných hnojiv.
Doporučuji 3ml/L, EC roztoku hnojiv bude 1,0 (teoreticky pro destilovanou vodu, jinak víc s použitím vodovodu po úpravě pH, ale to je jedno :) ).
Měj se |
|
|
Smajda92 |
Zdravím newim či tu je už zmienka O ***.. Hoštické hnojivo na paradajky a papriky ..*** Je to fakt dobrý Hnojivo .. :) Kytky tým začať hnojiť až keď už sú väčšie pretože po t'adlách peccekytka začne okamžite kvitnúť. :) |
|
|
Sasori |
rozmýšľam nad PKčkom ktoré by ste mi odporučili? BioNova PK 13-14 alebo Plagron PK13/14 ... no ten plagron je drahší a zdá sa mi aj redší kedže riedenie 10-30ml na 10L oproti BioNove 2.5-12.5ml na 10L je čudné... |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od Sasori
rozmýšľam nad PKčkom ktoré by ste mi odporučili? BioNova PK 13-14 alebo Plagron PK13/14 ... no ten plagron je drahší a zdá sa mi aj redší kedže riedenie 10-30ml na 10L oproti BioNove 2.5-12.5ml na 10L je čudné... |
Pokud má každé toto hnojivo stejný obsah NPK, respktive pouze PK tak vůbec nekoukej na doporučenou koncentraci.
Každý z výrobců to doporučuje pro kombinaci s vlastní řadou základních hnojiv a ty jsou rozdílné v poměru NPK.
Pokud jsem dobře koukal tak u plagronu tedy doporučují 3ml/L ale napíšou EC 1,3 a Bionovy je to pouze 1,25ml/L ale určitě nebude tak vysoké EC!
Je úplně jedno jestli Bcuzz/Plagron/Bionova PK13-14.
Možná ještě za zmínku stojí organický PK stimulátor Grotek FishPlus Bloom NPK 1-12-12 (někdo třeba jede jenom organiku).
http://www.my-garden.cz/index.php?m...products_id=652
Nebo od Groteku místo PK13-14 použít MonsterBloom NPK 0-50-30, ve formě pevného hnojiva, dávkování 1g/4L.
http://www.growshopmost.cz/products...ter-bloom-130g/
Asi vhodnější, protože skoro u všech základních hnojiv je dostek draslíku a zbytečně moc je ho přidáváno na úkor fosforu jako v PK13-14.
Měj se |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od Smajda92
Zdravím newim či tu je už zmienka O ***.. Hoštické hnojivo na paradajky a papriky ..*** Je to fakt dobrý Hnojivo .. :) Kytky tým začať hnojiť až keď už sú väčšie pretože po t'adlách peccekytka začne okamžite kvitnúť. :) |
No jasný, super hnojivo na květ! :teef:
NPK-Mg-Ca-S 7-2,5-1-0,3-3-0
http://www.abczahrada.sk/detail/hos...y-a-papriky-1kg
Kdyby ses zahrabal na zimu do hlíny a nechal nad sebou vysadit kytky tak je určitě pohnojíš větší dávkou fosforu a draslíku, než tímto hnojivem. Popřemýšlej o tom :D. |
|
|
MDe_ |
Hoj, jak sme spokojeni s CANNABOOST on canny, je takový jak se o něm říká ? v databázi nejsou moc komenty k tomu. Díky |
|
|
dark156 |
cus lidi..par let jedu AHacka ted jsem objednal kompletni radu B.cuzz a nic tam neni cesky..tak nevim jeslti jsem udelal dobre..pokud z tim mate nekdo zkusenosti za kazdou radu budu vdecnej..dikes.. |
|
|
Pongo |
Původní příspěvek od dark156
cus lidi..par let jedu AHacka ted jsem objednal kompletni radu B.cuzz a nic tam neni cesky..tak nevim jeslti jsem udelal dobre..pokud z tim mate nekdo zkusenosti za kazdou radu budu vdecnej..dikes.. |
http://www.atami.com/?pid=83&pcid=52 ? |
|
|
dark156 |
to bylo rychly diky.. |
|
|
HurricaneGeorge |
Na růst to bude dobrý, ale hnojil bych tím jen do konce července.
Potom by to chtělo na květ hnojivo s poměrem NPK 1:2:2 + hořčík + mikroprvky... a už nic víc nebudeš potřebovat.
Jenom pro zajímavost napiš NPK tohoto hnojiva.
Slunce v duši! :) |
|
|
prysk |
Mam otazku, hnojim květ Plagronem Alga Bloom. Můžu dávat i Plagron PK 13-14 ? Je to zbytečný?, můžu to míchat? nabo mám radši koupit Green sensation ? a znovu, jak míchat? dohromady s Alga bloomem? |
|
|
impozant |
nazdar chcem sa opytat ako je to s miesanim resp. nemiesanim Hesi Bloom Complex s hnojivom od plagronu Terra Bloom. uskodi to? chystam sa hnojit prvykrat takze uvitam kazdu radu. dakujem |
|
|
Bárt |
Míchání není dobré, každý výrobce to má trochu jinak a pak můžeš mít přebytky a nebo nedostatky některých složek ve výsledném mixu. Jako dá se to, ale jsou tam rizika. Pokud to je do hlíny, tak to riziko je trochu menší. Kupuj vždy od jednoho výrobce, pak se složky doplnují.
Původní příspěvek od impozant
nazdar chcem sa opytat ako je to s miesanim resp. nemiesanim Hesi Bloom Complex s hnojivom od plagronu Terra Bloom. uskodi to? chystam sa hnojit prvykrat takze uvitam kazdu radu. dakujem |
:whisperer |
|
|
prysk |
otázka, automatům zbýva cca týden života, je něco co bych jim mohl ještě dopřát?, minulý týdan jsem vysadil bloom a jen leju vodu. Něco jako čištění apod. díky za odpověď |
|
|
power |
Máš 3 možnosti :
a) Final Solution
b) Ripen
c)Čistá voda |
|
|
prysk |
jasně, jsem, v 55 dni květu,banka udává 60-70,jde mi o to, jeslti to má ještě cenu,kdybych dal zálivku FS zítra a pak jen vodu,jestli by to bylo ok.? |
|
|
HurricaneGeorge |
jasně, jsem, v 55 dni květu,banka udává 60-70,jde mi o to, jeslti to má ještě cenu,kdybych dal zálivku FS zítra a pak jen vodu,jestli by to bylo ok.? |
Tak FS nezvyšuje EC, tudíž nemá žádné látky podporující růst biomasy a je to tedy nepřímé hnojivo - údajně má urychlovat dozrávání, ale kdo pozná rozdíl? :) a samozřejmě když nemá žádné tyto látky tak dochází k flushing substrátu/média od přebytečných složek předchozích hnojiv.
Pokud tedy FS tak posledních 7-10dní s vodou. Do té doby můžeš ještě lehce přihnojit, třeba poloviční doporučenou koncentrací květových hnojiv. Určitě taky zlepšit a urychlit flushing tím, že ti FS+voda pořádně protoče (20-50% zálivky).
Slunce v duši! :leaf: |
|
|
Roxinka |
docela výhodný je kupovat hnojiva tady http://www.growshop-praha.eu/153-akce mají nějakou akci, já teda jedu starej dobrej plagron a tady sou sady hnojek vždycky s jedním doplňkem zdarma. |
|
|
miniMAX |
Zdravim panové, potřeboval bych poradit... Koupil jsem si Plagrona Green Sensation pišou že se to má hnojit společně z hnojivem na květ, to mám smíchat obě hnojiva dohromady? |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od miniMAX
Zdravim panové, potřeboval bych poradit... Koupil jsem si Plagrona Green Sensation pišou že se to má hnojit společně z hnojivem na květ, to mám smíchat obě hnojiva dohromady? |
V odstáté vodě rozmícháš hnojivo na květ, pak GS a nakonec upravíš pH. |
|
|
impozant |
nazdar .. hnojim plagronom terra bloom a riesim dilemu ci hnojit castejsie pri rovnakej koncentracii alebo zvysit koncentraciu v zalievke? rastliny su 30 dni na kvete out |
|
|
HerrFlick |
zdar, pěstuju už dost dlouho a o to mě víc překvapila jedna věc. že si nejsem jistej jednou zásadní informací :) ovlivní změna hnojiva na "květový" kdy ta kytka začne kvést?
já si myslím, že ne, jinak bysme nedělali blbosti se zakrýváním atd, ale zajímá mě názor nějakýho okarmovanýho indooristy. já jedu už stej rok asi venku, tak je to takový divočejší než domácí mikrolaboratoře.
mám letos krásný kytky i když později sazený a rád bych, aby vykvetly. nějaký stimulátory kvetení jsem našel ,ale je to drahý a nikde nepsali, že to podpoří start kvetení, spíš jen klasický pindy o tom, jak moc to zlepší květ samotnej.
díky za názor |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od HerrFlick
zdar, pěstuju už dost dlouho a o to mě víc překvapila jedna věc. že si nejsem jistej jednou zásadní informací :) ovlivní změna hnojiva na "květový" kdy ta kytka začne kvést?
já si myslím, že ne, jinak bysme nedělali blbosti se zakrýváním atd, ale zajímá mě názor nějakýho okarmovanýho indooristy. já jedu už stej rok asi venku, tak je to takový divočejší než domácí mikrolaboratoře.
mám letos krásný kytky i když později sazený a rád bych, aby vykvetly. nějaký stimulátory kvetení jsem našel ,ale je to drahý a nikde nepsali, že to podpoří start kvetení, spíš jen klasický pindy o tom, jak moc to zlepší květ samotnej.
díky za názor |
Květové hnojivo nepřepne na květ, ale pokud hned po přepnutí dáš květové, tak trochu dříve začne nakvétání, ale správně by se mělo hnojit růstovým i po přepnutí, dokud se stále kytka vytahuje a nemá ještě květy. Jak přestane růst po přepnutí a ukážou se nárnaky květu, tak potom květové. Vím , že se názory různí , ale je to logické a takto správné. |
|
|
HerrFlick |
Původní příspěvek od Bárt
Květové hnojivo nepřepne na květ, ale pokud hned po přepnutí dáš květové, tak trochu dříve začne nakvétání, ale správně by se mělo hnojit růstovým i po přepnutí, dokud se stále kytka vytahuje a nemá ještě květy. Jak přestane růst po přepnutí a ukážou se nárnaky květu, tak potom květové. Vím , že se názory různí , ale je to logické a takto správné. |
ok, díky za názor. budu rád, když se připojí i ostatní. ohledně souběžnýho hnojení i růstovým si myslím, že by měl výrobce hnojiva myslet při složení i na toto a květový hnojivo by mělo být komplet.
kytky mám už velký, takže je nemůžu zakrýt pytlem a navíc u nich nejsem denně, tak jsem přemýšlel, jak je povzbudit ke květu |
|
|
bezdechu |
ohledně souběžnýho hnojení i růstovým si myslím, že by měl výrobce hnojiva myslet při složení i na toto a květový hnojivo by mělo být komplet. |
Proč jako? Později rústovou složku téměř vyřadíš a je potřeba již pouze květová složka u které naopak koncentrace stoupá. Pro tento případ by musela být vyvinuta řada hnojiv PREBLOOM. :D
kytky mám už velký, takže je nemůžu zakrýt pytlem a navíc u nich nejsem denně, tak jsem přemýšlel, jak je povzbudit ke květu |
Co třeba vyzkoušet Flower Dragon v outdoor podmínkách? |
|
|
HerrFlick |
Původní příspěvek od bezdechu
Co třeba vyzkoušet Flower Dragon v outdoor podmínkách? |
jj, díky za info kouknu. já hledal tady " stimulace květu" a našlo to prd. teď koukám, že tu je dost infa, tak počtu. mám kytky na indoor, tak bych už měl jednat asi. |
|
|
HurricaneGeorge |
jj, díky za info kouknu. já hledal tady " stimulace květu" a našlo to prd. teď koukám, že tu je dost infa, tak počtu. mám kytky na indoor, tak bych už měl jednat asi. |
No zkusil bych nějaký kámoše, nebo bazar. FlowerDragon rozdávali myslím na cannafestu zadara, bohužel v průhledných 100ml lahvičkách, takže by ti musel dotyčný zaručit to že to bylo ve tmě, nebo v jiné neprůhledné nádobě. |
|
|
big daddy grow |
growu zdar!!!Som tu nový a čaká ma môj prvý grow.Potreboval by som poradiť niake dobré hnojivá,ktoré by vyhovovali rastlinam. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od big daddy grow
growu zdar!!!Som tu nový a čaká ma môj prvý grow.Potreboval by som poradiť niake dobré hnojivá,ktoré by vyhovovali rastlinam. |
No a v čem Ti to poroste.. to je dost dúležité. Hnojiva se rozdělují také podle média ve kterém pěstuješ. Tj. na hnojiva do hlíny (soil), kokosu a hnojiva pro hydroponické systémy. Některá se dají použít pro všechna média. |
|
|
NORM |
Metrop - hydro(fullwater, NFT, RW, kokos) ale i hlína
BioBizz - hlína, kokos |
|
|
big daddy grow |
budem to pestovat na batmix od plagronu pisali ze je tam dost zivin pre prvych sest tyzdnov potom sa ma zacat hnojit. d. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od big daddy grow
budem to pestovat na batmix od plagronu pisali ze je tam dost zivin pre prvych sest tyzdnov potom sa ma zacat hnojit. d. |
Substrát od Plagronu tak proč ne i hnojiva.. stejně největší podíl na sklizni má genetika rostliny. Víc hnojiv neznamená víc palic. Předhnojenej substrát.. ale že je srpen tak to pojedeš asi indoor.. jak dlouhej plánuješ rúst. Třeba Ti stačí jen Bloom na květ.
Chlape raději si přečti pár pěstitelskejch vláken a mrkni jak to dělají a jak dopadli ostatní. Hnojiv se tu používá široké spektrum od organických domácích čajú, přes organický BioBizz po čistě minerální AH a pod. První grow je většinou stejně jen o seznámování se s rostlinou. |
|
|
senzaa |
Ahoj mam problem a potrebovalbych radu mam kvetovy superaktivator (Flower Dragon) a chtel bych vedet jestli to mam zalejvat jen tim Flower Dragonem nebo jestli se to ma michat s nakym hnojivem na kvet?? A pokud ano staci hnojivo na Orchideje nebo Bromelie?? nebo nake jine? |
|
|
HurricaneGeorge |
Původní příspěvek od senzaa
Ahoj mam problem a potrebovalbych radu mam kvetovy superaktivator (Flower Dragon) a chtel bych vedet jestli to mam zalejvat jen tim Flower Dragonem nebo jestli se to ma michat s nakym hnojivem na kvet?? A pokud ano staci hnojivo na Orchideje nebo Bromelie?? nebo nake jine? |
Raději si pořiď nějaké komplexní základní hnojivo a na FD se vykašli. |
|
|
senzaa |
ja uz prave mam Flower Dragon a potrebuju vedet jestli to muzu zalejvat jen FD nebo to musim smichat s nakym hnojivem?? A jaky to muze bejt hnojivo??? staci treba proorchideje??? poradi mi nekdo k temhle otazkam neco?? |
|
|
HurricaneGeorge |
ja uz prave mam Flower Dragon a potrebuju vedet jestli to muzu zalejvat jen FD nebo to musim smichat s nakym hnojivem?? A jaky to muze bejt hnojivo??? staci treba proorchideje??? poradi mi nekdo k temhle otazkam neco?? |
Jasně že to lze použít s nějakým květovým hnojivem o přibližném NPK 1:2:2. |
|
|
senzaa |
co je to NPK 1:2:2. ??? takze kdyz je to hnojivo na orchidej tak to taky nevadi?? |
|
|
HurricaneGeorge |
co je to NPK 1:2:2. ??? takze kdyz je to hnojivo na orchidej tak to taky nevadi?? |
Sakra chlape přečti si aspoň FAQ!
NPK je poměr nejdůležitějších prvků které jsou přijímané rostlinami. N (dusík) : P (fosfor) : K (draslík).
Každý hnojivo má na flašce napsaný tento poměr, pro tebe je ještě důležité aby květové hnojivo mělo S (síru), Mg (hořčík, magnesium) a případně ještě mikroprvky jako Fe (železo), Mn (mangan), Mo (molybden), Zn (zinek), B (bor).
Neznáš základy a chceš řešit FlowerDragon, ten sám o sobě ti neudělá žádný zázraky. |
|
|
KaKaLaKe |
Caues Chlapy, jsem docela zacatecnik. Mam prvni rizky a dotaz.
Mam hnojiva od Plagronu :
Alga Grow
Alga Bloom
Green Sensation
od AH:
Enzymes+
Grow/Bloom Simulator
od CANNA :
Pythamin
a nakej postrik na listy...
je to prome vse novy a chci mit peknej grow ^^ mam 1.2x1.2x2m box 600w hps
11l kvetinace, a v tom 12 rizku bile vdovy...
ale fakt nevim jak hnojit aby to bylo akorat, a hlavne aby ta zem nebyla presolena (nechci merit EC)
hnoji tady nekdo tadytema hnojivama ? mate nakej dobrej planek jak to dobre vychazi, pomuzete mi ??
tak treba neco jako tohle :
3x tejdne voda, 2x stoho hnojit tohle a tohle na 1l vody (pri rustu i pri kvetu)
diky moc prdedem doufam ze mi nekdo pomuze |
|
|
Ruazek |
Plagron se hnoji jednou do tydne :) a od AH nevim jak se hnoji.Zkus pročist nějaky tready o hnojkach a uvidiš :) a budeš chytřejši. |
|
|
dalas |
Původní příspěvek od mysak
KaKaLaKe:AH 1,2,3? |
Na co, když má Plagron.
Jeď podle toho co píšou na flašce a no problem. |
|
|
kou69ta |
zdravim,
mám otázku,namíchal jsem si zálivku hnojiva metrop,MR1,AminoRoot,Calgreen,vše ok,pak jsem tam přidal Bio Protect od GH a zálivka se zakalila ale hlavně se vní něco srazilo(takové bílé šupinky)
má s tim někdo zkušenost? |
|
|
Jagditrax |
Původní příspěvek od Kouta
zdravim,
mám otázku,namíchal jsem si zálivku hnojiva metrop,MR1,AminoRoot,Calgreen,vše ok,pak jsem tam přidal Bio Protect od GH a zálivka se zakalila ale hlavně se vní něco srazilo(takové bílé šupinky)
má s tim někdo zkušenost? |
Zdar, mne sa takto zakalil roztok, keď som ho namiešal moc koncentrovaný. Keď som chcel iba zvýšiť EC a nechcel som prilievať veľa vody. Po pridaní Calgreenu to urobilo také malé biele šupinky. moňo sa nejako vyzrážal vápnik, keď to bolo moc koncentrované. Ak si to dal do veľa vody, tak ma napadá jedine že ten Ca ,alebo čo to spôsobilo, možno zreagoval s niečím v roztoku a vyzrážal sa. Neviem čo obsahuje ten Bio protect. |
|
|
NORM |
každý ten produkt se musí napřed rozmíchat, tak v deci vody a až pak rozmíchat v nádrži, s tím že Calgreen až naposledy... A pokud vím tak například WAMParjan používal s Metropem MINERAL MAGIC, BIO ESENTIALS a BioMagix, všechno se taky hned zakalilo, ale nic nevysráželo... Ono u všech takto koncentrovaných hnojiv se musí napřed rozmíchat v malém množství nejlépe teplé vody.. |
|
|
kou69ta |
nechal jsem to celou noc promíchávat,zakalení zůstalo,ale sraženiny se rospustily,tak snad ok,Calgreen jsem dával naposled,udělal to ten BioProtect,příští zálivku budu míchat jak radil Norm,dík. |
|
|
majkl |
Zdravim, chtel jsem se zeptat, co si myslite jestli je lepsi, hnojit kytky kontinualne (myslim treba 24hod), nebo vzdycky nechat pred kazdou dalsi zalivkou proschnout hlinu? mimca maji za sebou asi 24 dni na kvetu, model bila vdova, uz s docela hezkejma paldama... Diky |
|
|
majkl |
jo a hnojim Alga bloom od Plagronu, k tomu pk 13-14, Green sensation, a blombastic od Atami.... |
|
|
majkl |
Díky. Spíš mě zajímalo jestli nemá někdo jinou zkušenost než příručka... |
|
|
mysak |
celkem zasadni otazky
nechat proschnout před dalsi zalivkou,
aby toho nebylo malo na tebe, tak prolit cistou vodou s enzymy ..........Třeba |
|
|
Iwannagethigh |
Zdar, snad to píšu do správného threadu
Může mi prosím vás někdo vysvětlit jak se hnojí u pseudoaera jako je amazon?
Nikde nemůžu najít jak to vlastně probíhá a jak docílím vyváženosti všeho co má být v nádrži.
Má se měnit, jednou za určitý čas nebo až se sníží EC, celý objem? Dík za odpověď |
|
|
NORM |
co člověk to názor.. někdo nádrž mění jen 3x(růst, květ, flush) a jen dolívá na požadované EC.. A někdo zase mění celou nádrž jednou týdně nebo každých 14 dní, ale tu samozřejmě taky mezi výměnami doplňuje.. |
|
|
hugoo |
cau potreboval bych poradit cim je nejlepsi hnojit a jak v jakym pomeru a tak. dik cego |
|
|
hugoo |
je dobry koupit cannaboost
canazym
cana raizotonic
phytamin
?
nebo to koupit od biocanny ?
a co alga grow ?
jaka je nejlepsi kombinace |
|
|
mcLoad |
vyber si jednu značku a od ní si kup kompletní řadu co nabízí
pokud zvolis BioBizz
tak ta se sklada z
BioBizz Grow (dá se zaměnit za BioBizz FishMix - nepotřebuješ oboje)
BioBizz Bloom
BioBizz Alg-A-Mic
BioBizz TopMax
BioBizz RootJuice
BioBizz BioHeaven
protoze BioBizz nezasoluje půdu tak nevyrabi enzymy - pokud bys je přece jen chtěl tak enzymy můžeš vzít vpodstatě jakékoli, třeba Cannazyme
dál si můžeš na postřik koupit
Plagron Cropmax
a
Plagron Phytamin
co je k čemu a složení jednotlivých složek si určitě už najdeš sám zde na fóru
a opravdu doporucuji precist FAQ a pouzivat HLEDÁNÍ |
|
|
Platenik |
nepotrebujes celou radu...
ja pouzival Plagron Alga grow, bloom, phytamin a PK13-14 od canna
pak taky BioBizz Grow, Bloom a Top Max, Bioheaven podle me zbytecnost.
A ten Rootjuice je podle me nejcennejsi od BB, je fakt dobrej. Fishmix dobry, ale ta "vune" te dostane :D
taky Final Solutions od AH bych, s tim sem mel taky dobry zkusenosti |
|
|
Mr.Nobody |
Fishmix asi nejlepší produkt biobizz jinak to stojí docela za chlupaté varle je to drahý a lije se toho moc :) |
|
|
|