salamist& |
AHoj Groweři...potřeboval bych poradit...mám hnojky od Jungle Juice, hnojim dle tabulky od Jungle...kazdou zalivku jsem o pul miliku přidal (na doporučení tady) a teď to důležité...když jsem přepl, tak je tam teď: při růstu bylo 3,96 ml na 10/l ... jak jsem přidával...jsem teď 6,1ml / 15l....teď po přepnutí by to mělo být: 3,9 ml / 10l....a mě jde o to....jestli mam rovnou z těch 6,1ml skočit na 3,9ml (10l) - jedu 15l) nebo taky postupně snižovat (6,1 -> 6,0 -> 5,9)
popř jak?....EC nemam...PH býva kolem 6,2...
predem moc díky...
obrázky + další info najdete: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=7
příspěvek č. 108 |
|
|
Apartman |
citace: |
Ahoj, koupila jsem nimbovy olej 100ml jak mam ho zredit , kolik ml/ l? mam indoor a outdoor. Oboji ve hlině, indoor přepnuty na květ 5 den. zaimalo by mně ješte jestli mám to střikat na noc nebo rano a zhruba jako prevence co jakou dobu? dekuji |
Čau-to je proti plísním květu-takž bych to stříkal tak od 20 dne květu a 14dní před sklizní už ne...na outdoor to ted asi význam nemá... ;) jinak spíš na večer nebo při oblačném, ale ne deštivém počasí... ředil jsem to asi tak 10ml/litr a přidal pár kapek nějakého tekutého mýdla
Co se týká hnojiv, tak jsem zatím pořídil Agro - Hnojivo Agro Vitality Komplex kapalný 1 l
Popis:
Vitality Komplex podporuje růst rostlin, zvyšuje tvorbu květu, u plodové zeleniny a ovoce, příznivě ovlivňuje velikost a chuť plodů a dokonce zvyšuje i obsah vitamínu C. Zvyšuje celkovou vitalitu rostlin a tím přispívá k jejich větší odolnosti proti škůdcům a chorobám. Výborně se hodí pro oživení vzhledu rostlin, které obnoví svůj původní vzhled a začnou vytvářet nové výhonky.
Základem Vitality Komplexu jsou přírodní enzymy vznikající v trávicími ústrojí kalifornských žížal rodu Eisenia. Rostliny po použití reagují zvýšenou tvorbou kořenového systému a následně zelené hmoty. Další významnou složkou Vitality Komplexu jsou huminové látky, které jsou zodpovědné za tvorbu humusu – nejúrodnější části půdy. Poslední účinnou složkou Vitality Komplexu, jsou základní živiny – dusík, fosfor, draslík – a mikroprvky. Použité živiny i mikroprvky jsou ve formě pro rostlinu rychle přijatelné.
- enzymy a stimulační látky ze zažívacího traktu žížal usnadňují (zrychlují) transport živin z půdy do rostlin i procesy v rostlinách, zlepšují využití živin z půdy a pomáhají ke zvětšení kořenové plochy, následně i nadzemní části rostliny
- huminové a fulvinové kyseliny omezují únavu půdy a její vyčerpání, vytváří podmínky pro tvorbu humusu, zpřístupňují živiny pro rostliny
- živiny jsou důležité pro základní výživu rostlin
- vhodný je pro oslabené, nerostoucí a zanedbané rostliny
- použití pro všechny druhy pokojových rostlin, drobného ovoce, zeleniny, okrasných rostlin a dalších rostlin na zahradě
- urychluje regeneraci rostlin po poškození chorobami a škůdci
- dávkování: 15 ml do 1 l vody pro obnovení vitality poškozených rostlin
15 ml do 1,5 l vody pro postřik na list
- balení 1 l pro namíchání 66 l speciální zálivky
a
Tekutá výživa pro rostliny 1 l, organické tekuté hnojivo, biologicky hodnotné, protože je vyrobeno na bázi obnovitelných surovin rostlinného původu-má hodně draslíku a je na bázi melasy, takže dobrý asi i na květ... celkem mi obojí stálo cca 200Kč ;) |
|
|
tyson500 |
Původní příspěvek od salamist&
AHoj Groweři...potřeboval bych poradit...mám hnojky od Jungle Juice, hnojim dle tabulky od Jungle...kazdou zalivku jsem o pul miliku přidal (na doporučení tady) a teď to důležité...když jsem přepl, tak je tam teď: při růstu bylo 3,96 ml na 10/l ... jak jsem přidával...jsem teď 6,1ml / 15l....teď po přepnutí by to mělo být: 3,9 ml / 10l....a mě jde o to....jestli mam rovnou z těch 6,1ml skočit na 3,9ml (10l) - jedu 15l) nebo taky postupně snižovat (6,1 -> 6,0 -> 5,9)
popř jak?....EC nemam...PH býva kolem 6,2...
predem moc díky...
obrázky + další info najdete: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=7
příspěvek č. 108 |
na vsechno se vykasli a kup si floranovu od ghe ...nejlepsi co jsem kdy vyskousel
k tomu nejaky korenak , super PK na kvet ..rippen na konec a jses vysmatej ..:)) budes mit sisky jak nikdy |
|
|
ten_hodnej |
kdyz uz tak tady vidim tolik rad tak taky prihodim otazku do placu - kdyz proplachuju tak muzu slejt dohromady enzymy a cannaflush pripadne final solution nebo jinou pruplachovku? |
|
|
frek |
Původní příspěvek od ten_hodnej
kdyz uz tak tady vidim tolik rad tak taky prihodim otazku do placu - kdyz proplachuju tak muzu slejt dohromady enzymy a cannaflush pripadne final solution nebo jinou pruplachovku? |
Jo, taky to takhle leju dohromady. přesněji Hesi enzymes a Finnal soulution. Nikdy se nic špatnýho nestalo. :D |
|
|
Alkaida |
Zdravim panove mam hnojivo od BioBizzu a to BioGrow,BioBloom a TopMax...Redeni je tam jasne psane a micham si 2l zalevku.Mam od každého tu davku dat do stejne dvoulitrovky zalevky?Nebude to pak moc silne?nespalim to nebo něco? |
|
|
Mard |
Má někdo prosím zkušenosti s hnojivy Agro Bloomate? Hnojicí tabulka mi připomíná HESI hnojiva (konkrétně hydro). |
|
|
Alpinestars |
zdravim mel bych dotaz ohledne atami zamek a klic prevence, 1-2 x tydne strikat to vim ale jak dlouho to vydrzi v lahvi ? nafurt dokud nespotrebuju enbo to ma nejakou trvanlivost |
|
|
k3t4 |
a co rikate na kristalon ??? je to dobre hnojivo nebo neni ??? a co byste doporucily v tomto obdobi na rust |
|
|
Witko69 |
Kristalon,chemka jako svin!!! Už jsi si mohl přečíst. Jungle in da box, biobizz nebo guanokalong.
Kravsky hnůj nebo hosticke guano na out také není k zahození. Chemii se vyhýbal jak čert krizi. |
|
|
Mard |
Já se ve sporu Kristalon - Slepičince/Guáno držím toho, že když už člověk něco bere do huby, tak by to nemuselo být v kontaktu s exkrementama! |
|
|
Keen |
Původní příspěvek od Mard
Já se ve sporu Kristalon - Slepičince/Guáno držím toho, že když už člověk něco bere do huby, tak by to nemuselo být v kontaktu s exkrementama! |
A jak si myslíš, že se hnojilo/doteď průmyslově hnojí ? :D :D |
|
|
Witko69 |
Exkrement mohl být původně třeba vojtěškou nebo obyčejnou trávou... Vše se přetváří.. Raději přírodní,... přirozené, než chemicky barevné. |
|
|
bruno.kudrna |
Původní příspěvek od Alpinestars
zdravim mel bych dotaz ohledne atami zamek a klic prevence, 1-2 x tydne strikat to vim ale jak dlouho to vydrzi v lahvi ? nafurt dokud nespotrebuju enbo to ma nejakou trvanlivost |
Zdravím
Nafurt to určo není kazí se to tma a chlad to jistí.Jak dlouho než se začne kazit nevím záleží na podmínkách jak to máš uskladněný.Každopáďo jak to začne smrdět vyhodit.
Zdárek:sun: |
|
|
Alpinestars |
zdravim, diky za reakci, mozna trosku jsem to pozde precet ale vklidu :D, musim se zeptat, muze se to strikat i v kvetu(atami zamek a klic) ? prave nevim kdy to vysadit, dik za odpoved, ps. je to vlastne bio prevence strach moc nemam, ale zarazi me jestli to nezacne plesnivet, kdyz to v kvetu postrikam, urco neco dopadne na palicky, dik a zatim cau. |
|
|
Mard |
muze se to striakt i v kvetu ? |
Jako výživu listama? To skoro nikdo nedělá. Stříká se jen jako opatření proti hmyzu nebo plísni.
Já osobně dodávám hnojivo zálivkou. |
|
|
bruno.kudrna |
zdravim, diky za reakci, mozna trosku jsem to pozde precet ale vklidu :D, musim se zeptat, muze se to strikat i v kvetu(atami zamek a klic) ? prave nevim kdy to vysadit, dik za odpoved, ps. je to vlastne bio prevence strach moc nemam, ale zarazi me jestli to nezacne plesnivet, kdyz to v kvetu postrikam, urco neco dopadne na palicky, dik a zatim cau. |
Zdravím
Do třetího týdne květu to můžeš valit.Já to ale nedělám a s nástupem květu už nestříkám.
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
Taky bych měl dotaz.Můžu použít PKáčko od hessi do hlíny??
|
|
frek |
Původní příspěvek od bruno.kudrna
Zdravím
Taky bych měl dotaz.Můžu použít PKáčko od hessi do hlíny??
Jo, používám už 3. rokem a pohodička. |
|
|
Mígl |
Zdravim, můžu k alga bloom od plagronu dávat zároven bloom stimulátor a pk od atami, nebo je lepší to dávat zvlášť?
Jedná se o outdoor.. Díky za každou radu |
|
|
NORM |
alga bloom už v sobě má pk 13/14.. můžeš přidat jen bloom stimulátor.. |
|
|
Mígl |
A co myslíš, bloom stimulátor už začít nebo jen poslední měsíc,? Dával jsem i slepičinec ale ten už k tomu raději přidávat nebudu, abych to nepřehnojil..
Jinak letos jsou trochu menší ale nádherný :) |
|
|
NORM |
tak výrobce uvádí, od pátého týdne až do konce.. |
|
|
Mígl |
Ještě jedna věc, furt si nejsem jistý kolik kropáčů a kolikrát týdně dávat (poměr ředění do kropáče je mi jasný) mam 13 kytek v 6 metrů dlouhé řadě. Dávam jim cca 4x 10L kropáč 2x týdně výše zmíněných hnojiv.. Myslíte že to stačí? |
|
|
NORM |
to podle vlhkosti půdy a jak je sucho.. a taky ty zálivky střídej, jednou hnojivo a pak vodu.. |
|
|
Alpinestars |
zdravim, chtel jsem se zeptat ohledne palgron alga bloomu, nejak se mi nafoukla flaska trosku, po otevreni to udela zvuk jak kdyz otevrete kofolu/mineralku cokoliv noveho, myslite ze to je zkazene nebo tak nak ? na vuni jsem nic nezpozoroval, nevim co se s tim stalo, dik |
|
|
Jahodáč |
Nebyla ta flaška vystavena vysokým teplotám? |
|
|
Alpinestars |
hej to nevim, nemuzu to rict na sto pro, mam to celu dobu v koupelne, zajimavy je ze jen s tou flaskou, jako na vuni temer nic zadny rozdil, mozna malickej ale to se mi asi zda, flasa trosku jak koule nafoukla ale nejvic me zarazi ten zvuk, vzdy to citim na rukou kdyz to otviram, nevim zda to pouzivat nebo radsi jen pk13/14, ikdyz tet jsem s nim jednou pohnojil jednu kytku a zatim vklidu, nevim co radite ? |
|
|
crazyben |
no nafoukly bych to rozhodne nepouzival. Musela tam probehnout nejaka reakce (jinak by se to nenafouklo) a nikdo ti ted nezaruci co to s kytkama udela. Jinak staci par kapek vody nebo nejaky smitko aby se to skazilo... to je problem tehle organickejch biohnojiv. |
|
|
Alpinestars |
kua to je vriti :D je tam toho dost docela, jen u vicka mam zasle trosku hnojiva, jak je sroubovani atak, mozna tam zustala mala mezerka a priniklo trosku vzduchu, nebo ja nwm. jako neni to nafoukly jak balon ale proste elhce strany, nejsou rovne jak u growu ale trosku kulatejci prostredek na bokach,smrdi to dost jak magi atd, asi to pouziju 2 dny odp ohnojeni kytky a zatim vklidu, aj to asi seru :D |
|
|
Alpinestars |
cau lidi, mam trosku mensu problem, kytky na poli sem hnojil jen pk13/14 bez zakaldnich hnojiv, kvuli pozezreni ze mi to nak zoxidovalo bo co, docetl jsem se ezto je doplne ka ze tam p=rijde jeste zakladni, no trosku jsem prehledl, co si myslite o hnojeni vody jen s pk ? 2 ml na litr pozdeji aj trojansobne davky ? dik |
|
|
Mard |
cau lidi, mam trosku mensu problem, kytky na poli sem hnojil jen pk13/14 bez zakaldnich hnojiv, kvuli pozezreni ze mi to nak zoxidovalo bo co, docetl jsem se ezto je doplne ka ze tam p=rijde jeste zakladni, no trosku jsem prehledl, co si myslite o hnojeni vody jen s pk ? 2 ml na litr pozdeji aj trojansobne davky ? dik |
V outdooru je víceméně jedno čím to hnojíš. Klidně tam lej PK. |
|
|
Alpinestars |
jo me jde oto jestli to pk vubec ucinkuje :D kdyz tam pisouspolecne se zakladem do primereneho ec, tak me to trosku zmatlo jestli to hnoji nebo ne, pokud to nic nedela tak by me zajimalo proc flushuju, kazdopadne me to zmatlo, proto se ptam dik :) |
|
|
tuffgong1 |
Zdar, mám takovej dotaz. JIDB nebo Metrop ? Přijde mi, že tyhle hnojiva maj fajn poměr cena/množstvý výsledné zálivky. Takže proto tyto dvě značky. U JIDB se prej nemá nic dalšího přidávat (vyhoda ? nevyhoda ?) Na metrop jsem zase slyšel celkem chválu. No a teď babo raď :D Co je lepší ? :D |
|
|
Mard |
jo me jde oto jestli to pk vubec ucinkuje :D kdyz tam pisouspolecne se zakladem do primereneho ec, tak me to trosku zmatlo jestli to hnoji nebo ne, pokud to nic nedela tak by me zajimalo proc flushuju, kazdopadne me to zmatlo, proto se ptam dik :) |
PK hnojivo je hnojivo, které obsahuje zejména fosfor a draslík. Takže má maximální význam, když kytka kvete a nepotřebuje moc dusíku. Pokud kytka roste tak potřebuje spíše dusík (N) než P nebo K.
V případě že ti dojdou značková hnojiva, tak klidně dokup nějaké levné hnojivo v hobbymarketu (např. "na palmy a zelené rostliny" pro růst a "na růže" pro květ) a ten zbytek dojedeš. |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od tuffgong1
Zdar, mám takovej dotaz. JIDB nebo Metrop ? Přijde mi, že tyhle hnojiva maj fajn poměr cena/množstvý výsledné zálivky. Takže proto tyto dvě značky. U JIDB se prej nemá nic dalšího přidávat (vyhoda ? nevyhoda ?) Na metrop jsem zase slyšel celkem chválu. No a teď babo raď :D Co je lepší ? :D |
JIDB jsem dělal několik let, je jen průměrné kvality. Vzhledem k postupnému zdražování jsou lepší volby, klidně i ten Metrop , ale i AH jsou jasně lepší, podle vzhledu kytek. |
|
|
tuffgong1 |
Hodně lidí si stěžovali na chuť u Ah a to i oproti JIDB. Docela se mi zamlouvá ten Metrop, tak asi zkusim ten... No ještě uvidím :D |
|
|
Bárt |
Původní příspěvek od tuffgong1
Hodně lidí si stěžovali na chuť u Ah a to i oproti JIDB. Docela se mi zamlouvá ten Metrop, tak asi zkusim ten... No ještě uvidím :D |
AH-Metrop-JIDB jsou stále minerální hnojiva, na chut AH nemá vliv, to záleží na proplachu. JIDB má běžně v 5L kanystru 2-3cm krystalického sedimentu, AH nemá sediment žádný a už to vypovídá o kvalitě. Metrop je OK , objevilo před rokem nějaké falešné balení, nebylo na něm datum spotřeby a po otevření se kazí za několik týdnů, jinak se Metrop nekazí, musí jít o nějaké falešné balení, tak pozor, podle chybějícího data to poznáš. AH jsou rozhodně velmi kvalitní hnojiva za dobrou cenu, dokonce v testu hnojiv tuším druhé místo na Legalizaci, rozhodně je nepodceňuj. |
|
|
tuffgong1 |
Ok, no ted jsem ještě koukal, že finančně nevychází špatně ani Canna coco a Plagron coco...
No poslední otázka ... Canna coco, Plagron coco, GHE nebo JIDB ? |
|
|
Samulele |
za mna canna , super chuť.. |
|
|
DOCtom |
S každým hnojivem, s kterým se naučíš hnojit budeš spokojenej. Vyber si, co se nejvíc zamlouvá tobě a bude to O.K. Když ti tady čtyři lidé odpoví každý jinak, stejně se rozhodneš podle sebe. :-) |
|
|
tuffgong1 |
Holt ted prvně pojed větší grow a tak hrotim a navíc cena hnojek za kolo už začíná být taky důležitá (kdybych neřešil cenu, tak jdu jasně do Advanced Nutrients ) :D
Dyštak kdyby měl ještě někdo mějaké komenty, rád si přečtu ;-) |
|
|
anon383596 |
Co mi to ten mobil píše kurnik sopa aby to člověk prepsal na pc
chtel jsem napsat ze zakladni dvouslozka od AN senzi grow ve verzi rust a kvet nestoji moc oni maj 2 verze zakladnich hnojiv tusim byly 3 + verze kokosova
connosseur uz stoji jinej randal ja ho mival celkem levne rozlejvanej bejvavalo
kazdopadne si myslim ze bohate staci ten senzi bez aditiv na pekny kytky aspon co se hliny tyce z vlastni zkusenosti |
|
|
tuffgong1 |
Jj Sensi jsem jel v bubbleru na šalvěj a po ničem jiném nebyla tak hezká, ale tak jako tak by mě sensi vyšlo na ranec, když si vezmu, že ředění je 5ml na litr a ještě k tomu alespon základní aditiva, jako je kořenák, enzimi a nějakej posilovač květu chci. Třeba až vyhraju ve sportce :D |
|
|
StuCZ |
Ahoj potreboval bych radu mam zkusenost pestovani jen s hnojkama od Plagron bio.. chtel bych zkusit nejakou chem.. doporucil by jste mi nekdo nejake hnojky? |
|
|
MocnyOkurek |
Ja sem spokojen z bcuzem presel sem s biobizu. |
|
|
Jirkacflmic |
Ahoj koupil jsem biobizz tripack indor. Máte s těmito hnojivy zkušenost ? Nebo neporadily by jste aspoň dávkování.? Nikde k němu nic nemůžu nají jen reklamní žvásty. |
|
|
Jirkacflmic |
Děkuji mnohokrát. ;) . |
|
|
G-Weed |
Čau groweri.Potřeboval bych trochu poradit s hnojkama.jedu belladonu na scrog pod 400W a nejsem si jisty jak ty hnojky davat. vypíšu hnojjky jaké mám a rád bych kdyby mi někdo z toho řekl co by bylo idealni,co z toho použít a co zase ne.
Takže: 3složka GHE,Bcuzz soil booster,Bcuzz bloom stimulator,atami blossom builder,canna canazym,SUPERTHRIVE,ripen, na postřik mam alg-a-mic a fishku.
Tak co myslíte,co bude nejidealnejší ? díky za rady a tipy :) |
|
|
G-Weed |
PS: jestě co s čím a kdy dávat díky moc :)) |
|
|
ten_hodnej |
zdar hele nemyslim si ze je nejlepsi kombinovat vice znacek dohromady, podle me kdyz pojedes tu zakladni trislozkovou GHE tak tim nic nezkazis... davkuj podle tabulek ktere najdes na jejich strankach nebo podle davkovani napsane na lahvi (na zacatku hnoj radeji min a postupne zvedej) btw. mas hlinu nebo kokos? |
|
|
G-Weed |
Čau groweri.Potřeboval bych trochu poradit s hnojkama.jedu belladonu na scrog pod 400W a nejsem si jisty jak ty hnojky davat. vypíšu hnojjky jaké mám a rád bych kdyby mi někdo z toho řekl co by bylo idealni,co z toho použít a co zase ne.
Takže: 3složka GHE,Bcuzz soil booster,Bcuzz bloom stimulator,atami blossom builder,canna canazym,SUPERTHRIVE,ripen, na postřik mam alg-a-mic a fishku.
|
|
G-Weed |
mam to v hline od biobizzu all mix. davam tu trislozku ghe a k tomu pridavam prave ten soil booster plus ten enzym a obhnojeni ten soil menim za ten superthrive a vypada to vsechno fresh akorat ted budu prepinat na květ a premyslim jak to poskladat na ten kvet |
|
|
Mard |
Původní příspěvek od G-Weed
Čau growere. Nejsi trochu duševně hendikepovaný, ptát se dvakrát v jednom vlákně a ještě dostat na první dotaz odpověď? |
|
|
G-Weed |
sorry za spam neveděl jsem jestli se to postnulo a uklidni se díky. |
|
|
PanPlevel |
Ahoj chcem sa opytat ci je mozne kombinovat hnojiva mineralne s organickyma. Mam teraz Plagron Koko A+B a do toho ešte enzymy od nich. Možem k tomu primiešat este na kvet Top Max od Biobizzu? Financie sa minuli a mam na ruke ten TOp Max. Alebo viete mi niekto poradit nieco ine rozumne na tvorbu kvetu?
Dikec Plevel |
|
|
anon383596 |
No nevymejslet chujoviny a naučit se používat základní hnojiva který plně postacujou aspon si nerozhodis poměr živin méně bývá kolikráte více touhle neřesti cpát tam vše a nejlépe pod tlakem trpí spousta begineru |
|
|
murmur |
PanPlevel - můžeš to zkusit třeba na půlce a uvidíš rozdíl při sklizni, vadit by to nemělo. |
|
|
PanPlevel |
Ahoj mam dilemu ci je mozne miesat rozne hnojiva spolu. Mam Coco A+B od Plagronu plus Enzymes. Teraz by som potreboval nieco na kvet. Dostal sa mi pod ruku Biobizz TopMax. Moja otazka je ci je mozne to pomiesat... Alebo ak mate skusenost s niecim inym popr lacnejsim a dobrym. Lebo GreenSensation je ozaj peckaaa :O
Dik Plevel |
|
|
PanPlevel |
Sorry neak sa tu obcas stratim v tom a duplikujem to. Ale i tak dikec. |
|
|
frek |
Coco A + B jsou základovky. Enzymy jsou enzymy a Top Max je stimulátor. To, že je to od jiný firmy je v podstatě jedno. Jestli chceš něco na květ, co pomůže, kup si PK 13-14.
Jinak Green Sensation se mi osvědčil pouze jako dobrý zbavovač peněz... |
|
|
techem |
Ten top max bys mohl použít v kombinaci s Bloom tzn biobizz Bloom a biobizz top max, jinak to nemá smysl, ale já bych hnojiva moc nekombinoval, jel bych vše od jedné značky, já jedu teď komplet biobizz ;) |
|
|
PanPlevel |
Ahoj vse je zatial v pohode len som asi dnes pridal Enzymes namiesto 1ml/l cca 3ml/l. Bude problem? Nie je to hnojivo len podpora. |
|
|
Whiskey_777 |
Ahoj přátelé,
a Co REMO nutrients nejedete někdo?zkušenosti?
Díky. |
|
|
Legy |
Ahoj, je to sice dlouho, co sem někdo něco psal, ale zajímalo by mě, jestli někdo, kdo pěstuje v hlíně a hnojí hnojivama od AH, jestli opravdu dává jen poloviční dávku....?
Nemůžu si pomoct, ale když mám nepředhnojený nebo lehce předhnojený substrát (např teď budu mít CANNA TERRA professional, kde nepíšou nic o hnojivech, jen, že je to dobrý substrát... kokoti, tak se to přece chová skoro jako kokos, ne? Všechny živiny má kytka z hnojiv a když budu dávat jen poloviční dávky, nebude to málo? |
|
|
odo |
Močovinový dusík je najefektívnejšie prístupný rastlinám ako listové hnojivo aplikované postrekom v rastovej fáze, takže v neskoršej kvetovej fáze by som ho už nepoužil z dôvodu možnosti plesne. |
|
|
luks |
Díky za názor, samozřejmě že bude použit pouze v růstové fázi. Bylo v plánu ho aplikovat zálivkou, ale skusím i ten postřik.
Ale hlavně mě zajímá zda nebude cítit chemie ve finálním produktu?
Nemám teď podmínky pro kvasení kopřiv a toto se mi zdálo jako dobrá ekonomická alternativa. |
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
Na letošní out sem pořídil hnojiva guanokalong jak grow,tak bloom.U těch hnojiv chybí údaje NPK.Je tam pouze N/K-P fosfor se nějak vytratil a to i u bloomu.
Píšou tam growe N/K-6/3, bloom N/K-2,5/6. A ještě že je to 100% organický.Rozumí tomu někdo proč tam ten fosfor není? A co teď dodávat ho ještě s něčím jiným??Nebo to u těchto hnojiv není potřeba,protože fungují nějak jinak??Jak??Vrtá mi to hlavou,hnojiva bez fosforu a ještě na květ...Za odpovědi předem díky...
|
|
murmur |
Původní příspěvek od bruno.kudrna
Zdravím
Na letošní out sem pořídil hnojiva guanokalong jak grow,tak bloom.U těch hnojiv chybí údaje NPK.Je tam pouze N/K-P fosfor se nějak vytratil a to i u bloomu.
Píšou tam growe N/K-6/3, bloom N/K-2,5/6. A ještě že je to 100% organický.Rozumí tomu někdo proč tam ten fosfor není? A co teď dodávat ho ještě s něčím jiným??Nebo to u těchto hnojiv není potřeba,protože fungují nějak jinak??Jak??Vrtá mi to hlavou,hnojiva bez fosforu a ještě na květ...Za odpovědi předem díky...
Čau, tekutý GK se používá v kombinaci s tím sypkým guanem, které obsahuje hlavně P. Tady je to popsaný líp:
http://www.e-grow.cz/products/guanokalong-bloom-1l/ |
|
|
joelitoo77 |
Zdravím
Tento rok sa chystám prvý krát pestovať a to na strome. Po prečítaní hodného kusu tohto fóra som sa rozhodol pre hnojivá biobizz grow, blom, fish mix a od bio nova pk 13/14 plus nejaký zakoreňovač http://www.growland.sk/sk/detail/bi...rootjuice-0-25l alebo http://www.growland.sk/sk/detail/an-piranha-250ml ten an pirahna vyzerá zaujímavo je tam toho viacej, chcel by som vedieť váš názor na kombináciu a hlavne nikde som tu nepostrehol aké množstvo zálievky treba napríklad na 20l kvetináč. Bude to v záhradníckom substráte FLORIA z mykorhizou. Díky |
|
|
EqwiLL |
Nazdar lidii chci po prvé sadit venku nejake skušenosti už mám pestoval sem indoor a celkom to šlo pestoval sem v allmix od biobizz +Advanced hydroponics všechny tri plus te male lahvičky enzym korenovy stimulator atd.. chci jít ven a mam dotaz či je allmix hodný ven a mam otazku aj na guanokalong substrat a praškove hnojivo Dakujem za odpovede neviem sa už dočkať kdy to všechno začne |
|
|
lopata78 |
Aloha
pěstoval jsem s cannou a asi 2 roky spokojenost ale dvě poslední sklizně byly furt přehnojený a nějak se mi to nepodařilo vykorekturovat velká slabota :( přemýšlím o změně hnojiva na powder feeding od green house mám připravené ak47 od natural seeds a nevim který zvolit (short,hybrids nebo long flovering)táké tam píšou že se nemusí hlídat PH je to možné?nějaké zkušenosti rady poznatky? nebo doporučí někdo jiné hnojící schéma? |
|
|
L1st3r |
Celkem by me taky zajímalo, jestli s tím ma někdo zkušenosti. Při různých nákupech se me tu už sešlo celkem dost tech jejich sáčku, tak uvažuju, ze bych je zkusil. |
|
|
joelitoo77 |
Zdar chystám sa tento rok prvý krát niečo vypestiť a potrebujem vedieť či budú stačiť 0,5L balania všetko biobizz: fish mix, bloom, top max , a 0,25L bio heaven a rootjuice pestované 20L kvetináčoch vonka v substráte biobizz all-mix k tomu by som v menších množstvách pridával hoštické tekuté slepičince na kvet a počas celého obdobia Agro Kvapalné hnojivo s guánom a morskými riasami. ten heaven by som používal v menších dávkach. Som úplný začiatočník uvítam všetky rady. Zaujíma ma ešte pk 13/14 bionova či dokúpiť, vymeniť za top max alebo stačí ako to je ? |
|
|
Mr.X |
Vem jen tu sadu od biobizz.. A vic tam neser .. All mix je predhnojenej dost.. Seminka do nej nedavej spali ti je.. |
|
|
joelitoo77 |
Do toho substrátu ich budem presádzať asi tak po 3 týždňoch, a bude to dosť na 6 rastlín každá samostatne v 20L kvetináči. |
|
|
rumas |
cus,prezije me hnojivo JIDB napresrok?dik |
|
|
iNside |
Zdravíčko, mám takovej dotaz laika :D Koupil jsem si od AHčka trojsložku a chci se zeptat na dvě věci a to sice jestli sem správně pochopil že na hlínu používat jen polovinu uvedených hodnot a pak jestli je nutné namíchanou zálivku spotřebovat rovnou nebo nějakou dobu vydrží ? Díky |
|
|
pineapple |
Nazdar groweři, měl bych otázku má smysl kupovat na venky dražší hnojivo např. Biobizz (grow a bloom)?
Hnojil bych s tím jen 1x za týden.
Podle nich se to má používat při každém zalívaní to bych toho podle nich musel koupit aspoň 20l a 10 tisíc za hnojiva fakt dávat nebudu žejo :D. Jinak slepičáky kopřivy atd bych přihnojoval jako booster.
Napište mi prosím co si o tom myslíte a přeji hezký zbytek dne :). |
|
|
Pítr90 |
Zdar, na venky je asi lepší dát jim dobrý substrát a hnojit max třeba fish mixem. Ony slepičáky a kopřivy udělají svoje 😉 |
|
|
pineapple |
No tak do květináčů sem dával biobizz all mix jen na základ, ale z nich šli rovnou do hlíny ze zahrádky ale ok hnojiva nechám teda jak říkáš přirodní možná sem tam do toho nějaký hoštice nebo krystalon :D a jestli je fish mix fakt dobrej tak bych ho vzal taky |
|
|
Pítr90 |
Mě připadá jako plýtvání lejt hnojky k venkům, stejně toho většina odteče pryč. Ten fish mix na přilepšení stačí |
|
|
lude1 |
Původní příspěvek od iNside
Zdravíčko, mám takovej dotaz laika :D Koupil jsem si od AHčka trojsložku a chci se zeptat na dvě věci a to sice jestli sem správně pochopil že na hlínu používat jen polovinu uvedených hodnot a pak jestli je nutné namíchanou zálivku spotřebovat rovnou nebo nějakou dobu vydrží ? Díky |
Ahoj, AHčkama sem hnojil venku a dával sem jen poloviční dávky. Na konec květu sem dal Final Solution. Pak jen zálivka čistou dešťovou vodou (posledních asi deset dní) Jel sem řezy S.A.G.E. a naprostá spokojenost. |
|
|
Machaloid |
Ahoj vsici. Letos jsem se rozhodl poprvé za investovat do genetiky a přemýšlíme nad hnojkama na květ. V růstu dávám kopřivy. Jsem dá se říct začátečník. Přemýšlíme nad Terra bloom nebo pk 13-14 co se týče kvetu. Stačí koupit jen jedno z toho? Diky za rady |
|
|
Michaelos |
hnojivo se zvýšeným obsahem dusíku pro jukky a dračény ..v obbi stojí asi 50kč :frog: |
|
|
crazyn |
Čaute bando , měl bych možná "blby dotaz" ale mě to nedá , koupil jsem si poprvé booster od AN , Big Bud coco, trošku jsem stím zatřepal a teče mi teď z toho , takové tuhé "mlíko" je to v pořádku ? Nebo mi to hnojivo umřelo :-D |
|
|
Bitir |
To stejny mam i ja , big bud ten zelenej byla voda a kokos je jakoby naslehany mliko , ale ka.os ho nechal chvili na slunku a po otevreni zasycel ,takze mam podezreni ze to zkyslo . Jestli nemas stejnej problem jak ja kamo, radej to tam nebudu lit. |
|
|
Apartman |
Na out mi stačí už jenTohle |
|
|
crazyn |
Žádné syceni neproběhlo,ještě ten den co mi přišel z shopů tak jsem ho otevřel a rovnou použil,docela jsem se lekl jak to vypadalo, tak snad v pořádku, už jsem tím hnojil 2x a holky problém zatím nemají. |
|
|
Michaelos |
Ahoj,můžu hnojit konopí hnojivem pro růst a květ celou dobu ???Nebo to potřebuje na růst a potom na květ odděleně ???:popcorn: |
|
|
Pítr90 |
Původní příspěvek od Michaelos
Ahoj,můžu hnojit konopí hnojivem pro růst a květ celou dobu ???Nebo to potřebuje na růst a potom na květ odděleně ???:popcorn: |
Opět vrchol lenosti!! Pokud si tu přečteš aspoň jeden thread, tak na odpověď přijdeš.
Ps: těch složek bývá více než jen růst a květ 😉 |
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
Tak třeba biobloom od biobizz je hnojivo který se tam lije celou dobu od začátku do konce.Ale jestli stačí jen tohle to nevím,vždycky sem k tomu ještě něco přidával.....
|
|
Michaelos |
bruno.kudrna : A je vtom velkej rozdíl,jestli litr hnojiva za 40 kč nebo litr hnojiva za 340 kč ??? |
|
|
Pretorian |
Caute..v jakem obdobi kvetenstvi je podle vas nejlepsi pridat
PLAGRON Sugar Royal - květový stimulátor.. Jasne ze asi neni problem to tam cpat hned od zacatku ale chtel bych vse udelat zpravne pro maximalni efekt.. Dikes :) |
|
|
|