Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 
Hnojiva - Klikni zde pro originální téma
to: dieselboy: Používám ho, dávám 3ml do litru. Kombinuju ho s Growth/Bloom excelerátorem (1ml) a Green sensation (1ml).
Plagron ho udává jako doplněk jejich třísložkovýho hnojiva BLOOM.
Snažím se držet EC do 2,0. Převážně mám 1,8.
Kellogg
Cau,je tu toho celkem dsot a moc se mi to cist nechce,uz sem toho tady procetl celkem dost:) Chcu se jen zeptat jak je kdo spokojeny s KRystalonem Jahoda,je vhodny na fazi kvetu?
Matrixx
Krystalon je na piču.doporučuji pouze v krajních případech,dá se použít krystalon Start nna růsttt,Pěstu Zdar
metalsodik
Dávám tady k dobru několik poznatků s hnojivy od firmy Bcuzz, pro hlínu. Zkoušel jednu várku se základnímy hnojivy A+B a v květu +PK 13/14 a na konci s final solution , druhý pokus s kompletním programem od této firmy , který je na jejich stránkách ke stažení. obsahuje tyto hnojiva a přípravky : A+B,PK 13/14, rootstimulátor, Atazyme, Ata XL, Ataclean, dávkování je tam přesně uvedeno po týdnech. Musím ale přiznat , že jsem nepoznal vůbec žádný rozdíl ve výsledku , proto považuji většinu z nich za vyhozené peníze.
podle mě stačí úplně toto : A+B , PK 13/14 Ataclean a na závěr Final, který není ale od nich. zvláště Ataclean je dobrá věc , zabraňuje zasolování hlíny a tím předchází možným problémům s PH a výživou na konci květenství. Final je taky super věc , která prokazatelně zvětšuje květ. jiné přípravky ale považuji za zbytečné včetne Phytaminu , který tu hodně lidí chválí, já nepozoroval žádný účinek nikdy.
Matrixx
jaké máte zkušenosti s BIO NOVA hnojivy???
PUNX
Ja mam dobré skúsenosti s hnojivami firmy Terrasan z Baumaxu. Majú ich tam niekoľko druhov a mojím rastlinkám naozaj pomohli. Asi za týždeň sa im zmenila farba zo žltej na tmavozelenú a začali poriadne rásť. Cena bola fakt pohodová 49 Sk za 1l (v akcii).
Ja používam "Hnojivo pro kvetiny s guánem" a "Hnojivo pro azalky a rododendrony se stopovými prvki" v pomere 50/50 o niečo vyššie koncentrácie ako sú v dávkovaní (25ml/2l). A fakt im nič nechýba, takže za málo peňazí veľa muziky.
Môžem len odporúčať...:frog:
Matrixx
já se držím mích osvědčených AH a jsem spokojen,ale jak se říká změna je život,tak mě napadlo,že bych pořídil ještě třebas tu Bio Novu a porovnal
mrak xXx
a co byste řekli na 100% bio hnojivo BioBizz, zdá se mi hodně atraktivní pro kytí, je z holandska a je určený pro bio hnojení, máte někdo zkušenosti s timhle hnojivem?
Skřeťák v Sudu
nejlepsi hnojka ! :D ale to uz sem tu urcite psal... jel sme to na balkonek a fakt naprosto nejlepsi kytkam das fakt hodne kdyz to koupis
LIX
Poradí mi prosimvás niekto či je toto hnojivo podla obsahujúcich prvkov dobré?: Obsah mikroprvkov v miligramoch na liter: Cu 0,6 Fe 19 Zn 0,6 Mn 3,1 B 0,6 Mo 1,2 Co 0, 25
thebestking
Mě by zajímalo,nikde jsem to tady nenašel,zda-li u kytí,které jsou ošukané a chci udělat hodně semínek, mám používat stejný styl při finishi,že budu 7-14 dní před koncem zalévat jen vodou s final solution? Nemělo by se takové kytí zalévat až do konce hnojivem?
Spacy
Zdtavim..... Mam doma nejake hnojivo a chci se zeptat jestli se to da pouzit a hlavne jestli to ma nejakou cenu je to AGRA kapka 7%N 3%P 6%K a Ph je 6.7-7.5 co vi na to???
Matrixx
no,zaleží na tom co pěstuješ ???? :D dle mého názoru moc ne,to už je lepší použít na růst Kristalon Start a pak pk13-14,ale jinak samozřejmně můžu doporučit AH nebo Bcuzz Plagron atd.
Spacy
No ted uz sem v klidu byl sem nakupovat takze slepicince pak hnuj a vyse zmineny Kristalon Start Zdarec.....
Matrixx
dělej jak myslíš :D
Skřeťák v Sudu
no podle mne dvojslozku AB od Bcuzzu a PK 13/14 +naky hormony treba od AH na kvet vyjde to cloveka relativne malo v porovnani s kvalitou.(je to jen domenka budu rad kdyz me poopravi nekdo kdo s toudle firmou ma zkusenost)
jestedman
mám takový dotaz pro lidi co jedou/jeli GH. v růstový složce je strašně málo dusíku, dohnojovali jste to ještě něčím a čím (soil), zkouším trochu kristalonu (kritiku si nechte pro někoho jinýho:) ) ale nebude to to nejlepší. poradíte?
Matrixx
tak si kup grow od AH,tam je N dost.........já používám komplet+grow/bloom excelator+enzymy+final solution a nemůžu si stěžovat :D takhle už to praktikuju asi 4 roky,na kristalon se ledatak vyser kámo :D
jestedman
no víš, když mám celou sestavu od GH (imho pro hlínu lepší), tak nebudu kupovat AH. nebude se grow AH mlátit s GH? Kristalonem nehnojím, pouze přihnojuji, tj. přidávám N!!
Matrixx
neměl by to být problém,jak jsem již předeslal,stačí když koupíš složku GROW
vrrn
BioBizz ruleeeeeez!:bandit: nejlepsi hnojky miluju je a moje kyti jeste vic:sun:
strme
ste sa riadne rozpisali..thread jak svina.. ja by som chcel vediet ci na nete niekto nepozna take forum..ale tema zelenina ovocie.. ake ph ake ec ake hnojiva ake pocasie.. vie niekto o tom? pestovanie nie je len o nasich dievcatach ale vypestovat fakt dobre jablko tiez nie je na skodu ;)
kvasimodo
minule som v baumaxe videl zaujimave hnojivo nejake agro ... ze granulovane kuracie sracky obohatene o nejake mineraly ci co ... videl to uz niekto? mne to prislo dost zaujimave
Vochomurka
dotaz

jsou slepičince vhodné na růst nebo spíš na květ???
Soul Rebel
Vochomurka> mam dojem, ze na qět... maj hodne fosforu
Matrixx
to Vochomurka:ale dávej pozor aby jsi rostliny nespálil,protože obsahují poměrně velké procento P,je dobrý je nechat v odstáté vodě nechat tak den rozložit,na malé rostliny bych nepoužíval vůbec,k "vesnickejm" hnojkám se nepřiklánim vůbec :D
kvasimodo
k malym rastlinkam tiez moc nedoporucujem taketo hnojiva jednine len v malych koncentraciach ale k troska vecsim rastlinkam napriklad 30cm vyssie a viac su hnojiva typu slepicince a konske sracky uplne super a neda sa s nimi nic pokazit ... jedine ak by ste to fakt prehnali
Zdravim nieviete niekto pichnut ake ma mat Ph voda pri pouziti final solution!!!
Matrixx
kolem 6 ale může bejt i nižší
kvasimodo
prosim vas groweri ... ako mam pripravit vysusene kuracie sracky ??? mam ich dat do flase s vodou a potom ich nechat skysnut??? ak ano tak ako dlho to ma kysnut ... a ci pri procese kysnutia sa nebude nahodou vytvarat alkohol , ktory by mohol ublizit rastlinkam .... za odpovede diki ...
Matrixx
to kvasimodo : myslim,že bude stačit tak 3 dny ale můžeš to nechat díl,jinak zezačátku bych byl s množstvým sra ček opatrnější :D a dal bych trochu méně, aby si to nespálil a pak postupně zvětšoval koncentraci :wink:
Ganjaholickz
3 dny me prijde malo(na rozpusteni aspon trosku akcniho mnozstvi), bezne nechavam slepicaky (nebo koprivy , na rust) pred pouzitim odstat min 2 tejdny..... kazdej den zamichat a pohoda + max spokojenost (samozrejme na outdoor ;) )
davam petinu - ctvrtku kyblu slepicaku a zbytek vodu. zacinam na 0,5 dcl tohodle mixu na litr cisty vody (aspon 2x zaliju timhle slabym) pak 1dcl na litr atd. az je ctvrtka-pulka kyblu pryc tak doleju do kyblu cistou vodu a pak vetsinou sou uz zvykly tak to micham 50:50 ;)

celou dobu od doliti micham ob den a pohoda,hoven tam bejva porad dost a hlavne tim michanim se krasne rozpousti cim dal vic do ty vody

good luck
kvasimodo
no ja som s tym hnojenim zacal asi trocha z hurta ale tak snad to prezije kedze rastlinka je uz trocha vecsia a ma uz aj blizny .. respektive uz jej rastu susky ... tak snad jej to neublizi to by som bol nerad ...ale zatial vyzera v pohode ... a urobil som to tak ze som tie sracky nahadzal rovno do kyblu ku kvetine a potom este zalial asi 3 - 4 dni odstatou zmesou sraciek s vodou ... v pomere asi tak 1: 10 typujem ... ale sracky boli predtym v suchom stave ... mam prihodit aj foto rastlinky?
sancha
hele narazila jsem na zajímavej článek, je to tu už tisíckrát rozebraný sice, ale opakování .. znáte to ;)
ukradnuto z chovatelka.cz :angel:

Hnojiva pro rostliny
Základní chemické prvky, které rostlina potřebuje k růstu, jsou dusík, fosfor a draslík. Dalšími pomocnými prvky jsou hořčík, vápník a síra. Dusík musí většina zahradníků dodávat každý rok, protože je nezbytný pro růst listů a stonků a z půdy bývá vyplavován zimními dešti. Dále se vyskytují prvky, například železo, bór, zinek, mangan, měď, chlór a molybden, které jsou rostlinám třeba jen ve velmi malém množství. Říká se jim prvky stopové. Přestože i ty jsou pro růst důležité, nemusí se většinou do půdy dodávat, neboť se v ní vyskytují přirozeně nebo se do půdy dostanou jako příměsi jiných hnojiv.

Organická a anorganická hnojiva
Hnojiva mohou být organického nebo anorganického původu, oba typy se však rozloží na rozpustnou formu, kterou pak rostlina čerpá kořenovým vlášením.

Jak rychle se uvolňuje dusík do půdy
Dusík se z organických hnojiv začne uvolňovat teprve ve chvíli, kdy jsou hnojiva rozložena půdními mikroorganismy. Rychlost, kterou je dusík uvolňován, záleží na půdních podmínkách. Pozdě na jaře, v létě a začátkem podzimu, kdy je půda teplá a vlhká, jsou mikroorganismy aktivní, a tak se bude dusík uvolňovat rychle. Ve studených podmáčených půdách, typických pro jílovité půdy v zimě a časně na jaře, pracují mikroorganismy pomalu a dusíku se tak uvolňuje jen nepatrně.

Organická hnojiva
Organická hnojiva mají jednu velkou výhodu. Je nepravděpodobné, že rostliny popálíte dusíkem nebo že se dusík vyplaví vodou z prudkého deště. Proto jsou vhodná pro lehké, písčité a vápnité půdy. Aplikace organických hnojiv je však na druhou stranu dražší než použití hnojiv průmyslových.

Anorganická neboli průmyslová hnojiva
Průmyslová hnojiva se někdy nazývají umělá, protože jsou často uměle vyrobena, nebo minerální, protože jde vlastně o těžené nerosty, jež se vyskytují v přírodě. Živiny jsou většinou v rychle rozpustně formě a jsou přístupné rostlinám i bez práce mikroorganismů. Průmyslová hnojiva působí rychle, hodí se tedy pro rychle rostoucí plodiny a pro úpravu nedostatku živin. Musí se aplikovat opatrně, přesně podle návodu na balení, protože řada z nich obsahuje velké množství živin, které mohou semenáčky i vzrostlé rostliny popálit, zvláště nejsou-li dostatečně zalité.

Pokud nechcete anorganické chemikálie jako jsou síran amonný a superfosfát používat, pak zkuste jejich „organickou” náhradu, například krevní, rohovinovou a kostní moučku. Hnojiva nikdy nepoužívejte, není-li to skutečně nezbytné - jinak je to totiž vyhazování peněz.

Jednosložková hnojiva
Obsahují jen jednu z živin ve velkém množství. Hodí se při pěstování plodin, které mají vysoké nároky na určitý prvek. Pak stačí, jestliže po povrchu chybějící prvek poházíte. Tím si ušetříte použití plného hnojiva a plýtvání dalšími živinami. Nejčastější jsou jednosložková dusíkatá hnojiva, existují však i jednosložková hnojiva draselná a fosforečná.

Dusíkatá hnojiva
Dusík podporuje zdravý růst mladých listů a stonků. Mezi příznaky nedostatku dusíku patří zakrnělý růst a bledě zelené listy, je-li dusíku příliš, růst je bujný a nevyzrálý a rostliny jsou náchylnější k chorobám a snadno je napadají škůdci. Přebytek dusíku může také zastavit tvorbu plodů nebo oddálit zrání.

Síran amonný
Levné průmyslové hnojivo, které obsahuje 21 % dusíku. Protože se dusík rychle uvolňuje, hodí se na přihnojování neutrálních a zásaditých půd. Běžná dávka pro bobuloviny a základní dávka pro košťáloviny a brambory je 35 g na m2. Při opakovaných dávkách může dojít ke zvýšení kyselosti půdy, proto je na kyselých půdách výhodnější používat ledek amonný s vápencem. Je-li skladován v suchu, vydrží síran amonný dlouho.

Ledek amonný s vápencem
Průmyslově hnojivo s obsahem 26 % dusíku, používá se na přihnojování kyselých půd. Dusík se uvolňuje velmi rychle. Bude se hodit zvláště těm, kteří rádi pěstují listové košťáloviny a salát. Nedá se dlouho skladovat, proto kupte jen tolik, kolik si myslíte, že spotřebujete za sezónu.

Ledek sodný
Velmi rychle působící průmyslové hnojivo, které obsahuje 16 % dusíku. Ledek se používá na povrchové hnojení a je vhodný pro červenou řepu a řapíkatý celer, kterým prospívá sodík. Aplikujte 35 až 70 g na m2.

Krevní moučka
Rychle působící organické hnojivo. Používá se střídmě a jen na právě rostoucí rostliny. Obsahuje asi 13 % dusíku v organické formě a je vhodné pro přihnojování rostlin trpících nedostatkem dusíku. U zeleniny typu košťálovin a brambor použijte v množství 35 až 50 g na m2.

Rohovinová moučka
Podle velikosti částic pomalu až rychle působící hnojivo. Obsahuje asi 13 % dusíku v organické formě a většinou se používá k základnímu hnojení před výsadbou v množství 35 g na m2.

Fosforečná hnojiva
Fosfor je zásadní pro zdravý vývoj kořenů. Je také důležitý pro růst a zrání plodů a semen. Nedostatek fosforu není častý, občas k němu dochází na kyselých nebo těžkých jílovitých půdách nebo v oblastech s častými dešťovými srážkami. Příznaky jsou zakrnělý růst, bledě zelené nebo nachové listy a nekvalitní plody. Fosforečná hnojiva působí pomalu a odstranění nedostatku fosforu není snadné, nic však nezkazíte, pokud do půdy blízko ke kořenům zapracujete superfosfát nebo kostní moučku.

Superfosfát
Je to průmyslové hnojivo s obsahem 17 % fosforu. Fosfor je po určitou dobu po aplikaci pro rostliny nedostupný, proto ho doporučujeme použít v zimě nebo časně zjara, a to 35 g na m2. Tak může být fosfor uvolněn do půdy a splaven ke kořenům včas, hned na začátku vegetačního období. Okyseluje půdu.

Kostní moučka
Obsahuje fosfor v organické formě. Je vyrobena z mletých a drcených kostí. Přestože je sterilovaná, je rozumné při její aplikaci používat rukavice, což ostatně platí pro všechna hnojiva. Kostní moučka uvolňuje živiny pomalu, rozhodující je ovšem velikost částic - jemná moučka účinkuje rychleji. Po aplikaci zůstane moučka v půdě tři až čtyři roky, nemusí se proto používat každý rok. Živiny se uvolňují pomalu a rovnoměrně, což je ideální pro pomalu rostoucí rostliny, například keře a trvalky. Vsypejte jí hrst do výsadbové jámy. Může se používat k základnímu hnojení zeleniny v množství 35 g na m2.

Draselná hnojiva
Draslík je zásadní prvek pro tvorbu květů a plodů. Rostliny, zvláště ovocné stromy, rostoucí na lehkých nebo vápnitých půdách, mohou strádat nedostatkem draslíku. Mezi příznaky takového nedostatku patří omezený růst, tenké a nevyzrálé výhony trpící chorobami a škůdci. Listy mohou být bledé nebo mají hnědé, žluté či nachové skvrny. Pro biologické zahrádkáře je vhodný kainit, jiné zdroje draslíku nevyhovují.

Síran draselný
Průmyslové hnojivo obsahující asi 50 % draslíku. Rychle působí a je dobře rozpustné, na druhou stranu se z půdy rychle vyplavuje, a proto se doporučuje používat časně na jaře. Příliš síranu draselného může způsobit nedostatek vápníku v půdě. Aplikujte v množství 15 až 35 g na m2.

Kainit
Obsahuje asi 11 % draslíku, a protože se volně vyskytuje v přírodě, mohou ho používat i biologičtí zahrádkáři. Možná ho nenajdete v zahrádkářských obchodech, ale můžete si ho objednat u zásilkové firmy. Draslík se uvolňuje velmi pomalu, proto je ideální aplikovat celoroční dávku 70 g na m2 na podzim nebo v zimě. Dalším přírodním zdrojem draslíku je dřevěný popel, jenž se užívá na podzim.
Matrixx
to sancha: :rolleyes: jó to už tady něgde bude :D ne je to fajn.....ale ještě chybí pár údajů k mikroprvkům a proteiny, které jsou pro rozvoj rostliny a květu také nezbytnou součástí tak zkus doplnit diž ses toho takhle ujala :D :D :D
ještě bych doplnil pro to vstřebávání dusíku: právě Enzymy napomáhají dobrému a rychlejšímu vstřebávání nejen dusíku jako živin do půdy... dá se použít např Enzymes+ s kombinací s G/B excelator od AHofH a nebo od jiné firmy
Matrixx
takže po ozkoušení GS (green sensation) můžu doporučit... :wink: nemyslym, žeby to nějak ovlivnilo výnos zato chuť a kvalitu každopádně :D
foxis
cus MATRIXX,
hej nemel bys neake rizky????treba na prodej co?predem diyk.cus
kvasimodo
co myslite akymi hnojivami je dobre hnojit v tomto case ... na rast? alebo zeby uz na kvet? a ake hnojivo by ste doporucili (ako cenovo dostupne - nie ako plagron a pod..)
kozel
ak chceš aby ti to nestihlo dokvitnuť a nedalo sa na kvet tak kludne ich prepchávaj dusíkom ,ale podla mna by si mal premýšlať o hnojení na kvet a min dusíka.
No a Ah-su kvalitné ,ale cenovo dostupnejšie: ? : najdi si nejaku jaskinu kde sídlia netopiere a tam bude kula na hnojenie až ,až... toť lacné a efektívne hnojenie
Javaanse
Má nějakej význam, když vezmu koninu, normálně jí tak nějak položím na zem k tej kytce a zalejvám to přes to vodou? Jestli se z toho uvolní nějaký živiny, když to tam takhle jen leží na zemi?
ale lepší je položit to na dno jamy tak nejak na podzim trebas,pak do toho na jare zasadit kytku.-)
Osvedceno jiz stovky let u vsech rostlin...
Eloren
Zdravim groveri ... precetl jsem prvni 4 listy a mam v tom zmatek kazdy pisete ze je pro vás nejlepší hnojivo to a to .... jsem grower začátečník a tento rok jsem jel jen na hnojivo na jahody , krystalon start a AB extrakt, ale příští rok plánujem s kámošem koupit od Plagronu alga grow a bloom jake na to mate nazory ? jsou to dobre hnojky ?

díky Peace
Skřeťák v Sudu
dobre jsou ale pokud chcete neco lepsiho za stejnou cenu(neli levnejsi) kupte si biobizz
Eloren
citace:
Původní příspěvek od Skřeťák v Sudu
dobre jsou ale pokud chcete neco lepsiho za stejnou cenu(neli levnejsi) kupte si biobizz

v čem se liší ?
Matrixx
AH :wink: léta zkušeností Dutch Formula, jak na IN tak na OUT v kombinaci s enzymama od AH a Green Sensation super záležitost :wink: můžu vřele doporučit, nakonec samozřejmně Final Solution nebo Ripen
Eloren
citace:
Původní příspěvek od Matrixx
AH :wink: léta zkušeností Dutch Formula, jak na IN tak na OUT v kombinaci s enzymama od AH a Green Sensation super záležitost :wink: můžu vřele doporučit, nakonec samozřejmně Final Solution nebo Ripen
:mutant: prosím nemohl by si to říct tak..... ehm nějak pro lajka srozumitelněji :D
easy.green
ty řízky už asi neplatěj co..?
Skřeťák v Sudu
AH bych rozhodne nedoporucoval na venek :D a v cem se biobizz lisi od pelargonu? je komplet orag coz pela neni a mylsim ze lidi si to i v prumeru vic chvalej a mas to takovi kompaktnejsi to ten pela to ma hrozne moc rozkouskovany a potrebujes tri *** srandicek kolem a tak...
grosancho
GH Grow, micro, bloom a B'cuzz Enzymes a B'cuzz root stimluator rulezz :-)
Matrixx
to grosancho: vtipálku :teef:
grosancho
do bubbleru 4EWER :-D a jeste jsem zapomel na ripen a final solution ;)
onanoperverz
www.bio-g-power.cz ahoj chtěl jsem se zeptat jestli na této stránce ta akční nabídka jestli se za 1. vyplatí 2.jestly se hodí na kytky
onanoperverz
www.bio-g-power.cz ahoj chtěl jsem se zeptat jestli na této stránce ta akční nabídka jestli se za 1. vyplatí 2.jestly se hodí na kytky
Etienne
Cuz... A jaky mate naroz na hnojiva od Hesi??? docela se me zamlouva Hesi start box hydro (pestim v bubleru)....
Matrixx
to onanoperverz: nemam s touto značkou žádnou zkušenost, takže newim ,ale můžeš to zkusit a dát vědět :wink: jinak dobrej nick :teef:

to Etienne: já osobně bych si je nepořídil..... ale budou tu lidi , kteří budou tvrdit že jsou nej..... ale radši bych se držel zavedého a pořádně ozkoušeného a to platí i pro onanoperverz :D ( AH, BcuzZ, GH, Metrop atd. )
Etienne
A jak to teda mam davat Grow,Bloom,Micro je mi jasny podle navodu, ale jak to mam kombinovat s Advanced natural power...
Matrixx
to Etienne: tak jak to píšou ( 1ml : 1000ml ) nejdřív namýcháš trojsložku, pak dorovnáš pH pokud upravuješ a pak přidáš enzymy a G/W execelator..... a ještě Root pokud máš taky
Etienne
jasny... nic slozityho a do hliny prijde pulka všeho...
Etienne
to Matrixx: jasny... nic slozityho a do hliny prijde pulka všeho...
Skřeťák v Sudu
jezismarja proc tady furt vsichni rvete ke kytkam ty chemicky hnusy :D kdyz zaplatite snad uplne stejne za oraganickej biobizz kterej je fakt nej! :D
Matrixx
to Etienne: přesně tak ale můžeš dát i víc, tak o 15-20%

to skřeťák: pro tohle http://grower.cz/forum/showthread....2958#post572958 :D
Erixon
Skřeťák v Sudu:
Jseš další kdo podlehl reklamní kampani že co je bio to je dobrý :(

Jestli jde o cenu tak se vyplatí b'cuzz 2x1l za cenu kolem 280kč. Kvalita je plně srovnatelná s ostatníma výrobcema.

edit: a rozdíl v chuti nikdo nepozná, von škrábe v krku i plagron když se málo flushuje.
Skřeťák v Sudu
jaky podlehnuti reklamni kampani ono to rposte dobry je :D
Matrixoj: mno tak samozrejme ze take vysledky sou jen diky tvim growerskym kvalitam a s biobizem by vysledky byli alespon dvojnasobne!! :death: :teef:
Alienek
Zdarec, jsem poměrně ekologicky zaměřený člověk jsev vegoš atd.., no a tak jsem si říkal že bych testnul ten BioBizz může to někdo srovnat s chemkama.
Vy-hul-hlava
Hele a co treba prirodni hnojiva jako je slepicinec kravinec a netopiri trus to nefunguje a kde se da sehnat haseny vapno splasim to v kvetinarstvi ??? Poradte nekdo pls
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Vy-hul-hlava
Hele a co treba prirodni hnojiva jako je slepicinec kravinec a netopiri trus to nefunguje a kde se da sehnat haseny vapno splasim to v kvetinarstvi ??? Poradte nekdo pls

Přírodní hnojiva jako kobylince na růst, slepičáky na květ, guano, atd.. tady používá dost lidí.
Matrixx
nejlepší je stejně asi mrtvola :D a pěkně dospod...... třeba koní hlava :D
Arjan
Nazdar lidi, předem se omlouvám že jsem se to Tema nepročtl celí, je toho moc. Známí mě říkal že je nějaký hnojivo na kaktusy a sukulenty, který se aplikuje na list (kwět) udajně po to májí být šišky hutnější a věčí. Chtěl bych Vás požádat o název nebo konfrontaci. vše co víte.
Pepiik
zdravím mam hnojivo jmenem Blüh-fix je to hnojka, která obsahuje guano mořských ptáku! a používáse na orchideje! má stím taky někdo zkušenost ?
Machoman
Taková žlutá flaška? Kupoval jsi to v OBI? Používal jsem ho dřív na venek-neni špatny-použitelny.
Pepiik
Machoman: jo myslím že ano
mr.vomacka
Cago, jsou tady novy hnojiva 4 Power, nemate uz s nima nekdo zkusenosti? Jsou za dobry ceny, tak jestli uz je nekdo odskousel??? http://www.industrialsystems.cz/indu/
Serif.s.r.o
Zdar,
idem pestovať outdoor, minulý rok to bolo biedne, teraz sa do toho chcem pustiť naplno,
špecializované hnojivá nezoženiem, čo ak zamiešam do pôdy trochu NPK a slepačince a ked sa rastlinky rozrastú použijem nejaké tekuté hnojivo na jahody, potom liadok (dusičnan amonný(myslím//, neskôr zasa slepačince, nejaké tuhé hnojivo na jahody alebo výluch zo žihľavy. Ak začnú kvitnúť tak superfosfát.
samozrejme v malom množstve v 2 týždňových periódach iba po jednom. Čo vy na to?
A čo ak by som použil trus holubov?
Ak do pôdy zamiešam škrupiny z vajec, pomôže to trochu upraviť Ph pôdy? Čo iné použiť ak nechcem použiť vápno, a nemám dolomit?
Ak vápno, tak koľko?
Kde zoženiem tie papieriky na meranie Ph?
Cicmon
Serif: cece spoustu veci by sis tu mohl najit sam, nicmene kdyz se tak komplexne ptas.....

proc nesezenes specializovana hnojiva, nestoji tolik ;)
slepicince jsou vcelku v pohode, i kdyz ja osobne je nemam rad, prijde mi, ze se to negativne projevi na chuti
Na rust lze pouzit kristalon (tusim na jahody je best)
Nejlepsi pomer cena/vykon na rust ma hnojivo Wuxal super, je fakt levny, vcelku dostupny a pro nase rostlinky naprosto vyhovujici
Na kvet je to tezsi, z tech nejlevnejsich hnojek asi OBM
Vcelku dobra vec je take konsky hnuj, ale chce to ho zakopat o rok neskor aby se rozlezel a nespalil kyti
Doporucuji zakoupit nejake lepsi hnojivo alespon na kvet :wink:
skorapky pomuzou. Kdyz vapno, tak to musis vykouset ;)
btw. spis bych v prirode videl zasadity pudy, na okyseleni pomuze voda s
upravenym PH treba HNO3 nebo H3PO4 (koupis ve vetsich drogeriich)
nejlepsi je, kdyz vykopes diru a nasypes tam svoji hlinu :cool:
Papirky sezenes v akvaristice, presnejsi je kapalnej (cena cca 60Kc)
J!mmy
Zdravim vsechny growery... mel bych jeden dotaz ohledne hnojiva... Mam top max od biobizzu, asi rok a vsimnul jsem si ze je na hladine vrstva nejake sracky a taky ze celkove to hnojivo vypada jinak nez jsem ho kupoval... kupovali jsme to s kamosem napul a on to pak odlival do me sklenene flasky... myslite ze se hnojivo mohlo zkazit, treba vzduchem, vicko na flasce je takove pofiderni... nejak me to loni nenapadlo a ted se kyticky chystaji na kvet a nechci jim nejak ublizit... presne nevim co delaji ziviny v te hnojce na kvetu, ale je to bio a hovno taky zeschne ze... Kazdopadne predem dik zkusenejsim growerum za odpoved...

peace
Kenyn
Máte někdo zkušenost s postrikem LeafCoat-(Bio-Bizz)100%organické hnojivo proti plísním, škůdcům, border="0" alt="">
Skřeťák v Sudu
Jimmy, sice to enmam ze zkusenosti ael nevim osobne bych tomu neveril...
J!mmy
Dík skřeťáku za nazor, asi ho pouziju na out, tam nic nezkazim! Poradte nekdo pls jeste kdo mate zkusenosti s timto hnojivem... sisky uz se skoro ukazujou... radte radte ja fakt nevim

peace
drakar
Cus tak co? Nepouzivate opravdu nikdo hnojivo 4 Power od industrial systems jak se ptal mr.vomacka? Premejslim o 4 Power nebo rade Biobizz ale tam mne odrazuje cena.
4 Power vyjde o par stovaku levnejsi tak prosim poradte diky.
Enj0i89
zdravíčko nemate nekdo info na noví výrobky generel hydroponiku ->specialne koolbloom , diamond black...hledal sem po gshopech ale todle noví nemaj

jo jeste biobizz už pod Generel hydro :confused: :confused:
http://www.generalhydroponics.com/g...feedchedule.pdf
Enj0i89
zdarec ktech hnojivum 4Power podle toho co jsem se ted kouknul tak vyjdou úplně nastejno jako řada hnojiv GH.(grow, bloom, micro, ripen)..vyjde i to na stejný prachy
Matrixx
v tom případě bych doporučil ozkoušené GH áčka ... ale AH čka jsou pro mne porád N.1
Ja bych ti poradil B cuzz A+B +PK13/14 na kvet eventuelne atazym na proplach a ses vysmatej
Matrixx
to Disaster:-): dit nevýš co povídáš :D ti řikám že AH sou lepší + ah enzymes a FS a seš vysmátej :D
AHcka jsou sice hodne pouzivany, ale vic me chutnaji brka ktery se jelyna bkazech. AHcka jsou desne chemicky. Nerikam ze bikazy ne, ale dle me je to o krapanek lepsi
Matrixx
to Dis: si dělám perdel woe, to je názor od názoru, každý ať vyzkouší a uvidí, to je dle mého názoru nejlepší volba...
Neja bych se o tom chtel hadat:-))) Muhehehe
Matrixx
ale pozor na težký OT za to dávám K- MUHEHE :frog:
investico
Ahoj Matrixx
Hype®masS Sy$tem -poradíš prosim tě jak často hnojit ten GROW,BLOOM,MICRO, --- začínám a stavim ... a pořád sem se nikde nedozvěděl co je ten nc metr , a nakolik mám udržovat to PH,,, STAČÍ TYTO 3 hnojiva??? dík
Matrixx
to investico: 1. čti FAQ
2. návod na apklikaci hnojiv máš vetšinou na etiketě nebo je určitě najdeš na webových stránkách výrobce, jinak co se týče kolikrát týdně záliže v čem pěsdtuješ
3. co je ec metr ? měří el. napětí v roztoku, je důležité při mýchání hnojiv, jinak pokud chceš vedět víc koukni tady na fóru
4. ano tyhle 3 primární hnojiva budou stačit
mr.vomacka
Tak k 4Power udelal jsem nakup na www.growpestitel.cz nad 5000,- a poslali mi tyto hnojky gratis, jinak cena ve srovnani s AH a GHE o dost lepsi. Jedu na nich 30 dni a pro zatim spokojenost, kytky krasne zeleny nic jim nechybi, uz zacinaji kvect, tak dam info jak to pokracuje. Zatim zdarec
ANUBIS
myslite ze je to pouzitelny popripade v jaky fazi myslim si ze spis asi rustova a mate s tim nekdo zkusenosti??
Melon
Zdravím jsem ekologicky člověk tak chci i ekologicky hnojit. Slyšel jsem dost věci o konskym trusu a slepičim.
citace:
Původní příspěvek od ANUBIS
myslite ze je to pouzitelny popripade v jaky fazi myslim si ze spis asi rustova a mate s tim nekdo zkusenosti??

Kua tohle je sračka, timhle doporučuju hnojit max. záchodovou mísu, kytky ne, kup si za 200 nějaký bio hnojky (BioBizz, B´cuzz, Plagron) kytky ti to vrátěj, tohle je hnusná chemka, kterou bys pak musel kouřit...

citace:
Původní příspěvek od Melon
Zdravím jsem ekologicky člověk tak chci i ekologicky hnojit. Slyšel jsem dost věci o konskym trusu a slepičim.

Slepičák dobrý, ale jenom na out, ve vnitř by to hrozně smrdělo a manipulace taky nic moc, na indoor mužeš zkusit netopýří hovna (buď prášek nebo i extrakt), popřípadě nějaký biohnojky (BioBizz má hodně bio certifikátů, takže to je taky varianta ekologickýho hnojení)

A koňskej hnůj, taky na out, jeden týpek, tady prodával v bazaru substráty s koňskejma hovnama, docela zajímavý, se ho můžeš zeptat...

Čus, Bobek :beer:
Melon
Bobku a kde by se dali sehnat netopíří trus jinak řečeno "guana"
citace:
Původní příspěvek od Melon
Bobku a kde by se dali sehnat netopíří trus jinak řečeno "guana"

třeba http://www.klecka.cz

Maj tam jak Plagron, tak i nějakou holandskou firmu, která se zaměřuje jenom na netopýry, ceny nejsou nijak závratný...
Melon
citace:
Původní příspěvek od BobekMarley

třeba http://www.klecka.cz

Maj tam jak Plagron, tak i nějakou holandskou firmu, která se zaměřuje jenom na netopýry, ceny nejsou nijak závratný...

Já jsem měl na mysli 100% přírodní hnojiva a hlavně na kět.
Thorr
2 Melon: Mrkni na Growelectric.cz ja tam nakupuju BioBizz to jsou opravdu 100% Bio hnojiva, ne jen organicka, na BioBizz.nl se dozvíš jak máš hnojit a na soil je to asi nej varianta jestli jsi začátečník, jakože asi jsi... na květ si ještě přiobjednej PK 13-14 od Bcuzz a já osobně používám i topmax a enzymy od AH (ty jsou přírodní vždycky ;) )

2 ALL: Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s hnojivy Industrial systems 4 Power, přišli mi jako reklamní kousek právě z Growelectric a přestože po zkušenostech s AH a GH bych se ani do dripu bez ec a ph metru nepustil, co jsem si o nich přečetl mě nějak přimělo zkusit co to udělá, a jsem fakt příjemně překvapenej, perfektně drží PH, mám v pestírně vodu s ph 6,2 ec ani netuším, ale je hodně železitá, spíš než vápnitá, a stěmahle hnojkama má odhadem s doporučenou koncentrací ph tak 5,8 a fakt se drží při teplotě 22° jak dlouho chcete, jen přilejvám další roztok a velikost palic je proti hlíně celkem kolosální, jen se musím přiznat že od druhýho tejdne kvetu jsem to zacal přikrášlovat topmaxem, enzymi od AH a PKckem od Bcuzz pac kytky byly vitální takže si to dávaj, jestli seženu foťák tak to i ukážu, ale můj je namaděru :(
mr.vomacka
Koukal jsem na www.growelectric.cz a levnejsi biobizz i Guano maji na http://www.growworld.cz v Jihlave....

Tak Tchus
growman
cawte groweri co si myslite o hnojive harmavit pomer 10:9.5:10.5 diki

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma