vasarya |
diky za odkas byl gut zrouna sem se chtěl podivat na nakej kramek a tady je vše prosimtě jakej maš nazor na vapenec a zda tim neubližim kitičkam |
|
|
vasarya |
Matrixx. PROSIMTĚ JA SE STRAŠNĚ OMLOUVAM omilem sem klik na ignoraci a tet nevim jak to dat do kupi |
|
|
Matrixx |
to vasarya:
to nevadí..vápenec je na neutralizaci pH poměrně dobrej,určitě tim rostlinám neublížíš,ba naopak,jen hlídej pH a udržuj ho tak kolem 6.2,ale kys.bromitá je lepší.....D |
|
|
vasarya |
fajn budu se držet tvou radou jinak a ješte jednou dik za ten odkas taksi uži volno zdar |
|
|
Matrixx |
to Towdie:na kolik te takováhle hlína vyjde? vypaltí se to?
to vasarya:nemáš zač... |
|
|
Matrixx |
tak SUPERBUD je doma,teď už jen přepnout na 12/12 a uvidíme,no nechám se překvapit... |
|
|
jeleniskos |
Caj Lidi mam otzecku neznate nekdo hnojku AB Extrakt?? |
|
|
sacul |
Jo znam!Ale moc o ni nevim :) |
|
|
vasarya |
SIMPLE BOWL/CIirkulační hydroponický systém
Doba dodání (dny):0 | Záruční doba (měsíce):0
Katalogové číslo 184
Cirkulační systém pro rychlerostoucí rostliny (nyní se zlepšenou verzí odtoku)-objem cca-11L roztoku,včetně 12Lkeramzitu(4-8/8-16mm 1:1),čerpadla-5w,1 kostky kamenné vaty-lze umístit i 2 kostky vaty-(nutno dopsat do poznámek na konci formuláře)-velmi praktický- stačí rozsvítit světlo a zapojit do sítě-rozměry-v42cm-š28cm-d40cm
Simple Bowl-princip- ve spodní nádobě je živný roztok max. 11-12L,který je čerpadlem(5w)čerpán do té vrchní do rozvodové trubky,která je opoatřena 11 otvory kudy neustále proudí roztok a zásobuje tak kořeny po celé délce nádoby.Vrchní nádoba má pouze jeden výtokový otvor,kterým se za pomocí 20cm dlouhé umělohmotné trubky dostává roztok zpět dolů.V horní nádobě na dně zůstává stabilně min. cca.1-2L to lze zvýšit vysunutím odvodové trubky buďto nahorů nebo dolů.Kořeny zůstavají v horní nádobě,kterou lze kdykoliv odpojit vysunutím plastového kolínka od rozvodové trubky.Keramzit je třeba důkladně promýt od nečistot a předejít tak zanešení systému.Nyní je přibaleno i cca.20cm kapiláry ,ze které lze v případě zanešní nastřihat nové výtokové trysky.
.)( poštovné není v ceně-ceny poštovného najdete na úvodní straně pod KONTAKT+Obchodn í podmínky)
Cena včetně DPH: 749,00 Kč Matrixx. co nato řikaš stalo by to za to mrkni nato co mysliš kolik to snese holek |
|
|
Matrixx |
to vasarya:tohle je thread o hnojivech,ale že mě hydroponické pěstování zajíma,tak to necháme bejt a k tomu SB,to je z hydroponieplus.cz vim vo tom,určitě to neni špatný,ale pokud si šikovnej,tak si to doma sestavíš za polovic......jinak jestli máš prachy tak do toho di.... |
|
|
vasarya |
jo dik a omlouvam se ze sem to tam takle hodil chtel sem poslad odkas ale jeste to neumim no nejsem nakej profik jinak kytičky mam mrkni na foto galeryji a a myslels blbje začinam a každa rada dobra tak se mnej a mnej semnou strpeni |
|
|
vasarya |
Matrixx. prosimtě koupil sem hidroponicky hnojivo a chtel sem se zeptat zd kdis si to namicham do desiti litru to mam na tyden zda to hnojivo nezeslabne nebo to mam michat na kazdej den dik za odpovjěd |
|
|
Peshmerga |
2 vasarya: hydroponické hnojivo, když ho namícháš s vodou nemůže nijakým způsobem zeslábnout, rozhodně ne za krátkou dobu (2-3 týdny). Maximálně se, pokud ta nádoba nebude uzavřená, může na povrchu vytvořit algae, stejně tak jako na stojaté vodě plné živin. Některé části toho hnojiva, ty málo rozpustné, mohou klesnout ke dnu; proto se doporučuje s tou nádobou pořádně před použitím zatřepat, aby se to zase dobře smíchalo. Pot and peace. |
|
|
Matrixx |
to vasarya:pokud dodržíš základní skladovací podmínky tak ho můžeš namíchat třeba 14 dní dopředu a určitě se mu nic nestane a ani nezeslábne :D,akorát si dávej pozor na vysoký nebo nízký teploty.... |
|
|
vasarya |
kluci moc děkuji a co doporučujete na to prolivani abzch mel v pohode ph a zd li kdis si namicham v rostok a tam bude ph v pohode musim meřit i to co proteče do misek ale spis se snažim aby ta voda v miskach nezustavala předem diky |
|
|
vasarya |
Matrixx. ještě posledni otazečka kde koupim tu kys bromita na to ph jinak vše mam tam v kramku je ale vse zvisuje ph |
|
|
vasarya |
pohoda us je to objednany |
|
|
HerrFlick |
Přiznám se, že sem tendle a další thready o hnojivech četl už dřív, takže nevím esi už se věc nezměnila, ale nikde sem se nedočetl o hnojení, který používám já. Není to nic složitýho, ale přece jen se zmíním. Vemu lopatu koňskýho hnije-kterej je teda bez debat lepší než kravskej- a zaliju to tak 10 litrama vody. No a nechám to podobvně jako už tady probíraný slepičince týden dva luhovat. Ono to narozdíl od slepičinců nekvasí. Osobně si myslím, že koňskej hnůj je nej, protože neobsahuje tolik nebezpečnejch věcí jako ostatní přírodní hnojiva. Slepičince jsou celkem o hubu, pokud netrefíte koncentreci jednak toho nálevu a potom i řezení. No a kravskýmu bych se vyhnul obloukem. Jinak nechat si v pytlu na ospadky někde schovanej hnůj přes zimu a pak to hodit do díry pod kytku je taky dobrý. a on je celkem dostupnej ten hnůj. V každým větším městě je nějaká jízdárna, klub nějakej koňáků. A obvykle není problém si tam nabrat onen odpadkovej pytel hnoje. Dá se to dát v poho do auta a je to. |
|
|
františekzeleny |
Matrixx.Můžeš prosím přesněji uvést použití Superbudu?Kolikrát týdně,v jakém množství a po jakou dobu.moc thanks |
|
|
Matrixx |
to františekzeleny:zrovna jsem ho začal aplikovat,včera jsem přepnul na 12/12,takže je to květoví stimulátor,který by měl až o 30% zvýšit výnos(no nevim)já ho míchám 5ml/L a aplikuju 2 týdně po dobu prvních dvou týdnů po přepnutí... |
|
|
Matrixx |
to HerrFlick:mam takovaj pocit,že to už tady taky bylo....a stim slepičincem to neni uplně tak pravda.... |
|
|
ragnar |
Caute, potrebujem radu, bol som v hornbachu nakupit nejake dobre hnojivo na rast a nemali tam skoro nic tak som kupil hnojivo floria, kvapalne, na zelene rastliny a palmy npk - 9,4,5 , mate s tym nejake skusenosti, alebo myslite si, ze by sa na rast hodilo? |
|
|
Matrixx |
to ragnar:zaleží na co to hnojivo potřebuješ (indoor nebo outdoor)jinak floria nedělá špatné hojiva....jinak konkrétně s timhle hnojivem zkušenost nemam,ale myslim,že používat by se dalo.... |
|
|
ragnar |
Mam to na out, ked uz som ho kupil tak ho vyskusam, a potom poslem recenziu - to Matrixx dik za radu. |
|
|
Matrixx |
to ragnar:nemáš zaco.....:) |
|
|
Peshmerga |
4 ragnar: na růst to určitě bude, protože je tam dusík (N) a potaš(K20), - celkově je to ovšem trochu slabší hnojivo - ale na květ tomu chybí fosfor. Později, na květovou fázi, bych to hnojivo rozhodně změnil na něco co má více fosforu (P205). Fosfor je totiž dobrý nejenom na počáteční zakořenění, ale hlavně na květ a náš konečný cíl bohaté palice. Používal jsem v minulosti 5-30-5 (Schultz) jak na okrasné květiny a zeleninu tak i na ty naše "okrasné" květiny, a jak se jim holkám pěkně dařilo. Peace and Pot. |
|
|
vasarya |
Mam takovi dotas svítim kitkam us 12 hodin a začinaj se delat palice ale nekde sem se doslechl ze se pri maj otrhat listy je to pravda minulou sklizen sem je netrhal ale nebylo to vono žloutli teť jsou krasne zeleny tak si myslim že to není potřeba byl bych vdečny kdyby mi nekdo poradil nechci neco posrat dik |
|
|
vasarya |
jo dikas uš sem tady i otom našel něco ale ješte jednu rad co proti zapachu mam to klimatyzovany ale ta vune je tak silna ze je citit po clim komplexu pry prodavaj naki uhliky nevíš neco otom dik |
|
|
shortis |
Matrix: cena KRISTALONu u nas na SR je 105,-Sk Start(250g), aj plod a kvet(500g). Zeby to tu bolo lacnejsie? |
|
|
pildo |
mate niekdo skusenosti s Biostim AB 0,5 l kvitnúce rastlin k rezu?
Na hnojenie kvetov k rezu. Je kvapalné organominerálne hnojivo vyrobené z biohumusu- produktu dážďoviek Eisenia Foetida. Hnojivo obsahuje vyvážený pomer živín NPK, biologicky aktívne látky a mikroživiny, ktoré sú obsiahnuté v ľahko prijateľnej chelátovej forme. Zaručuje rýchlejší počiatočný rast rastlín a skorší nástup kvitnutia. Rastliny hnojené Biostimom natural AB, sa vyznačujú zvýšenou odolnosťou voči hubovým chorobám a chladu. 0,5%-ný roztok= 1 plný uzáver=50ml na 10l vody, po dosiahnutí silnej stonky. 1%-ný roztok= 1 uzáver (50ml) na 5l vody, počas vegetatívneho obdobia.
len tam neni napisany pomer NPK, to je dost divne |
|
|
pildo |
tak to neviem, ma to 250 prispevkou a pozeral som to asi od 12tej stranky
navyse je to dost zle vyfotene |
|
|
wolverin |
coze :eek: ja som myslel ten link a nie tento thread. fotka je sice zla ale nevypada to nejak tak? |
|
|
Matrixx |
to shortis:si piš :D
to pildo:někde to tu je,kdo hledá ten najde :) |
|
|
SCRAT |
hoj vsici co hnojite AH podivejte se do fag je to tam i s pridavkama:) v clanku hydroponie davkovani hnojek.....a u substratu je to to stejny akorat polovicni koncentrace a u bublaku 33%konc...peace a hodne zdaru s temato hnojkama......
jo a jinak je to tady :) |
|
|
vasarya |
zdar fšem mam dotas na vlhkost mam kitky v kvetu us se delaj baby ale je tam celkem vlhko je to dobře mam tam dvva ventilatory s kompu ale nejspis to nepoberou mel sem tam klasickej jak se dava na hajzli ale pak tam bila 26stupnova teplota tak nevim co mam delat but tam vratit tamten a pritapjet nebo jestli 26 stupnu staci bil bych vdečnej za každou radu předem dekuji |
|
|
Constructor |
ahoj, potreboval bych poradit. Pouzivam na hnojeni kristalon a nevim jak casto by se melo hnojit.....rust i kvet...help me, please:mutant: |
|
|
Rage |
V raste kazdych 14 dni a v qwetu kazdych 7 ;) |
|
|
RachtY |
Ahoj mam na vas prozbu je rozdil kdyz hnojite nakym mega specialnim hnojivem z nakyho growshopu,nebo kdyz hnojite normalka nakym hnojivem za 50kc...??? |
|
|
mikes |
kristalonem muzes hnojit porad...sice jsem ho taky pouzival ale ted koncim mam obm a phytamin a je to znatelne lepsi a podle lidi tady to nejde citit chemii |
|
|
D_2501 |
mam takovy dojem, ze to OBM je vhodne jen na kvetuvou fazi... |
|
|
Constructor |
kristalon hodne nici chut? |
|
|
Bido |
Tak to já házim krystalon na růst, ale 2x týdně. Na květ OBM taky 2x týdně a myslim, že jim to dělá dobře. Žádný žloutnutí ani nic podobnýho se neobjevuje. |
|
|
|
ja hnojim na rust-wuxal super,kvet-obm.Stoji to stejne jako kristalon,ale je to lepci |
|
|
velbloud |
a OBM se da koupit snad nekde ??? dlouho jsem ho nevidel.... mate foto nekdo ?? |
|
|
Bido |
4 Grycon: na litr odstátý wody čajovou lžičku, myslim, že tohlecto dávkování ja psaný i na obale. Ne četnost, tu sem si takhle rozhodnul sám.
4 velbloud: Koupil sem OBM-ko v obyčejné malé drogerii v malym městě. Teď když tam občas jdu, mají ho pořád. Skus jinou drogerii nebo květinářství. |
|
|
Thcmh |
Viděl jsem OBM v kvěťinářství a měli ho cca 40Kč je to možný :D obchodňáky mám daleko tak zda je to možný :D |
|
|
velbloud |
a to OBM je ve dvou druzich ? pro rust a zvlast i pro kvet ??? |
|
|
Bido |
4velbloud a Thcmh: Jo ta cena by odpovídala taky sem ho kupoval kolem 40 korun. To OBM je jenom jedno ( alespoň sem na jiný nenarazil) a je složením na kwět.:sun: |
|
|
Thcmh |
Přikláním se k velbloudovi, díky za upřesnění :D |
|
|
|
toho OBM za 40,- je taky 500ml?Jestli jo ,tak me natahli:D |
|
|
Matrixx |
to vasaray:při květu tam nemusíš mít takovou vlhkost jako při růstu,já mam zvlhčovač zaplej na 140 16 hod denně a vypadá,že jim to vyhovuje viz indoor by matrixx,kdyžtak na to jukni a ta teplota ujde |
|
|
RachtY |
Jjjoo tak hnojit tim OBM to je asi docela pak masakr co??.-)) |
|
|
Josip |
Pripojil bych se tak trochu k B&W.
Prave dorazila cela sada od Plagronu (Grow, Bloom, Phytamin a PK13/14).
Jedina informace z jejich webu nebo obalu je pomer ml/l.
Me by zajimalo (pokud je zde nekdo, kdo ma tu zkusenost) jak casto hnojit u toho PK.
Taky si myslim, ze obe hnojiva (Grow i Bloom) by se mela aplikovat po cely zivot kytky, jen jejich pomer by se mel menit v zavislosti na fazi, ve ktere kytky jsou - nebo se mylim?
Diky za odpoved.
Pic. |
|
|
onrejblesk |
2Matrixx : prosim te mohl by si mi jen poradit neco na kvet ale lajcky jenom staic ric jak se to menuje kolik to tak muze stat a jestli to je dobry zadny ty chemicky vzorce tomu ja nejak nechapu dikes moc ja bych to chte precist celej thred ale uz nemam moc casu tak jindy pac proo se ptam jinak sorry |
|
|
Matrixx |
to onrejblesk:buď můžeš použít sadu třísložkových hnojiv,kde je lahev bloom,tam se to liší stádiem kytky,ale aplikuješ všechny tři,nebo můžeš použít nějakej květovej stimulátor např.:od Bcuzz 0,5L za cca 600Kč,PK13-14 0,5L za 195Kč,Green Sensation -Top Activator 0,25L za cca 850 Kč a nebo hodně levný OBM......ale je toho mnohem víc |
|
|
onrejblesk |
no kytka kvete asi 2tydny a chci abych to kveteni urychlil nebo tak neco nebo aby se zvetsili palice nejakej nejlevnejsi kvalitni neznas??? |
|
|
Matrixx |
to onrejblesk:
PK13-14 je levný a účinný,nic jinýho a levnýho mě nenapadá...... |
|
|
velbloud |
mi se zalibil ten superBud,ale nevim jak overit kvalitu na to jak je drahy a cetl jsem neco ze ma nejake karcinogenni latky..., ci jestli je treba ten d bCuzz dobry ... zatim je kytka 10 dnu v kvetu a pouzil jsem jen jednou OBM
Jaky muze byt rozdil mezi OBM a Bcuzz nebo super bud ??? Poradte prosim kdo mate zkusenosti. |
|
|
velbloud |
jeste jsem zapomel napsat o tom ze tomu davam tech deset dnu Phyt-amin a kytka ma pudu perlit hlina biohumus... je krasna rozvetvena ale za tech 10 dnu jsou ty palicky jen asi max 8mm tluste po zmacknuti . Kytka ma tak 1,6m jak muzou byt velke palicky ? |
|
|
Splif |
Chci si koupit nove hnojiva a newim jake... mam si koupit Grow komplet Advanced nebo spis BcuzZ + final Solution?
Co myslite ze je lepsi... na cene me tolik nezalezi - tady jde zejmena o kvalitu... Dekuju za odpovedi odborniku
PEACE to all |
|
|
vlček |
urcite doplnky od b'cuzz ty sou urcite nejlepsi a jako hnojiwo to je tezky pro me wedou i w tomto b'cuzz ale to uz muze byt i dost indiwidualni a jak rekl snark "rozdil wecina pestitelu nepozna" nebo tak nak to bylo |
|
|
buba.sparxxx |
máte někdo zkušenosti s cellmax ?? |
|
|
|
Zdravim Matrixx , potreboval by som poradit ako mam hnojit v kybloch??? Hnojim to Bioformom a ten obsahuje: hydinový trus a uhlík, živiny: N, P, K, Ca, Mg, S, Fe, draslík v bezchloridovej forme, stopové prvky: mangán, bór, meď, zinok, molybdén, kobalt, titán, časť rastlinných živín v pomaly pôsobiacej forme, dalej obsahuje prírodné inhibítory premien dusíka a prírodný zeolit. Hnojím to aj holubým trusom rozpusteným vo vode a nejakym granulovaným hnojivom na vyfarbenie kvetu a plodu. Na začiatku som použil aj chemické hnojivo kristalon start. Co može mojim láskam ešte chýbat???a ktoré hnojivo tú drahocennú látku obsahuje??diiiiiik |
|
|
Matrixx |
to Strih:
viz. Outdoor by Matrixx |
|
|
vasarya |
ahoj matrixx nezlob se ze tě optežuji ale v zemi se dari diky tobje večer mrkni na moji galeriji budu tam davat neco ale mam ten hydro box ale nevim jak do toho udelat sazenicku jestli ji mam nechat nejdřive ve hline nebo jak byl bych ti vdečny semena uš kličej a ja jeste nic nevim tady sem to nenasel si skusenej tak to musis mit v maličku předem dik |
|
|
Matrixx |
to vasarya:sazeničky hoď rockwullu kamenný vaty nebo čistě do agroperlitu |
|
|
Josip |
Aight
hele jedu hnojky Plagron - grow, bloom, PK13/14, Phyt-Amin.
Kdyz to namicham do PETky, tak druhej/treti den to smrdi jako skazeny vejce, jen ne tak intenzivne.
Takze jsen si rikal, ze se informuju, jak tyto hnojky podlehaji skaze - doufam teda, ze mi pomuzete.
Popravde neznam ani pravidla pro skladovani BIOhnojek jako takovejch - tusim, ze lednice by mela bejt na miste.
t h x |
|
|
velbloud |
kdyz udelas s hnojivem zivinovy roztok,tak se to musi spotrebovat najednou a hned, nesmis pouzivat tento namichany koktejl dele nez 24h... myslim cim driv to tam das tak tim lip....a nenechavat to dlouho stat nikde |
|
|
|
pouzivate nekdo dusicnan draselny? |
|
|
Josip |
4: Velbloud and others
pocitam, ze to plati jen pro BIOhnoje.
Znamená to ale taky, ze pokud bych chtel davat setup hlina-drip-Plagron, tak to nelze.
Chapu to spravne?
tx |
|
|
snark |
no plagron rozhodně neni hnojka která by mohla 5 dní stát v nádrži se živnym roztokem - když už mermomocí je nutno dripovat hlínu tak sou např. dvousložky extra na hlínu atd atd |
|
|
Josip |
Yow thx 2Snark - that's next meetin'...
Co s tim skladovanim celejch pixli?
+ myslis teda, ze pokud je setup hlina-Plagron-neDrip, jsou tydle hnojky oka?
Myslim klasicka konev-zalivka.
Po procitani a propocitavani jsem totiz pro 1stTryInSoil zvolil Plagrony - nerad bych se teda dozvedel, ze ta volba byla fela.
... |
|
|
snark |
plagron je výborná hnojka - jednoduchý použití - všechno v jedný flašce - skoro všechny produkty se dávaj 1:250 - rozhodně do konvičky v poho - flašky skladovat optimálně 5 - 15 st. celsia - sucho a tma |
|
|
u4eea |
je na hlinu podle vas lepsi ten plagron aneb AH, teda pod lampou???
:confused: :bounce: :bounce: :bounce: |
|
|
olda |
AH na hlínu vyjde levnějc než Plagron , výsledek je srovnatelnej ale osobně bych volil taky Plagron :) |
|
|
buba.sparxxx |
používáte někdo cellmax??
bio-organický hnojky se nedaj míchat třeba do dvacetilitrovýho kanďáku?.. |
|
|
onrejblesk |
muzu se eptat mate nekdo nejaky skusenosti s PK13/14 predevcirem sem si ho koupil zaliïl sem podle navodu 1,25ml na 5L vody(pride mi to trochu malo) nevite jeslti se stim honji s kazdou zalivkou a nebo jenom parkrat za tyden??a kdy by se mel dostavit nejakej efekt |
|
|
snark |
mmm no s pékáčkem vopatrně - klidně začínat i s menší dávkou 0,5 ml na litr - projevit by se mělo do tejdne |
|
|
onrejblesk |
2 snark: a jaky budou zmeny?? na obalu pisou 1,25ml na 5L vody tak to delam to mi treba nekdy zbyde do dalsiho dne?? |
|
|
Greg018 |
zdravim, mam problém ohledně přípravy hnojiv... budě něčemu škodit, když se budou hnojiva ve fázi růstu(v mém případě tři druhy hnojiv) míchat najednou do jedný vody...
jeden známej mi tvrdí že musim mít pro každý hnojivo speciální lahev...
což prodlužuje dobu zalévání, otevření skříně, smrad... atd!
mohu tedy míchat?? |
|
|
olda |
napiš jména hnojiv co máš , jinak není odpověď :) |
|
|
Greg018 |
Bio Grow
Bio Blom
Top Max |
|
|
sacul |
Cau, tak mam dotaz ohledne plagronu alga bloom,jedu v zemi,v kybli na balkone,ale mam 3 rostliny v jednom,sice jsou vsechny kolem metru,ale jsou to keriky;)Je lepsi hnojit jednou tydne 4ml/L(podle navodu) nebo radsi 2*tydne 2(3)ml/L,o kolik se da prekrocit davkovani,zkousim po troskach zvysovat a zatim si rostlinky zijou,ale nechci to spalit.Taky mam 50%pudy wormcasting,takze by rostlina mela snest vic..,no,poradte kdo ,mate zkusenosti,dikec |
|
|
Josip |
2sacul¨
no tak ja hnojim koncentraci podle navodu a zalivam kazdej den - vim, ze to zni hodne vostre, ale kytka je tmava jaxvin a vubec nevypada, ze by ji to skodilo.
Doslo k tomu tak, ze jsem jel na par tydnu pryc a nechal segre pomery, ale nenapsal jsem, aby hnojila jen jednou tydne - ale jak rikam kytka se tvari, ze je to OK. Jinak je to taky balkon.
+ myslim, ze je lepsi zalivat vickrat min, nez jednou hodne... |
|
|
Peshmerga |
Já nevím jak je to v ČR (určitě tam něco máte), ale tady jsou k dostání takové ty mechanické měřiče vlhkosti. Tak jsem si jeden před lety koupil, pak nahradil lepším - profesionálním - a vlhkost měřím do určité hloubky (podle stáří rostlin a obsahu květináče, moje jsou minimálně 30 litrů). Pak, podle naměřených hodnot, posoudím zda je třeba zalévat nebo ne. Když někam jedu a počasí vypadá na "hicnu", tak té vody dám více. Navíc všechny moje kontejnery mají bílou barvu, sedí na keramzitu či říčních oblázcích a mají otvory, aby přebytečná voda měla kam odtékat. Přebytečná voda musí někam odtékat, jinak kořeny, pokud to nemá konce - čehokoliv, zeleniny, květin, MJ - začnou (po určité době) hnít a to je obvykle už začátek konce. Co je také důležité je zapisovat si někam (nástěnný kalendář, diagram, deník, kus papíru, prostě cokoliv) , kdy jste zalévali, kdy jste hnojili, kdy pršelo, jaká byla denní teplota, případně jak na to reagovaly vaše kytí. Já vím, že je to "hodně práce", ale pokud budete své pokusy opakovat v letech příštích, tak se vám to mnohokrát oplatí. |
|
|
|
sacul:
V growshopu v Čestmírově ul. mi poradili 4ml/l každej den a občas prolejt čistou vodou. Zní to drsně (na webu Plagronu píšou jednou tejdně), ale kyti vypadaj fakt spokojeně. |
|
|
Toxikoman |
Len tak ked uz hnojite tak aby ste vedeli co na co je =
FOSFOR= je dvolezitou zlozkou protoplazmy, najma bunkoveho jadra. Pri nedostatku sa zastavuje synteza cukrou a bielkovin,, prestava delenie jadier...
Sira= sa zucastnuje na tvorbe niektorych aminokyselin a vatsiny silic. Nedostatok siry sposobuje pomaly rast, blednutie listov, zakrpatenie rastlin...
Draslik= ma vyznam pri fotosynteze a transporte glycidov. Zvysuje odolnost rastlin, proti suchu, mrazu i chorobam. Nedostatok si asi viete predstavit :)
Vapnik= neutralizuje nadbytocne kyseliny a spevnuje podporne pletiva. Najviac vapnika sa nachadza v listoch a stonkach.
Horcik a zelezo= su nevyhnutne pre tvorbu chlorofilu. Pri nedostatku su listy biele a rastlina zltne..
Vodik= potrebuju rastliny pre vsetky oxidoredukcne procesy. Uvolnuje sa pri fotolyze vody pocas fotosyntezy.
Dusik= je sucastou vsetkych aminokyselin,. Najviac dusika spotrebuje rastlina na tvorbu novych organov
PEACE |
|
|
sacul |
Diky moc za odpovedi,zkusim tedy prejit na ten drasticky mod.
At to roste! |
|
|
Kacafir |
Zdarec
prosim vás nevíte někdo, kde by se dal v Brně sehnat Bcuzz??
Diky |
|
|
Kapka1 |
To Matrixx: Na začátku si psal, že Kristalon stojí něco okolo 360 Kč za 50g....
Todleto neni vubec pravda, maji ho za 75 Kč asi 500 nebo 1000g.... Ale jinak dobrej thread... R35p3c7 |
|
|
Matrixx |
to Kapka1:díky za upozornění...... |
|
|
Matrixx |
dlouho jsem tu nebyl,takže by to chtělo opět nějakou novynku ne?co říkáte na FERMINISER od DutchMater,celkem řádná chemie,ale udělat si svoje ferminizovaný semena to taky neni špatný.....bohužel jsem nenašel cenu a na náš trh se to zatim pokud vim nedostalo,takže zatim musíme čekat,každopádně až bude ferminizátor k dispozici,tak ho určitě voskoušim.......více info na www.dutchmaster.com jinak vcelku pěkný stránky :D |
|
|
drinker hulič |
matrixx: ne ze bych mel duvod DM neverit (nic jsem od nich nezkousel), ale fakt by zajimalo, jak to bude doopravdy fungovat. Zatim je feminizace docela narocnej nekolikageneracni proces, uz tak dost nachylnej na produkci hermacu (proto se napr. fem. semena nedavaji na matky...). Odkaz bohuzel nefunguje, treba to tam maji nejak chytre zduvodneno :D |
|
|
|