Mlíko |
Já uznávám přírodní hnojiva. Pro růst je dobrá konina. Půl kýble koblížků a zalít vodou . Nechat 21 dní kvasit . Pak jen přidat do zálivky a světe div se. Na květ jsou dobré zase slepičince obsahujou víc fosforu. Stejnej postup jako u koniny. Chalani , příroda dodává hnojiva sama a nějká chemická jsou jen na škrábání v krku. S pozdravem Mlíko. |
|
|
Matrixx |
to drinker hulič :za zkoušku to stojí,v pátek ještě ty stránky fungovaly....
to Mlíko:souhlasim s tebou,ale občas tý přírodě musíme trochu pomoct :D |
|
|
dalas |
Nazdar, nevedel sem kam to napsat a jelikoz to ma spolecny z hnojivama tak to davam sem.
K veci:Vsude se tady pise o prehnojeni ale chcu se zeptat, muzu kiti taky pre hormonovat nebo pre enzimovat?Myslim tim predavkovani kvetovim stimulatorem, korenovim stim., phyt-aminem nebo enzimes+???
Muze me to nekdo ujasnit
Dik a zdar |
|
|
5elhal |
zdravim growery!!! mam takovy mensi dotaz o ledku jestli se da taky pouzit jako hnojivo nekde sem cetl ze ano!! ale nejsem si jisty ze se da pouzit i na bublak a co to udela s ph. jestli se v tom nekdo vyzna pls helpnete dik ps 2 Matrixx muzes poskytnout nejake rizky?
grovingu zdar |
|
|
snark |
předávkování stimulátorama - nemělo by vadit - od určité koncentrace aminokyseliln (nejčastější účinná složka stimulátorů) se protě přestanou vstřebávat a metabolizovat
předávkování enzymem - tady bych už to viděl dramatičtěji - niméně přímé účinky by asi musel vysvětlit nějakej biochemik - viděl bych tam poškození kořenů příliš agresivní koncentrací
předávkování hormonama - to samý jako u stimulátorů - většina hormonů není ve formě aby přímo fungovala v rostlině - podléhá to vesměs metabolizaci
phytamin - tak ten se předávkuje jak prd - zasere póry na listech - zabrání dýchání - nechává lepkavej film na kterym se usazuje špína a prach |
|
|
dalas |
snark: Dik moc, ted uz mam jasno |
|
|
5elhal |
muze mi pls nekdo odpovedet na otazku |
|
|
Matrixx |
to 5elhal:na hydro asi ne,použij radši nějaký klasický tekutý hnojivo,třeba AHčka :D a řízky momentálně ne,sám potřebuju :D |
|
|
inVALIDa |
hella hei!
myslim ze s prirodnima hnojkama to jde vic nez luksusne..!!!!
ale nemas takovou cistotu.. a mas smrad :) .. A pro lidi co dodrzujou sterilitu,, strihaj vydesinfikovanyma nuzkama je to sodoma gomora....
nemluve o moznostech chem hnojek tunit dle libosti...
(vic toho,, min toho.. dle potreby)
tzn.: je to jina kapitola ....
Údajně se jedná o nejlepší kompletní řadu k pěstování cannabis kvetinek...... viz .:
HighTimes Award ::: BEST NUTRIENT LINE (anglicky)
celkem bych si to casem objednal na otest... co vy nato.. slozil by se nekdo ? |
|
|
Matrixx |
Souhlasim.....i když zůstanu u Ahček :D |
|
|
kutil |
čaute ja sem novy člen ja mam jenom jedno hnojivo a to se jmenuje Komplech koupila mi ho mamča v zahradkářství a ro ste to slušne sou to takove nazelenale kuličky |
|
|
u4eea |
hmm.. nazelenale kulicky, to je originalni pojem jsi myslim. neznam Komplech hnojivo, mozna nekdo ano..... :)
Ja blba pouzivam tak 3/4 roku Cropmax od Plagron do zalivky misto do postriku. thumbs up to me. hihi. ale musim rict ze jsem z nej mela krasne zelene kyti. ------>ale protoze asi ma vjsoke hodnoty (N) Nitrogen tak spusobuje mirnou inhibici uptaku (P) Phosphoru, hlavne kvuli zmenam v Ph. No kazdopadne EC to zvjsilo slusne. Pridavala jsem doporucenejch:) 1ml/1000ml ale zalivkou. ne moc casto ale protoze prezelenale listy z fialovem naznakem u stonku ze je malo phosphoru mi rikaj vzdy STOP.
Matky dostavali docela caste davky kvuli castemu rezani , jim budu davat CROPMAX do zalivky nadale. maj ho radi. ja tak nerada totiz strikam na listy hnojiva. spis H20, aneb pesticif/fungicid jestli nutno (ne konec kvet).
Tim ze matickam porad beru ziviny tak mjslim ze je muzu i tak rychle dodavat. a na listech od rizku nic nechci ady mohli transpirovat spravne / musim udelat experiment to je jasny. jinak dodavam photo HINDU KUSH zalejvanej do vcerejska Cropmaxem do zalivky 1/1000 z ostatnim hnojivem (Enzymes-AH, Rust-Plagron). EC 2.0-2.4
no za pokus to vzdy stoji tak skusim 1 varka do zalivky, jedna varka do postriku, a jednu bez. aby jsem videla jak HODNE MOOOOOC jse mi vjplati....cau growers |
|
|
Matrixx |
to kutil:na komplech a jeho zelený kuličky se vyser a kup něco lepčího,uvidíš jak to pojede,čim svítíš ?
to u4eea:já se radši držim osvědčených metod......ale dělej jak myslíš :D |
|
|
u4eea |
2Matrixx---> TO JO osvedceny metody jsou nejlepsi. If it's not broken don't fix it. Proto jse ale take musej delat pokusy. Asi jsem mela rict ze jsi myslim ze nejspis Cropmax bude nejlepsi v postriku, to vedi v Plagronu a oni to tak doporucujou. Ale mjslim ze matickam by ta zalivka mohla fungovat lip. Uvidime.:) |
|
|
Matrixx |
Studuju BioChemii,to je samej pokus :D ta zálivka bude určitě lepčí,veme si to pěkně ze spod.... |
|
|
u4eea |
Darwin's famous "pointless experiments" led to his theory of evolution and natural selection.
Cropmax---->
Rikas ze je lepsi do zalivky teda, ale oni (PLagron) doporucujou postrik???
Me funguje lip v zalivce. To jako jenom od oka jsi myslim, ne nejakej super experiment to pride az bude cas. Ted totiz probihaj jine. Nechtej je videt.
P.S.- Take studuju Biochemii, a k tomu reknu ze muj sen, nezlobte jse, je
geneticky modifikovana kytka ktera ma plazive geny od nejake plazive kytky... prece uz je cas...delaj to z mym hovezim, i z mejma rajcatama, sakra ted uz zbejva jen to konopi. |
|
|
Matrixx |
to u4eea:ale změnit geneticky naší milovanou rostlinu je je pro nás v celku nemožné......bohužel...nebo spíš bohudík? taky bych rád
demodifikoval,ale mojí matku :D totálně bych upravil její spíš RNA než DNA řetez |
|
|
u4eea |
2Matrixx: Jak teda doporucujes Cropmax. Porad jsi nejsem jista?
P.S.- Jeste nemoznejsi- ze svet se toci kolem slunce. Proste blbost.
Zmenit genetiku nasi lasky budem moct kazdou chvily, jenze to bude jeden z nas nebo y ti nactilete kdo to budou delat, protoze je to brzka technologie ktera jeste potrebuje par let (ale urcite existuje viz. dole).
haha. nemozne... to slovo mam strasne rada.
Nemozne je ledatak verit ze jeste nekdo pouziva concept nemozneho.
"Neznam meze"
Spis je otaska jestli je to moralni a ecologicky bezpecny. Na to muzu jenom rict ze to ecologicky bezpecni nejspis neni (co je vubec ale vyznam "bezpecniho" ), a moralni uz vubec nevim co je. :)
http://www.hcs.ohio-state.edu/hcs300/biotech.htm |
|
|
knoflikar |
No tak jsem si to tady cele procetl a myslim,ze by tedy ted zaverem bylo zahodno nejake mensi shrnuti.
POnevadz je to tady napraskany ruznejma druhama hnojiv a pak z toho pomalu vyleze jakoze prast jak uhod.
Takte mam na mysli napr. rozdeleni na sehnatelne kdekoliv,jak uz tady nekdo psal v bauobihaus, a na ty co covek sezene ve specializovanych obchodech,ty drazsi.
TAkze ty opravdu nejlepsi a odskousene z prvniho vyse uvedeneho a z tech drazsich.
JA jsem napr, z teto diskuze dospel k tomu,ze kdybych nechtel obednavat z nakeho growsh. tak si poridim v BAumaxu Wuxal super na rust no a na kvet pak tedy priplatit a poridit treba ty AH nebo BcuZZ.
Takze jestli se toho chce tedy este ekdo ujmout,tak necht..... |
|
|
Skřeťák v Sudu |
Moh by mi nekdo poradit, pokud chci jet balkonovky co bych mel poridit za hnojivo s tim ze bych chtel se vejit do par stovek (cca max 400) poradi nekdo?(doufma ze je to tu spravne) taky se chci zeptat jak velkou cenu ma mit spec. hnojivo na rust kdyz kytky chci spis mensi? asi zadnou co?:D |
|
|
inVALIDa |
OTáZKA OHLEDNě HNOJIV PRO EXPERIENCED GROWERS
http://hydroponieplus.cz/inshop/scr...Level=39&Edit=1
AH = Bloom+Micro (chemky)+ enzymes + G/B accelerator (prirodni)
snark |
s trojsložkou AH se to dělalo léta - když eště do AH nebyly přídavky - je to naprosto osvědčená a odzkoušená kombinace - s Growth Blooom acceleratorem je to myslim kombinovat zbytečný - vobojí sou směsi aminokyselin s podobnym účelem a účinkem |
|
|
Matrixx |
to inVALIDa :souhlasim se Snarkem ale nic tim nepokazíš,spíš jim polepšíš,Pěstu Zdar |
|
|
Jahudka! |
Uz jsem tento prispevek daval jinam a myslim si,ze tady nekomu pomuze o dost vic a snad neskonci v propadlisti dejin jako tam.
Jinak slozeni hnojiv Advanced Hydroponic of Holland (AH) je:
--Bloom
Dusík N %0,8
Fosfor P2O5 %2,5
Draslík K2O %4,0
--Grow
Dusík N %2,5
Fosfor P2O5 %1,2
Draslík K2O %6,0
Hořčík MgO%1,0
--Micro
Dusík N %4,5
Draslík K2O %3,0
Vápník CaO %6,0
Bór B %0,015
Molybden Mo %0,01
Měď Cu %0,006
Mangan Mn %0,04
Zinek Zn %0,02
Železo Fe %0,15
--Krystalon plod a kvet-Vyrobce Hydro Agri Rotterdam, Holandsko:
Dusík N %15,0
Dusičnanový dusík N%11,3
Amonný dusík N %3,7
Fosforečnan P2O5 %5,0
Draslík K2O %30,0
Hořčík MgO %3,0
Bór %0,025
Měď %0,01
Železo % 0,07
Mangan %0,04
Molybden %0,004
Zinek %0,025
Takze jak vidite,tyto hnojiva nejsou jenom NPK jak jsem tu nekde zahlidnul.U AH se usazuje slozka grow.U bloom jsem si niceho takovyho nevsimnul a u micro taky ne.Kazdopadne to chce pred pouzitim urcite promichat! |
|
|
Krevety |
citace: |
Původní příspěvek od Matrixx
Tak konečně,už ke mě frčej ICE seeds from NIRVANA,jestli budete chtít někdo řízky,tak dejte potom vědět,v pátek zas něco o hnojivech,zatim pěstu zdar |
Zdravim, já bych si nějaký řízky vzal...kolik chceš za jeden?? |
|
|
inVALIDa |
heh tycinkove hnojiva nebrat.... nebyl jsem vubec spokojen...(cca 6-7 let z5)
asi nabizeji nerovnomerne rozlozeni zivin v mediu... (hot spoty s zivinama)
jake pouzivas na jake aplikace? a jake mas vysledky ? |
|
|
RastaManiac |
Zdarte Groweři !:bandit:
Doma se mi rýsuje už páté patro,tak si říkám že už je čas hnojit.
Než si seženu hnojivo na ganju,tak sem dneska prohrabal skříň,a našel jsem tam nějaké Shity hnojiva co má matka na květiny.
Zde je jejich název,a krátky popisek.
FRUTAPON-lesk listů
KONIFERA-žádný popisek
PLOD-pro kořenovou výživu.
McGREEN-hnojivo s GUÁNEM pro květiny.Pro zdravý růst,bohaté nasazení květů,určeno pro okrasné rostliny.Obsahuje Dusík,fosfor,minerální výživy.
Je-li nějaké hnojivo použitelné pro "naše" kytky ?
Jak říkám koupím si brzo jinačí,ale ptám se jestli je nějaké z těchto hnojiv použitelné.
Tyto hnojiva jsou jen TEKUTÉ.
Doufám že se tu najde někdo s radou.
Díky ...
PEACE :bong::jumper: |
|
|
HavanaJoe |
cau,
tak jsem to cele precetl, ale odpoved na svuj dotaz jsem nenasel, tak se radeji zeptam.
Vaham mezi AH a GH. Chci rozjet velkej bublak. Je mi jasne, ze Matrixx doporuci AH (covece, ty bys jim mohl delat reklamniho agenta ;) )
Je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s obojim ? Nebo alespon s tema GH ?
Na AH je pritazlivej ten dovetek of Hulland (mozna tomu kluci z NL preci jen rozumi vic :) ) na GH cena - zhruba o 50 Kc na 1 litru jakekoli lahve z hlavni trojslozky.
Dik za odpoved ...... |
|
|
Apofiss |
GH drží lépe PH, jsou levnější a jsou tu o něco déle než AH... |
|
|
Jahudka! |
No on je made in holland i Krystalon:) |
|
|
HavanaJoe |
->Apofiss, Jahudka : diky , kluci
General hydroponics pod lupou
FloraGro
Dusík (N)
NO3: 2,5 %
NH4: 0,5 %
Fosfor (P)
P2O5: 1 %
P: 0,44 %
Draslík (K)
K2O: 7 %
K: 6 %
Vápník (Ca)
CaO: 0 %
Hořčík (Mg)
MgO: 0.8 %
FloraMicro
Dusík (N)
NO3: 4 %
NH4: 0,5 %
Fosfor (P)
P2O5: 0 %
P: 0 %
Draslík (K)
K2O: 1.3 %
K: 1 %
Vápník (Ca)
CaO: 5 %
Hořčík (Mg)
MgO: 0 %
FloraMicroHardwater
Dusík (N)
NO3: 3,5 %
NH4: 1 %
Fosfor (P)
P2O5: 0 %
P: 0 %
Draslík (K)
K2O: 1,3 %
K: 1 %
Vápník (Ca)
CaO: 1%
Hořčík (Mg)
MgO: 0%
FloraBloom
Dusík (N)
NO3: 0 %
NH4: 0 %
Fosfor (P)
P2O5: 6 %
P: 2,73 %
Draslík (K)
K2O: 4 %
K: 3,33 %
Vápník (Ca)
CaO: 0 %
Hořčík (Mg)
MgO: 2,5 %
Koho zajimaji jeste stopove prvky, at zkusi tenhle link http://www.eskimo.com/~calz/ecalc.html , nejsem si totiz jistej, jak prepocitat ppm na procenta :( |
|
|
novaczek |
zdravim. Pouzivam hnojky od AH. Kdy mam vysadit grow slozku - pise se o konecne fazi kvetu, to jest kdy? |
|
|
Jaamal |
Zdarec growers
hele mam dost takovej zawaznej problem... Jeste jsem tady nenasel co to vlastne je EC a jak to sledovat a popripade menit. Myslim si to ze je to neco se zivinama ale dal fuckt uz newim.
Prosim prosim aby me tady nekdo poradil.
Predem moc diky
Zdar a silu |
|
|
Sinuhet |
EC je zkratka pro electric Conductivity, cesky elektrická vodivost.
Jde o to, že čistá voda nevede elektřinu. Stává se vodivou teprve po rozpuštění nějakých solí. Elektrická vodivost vody je tedy úměrná množství rozpuštěnýých solí ve vodě.
A množství solí je vlastně něco jako množství hnojiva. Čím je kytka větší, tím vice hnojiva zvládne a tim vyšší tedy může být EC použité zálivky. Zároveň se kontrolou EC toho co z rostliny vyteče, dá odhadnout zda kytka živiny bere, nebo zda má dost. Kytka si totiž nějaké ty soli nechá, takže výsledné EC klesne. |
|
|
Jaamal |
to sinuhet: diky moc...tak uz to konecne vim....K+ |
|
|
Jaamal |
Cest ....hele ja sem fakt kkt...mam doma AH a jedu ve hline.No ale hnojil sem normalne 175ml GROW,80ml BLOOM, 80ml MICRO a uz 2x se mi je chudinky podarilo prehnojit.Pozastaveny rust, zlute fleky na listech, proste celkove nezdrave.
No a dneska jsem se dozvedel ze do hliny prijde tak o polovic mensi koncentrace...takze sem konecne prisel v cem je problem.
Jinak nevite nekdo jak nejlepe si pocinat pri prehnojeni??Nake tipy??Triky??
Sem akorat vysadil hnojky a pouzivam jen START UP od Plagronu.Kyti se lepsi ale pomaluuuu
Diky moc |
|
|
expiry_date1 |
Jaamal,to si tam lial čisté???Pri tých množstvách mi to tak pripadá.Na aké množstvo vody si dal tých 175ml Grow a po 80ml tých ostatných? |
|
|
dalas |
Je toto dobrá kombinace do hydra(bubler)?
B`cuzz A+B hydro
B`cuzz Atazyme
B`cuzz Bloom stimulator
B`cuzz Booster hydro
B`cuzz PK 13-14
Chci zkusit B`cuzz ale nevim jaky doplnky k zakladu A+B koupit?
Dalas |
|
|
Jaamal |
TO expiry_date1
hele ja jsem se kapec splet... uvedu to na pravou miru. Na 2l vody davam 1,5 ml GROW a 0,8 ml ostatni.
Jsem myslel ze hnojim az moc ale ted jsem se dozvedel z brozury primo od AH ze je to OK.Tak to me teda dostalo:(
Dalsi moznost proc se kytim nedari je ze jedno z hnojek BLOOM nebo MICRO je nake spatne. Daval mi to totiz kamos a neni si moc jisty jestli se nak nespletl. Ja je mam odlite v takovych malych bandaskach a nevim ktere je ktere.Jedine co vim je ze maji bejt obe cerverne. No ale predevcirem jsem zjistil ze na jedne hnojce se udelal na povrchu skraloub a uz neni cervene ale pruhledne jako voda.
Videli jste to nekdy?????????
Jestli se to nak nezkazilo ci co???
To by alespon vysvetlovalo co mojim kytim skodilo.
Zatim zdar a silu |
|
|
Jaamal |
hele growers
bude mozna stupid otazka ale ja uz fakt chci vyradit uplne secky mozny problemy....takze doufam ze me tu nikdo nesetre:)
Nemam EC metr a jedu hlinu jak jste si mohli vsimnout(viz. předchozi přispěvky). Mam zalejvat kyti pokazde zalivkou z hnojkama???A nebo je mam obcas lejt cistou vodou a obcas s vodou s hnojkama?Popř. jak casto mam hnojit?
Diky moc za kazdou radu.Kyti se mi totiz dostavaj do pohody a nechci to zas secko posrat.
DIKY |
|
|
expiry_date1 |
No,ja hnojím asi v každej druhej zálievke,keď sú na kvete(ale nejaké no name hnojivo:) ).Mne sa v hline celkom schopne ph držalo,neupravoval som ani raz,ale to záleží aj na hnojke,ako dokáže ph zraziť.Radšej si aspoň nejaký ten ph merák zožeň,aspoň ten z akvaristiky,nie je to drahé a budeš mať kľud:) |
|
|
Jaamal |
no taky to zkusim hnojit jen co druhej den.A pak uvidim.Jinak Ph merak mam ale ten kapkovy z akvaristky. A na co ho jako puzivas??Ja ho zatim pouzivam na mereni ph vody.Mam ji totiz normalne pres 7 ... :( |
|
|
Janxu |
na co by si chtel pouzivat kapky na mereni PH???? :confused: |
|
|
Jaamal |
heh ...ne e....chtel jsem jenom napsat ze mam ph merak ale ten s tema kapkama, ktere se nakapou do zkumavky s testovanou vodou.Potom podle vysledne barvy zjistis ph.
Tos spatne pochopil nebo ja blbe napsal:D |
|
|
expiry_date1 |
Myslel som,že na meranie ph pôdy,imho,je to určite rovnako dôležité ako ph zálievky.
V skratke,ak náhodu neviete:trochu substrátu dať do destilky,premiešať,nechať odstáť(občas sa môže premiešať) a asi po 24 hod. zmerať ph vody.
Ja len aby sa tu nemuseli objavovať otázky typu"ako zmerám ph hliny kvapkovým ph merakom" |
|
|
Jaamal |
jj dikes...ale uz jsem vedel jak zmerit ph pudy. Zmerim si to i kdyz si myslim ze to bude asi tak jak jsem si to vydedukoval:) ph zalivky( 6,2 ) ph pudy (5,0 - 6,2). Myslim ze asi moc kysele nebudu mit, ale radeji to zmerim.
Diky, zdar a silu |
|
|
expiry_date1 |
To som ani nemyslel len na Teba,ale pomaly si zvykám radšej všetko napísať presne,čo najpodrobnejšie,lebo sa tu často stretávam so slovíčkarením:(
Ja už teraz ph pôdy nejako nemerám,voda rovnaká,substrát tiež,hnojka tiež:) .Ale zo začiatku je dobré si zistiť,ako sa to správa. |
|
|
Ono |
Zdravim. Mam otazocku: da sa pripravit hnojivova zalievka zmiesanim viacerych hnojiv? Nemoze to sposobit nejake problemy? :) |
|
|
zmetek |
Chtel bych vedet cim hnojit matku.Mozna sem to prehlid.Staci odkaz.Dik |
|
|
Skřeťák v Sudu |
Hele mam dotaz chtel bych koupit na rust alga grow a na kvet se bych chtel poradit estli lepsi koupit alga bloom nebo estlik de pouzit samotny PK13/14 priapdne co by bylo lepsi a ete se chci zepta estli ma radsi koupit Growth/Bloom excellarator nebo Final Solution(penize sou jen na jedno) pls poradte chtel bych jet v hline pripadne rekne te estli myxslite ze je nutny ete neco. |
|
|
Matrixx |
to Skřeťák v Sudu:jestli chceš něco lepčího tak kup od Bcuzz,nic jinýho potřebovat nebudeš |
|
|
Skřeťák v Sudu |
no jako ja nefim ele neni to drqazsi nez pelargon? pripadne co presne bys doporucoval ve stejny relaci cenovy co sem psal btww. max velikost baleni potrebuju tak 500ml pak uz je to promne drahy :D
nebo takle zkratka se vsim se musim vejit do cca 8set (proste vsecko jak hnojky tak stimulatory), projizdel sem jejich produkty a fkat se v tom nevyznam :(
a ete jeden dotaz k tomu co sem vybral ta asi idelani by bylo z toho ten grow boom a final solution co? |
|
|
Matrixx |
to Skřeťák v Sudu :Final Solution |
|
|
5elhal |
kde muzu koupit ten advaced hydroponics of holland na netu to nemuzu najit staci odkaz diky |
|
|
Jaamal |
Cest fesaci:)
Chtel sem se zeptat...
Jedu hlinu pod 400W a je to muj prvni indoor. Moje kyti se mi uz podarilo 3x prehnojit v rustu. Tedka jsem prepnul na kvet a kyti uz se zase chytly.
Bude potom urada vyrazne nizsi nez kdyby byly kyti relativne v klidu a kdybych je tolikrat neprehnojil???
Byl bych taky vdecny( K+) kdyby mi pls tady nekdo napsal nake zasady a co mam delat , abych kyti neprehnojoval a daval jim tak akorat zivin.EC metr zatim nemam.
Diky moc |
|
|
Jaamal |
no tak nikdo mi tu neodpovedel ale uz to secko vim.... Clovek se chybama uci.... totiz kombinovat AH s StartUp od Plagronu je p*icovina.... no joooo no.... |
|
|
DjMeo |
No dalo to fušku to všechno pročíst...
Hledám nějáky podpurný stymulátory a enzymy k AHáčkám. Jásnou volbou pro mě je BioBizz RootJuice... to pro kořeny jen nevim co na květ... je toho fakt moc...
v tuhle chvili jedu bublery(orange bud), upravim ph, naleju tam tři složky a postríkam lysty phytaminem.
Vim že každy pěstitel si udělá tu "svoji" speciální zálivku. jen bych chtěl poradit od skušených jaký je ten best květověj enzym/stimulator v kombinaci s Ah. Případně jestly obohatit moji zálivu jestě o něco kromě toho root a kvetovýho stimulátoru...
Docela mě zaujal Advanced Natural Power Enzymes+ ale to co jsem se o něm dočetl tak mi nepřipadá jako nějaká bomba speciálně na zvýšení produkci palic. Tvaří se spíš jako všobecný enzym. Je nějaká lepší alternativa?
edit:Bionova PK 13-14 Co Tohle? Nebude se to prát s AHáčkama? |
|
|
badjoke |
Jedu AH v ebbu,jako doplnky ted mam vsechno dalsi od zabicek,a zacnu od zadu- Final solution je genialni pripravek do vsech zahrad, to beze vyhrad. Exelerator mi jako zadny zazrak nepride, mozna este tak na rust. Enzymy jsou do hydra vec nutna,ty od AH bych rek nijak nevybocujou, teda krom ceny(od Bcuzz je mysim 2x levnejsi).A root je jedinej,kerej sem kdy pouzival, ale funguje spolehlive..
DJmeo Jestli chces nejakou bombu na poradny palice,doporucuju green sensation, nechutny mlecnobrcalovity sliz od plagroonu,i za tu cenu.. Ve vode je ucinek znat(dava se tak v pulce qetu)uz po 3 dnech, kdyz zacnou krasne osypavat a vonet..Me sice docela hazi s ph,ale snad s nakou biohnojkou to pude lip..
Jinak co se hnojek tyce celkove, hodlam prejit na Bcuzz coco(i zmena na drip), zakladni AB plus stimulatory(ten qetovej se mi v kokosu fak libi) a enzym, a green pak asi jen jak to vyjde do fajn EC, na konec doladit finalem.. |
|
|
Jaamal |
Taky chci prejit na B'cuzz...
badjoke: Zapomnel jsi na jednu myslim dulezitou skutecnost, ze Bcuzz je organicky. A myslim ze se nic nevyrovna prirodnim produktum.... |
|
|
|
Původní příspěvek od Jaamal
Taky chci prejit na B'cuzz...
badjoke: Zapomnel jsi na jednu myslim dulezitou skutecnost, ze Bcuzz je organicky. A myslim ze se nic nevyrovna prirodnim produktum.... |
Tak tím bych si nebyl tak jistej, mám pocit, že třeba základní sada A+B organická rozhodně neni. Čistá průzračná tekutina a tmavě fialová barva - nevypadá to moc organicky :mutant:. Ale kytky po tom jedou dobře :D. Jediná organická věc je snad květovej stimulátor, krááásně voní.... |
|
|
Jaamal |
No ptal jsem se na to v Growshopu a typek mi rikal ze vsechny hnojiva od B'cuzz jsou prirodni...Myslim ze by nekecal.
Jinak ten kvetovej stimulator fakt nebezpecne voni.Bych se toho aji napil :D |
|
|
badjoke |
Jojo, je to parada,nejlepsi sou ale ty palice-vonavyy a nadyychany-jednim slovem luxus. A ohledne ABnutri-stim skupenstvim ma Rappa pravdu,na rozdil od toho qetaku to neni cista organika,ae o nekolik stupnu lepsi nez AH.. |
|
|
prso1 |
Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s bionovou? Já na ni jedu, základ a+b, při květu přidávám bn x-cel a bio forte. Co 14 dní pročišťuju od solí bn-zymem a celkem to jde, ale... Chtěl bych se dozvědět, jestli od této firmy není možná jiná, lepší kombinace? Jedu hydro v rockwoolu a nechce se mi měnit ani styl a ani značka hnojiv... Pomůže někdo?? |
|
|
DjMeo |
to badjoke : Díkes :-) green sensation koukal jsem na to a jdu do toho...sice za 250ml chtěj litr ale tak asi ví proč a až budou holky na konci tak koupim Final solution. |
|
|
WhiTe |
Jak a cim by ste doporucili hnojit, kdyz chci mit kontinulani sog (tzn. zadna rustova faze, jen kvet).... hlavne de vo to, abych mel co nejkratsi flushing... nebo ja proste nevim, co s tim.... |
|
|
mako |
ma niekto skusenost s dakymi hnojacimi tycinkami ? Sa zasunu do zeme a maju uvolnovat ziviny zo seba . |
|
|
badjoke |
Mako: Hnojici tycinky sou napitel, nedavam je ani k normalnim pokojovym kytiz, nektere z nich se uplne nerozlozi ani po 2 letech, a neverim, ze by zahnojovaly rovnomerne..Navic qetouci konopi je rostlina neuveritelne zrava, urcite se vyplati lit tam poradnou tekutou vyzivu.. Esi nechces kupovat orig. hnoje, zkus aspon OBM a wuchsal..
White: proc co nejkratsi flushing? vzdyt ten ti dobu qetu nijak neprodlouzi, flusam pravidelne posledni posledni tyden, final solution je na to supr..Kdybys chtel flusani odbyt ci nedejboze i ten posledni tyden hnojit(coz neni nutne,posledni tyden uz fak nic nedozenes), taxe z vlastniho produktu nejspis poblejes..
A kdyz tam nebues lit zrovna 100pro chemku, poroste ti to taky dobre a chut bue o moc lepsi, flusal bych ale i tak.. |
|
|
WhiTe |
badjoke: protoze ty kytky porostou mezi ostatnima ktery se jeste sklizet nebudou... dejme tomu ze budu sklizet 1/3 kytek z bublaku |
|
|
gambler |
zdravicko, koupil jsem na kvet hnojivo pro kaktusy a sukulenty
NPK 4.9 - 8.9 - 7.3 /ph 5.5 - 6.5
Vim, ze ph by mohlo byt vyssi - myslite ze to slozeni je na kvet ok? Dik. |
|
|
badjoke |
WhiTe: Aj aj, planoval sem podobne divociny, v ebb´n´flow to bylo uplne nemozny, z keramzitu bych je bez pozkozeni korenu vytahnul jen velmi, velmi..Ted mam kokos a hrozne si libuju, naprosto individualni pristup ke kazde kytce atd.. Hae, promysli si, zda by se nevyplatilo udelat este jeden bublak, kde bys flusal ci jinak zivil cast tech drobecku, nevim sic, jak mas zpracovany system ae nic nemoznyho vtom nevidim.. |
|
|
tomas77 |
Hnojím Kristalonem start. Kdy mám začít Hnojit Kristalonem květ????
Až když se objeví první květy???Nebo ještě před??? dík |
|
|
expiry_date1 |
Původní příspěvek od zyf
cau lidi mam takovej jednoduchej dotaz jak merit ph v substratu sem zjistil ale jak zjisti ec bez ec metru da se to nak??? treba jako sou takovy chemicky testery na ph??? diky |
No,vodivosť bez ec metra asi neodmeriaš, možno len obsah solí,na to sú v akvaristikách testery,ale to by si musel nejako prepočítavať,ak je to vôbec možné,alebo skôr zistiť obsah solí vstupnej vody,potom po pridaní hnojek a potom nejakými porovnávacími meraniami prísť na to,aké hodnoty sú ešte prípustné. |
|
|
|
Já pojedu A+B do B´cuzz+v květu přidám Pk 13+14 od B´cuzz. Tak sem na to zvědavej, nemáte s tím někdo zkušenosti?? |
|
|
Salieri |
nazdar groweri prosim vas jake hnojiva mi doporučíte nebo jake jsou nejlepší dekuji moc |
|
|
|
2 saleri: Ne řízky se tu opravdu neprodávají.
a na začátek bych ti doporučil hnojiva od Plagronu(zčekni toto http://www.plagron.nl/ )Já sem si objedna od B´cuzz a teď toho trochu lituju!! Měj se! |
|
|
damsiveku |
to saliei hele done já teď začal plagron a je best of nemam takový zkušenosti, ale jestli chceš jistotu tak zvol buď ADVANCED HYDROPONICS OF HOLLAND 3složky nebo Pagron: START UP, AGLA BLOM,PHYT-AMIN
no a jestli seš chudej nenáročnej a nevadí ti chemie tak kup kristalon start a květ nedavno sem je viděl v akci v byumaxu:D, doufam že sem ti pomohl měj se veka. |
|
|
Skřeťák v Sudu |
Heel nikde sem tu otom nenasel zadny kloudny info ale nemate nnekdo zkusenosti s tebletou od Bcuzzu Blossom builder jako uz sem si ji koupil pac se me to docela libilo podle popisu ale jinak zadny zkusenosti bo tka neco co vy nani?
Jo taky sem se chtel zeptat co si myslite ze by se stalo kdyz aplikuju rippen i FS asi by to melo bejt ok zejo? |
|
|
greenjerry |
Zdar lidi, vim ze me spusta z vas asi bude fuckovat, ale presto mi to neda, nenasel jsem zde normalni radu, prijde mi to ze kazdy hnoji necim jinym a jinak
Pestuji v hlinem substratu a chtel bych nejaky normalni hnojivo ... poradte nejake dobre hnojivo na rust a hnojivo na kvet , ktere se da koupit normalne v obchodu (kristanol, AB )? nebo nejake osvedcene treba i z growshopu ... nepotrebuju vynos 1g/w ale bez hnojek to asi jen tak nepojede ze ?
... podotykam ze EC metr nemam :( jen PH metr :) |
|
|
Skřeťák v Sudu |
Podlemne nejlepsi hnojiva za dobrou cenu sou Biobizz ale tak to je jen takovej nazor :D nafic nejsme fundovany odpbornik takze to neber jako bernou minci ale rozhodne ti je muzu jen doporucit pac s nima se fkat neda vubec nic posrat :D a ucinek myslim hodne good |
|
|
greenjerry |
a nejake konkretni produkt nebo kde se da pripadne koupit za rozumny peniz ? |
|
|
Matrixx |
off topic: tady je toho že by jednomu hlava upadala :D a na začátku tohohle thread jsou info o zakl. hnoj.... |
|
|
greenjerry |
Matrixx: jj mas pravdu, je tady toho az moc a kazdy doporucuje neco jineho, to je pak tezky se zorintovat. Tak spis se zeptam co ty doporucujes nebo pouzivas za hnojky a pripravky a jak je davkujes |
|
|
DeThomas |
Mam dotaz. Koupil jsem si Wuxal abych princeznam jeste na posledni chvili udelal radost. =o) Zajimalo by me jak dlouho pred sklizni by se mel vysadit a jestli ma jeste cenu ho ted pouzivat.
Dalsi dotaz, nemate nekdo zkusenosti s Herba florem? Je tam celkem dost dusiku, z cehoz mam radost, protoze jsem premyslel jak jim ho dodat. Pomer N:P:K je tam 3:1:2. |
|
|
mako |
Zdravim :)
Kamarat chova sliepky, a cital som tu ze je to dobra hnojka. Ma s tym niekto skusenost ? Da sa to aj na Indoor ? Ako to mam pripravit ? Vopred Dakujem:) |
|
|
chOdec |
Fištek,Jedubabka: Support for your patient.. :angel: |
|
|
Dephp |
Zdravím všechny, mám otázku na biobizz roots juice, jestli se dá použít do hydra? Nejsem si jistý |
|
|
#77 |
ja sem si neska nalozil kopřivy do vody na zimu to prej dava dost dusiku .) |
|
|
kozel |
Dephp : kúp si AH-a máš hydro |
|
|
snark |
dephp - no bio bizz je fabrika která si zakládá na "organice" vesměs sou její produkty dobrý na hlínu - nejspíš nic v hydru tim kořenovym stimulátorem nezkazíš - ale obecně na hydro existujou vhodnější kořeňáky. např AH nebo B´cuzz nebo Bio Queen - spousta lidí do hydra dává i Rhizotonic i když vo tom už by se dalo polemizovat |
|
|
Matrixx |
AH+Root s+FiSo+G/W exelator zaručená kvalita,mohu doporučit... |
|
|
Matrixx |
jiank jsem rád,že tenhle thread pořád funguje,pač je to první thread,kterej jsem založil,takže díky všem...... |
|
|
Eidamm |
Čaute groweři. 2Matrixx: viděl sem tvý photo a je velice zajímavé. Mám taky doma indoorek a zajímalo by mě číms hnojil.. tady jsou photky, ale mám problém se 4 kyti, protože jsou moc malé. Mohl bys mi s tím nějak poradit? U větších byl problém se žloutnoucími listy, ale teď už jsem začal hnojit správně(doufám)... no mrckni a uvidísh |
|
|
Eidamm |
Čaute groweři. Měl bych dotaz ohledně malých kyti. Mám 6 větších a 4 menší. Mohli byste mi s tím někdo poradit?? thnx za všecky odpovědi. Měl sem problém s velkými photo, takže to nějak pokusím vyřešit a každopádně dám vědet. |
|
|
Salieri |
myslite že vubec mam nejakou sanci když budu kiti zalivat koprivama nebo kuřince??ppls poradte mi moc prosim zatim dik |
|
|
Macek001 |
Myslim Salieri, ze na outdoor je to naprosto idelani a sanci urcite mas. Na rust asi vice kopriv (obsahuji dusik) a na kvet zase vice kurincu (fosfor). Pojedes totalni BIO a priroda se ti urcite odvdeci :). |
|
|
dieselboy |
zdarec,
ma nekdo zkusenosti s PK 13-14 od plagronu???
funguje stejne jako GS??? |
|
|
|