Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zajímalo by mě jak dlouho vám tak funguje pachový filtr, než je třeba ho repasovat. Kolik sklizní s tím jezdíte, nebo jste odjeli a stále filtruje dobře?
Náplň filtru, který používám má udanou životnost 18 měsíců, čili měl by teoreticky vydržet 8 - 9 sklizní. Jedu s ním pouze druhé kolo, takže nemůžu nic tvrdit s jistotou, ale řekl bych, že výměnu náplně nemá cenu řešit, dokud to nesmrdí.
TIP: Filtr dostává nějvětší záběr při vlhkosti nad 80%, při filtrování cigaretového kouře nebo při použití příliš neregulovaného silného ventilátoru (př. filtr dimenzován na 680 m3/h, větrák 1000 m3/h).
já sem najel na jednu náplň 7 sklizní...přičemž v růstové fázy nebyl aktivní, tudíž mě to vychází na 5500 hodin kdy byl funkční,poté jsem vyměnil náplň a jede bez problémů dál
Moje:
díky za info. Ještě bych se zeptal... Nějak jsem nepochopil co je to vlastně ta repase, je to jenom balíček aktivního uhlí o určité váze, který se vejde do určitého typu filtru? Nejde mi do hlavy, proč se prodává zvlášť repase a zvlášť aktivní uhlí, proto se ptám tak blbě...
Cau , nedavno sem to daval do FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/d...aky/18.html#119 , jinak ja osobne sem filtr menil jednou za 12mesicu , na poctu sklizni nezalezelo , je to lepsi nez cekat az to zacne smrdet , Gshopy pisou 18mesicu tak pravda bude asi nekde mezi
EDIT: jo a repase neco jako "znovuobnoveni" je to ze ti do toho filtru strojove nasypou to aktivni uhli , pořádně to natresou at se ho tam vejde co nejvice a nesypal se ti z toho bordel , sam na kolene si to muzes taky repasovat , ale nebude to jak z fabriky . Kdyz sem menil naposledy aktivni uhli tak sem prisel do Gshopu kde sem ho koupil zaplatil repasi + uhli a vetsinou jsem jim starej filtr nechal a oni mi vymnenou dali ten samej repasovanej
Původní příspěvek od Calzone Moje:
díky za info. Ještě bych se zeptal... Nějak jsem nepochopil co je to vlastně ta repase, je to jenom balíček aktivního uhlí o určité váze, který se vejde do určitého typu filtru? Nejde mi do hlavy, proč se prodává zvlášť repase a zvlášť aktivní uhlí, proto se ptám tak blbě...
řekl bych že je to jedno a to samé akorát pod pojmem repase tipuji že to bude dražší než kdych kupoval aktivní uhlí na váhu.Nebo co vím tak se dají posílat filtry do firmy na repas a tak vám to udělají ale podle mě je to ztráta peněz,3x šrouby na oddělání vrchního krytu ,vysypání strarého uhlí ,nasypání nového uhlí ,opětovné vrácení krytu ,výměna prachového filtru a je to,nic co by někdo nezvládl
Původní příspěvek od Calzone Moje:
ta repase se totiz provadi tak, ze ti daj ten filtr na jakousi vibracni podlozku a diky temto vibracim se uhli pekne usadi a vejde se ho tam o hodne vic (mnozstvi nevim). nevznikaj mezi nima mezery a filtr lip filtruje.
videl sem to kdysi v jednom videu.
jeste mi nekdo rikal, ze takovyho vysledku sam doma nedosahnes...
Moje , nene neni to jedno , jak sem psal , tam kde to repasujou na to maj masinu , ty bys to taky urcite zvladl ale nasypes tam treba jen 60% toho uhli nez tam ma bejt .
EDIT : ...a uz me predbehl kolega Janxu , presne jak pise.
Původní příspěvek od Hlava Moje , nene neni to jedno , jak sem psal , tam kde to repasujou na to maj masinu , ty bys to taky urcite zvladl ale nasypes tam treba jen 60% toho uhli nez tam ma bejt .
myslíš jako to že oni to tam rvou pod tlakem?ok beru.....ale zas takovým tlakem to nebude než bych vyvynul já trubkou o stejném průměru jako místo pro uhlí ve filtru...máš pravdu v tom že když sem poprvé vysypával filtr a tak toho uhlí bylo více než to co sem do něj nasypal ale pomohla ta metoda co sem teď napsal výše...dnes sou na všechno mašiny ale zlatý český ručičky
Děkuji moc pánové. Takže repase neni žádná věc, co ti pošlou domu balíčkem, ale pouze služba, chápu to dobře?
A pokud growshop v mém městě, kde jsem koupil ten pacháč tuto službu nenabízí, tak mi nezbývá nic než to tam něčím naducat, jak píše Moje... Akorát nevim kde bych sehnal trubku o tom samém průměru a té samé tloušce. Jakou používá ty Moje?
Původní příspěvek od Calzone .. Akorát nevim kde bych sehnal trubku o tom samém průměru a té samé tloušce. Jakou používá ty Moje?
klasická vodovodní novodurová(nebo jak se to jmenuje) trubka ,mám home Edition 160m3/hod tam mě padne jak prdel na hrnec ,samosebou že to musíš během celého procesu poklepávat aby si to uhlí pěkně posedalo.
myslíš jako to že oni to tam rvou pod tlakem?ok beru.....ale zas takovým tlakem to nebude než bych vyvynul já trubkou o stejném průměru jako místo pro uhlí ve filtru...máš pravdu v tom že když sem poprvé vysypával filtr a tak toho uhlí bylo více než to co sem do něj nasypal ale pomohla ta metoda co sem teď napsal výše...dnes sou na všechno mašiny ale zlatý český ručičky
Nene pod tlakem , oni otevrenej filtr posadi to takovy masiny , ktera se mooooc trese a tak se zemskou pritazlivosti do sebe ty granule pekne napasujou ze bys to tam zadnou trubkou nenamlatil , kdybys pouzil takhle hrubou silu tak z tech granuli udelas akorat hromadu prachu ktera se ti vysype do ventilace .
citace:
Původní příspěvek od Calzone Děkuji moc pánové. Takže repase neni žádná věc, co ti pošlou domu balíčkem, ale pouze služba, chápu to dobře?
A pokud growshop v mém městě, kde jsem koupil ten pacháč tuto službu nenabízí, tak mi nezbývá nic než to tam něčím naducat, jak píše Moje... Akorát nevim kde bych sehnal trubku o tom samém průměru a té samé tloušce. Jakou používá ty Moje?
Jo presne tak , je to sluzba , jak se nasel na netu "repase spočívá v demontáži, vyčištění, výměně náplně a úpravě proti setřesení náplně"
No snad by mel , kdyztak jeste funguje posta a zkus to poslat proste jinam , jen to asi bude dražší
citace:
Původní příspěvek od Šlajs Mno já to řešil tak, že pro setřepávání jsem použil starou pračku při odstřeďování. není to zas až taková fuška, jak se nás moudří pánové v growshopech snaží přesvědčit. Zabere to víc času, ale jde to. Není zlé vzít pacháč na projížďku autem po horších silnicích. Než jsem filtr zanýtoval, nacpal jsem tam na sílu molitan a pro kompeltaci bylo zapotřebí notně zezhora přitlačiti. Ten sloupec uhlí tam je beztak vyšší než děrovaná část filtru.
Jo pračka je dobra ale na prani pradla , v aute asi nemas tlumice , hehe moudri panove v Gshopech maj obcas pravdu neberu ti ze ses schopnej filtr si nacpat , jde o to jestli bude 100% fungovat jak má , vyrobce ti to proste repasuje nejlepe , nebo jestli mas nekoho s masinou na sklepavani filtru tak u nej
zdar. No ja mam klasicky filtr nl 500 kubikovy, ale vubec nechapu jak to uhli mam do nej dostat, to mam odvrtat ty nyty a pak tam napasovat nejake srouby??? pac ten filtr neni vubec demontovatelny kua...