Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V poslednej dobe si cim dale tym viac vsimam ze vznika medzi nami slovakmi a cechmi jazykova bariera...hlavne medzi mladymi cechmi ze nerozumeju slovakom,,,chcel by som vediet ako ste na tom vy...
ja vcelku bezne reci rozumim, preci jen sem byl odkojen cesko-slovenskou televizi , na druhy strane nekterym specifickym slovum nerozumim, třeba krásné sousloví z jedné učebnice psychologie - "vplyv rovesníkov" - "vliv vrstevníků" - na to sem potreboval konzultaci
INITIUM OMNIS PECCATI SUPERBIA EST -- PAX VOBISCUM
Odmítám demokracii, jako jedno z nejhorších možných zřízení, které ve svém důsledku vyneslo k moci nejstrašnější totalitní režimy, jaké jsme kdy poznali. Vláda založená na masách je špatná. Všeobecné volební právo je špatné. Je třeba dospět k Sofokracii, vládě moudrých, volených pečlivě vybranými voliči na základě jejich erudice, vzdělání a inteligenčního potenciálu. Výběr těchto voličů musí být co možná nejobjektivnější, na základě přísných testů předpokladů. Právo volit a tím se defacto podílet na vládě, není přirozené a nemělo by být automatické pouze dosažením daného věku. [edit: ale co, monarchii na vás! ]
hele je to tim, že ti mladší ročníky...který třeba už neměli tolik tý ruštiny a společných televizních pořadů....prostě slovensky fakt nerozuměj...taky jsem se s tím setkal...
slováci po česky vedia lepšie, lebo cca polovica filmov, ktoré slovenské televízie vysielajú, sú s českým dabingom.. a pokial viem, tak u vás sa vysielajú filmy výhradne s českým dabingom
ja by som bol osobne najradsej keby sa politicka scena CR+SR vyvijala dohromady a keby vzniklo zase CSR....mozno je to utopizmus v mojej hlave ale bolo by to velice prospesne,hlavne co sa tyka ekonomiky by sme sa vyrovnali kludne vyspelym statom EU a az po to sportove ze by sme kazdy rok vyhrali MS v hokeji ako CSR na 99% ale proste podla mna by to bolo super,,,lebo mame z historie brutalne vela spolocne,no nie len tak z haluze sa hovori ze historia sa opakuje....co vy na to?
hej ozaj chalani!
je to tak sám jsem důkazem toho,že mladší generace nerozumí)!třebas můj o pouhých osum let mladší bratranec-při poslechu naší oblíbené "zahraniční" kapely HORKÝŽE SLÍŽE ,často při některých slovech tápá a žádá si překladu!!!důvod viz výše
no nic ídzem hed bo som tuna zajtra nieni :-)
jazyková barieréra je tu z toho důvodu, že u nás ta sloveština (slovenčina ) prostě neni slyšet. I když jsou v televizi nějaký pořady zo slovenska, musej se překládat (proboha proč?). Naše generace ještě tu sloveštinu poslouchala a má jí jakž takž zažitou
Původní příspěvek od Sinuhet no vychodniare to na vojne rikali jako neny. A ta veta smysl davala. Protoze aby tu zitra mohl nebyt, musi dnes odejit. :-)
a já mám opačnou zkušenost. sem onehdá zhulil v knajpě partu slovenskejch vš prváků a teda pokec moc nic, protože voni mi prostě nerozumněli! skoro pokaždý, když jsem něco řek, tak jen tak pokývali hlavama, že "jo" a "hm" a buďto mluvili něco mimo smysl mé předešlé konverzace, nebo vetšinou rači začli zas o něčem uplně jiným...
bydlim kousek od ostravy a slovensky rozumim vsechno. ale u cechu se mi zda, ze vetsina lidi(hlavne mladych), co nebydli +- pobliz hranic, tak slovensky rozumi velkou <> urcite je hodne lidi, u kterych to je naopak ze
hele lidi ja se k tomu klidně přiznam, ja nerozumim slovensky skoro nic, slovenštinu slyšim tak max. na TA3 a to je fakt málo ze CNN se taky anglicky nenaučim a na slovenskej televizi mi přijde že mimo Walkera Chucka Norise a zpráv slovensky nepadne ani slovo...