Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čus zařídil jsem si skříň 60/60/180 a 400w sodík aktivní přitah ze spodu skříně a pasivní odtah u vrchu a můj problém je ten že teplota se někdy vyšplhá až k 45C° !!!! Vadí to moc ??? Budu rád za jakékoliv navrhy na vyřešení tohoto problému . dík
a určitě si měl dobrej výnos co? kytky si celkem dusil čoveče
jo a jinak přitah na spodek, a pořadnej odtah naharu, nejlíp, aby foukal do jiný mistnostni nebo ven
nejdřív začnu OT: Cool Tube není jediná spása na problémy s teplotou. Dle mého názoru má více nevýhod než výhod. Než za ní dát v G shopu až 1600 tak si raději pořiď stínítko Industria za cca 1000. Vřele ho doporučuju
A teď k tématu. Při teplotě nad 31°C se v rostlině konopí začnou blokovat určité metabolické procesy. Nemusím snad vysvětlovat, že dobře to není Rozhodně začni pořízením pořádného větráku na odtah. 400W je už topení, které není hodno chladit PC větráčky, kor při prostoru 60x60
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
rozhodně si dokážu představit 400w v miniprostoru
ale rozhodně potřebuješ jinej systém ventilace/chlazení třeba boraxový sklo, přijde cca na péťo (hůř se schání)....btw.myslím, že v tom growu jsem měl obyčejný sklo, ba i dokonce nějaký hnědý-přibarvený (to se vytáhlo a vyhodil jsem ho)....a pak to rostlo pod obyč.sklem 3 nebo 4mm (nevím přesně)....ale to boraxový je rozhodně lepší
imho.dokud to nestáhneš pod 30 tak bych tam ani nedával kytky....
edit: ted koukám, že už tam kytky máš njn....btw.seš si jistej sse správností údaje o teplotě?
Ono je taky otázka, kde ta teplota je???? Opravdu máš 45 u vrcholků rostlin????
Jinak Tvůj problém 100% vyřeší pořádnej truchu předimenzuvanej odtah (předimenzovanej proto, že třeba časem přidáš pachový filtr, až si budou chodit sousedi stěžovat ). Přítah postačí pasivní=díry ve spodní části skříně - tedy přesně opačně než to máš!!!!!!!!!!!!!!!!!
a můžeš to podpořit:
- PC ventilátor na ofuk výbojky=pár stupňů dolu
- pořádnej ventilátor na ofuk rostlin=pár stupňů dolu
- home made wing (cena do 800 Kč)=výbojka o hodně centimetrů dolu+zároveň pár stupňů dolu
- a málem bych zapomněl - stará dobrá zvlhčovačka SPS=pár stupňů dolu během růstu
Cool Tube bych tam cpal až jako poslední nevyhnutelný řešení, pokud by všechno zklamalo.
xcocox: googluj, hledej, mysli! hele, každej rád poradí, když vidí, že to k něčemu bude, ale tvůj přístup většinu zkušenějších akorát tak otráví. tak se nad tím zamysli a zkus se naučit taky něco sám