Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Jak vybrat nejlepší matku- phenotyp
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 5 6 7 8 9 »
Autor
Téma 
snark
Stálý Člen

Karma uživatele snark - 56% Pěstitelská

Příspěvek č. 97

X.met - největší prachy v životě sem vydělával na škole - kdo tvrdí že se při studiu nedá vydělat tak je línej trouba nebo šílenej šprt - jinak ať si samozřejmě svítí na matky každej čim chce - jinak stejně jako ostatní tvého typu odkazuji na název threadu

Snark in the System

Old Post 30-12-2005 v 11:41 AM
snark je offline   Profil uživatele snark   Find more posts by snark   Foto galerie člena snark   Click here to Send snark a Private Message   Add snark to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hydrothor
Stálý Člen

Karma uživatele Hydrothor - 80% PěstitelskáKarma uživatele Hydrothor - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 98

Tak sem to pánové přečetl od začátku a vyšlo mi z toho tohle:
1, matky pod zářivkama ----- slabší klony Ok
2, matky pod MH ----- silnější klony
3, matky v bubleru s vhodným osvětlením, řízené prostředí (teplota, vlhkost hnojení) ----- následná perfektní péče o klony ( 99,8% identické rysy jako matka ( vytalita, výnos, odolnost)

ten 3 bod je v česku spíš zbožným přáním nežli realitou.

Pokud by někdo chtěl selektovat matku toho či onoho musím dát za pravdu snarkovi ( víc semen a pak nemylosrně selektovat až do požadovaných vlastností rostliny ( větvení, výnos, odolnost, rychlost přechodu na květ, atd.)

příklad ze života: měl sem možnost porovnat 3 vzorky white widow, dvě české a jednu z holandska - každá z nich byla jiná. Přisuzuji to individuálnímu přístupu každého pěstitele k dané genetice.

Nick DEATH. No PM

Old Post 15-01-2006 v 19:43 PM
Hydrothor je offline   Profil uživatele Hydrothor   Find more posts by Hydrothor   Foto galerie člena Hydrothor   Click here to Send Hydrothor a Private Message   Add Hydrothor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 99

zkušení mat(i)káři co děláte s matkou, když je tak hustá, že se ji na listech kondenzuje voda? mám strach aby to nečaplo nějakou plíseň...?

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 01-02-2006 v 17:50 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 100

zintenzivnit cirkulaci - stojanovej větrák, zesílit odtah, snížit vlhkost. Jak dlouho je nestříhaná??? po měsíci až měsíci a půl bys jí měl prošmikat i když žádný prcky nepotřebuješ abys jí tvaroval

Snark in the System

Old Post 02-02-2006 v 14:07 PM
snark je offline   Profil uživatele snark   Find more posts by snark   Foto galerie člena snark   Click here to Send snark a Private Message   Add snark to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Poševní Výtok
Nový Člen

Karma uživatele Poševní Výtok - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 101

Dobrý pěstitel ti z deseti samičích semínek vydupe deset nádherných pryskyřicí pokrytých samiček k nerozeznání stejných.

Old Post 11-02-2006 v 16:51 PM
Poševní Výtok je offline   Profil uživatele Poševní Výtok   Find more posts by Poševní Výtok   Foto galerie člena Poševní Výtok   Click here to Send Poševní Výtok a Private Message   Add Poševní Výtok to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 102

takže vlastně jakákoliv selekce je zbytečná - sakra - celou dobu to všichni dělali zbytečně - eště že se najde někdo kdo odhalí realitu

Snark in the System

Old Post 11-02-2006 v 20:56 PM
Co?
Stálý Člen

Příspěvek č. 103

hi...a ja blb jsem nechtel mamkárnu dokud nebudu mit na to alespon 250w mháčko....že si raděěji nekoupim nejaky feminizovany seminko...

Naposledy upravil Co? 11-02-2006 v 21:10 PM

Old Post 11-02-2006 v 20:59 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Johnny Appleseed
Nový Člen

Karma uživatele Johnny Appleseed - 86% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Appleseed - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 104

Slabší klony pod zářivkama? Che..
citace:
Původní příspěvek od snark
a teď s dávkou mé vrozené skromnosti malá BOMBA
je to relativní novinka - tady na groweru sem si toho zatim nevšim
bohudík se našel výrobce který reflektuje reálné požadavky trhu a konečně můžu i já zodpovědně doporučit kompaktní zářivky na iluminaci matečných rostlin - obzvláště High Power Dual Spectrum 180 W by alespoň v tandemové konfiguraci podle všeho měl vyhovovat - vědomí že jen trotl nemění svoje názory připouštim že se dá pod úsporkama dělat matka
a příslušný web odkaz: http://www.mg-2.com/
děkuji všem za plodnou debatu
good luck
Snarky

Tohle jsem si ověřil v praxi, MaxGrow na matky funguje! Dual Spectrum 180W bych ale nedoporučoval (to je pro někoho, kdo pod ní chce i kvést a ušetřit tak nákupem jen jedné lampy), na růst matek a vegetativní předpěstění spíše 115W 6400K Full Spectrum.

Fry: Why would a robot need to drink?
Bender: I don't need to drink, I can quit any time I want.

SON-T 180W CFL vertikální setup

Old Post 17-02-2006 v 21:22 PM
Johnny Appleseed je offline   Profil uživatele Johnny Appleseed   Find more posts by Johnny Appleseed   Foto galerie člena Johnny Appleseed   Click here to Send Johnny Appleseed a Private Message   Add Johnny Appleseed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 105

no těch 115W je fakt hoodně málo - píšu tam vo 2x180W - a pochopitelně sem měl na mysli kompromisní setup pro minimatky

Snark in the System

Old Post 20-02-2006 v 14:43 PM
aenema
Stálý Člen

Karma uživatele aenema - 38% PěstitelskáKarma uživatele aenema - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 106

citace:
Původní příspěvek od Poševní Výtok
Dobrý pěstitel ti z deseti samičích semínek vydupe deset nádherných pryskyřicí pokrytých samiček k nerozeznání stejných.
První příspěvek a hned perla

"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus

Old Post 22-02-2006 v 13:14 PM
aenema je offline   Profil uživatele aenema   Find more posts by aenema   Foto galerie člena aenema   Click here to Send aenema a Private Message   Add aenema to your buddy list     Navštiv homepage uživatele aenema! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Johnny Appleseed
Nový Člen

Karma uživatele Johnny Appleseed - 86% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Appleseed - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 107

Snarku, zdají se ti ty na fotce jako mini-matky? Rozhodně jsem neříkal, že stačí jedna stopatnácka , ovšem ve vyšší wattáži ani Full Spectrum 6400K nedělají, což je pochopitelné (na růst stačí mnohem nižší úrovně světla a více slabšími zdroji dosáhnete lepšího rozprostření z více úhlů).

Fry: Why would a robot need to drink?
Bender: I don't need to drink, I can quit any time I want.

SON-T 180W CFL vertikální setup

Old Post 23-02-2006 v 22:31 PM
Johnny Appleseed je offline   Profil uživatele Johnny Appleseed   Find more posts by Johnny Appleseed   Foto galerie člena Johnny Appleseed   Click here to Send Johnny Appleseed a Private Message   Add Johnny Appleseed to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 108

citace:
Původní příspěvek od Hodinář
Tak tedy ještě před nějakou dobou jsem si pro svou první 150W sodíkovou skříňku pořídil 36W matkárnu.

...

Později jsem se rozhod přitvdit a pořídit si už několikrát zmiňovanou MH výbojku.

Kde jsi sehnal 36W metalhalid? Nebo srovnavas radove rozdilne watty?

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 24-02-2006 v 06:41 AM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
snark
Stálý Člen

Příspěvek č. 109

johny - mmm z fotky je vidět relativně prd (nicméně už sem viděl i matky který se musely šmikat ze štaflí - takže velikost je opravdu RELATIVNÍ) - jak si přišel na to že na růst stačí MNOHEM nižší úrovně světla - hádam tak žes měl problém uchladit na 18 hodinový periodě vícelampovej set tak si půlku lamp povypínal a bylo po problému a nakonec to taky vyrostlo
Hodinář - to si řek moc pěkně - KOMU NEZÁLEŽÍ NA VÝNOSU A DOBĚ RŮSTU (ještě bys mě doplnit KVALITU) - kurvafix chtělo by to nějakou anketu proč vlastně lidi pěstujou - asi sem žil v mýtu že většina lidí chce co nejvíc co nejlepšího modelu za co nejkratší dobu

Snark in the System

Naposledy upravil snark 24-02-2006 v 12:55 PM

Old Post 24-02-2006 v 12:46 PM
Co?
Stálý Člen

Příspěvek č. 110

...tak jsem se tak jednou zhulil k věci....
a furt mi nejde do hlavy...jak mi může z fakt mizernejch řizků vyrůst pěkná šiška...jako sice ne ze všech alle z některých jo...což bych přičetl k tomu :
1. že šlo o řizky z celé rostliny... ne o vrcholové řízky...
2. že měli nedostatečně dlouhý růst
a proč?
1. protože mi teď ze 4 řizků vyrostla jedna pěkná šiška
2. protože z mizernýho řízku mi venku vyrostla dvoumetrová indika
3. genetika: jde přeci o klony - zachovají si původní vlastnosti
4. genetika: to že rostliny jsou jiné než na obrázku způsobilo:
a. špatný pěstitel / nestabilni prostředi
b. jsou to semínka toho co je na obrázku
co mi z toho vyplívá?
1. udělám pokus...mám tu teď rozkvetlý řízky....uplně jsem to ostříhal...dostanou ted 24h světlo, víc dusíku
2. klon je klon = tudiz muzu mit matku pod 40w usporkou = zachová se genetika
......
nebo ....já už nevim....

Old Post 13-03-2006 v 21:13 PM
Co?
Stálý Člen

Příspěvek č. 111

pěstuju už druhým rokem jedno a to samé rajče...
pro zkoumání "cesty" kudy a kam cestujou živny a voda jsem k substratu přidával od začátku přibližně 10g floresceinu (floreskující barvivo, které se dá rozeznat i v neuvěřitelně malé koncentraci bez komplikovanějších přístrojů)....

první rok mi plodilo spoustu rajčat....ve kterých byl prokazatelný florescein a to tak hodně, že mi stačilo ho rozříznout nasměrovat ke slunci a ono jasně světélkovalo...
druhý rok mi zatím plodí také rajčata....avšak v nich je mnohem méně floresceinu... ale rajčata chutnají stejně....výborně...

závěr: myslím, že není dobré udržovat matku příliš dlouho při životě, tedy déle než je její normální život tj. rok.... potom už živiny necestují tak dobře....

Old Post 05-06-2006 v 13:34 PM
Hodinář

Karma uživatele Hodinář - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 112

Dogu,máš tu skvělou nabídku modelů.Selekce z Vídně určitě nebude ledajaká,ale musím reagovat na tvůj výrok 10ti semen.Z části s tebou musím souhlasit,ale:Jsou jedni co koupí semena vyberou samice a podle vzhledu(nebo květu pod svým sodíkem) vyberou matku,šup s ní pod zářivky(pod meltu).Pak jsou druzí, kteří berou selekci i z takového malého počtu semen evidentně vážně(možná už ne koníček, ale spíš úchylka).

Příklad: 10semen,lepší případ 6samic min. jedna 600W MH po 2měsících přidat druhou(bez legrace).Z každé matky vybrat(selekce řízků!) alespoň 8-10 řízků tzn 60ks na jednu sklizeň=>sog fajn, nepozná se přírozený vývoj rostliny, budou potřeba pořádný keře tzn 9-15ks na m2, 4x600W(pokud je k dispozici statek,pole dá se selekce provést i venku bohužel omezeno jen na ty modely s kratší dobou květu).na alespoň dvě sklizně, abys eliminoval vývojové vady z počátku růstu matky.Nakonec vybereš jednu/dvě matky a na ně budeš svítit 600W.Když k tomu všemu připočtu podmínky(ventilace,rel.vlh.,hnojiva,potř.péče) nemůžu si pomoct, ale jako pseudoselekce mi to nepřijde
Měj se hezky

(OT na žádost smažu, přesunu)

EDIT: vše uvedené není teorie.

souhlasíš-li, projev svůj nesouhlas

Old Post 14-02-2007 v 15:28 PM
Hodinář je offline   Profil uživatele Hodinář   Find more posts by Hodinář   Foto galerie člena Hodinář   Click here to Send Hodinář a Private Message   Add Hodinář to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:45 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 5 6 7 8 9 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás