Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
X.met - největší prachy v životě sem vydělával na škole - kdo tvrdí že se při studiu nedá vydělat tak je línej trouba nebo šílenej šprt - jinak ať si samozřejmě svítí na matky každej čim chce - jinak stejně jako ostatní tvého typu odkazuji na název threadu
Tak sem to pánové přečetl od začátku a vyšlo mi z toho tohle:
1, matky pod zářivkama ----- slabší klony Ok
2, matky pod MH ----- silnější klony
3, matky v bubleru s vhodným osvětlením, řízené prostředí (teplota, vlhkost hnojení) ----- následná perfektní péče o klony ( 99,8% identické rysy jako matka ( vytalita, výnos, odolnost)
ten 3 bod je v česku spíš zbožným přáním nežli realitou.
Pokud by někdo chtěl selektovat matku toho či onoho musím dát za pravdu snarkovi ( víc semen a pak nemylosrně selektovat až do požadovaných vlastností rostliny ( větvení, výnos, odolnost, rychlost přechodu na květ, atd.)
příklad ze života: měl sem možnost porovnat 3 vzorky white widow, dvě české a jednu z holandska - každá z nich byla jiná. Přisuzuji to individuálnímu přístupu každého pěstitele k dané genetice.
zintenzivnit cirkulaci - stojanovej větrák, zesílit odtah, snížit vlhkost. Jak dlouho je nestříhaná??? po měsíci až měsíci a půl bys jí měl prošmikat i když žádný prcky nepotřebuješ abys jí tvaroval
Původní příspěvek od snark a teď s dávkou mé vrozené skromnosti malá BOMBA
je to relativní novinka - tady na groweru sem si toho zatim nevšim
bohudík se našel výrobce který reflektuje reálné požadavky trhu a konečně můžu i já zodpovědně doporučit kompaktní zářivky na iluminaci matečných rostlin - obzvláště High Power Dual Spectrum 180 W by alespoň v tandemové konfiguraci podle všeho měl vyhovovat - vědomí že jen trotl nemění svoje názory připouštim že se dá pod úsporkama dělat matka
a příslušný web odkaz: http://www.mg-2.com/
děkuji všem za plodnou debatu
good luck
Snarky
Tohle jsem si ověřil v praxi, MaxGrow na matky funguje! Dual Spectrum 180W bych ale nedoporučoval (to je pro někoho, kdo pod ní chce i kvést a ušetřit tak nákupem jen jedné lampy), na růst matek a vegetativní předpěstění spíše 115W 6400K Full Spectrum.
Fry: Why would a robot need to drink?
Bender: I don't need to drink, I can quit any time I want.
Původní příspěvek od Poševní Výtok Dobrý pěstitel ti z deseti samičích semínek vydupe deset nádherných pryskyřicí pokrytých samiček k nerozeznání stejných.
První příspěvek a hned perla
"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus
Snarku, zdají se ti ty na fotce jako mini-matky? Rozhodně jsem neříkal, že stačí jedna stopatnácka , ovšem ve vyšší wattáži ani Full Spectrum 6400K nedělají, což je pochopitelné (na růst stačí mnohem nižší úrovně světla a více slabšími zdroji dosáhnete lepšího rozprostření z více úhlů).
Fry: Why would a robot need to drink?
Bender: I don't need to drink, I can quit any time I want.
johny - mmm z fotky je vidět relativně prd (nicméně už sem viděl i matky který se musely šmikat ze štaflí - takže velikost je opravdu RELATIVNÍ) - jak si přišel na to že na růst stačí MNOHEM nižší úrovně světla - hádam tak žes měl problém uchladit na 18 hodinový periodě vícelampovej set tak si půlku lamp povypínal a bylo po problému a nakonec to taky vyrostlo
Hodinář - to si řek moc pěkně - KOMU NEZÁLEŽÍ NA VÝNOSU A DOBĚ RŮSTU (ještě bys mě doplnit KVALITU) - kurvafix chtělo by to nějakou anketu proč vlastně lidi pěstujou - asi sem žil v mýtu že většina lidí chce co nejvíc co nejlepšího modelu za co nejkratší dobu
...tak jsem se tak jednou zhulil k věci....
a furt mi nejde do hlavy...jak mi může z fakt mizernejch řizků vyrůst pěkná šiška...jako sice ne ze všech alle z některých jo...což bych přičetl k tomu :
1. že šlo o řizky z celé rostliny... ne o vrcholové řízky...
2. že měli nedostatečně dlouhý růst
a proč?
1. protože mi teď ze 4 řizků vyrostla jedna pěkná šiška
2. protože z mizernýho řízku mi venku vyrostla dvoumetrová indika
3. genetika: jde přeci o klony - zachovají si původní vlastnosti
4. genetika: to že rostliny jsou jiné než na obrázku způsobilo:
a. špatný pěstitel / nestabilni prostředi
b. jsou to semínka toho co je na obrázku
co mi z toho vyplívá?
1. udělám pokus...mám tu teď rozkvetlý řízky....uplně jsem to ostříhal...dostanou ted 24h světlo, víc dusíku
2. klon je klon = tudiz muzu mit matku pod 40w usporkou = zachová se genetika
......
nebo ....já už nevim....
pěstuju už druhým rokem jedno a to samé rajče...
pro zkoumání "cesty" kudy a kam cestujou živny a voda jsem k substratu přidával od začátku přibližně 10g floresceinu (floreskující barvivo, které se dá rozeznat i v neuvěřitelně malé koncentraci bez komplikovanějších přístrojů)....
první rok mi plodilo spoustu rajčat....ve kterých byl prokazatelný florescein a to tak hodně, že mi stačilo ho rozříznout nasměrovat ke slunci a ono jasně světélkovalo...
druhý rok mi zatím plodí také rajčata....avšak v nich je mnohem méně floresceinu... ale rajčata chutnají stejně....výborně...
závěr: myslím, že není dobré udržovat matku příliš dlouho při životě, tedy déle než je její normální život tj. rok.... potom už živiny necestují tak dobře....
Dogu,máš tu skvělou nabídku modelů.Selekce z Vídně určitě nebude ledajaká,ale musím reagovat na tvůj výrok 10ti semen.Z části s tebou musím souhlasit,ale:Jsou jedni co koupí semena vyberou samice a podle vzhledu(nebo květu pod svým sodíkem) vyberou matku,šup s ní pod zářivky(pod meltu).Pak jsou druzí, kteří berou selekci i z takového malého počtu semen evidentně vážně(možná už ne koníček, ale spíš úchylka).
Příklad: 10semen,lepší případ 6samic min. jedna 600W MH po 2měsících přidat druhou(bez legrace).Z každé matky vybrat(selekce řízků!) alespoň 8-10 řízků tzn 60ks na jednu sklizeň=>sog fajn, nepozná se přírozený vývoj rostliny, budou potřeba pořádný keře tzn 9-15ks na m2, 4x600W(pokud je k dispozici statek,pole dá se selekce provést i venku bohužel omezeno jen na ty modely s kratší dobou květu).na alespoň dvě sklizně, abys eliminoval vývojové vady z počátku růstu matky.Nakonec vybereš jednu/dvě matky a na ně budeš svítit 600W.Když k tomu všemu připočtu podmínky(ventilace,rel.vlh.,hnojiva,potř.péče) nemůžu si pomoct, ale jako pseudoselekce mi to nepřijde
Měj se hezky