Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Včera a dneska jsem to poprvý zkusil a dneska sem si pěkně spálil od toho ruku.Au au.Trošku mi vomrzla..málo jsem utěsnil ty dva odřízlý kusy a mezi nima mi to začalo téct po ruce.Zatnul jsem zuby a vydržel až do vyčerpání plynu v plechovce.Pak jsem dal ruku pod studenou vodu a měl sem úplně promrzlej malíček.Ty vole to byla bolest.Pak sem si namazal ruce krémem a rozmasíroval.
!!!Tak bacha na to!!!!
- Catha Edulis neboli Kát. Informace - PM -
↕ - UFO LED 180W kus 800,- - PM -
Tak jsem to taky zkusil a povedlo se.Po odpaření plynu jsem to posypal tabákem a nechal do druhého dne odpařovat,potom seškrábnul žiletkou trochu propracoval v ruce a docela se to pěkne spojilo, pak jsem to válcoval mezi papírem na pečení a vznikla pevná plastická hmota.takže z toho šel udělat váleček,tak jsme ho s manželkou zkusily a bylo to boží.
napadla me taková vec, ze by se před extraci připravilo několik papirovych pytliků naplněnych materialem urcenym k extrakci. Takto pripravene pytliky by se podobne jako čajove pytliky nechaly mačet v nadobě kam by vytekal plyn z extraktoru. Tim by se zvetšil výtěžek z jednoho plynu.
butan když je ve většim množství tak se ihned neodpařuje, když jsem s nim dělal na podzim v asi 15 stupnich tak mi ve sklenici vydržel vic jak půl hodiny. Misto papiru by se mohla použít nějaka látka tkana z uměleho vlakna. Možna by se dala využit silonka, ale ta se možna bude rozpouštěět v butanu.
Tak uz jsem to zkusil,pres lahev od coly primo na talir
ale kdyz jsem to nechal vyprchat tak se na to kouknu a vidim
ze na tom taliri je mozna tak h...o :-(
Kde je chyba?
a takhle to dopadlo, nejdriv kulicka a pak had, mnam mnam
EDIT : aktualni poznatek : zahustil sem to jeste palickama protoze to horelo jaxwine a strasne to skrabe, ale po 3 potahnutich ji mam jak pes boudu
ted to zamotam do brka a dohulim zbytek , snad se jeste ozvu
Dlouho si někdo láme hlavu nad tím jak vyrobit extraktor.
Snad někomu přijde vhod můj nápad.
Plyn pro rozpouštění - RONSON - velká lahev.
Jako nádobu extraktoru jsem použil 0,3l PET lahev.
Pro lepší rozpuštění pryskyřice je potřeba nechat plyn trošku déle působit. Opatřil jsem tedy uzávěr láhve malým kohoutkem. Použitý kohoutek(ventilek) se dá koupit nejlépe v instalatérském obchodě. Rovnou si k němu kupte protikus - matku, kterou z druhé strany uzávěru kohoutek přitáhnete. Kohoutek je však potřeba upravit kvůli netěsnosti mezi otočnou hřídelkou kohoutku a vlastním tělem kohoutku(odlitku). Pro rozebrání kohoutku je třeba vysunout osičku a vyšroubovat vnitřní závit z odlitku. Místo původního koženého O-kroužku jsem na hřídelku (ve které byla nasunutá osička) navlékl silikonovou bužírku (viz.obrázek - D=8mm, d=5mm, l=cca 10mm).Bužírka dokonale těsní.
Dovnitř kohoutku ze strany závitu ještě natlačte sítko z vodovodní baterie aby se z láhve dostávala jen tekutina.
Do dna láhve jsem vyvrtal otvor cca d=1,5 mm a na těsno do něj našrouboval malý šroubek.
Fungovat by to mělo asi takto. Otevřete lahev, nasypete do ní vysušený a na jemno nadrcený materiál a zašroubujete.
Připravíte si plyn na který nasadíte větší nástavec, na nástavec navlečete bužírku (nejlépe teplem smrštitelnou) aby dobře těsnila.
Plyn nasadíte na kohoutek, obrátíte dnem vzhůru a přitlačíte. Otevřete kohoutek a vidíte jak plyn teče do lahve. Na poprvé je třeba si vyzkoušet jak pořádně si lahev a plyn chytnout. Chce to trochu zručnosti. Až se tlaky vyrovnají, uzavřete kohoutek a plyn odděláte. Pokud vše dobře těsní máte malé ztráty plynu. Lahev necháte vychladit a plyn naopak ohřejete. POZOR na MAX 50°C!!!
Plnění opakujete až se hladina plynu dostane nad úroveň materiálu. Necháte nějakou dobu rozpouštět a rozpouštět.
Připravíte si misku, obrátíte lahev dnem vzhůru a otevřete kohoutek. Až v lahvi klesne tlak, odšroubujete ze dna šroubek. Na otvor po šroubku nasadíte plyn a "propláchnete".
Celý proces vůli bodu varu plynu je nejlépe dělat v chladnu.
Pamatujte! Plyn do zapalovačů je velice výbušný a proto vše dělejte na otevřeném prostranství.
Good Luck & SmileVictronix