Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Me pripada ze tenhle thread akorat plno lidi mate..A zvlast lidi ktery nerozumej dostatecne tem krivkam a grafum.Budi to tady vsechno dojem jako by byly zarivky uplne super,sodik naprosto k nicemu a pritom to zatim pod nima nikdo ani nezkusil.
-Takze pro lidi co vkladaj nadeje do zarivek a moc tomu threadu tady nerozumej nebo to necetly cely...Pod zarivkama co par lidi pestovalo,tak vynosy nebyly nic moc.Tyhle zarivky oceanic colour nevyzkousel zatim nikdo.Muzete je vyzkouset a dat sem growreport my budeme jenom radi.Sodikovy vybojky jsou lety provereny a osvedceny takze jestli chcete jistotu zatim pro pestovani volte sodik dokavad nekdo objektivne nevzkousi tyhle zarivky..
Doufam ze me vsichni priznivci zarivek ted poslou nekam..
Jahudka! Dúfam,že nepošlú
Je to triezve vyhlásenie,určite máš pravdu.Ak niekomu ide o výnos(čo asi všetkým),tak určite odskúšanú metódu.Aj ja už rozmýšľam,že do jari si kúpim 100W sodík(na plochu 25x40) mi to pripadá dostatočné a viac si aj tak nemôžem dovoliť páliť elektriky a v yime moc growiť nemôžem.Ale samozrejme experimentovať chcem naďalej.
A ďalšia vec,experimenty sú dobré,keď ich robí niekto,kto už má skúsenosti,abz mal s čím porovnávať,lebo napr. mne sa tie moje kytinky veľmi páčia a som s nimi spokojný,ale niekto by mohol namietať,že sú to len také metly.A podľa fotiek sa fakt moc porovnať nedá.
No,sodík je zatiaľ najlepší zo všetkého,čo sa tu skúšalo a z čoho sú aj reporty,len ma pri ňom trápi to teplo,tým pádom silné vetranie,tým pádom väčší hluk atď.
Mne osobne by stačilo nájsť alternatívne riešenie aj s tým istým výkonom,len menej tepla,aby som bol spokojný.Napr.150W sodík versus 150W niečo?-rovnaký výnos,kvalita,menej tepla a bral by som radšej to niečo?
400W sa už vyrábajú aj priamo na pestovanie rastlín,takže by som sa skôr zameral týmto smerom.Majú najvhodnejšie spektrum a myslím,že aj dlhšiu životnosť.O tomto vie viac Jahudka!,skús ho osloviť.
Jinak to pia znamena phillips integrated antena..Tahle vybojka by mela mit rychlejsi start a delsi zivotnost.Nemela by se lisit v barevnym podani od obycejny phillips son-t..Kdysi jsem to zjistoval a da se to nalezt i na strankach phillipsu.
400w bych doporucil nejakou "agro"vybojku.Phillips son-t agro,Sylvania growlux,Osram plantastar..O zadnejch jinejch agro vybojkach nevim..Jeste snad existuje agro verze hortilux schreder ale ty se sem nedovazej..
to Lindin: SON - T plus ma oproti SON-T vyssi svetelny tok (lm), konkretne pro 400W je u SON-T 48000lm a SON-T plus 56500lm, takze to tzv. vic sviti, coz je pro kytky sampzrejme lepsi.Doporucuju Pluska
Myslite, ze by byla dobra kombinace nekolik zarivek a 400W sodik? Na skrin 200*120 pudorys a 230 vyska? Ja fakt nevim zrovna zacinam a sem po outdoor sklizni furt strasne zmateny.
Dik za kazdou radu jsou pro me moooooooc dulezity
jedině po stranách skříně , ale zářivky ještě nejsou ověrěné a zbytečně budeš paltit Watty , Proč nejedeš 250w to možná stačí. U té kombinace je problém ve stínění , kdybys je chtěl použít na osvit z vrchu, protože zářivky musí být blíž než sodík , ten však hřeje a je výš . takže by ti zářivky stínily. Pokud cheš 400watt tak dej lampu agro a nemusíš nic měnit na růst a květ, má to obojí spektrum.
Projel jsem nejake thready a pod zarivkama to vali rekl bych good. Uz jsem si poresil sodiky nakonec 2x250w a vaham jestli prikoupit i ty zarivky, ale asi jo za proud nic platit nebudu tak proc Mazarum poradne neprisvitit . Jinak dik za vsechny rady a od ted je to jen na me jak to dopadn (osobne doufam ze dobre).
P.S: nevite kde se dozvim vic o tom zapletani do pletiva????