Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od zhuleny cap caute lidi mam dve kyticky orange bud a jedna znich mi zloutne od spodu nicim to nehnojim kytky jsou venku na slunicko ve 40 l kyblikach zeminu jsem pouzil venkovni substrat foto bouzel nemam vubec nevim co ma delat poradte prosim
Původní příspěvek od vinczenzo Zdravím všechny! mám tady závažný problém, co vidíte na fotce se mi stalo u kytek, které jsou zasazeny od soboty (5 dní). Je to ve školce borovic, každá má cca 15l zahradnického substrátu, před přesazením byly všechny kytky v pohodě bez viditelných problémů. Na fotce je Ed Rosenthal, ale stejný problém (většinou v menší míře) mám i s dalšíma kytkama: BB, Mandala a jeden kříženec. Všiml jsem si, že něco podobného se vyskytuje i na okolních kopřivách, mám obavy, aby to holky daly.
a) lesní školka může být chemicky ošetřená něčím, co kytkám vadí
Zdravím..mám kytky venku a na 3ech vedle sebe se na listech ukázaly žluté tečky ! Se škudci a nemocemi nemám doposud zkušenosti. Můžu prosit o radu oč jde? Zda je to nějaká potvota,nebo je to v pohodě,moc dekuju !! Fotky přikládám.
Zdravim vospolok...mam asi mensi probleem.jedna sa o herihuanu,dve mesiace staru rastlinku,zasadenu v obycajnom zahradnickom substrate prehnojenom organikou,konkretne hosticke granulovane guano.Doteraz vsetko ok,aj ked to rastie pomalsie asi vzhladom na genetiku,krasne tmavozelene listy,hromada slnka,pravidelna zalievka.Dnes som si vsimol ze niektore listy akoby stracali pevnost,krutia sa a vysychaju,skodcov som nezaznamenal ziadnych,akurat sem tam slaby naznak hrdzavych suchych skvrn,poradte co to moze byt?
Původní příspěvek od PataR1 Zdravím..mám kytky venku a na 3ech vedle sebe se na listech ukázaly žluté tečky ! Se škudci a nemocemi nemám doposud zkušenosti. Můžu prosit o radu oč jde? Zda je to nějaká potvota,nebo je to v pohodě,moc dekuju !! Fotky přikládám.
Ještě nikdo neodpověděl, tak alespoň já. Nevím, co to je konkrétně, ale něco to ožírá listy. Já to většinou řeším tak, že to postříkám vodou z vylouhovaného tabáku - a když nepomůže tahle organická metoda, tak jdu koupit nějakou chemii proti žravému hmyzu.
PataR1: Tyhle ďobky jsem dneska objevila na obou mých maličkých Polárních zářích... Chudinky Sweet purple jsou trošku ohryzaný, něčím jiným, ale zatím se celkem držej.
jedu foliák (nemám pařník jen v kyblích) a začínám s tim mít problémy, hnojim zatim plagronem grow.
ted sem nebyl dvě noci doma takže trošku poschly, ale k věci, žloutnou mi listy na všech kytkách a na durban poisony se mi dostali náký svinstva.
Vypadá to jako by na nich byla špína, ale podle mě to sou náký paraziti, nebo plíseň ? listy žloutnou a jsou na nich takový černý tečky viz. foto 1.
Pak se mi tam dělaj takový hnědý tečky viz. foto 2. taky nevim co to je, napada me spatný ph, nebo málo Zn a Mn nebo dalších x věcí...
edit: Dostávaj všechno stejne jako holky venku a těm je krásně, možná dostali o postřik bioolu navíc, což by mělo spíš pomoc.
Naposledy upravil Disco_Stue 08-07-2012 v 21:16 PM
Zdravím, mé problémy přetrvávají, tak se znovu obracím na vás. Menší popis situace. Nyní je kalfas v podkroví, vlhkost 35-55%, teplota od 20-30°C (ale nejvyšší naměřená u vrchů 27.5°C), ještě před 4 dni byly ale asi měsíc ve sklepě kde bylo 60-90% vlhkosti, 18-22°C. Květiny jsou ve 100% kokosu, který byl napufrován velice nevhodnou vodou, a to přímo z kohoutku, tudíž ec 0,2 mS a ph 7.5. Od té doby květiny dostali hnojiva z řady Flora od GHE a to v koncentraci 0.7->1.0-> a předevčírem 1.6 mS, mezitím byla také zálivka s čistou vodou + enzymy. Vše upraveno na ph v rozsahu 5.8-6.2.
Ahoj zdravim vsechny groowery.. Potrebuju od vas zkusenejsich poradit ohledne listu...jedna se o balkonove kytky moji sestricky zatim stale jeste v rustu maji zatim cca 80-100cm do nedavna nebyly ubec hnojene az tedka jsem ji dovalil AH co ja pouzivam ja na INDOOR.. namychal jsem ji to v 50 % konzistenci co je na etikete protoze to jsou hnojky na hydro a na hlinu se dava 50% (zkusenejsi urcite znaji)...s tim ze samozdrejme tam hned nenaprala plnou davku ale prihnojuje hezky pomalu a s tim ze mela problemy uz pred samotnym zacatkem hnojeni..je to podkrovni byt s balkonem takze sluniko tam sviti velkou cast dne ..kytky vypadaly krasne, zdrave vse az ted na ty fleky na listech ktery se postupne siri z kytky na kytku ((
Prosim prosim o radu ptejte se na cokoliv rad odpovim
Edit: jeste bych mel asi upresnit ze fleky jsou jak na okrajich tak i pouze na stredu listu a je to vpodstate na vetsine listech...jediny ty novejsi na vrchu kytky jsou OK ale jinak se to zacina sirit
Ahoj, na 1 kytce (out, feminiz. jack herrer GS seeds) se mi objevilo tohle, koukal jsem že se to tu už párkrát řešilo ale nikdo nedokázal odpovědět co to je. Tak jsem trochu googlil a našel jsem úplně stejnej problém na anglických fórkách.
Zdejší groweři přirovnávaj problém k tabákovému viru TMV (Tobacco Mosaic Virus), a druhá půlka říka že to je blbost, že cannabis nemůže tenhle virus dostat, a že to je deficit K. Takže fakt nevím, byl bych rád kdyby se mi ozval někdo kdo s tím má zkušenost, zda-li kytku zničit (má už přes 1m), otrhat napadené listy a nebo to ignorovat. Nechtěl bych aby se to rozšířilo i na ostatní kytičky co jsou kolem této.
Objevuje se to jak na nových tak i na starých listech.
Jo a ještě jsem se dočetl, že by to i možná mohla být práce roztoče Broad Mites, no tak už fakt nevím
Původní příspěvek od hellping Ahoj, na 1 kytce (out, feminiz. jack herrer GS seeds) se mi objevilo tohle, koukal jsem že se to tu už párkrát řešilo ale nikdo nedokázal odpovědět co to je. Tak jsem trochu googlil a našel jsem úplně stejnej problém na anglických fórkách.
Zdejší groweři přirovnávaj problém k tabákovému viru TMV (Tobacco Mosaic Virus), a druhá půlka říka že to je blbost, že cannabis nemůže tenhle virus dostat, a že to je deficit K. Takže fakt nevím, byl bych rád kdyby se mi ozval někdo kdo s tím má zkušenost, zda-li kytku zničit (má už přes 1m), otrhat napadené listy a nebo to ignorovat. Nechtěl bych aby se to rozšířilo i na ostatní kytičky co jsou kolem této.
Objevuje se to jak na nových tak i na starých listech.
Jo a ještě jsem se dočetl, že by to i možná mohla být práce roztoče Broad Mites, no tak už fakt nevím
čus, tohle jsem měl 2x na Chroniku, vždycky se to udělalo IN ještě v růstu a bylo to pouze na 1 listu na 1 - 2 kytkách. Zůstalo to až do sklizně stejný, nezvětšovalo se to ani nešiřilo, tak jsem to neřešil.. Přišlo mi to jako nějaká mutace způsobená 1. hnojenim + možná lehkým připálenim od světla + náchylnosti modelu.. ??