Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
trosca - Je to kvuli neustalymu zapinani/vypinani motoru.Zalezi na typu motoru a samozrejme i jak je ta regulace udelana.Urcite nebude prilis vadit motorum na stridavej proud.Ty co pouzivame my ve vetracich (asynchronni) by mely bejt OK.Akorat budou ty vetraky hlucnejsi.Ale jak rikam zalezi na tom jak je takova regulace udelana a jak spina.Motor se muze prehrejvat atd.U stejnosmernejch muze dochazet k nadmernymu opotrebovavani uhliku kvuli zvysenymu proudu kterej do nej pri neustalym spinani leze.Tim padem muze takovej vetrak mit i vetsi spotrebu.
Tady jsem nasel regulator za docela rozumnou cenu, casem ho urcite vyzkousim na nove zakoupenem axialnim ventilatoru Marley (obj.c-800707). Ma nekdo s timto regulatorem zkusenosti ?
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Zdravim pro vsechny co mate ventilatory ufo SYSTEMAIR typ RKV tyto ventilatory nelze regulovat triakovymi regulatory napr. MALAPA atd... muze se tam zapojit odpor napr. zarovka s objimkou a vymenou wataze zarovky se meni otacky a s nim i m3/h na odtah jinak taky frekvencni menic ale to je velmi mastna zalezitost v growshopech vam urcite doporuci triak ale to je fakt na h....
Zdar všem.
Mám dotaz.
Řve větrák Euro 1 dost nahlas?
Budu na něj dávat pachový filtr z PET láhve, jak je tady na Groweru, má to prý fungovat i jako hluchový, myslíte, že co pomůže?
to tdan: Nevim jestli jsi ve svem vyctu myslel i ventilator Marley, ale byl jsem u kamarada elektrikare, zkouseli jsme regulovat otacky tohoto ventilatoru a bez problemu.
Ale jak je to u dlouhodobe regulace to nevim
Původní příspěvek od nide Tady jsem nasel regulator za docela rozumnou cenu, casem ho urcite vyzkousim na nove zakoupenem axialnim ventilatoru Marley (obj.c-800707). Ma nekdo s timto regulatorem zkusenosti ?
Chytrej kluk.Nebastlí a hledá,jestli náhodou nevymejšlí vymyšlený......Moje řeč
Tak jsem si objednal regulator od firmy Multivac (link nahore) ktery me stal 600,- a nemuzu si stezovat. Otacky se krasne reguluji (snizil jsem otacky cca. o 30%), hluk se u me hodne snizil a vetilator pracuje bez problemu. Doporucuju !!
Hehe,proc myslis?Ne myslim si ze vyhazovat litr za takovou v uvozovkach smesnou vecicku me prijde zbytecny.Nebo jeste by nebyl spatnej regulator z mixeru tam je to dokonce odstupnovany treba az do peti rychlosti,ale nakonec sem to vytahl z vrtacky pac to muzu regulovat jeste citlivejc :-)
Původní příspěvek od Moje Hehe,proc myslis?Ne myslim si ze vyhazovat litr za takovou v uvozovkach smesnou vecicku me prijde zbytecny.Nebo jeste by nebyl spatnej regulator z mixeru tam je to dokonce odstupnovany treba az do peti rychlosti,ale nakonec sem to vytahl z vrtacky pac to muzu regulovat jeste citlivejc :-)
Mno chlape - napiš nám pak životnost toho tvýho ufa jak dlouho ti vydrželo už takhle makat?
Jo takže vlastně než si koupit za 900,- standardní regulátor ot. na ventilátory do 1A tak radši doporučuješ zničit vrtačku která (průměrná) stojí taky tak minimálně ten litr.
ja si koupil na burze trafo z 220v na 120v a vetrak mi bezi naprasto v poho. je uplne tichej a odvetrava moc dobre. vetrak sem vykuchal z digestore :-)
to TDN: něják jsi se nevyjádřil k té své poznámce o tom, že ventilátory SYSTEMAIR RVK nejsou regulovatelné triakovým regulátorem otáček.
Já totiž jeden takový mám (jako dva teda:ventilátor (365 mh)a triakový regulátor) a funguje to zatím bezvadně.(druhou sezónu)
Navíc cena toho triakového regulátoru je naprosto bezkonkurenční (alespoň jsem žádnou srovnatelnou neviděl...tuším, že i s plastovou krabičkou to vyšlo na 450 +/- 20 kč). A maximální regulovaný výkon 450W je tuším víc než 95% growerů kdy využije.
Typ G705 ve stavebnici na www.ges.cz, sestaví to každá lama (vikuňa i alpaka), jestli k tomu víše citovaný expert (bez ironie) nebude mít zásadní námitky tak vřele doporučuju.
A jestli bude mít, tak stejně ctím empirii a triakový regulátor funguje. Alespoň do té doby než zhoří vynutí motoru...
A upřímně lituju všechny malorolníky a záhumenkáře, kteří jedou svá UFA a RVK na plný výkon.
Bez regulace to totiž není legrace.
Institucionalizovaná věda i náboženství jsou ostatně důmyslné systémy, chránící většinu lidí před skutečným poznáním a skutečným zážitkem numinózního, které by jim svým náporem ublížily, a umožňuje jim se v klidu obírat celý život okrajovými jednotlivostmi. (prof.RNDr Stanislav Komárek)