Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Zpomaleni ventilatoru > snizeni hlucnosti
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 49

Jahudka!: proc pulsni regulace snizuje zivotnost?

Old Post 14-01-2006 v 18:20 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

trosca - Je to kvuli neustalymu zapinani/vypinani motoru.Zalezi na typu motoru a samozrejme i jak je ta regulace udelana.Urcite nebude prilis vadit motorum na stridavej proud.Ty co pouzivame my ve vetracich (asynchronni) by mely bejt OK.Akorat budou ty vetraky hlucnejsi.Ale jak rikam zalezi na tom jak je takova regulace udelana a jak spina.Motor se muze prehrejvat atd.U stejnosmernejch muze dochazet k nadmernymu opotrebovavani uhliku kvuli zvysenymu proudu kterej do nej pri neustalym spinani leze.Tim padem muze takovej vetrak mit i vetsi spotrebu.

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Old Post 15-01-2006 v 00:39 AM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nide
Stálý Člen

Karma uživatele nide - 58% PěstitelskáKarma uživatele nide - 58% Pěstitelská

Příspěvek č. 51

Tady jsem nasel regulator za docela rozumnou cenu, casem ho urcite vyzkousim na nove zakoupenem axialnim ventilatoru Marley (obj.c-800707). Ma nekdo s timto regulatorem zkusenosti ?

Old Post 30-01-2006 v 01:37 AM
nide je offline   Profil uživatele nide   Find more posts by nide   Foto galerie člena nide   Click here to Send nide a Private Message   Add nide to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Karma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

Nemám, ale před chvílí jsem se na něho taky díval. Proto se připojuji k otázce: Má s tímto regulátorem zkušenosti?

Kuřákova plíce

1. Profi-racer trolejbusového autokrosu
  2. Soutěž o největšího populistu vrcholí, známe jednoho z favoritů

You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Old Post 30-01-2006 v 09:56 AM
Hanyz je offline   Profil uživatele Hanyz   Find more posts by Hanyz   Foto galerie člena Hanyz   Click here to Send Hanyz a Private Message   Add Hanyz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tdan
Nový Člen

Karma uživatele tdan - 25% Pěstitelská

Příspěvek č. 53

Zdravim pro vsechny co mate ventilatory ufo SYSTEMAIR typ RKV tyto ventilatory nelze regulovat triakovymi regulatory napr. MALAPA atd... muze se tam zapojit odpor napr. zarovka s objimkou a vymenou wataze zarovky se meni otacky a s nim i m3/h na odtah jinak taky frekvencni menic ale to je velmi mastna zalezitost v growshopech vam urcite doporuci triak ale to je fakt na h....

Old Post 30-01-2006 v 14:49 PM
tdan je offline   Profil uživatele tdan   Find more posts by tdan   Foto galerie člena tdan   Click here to Send tdan a Private Message   Add tdan to your buddy list     Navštiv homepage uživatele tdan! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 54

Zdar všem.
Mám dotaz.
Řve větrák Euro 1 dost nahlas?
Budu na něj dávat pachový filtr z PET láhve, jak je tady na Groweru, má to prý fungovat i jako hluchový, myslíte, že co pomůže?

Old Post 30-01-2006 v 18:30 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nide
Stálý Člen

Příspěvek č. 55

to tdan: Nevim jestli jsi ve svem vyctu myslel i ventilator Marley, ale byl jsem u kamarada elektrikare, zkouseli jsme regulovat otacky tohoto ventilatoru a bez problemu.
Ale jak je to u dlouhodobe regulace to nevim

Old Post 01-02-2006 v 17:29 PM
nide je offline   Profil uživatele nide   Find more posts by nide   Foto galerie člena nide   Click here to Send nide a Private Message   Add nide to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 56

Hlavne Euro ten filtr asi moc neprofoukne.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 01-02-2006 v 19:15 PM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
coprus
Stálý Člen

Karma uživatele coprus - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 57

citace:
Původní příspěvek od nide
Tady jsem nasel regulator za docela rozumnou cenu, casem ho urcite vyzkousim na nove zakoupenem axialnim ventilatoru Marley (obj.c-800707). Ma nekdo s timto regulatorem zkusenosti ?

Chytrej kluk.Nebastlí a hledá,jestli náhodou nevymejšlí vymyšlený......Moje řeč

Old Post 03-02-2006 v 07:13 AM
coprus je offline   Profil uživatele coprus   Find more posts by coprus   Foto galerie člena coprus   Click here to Send coprus a Private Message   Add coprus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nide
Stálý Člen

Příspěvek č. 58

ti coprus: hihi, nez bych neco zbastlil, uz by bylo po sklizni

Old Post 03-02-2006 v 12:59 PM
nide
Stálý Člen

Příspěvek č. 59

Tak jsem si objednal regulator od firmy Multivac (link nahore) ktery me stal 600,- a nemuzu si stezovat. Otacky se krasne reguluji (snizil jsem otacky cca. o 30%), hluk se u me hodne snizil a vetilator pracuje bez problemu. Doporucuju !!

Old Post 06-03-2006 v 14:30 PM
sorethroat
Grower Illuminator

Karma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% Pěstitelská

Nápad Plynulá regulace otáček... Příspěvek č. 60

Moje - hele ty seš asi dobrej psycher co ? Něco takovýho vidim fuckt poprvé

stačí se podívat na začátek threadu www.multivac.cz

Rvn 230V, plynulá regulace / PDF

goodluck...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*MasterBud* GreenHouse 2004
*WhiteRussian*SomaSkunk*SwissCrypto* OutdoorGrow 2003
*BlueBerry*El´Nino*SuperSilverHaze*SuperSkunk* GreenHouse 2002
Conspiracy: ConspiracyArchive.com*Infowars.com*Pentagon Strike 9/11

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Old Post 10-03-2006 v 02:36 AM
sorethroat je offline   Profil uživatele sorethroat   Find more posts by sorethroat   Foto galerie člena sorethroat   Click here to Send sorethroat a Private Message   Add sorethroat to your buddy list     Navštiv homepage uživatele sorethroat! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Moje
Stálý Člen

Karma uživatele Moje - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 61

Hehe,proc myslis?Ne myslim si ze vyhazovat litr za takovou v uvozovkach smesnou vecicku me prijde zbytecny.Nebo jeste by nebyl spatnej regulator z mixeru tam je to dokonce odstupnovany treba az do peti rychlosti,ale nakonec sem to vytahl z vrtacky pac to muzu regulovat jeste citlivejc :-)

400W Freestyle Bush-MAZAR

Old Post 10-03-2006 v 08:35 AM
Moje je offline   Profil uživatele Moje   Find more posts by Moje   Foto galerie člena Moje   Click here to Send Moje a Private Message   Add Moje to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Moje! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sorethroat
Grower Illuminator

Karma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% PěstitelskáKarma uživatele sorethroat - 85% Pěstitelská

... Příspěvek č. 62

citace:
Původní příspěvek od Moje
Hehe,proc myslis?Ne myslim si ze vyhazovat litr za takovou v uvozovkach smesnou vecicku me prijde zbytecny.Nebo jeste by nebyl spatnej regulator z mixeru tam je to dokonce odstupnovany treba az do peti rychlosti,ale nakonec sem to vytahl z vrtacky pac to muzu regulovat jeste citlivejc :-)

Mno chlape - napiš nám pak životnost toho tvýho ufa jak dlouho ti vydrželo už takhle makat?

Jo takže vlastně než si koupit za 900,- standardní regulátor ot. na ventilátory do 1A tak radši doporučuješ zničit vrtačku která (průměrná) stojí taky tak minimálně ten litr.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
*MasterBud* GreenHouse 2004
*WhiteRussian*SomaSkunk*SwissCrypto* OutdoorGrow 2003
*BlueBerry*El´Nino*SuperSilverHaze*SuperSkunk* GreenHouse 2002
Conspiracy: ConspiracyArchive.com*Infowars.com*Pentagon Strike 9/11

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Brotherhood of Grower Illuminati
ofshoot of
The Brotherhood of Eternal Love...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naposledy upravil sorethroat 11-03-2006 v 10:54 AM

Old Post 11-03-2006 v 10:46 AM
sorethroat je offline   Profil uživatele sorethroat   Find more posts by sorethroat   Foto galerie člena sorethroat   Click here to Send sorethroat a Private Message   Add sorethroat to your buddy list     Navštiv homepage uživatele sorethroat! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dieroll
Nový Člen

Karma uživatele Dieroll - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 63

ja si koupil na burze trafo z 220v na 120v a vetrak mi bezi naprasto v poho. je uplne tichej a odvetrava moc dobre. vetrak sem vykuchal z digestore :-)

Old Post 07-04-2006 v 20:08 PM
Dieroll je offline   Profil uživatele Dieroll   Find more posts by Dieroll   Foto galerie člena Dieroll   Click here to Send Dieroll a Private Message   Add Dieroll to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nemoralis
Nový Člen

Karma uživatele Nemoralis - 54% Pěstitelská

Příspěvek č. 64

to TDN: něják jsi se nevyjádřil k té své poznámce o tom, že ventilátory SYSTEMAIR RVK nejsou regulovatelné triakovým regulátorem otáček.
Já totiž jeden takový mám (jako dva teda:ventilátor (365 mh)a triakový regulátor) a funguje to zatím bezvadně.(druhou sezónu)
Navíc cena toho triakového regulátoru je naprosto bezkonkurenční (alespoň jsem žádnou srovnatelnou neviděl...tuším, že i s plastovou krabičkou to vyšlo na 450 +/- 20 kč). A maximální regulovaný výkon 450W je tuším víc než 95% growerů kdy využije.
Typ G705 ve stavebnici na www.ges.cz, sestaví to každá lama (vikuňa i alpaka), jestli k tomu víše citovaný expert (bez ironie) nebude mít zásadní námitky tak vřele doporučuju.
A jestli bude mít, tak stejně ctím empirii a triakový regulátor funguje. Alespoň do té doby než zhoří vynutí motoru...
A upřímně lituju všechny malorolníky a záhumenkáře, kteří jedou svá UFA a RVK na plný výkon.
Bez regulace to totiž není legrace.

Institucionalizovaná věda i náboženství jsou ostatně důmyslné systémy, chránící většinu lidí před skutečným poznáním a skutečným zážitkem numinózního, které by jim svým náporem ublížily, a umožňuje jim se v klidu obírat celý život okrajovými jednotlivostmi. (prof.RNDr Stanislav Komárek)

Old Post 16-05-2006 v 16:17 PM
Nemoralis je offline   Profil uživatele Nemoralis   Find more posts by Nemoralis   Foto galerie člena Nemoralis   Click here to Send Nemoralis a Private Message   Add Nemoralis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:26 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás