Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Odrůdy a Šlechtění » Řízky z řízků
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4
Autor
Téma 
hary
Stálý Člen

Karma uživatele hary - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

E_D to vysvětlil naprost perfektně ale, spíš jsem chtěl reagovat na příspěvek Dr. SMOKALOTA protože má zkušenost stím že když se dělají klony z klonů tak to vliv má já jsem dělal klony z MAZARA a když už to byl asi tak 15 klon tek zněj bylo asi o půlku méně než z toho co jsem vzal z matky jako prvního takž podle mně je lepší si udělat dvě nebo tři matky a brát jenom z nich. ALE at si každí zkusí to své

Old Post 29-06-2003 v 11:31 AM
hary je offline   Profil uživatele hary   Find more posts by hary   Foto galerie člena hary   Click here to Send hary a Private Message   Add hary to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lafaj
Nový Člen

Karma uživatele lafaj - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 34

průběžný řezání může být problém, vzhledem k přenosu možných chorob a škůdců---mě takhle sejmula neznámá choroba(listová plíseň nebo viróza) celou řízkárnu se 4ma modelama...a ani nařízkování očividně zdravých částí rosliny nepomohlo(ta choroba se šířila vnitřkem kytky), nepomohlo ani máčení celých rostlin v silných chemkách(fungicidy) nakonec bylo nejlepší je zlikvidovat.

jinak další problém jsou matky se zkurvenou hormonální(rustově/květovou) stabilitou. To se mi stalo několikrát, když byla rostlina vícekrát necitlivě přepínána mezi květem a růstem. Následky: nedokonalej květ, kdy palice stále jakoby napůl rostou a jsou řídké(mizerný výnos i kvalita)-pozorováno u BB- anebo rostlina roste divně, má pouze 1čkové listy, a pak nakvete pěkně. Voní, chutná ale VŮBEC nemaká-pozorováno HOLLAND HOPE-
doporučení: Mít matky ,z těch řezat(všechno) a nepřepínat je, pouze když jsou opravdu staré nebo zmrzačené necitlivým odběrem řízku tak z nich rozjet další generaci

to offtopic-obecně využít toho, že něco jde udělat je otázka chytrosti a naopak, jinak seedbanky prodávaj modely za tak zlodějský ceny, že by pěstitelé museli bejt milionáři aby mezi sebou neměnili...spiš každej koupí nějakej modýlek a pak má celý kolektiv(partička,obec,stát) slušnou selekci...

Old Post 21-07-2003 v 11:32 AM
lafaj je offline   Profil uživatele lafaj   Find more posts by lafaj   Foto galerie člena lafaj   Click here to Send lafaj a Private Message   Add lafaj to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
batman
Nový Člen

Karma uživatele batman - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 35

souhlasim , dyz budu chtit mit sam neco extra tak se o rizecky budu delit s prateli kery si matku pestovat nebudou a dycky si raci reknou o rizek me, jinac bych nechtel apelovat na soudnost groweru..

Old Post 02-08-2003 v 00:43 AM
batman je offline   Profil uživatele batman   Find more posts by batman   Foto galerie člena batman   Click here to Send batman a Private Message   Add batman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hullto
Stálý Člen

Karma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

Zdravím....

Nevim, proč tady řešíte prodej řízků, když se to stejně všude normálně prodává...i semena
Spíš ať je neprodává ten, kdo dělá jebáky...
Jestliže dělám klony na úrovni a pro různá média, nevidím důvod, proč bych se měl za prodej jakkoli stydět...ještě k tomu,když je to věc, která mě baví....
Přijde mi to zas jako takový to "čecháčství" nebo alibismus, nebo jak tomu řikat, nevim....
Proberte se z dýzy a přemejšlejte....

Old Post 12-08-2003 v 09:19 AM
Hullto je offline   Profil uživatele Hullto   Find more posts by Hullto   Foto galerie člena Hullto   Click here to Send Hullto a Private Message   Add Hullto to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hullto
Stálý Člen

Karma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% PěstitelskáKarma uživatele Hullto - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 37

....no tak to seš chytrej....

Old Post 12-08-2003 v 09:35 AM
Hullto je offline   Profil uživatele Hullto   Find more posts by Hullto   Foto galerie člena Hullto   Click here to Send Hullto a Private Message   Add Hullto to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JozinzBazin
Nový Člen

Karma uživatele JozinzBazin - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 38

Tak to se teda kurva nestačím divit.
1) nějaké peníze za řízky ?
2) když si někdo koupí model za spoustu peněz a původní cenu stejně zkurví prodejem řízku za 100,- proč by zrovna jemu mělo vadit to, že si z toho řízku někdo udělá matku ? V první řadě by to tedy vůbec neměl nikomu (pro)dávat on.

Old Post 14-08-2003 v 11:51 AM
JozinzBazin je offline   Profil uživatele JozinzBazin   Find more posts by JozinzBazin   Foto galerie člena JozinzBazin   Click here to Send JozinzBazin a Private Message   Add JozinzBazin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
PiosOne
grower primitiv

Karma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 39

nechápu, proč někdo řeší to, jestli mu z jeho řízku někdo udělá matku. tak stejně by mohlo prodejcům semínek vadit, že si z nich někdo dělá matky a nekupuje si pořád nové semínka.

Hulení v práci Povolání kuřáků marihuany Hulení a žravka Výměna semínek Axiální ventilátory Advanced Hydroponics Aqua System Postavte si EC metr Postavte si pH metr Piosova kalkulačka spotřeby Piosův outdoor 2004

"Mé ego prcá superego do zadku"

Old Post 14-08-2003 v 12:18 PM
PiosOne je offline   Profil uživatele PiosOne   Find more posts by PiosOne   Foto galerie člena PiosOne   Click here to Send PiosOne a Private Message   Add PiosOne to your buddy list     Navštiv homepage uživatele PiosOne! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zaxxs
Nový Člen

Karma uživatele zaxxs - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 40

Zdravim,

pokud jsem vse spravne pochopil, tak řízky z řízků (při spravnem zachazeni a pecovani) by nemely znehodnocovat svuj genom.
Na druhou stranu jsem se tu gdesi docet, ze výnos kytek, ktere byly nařízkovany z řízku je mensi a s postupnym mnozenim klesa.
tagze?
jak je to tedy?
opravdu to zalezi jen na qualittnim genomu?
jakou mam teda zaruku kvality gdyz si koupim řízek,ktery je z řízku, ktery je z řízku...atd.?
pokud ta kyti bude starsi nez dejme tomu dva roky, tak by se uz nemela mnozit, mam pravdu?
i kdyz se bude jednat o dobry model(jenz svemu pestiteli prinesl v minulych letech spoustu radosti) tak vlastne nemuzu mit zadnou zaruku, ze to co jsem koupil bude tak qalitni jako model nabizeny primo Coffeshopy ci Seedbankami.
pokud se mýlim, opravte me

RE5PECT .zaxxs

paměť no jasně....paměť, já mám naprosto výbornou paměť. Pamatuju si úplně všecko............o čem jsme to mluvili?

Old Post 22-08-2003 v 11:13 AM
zaxxs je offline   Profil uživatele zaxxs   Find more posts by zaxxs   Foto galerie člena zaxxs   Click here to Send zaxxs a Private Message   Add zaxxs to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
PiosOne
grower primitiv

Karma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% PěstitelskáKarma uživatele PiosOne - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 41

přesně tak, nemá cenu řešit řízky z řízků, přinjhorším si z 1. řízku uděláš matku a hotovo

Hulení v práci Povolání kuřáků marihuany Hulení a žravka Výměna semínek Axiální ventilátory Advanced Hydroponics Aqua System Postavte si EC metr Postavte si pH metr Piosova kalkulačka spotřeby Piosův outdoor 2004

"Mé ego prcá superego do zadku"

Old Post 25-08-2003 v 09:15 AM
PiosOne je offline   Profil uživatele PiosOne   Find more posts by PiosOne   Foto galerie člena PiosOne   Click here to Send PiosOne a Private Message   Add PiosOne to your buddy list     Navštiv homepage uživatele PiosOne! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mcanna
Nový Člen

Karma uživatele mcanna - 25% Pěstitelská

Příspěvek č. 42

....kvalita jde postupnym klonovanim dolu...degenerujou...ne keci ale skusenosti ............xx

Old Post 30-08-2003 v 15:05 PM
mcanna je offline   Profil uživatele mcanna   Find more posts by mcanna   Foto galerie člena mcanna   Click here to Send mcanna a Private Message   Add mcanna to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WHITEMAN
Nový Člen

Karma uživatele WHITEMAN - 0% Pěstitelská

zmatek Příspěvek č. 43

Asi dva roky jsem si delal nove rizky pred prepnutim kyticek na kvet a kvalita byla vzdy stejna.Vzdy jsem je nechal v rustovem sektoru asi dva mesice, pak jsem z nich pripravil 10-12 rizku, ktere jsem nechal v rustovem sektoru zase dva mesice a kytky jsem dal do sektoru na kvet.Nevim proc resite jestli si nekdo dela z nakoupenych rizku matky-docela mi bodne, kdyz mi nekdo poskytne rizky z jeho matky.Nebudte sobecti

Old Post 31-08-2003 v 04:07 AM
WHITEMAN je offline   Profil uživatele WHITEMAN   Find more posts by WHITEMAN   Foto galerie člena WHITEMAN   Click here to Send WHITEMAN a Private Message   Add WHITEMAN to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 44

http://grower.cz/pestovani/navody/m...liny/15.html#76 - S tímto názorem naprosto souhlasim.

Old Post 14-02-2006 v 09:57 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 45

Jednou jsem na tohle téma diskutoval z opravdu dobrým Growerem, a ten říkal, že to nedegeneruje.
Prostě, že v Holandsku a jiných bankách a jiní zkušení Groweři dělají normálně matku z řízku.

Zatím Zdar

Old Post 06-04-2006 v 16:24 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
IqTyq
selektivní herbicid

Karma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% PěstitelskáKarma uživatele IqTyq - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 46

Tzv. Clone Only Strains jsou důkazem, že konopí lze, při zachování základních pravidel, množit řízky z řízků z řízků z řízků....Je pravda že tyhle Elity jsou povětšinou (ne bezpodmínečně) slabší producenti, ale mají jiné vlastnosti (megapotence, extrémní produkce glandulárních trichomů...) které se nemění po mnoho generací klonů.Tady najdete seznam Clone only odrůd http://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._Only_Cultivars

" Yeah, i know "

Old Post 07-04-2006 v 16:00 PM
IqTyq je offline   Profil uživatele IqTyq   Find more posts by IqTyq   Foto galerie člena IqTyq   Click here to Send IqTyq a Private Message   Add IqTyq to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jahudka!
Stálý Člen

Karma uživatele Jahudka! - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 47

Zdarec lidi

Docetl jsem se tu spoustu zajimavejch nazoru,ale nikde neni psano jak to tedy doopravdy je.Pokud vynecham hledisko etiky (nad kterym se tu plno lidi rozciluje) nevidim duvod,proc by se mela genetika menit pokavad delam rizky z rizku.

Jde mi to tohle.Mam matku uz nejakej ten cas a je zbytecne velka,tak me napadlo udelat jednoduse rizek a dalsi novou matku.Teoreticky by mely bejt obe matky stejny.Rizek je klon,coz by melo znamenat presna kopie (geneticka) matky.

Vysvetlete tady nekdo kdo tomu opravdu rozumite proc by se tedy mela snizovat dalsim rizkovanim kvalita?Proc by to tak melo byt?

Vzdyt rizkovat se da i jinak nez klasicky.Treba staci na jakoukoliv vetev (nebo i primo stonek) pridelat namocenou RW kostku,tu obalit alobalem a ta vetev casem vypusti koriky.Pak ji ufiknu i s tou RW kostkou a klasicky zasadim.At mi nekdo vysvetli,proc by timhle zpusobem mela genetika ztracet na kvalite.

Dik za jakykoliv infa

-Můj 1 indoor 400w-Jahůdkova laboratoř 2nd round.Kontinuální SoG, 60ks rostlin na 0,75m2,400w son-t agro>>(právě jede)-Vzhůru kořenama 2 - tentokrát od Jahůdky.-Jaké je nejlepší osvětlení pro matkárnu / řízkovnu?-Jak je to se začátkem doby květu a začátkem doby hnojení?-Je lepší keramzit nebo oblázky?-Poradna proti únavě po hulení.-V jaké výšce přepnout kytku na květ?A neb jak na to,aby nám to nepřerostlo.-Automatický zavlažovací systém Tropf Blumat (recenze)

Problémový člen No2

Naposledy upravil Jahudka! 24-08-2006 v 14:17 PM

Old Post 24-08-2006 v 14:11 PM
Jahudka! je offline   Profil uživatele Jahudka!   Find more posts by Jahudka!   Foto galerie člena Jahudka!   Click here to Send Jahudka! a Private Message   Add Jahudka! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gambler
Stálý Člen

Karma uživatele gambler - 85% PěstitelskáKarma uživatele gambler - 85% PěstitelskáKarma uživatele gambler - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 48

To je jednoduchy. Je to proto, aby si lidi kupovali seminka po sto eckach. Salvej vestecka se rizkuje z rizku uz mozna po stovky let a ztraci neco?

son of a god
out 06- sklizeno kopinatkyout 07- ww, aurora indica, swiss sativa

Old Post 24-08-2006 v 14:23 PM
gambler je offline   Profil uživatele gambler   Find more posts by gambler   Foto galerie člena gambler   Click here to Send gambler a Private Message   Add gambler to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:10 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás