Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
E_D to vysvětlil naprost perfektně ale, spíš jsem chtěl reagovat na příspěvek Dr. SMOKALOTA protože má zkušenost stím že když se dělají klony z klonů tak to vliv má já jsem dělal klony z MAZARA a když už to byl asi tak 15 klon tek zněj bylo asi o půlku méně než z toho co jsem vzal z matky jako prvního takž podle mně je lepší si udělat dvě nebo tři matky a brát jenom z nich. ALE at si každí zkusí to své
průběžný řezání může být problém, vzhledem k přenosu možných chorob a škůdců---mě takhle sejmula neznámá choroba(listová plíseň nebo viróza) celou řízkárnu se 4ma modelama...a ani nařízkování očividně zdravých částí rosliny nepomohlo(ta choroba se šířila vnitřkem kytky), nepomohlo ani máčení celých rostlin v silných chemkách(fungicidy) nakonec bylo nejlepší je zlikvidovat.
jinak další problém jsou matky se zkurvenou hormonální(rustově/květovou) stabilitou. To se mi stalo několikrát, když byla rostlina vícekrát necitlivě přepínána mezi květem a růstem. Následky: nedokonalej květ, kdy palice stále jakoby napůl rostou a jsou řídké(mizerný výnos i kvalita)-pozorováno u BB- anebo rostlina roste divně, má pouze 1čkové listy, a pak nakvete pěkně. Voní, chutná ale VŮBEC nemaká-pozorováno HOLLAND HOPE-
doporučení: Mít matky ,z těch řezat(všechno) a nepřepínat je, pouze když jsou opravdu staré nebo zmrzačené necitlivým odběrem řízku tak z nich rozjet další generaci
to offtopic-obecně využít toho, že něco jde udělat je otázka chytrosti a naopak, jinak seedbanky prodávaj modely za tak zlodějský ceny, že by pěstitelé museli bejt milionáři aby mezi sebou neměnili...spiš každej koupí nějakej modýlek a pak má celý kolektiv(partička,obec,stát) slušnou selekci...
souhlasim , dyz budu chtit mit sam neco extra tak se o rizecky budu delit s prateli kery si matku pestovat nebudou a dycky si raci reknou o rizek me, jinac bych nechtel apelovat na soudnost groweru..
Nevim, proč tady řešíte prodej řízků, když se to stejně všude normálně prodává...i semena
Spíš ať je neprodává ten, kdo dělá jebáky...
Jestliže dělám klony na úrovni a pro různá média, nevidím důvod, proč bych se měl za prodej jakkoli stydět...ještě k tomu,když je to věc, která mě baví....
Přijde mi to zas jako takový to "čecháčství" nebo alibismus, nebo jak tomu řikat, nevim....
Proberte se z dýzy a přemejšlejte....
Tak to se teda kurva nestačím divit.
1) nějaké peníze za řízky ?
2) když si někdo koupí model za spoustu peněz a původní cenu stejně zkurví prodejem řízku za 100,- proč by zrovna jemu mělo vadit to, že si z toho řízku někdo udělá matku ? V první řadě by to tedy vůbec neměl nikomu (pro)dávat on.
nechápu, proč někdo řeší to, jestli mu z jeho řízku někdo udělá matku. tak stejně by mohlo prodejcům semínek vadit, že si z nich někdo dělá matky a nekupuje si pořád nové semínka.
pokud jsem vse spravne pochopil, tak řízky z řízků (při spravnem zachazeni a pecovani) by nemely znehodnocovat svuj genom.
Na druhou stranu jsem se tu gdesi docet, ze výnos kytek, ktere byly nařízkovany z řízku je mensi a s postupnym mnozenim klesa.
tagze?
jak je to tedy?
opravdu to zalezi jen na qualittnim genomu?
jakou mam teda zaruku kvality gdyz si koupim řízek,ktery je z řízku, ktery je z řízku...atd.?
pokud ta kyti bude starsi nez dejme tomu dva roky, tak by se uz nemela mnozit, mam pravdu?
i kdyz se bude jednat o dobry model(jenz svemu pestiteli prinesl v minulych letech spoustu radosti) tak vlastne nemuzu mit zadnou zaruku, ze to co jsem koupil bude tak qalitni jako model nabizeny primo Coffeshopy ci Seedbankami.
pokud se mýlim, opravte me
RE5PECT .zaxxs
paměť no jasně....paměť, já mám naprosto výbornou paměť. Pamatuju si úplně všecko............o čem jsme to mluvili?
Asi dva roky jsem si delal nove rizky pred prepnutim kyticek na kvet a kvalita byla vzdy stejna.Vzdy jsem je nechal v rustovem sektoru asi dva mesice, pak jsem z nich pripravil 10-12 rizku, ktere jsem nechal v rustovem sektoru zase dva mesice a kytky jsem dal do sektoru na kvet.Nevim proc resite jestli si nekdo dela z nakoupenych rizku matky-docela mi bodne, kdyz mi nekdo poskytne rizky z jeho matky.Nebudte sobecti
Jednou jsem na tohle téma diskutoval z opravdu dobrým Growerem, a ten říkal, že to nedegeneruje.
Prostě, že v Holandsku a jiných bankách a jiní zkušení Groweři dělají normálně matku z řízku.
Tzv. Clone Only Strains jsou důkazem, že konopí lze, při zachování základních pravidel, množit řízky z řízků z řízků z řízků....Je pravda že tyhle Elity jsou povětšinou (ne bezpodmínečně) slabší producenti, ale mají jiné vlastnosti (megapotence, extrémní produkce glandulárních trichomů...) které se nemění po mnoho generací klonů.Tady najdete seznam Clone only odrůd http://en.wikipedia.org/wiki/List_o..._Only_Cultivars
Docetl jsem se tu spoustu zajimavejch nazoru,ale nikde neni psano jak to tedy doopravdy je.Pokud vynecham hledisko etiky (nad kterym se tu plno lidi rozciluje) nevidim duvod,proc by se mela genetika menit pokavad delam rizky z rizku.
Jde mi to tohle.Mam matku uz nejakej ten cas a je zbytecne velka,tak me napadlo udelat jednoduse rizek a dalsi novou matku.Teoreticky by mely bejt obe matky stejny.Rizek je klon,coz by melo znamenat presna kopie (geneticka) matky.
Vysvetlete tady nekdo kdo tomu opravdu rozumite proc by se tedy mela snizovat dalsim rizkovanim kvalita?Proc by to tak melo byt?
Vzdyt rizkovat se da i jinak nez klasicky.Treba staci na jakoukoliv vetev (nebo i primo stonek) pridelat namocenou RW kostku,tu obalit alobalem a ta vetev casem vypusti koriky.Pak ji ufiknu i s tou RW kostkou a klasicky zasadim.At mi nekdo vysvetli,proc by timhle zpusobem mela genetika ztracet na kvalite.