Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja sa nehadam mozna sa regulovat da ale ten chlap mi z dospelu odpisal ze sa neda a na tuto temu sme debatili aj s lakladnom á dospeli sme k nazoru ze ak aj EURA regulovat ale nevydrzia ani jednu urodu
Nezbývá než si to vyzkoušet sám , kolik vydrží s regulátorem !!!
Máte náhodou někdo dva eura 2 zapojené do série , o kolik se zpomalí , jestli se hřejou a nejsou už pomalé ???
ALE spotřeba bude větší,ikdyž při menším napětí které se rozdělí nebude brát žárovka tolik ,bylo by lepší použít ve skříni dva eura a spotřeba bude stejná. To druhé euro třeba na ofuk nebo nějak jinak.
Zahříval se ten regulátor, myslím že odpory splní svůj účel stejně jako regulátor a bude to asi jednoducé , jen musí někdo vypočítat hodnotu. Já mám jeden stolní ventilátor a taky tam je skoková regulece , podívám se co tam je uvnitř a jak to mají řešené.
Byl jsem se zeptat na ten odpor a bylo mi řečeno, že je lepší zapojit tam paralelně kondenzátor, !ale! ventilátor se bude !hodně! zahřívat (snížení životnosti!!!), takže pokud nebude nasávat chladný vzduch (cca 18-20C), který by ho chladil bude to na něj mít neblahý vliv. Vzhledem k i tak dosti chabé kvalitě EUR myslím, že nemá smysl experimentovat (pokud nemáte jiného zbytí, tak hurá na to).
Zbývá vyzkoušet dvě EURA do serie (moc se mi do toho nechce, určitě v tom bude taky háček).
No nevím jak regulovat dobře to EURo(nemám s tím zkušenosti),ale na regulaci třeba obyčejného PC větráku je dobré postavit PWM (v podstate pulzní zdroj)...najdete to
Zdrawim, mam ve skrini euro 1 a do serie s nim zapojenou 15w zarovicku, otacky sou podle me optimal, vetrak bezi uz pres mesic a zatim zadney problem. Tgm
metalsodik - Mam uz prakticky od zacatku zapojeny 2 ks stejnejch asynchronnich ventilatoru do serie(asynchronni je euro 2 taky).A zadnej problem!Spotreba je jako by bezel jeden ventilator a nic se neprehrejva.Proste pohoda a nemuzu si stezovat.Zkusenosti vyborny a doporucuju pro lidi co poptrebujou menit vykon/hlucnost.Proste bud zapnu do serie nebo paralelne.Pak jedou oba naplno.S rozbehem no problem.Kdyz se tam da odpor tak zbytecne pulka prikonu pada na tom odporu a je to je skoda energie protoze se vlastne protopi a jeste muze neco chytit v pripade spatne spocitanyho odporu.
Pri rozmyslani nad problemom hlucnosti ventilatorov s ktorymi sa sklbil problem vymeny vzduchu. Problem som mam skor s tym, ze mi vetraky vymenia vzduch rychlejsie nez staci CO2 bomba uvolnovat dostatocnu koncentraciu.
Prave v tomto momente mi kamos zavolal aby som mu namontoval takuto haluz do PC. Montaz do Pc prebehla bez komplikacii. Tato vecicka teda urobila na mna dojem- dokaze to menit otacky ventilatorov (tym aj hlucnost), a dokonca vie ovladat hlasitost reprakov a zopar dalsich veci ktore som mu nevedel na MB namontovat lebo mu to nepodporovala. Kamos si kupil fakt de lux verziu (cca 1500Cz) ale su aj lacnejsie uz od 150 Cz.
Takze sa vas pytam: Nebolo by to riesenie nasich problemov?
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Niga - Tohle zapojis maximalne na vetraky z PC.To znamena stejnosmerny motory a jeste ke vsemu 12V.Nekde v navodu by tam melo bejt napsany jakej maximalni prikon muze ventilator mit aby to jeste neshorelo..Navic ten ventilator musi mit v sobe zabudovany snimac poctu otacek za minutu (rpm).
zdravim vsechny potreboval bych radu pouzivam na odsav ufo 650m3ma asi 100wmomentalne jsem bez kacek takze jak nejlevneji zregulovat otacky abych se dostal tak na 200m3a jestli ma nekdo skusenost jak a kolik odsavat pri dosicovani co2.pripadne nema nekdo starsi regulator na prodej.
2 jahudka: Som si myslel ze ked znizis prikon znizis aj otacky. Doteraz som pouzival trafo, fungovalo to, len trafo sa da nastavit na 24V,12,8,6,3 a 1,5V a ja by som potreboval tak 9-11V.
(ak som sem pisal nejake elektricke bludy tak ma oprav, ja som skor programator ako elektrikar)
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Kdyz snizis napeti,snizis zaroven i otacky.To plati pro stejnosmerny motory (treba vetraky do PC)..Samozrejme kdyz snizis napeti tak ti klesnou i otacky/hlucnost.Zaroven ti samozrejme klesne i vykon.Ta vychytavka do PC nevim co presne dela ale nejspis snizuje napeti a tim snizi i otacky ventilatoru kterej chces regulovat.To cidlo je tam prave proto aby hlidalo otacky toho ventilatoru kterej chces regulovat a podle toho i automaticky upravuje napeti.Taky ti podle toho cidla otacek samozrejme tento udaj ukazuje na displeji a v pripade ze se ventilator zastavi tak se obvykle spusti zvukova signalizace.
Otacky stridavejch motoru se se obvykle snizujou predradnym odporem (ten taky snizuje napeti) nebo zapojis do serie druhej stejnej motor..Jenze to neni moc ono.Nejlepsi je menit frekvenci stridavyho proudu.To mas pak regulaci 0-kolik vydrzi motor (pokavad mas frekvencni menic.Ten ma ovsem malokdo protoze je drahej)
Taky existujou jiny zpusoby regulace jako pulsni atd(v podstate v urcitejch intervalech do nej proud zapinas/vypinas).To facha pro stejnosmerny i stridavy motory.Kazdopadne tahle regulace dost snizuje jejich zivotnost.