Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tady je vidět černý na bílym co já říkám - budoucnost patří vertikálu..
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
dodam tu swuj...az budu mit cas tedka jeste dodelavam skrin...
jinak mel by tu nekdo pro me nejaky rizek? mam sice zasazenych 10 seminek ale vite jak... rizek je proste rizek tu mate aspon zatim moji skrin jak ji mam stylove polepenou
Tiez pridam svoj. Snazil som sa to vyriesit tak, aby som nepotreboval viac ako dva ventilatory. Studeny vzduch ide zo spodu a fuka priamo na rastlinky, takze zaroven ide aj o pritah aj o ofuk. Odtahuje sa cez niečo ako cooltube z aluflex rury a skla. Smeruje hore do otvoru za ktorym je pachovy filtrer. V policke pod kvetinacom je strojovna.
Takže pánové, zdravím váš a přikládám nákres své skříně, vím že ta výška je nedostačující, ale je to má jediná možnost pro pěstování. Chci tam nasadit do jednoho květináče dvě nebo tři rostlinky a dát tam 70 w sodíkovou výbojku. 2 euro větráčky pro výměnu vzduchu a jeden ventilátor s uchycením aby ovíval rostlinky.Taky si chci vyrobit a zabudovat pachový filtr kvůli rodičům. Skřín celou vylepím antidetekční folií z growshopu.Rostlinky budu zastřihovat aby nerostly moc do výšky a pod výbojku dám skleněnou tabuli, proti žáru. Budu do toho investovat tak 3-4 tisíce. Chci si pěstovat pro vlastní potěšení a nějaké to pokouřeníčko Jo a jsem naprostý amatér takže budu hodně rád za každou radu nebo připomínku
Kde to člověk nejmíň čeká, vyskočí z příkopu zajíc.
zdarek přikladam muj nakres je vcelku jednoduchy na vyrobu.
1.flexo hadice
2.par stahovacích kroužku
3.spojovaci kus stare ryny ve tvaru T
šíkovne ruce a jeto
tento sistem mi uchladí 150 i 250w zarovku,vetračky sou s kompu mam to 20 cm nad kytkama a 26 stupnu v pohode
Sice to neni nákres, ale snad neva! Box ještě není kompletní. Musim zadělat díry kolem pantů, mezi oběma částma dveří. Lampa bude NURTURELITE 200W s externím předřadníkem. Po bocích jsem umístil starý 18W tělesa, budu používat Special Bio na kytky od Narvy, pak tam chci v květu dát nějaký UV.
Ještě chybí vyřešit cirkulační větrák - nejspíš odmontuju klipsnu a zavěsím ho. Edit: Tak to jsem si myslel, že bude nejjednodušší varianta, ale budu ho muset nakonec nechat uchycenej za nádobu. Kdybych ho pověsil, musel bych zbytečně vysoko dávat lampu a to nechci! Nebo bych mohl použít nějakej PC větráček. To ještě zvážim!
V každé pěstební nádobě bude jedna rostlina, budu je proplétat do v-scrogu.
Ještě musím zprovoznit hydrosystém, udělám jen jednoduchej drip bez kapilár, nechám to zaplavit, trubkama to bude otékat do nádob s roztokem pod pěstební částí! Jinak chystám udělat mix keramzit-perlit-keramzit-perlit. Prostě 4 vrstvy.
Jinak jsem se snažil vše nacpat do skříně, v horním patře je větrák UFO + pacháč, vyfoukávání přes velké otvory u pacháče, pasivní nasávání je vzadu dole přes trojitou filtrační textilii. Skříň není nápadná, včera byla návštěva a nic podezřelýho, neobvyklýho, do očí bijícího!
Abych nezapomněl - rozměry skříně jsou 155v x 80š x 60h. Pěstební prostor je cca 100v x 78š x 58h. V dolní polici budou 2 nádrže na roztoky (můžu jet dvoje rozdílný dávkování - třeba v případě 2 kytek s různou dobou květu), v horní je předřadník a vzduchotechnika.
udláku rozhejbals i mě ....taky jsem to dokončil....
navíc tam není vidět dveře...dvojité vlastně trojité....první..utěsňovací clona je skleněná (možná ji polepim folií) - vytváří z celého prostoru (kde je pletivo) jakýsi lavor...veškeré otvory a přivod čerstvého vzduchu je nad koncem skla....utěsněno akrylátovým tmelem...
ionizovaný vzduch....na to mě přivedli v mé současné práci...ionizator+ventilátorek a tím se odstraňují prachové nečistoty a spol.... navíc je to jen jedna komurka před ventilátorem, kde jsem původně chtěl dávat generátory ethylenu (no banány no)...
elektroosazení:
200w nurturellite
ofuk lampy ze spoda euro1
vnitrní okruh klimošky 3-4 pc-vetráčky
přívod čerstvého vzduchu: 1-2 pc-vetráčky (z toho jeden slouží k přívodu ionizovaného nebo ethylenovaného vzduchu)
dig.hodiny: ovladání co2, vnějšího okruhu ventilace
analog.hodiny: světlo+ofuk lampy, vnitrní okruh ventilace, čerpadlo
((je to hrozná obluda patery spínačky, několikatera roztrojka a watt-metr))
Takto vyzerá moja skrina len je v nej tma neviem zohnat dobré klony. Inak je tam osram plantstar 400W zavlažovanie Gardena a v lete som mal problém s teplotou. Ale už je to vyriešené Ph 5,7 až5,9 vlhkost po tme 80% ked svietim tak oklo 50% Substrát je koko+perlit len presné pomeri si už nepametám. Začínal som s kristalonom ale chcem určite niečo iné,aj ked mamine uhorky v kristalone mali lepšie výsledky ako moja skrina. Ale dufam že sa to skoro zmení a rozšírim svoju galeriu.
PS:Fotky až zajtra. Všetky čo mám su priliš velke. musím spravit niečo menšie.