Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zkusenosti si clovek kupuje za vyhozeny penize.
na zacatku jsem sel po cene. z te doby mam jeste dva ph mrzaky. kazdy meri jinak a k jednomu je nesehnatelny kalibracni roztok.
pak prisla doba podvodniku na netu. to uz jsem nalitnul jen jednou. koupil jsem neco bez navodu, vypada to jako vibrator z polska a to nezmerilo ani kalibracni roztok.
no a pak prislo osviceni.
koupil jsem u osvedceneho prodejce osvedcenou znacku. drazsi, ale sazka na jistotu usetri mnohokrat vic.
kdyz to pak clovek musi seknoutm je to zbytecne.
je to konicek a na tom by se nemelo setrit.
Ahoj zmíněný Extech po týdnu používání začal zobrazovat teplotu roztoku 58stupňů, což neni vůbec pravda. Má někdo zkušenost s Salinger&Mack popřípadě Greisinger? Potřebuju to ph v aeru ohlídat, odchylka od PH1 je celkem šibeniční... dík
cena celkem 700,- Kč a zatim prvni grow to prezilo (dost hulvatsky grow proto jsem radsi tady) a co jsem tak zkousel porovnat to s jinymi meraky tak rozdil byl cca +/- 0,4% procenta
Zdarec panove chci se zeptat jestli nekdo nevlastni Guardian monitor od BlueLab ? premyslim nad nim jen tady u nas v zapadle CR ho nikde nemaj ..... popripade jak facha a kde ho kupit ... dikec
zdravím z vlastní zkušenosti už bych nikdy nekupoval ty neznačkové ph metry za 500 hlavní nevýhodou jsou že nejsou voděodolný a to se jim většinou stane osudným za poslední dobu sem vyhodil už 2
nemá někdo zkušenost s tímhle combem? cena je celkem přijatelný ale zase se bojím te kvality http://www.ebay.de/itm/PH-Messgerat...1#ht_2109wt_956
Proč myslíš že nebude kvalitní? Akorát je to nepohodlné při měření růzdných roztoků na růst a květ a něco pro řízky a tak, je to spíš do jednoho systému a napořád.
Vzhledem k tomu že plánuju propojit 3 vany 0,5x1m a přelévat zálivku čerpadlem z prostřední do krajních a docílit tak neustáleho míchání zálivky se vzduchováním, zajímavý tip.
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
panove zakoupil jsem hrde ph metr ADWA AD 12 velmi presny a meri i teplotu roztoku akorat ze jsem ho uz 2x reklamoval a pokazde stejna chyba a nasledna vymena za novy uz jsi to v zivote nekoupim jsem zpet u essentailu
Hojas, já už 7 let používám tento (mám 2 a oba vzájemně kontroluju a jedou parádně pořád) a doporučil jsem je i svým kámošům, takže vím asi dalších 5ti exempářích a všichni jsou spokojení...sonda je na dostatečně dlouhém kabelu, takže se to dá během chvilky popřehazovat do různých nádob včetně pet lahve, sonda krásně projde hrdlem aniž by se cokoliv muselo přelívat, kalibrace je mechanická a zvládne ji snad i úplné hovado a když se člověku podaří rozbít sondu, tak náhradní stojí 1500 a vymalované...doporučuju tento přístroj všemi 10!
Ahoj, asi to bude dobrej strojek, z fotky lze vidět, že pH elektroda (elda) je vyměnitelná. To se určitě bude hodit až ti ta eleda za 1-2 roky odejde, takže si zjisti jestli se dá dokoupit.
Zkušenost mám s tím druhým (teda doufám, že to je ten stejný s dvoubodovou kalibrací). Celkem fajn, kalibrace pomocí šroubečků, není vodotěsný, ale pro tvoje měření naprosto dostačující.
Rozdíl mezi tím prvním a druhým je v tom, že u prvního se provádí kalibrace pouze za pomoci jednoho kalibračního roztku (pH=7,01) a u toho druhého pomocí dvou (pH=4,00 a 7,01). Větší přesnost bude u toho druhého. Stejně časem odejdou oba, skleněná elektroda je dosti citlivá, takže pokud to nebudeš uchovávat v udržovacím roztoku (roztok chloridu draselného okyselen kyselinou chlorovodíkovou) nebo ti párkrát vyschne, tak za rok kupuješ nový.