Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Použití hnojiv BioBizz v hydroponických a aeroponických systémech
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
bobcat
Stálý Člen

Karma uživatele bobcat - 95% PěstitelskáKarma uživatele bobcat - 95% PěstitelskáKarma uživatele bobcat - 95% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 62 

Hydroponie Použití hnojiv BioBizz v hydroponických a aeroponických systémech Příspěvek č. 1

Ahoj,
když jsem zjišťoval zdali je možné používat BioBizz v drip závlahách, našel jsem vyjádření přímo od BioBizzu. Třeba se to taky bude někomu hodit (doporučené dávkování je uvedeno na konci přízpěvku):

Ne každý ví, že je hnojiva BioBizz možné používat pro vodní systémy jako jsou rockwool, nft, kokos nebo aero.
Hnojiva BioBizz byla původně koncipována pro pěsování v zemině, ale přesto od doby co vlastníme OMRI a SKAL/EKO certifikace (důkaz že je náš produkt 100% biologický) jsme přeměnili některé naše přísady, aby bylo možné je použít univerzálně bez ohledu jestli pěstujete v rockwoolu, NFT nebo s kokosovým dripem.

Základní pravidla:

  • TopMax, BioBloom a RootJuice fungují bez problému ve všech hydro i aero systémech.

  • BioGrow a FishMix múžete použít s ohledem na rychlou kazivost způsobenou obsahem koncentrovaných biologických přísad. V NFT systému nebo v nádrži s živným roztokem budete muset celý obsah nádrže měnit místo každého týdne každé dva dny. Musíte vědět co děláte a věnovat tomu dostatečnou pozornost protože se všechno může rychle pokazit. Za to neručíme.

  • Pro automatické systémy je to stejné, BioGrow/FishMix se začíná rozkládat a následně pěnit za dva dny. Pokud tedy máte namíchaný roztok obsahující BioGrow/FishMix musíte jej použít co nejdříve. Navíc při použití složek v živném roztoku musíte předejít ucpávání a zanášení použitím kapilár s průměrem 4mm a větším. Doporučujeme po aplikaci výživy kapilární rozvody propláchnout pouze upravenou vodou stejně tak všechny ostatní části systému.

  • Pro automatické kokosové systémy mohou být BioGrow/FishMix nejlépe využity ručním zaléváním 2-3x týdně, předejde se tak vzniku páchnoucí pěny v nádržích na živný roztok.

  • Použijte jednoduché filtry jako jsou netkané textilie nebo staré trička k zachycení větších sraženin z BioBizz živného roztoku, bez snížení výkonu to pomůže zamezit zanášení a usazování v systému.

  • FishMix a/nebo Alg-a-Mic můžete použít jako postřik (2-3x týdně, 1-2ml/litr) dokud nezačne květová fáze. Při nástupu květu budete muset aplikaci přerušit, protože by tyto láky neměli přijít do přímého kontaktu s květem.
    S použitím FishMixu máte jistotu že máte dostatek dusíku (pokud pěstujete v NFT, FishMix je jediným zdrojem dusíku který dokáže BioBizz nabídnout (kromě dusíku v BioBloomu)), ale po druhém týdnu květu budete možná potřebovat nasadit další produkt pro udržení specifické hladiny dusíku, zejména pokud vaše rostliny vykazují růstové/vizuální defekty.

  • Při použítí pouze TopMax a BioBloom budete mít nedostatek dusíku, magnesia a dalších užitečných prvků. Není tomu proto, že by byl BioBizz nekvalitní ale proto, že NPK u 100% organických a ekologických produktů nikdy nemůže být vyšší než 8. Někdy, v závislosti na velikosti rostliny a ve specifickém systému po druhém týdnu květu a déle, může být požadavek NPK větší, než BioBloom samotný dokáže nabídnout. Hlína má oproti vodě v NFT systémech mnohem lepší vyrovnávací schopnosti a je mnohem bohatší na minerální látky. Jak jsme již řekli, BioBizz je původně určen pro půdy.

  • Ve všech hydroponických a kokosových systémech se doporučuje držet se dávkovacího schématu pro lightmix + přidat cca 40%. To znamená místo 5ml/l používat 7ml/l, místo 2ml/l 3ml/l atd.
BioBizz WorldWide BV

----
tagy: biobizz hydro hydroponie aero aeroponie coco kokos drip nft amazon organická hnojiva bio

Old Post 11-11-2011 v 23:47 PM
bobcat je offline   Profil uživatele bobcat   Find more posts by bobcat   Foto galerie člena bobcat   Click here to Send bobcat a Private Message   Add bobcat to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:02 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.3390290 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív