Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim
stavim indoor v podkrovi mam hodne prostoru a tak stavim neco vetsiho: mam udelanou takovou kostru a ta je obalena plachtou :plocha na kveteni 360/190/250 D/H/V ale potrebuji poradit ze stropem jestli to mam uzavrit nebo to nechat otevrene?
diky moc za rady v tydnu tady hodim fotky
Cuss
Mno nevim ale jako podle me by mohl bejt klidne aj otevreny - pokud budou dobra stinidla ;-)- jaky lampy tam chces dat? . tj prostor tak na 3x 600W nebo 2x1000W . . Mno nevim jak to chces delat v lete az bude na pude (nebo to mas izolovany - jako podkrovni byt?) 35°C chceto poradnej odtah a prisun cerstveho - nejlepe chladneho vzduchu - pritah bych udelal trubkou ze sklepa baraku - heh to je jen moje fantasmagorie to asi tezko - ale bylo by to dobree .
Tot vse
Hod naky fota
PS:drzim ti palce - sem zvedavy jak to bude vypadat a fungovat po realizaci . .
Ja bych to jednoznacne uzavrel kvuli tomu svetlu,ale zase na druhou stranu by to bylo lepsi otevreny kvuli lepsimu vetrani.Pak sem hod naky fota.
jinak hodne stesti ti preji
ALL RE: asi to uzavru protoze stejnak mam hned vedle mistnosti na kvet mistnost pro matky a klony takze by se to hadalo.
odvetrani nebude problem protoze na hluku mi nezalezi takze odtah tepleho vzduchu mam vyresenej motorem ze stareho vysavace a reknu vam ze ten mi tu mistnost vycucne:-)je hlucnej ale to je jedno hlavne ze cuca poradne:-) bude umisten uplne pod stropem a na nem bude udelanej z plechu takovy nasavaci trychtyr no a druhej takovej bude na privedeni cerstveho vzduchu.
Frutexx RE: Lampy tam budou 3x 600W,Je to podkrovi ktere je izolovane zadna puda kde je nachcipnuti!no v lete uvidime:-)
Potrebuji poradit kde koupit nejlevneji vybojky(a presne jakou znacku a typ) a dalsi prislusenstvi k svetlu ale bez stinidla to si budu delat sam trochu vetsi a ucinejsi:-)
Nejake fota tu dam zitra jestli budu mit cas neco nafotit
tak zatim diky
At vam to roste ja si jeste pockam chvilku:-)
kroskar-No hele tak k tomu motoru z vysavace.Podle me je to blbost ho tam davat i kdyz tahne jak blazen.Motor z vysavace neni konstruovanej na trvalej beh.Je to obycejnej synchronni komutatorovej motor.Casem se opotrebej uhliky a jses v pytli.Muze od toho pak neco chytnout kdyz tam nebudes.Proste tyhle motory nejsou urceny k trvalymu behu a navic bude zrat okolo 1000w coz se mi zda naprosty plejtvani energii.
No a k tem vybojkam-jasne ze bych koupil phillips agro nebo phillips green hell (green power),osram plantastar,eventuelne sylvania growlux.Jsou sice drazsi ale jednak vyzarujou jeste modry svetlo,jsou urceny primo pro pestovani rostlin a hlavne-vydrz phillips agro je 30000 hodin oproti son-t (5 let sviceni 18/6).Takze v konecnym vysledku te agro vybojka vyjde levnejc.Pokavad ale hodne setris coz vubec nevypada,tak tam dej obycejny son-t.
Původní příspěvek od Jahudka! kroskar-No hele tak k tomu motoru z vysavace.Podle me je to blbost ho tam davat i kdyz tahne jak blazen.Motor z vysavace neni konstruovanej na trvalej beh.Je to obycejnej synchronni komutatorovej motor.Casem se opotrebej uhliky a jses v pytli.Muze od toho pak neco chytnout kdyz tam nebudes.Proste tyhle motory nejsou urceny k trvalymu behu a navic bude zrat okolo 1000w coz se mi zda naprosty plejtvani energii.
No a k tem vybojkam-jasne ze bych koupil phillips agro nebo phillips green hell (green power),osram plantastar,eventuelne sylvania growlux.Jsou sice drazsi ale jednak vyzarujou jeste modry svetlo,jsou urceny primo pro pestovani rostlin a hlavne-vydrz phillips agro je 30000 hodin oproti son-t (5 let sviceni 18/6).Takze v konecnym vysledku te agro vybojka vyjde levnejc.Pokavad ale hodne setris coz vubec nevypada,tak tam dej obycejny son-t.
ja myslel ze to bude stacit kdyz to pobezi nekolikrat dene na par minut tak to sorry..
jinak diky za rady
Je to docela velkej prostor, bude to chtit poradnej zvlhcovac, slusnou vzduchotechnniku (ten nasos ze sklepa enni spatnej napad v dobe rustu, pak tam byva prilis vlhko), spoustu vody (tagze pripojku s kohoutkem, nebudesh tahat xtisic litru vody..), poradne udelanou elektriku (ne natahnutou prodluzku), upravit steny i podlahu (odolnost proti vlhkosti, odrazivost svetla)...a ses ready na poradnou palku za hnojiva, popripade hlinu? A rozvody zavlazovani, kvetinace...Spocital sis to aspon odhadem?
jo kvetinace skro nebudu mit budu mit takove vany rozmeru 150*150*20 delane doma bude tam keramzit a zavlazovani pumpou ktera to napusti cele a samospadem se to zas vypusti atd..
kroskar-ja si myslim ze r-man to odhadnul docela spravne.Ja si taky myslel ze skrin postavim a moc do toho davat nebudu..Mno stalo to minimalne 12000.
Co trebas semena nebo rizky,zvlhcovacka,PH metr,EC metr,ruzny odtahovy roury (ja za ne dal dobry 2 litry i s hadicema),zasuvky,kabelaz,spinaci hodiny nekolik kusu,a to jsem na plno veci zapomel.Taky nezapomen ze to clovek musi nekde koupit tudiz to stoji hafo penez za benzin atd atd.
Nicmene ti preju at se do tech 20K opravdu vejdes..
Hlavne sem dej nejaky fotky at to alespon vidime
jasne taky jsem zapomel na spousty veci ale je to tak nutne se vejit do tech 20k neni takze az to vsechno bude tak dam vedet kolik jsem do toho dal:-)ok
jo fotky hodim brzo jen musim donest fotak pujcil jsem muj digi. a nejak se mi jeste domu nevratil telefonem to fotit nebudu to je moc nepekne!
ahoj vsichni, prosim muze mi sem nekdo hodit link (primej) na nejakej e-shop kde prodavaji PREDRADNIKY (starter,tlumivka,kondenzator) pro vybojku 250w nebo 400w.Na Jance mi to nechce nic najit.dik sem noob.