Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 
LegalizÁcia Marihuany Na Slovensku - Klikni zde pro originální téma
pan.smakovicka
akurat som nasiel niaku tu stranku
http://sv.eub.sk/
A velmi rad sa zapojim,naplno jak bude v mojich silach.
Hostage
http://www.soma-konopa.sk/
kaktusx
Zdravím:)
S tou stránkou je to výborný nápad no potom by trebalo pozháňať aj neakého sponzora na reklamy atď. aby bola dobrá návštevnosť.
Myslím že by bolo dobré urobiť neakú zbierku webov o využití a skutočných informáciach o konope, porovnania s inými, legálnymi drogami napr. www.biotox.cz
alebo www.konopne.sk

PEACEandLOVE
pildo
napisal som maily obom prijatelnym kandidatkam na prezidenta SR:
ivetke radicovej som poslal toto:

citace:
Dobry den Ivetka.
Chcel by som sa opytat na vas nazor na kriminalizaciu a demonizaciu marihuany. Myslite si, ze je spravodlive, ked za drzanie viac ako 10 davok marihuany (alebo lubovolnej drogy, MH spominam pre jej nizku spolocensku skodlivost) nam hrozi 4-10rokov natvrdo?

Myslite si, ze je spravodlive, ked mladi ludia sedia vo vazeni pre 0,5g (toto sa stalo kamaratovi, dostal rok natvrdo)marihuany, hoci sa neprevinili voci spolocnosti? uzivanim drog konzument skodi len sam sebe, pokial si poctivo zaraba a nekradne (nepodvazda, nelupi), nevidim dovod, preco by mal ist sediet.

Pokial by ste vyhrali volby na prezidenta SR, podpisali by ste zakon, ktory by postavil marihuanu z ilegality (dekriminalizacia alebo legalizacia)?

Myslite si, ze je v poriadku, ked mam pri sebe 10 davok (policia dokaze z 1 gramu "vyrobit" aj 20-30 davok, pokial sa jedna o kvalitu) a hrozi mi 4-10rokov natvrdo? spolocnosti nijak neskodim. Zato clovek, ktory trenuje bojovy sport a robi vyhadzovaca brutalne napadne zakaznika, ktory nechtiac rozbil flasu (skody chcel napravit a zaplatit) a zavrazdi ho na ulici (po brutalnej bitke poskakat nevladucemu cloveku po hlave sa neda nazvat zabitie) hrozi max 10 rokov. Preco nam hrozia rovnake tresty ( http://www.sme.sk/c/4305541/vyhadzo...na-slobode.html )? on vrazdil, ja skodim len sebe. co su to za zakony?

Osobne si myslim, ked je legalny alkohol a nikotin, tak by mala byt legalna aj marihuana alebo by mali zakazat aj obe spominane drogy. Pod vplyvom alkoholu sa napacha velmi vela zla (od bezdvovodnych bitiek, po nicenie majetku cez vrazdy a znasilnenia) a niektori lekari povazuju zavislost na nikotine za podobnu ako na kokaine.

a Zuzane som napisal podobny mail. Poslem sem pripadne odpovede
pan.smakovicka
Velice chvalihodne. Hlavne som zvedavy za odpoved a na jej nazor.
pildo
mimochodom ak by ste boli niekdo ochotny spolupracovat na stranke popripade obcianskom zdruzeni tak PM. ale sam to riesit nebudem, mam aj ine projekty a nestihal by som
wolverin
http://volby.sme.sk/c/4313513/ste-z...ju-niekedy.html

neverim ze najblizsiu dobu sa v SK ohladom travy cokolvek zmeni, staci si precitat nazory kandidatov na prezidenta...tazke mozte poslat listy hocikam , nic sa nebude diat,pretoze to nezmeni ich myslenie v hlavach...
dr.zange
co se ma stat at uz se stane.
pildo
no tiez som hladel v nemom uzase. Kandidati si asi neuvedomuju, ze min. 1/3 ludi vo veku od 20-35 rokov su potencionalni zlocinci podla sucasnych zakonov. ale u nas sa tazko nieco riesi, ked sa vacsina hanbi doma priznat ze fajci marihuanu, nie to este verejne
pan.smakovicka
No ine odpovede sa ani ocakavat nedali od tychto kandidatov. Keby s tym suhlasili nemali by sancu na zvolenie. Od dochodcov by nedostal taky kanditat ani jeden hlas :D
Ked bude moja generacia v dochodku tak potom mozno sa tu bude dat o takom niecom uvazovat. A nemali by sa ohanat stale legalizaciou, ale dekriminalizaciou.
wolverin
citace:
Původní příspěvek od pildo
no tiez som hladel v nemom uzase. Kandidati si asi neuvedomuju, ze min. 1/3 ludi vo veku od 20-35 rokov su potencionalni zlocinci podla sucasnych zakonov. ale u nas sa tazko nieco riesi, ked sa vacsina hanbi doma priznat ze fajci marihuanu, nie to este verejne

myslis ze je rozumne v tejto dobe - tomto case ?? sa verejne priznat
k uzivaniu travy? :) ... potom ostatne uz k tebe pride samo :D

minuly rok som skoro 2/3 pracoval v nl a tam holandania (skutocni rodeni holandania a nie marokanci a ich deti a pod -to len pre upresnenie)moc nehulia, oni skorej piju. tam ta trava az tak neni kvoli tomu ze si to tam hulil kazdy tak to zlegalizovali. oni to tam maju hlavne na kseft. co je asi kazdemu co sa tam bol pozret hned jasne.
u nas maju nakradnute vo vlade uz vsetci dost takze ich takyto prijem vobec nezaujima...

bol by fun keby to vyhral ratafak plachta, ja ak bude na listine mu dam hlas :)
pildo
keby sa priznala aspon polovica ludi, co nepravidelne fajci tak co by urobili? kam by nas zavreli? taku kapacitu nemaju a navyse, ako by nahradily vypadok na dani z prijmu, dph a spotrebnych daniach, ktore by tieto osoby neplatili do statneho rozpoctu? navyse naklady na 1 rok vo vazeni boli par rokov dozadu 300 000sk na rok, takze stat by stratil prijmy od tisicok ludi a musel by za nich platit 300 000sk na rok. takze si myslim ze keby sa priznal kazdy, tak by sa to zmenilo. ale ako vravim, ked sa vela ludi hanbi priznat len rodicom, ze fajcia, tak ako chceme aby sa to dekriminalizovalo?
Lewik
Ahojte, prepacte za mensi oneskorenie prispevkov, posledna skuska za mnou... neuspesne ale mam v pecku, v lete bude opravny.

No a k teme. Naozaj nerada citam obdobne prispevky typu "v tejto dobe sa aj tak nic nezmeni" Nechcem nikoho urazit, ale kvoli podobnemu zmyslania sme na slovensku v takej riti akej sme.

Ako som uz povedala pred tym, nikto nechce sadnut do tankov (s velkou paldou v dele :D:D )a ist na prezidentsky palac. Pomaly a postupne rozvijat aktivitu, to by mal byt nas ciel. A priznavat sa tu nik nemusi...aby to nevyznelo ako chvalanie, studujem na VS, som zamestnana, snazim sa pomahat ludom vokol a popri tom s kamosmi valime o dusu.... nemam ziadne vykyvy k tvrdym drogam, v hlave mam jasno kam chcem ist a kam to dosiahnut (do parlamentu) ;) mate niekto dojem ze som nebezpecna pre spolocnost ??

A MYSLIM ZE PRAVE TOTO JE CESTA, ktorou by bolo vhodne ukazat OSTATNYM ZASLEPENCOM ze marika nie je take velke zlo, aby za nu clovek sedel rovnako dlho ako posrany pedofil ci vrah...

CHAPETE MA NIEKTO?? ZMENA musi nastat v nas samych. Ukazat ze ludia holdujuci tejto neresti su vzdelanci, zamestnani, maju vlastne auto byt, prosperuju.

A co sa tyka tych nazorov kandidatov....PANEBOZE VED CO ASI TAK MALI POVEDAT??? ZE ano skusil som, alebo ano mohla by sa dekrimi??
Ved by im padli preferencie jak slak, pretoze vedia, ze zaslepene slovensko veri ze marika je zla trda droga, ktorej dalsie stadium odbornici nazyvaju heroin... :D WTF ---takze kandidati by nemohli povedat inu odpoved aj keby maju hlaven pri mozgu.

takze zmena v nas samych a pomaly ukazovat ludom, ze NIE SME ZLIIIII...

A PRETO: KAZDY KTO MA PODOBNY NAZOR a lebo MYSLIENKU, KAZDY KTO CHCE PRILOZIT RUKU K DIELU VYZYVAM VAS, napiste pm MNE (Lewik) alebo KOLEGOVI (pildo)
ps: nejedna sa o nic zavazne zatial, chceme sa len zblizit a mierne spoznat ;)

cauky
Lewik....píše sa to do tankoch podla mojho idola Slotu
a pri tomto dementnom národe sa aj tak nič nestane ...
ak moj byvalí kamarát Peter Michalovič je zaradený medzi 25 najvplyvnejších ludí na Slovensku tak amen tma
pletiem do toho politiku , ale súvisí to s tým...ospravedlnujem sa
pildo
takze podarilo sa mi vybavit anketu na hlavnej stranke sme.sk (prvy krat co bola ina anketa ako bola otazka kanditatom, tak som im napisal do diskusie a klikol na upozornit na prispevok a je to tam :jumper: ), kde je otazka: Ste za legalizáciu marihuany?

takze vsetci rychlo na www.sme.sk a hlasujte. uz je tam 1 313 ucastnikov a 60% je za :pimp:
Hostage
citace:
takze podarilo sa mi vybavit anketu na hlavnej stranke sme.sk (prvy krat co bola ina anketa ako bola otazka kanditatom, tak som im napisal do diskusie a klikol na upozornit na prispevok a je to tam :jumper: ), kde je otazka: Ste za legalizáciu marihuany?

takze vsetci rychlo na www.sme.sk a hlasujte. uz je tam 1 313 ucastnikov a 60% je za :pimp:
Big respect an K+ for you :)
wolverin
mam rad optimistov ale Lewik ty si hodne VELKA optimistka :)
podla toho ze studujes usudzujem ze nemas viac ako 25,no mozno +- rok hore dolu, ja hulim dlho a hulil som naozaj hocikde a s hocikym a viem o com hovorim ked napisem "v tejto dobe sa aj tak nic nezmeni" pretoze
sa pozerat na tuto temu cez ruzove okuliare ma uz davno preslo. to ze veris svojmu nazoru ze sa to da je jedna vec ale druha je pozret sa na svet REALNE, ok ;)
ked budu ludia ako ty mat 40 rokov a sediet vo vlade, tak vtedy moze kandidat priznat ze je za legalizaciu. ako si uvidela teraz by mu to hlasy nepridalo , aj ked ja si myslim ze to co by mu odpadlo od tych co nesuhlasia, tolko isto by sa mu vratilo nazad s tymi co suhlasia...
v SK zial najblizsie roky neocakavam zmenu, aj ked by som za nu bol velmi rad.ved si uvedomte ze tu sa nerobi poriadok s rozkradanim statu nie to aby daco taketo riesili.

jjaman ty mas uz cosi viac prezite a prejdene, kolko rokov davas legalizacii v SK??

no anketa ukazuje ze su ludia za,ale ked tam bude stat tak cislo 50 tis ucastnikov ankety, vtedy to bude fajn :)
pildo
wolverin pozri si kolko respondentov pouzivaju agentury na prieskum verejnej mienky a zistis, ze 3 242 ucastnikov je dostacujuca vzorka. oni robia prieskumy casto krat na zaklade 600-1000 ucastnikov a davaju to za nazor celej repupliky. idem este skusit napisat do redakcie, aka je skladba citatelov sme a ci sa nechcu tejto otazke trosku viac venovat
piistaa
Ta otazka na prezidentov bola ale zle polozena... Keby sa opytali "Ste za DEKRIMINALIZACIU marihuany?" mozno by odpovedali trochu inak, oni totiz ani nevedia o com hovoria...
pan.smakovicka
citace:
Původní příspěvek od piistaa
Ta otazka na prezidentov bola ale zle polozena... Keby sa opytali "Ste za DEKRIMINALIZACIU marihuany?" mozno by odpovedali trochu inak, oni totiz ani nevedia o com hovoria...

Priklanam sa k tvojmu nazoru, ale si myslim ze by odpovedali rovnako.
Nemalo by sa vobec riesit slovo legalizacia, ale DEKRIMINALIZACIA.
pildo
otazne este ostava, ci vobec nasi politici rozlisuju dekriminalizacia a legalizacia. niekedy sa mi zda, ze ani nevedia aky je v tom rozdiel
pan.smakovicka
jj, aj to by bola zaujimava otazka pre nich ze ci vlastne vedia rozdiel :D
Hostage
citace:
Původní příspěvek od pan.smakovicka

Priklanam sa k tvojmu nazoru, ale si myslim ze by odpovedali rovnako.
Nemalo by sa vobec riesit slovo legalizacia, ale DEKRIMINALIZACIA.
Myslim ze nebol prbolem dat taku odoved ze su proti legalizaciu lebo je to nastupna droga(aby nestratili volicov) a zaroven napriklad povedat ze by zakon mal rozlisovat medzi makkymi a tvrdymi drogami alebo ze sa im zda ze mar. ma moc vysoke tresty oproti heroinu napr. ale neurobili to. Takze by odpovedali tak isto aj keby islo o dekriminalizaciu...
pildo
takze pisanie redaktorom do sme.sk malo aspon ako taky vyznam: mienkotvorne medium sa pomaly zacina vrtat do otazky ilegalnosti marihuany:

http://komentare.sme.sk/c/4314986/zhasla-fajka.html
http://komentare.sme.sk/c/4315332/v...anu-sediet.html
Mozdik
Pestovanie technickej konopy nebude zakázané

Podmienkou však je podpora z Európskej únie

Bratislava - Pestovanie konopy siatej na Slovensku by sa malo zjednodušiť. Zakázané už nebude jej pestovanie v prípadoch, keď bude produkciu dotovať Európska únia.

Celkovo by malo byť povolených 19 odrôd konopy siatej, na ktorú budú určené priame platby z Európskej únie. Na jej zozname povolených odrôd sa nachádzajú iba také, ktoré neobsahujú viac ako 0,2 percenta psychotropne aktívneho THC.

"Cieľom je, aby aj slovenskí poľnohospodári mohli využívať priame platby z Európskej únie. Predpokladá sa, že povolené odrody konopy siatej sa začnú pestovať aj na Slovensku. Budú určené len na priemyselné použitie," povedala Aktuálne.sk hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Silvia Horváthová.
drogy

Na Slovensku sa konopa oficiálne nepestuje

O dekriminalizácii marihuany sa zatiaľ nehovorí.

V súčasnosti musí subjekt, ktorý chce konopu určenú na priemyselné použitie pestovať, požiadať o povolenie.

"Zákon nerozlišuje druh konopy, ako napríklad siata alebo indická, ani odrody. Rovnako nerozlišuje konopu podľa obsahu tetrahyrokanabinolov v rastline," povedala Horváthová.

Na Slovensku sa ale podľa údajov rezortu nenachádza žiaden podnik na priemyselné spracovanie konopy. "Ministerstvo nevydalo na tento účel žiadne povolenie," dodala.

Znovuobjavená konopa

Konopa siata je podľa predsedu občianskeho združenia Zelený svet Cannabia Vladimíra Zemka prastará poľnohospodárska plodina, ktorá znovu našla uplatnenie v čoraz masovejšom merítku v štátoch EÚ.

"Pomohla tomu práve klasifikácia konopy na psychoaktívnu a nepsychoaktívnu, čo malo za následok zjednodušenie možnosti jej pestovania na priemyselné účely," povedal Aktuálne.sk.

Doterajšia právna úprava sa podľa neho vzťahuje len na konopu psychoaktívnu a v zákone tak absentuje klasifikácia stanovená Európskou úniou. "Ak by nebola novela schválená, budú z hospodárskej súťaže vylúčení všetci domáci, ale aj zahraniční výrobcovia pôsobiaci na Slovensku," dodal Zemko. To by mohlo podľa neho vyústiť až do medzinárodných súdnych sporov.

ZDROJ - http://aktualne.centrum.sk
kaktusx
citace:
takze pisanie redaktorom do sme.sk malo aspon ako taky vyznam: mienkotvorne medium sa pomaly zacina vrtat do otazky ilegalnosti marihuany:

A čo myslíš aký to bude mať dopad na dekrim.?
Teda myslíš si že sa v tom budu šprtať ešte hlbšie alebo to tým článkom končí a zajtra už si ani autor nespomenie čo písal?
Ale inak je fajn že sa niečo udialo...aspoň vidíme že treba na nich len tlačiť a ono to neako pôjde:teef:

PEACEandLOVE
Hostage
citace:

Krasa, krasa to je tych par kamienkov co mozu spustit lavinu. Velky respekt pre to co robis. Par clankov na mienkotvornom denniku, je podla mna ovela hodnotnejsich ako samostatny web o legalizacii marihuany, pretoze tie clanky mozu presvedcit sivu vrstvu.
páni , dámy a deti ..úplne stačí dekriminilizácia , ale neviem , že kto by to vôbec navrhol a hlavne schválil..Slovensko je v tomto strašne konzervatívna krajina a nemám predstavu že kto ,kedy a čo
aj moj spolužiak zmlátil teraz už 25 ročného syna že fajčil trávu ..ale u mna kludne fajčil so mnou..iste ho chránil a nechcel mu zle ,ani ja by som nechcel aby sa to decko oblbovalo , ale tie tresty sú neadekvátne a dokonca strašné..
pildo
no neviem aky to bude mat dopad, ale urcite lepsie ked otlacia v citanom denniku aspon par rozumnych nazorov, ako ked len pisu same klamstva.

kks ja som sa vcera tiez pochytul s jednym kktkom koli tomu, ze hulim a on len fajci cigarety. jebli su ti ludia
kaktusx
citace:
Původní příspěvek od hulicidoplynu
Opravdu velmi doufám, že se marihuana nelegalizuje ani v České republice ani na Slovensku ani nikde jinde. Za hulení by měl být trest smrti.

Ešte že takých zaslepencov je relatívne málo:teef:
Prajem Ti aby tvoje deti začali huliť...muhehe

PEACEandLOVE
Evildoer
OMG to si děláš srandu ne ? to máte mezeru v zákoníku nebo to riskujou jen tak ? v cz si tohle snad ještě žádnej šop nedovolil a to tu máme mnohem mněkčí režim v čem to je ?
acheron
heh diky kamo , na tohtorocny OUT urcite budem objednavat od nich, tiez by ma zaujimalo ako je mozne ze je to legalne, myslel som ze semena sa beru ako prekurzor
kaktusx
Nie, semená niesu brané ako prekurzor ani ako droga...na Slovensku si s tým môžte otvoriť aj hypermarket...no to je asi všetko čo s nimi môžte legálne robiť:teef:
pozitron
Semeno je iba nositeľom genetických informácií o rastline, nemá v sebe žiadne účinné psychotropné látky; a preto je držanie a obchodovanie s nimi 100% legálne v ČR, SK, aj v obrovskom množstve ostatných štátov.

Keby to legálne nebolo, ŽIADNA seedbanka by Vám semená domov neposlala. V tomto smere sa divím, že až teraz vznikol nápad predávať ich na Svk.

Ale, aj keď informácie o zákazníkoch seedbanky (tvoja adresa napr.) sú súkromné a ani polícia nemá právo pýtať ich od seedbanky, žijeme na Slovensku, a preto by som už len z princípu nikdy nič "cannabisoidné" na Slovensku neobjednával, a už vôbec by som si nechodil pre seeds osobne. Najlepšie objednávať v zahraničnej seedbanke, použiť cudziu adresu dodania (napr. VŠ internát vzdialeného kamoša) a nechať si to potom osobne priniesť na nejaké verejné miesto. Keď ste paranoidný tak ako ja, týmto spôsobom je objednávanie seeds rozhodne anonymnejšie než promenáda v slovenskom growshope ;)
Evildoer
Právě tomu se divim že nikdo už dávno nezačal prodávat semena ve velkym to by byl voobrovskej busines :smoker:
pan.smakovicka
[QUOTE]Původní příspěvek od pozitron
[B]Semeno je iba nositeľom genetických informácií o rastline, nemá v sebe žiadne účinné psychotropné látky; a preto je držanie a obchodovanie s nimi 100% legálne v ČR, SK, aj v obrovskom množstve ostatných štátov.

A teda nebude to prekurzor???
Tak preco potom nikto s tym nezacal ked to je "mozno" legalne???Preco tak jak sa rozmohli grow shopy sa nerozmohol aj predaj semien??? Urcite tak jak tu na Slovesnku aj v Cechach je veeela podnikavcov, tak preco ani jeden?Ze by v tom bol niaky hacik?
r-man
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=41135
NA SLOVENSKU DEKRIMINALIZACIA MARIHUANY NENASTANE ANI KEBY SA ČO DIALO!!!!!!!!!!!!
HeRB
Co sa stalo so vsetkymi tymi aktivitami, ktore boli v tomto fore planovane? To by ma naozaj zaujimalo ci sa na niecom pracuje, ci to nejako pokrocilo, alebo sa nic nedeje?

Ak naozaj chceme zmenit momentalny stav nasej legislativy, je potrebne ziskat na nasu stranu nejaku vodcovsku osobnost, nejaku spolocensky uznavanu autoritu, niekoho charizmatickeho, okolo koho by sme sa mohli sustredit my vsetci nespokojni s terajsim stavom, ale aj kto by dokazal zmobilizovat ostatnich ludi, ktori chcu nieco zmenit. Nemam momentalne prehlad o "bojovnikoch za dekriminalizaciu", ale vacsinou su to ludia spolocensky neznami, ludia ktorych spolocnost neberie vazne.

Toto je podla mna velmi dolezity krok ktory musime spravit. Je nas vela ktori sa chceme aktivne podielat na zmene. A urcite je tiez vela ludi ktori by nas v tomto podporili, ale bez charizmatickej vodcovskej osobnosti, ktora by nas vsetkych zmobilizovala a zorganizovala a dokazala spolocnosti a vlade tlmocit nase argumenty a ciele, nemame vacsiu sancu na uspech. Preto je potrebne co najskor niekoho takeho najst.
Hostage
Myslim ze SlobodnuVolbu zalozil niekto z Jojky, ale ta teda aktivna 3krat nieje.
Podla mna cesta k dekriminalizacii vedie cez mienkotvorne media(sme.sk, aktuality.sk) ktore citaju bezni ludiam. Ak budeme tlacit na ne, bombardovat kazdy protikonopny clanok apod, mozme docielit zmenu spol. myslenia
kaktusx
Hej bol to Laco Ďurkovič ale už pár rokov sa tam nič nedeje.
Ja som zase počul že ju mali prebrať neaký ľudia odtial z Groweru:)
Tak neviem.

PEACEandLOVE
pildo
pisal som zo zakladatelom jednej novej perspektivnej strany na SK (SAS) a budu mat v programe dekriminalizaciu (nie legalizaciu). tak som zvedavy, ako to dopadne
mordor, krucifix, akurát včera som stranu SAS propagoval v našej huličskej ,,komunite". Dekriminalizácia... nie preto ich budem voliť. Sú to ludia čo vedia a vyznajú sa.
Hostage
citace:
pisal som zo zakladatelom jednej novej perspektivnej strany na SK (SAS) a budu mat v programe dekriminalizaciu (nie legalizaciu). tak som zvedavy, ako to dopadne
Perfektne :), ja viem ze tuto temu strasne spamujem ale proste pri kazdom tvojom prispevku mam pocit ze sme o kusok blizsie legalite. Si aktivny v neakom zdruzeni?
r-man
Jen takova mama zkusenost z CR: Bylo tady uz nekolik stran, ktery mely dekriminalizaci nebo legalizaci v programu. Ani jedna to ale nezacala seriozne projednavat ani v poslaneckych klubech, ani v jinych organech vlady. Nepadnul ani jediny navrh na zmenu zakonu, ktere k tomu patri. A proc? Je to velmi jednoduche...proste proto, ze by to bylo pri jakemkoliv hlasovani neprustrelne. Byla by to zbytecna prace, protoze by neziskali dostatecny pocet hlasu. Takze je jasne, ze jde jenom o populisticke vyjadreni pred volbama, jenom o nalakani volicu, kteri tomu jaksi slepe uverili.

No a to je duvod, proc my jsme se rozhodli zkusit to jinak. Tim "my" myslim www.legalizace.cz - obcanske sdruzeni. Zapojujeme se do vselijakych aktivit pro legalizaci, spolupracujeme s odbornikama v oboru, jezdime po mezinarodnich konferencich, sledujeme a publikujeme vyzkumy z teto oblasti, pomahame lidem, co jsou trestne stihani za pouhe malopestitelstvi (teda ne dealerum) a v neposledni rade poradame kazdorocne demonstraci za legalizaci - Million Marihuana March (ted bude 9.5. v Praze).

Vsechny tyhle aktivity by mely casem vytvorit jakousi lobby, ktera az poradne vyroste a nalaka na sebe vic verejnosti, vic konopneho businessu (growshopy, farmakologicky prumysl, vyzkum a vedu) a potazmo vic jednotlivych politiku, tak potom teprve bude ta lobby schopna zkouset neco prosadit bez toho, aby byla odkazana na jednu politickou stranu, ktera si da do sveho programu legalizaci, jenom aby nalakala volice. A mozna to bude mit jeste jeden efekt...pokud se tyhle aktivity dostatecne dostanou do povedomi vsech obcanu, mozna si casem politicke strany uvedomi, ze lidi proste tu legalizaci chteji, a bude vic takovych, kteri si to daji do programu.
Hostage
Uz len to ze si to niekto da do programu o niecom svedci, a sice ze sa im to oplati - vela ich potencionalnych volicov si to zela. Pokial viem tak to zatial nikto neurobil, iba Robko o tom hovoril a ten hovori o hocicom. Ak sa SaS podari dostat do parlamentu, mozno si ostatne strany uvedomia ze legalizacia marihuany uz nieje tabu. Mame strasne populisticku vladu a ak si uvedomi ze dekriminalizaciou ziska viac volicov ako strati tak verim ze to urobi.
r-man
"DieCatastrophe: jasne, ale na svk to neprejde ani tak ani tak, tu to je v ludoch, tá neznášanlivost, závisť... proste slováci. Tu to bude legal asi až ked aj v usa"

Diky za karmu, vyjadrim se k tomu commentu:
Neboj se, prejde...casem. Tady to tak taky vypadalo, a ted uz je to jinak. Souvisi to s liberalizaci obyvatelstva, a ta zase zavisi na tom, jak moc lidi se postupne zacina liberalizovat. To zase zavisi na tom, jaky mnozstvi lidi je schopny nad nekterejma vecma proste jenom mavnout rukou a rict, ze "no tak co, no, tak se stalo, vzdyt dneska uz je vsechno jinak". Tohle je postoj, kterej je strasne nakazlivej a siri se tim vic, cim je "zarputila" generace starsi a cim vic se mladsi generace dostavaji ke slovu. Proste to chce cas a chce to do toho busit.
nevzdať sa, bojovať, šíriť osvetu... veru tak. Bojovať hlasno je kontraproduktívne, ja len šírim slušnosť, úctu, dobro a snažím sa luďom povedať: aha, aký som a hulím. To je podľa mňa oveľa viac ako každému vtĺkať do hlavy že z ganje sa robia izolácie... bojím sa hlavne toho, že keď vidím niektoré zhulky(pardon, väčšinu) je to na facku. Moja generácia už nemá také demagogické informácie o hulení, ale keď sa započúvam do hlasu ľudu, je jasné že si o nás myslia, že sme taký debílkovia, pometenci, zúfalci...
propagandu netreba robiť len ,,slušákom" ale aj nám huličom. Kultúru tu treba vypestovať(pohnojíme?)!
pildo
Hostage: nie som v nicom zatial, akurat finisujem VS a po skonceni sa chcem niecomu venovat aktivnejsie ako teraz (bud zalozenie vlastneho zdruzenia alebo prdianie sa k existujucemu). alebo prestahovanie sa mimo slovenska :D

r-man: u nas je uz uspech aj to, ze sa nasla aspon jedna strana, ktora chce podporit dekrimi. tym sa o tom zacne hovorit v spolocnosti (noviny, televizia) a to je zaklad. aj ked si myslim, ze este par rokov to potrva, ale ak si da nova strana toto do programu a "zazracne" dostane o niekolko % hlasov viac, tak mozno aj ostatne strany sa budu chciet "prizivit" na dekrimi polievkocke. U nas totiz vsetci na to zvysoka seru. Slota sa vyjadruje o hulicoch ako o najvacsej horzbe, pritom sam je notoricky alkoholik. ale prenho asi sme hrozba, nepoznam asi ziadneho hulica co by volil toho ozrana
Hostage
Urcite to nebude za rok ani za styri ale raz to pride :) Ved cesi museli usporiadat 11 million marihuana marchov kym im dovolili pestovat 3 rastlinky :)
r-man
A ted je 12. Dorazte!!! Kdo budete chtit, muzeme si predat zkusenosti a napady, taklovej malej seminar by neuskodil :-)
flySter
mozme prist pozriet , ale march bude pokracovat presunom cez CR az pred prezidentsky palac v BA ok? :D ale nie...myslim si ze este nejake tie 3 volebne obdobia sme uplne ilegal :( slobodna volba rullz !!!
piis
HeRB
pre tych co su na facebooku davam do pozornosti skupinu: "Dekriminalizácia marihuany na slovensku" momentalne je tam 4.323 clenov, tak sa pripojte aj vy a uvidime kolko sa nas tam nazbiera.
flySter
tam som uz aj ja nejaky ten piatok ;) pripojte sa ! kto nehuli s nami ten huli proti nam :))
piis
r-man
Kupte si domenu legalizacia.sk a zalozte sdruzeni :-)
Lopticka
kurna, ked ja som proti obdobnym p.covinam typu facebook atd....vyzera to tak, ze ta stranku budem musiet nakoniec navstivit....vivat decriminalize !!
pan.smakovicka
citace:

Nazdar. Volby sa blizia :D , zistil sii nieco viac ?Budu riesit tuto otazku? Lebo ked som pozeral ich oficialnu stranku tak o dekriminalizacii ani zmienka.
pildo
zatial som toho moc nezistoval, kedze sa blizi termin odovzdavana DP a mne este chyba min 25 stran ...
LSD-3D
treba kuknuut neni ten Fico taky kkt ako si niektory myslia-----http://www.sme.sk/c/3661203/fico-dnes-uz-o-marihuane-nehovori.html
pan.smakovicka
citace:
Původní příspěvek od LSD-3D
treba kuknuut neni ten Fico taky kkt ako si niektory myslia-----http://www.sme.sk/c/3661203/fico-dnes-uz-o-marihuane-nehovori.html

Aspon sa odvazil to povedat :D , pekne lakadlo hlasov pouzil :D
kaktusx
Tak či tak je to bludný názor obkukaný od slovenských drogových "expertov". Dá sa povedať že toto je asi najliberálnejší pohľad na vec z našej vlády no aj tak je to na hovno...chce trestať tých ktorý pestujú a uchovávajú takže aj tak budú na tom ryžovať dealeri lebo bežný človek sa neodváži zasadiť a mať doma neaké väčšie množstvo aj keď len pre seba.
Samozrejme že keby sa začalo tolerovať "menšie ako malé množstvo":teef: tak už aj to by bol neskutočný skok pre Slovensko.
Treba medzi tých papalášov dosadiť neakého rozumného, nášho človeka aby bol podaný aspoň návrh a ľudia by pochopili že sa začína niečo diať...neaký dobrovoľník?:teef:

PEACEandLOVE
acheron
citace:

Nazdar. Volby sa blizia :D , zistil sii nieco viac ?Budu riesit tuto otazku? Lebo ked som pozeral ich oficialnu stranku tak o dekriminalizacii ani zmienka.

nevies mi povedat kedy presne su tie volby ? ...napisal som im akurat maila ze ako a ci vobec riesia postavanie marihuany v zakone tak sem hodim ten mail potom ak odpisu
Hostage
citace:
Původní příspěvek od LSD-3D
Praveze je, pretoze to slubil 8 rokov dozadu a ked ma 40% hlasov v prieskumoch a poziciu presadit co chce tak sa na to vysere.
kaktusx
Ďalšia čerstvá "super" správa z televízie JOJ...za 4 bedničky sadeníc v aute 4-10 rokov v lochu. Čo ma ale prekvapilo že o tom nehovorili ako o megatovárni na pervitín:eek:...skôr naopak: vraveli o mastičkách + pýtali sa tety čo si o tom myslí a tá že: "no vraj to nieje až tak návykové":teef: a SMS súťažou priam vykričali že je to mäkká droga..tak neviem...dúfam že si pomaly začnú nezaujatý ľudia všímať že ich systém oj*báva.

PEACEandLOVE
DEVIATIO
to to tam vazne mate tak drsne?
Hostage
http://www.aktuality.sk/krimi/domac...i9=ea9c42704631
udalost o ktorej pise kaktusx
to Deviatio: myslim ze kazdy slovensky hulic by si dal za taku situaciu aku mate v cechach urezat lavu ruku ;)
deviatio: no ja neviem.... len zákony máme jebnuté a média, ktoré vždy vykričia to najhoršie a strašia nás. čo ako vidím sa im celkom podarilo... trochu opatrnosti nikdy nezaškodí
hostage: ja nie.

lsd-3d - fico je kokot na en + lim x-> nekonečna= x*x*x*x*x
a som velice rád, že už aj huličí počúvajú tie jeho populizmy... on sa chce páčiť, on je herec... ale inak má hovno v hlave. a hlavne hovno urobí...
Gucspeed
k tým ostatným slovám ktoré tu boli zazneli len toľko : ,, Nesúďte, aby ste neboli súdení. Lebo akým súdom súdite, takým budete súdení. Akou mierou meriate, takou sa nameria vám. A prečo vidíš triesočku v oku svojho brata a nezbadáš brvno vo vlastnom oku? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: Dovoľ, vyberiem ti triesočku z oka!, keď hľa - v tvojom oku je brvno? Pokrytec, vyber najprv brvno z vlastného oka a potom uvidíš, ako vybrať triesočku z oka svojho brata." (Matúš 7:1-5) :D
??? nikdy som nechápal tie primitívne jednoduché biblické príbehy, ktoré vždy chceli ludia napasovať do reality...
kanjack
citace:
Původní příspěvek od DieCatastrophe:
??? nikdy som nechápal tie primitívne jednoduché biblické príbehy, ktoré vždy chceli ludia napasovať do reality...

To asi preto lebo ty sám si primitívny...
citace:
Původní příspěvek od Gucspeed
... akým súdom súdite, takým budete súdení. Akou mierou meriate, takou sa nameria vám. ...

citace:
Původní příspěvek od kanjack
To asi preto lebo ty sám si primitívny...

no nevim ... ale neco mi z toho plyne :)
ja súdim rozhodne spravodlivejšie a objektívnejšie ako väčšina mňa... sám by som sa neváhal dať v niektorých situáciach za vzor, ale čo to má do piče spoločné s tým, že tu sú ľudia proti. Tu sú média proti... staré babky z kostolov, čo im hučia do hlavy tie primitívne biblické pravdy sú proti...
o čom sa bavíme? o legalizácii? čo pre nás spraví populista fico, ktorý to tu vedie štýlom: ja som povedal, vy poslúchajte. To si niekto myslí, že populista by v tejto krajine zlegalizoval? Veď to by bol taký škandál... väčšinou ho volia debili a tí sú aj proti.

Jaké brvná? Tu si niektorý myslia že marihuana je super super super ... vyberte si prosím vy tie brvná, ja nič vyberať nepotrebujem a hlavne nechcem.

kanjack: nie, nie som primitívny.. máš ešte dva pokusy...
mirosk
Ide o to:
Slota má 19 miliónové auto
Fico má za nechtami... pod tým si predstavte čo chcete.
Mečiar má zdravotné problémy.

Kurva čo týchto ľudí spája?
Áno, honba za peniazmi, komunistická história a Ivan Gašparovič.

Toto čo sa deje na tomto Slovensku je niečo nehorázne, týchto (KOKôTOV) treba vyhnať z vlády. Ale čo spravíš z drbnutým slovenským hlúpym ľudom.
Ja som zmierený s tým e nás tu budú nahánať pomaly za všetko. A dekriminácia? Ha haha, chlapci. čo máte 15 rokov?
pildo
Gucspeed: k comu si naznacoval, ze si mame vsimat najprv seba? ja som si na sebe nevsimol (ani na mojich kamosoch), ze by som po jointe mal chut niekomu rozpit picu. zato pod vplyvom alkoholu ked niekdo do mna zaripe tak sa kludne pustim aj do raz takeho chlapa. naposledy na majalesi, ked sme pogovali na polemic a paru, kkti co si myslia, ze koncert je len pre nich zacali vyrivat do ludi, ktori tancovali a drgli do nich. ja som sa nenechal, skoncilo to az zasaho SBSky, ktora nakoniec tych kktov poslala prec (ale chceli vyhodit tipka, co sa ma zastal a pred tym aj s nim mali problemy). na pare detto, tam som sa aj potriafal s debilkom, ktory ma udrel prvy (lebo ma donho sotili zozadu).

pokial by som bol triezvy, tak by som v predu ani nebol a keby som aj bol, tak by som tp riesil inak ako nasilim. tak kurva na co sa mam divat???

EDIT: k tomu populizmu: a co ste cakali od IFI (idot, flaska, igelitka) koalicie? Idiot vie len rozpravat, k cinom sa v zivote nemal. sak staci si pozriet ako sa v opozicii snazil hlasovat o znizeni spotrebnej dane z pohonnych hmot, ked je pri moci a MF ma pod sebov, tak zrazu by to narusilo statny rozpocet, a to ma o niekolko mld sk v rozpocte viac ako mal miki. SLopta a stary boxerista, dvojica co nas ojebala kazdeho o par tisic na ukor svojich kamosov, mali by odvisnut za vlastizradu.

nevolte nikdo nikdy tieto strany, ani keby slubovali legalizaciu. aj tak by z toho nic nebolo okrem slubov
kanjack
No tak prepáč Katastrofa, ale keď niekto nechápe zmysel tých doslova primitívnych (v zmysle jednoduchých) prirovnaní a odsudzuje ich len preto lebo boli písané v biblii tak...
A nepochopil som čo si myslel tým že mám ešte dva pokusy.

Pri týchto voľbách sa ukázalo že väčšina slovákov sú stále iba poslušné ovečky ktoré sa boja zmeny, zase si zvolili Gašpiho (Ficovu poslušnú opičku), najprv sa musí zmeniť verejná mienka ohľadom gresu a to bude až keď vyrastie mladá generácia, čo ešte pekných pár rokov potrvá... A že by niekto ako Fico a spol. začali otázku marihuany riešiť inak ako cez políciu, tak o tom môžme iba snívať.
ot zanecháme ničote....

.... kanjack, nemyslíš že keď mladý vyrastú, budú druhý mladý :frog: ??

e: predsa len mi to nedalo... nepoznáš ma, a chceš mi dávať prirovnanie, že prehnane súdim iných... chceš mi hovoriť, že si mám vyberať brvná z oka? ty súdiš mňa teda... takže naozaj neviem. najprv si prosím vyber brvno... a potom sa staraj o moje triesočky.
acheron
citace:
Původní příspěvek od acheron

nevies mi povedat kedy presne su tie volby ? ...napisal som im akurat maila ze ako a ci vobec riesia postavanie marihuany v zakone tak sem hodim ten mail potom ak odpisu

citace:
Zdravím, kedže ste na Slovensku asi jediná takto otvorená a liberálna strana, zaujímalo by ma aký postoj máte k zákonom týkajúcich sa Marihuany a jej postavenia v zákone.

S pozdravom

Richard Sulik

V sobotu 6. júna volím Jána Oravca a stranu SaS
pildo
ja dokonca dam banere na svoje stranky, ale az ked budu mat oficialne v programe dekrimi
Gucspeed
to pildo.. - : k tomu,že si máme všímať najprv seba som naznačoval, resp, chcel som vyjadriť to, čo som vyjadril.. nie je totižto problém tu kydať na Fica, na Mečiara, na Slotu a veškerích politikov a vyjadrovať sa o nich len v samích ,, superlatívoch.."
Neverím, že sa niečo zmení v prospech dekriminalízácie, keď - tak to ešte potrvá hodne dlho.. a ak sa o to budú presadzovať agresori ako poniektorí tuná na Groweri - tak to poteš pánbúh..!

odkaz pre anonyma,čo mi dal K- hej hrdina, mňa nenaserieš - ja som splachovací.. :D

P.S. peace and smoke
zhodneme sa hádam na tom, že k legalizácii/dekriminalizácii netreba bušiť do politikov a upínať sa na ich prázdne sluby... ale chovať sa slušne ako normálny občan( osobne ,,slušnejšie ako normálny"), byť produktívny, nevyzerať ako posledná socka, nemať v hlave vymetené, nebyť letargický k okoliu, neprovokovať zbytočne hulením....

... v parku na lavičke odpalujem brko, nikoho nikde, ale zrazu jedna mamička s deckom a kočíkom ... proste čo nám spraví? zavolá policajtov, dobije nás, zoberie nám to? ... ale aj tak to tam huliť nebudem, nie som buran, hovado ani ignorant.

e:

Splachovací 2

:-* :babovka:
pildo
co ja viem, praveze bombardovanim politikov a pisanim do dor mierkotvornych medii sa toho da vela.
pildo, to NAOZAJ myslíš, že ak by (nie nedal som si tripa) Fico vyhlásil referendom za legalizáciu, tak by ľudia volili áno? ... imho 8-12%

inak uznávam, mienkotvorné média sú užitočné... ale kto chce meniť svet, musí začať u seba, potom u blízkych a .... ja som len na začiatku.

príspevok predtým mal na mysli, aby čísla 8-12 boli vyššie :) dúfam, že sa chápeme .. a nehádame °)
HeRB
citace:
Původní příspěvek od DieCatastrophe:
pildo, to NAOZAJ myslíš, že ak by (nie nedal som si tripa) Fico vyhlásil referendom za legalizáciu, tak by ľudia volili áno?

Mozme sa uz konecne prestat bavit o legalizacii a bavit sa o dekriminalizacii?
Myslim ze vobec spominat legalizaciu je uplne bezpredmetne.
pildo
ja od fica ocakavam len jedine: dojebe a rozkradne tuto krajinu podobne ako meciar a slota po rozdeleni republiky. a referendum je posledy krok, ked politici nerespektuju zelania volicov
Gucspeed
citace:
Původní příspěvek od HeRB

Mozme sa uz konecne prestat bavit o legalizacii a bavit sa o dekriminalizacii?
Myslim ze vobec spominat legalizaciu je uplne bezpredmetne.

akože - súúhlas..!
.:INDI:.
situacia je taka že sa neda bavit ani o dekriminalizacii jedine dať tym našim politikom na javo že to tu fajči každy tak aspoň nedavať take tresty zato nič ine sa neda robiť..

P.S ako mi napisal znamy...Oni si to uvedomia až ked nebudu mať kde zatvarať growerov :D
HeRB
Takze politicka strana Sloboda a Solidarita potvrdila ze v ich programe je dekriminalizacia marihuany. TU najdete rozhovor s Richardom Sulikom, v ktorom to spomina. Takze podporou tejto strany sa mozeme dalsim krokom priblizit k dekriminalizacii.
pan.smakovicka
No ja som sa tam docital ze len bude v programe ani na ich ofdf. strianke neni nic take.
A ze niesom expert v tejto oblasti :D
FatJoe
Fico- ryšavy kokot ktory sa sem aj s Gaparovičom snaži zaviest skurveny komunizmus. Ja sa az pozastam tad jeblostou tohto naroda. Však DOCHODCI TO JE NASA BUDUCNOST. Velice sa aj Csaky poburoval nad touto temou(legalizacia marihuany.A čo som sa dočital?
Slovensko s celej EU ma najprisnejšie zakony ohladom marihuany.A to ma desi.
Na Slovensku je viac huličov nez dost tak prečo s tym nikto nic nerobi.
Chcel by som aby to tu bolo aspon ako v Čechách.
pildo
citace:
No ja som sa tam docital ze len bude v programe ani na ich ofdf. strianke neni nic take.
A ze niesom expert v tejto oblasti :D

pisal som priamo zo sulikom (kuk par stranok dozadu) a ubezpecil ma, ze to v programe maju. mam aj kontakt na tipka zo SaS, ktory ma na starosti tuto temu
flySter
SAS je buducnost, tiez som vcera nieco malo cital, nejaky rozhovor s predsedom strany...dekriminalizacia je myslim pre mudreho slovaka lepsia ako legalizacia...palec hore pre SAS
piis
pan.smakovicka
citace:

pisal som priamo zo sulikom (kuk par stranok dozadu) a ubezpecil ma, ze to v programe maju. mam aj kontakt na tipka zo SaS, ktory ma na starosti tuto temu

Hej snazim sa tomu verit, ale sme na SK, klude to moze byt dalsia strana co si chce len prilepsit o nikae tie hlasy. Ked su toho fakt zastancom tak by si to mali dat oficialne do programu. A zaujimave je aj to, ze chce ten pan dekriminalizaciu ale nevyzna sa do toho jak sam povedal. Ale lubi sa mi, ze aspon niekto o tom zacal hovorit a lubi sa mi aj to, ze chcu odluku cirkvy od statu.
Tak treba dufat.
Hostage
http://www.youtube.com/watch?v=niAP0JSNbyM
Otrasne
pan.smakovicka
Klasicka petrzalska obycaj.
r-man
To je nahrany, normalni propaganda! Prece je blbost, aby nejakej policajt nekoho zatknul, 30 minut cekal nez prijede televizni stab a pak se s nim nechali pekne natocit. Nekdo to na nej usil predem, 100%.
r-man
Kua to je fajt voser u vas...zorganizujte nejakou odvaznou partu, ktera se da dohromady a udela demonstraci za legalizaci. Tady bylo na prvni nejakejch 150 lidi a ted vidite ze to jde. Jenom musite dat pozor, aby to nebyla propagace drog a aby lidi, co to budou organizovat, aspon nejakou dobu nehulili.
pildo
rovno sa mohol ist udat sam. a dost mozne, ze ta hliadka bola s policajtami v aute.

vole tak toto je v pici. aj ten chalan bol asi riadny kokot, ked to hodil na asfalt pred policajtov. zasluzil by si darwinovu cenu, alebo by ho mali dat vykastrovat, nech sa taky hlupak dalej nerozmnozuje.

pamatajte nepanikarit pri konfrontacii s cajtmi. policajti si vas vsimaju (jeden sa rozprava, druhy sleduje reakcie). chovat sa prirodzene je najdolezitejsie. ja osm uz zazil asi 3 akcie, kde vsetkych prehladavali a mal som pri sebe matros a neprehladali len mna alebo iba tak lacno. naucte sa s nimi komunikovat ako s rovnocennymi partnermi, nemaju totiz radi, ked sa k nim ludia chovaju povysenecki. vtedy vas kludne pozru detailne a klesa tym vasa vyjednavacia schopnost na zahratie do outu (sak nerobim nic zle, je to len gecko na joint,...). verte ze to funguje, ked nenatrafite na vacsinu kktov
r-man
Asi se shodneme, ze vetsina cajtu jsou kkti :-)
pitko
Ta beseda ma zaujala :-)

,, 27.07.2009 19:58
Protidrogová jednotka zasahovala koncom minulého týždňa na východe Slovenska v obci Varadka v okrese Bardejov. Tam dvaja bratia ukrajinského pôvodu so štátnym občianstvom SR pestovali v bývalej sýpke marihuanu. Za drogovú trestnú činnosť preto obvinil vyšetrovateľ 40-ročného Mikuláša H. a jeho 34-ročného brata Andreja z Bardejovskej Novej Vsi.

Obvinení podľa prvého viceprezidenta Policajného zboru Michala Kopčika pestovali a vyrábali drogu na veľmi vysokej úrovni. „K jednotlivým rastlinám bol samostatný prívod vody. Tá bola ohrievaná na takú teplotu, aby rastliny rástli čo najrýchlejšie,“ povedal Kopčik na dnešnej policajnej tlačovej besede. ..:-))))))

Takéto pestovanie podľa neho zabezpečilo v rastlinách vysoký obsah THC – účinnej látky v marihuane. Policajti zaistili približne 2 263 kusov rastlín a sadeníc, ako aj rôzne technické pomôcky na umelé pestovanie marihuany. Medzi nimi aj 62 kusov sodíkových výbojok s transformátormi, ktoré na rastliny v sýpke svietili.

Ako uviedol Kopčik, marihuanovú farmu bratia pravdepodobne prebrali od ľudí ázijského pôvodu, pravdepodobne Číňanov. Svedčia o tom rôzne osobné predmety pochádzajúce z ázijských krajín, ktoré sa našli v sýpke.

Podľa Kopčika vyšetrovanie prípadu ešte nie je uzavreté. Bratom – pestovateľom však hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov za nedovolenú výrobu omamných látok, stíhaní sú vo väzbe.

Zdroj: SITA
Anonymer
http://www.referendum2009.sk/

...len tak, mimochodom :)

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma