Skunkman |
Nejlepší je křoví kterým nigdo neproleze..!!! něgde na vesnici.... málo lidí,,, tak po 2-3 metrech vyšlápnout NENÁPADNOU !!!! cestičku.... a ČABAS !!! něgde uprostřed vyšlápnout kolo či kolečko (podle potřeby :-D hehe) a jeto..!! bacha na houbaře a skurvený myslivce,,, |
|
|
T.hasHberry.C |
u nas je uz nastiastie malo snehu nastastie a stale sa to topí... :) takze uz mam dvovod na malinkatou radost ..... uz aby som zacal upravovat moje miestecko ..... este mam otazku ... aku hlboku a siroku jamu mam na to vykopat a nevem ci mam nasadit rastliny spolu do velkej jami alebo kazdu zvlast ...? :D |
|
|
LemonJelly |
citace: |
Původní příspěvek od T.hasHberry.C
u nas je uz nastiastie malo snehu nastastie a stale sa to topí... :) takze uz mam dvovod na malinkatou radost ..... uz aby som zacal upravovat moje miestecko ..... este mam otazku ... aku hlboku a siroku jamu mam na to vykopat a nevem ci mam nasadit rastliny spolu do velkej jami alebo kazdu zvlast ...? :D |
Urcite urob kazdej rastline zvlast jamu. Usetris substrat. A ja kopem jamy cca 25x25X30cm tj. zhruba 20 L. Zalezi aku chces mat velku rastlinu. Navyse potrebuju dostatocny priestor, aby si navzajom netienili. Ani ty sa urcite necitis prijemne v preplnenom autobuse, pokial ale nie si froter :D
Good luck :rasta: |
|
|
|
T.hasHberry.C . jsk píše LemonJelly,je lepší každou kytku zvlášť,tak to dělám i já,jak ses ptall jestli do velké společné jámy,tak si vem kolik hlíny bys tam musel nanosit než bys jí naplnil,mě osobně by se mě do toho nechtělo,takhle to máš rychlejší a nenadřež se tak s dopravou hlýny,toď můj názor,nechť se daří v přípravách políčka pic |
|
|
T.hasHberry.C |
LemonJelly,MIAMI_BEACH tak dakujem za názor ..... dam na vase rady :D.........hadam sa nic nepokazy a vsetko vyrastie ... jedine coho sa obavam su posrany zlodeji co chodia hladat ..... preto som si vybral miesto daleko od civilizacie :D dúfam ze sa mi tam bude chciet chodt :)hehe |
|
|
slanina |
Jj ja sem si to taky loni zasadil na odlehle misto ale čorky sou čorky... Nasel sem jenom stonky =( |
|
|
Mr.skunk |
Sem v loni sadil do lesní školky kde rostou jen borovice asi 1,5m vysoke.Bohužel kytky po tejdnu byly fuč.Oni ty kurvy zkracovaly ty stromky,takže mě to vytrhaly.Dočetl jsem se,že to dělaj jednou za 3 roky je to pravda? thx za odpověd pěstu zdar:-D |
|
|
Celller |
Cau, to je husty thread, uz tu musi byt snad vsechna mista, a urcite se tu nektera 100x opakuji:D
Co treba udelat bubbler v septiku:eek: (trikomorovy lze pouzit i na bio soil):D ale nevim, jaky by tam bylo EC:death:, a ta chut, asi paradni:teef: :D:D |
|
|
|
Původní příspěvek od Mr.skunk
Sem v loni sadil do lesní školky kde rostou jen borovice asi 1,5m vysoke.Bohužel kytky po tejdnu byly fuč.Oni ty kurvy zkracovaly ty stromky,takže mě to vytrhaly.Dočetl jsem se,že to dělaj jednou za 3 roky je to pravda? thx za odpověd pěstu zdar:-D |
stím záštipem nevim,ale oni tam choděj obhlýžet každý rok,jestli to není napaden nějakýma škůdca,dělaj postřiky a td... |
|
|
Freyer |
Ty mensi borovice byvaji vetsinou v oplocenkach a lesnici je navstivujou casto, takze do nich urcite nesazet spis si vyhlidnout vetsi od 2.5m vys.. Jinak kazdy 3 roky se prostrihavaji borovice co maji treba i 3m, ale neni to pravidlem...u nas na to kaslou.
A abych nebyl off, tak ja osobne budu sazet pod draty vysokyho napeti, je to pod nim pas 100m beze stromu, takze tam slunce posviti skoro cely den a urcite to zasadim do sipko nebo malino kere. |
|
|
slanina |
No sou to proste hovada jak ti lesnici tak i srnky a corky ani nemluvim... |
|
|
Squirrel |
dobré místo je blízko včel do křoví, nikdo k nim neleze:) ale je nutné hlídat samce jinak je z toho pěkná úroda semen. Jinak pod svícnem je nejlepší tma takže někdy není na škodu vsadít třeba i uprostřed města na zahradu opuštěnýho domu, nebo na kraj pole kde spadl strom a nebudou to tam proto sekat ale je na tom místě zoraná půda |
|
|
Toonk |
Zdar,sázet se dá snad všude kde svítí slunce a kde oko čorkaře nedohlédne.Jenomže já si myslím že čorky tady dost na Growru pídí po tom, kde se dá sázet a podle toho to tak vypadá,čím dál více se krade. |
|
|
kolumbus |
nazdar :)
Je to tochu od veci ....ale chcel ba som sa opytat ze ked samec oplodni samicu ktora je ineho druhu ako samec... Tie semiacka budu po samici ci nie..??? A ako a ci sa meni ich kvalita miesanim z inymi slabsimi druhmi ???
napr ked nieaky slaby outdoor ktory nema ani meno oplodni samicu white widow....co z toho vznikne a ...a je to asi slabsie ako povodna 100% whitw widow ??
Mam v tom dost mys-mas... keby ste boli ochotny mi to vysvetlit bol by som vam vdacny...:)
Dik |
|
|
exkalibur |
Tak já jsem se rozhodl teto rok vyzkoušet out.Místečko jsem našel blízko vody a sand i bezpečné ..dva ploty,žileťák,starý nefunkční elektricý plot..bývalé vojenské sklady..je tam taková pěkná louka ..tak uvidíme..přeju všem hodně úspěchů |
|
|
fananek7 |
U ty školky mě napadlo oddělat takovej ten žebříček přes plot co služí jako vstup a nekam ho schovat.lesníci ale nejsou hlupáci takže bacha na ně. [/B][/QUOTE]
čUS SE ŠKOLKOU NESOUHLASÍM,PROTŽE TAM JSEM MNĚL NASAZENO LONI ŠKOLKY SE KAŽDOROČNĚ VYSEKÁVAJ KVŮLI PODROSTU.ALE MOŽNÁ NĚKDE NA HORÁCH BY TI TO MOHLO VYJÍT.
TAK CO NEJMÉNĚ ZLODĚJŮ... |
|
|
Matthias |
no ja som si nasiel flek v krikoch de je cca 2x1m miesta a ked sa tam bracho postavil ktori ma cca 190cm nebolo ho v nich ani trochu vydno sice som bol znacne dopichany od trnou kym som tam tu plochu vykosil vystrihal a povytinal ale stoji to zato slnko tam svieti od rana do vecera a pristup je tam dost obtiazny ako hovorim trne bodlaky a podobne svinstvo tak hadam sa mi tam nikdo trepat nebude a zadari sa nejaka ta dobra urodicka:) |
|
|
krast |
Hledal jsem hledal a konečně mam příhodné místo v křovinách. Škoda že tam nesvítí slunce celý den, ale což. Dávám sem fotku, jenž jsem pořídil asi po 40m plazení. Ještě tak 10m a vysekat. |
|
|
drago101 |
Dnes som si bol vybrat miestocko na sadenie je tam taka vlhsia poda a raste tam mach aj tak si tam idem dat svoju hlinu .Ale nebude to tomu vadit ked to je taka vlhsia poda okolo ? |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od drago101
Dnes som si bol vybrat miestocko na sadenie je tam taka vlhsia poda a raste tam mach aj tak si tam idem dat svoju hlinu .Ale nebude to tomu vadit ked to je taka vlhsia poda okolo ? |
Určitě to nebude nejlepší. V takovým případě by si tam musel toho nějakýho substrátu hodit docela hromadu. Radši bych našel jinej flek, než sadit v mechu hele. |
|
|
Anonymer |
Původní příspěvek od drago101
Takýto flek je najhorší ;). V podobnom sme pestovali minulý rok. Posledné dva mesiace, keď mali rastliny pekelný koreňový systém, som to nemusel vôbec ani raz zaliať, a rastlinam to vôbec nevadilo. Problémom tejto pôdy je však Ph. Asi zo 7 rastlín sme mali 6 samcov ;)
Původní příspěvek od krast
Hledal jsem hledal a konečně mam příhodné místo v křovinách. Škoda že tam nesvítí slunce celý den, ale což. Dávám sem fotku, jenž jsem pořídil asi po 40m plazení. Ještě tak 10m a vysekat. |
Na takéto miesto je zas dobré doniesť množstvo vlastnej pôdy. V 2007 sme mali identický flek, po tom, ako korene prerástli substrát (asi 10-13 litrové jamy) sa rast maximálne spomalil a stálo to za figu. Tá pôda bude mať zrejme tiež nízke Ph, určite by bolo dobré ju prekypriť, pohnojiť a upraviť Ph, možno zmiešať s pieskom kvôli vzdušnosti.
4N. |
|
|
_Dr.Skunk_ |
Původní příspěvek od krast
¨
ale tak zkusit to tam muzes stejne to vypada ze by tam nemohly bejt pestovany naky velky stromy..vyresil bych to tak ze bych zkusil treba 4 rizky kazdej do 25l kyble s dobrym substratem a neco se ti tam urco urodi:) kdyz to vyjde tak muzes koumat dalsi rozsirovani |
|
|
krast |
Díky, asi to vyřešim těma kýblama a také budu něco sázet do země(předtim tam dotáhnu nějakou svou). Ale řikám si, kolik kg hlíny se vejde do 25l kýble:-D, a jak to tam budu tahat |
|
|
FroSSty |
Tak a jeste jeden tip ale velmi velmi pracny..vyroba takoveho mistecka zabere cely den...Najdete dostatecne hluboky les kde je dobry prusvit az na zem...A vykopejte jamu...tak asi metr hlubokou klidne i vice..dostatecne sirokou aby se kytka mela jak rozvetvit..diky tomu kytka nesaha moc nad zem (jak kdy..nekdy vam vyroste dvou metrovy krak) a je pro bezneho pruchoziho skoro neviditelna..:) Ale nezapomente na silnou vrstvu perlitu nebo neceho co pomaha prosychani nebot v tehle dirach se velmi lehko drzi voda...at to roste a hodne stesti s letosnim Outem.. |
|
|
Pflusik |
Krast : hej mám skoro identickej flek :D jinak my to děláme tím způsobem, že vemem pytle na odpadky, do těch nasypem substrát a zahrabem do země... docela se to osvědčilo |
|
|
strejdaa |
Zdravím lid, už asi 3dny po sobě jezdím autem, na babetě nebo kole, ale nemohu zaboha najit misto na moje durbany, když jsem našel pěknou planinku v lese se samejma ostružinama velkou jak pul fotbalovyho hřiště řiakl jsem si bomba sem je dam a dneska když sem tam jel dělat poličko tak jsem tam v tom šmejdil ale na každym metru jsou cesty asi od divočáků. Sem tam nějakej vyleženej pelech. Což mam docela strach že si uděla z meho polička taky nějaky prase nocleh. U každeho mista kde by se dalo je posed a o kus dal krmelec /myslivci!!/ Fakt jsem z toho už znechucenej a unavenej, hledam misto kde nebude žadna čorka ani zviřata ale takvy asi neni. Teď mi přijde 20 semen a nevym kam je loupnou, alespon nejaky 3 polička pro jistotu. Ale mam obavy že nenajdu. Kde hledate tajivy ta hezky planinky s ostružinama, par planejma stromkama a křoviskem fakt nechapu. Tady u nas neni ani flek kterej by vyhovoval. Snad se mi ještě v příštím týdnu poštěstí.
Cus. |
|
|
Anonymer |
Původní příspěvek od Beethoven
Pri hladaní miesta ma trošku prehnalo :teef:
Utreté suchými listami zo zeme:biglaugh: |
Ak je to jediné, čo dokážeš spraviť, tak sa na to vyser. Ľudí nezaujíma fotka tvojho hovna ;) |
|
|
_Dr.Skunk_ |
zdravim mel bych dotazek... jak to s lesnima skolkama..nasel sem takovou peknou lesni skolku sou tam samy maly brizy a borovice asi tak 2-3 m vysoky ostruziny a je to tam hrozne zarostli cely je to oploceny takovim drevenym plutkem.. nevite jak sou tyhle mista urdzovany prosekavaj to tam nako pres leto? ja sem slysel ze jo ale tak jak tam pak muzou rust takovi ostruziny a krovicka to misto vypada jak kdyby tam nevkrocila lidska noha pekne dlouho ... udrzujou se kazdej rok nebo to prosekavaj treba kazdej 3 rok nebo naky treba vubec? docela by me tohle zajimalo vypada to tam fakt pekne
nekdo tady pise ze to tam sekaj kazdorocne nekdo ze tam pesti a v poho sem z toho pekne pomatenej:whisperer
a taky me mota hlavou je to tam fakt obrovsky a je tam takovejch skolek hafo to by cely leto nedelaly nic jinyho nez jen prosekavaly a stejne by to nestihly:D jedine ze by na to mely vlastni agenturu |
|
|
Mr!Freeze |
No ja letos jedu takovej opuštenej krovinovej systém :D :D Hromada keřů a hned za nima už jedou kopřivy, ktere uz ted palej jak prase :D pruchod jen tak nahodou je tam zhola nemožny. Takže pokud se někdo nerozhedne jit hodit bobana nekam do keře tak je možnost že to zůstane skryto očím Čořilů Mc Sviním. J a půdu sem si dovezl vlastní:) |
|
|
Amsterdam |
Nazdar, nasiel som si pekne miesto , je to taka mala lucka(6krat 6 metrov) uprostred takeho pichlaveho keroviteho lesa, rastu na nej zihlavy(koprivy) takzze to je good, len je obrostena krikmi zo vsetkych stran, okrem jednej.. chcel by som mat uplny istotu, takze by som potreboval tu jednu stranu niecim zahradit..mate nejake napady>? som rozmyslal aj ze by som krompacom vykopal niake kriky aj s korenmi a zasadil by som ich tam.. myslite ze je to dobry napad>? druha vec je ze je to asi 30 metrov od lesneho chodnika, tak sa bojim ci to tam nedosmrdi (10 rastlin), ale je to na svahu cize ten chodnik je nad tym.. to by mohlo pomoct .. co myslite.? za radu dakujem.;) |
|
|
FatJoe |
Co tak to zahazať haluzami a nechat to tak. priroda spravi svoje všetko sa zo všetkým pozaplieta a bude to ok. |
|
|
Vyki. |
Zdravíčko, doporučuji nějaký jižní svah, u nás jich pár vykáceli kvůli el. vedení a místo je to suprové nejen na pěstění ale na řádný vodhul. :-))) |
|
|
meso |
odzačiatku som chcel, aby to bolo blízko. kvôli starostlivosti, doprave, atď. ale niekde v petržalke asi ťažko. časom sme našli úplne zabudnutý kus, akési prepolie. za ním je pole, kde sme nikdy nikoho zatiaľ nevideli a ďalej dialnica. prístup na toto územie, porastené asi do pása tvrdými kokotinami je ale nanešťastie z takej okatej cesty. proste ideš po dlhej ceste a zrazu zmizneš. okolo sú len haly, fabriky, pár domov. problém je, že jediný kto tam chodí autom, sú policajti. na mieste sme našli pár super miest a jak sme vykopali jamy, sme zistili, že v kríkoch, asi 30 metrov od nás má stan homelessák. ale nechceli sme pustiť taký super flek, lebo sa nám zdá, že tam fakt nikto nechodí (lebo nemá prečo), tak sme tam dali 4 detičky. akcia zaliatia z domu trvá 45 minút. uvidíme ako to dopadne. |
|
|
meso |
amsterdam - niekto tu písal o vysadení šípok |
|
|
meso |
samozrejme všetky mená, udalosti, miesta sú fiktívne. ja si myslím, že si to tu kradnete navzájom |
|
|
Pete |
Čus, já sem jednoho samce přesadil na zkoušku do lesíka k takové věčné louži 10x10m, z jedný strany dvoukolejná trat, z druhý strany všechno zarostlý, fakt ideální místečko plné zeleně, no a druhý den už byl sežraný od šneků a chodí tam pít i srny apod. jednoduše řešeno 3 - 4 měsíce je hrozně dlouhá doba, nikdo nikdy neví kdo to místo může navštívit a hlavně ta lesní zvěř. |
|
|
Pete |
Schválně sem celou noc čekal a jeden vetřelec se na místečku objevil brzy z rána :)
Kecám, chodim tam taky koupat psa :) |
|
|
C0mb4t |
Ja som moj prvy outdoor posadil vedla pola a zaroven popry lese takze pohoda!Pole nepatry nikomu a raste na nom 2metrova buryna,ostne a vselico ine nechodiy tam nikto no teda okrem mna a mojich komplicou :D Inak doporucujem miesto kde mate vase zelene "zlato" dookola asi 2-3 m od rastlin zakrit nejakym krovym alebo hustymi haluzamy z nejakeho stromu znepriahladnuje to viditelnost a nieje to napadne.A ak to nahodou zhnije tak mate prirodne hnojivo! :D Nech to rastie! |
|
|
|
inac..neviem ci uz to niekoho napadlo ale podla mna je uplne najlepsi flek na sadenie ten vykrivac ci co to je.....viete tie vysoke cervenobiele stojany co su na vrchole kopcov a sluzia ako anteny alebo co....maju tak 15 -20 metrov cca...puk ho tam kvetinac a je postarane.... |
|
|
Slick-ace |
capcar
Mno ty ale objížděj technici pravidelně min. kvůli servisním kontrolám. |
|
|
|
hmmm..mas pravdu asi to ma nenapadlo.... |
|
|
|
Na střechy dost vysokých budov např.továren nebo paneláků ale je někdy tam ty střechy čistí. |
|
|
|
A tady sem pěstoval 2roky než mě zavřely požární žebřík. |
|
|
Darth Sonus |
Pro:galen
Dobré tipy ale,sázet do technického konopí je absolutní sebevražda,jelikož tam to budeš mít na 120% procent oprcaný. |
|
|
jozzzko |
Tak ahojte, som tu nový a tak som rozmýšlal že by som to chcel od budúceho roku rozbehnúť z out. Sranda je v tom že na jednom mieste u nas, je hektárový močiar, nikto tam nechodí a tak... Má to svoje výhody a nevýhody pestovanie v tom? Nepodobá sa to takmer na hydroponiu pestovanie v takej bažine? Čo vy nato? (rozmyslal som ze okolo vysadim sipove ruze :D) |
|
|
Jay-jay |
Původní příspěvek od jozzzko
Tak ahojte, som tu nový a tak som rozmýšlal že by som to chcel od budúceho roku rozbehnúť z out. Sranda je v tom že na jednom mieste u nas, je hektárový močiar, nikto tam nechodí a tak... Má to svoje výhody a nevýhody pestovanie v tom? Nepodobá sa to takmer na hydroponiu pestovanie v takej bažine? Čo vy nato? (rozmyslal som ze okolo vysadim sipove ruze :D) |
bude to tam příliš kyselé, proto spíše ne |
|
|
jakub500 |
zdravim vyhlid sem si flek v lesni školce stomy sou od metru padesat a vejš vysoky musim visekat plac a tak se ptam jake mate zkušenosti v lesni školce zveř škudci ,puda,mužete hodit foto co vam vyrostlo |
|
|
|
Ted mě napadlo solární panely.Je to velmi ostře hlidané a střežene chape te to.Nikoho nikdy nenapadne hledat na obrovském pozemku s 10000panelamy hledat konopí ale nej.by bylo domluvit se z hlidačem protože to každy večer procházi se psi. |
|
|
PODFU(c)K |
Před tím než mi smaže někdo účet tak sem opravdu nevěděl kam tento příspěvek dát a zároveň jsem nikde odpověď nenašel a nejvíce se mi hodil tady.
Jak tady spousta lidí povídá, že sadí do lesů nebo jestli chcete přesněji do školek tak jsem si řekl, že se půjdu po nějakém takovém místě podívat ale pokažde když jsem našel vhodné místo všiml jsem si že jsou některé stromy natřené něčím bílím (vápno asi) a tak se ptám kdo a kdy a jak často to dělá nebo jestli se to natírá jen tak náhodou díky |
|
|
TH! |
Původní příspěvek od PODFU(c)K
Jak tady spousta lidí povídá, že sadí do lesů nebo jestli chcete přesněji do školek tak jsem si řekl, že se půjdu po nějakém takovém místě podívat ale pokažde když jsem našel vhodné místo všiml jsem si že jsou některé stromy natřené něčím bílím (vápno asi) a tak se ptám kdo a kdy a jak často to dělá nebo jestli se to natírá jen tak náhodou díky |
Pokud se pletu, tak mě někdo opravte, ale myslím že je to opravdu vápno a natírají se tím hlavně mladé jehličnany(vrcholky). A mělo by to být proti okusu od zvěře. |
|
|
dokktor |
Původní příspěvek od PODFU(c)K
Před tím než mi smaže někdo účet tak sem opravdu nevěděl kam tento příspěvek dát a zároveň jsem nikde odpověď nenašel a nejvíce se mi hodil tady.
je to repelent proti zvěři, aby neokusovala terminál stromku. dělají to brigádníci lesáci vpodstatě celé léto (jaro+podzim) podle počasí a jak se to stíhá. sadit do takové školky ale nevidím moc růžově. ne, že by brigádníci byly nejaké svině, to sice možou, ale za našu loňskou grupu možu říct, že by to nevzal nikdo z nás, ale zas každý sme jiný, že. ten hlavní problém je, že pokud tam nejaká srnka zabloudí, tak de po tom, co neni natřené, protože to bílé pochopitelně jest nemože ;) jinak tam ale krom brigádníků, keří tam vlezou enom jednou za sezonu aby to jednorázově postříkali a nepravděpodobné kontroly kvality odvedené práce, nepáchne celý rok ani noha.
edit: stříkají se s tím jak jehličnany tak listnáče |
|
|
luks |
Původní příspěvek od jozzzko
muzes to tam hodit do nejakych vetsich kyblu |
|
|
PieMan |
Podle me je nejlepsi out v kukurici u sloupku el. vedeni nekde v chatovy osade kam se chodej rekreovat starsi lidi :) tak to mam ja a nemuzu si stezovat ! jedinej problem tam je ("byl") s divokou zveri ale ten jsem minulej rok vyresil nasledovne : po obodu jsem natahnul vlasec myslim stovku no proste tlustej jako snura na pradlo :D do rohu zahonu jsem zarazil kuly ktery mi drzeli ten vlasec. Vytvoril jsem takovej ohradnik cca metr vysokej 3krat obmotanej vlascem vzdalenym od sebe tak 30cm. a ted ta vychytavka do damsky silonky jsem dal vlasy " ale pozor!!! nebarveny !!!! protoze barveny ztraci ten efekt." a vytvoril jsem takovy kapsicky ktery jsem privazal na ten vlasec cca v rozpeti 2metru. Od ty doby se zveri zadnej problem, cejti vlasy tak se ani nepriblizi a i kdyby se priblizila tak pres vlasec nepujde protoze do nej narazi otoci se a odejde! teda tak si to alespon barvim já :D ! jedinej problem kterej jsem zatim nevyresil jsou slimaci ! vubec nevim co s nima zkousel jsem uriznout dno petky a do nej jsem nalil tak slenicku piva prej to pomaha ale me to teda neprislo akorat skoda pivka :D tak kdyby mel nekdo radu tak mi prosim napiste :) jinak bohuzel z minulyho roku nemam zadnou fotku toho ohradniku ale tenhle rok to urcite napravim :)
zatim se mejte a at se dari :) |
|
|
4fun |
skořápky z vajíček jsou dobrý na slimouše |
|
|
|
vanisch je jeste lepsi na slimouse |
|
|
_Dr.Skunk_ |
ghostrider32 minulej rok sem jel ve skolce a puda tam byla uplne na prd samy sutr doporucju vlastni substrat jestli z toho neco chces mit... jinak skolka dobry misto minulej rok sem to tam jen tak zkousel vyslo to takze letos si na tom dam zalezet:) |
|
|
Ptáček |
2PieMan: na slimejše je nejlepší sůl ,takže doporučuju okolo kytičky rozsypat sůl a nepáchne ti tam už žádnej slimejš :) |
|
|
stanley |
Tak sůl tedy nedoporučuji! 5X do mesice zaprsi :D a bude nasakla puda solí, to by se asi rostline nelíbilo, na slimejse byl hodně učinnej šmirgl papír :) věrte nebo ne...... no a vanish je výbornej, ale také není nejlevnější, výhoda je v tom že rostlinám neublíží, ale slimáky to solidně zprasí :D:D |
|
|
Nesss |
na slimáky, plzáky, šneky a jinou havet je nej vanish...za tech 80 kc vam to na sezonu v pohode vystaci a ucinost na 100% a tomu kdo je proti teto chemicky drasticke metode, doporucuji hrachor - slimaci ho budou ozirat a vase rostliny jim budou ukradeny...dokud tam bude hrachor :frog: :lol: |
|
|
freakout |
Ja osobne by som uprednostnil pestovanie vo velkom poli kukurice..pri nejakom elektrickom stlpe..kukuricu kosia takmer v polovici novebra myslim..a okrem natieračov el. stlpov tam asi nik nepride |
|
|
acheron |
ako si chranil pole od srniek , diviakov , ... |
|
|
Knížepán |
Nejlepší OUT je na vlastním pozemku, nedávno jsem přikoupil kus zahrady, byrokracie s tím spojená je zvládnutelná i pro průměrnýho vyhulence. |
|
|
|
Idealni, co me teda vychazi, jsou baziny, ale musej tam bejt i sussi a vyvysenejsi mista, vykopu diry a pak tam beham z baglem dokud ty diry vsechny nezasypu, obacas se ty diry zalejou vodou, ale to vubec nevadi, protoze az zacnou vedra taxe to casem vypari, navic kdyz jsou sucha v lete tak je tam akorat. |
|
|
homer |
No mam taky typ letos sem měl prvi out a sadil sem to do pískovny myslim že docela ideal podminky puda je pisčita sama od sebe a slunce tam pere o sto šest v letě tam bylo jak na sahaře myslim že to tomu hulu dost pomohlo
:) |
|
|
Migho |
no dneska som bol obhliadnut super lesnu skolku s cca 3-4m vysokymi smreckami kt. su tak nahusto ze je cez ne problem prejst. ale aby to zas nebolo uplne dokonale tak starost mi robi to ze tie smrecky su uz dost vysoke takze aby netienili kytickam, musim dookola zopar kusov seknut a do toho sa mi zrovna 2 krat nechce, navyse cely areal lesnej skolky (cca 1x1 km) je doslova prevrtany diviacimi cestickami a bojim sa ze mi tie cunata povalaju kytiz...no uvidim co este vymyslim :) |
|
|
_Dr.Skunk_ |
Migho zkus ji prozkoumat trosku ze stran obejit ji dokola urcite nebudou vsude tak vysoky stromky.. k tem prasatum jestli tam sou tak to nema cenu tam sadit pokud neucinis patricna opatreni... jednou sem si udelal flek makal sem na nem celej vikend a kdyz sem tam prijel po tydnu tak byly vsecky rostlinky vyryty a zniceny:( to bylo misto na kterym sem si fakt dal zalezet snad nejvic co sem kdy pestil njn... jestli se ti to tam ale zda fakt dobry tak zainvestuj a kup si Hukinol s tim se mi podarilo vyhnat prasata z lesa a vydrzi na dlouho:) drzim palce pestu zdar...
http://svetmyslivosti.silvarium.cz/.../view/1394/125/ |
|
|
acheron |
tak ja odporucam si na Google earth prejst useky s vedenim vysokeho napetia cez lesy a pozret sa aj na sklon kopca (ano aj to je na googlerath) ... rizikom je prerezavka kedy vysekavaju tie kriaky asi pre kontrolu vedenia alebo tak (to sa mi stalo minuleho roku) |
|
|
_Dr.Skunk_ |
Původní příspěvek od acheron
tak ja odporucam si na Google earth prejst useky s vedenim vysokeho napetia cez lesy a pozret sa aj na sklon kopca (ano aj to je na googlerath) ... rizikom je prerezavka kedy vysekavaju tie kriaky asi pre kontrolu vedenia alebo tak (to sa mi stalo minuleho roku) |
rozhodne nejsi sám kdyz je pod tema dratama vetsi krovi ci neco tak je to na sazeni fakt spatny par sezon z5 sem mel taky kousek od dratu a celi to tam pod nima vysekaly bal sem se jak svin |
|
|
Axif |
Kedy to budete sadit? Nejak koncom aprila?
Ja sa pokusim najst miesto pri potoku a s co najvacsim poctom zelene, aby to zapadlo. |
|
|
Jay-jay |
Původní příspěvek od Axif
Ja sa pokusim najst miesto pri potoku a s co najvacsim poctom zelene, aby to zapadlo. |
stará pranostika hovoří o třech zmrzlých mužích. já, coby ortodoxní outdoor-ář sázím vždy po nich plus minus podle momentální předpovědi. dřív to nemá cenu, přijde ranní mrazík a je to v pytli. nehledě na to, že při nějakých 5-ti stupních ti kytka takřka neroste. takže já každoročně v půlce května dávám ven, první týden v dubnu do sazenic za okno ;) |
|
|
kucables |
Haaaa uplne naj je to asi pobliiis jadrovej elektraarne..je to siiice hard ale plniii svoooj uuucela nemusiiite sa baaat daakej naakazi....ofsem tu na slovensku mame len 2 moznosti.....jeden rok sa podarilo ale druhi sa zacalos nejakou revitalizaci a spravili elektirkari zatah proti narkobarooonom....8}}}}vhodne okolo oplotenia afsak nie moc bliiiskoa pozor na sbskarov ktoori maju pravidelne obchodzki.....treba si to vyciiihat ako ked cakate na nejaki panel.....8}}}}cus a vela zdaru |
|
|
Migho |
Dr Skero - diki za rady, ale nakoniec som to premyslel takto:
1. Najdem si konkretny flek v tej skolke a poctivo si zaznacim cestu stylom 20krokov na sever, 30 na zapad... aby som tam nebludil ked si pojdem po urodu :P...kludne aj v tych vyssich stromkoch, aspon bude lepsie kritie.
2.Tych zopar smreckov ozeliem a vysekam tam flek cca 3*3 metre, to by malo stacit na moje skromne policko...po sklizni spravim zadusnu omsu za padlych lesnych hrdinov :D
3. - To najhlavnejsie - kupim 100m metrov ostnateho dratu za cca 20 euri a kompletne to tam dookola obtaham- riesenie je to sice drasticke, ale ucinne a tvor co si bude robit zalusk na moje kyticky si ani ine nezasluzi :D (este to planujem z vonku obhadzat tymi odrazanymi stromkami aby nedoslo k nahodnym zraneniam migrujucej zveri.
Viac som zatial neporiesil taaakze, ak ma nejaku pripomienku, napad abo posteh, nenechajte si to pre seba a sem s tym :) |
|
|
Axif |
Migho: tie droty budu kvoli zveri ci skor kvoli ludom?
Ak kvoli zveri, su milosrdnejsie sposoby.
Zatial som ich neskusal, ale z tych co sim si zapamatal: znackovat, ludske vlasy. |
|
|
crackonos |
|
No kámo nevím jak tobě, ale mě se to zdá dost brzo. Minulej rok jsem sázel kolem 12. června kytičky o velikosti asi 7 cm do kukuřice a při sklizni zhruba 20. října měly kolem tří metrů, a to jsem každou z nich jednou zaštípl na centrálu.
2Migho: Můžu se zeptat, proč chceš sázet v lese? Je tam dost kyselá půda, což kytkám moc nesvědčí, nejlepší řešení by byla vlastní zemina, ale i tak. Nepěstuje se u vás v okolí kukuřice? |
|
|
Axif |
crackonos: dam na teba, doma si to predpestujem, potom z toho spravim klony a prepnem na kvet, aby som si mohol vyselektovat pohlavia.
Kukurica je asi najlepsie riesenie, ale ako zistim ci je to skory zber alebo az na jesen? a myslim, ze v okoli nerastie ziadna |
|
|
crackonos |
crackonos: dam na teba, doma si to predpestujem, potom z toho spravim klony a prepnem na kvet, aby som si mohol vyselektovat pohlavia.
Kukurica je asi najlepsie riesenie, ale ako zistim ci je to skory zber alebo az na jesen? a myslim, ze v okoli nerastie ziadna |
Taky záleží na tom v jaký zeměpisnáý šířce žiješ. Já jsem toho dosáhnul na jižní moravě, v kukuřici, v jamách, kde jsem měl jako substrát vlastní rašelinu, slepičáky a rybniční bahno a navíc přihnojovaný dost pravidelně (každej 3.-4. den) sadou od plagronu a výluhama z kopřiv a slepičáků...pokud seš synek od Tatier, tak saď dřív, aby to stihlo dokvíst.
A na kukuřici je tu i thread, kde to kdosi zminoval jak tu kuku rozlišit, když to nenajdeš, tak se poptej přes pm třeba Marokánce, ten bude vědět o co de. Já mám to štěstí, že se u nás pěstuje jen kuku na zrno, takže no fear :-) |
|
|
Migho |
takze, Axife: tie droty budu najme kvoli zveri, chcel by som vidiet cloveka co by sa predieral 25metrov cez hustu lesnu skolku...ono je pravda ze existuju aj setrnejsie metody ale tie platia iba tak na zajace a srnky, lenze mne tam pobehuju dive prasce! :D
Crackonos: No do toho lesika to chcem hodit najme kvoli nedostupnosti ale aj vdaka nedostupnosti inych miest...hlinu si tam nanosim vlastnu, to nebude problem, jedine ta zver ma trapi....inak je to dokonale miesto- je to na kopceku takze slnko tam bude piect cely den a vlahy je tam tiez dost nakolko asi o dvadsat metrov mimo zacina obrovska vodna nadrz ktoru tunak mame.....inak kukurica ma tiez napadla, ale u nas sa sadi vzdy inde a netusim ci by sa mi podarilo vychytat zatvu a riskovat to nechcem :) |
|
|
Migho |
btw. lidicky jak je to s timi lesnymi skolkami, cadruju si tade lesnici?...bo fakt si nwm predstavit, co za hovado(okrem mna samozrejme :D ) by bolo schopne sa predierat cez 3 metrove smrecky kt. su total nahusto.... |
|
|
farmer36 |
2 host srry ale viem otom ze kamos na sliacy na slovensku dakedy nasiel par rastlyn...ale inak fuck corrky |
|
|
farmer36 |
ja som mal 3KRAT vonku a ani raz my nezmizly ..najlepsie boly si desat metrou od cesy v malom meste...a cesta viedla skrz ulice a ten spominany kus boly listove kopy ktore tam dovazali s mestecka traktory a ina technika ...od domu som to mal 5minut cesty...slnko maximum...a nikdo nikdy tam nebol za tymy kopama...raz sme asi 5 m cez kriky nasli hovno s servitkamy to bolo jedine...na jesen mesto dalo zrovnat kopy nak je priestor pre novee a nam tak trcali tie rastlyny ze autobusar co na tej zakrute jazdil to musel vidiet s autobusu asi tak 7 krat dene ..asy tyzden as potom sme ich sundaly:D...vsem good growe ....mnoho egresov a ziadne corky:D...peace |
|
|
endzi |
tak to som dneska akurat bol hladat dajake miesto na grow.. no musim povedat, ze som sa jebkal asik 3 hodiny, nahanali ma psi, videl som srny a barsjaku haved, ale neviem neviem, nenasiel som ziadne miestecko ktore by ma ntchlo.. som sklamany.. budem musiet asik zajst este dalej.. mimo mesto alebo co.. i ked hned vedla mojho sidliska su lesy luky krovie, ze by sa ludia dokazali vyhaluzit ako mali v tych miestach ale zacinam byt skeptycky.. naozaj neviem... |
|
|
_Dr.Skunk_ |
endzi vzdycky nezly jsem vyjel nekam hledat flek tak sem si sedl k pc a cekoval mapy nebo googlearth..a koumal sem kde je hodne lesu louk krovicek skolek atd a pak uz jen hura na kolo a vyjet vocekovat naky to vyhlidnuty krovicko:) jezdit na prazdno a jen tak cekovat okoli se me moc neosvedcilo... a ted v zime se mista hledaj kort spatne nikde zadna zelen |
|
|
Axif |
Skunk: cez Google maps to robim aj ja, no s tou zelenou je fakt problem, chce to pockat.
Inak neviem ako casto sa tie zaznamy aktualizuju, pretoze ked som to nedavno pozeral, nebol tam sneh, co je dost divne. Nevie niekto?
Ako casto to treba polievat? Pretoze cez leto si na 2 tyzdne odskocim na dovolenku, ale nechcem, aby sa mi o to staral niekto iny.
Inak ako riesite prevoz zeminy, hnojiva a sadenic na miesto, ak nemate k dispozicii auto?
A dalsia vec, odkial vozite vodu a v com? To bude tiez dost problem, ak nebude blizko vodna nadrz. |
|
|
farmer36 |
AXIF:...kazde dva roky google earth:D...a google maps neviem:D |
|
|
Migho |
no tak tie dva roky by som nebral moc vazne, to je skor len taky hruby odhad pretoze na mape naseho mesta napr. este niesu mnohe budovy co stoja aj o dost dlhsie ako dva roky....a ak chcete priklad z praxe tak akurat teraz nedavno som cekoval teren a na jednej luke kde je podla google maps len hola luka je teraz asi tak meter a pol vysoka lesna skolka....to hovori za vsetko:) |
|
|
Axif |
Tak 2 roky som necakal, radsej sa pojdem pozriet na miesta, ktore uz poznam.
Btw to preto tam nebol ten sneh. |
|
|
endzi |
chalani tak toto google map ma vobec nenapadlo resit.. more a ja som jak kar mrte kilometrov presiel ako debil a nic, ziadne miesto z kereho by som mal dobry pocit.. taky, ze aj bezpecne by to tam mohlo byt..idem vyskusat...dakujem este raz... |
|
|
farmer36 |
dneska som bol daco pozret ...vytypovane oblasti cez earth ale nasiel som dost miest a hustych krikov ale ani jednno take co by ma uistilo ze to bude spoko:D...som cely dodriapany ale nevadii ...o par dni pojdem zase tam de som dnes skoncil budem nabuduce pokracovat:D...at vaam to vyyde:afro: |
|
|
Axif |
Tiez zatial nemam ani z jedneho miesta dobry pocit.
Viem, ze tam chodi malo ludi, ale ja to severna strana a je to na upati lesa, co znaci kyslu podu a lesnu zver.
Chce to nieco v blizkosti vody a juzny svah, popripade rovinu.
Pod lampou je najvacsia tma - toto plati na 100%, no neviem ci aj v oblasti pestovania.
Ja byvam v malom 25k meste, kazdy tu ma nejaky noname sh!t, tak chcem konecne vypestovat nieco poriadne a nepodelit sa o to s tymi noname zahradnikmi. |
|
|
fr00st |
ahoj, jsem nový člen toho to fora :)) a taky chcu tuto sezonu 2010 zkusit svoje prvni kyticky (outdoor). jaké teda navrhujete mista pro sezonu 2010 ?:D.. bydlim ve vesnici kde je 500 obyvatel, a kolem vesnice je to samý les .. jenze mam problem, že lesy často naštěvuji místni houbaři.. měl jsem vybrané místo, ale když jsem se tam byl dneska podívat, jak by to tam vypadalo, tak to bylo strašně na oku.. (každopádně je jasný že až bude teplo, začne všechno zelenat, tak to mozna bude OK.) každopádně mam v plánu, až bude pěkne teploučko někdy v tom dubnu (jestli pri tomhle mizernym počasí,kdy ma furt sněžit bude..) vyrazit na kole do lesa , a najit nake misto mezi křovím.. vysakat si to tam , a nak vykopat diru aspon 10 cm hluboká a 5-6 metrů čtverečných.. velká.. :D . + mám dále problém, přes týden (do pátku do 16:40) nejsem doma.. takže mam problem, ze to nebude moc nikdo zalívat, kámoši mě radily že outdoor vydrží klidně do ty doby bez vody.. ale že si to mam radsi nak pojistit.. mam vymysleny, mamka ma nazahradě u rajčat takovou umělou trubku, kterou zapíchne jako by do země k těm kořenům a potom do toho nalívá vodu.. klidne ji to tam aji vydrží do uterka.. kdyz to tam da v neděli.. problem si myslim ze bude, kdyz na to bude svitit slunko, tak to bude vice vsakovat.. a a bojim se abych tu kytku neutopil ty kořeny.. (omlouvám se za chyby, čeština není moje silná stránka :D) |
|
|
Seky |
Původní příspěvek od fr00st
ahoj, jsem nový člen toho to fora :)) a taky chcu tuto sezonu 2010 zkusit svoje prvni kyticky (outdoor). jaké teda navrhujete mista pro sezonu 2010 ?:D.. bydlim ve vesnici kde je 500 obyvatel, a kolem vesnice je to samý les .. jenze mam problem, že lesy často naštěvuji místni houbaři.. měl jsem vybrané místo, ale když jsem se tam byl dneska podívat, jak by to tam vypadalo, tak to bylo strašně na oku.. (každopádně je jasný že až bude teplo, začne všechno zelenat, tak to mozna bude OK.) každopádně mam v plánu, až bude pěkne teploučko někdy v tom dubnu (jestli pri tomhle mizernym počasí,kdy ma furt sněžit bude..) vyrazit na kole do lesa , a najit nake misto mezi křovím.. vysakat si to tam , a nak vykopat diru aspon 10 cm hluboká a 5-6 metrů čtverečných.. velká.. :D . + mám dále problém, přes týden (do pátku do 16:40) nejsem doma.. takže mam problem, ze to nebude moc nikdo zalívat, kámoši mě radily že outdoor vydrží klidně do ty doby bez vody.. ale že si to mam radsi nak pojistit.. mam vymysleny, mamka ma nazahradě u rajčat takovou umělou trubku, kterou zapíchne jako by do země k těm kořenům a potom do toho nalívá vodu.. klidne ji to tam aji vydrží do uterka.. kdyz to tam da v neděli.. problem si myslim ze bude, kdyz na to bude svitit slunko, tak to bude vice vsakovat.. a a bojim se abych tu kytku neutopil ty kořeny.. (omlouvám se za chyby, čeština není moje silná stránka :D) |
neni to zbytecne kopat 10 cm hluboko? To radeji trochu uprav hlinu co tam je(napr. dolomitem, NPK) a supni je primo do ty zeme. Kdyz nebudou cely tyden tropicka vedra, tak si myslim ze aji ten tyden vydrzi bez vody. |
|
|
fr00st |
Původní příspěvek od Seky
neni to zbytecne kopat 10 cm hluboko? To radeji trochu uprav hlinu co tam je(napr. dolomitem, NPK) a supni je primo do ty zeme. Kdyz nebudou cely tyden tropicka vedra, tak si myslim ze aji ten tyden vydrzi bez vody. |
ahoj, 5-10 cm to bude vykopane. navezu si tam směs NPK,trusu apd.. z hlynou si chcu totiz prave vyhrat :D samy ziviny tam chcu nahazet :D (teda pokud je to dobre....rad bych aji naky rady odbornika na outdoor co a jak jesti by me nemohl poradit.. abych to nezvoral :D kdyz tak PM pleas .)) |
|
|
fananek7 |
ahoj, 5-10 cm to bude vykopane. navezu si tam směs NPK,trusu apd.. z hlynou si chcu totiz prave vyhrat samy ziviny
Ty blázne,tady se soukromé informace nedávaj jako tř. icq,nebo tč.,radši to vymaž,soukroumé dotazy se řeší přes PM,dole pod článkem! |
|
|
_Dr.Skunk_ |
fr00st co sem mel minulej rok v lesni skolce zasazeno tak sem je nevidel nehnojil a nezaleval treba mesic a pul a v klidu prezily priroda se umi postarat :) |
|
|
fr00st |
:D v lesni skolce, tam chodi houbari se koukat po houbach no tady.. takze tam to dat nemuzu :D |
|
|
_Dr.Skunk_ |
no nevim neni skolka jako skolka tu co mam na mysli ja tam by zadnej houbar nesel... samy trni ostny ostruziny atd zkratka idealni kryti proti lidskym navstevnikum:) nechtel sem ti tim rict abys zasadil do lesni skolky jen to ze se nemusis bat ze u nich nebudes kazdy den v outu neni ani dobry chodit na pole prilis casto zbitecne vyslapan cesticky atd teda pokud to nemas na zahrade:) jednou za 14 je tak akorat kdyz sou velky parna tak klidne po tydnu ale jak rikam klidne vydzej i mesic je to jen plevel:D |
|
|
hydrono |
napriklad u nas minuly rok zacali kacat stromy hlbsie v lese a teraz skoncili, a su tam same kry, a asi 2m trava,sipky... neda sa tam vobec prejst a ja chcem vyskusat nieco nasadit dookola na stromy a aj do stredu tej luky a uvidim ako sa mi bude darit, ale tym ze tam bol les tak tam bude podla mna dobra poda, tak sa neviem dockat a seed su uz na ceste... :-D |
|
|
|