herb,mrs. herb |
Tak sem dneska byla vysadit muj naklíčenej pokus...bylo to trochen narychlo, ale snad...Je to v louce-krásná zelená tráva, moooc kopřiv(au),rákos....ale jenom takový určitý úseky.Teče tam potok,a nad tim potokem je stráň,která přechází v ňáký pole-obilný tušim...Neumim to dobře popsat...Lepší flek za tu chvilku nebyl k nalezení...A co mě děsí nejvíc je to že 1m od políčka ve křoví sou naházený petlahve,takže tam minulej rok někdo sázel,tak doufam že na ten flek zapomněl,a nebo že to neni čórka...Vlastně co to melu, čórky ZÁSADNĚ nepěstěj, myslim...Je to na tý stráni, půda spíš černozem ale krásně kyprá,ph bohužel nevim, necham se překvapit...a půda je suchá, ne mokrá(myslim bláto jako jinde) jak sem si myslela a to včera pěkně chcalo...Je tam hned voda,celkem krytý,traktoristi fuck...Za pár dní to musim jít ukázat starýmu, snad mě pochválí-co myslíte?Jinak máme na zahradě,ve skleníku a pak má on svuj flek na kterym s jeho kumpánem pěstěj už asi 9.rokem- 0%ztrát...Tak sem si řekla že si dam taky něco ven,.tak doufám...Jinak vám všem přeju co nej kytky a 0% ztrát... |
|
|
Nastyan |
Zkste silazni jamy u vopustenejch statku. |
|
|
Rastafuk |
Nebo taky.Jak sou kruhový obězky...Tak v tom kruhu sou většinou nějaký keře :punk: Někde ne přímo v centru ale někde nenápadně...Ono je to totiž tak nápadnýže to nikoho nenapadne..Letos tam jedu 3. OUT a je to BEST :love: Peace |
|
|
Nastyan |
No hele u nas loni nakej mistr hodil seminka pred fizlarnu do kanalu. 2 se chytli a lidi tam chodili jak na prohlidku. Po 2 mesicich se to dozvedeli benga a vytrhali je. |
|
|
Gige |
Zder lidi.Slysel sem ze docela solidni misto je v mocalech na tech susich mistech.Takze sem dneska vzal kyticky a vyrazil sem najit nakej mocal.Nasel sem dost dobrej flek ale ta cesta k nemu byla strasna.Puda tam je dost vlhka ale neni blativa.Samozrejme sem ale pouzil svoji smes.Tak sem zvedavej jak to poroste.Jeste sem to nezkousel tak sem jich tam dal jenom 10 a zbylejch 50 mam jeste doma. |
|
|
JAMMAL |
skuste kybel a zaveste ho na strom...ma niekto s tymto skusenosti?potrebujem vediet.dik.chcem to skusit.ma uz niekto zasadeny OUTDOR? mam 60 malych rastliniek durban poison a bluebery.jammal |
|
|
thc.garcia |
Podle mě je nejlepší sadit někde v hustém porostu kde jsou kopřivy a jinej plevel a nikdo by tam do toho humusu nešel.V kopřivách se vám to krasně schová!!!! |
|
|
thc.garcia |
jammal:Přímo zkušenosti s tím nemám ale kamoš jo a vyrostlo mu to celkem v poho jen byl trošku problém s listím(stromu) zbytečně moc to stínilo!!!ale jinak to určitě jde hodně zdaru jestli to zkusíš!!!! |
|
|
Janxu |
jammal: kdyby si pouzil hledani, urcite by si se tak blbe neptal :o
stromy treba tady
peace |
|
|
Arachnox |
Je jednen výbornej způsob pěstování v bažinách. Je známo, že se při pěstění v bažinách dost často dojede na kyselou půdu i vodu.
Našel jsem dost skvělý místo v bažinách, je to dokonce v přírodní chráněné oblasti a cesta je tam strnitá. Několikrát jsem se už při cestě tam vykoupal, nebo spíš vybahnil.
Na onom místě jsem zarazil do bahna 4 kůly a na nich jsem postavil jakési koryto. Nosit do koryt hlínu bylo docela hustý .... je jí potřeba strašně moc. Vodu jsem vyřešil 3 sudama(100 l) do kterých je naveden okap, Který plní dešťovou vodou sudy. V bažinách je strašně moc využitelného prostoru pro sázení. |
|
|
mirosk |
V pondelok 2.5. som vysadil svoju PRVU ganju. tam kde sa to cez teple dni ludmi len tak hemzi, tam kde beha kazdy. pretoze ten kazdy napr. čorkar hlade iba polia daleko od civilizacie to da rozum. ale kto bude hladat tam kde to moze kazdy nast ale predsa to nenajde:flamer: :rocket: |
|
|
geny |
já si myslím že to bude dobry místečko.je tam spousta živin z rozpadjícího se odpadu,z toho budou dobry kytky |
|
|
CHOURIS |
Nebo je dobrý pěstovat na řece jak tam jsou ty pustý ostrůvky .I když to je většinou na těch větších řekách |
|
|
onrejblesk |
a nebo by bylo dobry to mit nekde v kyblu a zaveseny treba z mostu pac pod kazdym mostem musy bejt neco jako na opravy a kdyz tam slezete a zavesita tak 2-5m pod most kybl s kyty tak pochybuju ze kazdyho napadne tam lyzt |
|
|
CHOURIS |
Ale tam zas nebude tolik světla |
|
|
JAMMAL |
:jumper: Cusek.
4:thc.garcia : dik za potporu urcite to testnem...je to pohoda tie listy trocha zriedim a bude rastlinkam sveta zit...
4:Janxu : sorac nevedel som us viem.ja som s toho troch v pici,
Hollister : kukurice su laz tam ti to zjebe kombajn a je to ganji inac ako dalo by sa je to kryte ale unas su tam aj straznici na kukurici....
all:najlepsi vlastny sklennik.....balkon.....stromy.....na rieku-velky polystyren to tam fajne plava priviazes to a pohoda...
pesteni zdar...:beer: |
|
|
geny |
Já si myslím že nejlepší je nechat si to doma naklíčit popřípadě nechat rozrůst a pak hodit ven. |
|
|
geny |
WEWALTER
Přečti si o zaštipování na groweru je tu toho dost |
|
|
CHOURIS |
No moje místo je těm vašim dost podobný Samí ostružinovčí,šípek kopřivy a malýkeře no a to než prolezu tak jsem děsně nasranej z toho jak jsem poškrábanej a roztrhanej.(za bezpečnost se platí) |
|
|
J-Jackob |
Caute lidi mozna to tu je ale cist to vsechno....no chapete...
Chci se zeptat jestli nekdo skousel si treba nejaky krovi sam udelal...
Nasadit nejakou pnouci rostlinu...ktera udela stenu kolem policka...
Co si o tom myslite?????????? |
|
|
Rastafuk |
to J-Kackob: Hovadina..Radši si najdi nějaký místo sám...Ta rostlina by ti rostla min. 3 roky aby to mělo nějakej maskovací účinek ! PEACE |
|
|
CHOURIS |
J-Jackobe tak si tam zasad nejakej rychlerostoucí břečtan nebo něco takovýho rychle rostouccího. Já jsem to loni taky udělal a nikdo na to nepřišel. Ale musíto bejt něco co nebude moc napadný. Abysto neměl nějakej červenej a kolem všechno suchý křoví. To je jedína věc co ti vyroste za rok (Nějakej břečtan) |
|
|
executor |
to WEWALTER-za tu hlášku ZAPUKÁM a UMŘU máš ode mě K+ |
|
|
CHOURIS |
No hele já jsem měl taky na smetáku i když tobulo uplně dole a bordel je tak 60M od toho bordelu možná i víc a byly v klidu a chut taky OK. Ale někam na smetiště na ten bordel bych to nedal (kvůli tomu pocitu že to je ze smetáku).Taky ty plyny co jdou z toho tlejícího bordelu jsou určitě hegeš |
|
|
J-Jackob |
2CHOURIS : vsak ja myslel neco jako brectan...ale dik ja jen jestli to nekdo zkousel...jak se zda tak aspon nekdo;-) |
|
|
CHOURIS |
Jo nejdřív s těma malinama. To navím jestli je pravda ale já jsem to jednou abych to skusil zalejval kytku Pepsinou po celou dobu byl to hegeš. No a kámoš to zalejval vejvarem z jahodníkovejch listů a mělo to takovou příchut (nebylo to jako jahoda ale cejtit to bylo). Takže proč by to s tím maliním neměla bejt pravda. Jo a mněl jsem ještě něco co s příchutí citronu. Takže podle mých skušeností to lze. Jo a z tou skládkou. Tím čím je ta kytka vyživovaná to v ní je takže když tam někdo hodí nějaký chemikálie tak se bud tam ta kytka neporoste nebo tím něco v ní bude obsaženo. To máš jako když nějaký zvíře sežere něco kontaminovanýho taky to je vní pak to zvíře sežere jiný a má to taky. Tomu se říká koloběh přírody. Takže když to pak vyhuliš máš to v sobě. |
|
|
Arachnox |
neco takovyho jsem vcera kouril, a tak jsem se z toho zkouril .... |
|
|
Darisss |
Čusííík!
Tak mám taky jeden tip.Včera jsem se s kámím zasekla nad místečkama, kde by se dalo sadit a z něj vypadlo, že si mám nakoupit cca 50 skleněných střešních tašek a hodit to na půdu.Kolem toho ňáké ty zrcadla nebo hafo alobalu, 20l květináče, něčím to podložit aby nevlhly stropy....
Nevím jak vy, ale začnu o tom vážně uvažovat, páč mám kurevsky velkou půdu a ten prostor se musí nějak vyplnit :D Takže když to hodím z jižní strany...
Jestli to už někdo zkoušel, tak sem hoďte vaše poznatky, ať s tím zbytečně zase neexperimentuju a nestojí to za howno :)
Peace |
|
|
KANI 23 |
Jestli mas Stresni okno tak si kytku dej do ryny nad oknem tak jsem to mel a bylo z toho hodne dobre huleni!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
ArRashid |
Hou Lidi (:
Tak ja mam suseda miestneho farara a ten ma doOoOost velku garden a velka jej cast je neudrziavana, tak som mu to tam skusil nasadit :bravo:
Len bol raz hroOoOzny vietor a zlomil jednu hALuz na strome a ta padla rovno na par rastliniek a zostala len 1 xudika sama :mad:
ALe ta co prezila bola fakt PECKA :angel:
takze moj tip: ZASADTE TO SVATYM MUZOM DO ZAHRADY :satan: |
|
|
Darisss |
4 arRashid:
Ze by Bozi znameni ? :) :) :) |
|
|
ArRashid |
Jay-jay thank za uznanie :sun:
Darisss: no tak zhorim v pekle :satan:
Hollister: ved aj mna to napadlo, ze tam to nikdo hladat nebude a
este som chcel skusit, ci zo svatej zeme vyrastie bozSKA trawa :angel: |
|
|
Jay-jay |
arRashid:
nemusíš děkovat:mutant: Mě tento rok napadl starý židovský hřbitov,ale sadit tam teda nebudu.Měl bych dost divný pocit,když bych to kouřil:death: No a při dobrém modelku bych možná viděl i duchy a zbláznil se:crazy: Ne,to ne.Ale tohle by byla hranice,za kterou bych nešel.ale ta zahrádka farářovic... hmmm...lahůdka.nic majte sa:pimp: |
|
|
thcmiloš |
No ja mam rastlinky už druhy rok nasadene v lesiku z asi 3 metrovych listnatych stromkov vedla lesa je to husty porast a len dostať sa tam je problem a zaručene tam nikto nepachne mynuly rok som sklidil všetko skopal som lesnu zem nahodil svoju zmes aje to super ale som aj za maliny kamoš mynuly rok nasadil do malinčia na kraji lesa a nezmyzla mu ani jedna rastlina |
|
|
ZarXX |
Ani jsem nevěděl že je tolik způsobů kde to zasadit |
|
|
ArRashid |
Jay-jay tak aj mna to napadlo... s tym cintorinom :bounce: , ale este mam nejake moralne zasady, takze z toho nic nebude.
A este som tu cital, ze ludske telo obsahuje rozne tazke kovy a jedy :grrr: |
|
|
CHOURIS |
Darisss-co já vím tak tašky jsou na prknech takže nevím jak bys to tam chtěl dát to bys ty prkna musel vyřezat ale to ti zas bebudou držet ty tašky. |
|
|
JAMMAL |
Na stromov...popicovka....dal som tam kybel trocha som odstranil listie na strome aby neclonilo a mam tam takmer 60cm rastlinky.zahnojil som to holubymi srackami......ine stastie mamMAILIK |
|
|
chOdec |
Tak pozor, pozor!!!
Thread "Jak jsem lezl na stromy" je priklad pestitelskeho diletantismu, pokud chcete videt seriozni vysledky tree-growingu, skouknete thready uzivatele Krychle, nebo Time atd.. :frog: |
|
|
Ludwigh |
Ja som mal paradny flek. az do istej udalosti. idem z vojny na opustak tak po dvoch mesiacoch. cestujem si vlakom a z vlaku je vidiet to miesto. tak pozrem z okna a co nevidim?!? na fleku stalo TESCO!!!
no masaker. turistyka je dobra vec. vyst do lesov, luk a kopcov. tam su fleky. no to nesmie byt clovek lenivy :) |
|
|
PanPaja |
Nebo taky ke sloupům vysokýho vedení...ještě se mi nestalo abych s tama nesklidil :bounce: |
|
|
Dvorp3 |
Ja osobne mam kyti u polni cesty za kerama kde je mirna stran a tam sviti cely den slunicko :) ale mam problemy se slimaky. |
|
|
slovak |
JE LEPSIE DAT MEDZI KRIKY MALINY A TAQ ALEBO NASTROM |
|
|
w.e.w.a |
na slimaky koupit takovy bobulky,to jim nechutná,nebo kolem, nasypat popel nebo raselinu,po tom se jim blbe leze:)
mam vyhlidly 4mistecka,v koprivach, u potoka v kopivach, kroví a rakos.bydlim v totalnim prdelakove,hulici zadny,ale moc zvedavy babkynevite,jak nenapadne chodit starat se o kyti? |
|
|
ESHA |
Srnky se vám na to můžou vy****. To vim tutobě už několikrá se mi stalo že jsem se byl kochat svýma kytičkama a jen jsem vstoupil na onu paseku vyběhla srnka hned vedle od kytek jediné co ty zviřata dělají je že vám přes pole proletí a polamou kytky. Jedna to schytala.
Plot by sice nebyl od věci ale je to nápadné. Skámošem jsme vykutily nějaký kjlacky do země a silon. nejde to skoro vydět no až do doby kdy si o to rozbijete hubu. |
|
|
meSaja |
zdarec, já sem letos nasadil 10 kytín do skleníku a nějak sem to nevychytal a nějak moc to roste, chvilkama se mi zdá, že to vidím růst!sou to takové keřyska, metr pade vysoké a osmdesát čísel široké, na druhé straně má máti papriky, ale už teď tam není k hnutí.protrhávám každé dva dny a vždycky mám plnou hrst.Není to třeba problém, že to roste tak KUREVSKY rychle???a je normální, že to má kmínky na dva tlusté prsty? ten skleník není zas tak vysoký a máti se bude chtit dostat k paprikám :) ještě mám e s mámošem 8 venku hned v dědině v takovém chabaždí, našel nám to myslivec, ale nechal to tam ,sám jich má padesát ve školce.prej je máme pěkné ,říkal v hospě. je to tu v poho, horší sou típci s vedlejší dědinky, tam vám urvou ruku i kvůli listí.měl sem mazec nápad, vyryt v noci nějakého samce a nasadit jim ho přímo doprostřed hřiště, to by byl výfrk:death: dal bych mu hodinu jo a na srnky sou nejlepší mokré psí chlupy v sáčku, a když se ten pes nekoupal třeba měsíc, tak ty srnky chodí přes náměstí :) ten myslivec říkal že tam je jedna s mladou,první tyden byly kyti podupané, ale jak sme tam dali ty chlupy, tak se na to vysrala . doporučuju |
|
|
melir |
Ja mam good misto.Je to na vidlakove,same lesy a vnich stare neudrzovane skolky,takze spis neudrzovane džungle,ale ploty jeste držej.Uprostred jedne te jungle sem to poradne vysekal a z tech posekanejch jasanu mam paradni plutek proti srnam.Slunce tam sviti 10h.100metru od mista tece malej potucek,takze to nemusim sebou tahat v baglu.Potkal jsem tam jen prasnici s 5 malejma.Snad nehulej..... |
|
|
Mishutca |
2melir: poroz na ph pudy - lesni puda byva vetsinou kysela a to nenji to prave orechove :) |
|
|
melir |
Mishutca:Neboj se niceho.Par kytek je zakopanejch v kyblu a zbytek je v hline,kterou sem tam pracne nanosil z domaciho kompostu.Rostou jak rakety.Mej se fajn
Ps:nejedes nahodou na Czechtek?jestli jo tak PM |
|
|
Mishutca |
2melir: ty kyble sou dobry ale budou mit dostatek prostoru na koreny? jinak to mas asi podchyceny takze at znich vyrostou poradky kocky:) na czechtek nejedu slavim narozky na chate |
|
|
melir |
Mishutca:No prave,prostor na koreny.Ted kdyz uz kvetou,tak premejslim,ze je vytahnu z kyble,vyhrabu o 10 cisel vetsi kruh a zasypu to hlinou z kompostu.At se maj dobre.
Jinak vsechno NEJ k narozkam.....(teda jestli jsou tvoje) |
|
|
Mishutca |
2 melir: neblazni! jestli uz ti kvetou tak na ne nesahej nech je hold tak jak sou jen je zahnoj nejakym fosforovym hnojivem treba superfosfatem (neprezen to): jinac dik za prani bude to fakt mazec |
|
|
FlickerBird |
plány na příští rok: minimálně 30 kytek ani ne tak pro masivní spotřebu (totiž vubec není masivní) ale hlavně kvuli čorkám.. místa: docela uvažuju o opačném straně křovin/mezí podél cest v polích... místy je to tak zarostlé že by neprolezlo ani zvíře větčí než králík... takže tam a možná tak různě okolo lesů hodně daleko od lidí a sem tam kytku, ne políčka... jedna kytka mě nebude srát tolik jako deset
maliniště je dobrý nápad, ale nejlíp někde za vesnicí, protože čím víc lidí tím víc míst co prolezou...
prostě pár míst se dycky najde, ale čorek je víc než míst a nedivil bych se kdyby zevlili po groweru a četli kam se sází
btw jednou jsem se jenom tak víceméně ze zvědavosti procházel a nikde nic... u cest, v kukuřici, slunečnici, u lesa v kopřivách... a utvrdilo mě to jenom v tom že tohle je město blbců a všichni tu kupujou :grrr: :rocket: |
|
|
epwood |
ak si to bude niekto citat odporučujem stromy very good a miesta kde chodia ludia okolo ale nikdo by tam neliezol huste su aj rákosia ale určite dost cekovane kukurka sa na SR neoplatí (pangle) ale v malom okolí to určite vždy nájdu stačí si povedať kde by som to dal ja a teras sa riadim kdeby to nikdo v živote nedal lebo ked sa posnažis ma to dobré podmienky.
good tip:drustvá tam kde majú kombajny traktory a kravy vetšinou tam majú aj vseliake buriny a maš aj hnoj poblízku(eko)
možno totu už bolo všetko písané ale nečítal som to všetko je toho fúra |
|
|
EMITOR |
SAME POLIA,LÚKY,KUKURICA,MALINČIE,ŽIHĽAVA ALE NIČ O MIESTACH KTORÉ BY SME MALI HNED POD NOSOM.MNE SA OPLATILO NASADIT ZA PLOT JEDNEJ FABRIKY V KTOREJ SA NARMÁLNE PRACOVALO.BOLO TO MIESTO KDE BOL VYRADENÝ ZELEZNÝ ŠROT.KEDŽE ČASTÝMI PRECHADZKAMI ZO PSOM SOM SI MIESTO DOBRE ZMAPOVAL A ZISTIL SOM ŽE VRATNIK VOBEC NECHODÍ NA OBCHVODZKU STAČILO UŽ LEN NAJSŤ NAJVHODNEJSIE NENÁPADNÉ MIESTO KTORYM SA DALO SKOČIT CEZ PLOT A BOLO PO PROBLÉME.RASTLINKÁM SOM SA MOHOL NERUŠENE VENOVAŤ LEBO Z VONKY MA CHRÁNIL PLOT A S PREDU BOL ROZNY ZELEZNÝ SROT PRERASTENY KROVÍM.IDEALNE MIESTO.
AKO DALŠIE DOBRÉ FLEKY MOŽU BYT OPUSTENÉ VOJENSKÉ OBJEKTY,POLNOHOSPODARSKE DRUŽSTVÁ. |
|
|
rociik |
mno ja mel supr flek v osade zahradkaru...veskrze starsi lidi co si radi pestujou rostliny typu hrasek, jahody nebo nejake ovocne stromy...po trave opravdu nepasou...mel bych solidni urodu nebejt meho "bejvaleho" kamarada kterej v noci prelezl plot s ostnatym dratem a kytky my vytrhal...byl jedinej kdo o tom vedel takze sem nemusel chodit daleko.Proto nerikat o kytkach nikomu pac nenechavci se dycky najdou...letos sem vysadil doma na balkoone 2 kytiz od dutch passion(euforia) a do sklizne zbejva kousicek:) pridavam fotoz |
|
|
ToxicFunk |
ja myslim ze ta skolka je v poho ale ty myslivci sou vazne nebezpecny...kamos to zasadil na pole mezi kukurici a to sou krasny outdory......chci vedet jaky budou*3*........zatim piste dal se rad |
|
|
FuLi |
Ja byvam v Meste a neviem kam zasadit svoje semienka ! :grrr:
Napiste sem aj ty co byvaju v meste lebo jak to citam to vizera ze kazdy byva v dedine alebo pri lese :mutant: |
|
|
Francz |
Zdravím Fuli,já bydlím taky ve městě,máš pravdu v jednom případě s výběrem ve městě má asi každý zahradník,to víš nesmíš to sadit na náměstí do květináče........ sranda...... Musíš to kolem svého města obejít s otevřenýma očima a určitě něco najdeš,hodně šěstí a snaž se. |
|
|
gza |
Zdarec lidi jestli můžu poradi tak proti srnkám a jinejm lesním huličům platí dobře ovčí vlna.Používají ji lesáci na sazenice stromků přes zimů aby jim je zvěř neokusovala. |
|
|
CAESAR |
podla mna staci nebyt lenivi a taku hodku kracat do lesa,cize asi 3-5 km od mesta a najdes take miesta o ktorych sa ti ani nezdalo. |
|
|
Jay-jay |
ano,ano..caesar udeřil hřebíček na hlavičku.chce to se dívat |
|
|
Flintak |
zdrawim,.,.já pěstuju na wesnici,to je podle mě nejlepší.Takže na chatě,na odlehlim místě,kde je taková džungle stránička staletý stromy a hlawně 2 metrový kopřivy mezy kterejma mám pole,...Kousíček pod nim tak 15 m je stará strouha,kde je 365 dní v roce dost vody,,takže tam mám jenom konew a celej rok zalévám to místo mezy kopřivama,kam celej den paří slunce.!Hlavní je to nezalejvat v poledne,.když to paří aby se kytky nespálili (ale to asi každej ví) jinak je to fpohodě,.měl jsem to teprve první rok!Akorát mi ty kytky vyrostly tak 3,7 metru takže byli nad kopřivama,,ale f tý džungli se to ztratilo!!takže takovýhle místo je podle mě dobrý, a jestli to někoho inspiruje,,.tak to newim!!Jinak ted schánim nějaký semena na další sezonu,,ale něco pořádnýho,.,,(nebojte zaplatim,nejsem jako ty nenažranci) tak když něco budete mít tak mě kontaktujte.,.Předem di cuz
citace:
Původní příspěvek od FuLi
Ja byvam v Meste a neviem kam zasadit svoje semienka !
Napiste sem aj ty co byvaju v meste lebo jak to citam to vizera ze kazdy byva v dedine alebo pri lese
zajed si někam dál od města třeba na kole,.,..a najdi si pro tede vhodný místo
KRUHáky
Nedávno jsem jel s rodiči v autě a všimnul jsem si zarostlího kruháku,takže i tohle by mohlo bejt dobrý místo,.,a asi by to nikdo nečekal,Ale nesmí tam bejt kamera,která snímá dění na kruháku!!jinak tenhle byl za městem,,v prumysloví zoně,,tak ten by byl fpohodě,..,.,a ten porost na něm byl poměrně vysokej,.,.,.tak to je další inspirace pro někoho!!!!!!!!!!!A je to jenom nápad tak tim nemusíte opovrhovat |
|
|
melir |
2 Flintak:Kruhák???A co takhle z kasny v parku takovy sezonni HYDRO!
Ha ha ha.......jak se sem davaj ty prasteny smajliky |
|
|
Flintak |
hej blázne,,ten kruhák,,,je dobrej!Jak řikám za městem u prumyslový zony,,má velkej pruměr cca 100 a je strašně zarostlej!!Tak se nesměj,když neznáš sitiaci!!A byl to jenom nápad!!
teda situaci!!!! ta vypálenost,,dělá mi nějakou lenost,že zapomínám na nějaký písmenka!!! |
|
|
Janxu |
tyvoe, kruhak jo.... hmm, to aby si si sel koupir rovnou novy plice a ty oloveny hodil do sberny... |
|
|
peta525 |
Je to tak blbej napad až to je fakt dobry!!!!! Me by teda nenapadlo hledat travu v kruhaku!!! |
|
|
L0TRIK |
mozna sem debil ale nerozumim po slovensky :D
co je kruhak ? |
|
|
Setth |
Kruhák = kruhový objezd. Taková ta věc, kterou občas můžeš potkat na silnicích. Je kulatá a ten kdo po ní jede má přednost :D |
|
|
Flintak |
vy newíte co je to kruhák??????to neni slowensky!!Kruhový objezd,,koláč!!! |
|
|
Pan Ker |
Docela bych chtěl vidět kruháč, kterej má průměr 100 metrů! Jinak mi to přijde jako blbost...když už ne kvůli ničemu jinýmu, tak aspoň kvůli splodinám, který by se u silnice v těch kytkách usazovali... Moh bys tam vyšlechtit novou odrůdu s názvem Burned Diesel:D, pojmenouvanou po její lehce naftové příchuti;)! |
|
|
Flintak |
hej má pruměr 100 metru a už to neřešte a nerozpitvávejte prostě to byl jenom návrchh!!! |
|
|
Jay-jay |
flintak:
pohoda,o to tu jde ne?drž se krom toho skrývání i toho pravidla "pod svícnem tma" někdy se to vyplatí víc,než sebeskrytější místo.u toho kruháče jde vážně spíš o ty kanály,co vypouštějí auta.čest :sun: |
|
|
Flintak |
jo jak sewm koukal ty pěstíš převážně za plotem taky dobrý,,ale já jsem to s tym kruhákem jen navrch, rozhodně tam nebudu pěstovat!!Mám svoje místo na vesnici hluboko v kopřivové džungli!!
jasný já sem taky mámě na chatě šoupnoul na zahrátku vedle pažitky pár kytek a ani ji to newadilo ba naopak nechápala když sem kosil samce prej : proč to děláš??? |
|
|
Lahvan_FlaskiCZ |
flintak, super napad s tim kruhakem. mame ve meste hned tri-3 pole!!! :jumper: a jeste to muzu dat na parkoviste ke Kauflandu. kdo by hledal 20 kytek na parkovisti uprostred mesta? :D :satan: omg, to sou napady. |
|
|
Flintak |
no vidíš aspon nekdo sdílí stejnou situaci |
|
|
kapslik |
Mne sa veľmi vyplatilo to pravidlo , že pod slnkom je najväčšia tma, pretože ty blbci fakt hľadajú tam, kde hľadaš si aj ty miestečko.No 100% flek veľmi ťažko sa najde.Hlavne by som poradil nesadiť okolo vody(nemyslím potok, ale rieku), tam to hľadaju najviac(aspoň u nás). |
|
|
Lezec |
Ja sadim bud do skolky nebo do nejakyho mensiho hustyho lesiku. Problem kytku najit mam i ja, takze nebezpeci hrozi jen ze strany zvere. |
|
|
toos |
tak to je mazéc- některý nápady jako kruhák stojej opravdu za starou belu :D
myslím, že nej je sadit na horách! Dá to hodně práce najít místečko, kde prosvítá slunko a je docela vlhko... radím vám ať si s sebou rovnou vezmete nějakou zeminu, perlit a trochu hnojiva a nějaký pletivo..když by se vám nechtělo tak moc hledat, zkuste si něco zjistit o sazení na stromech! :bravo: zkoušel to kámoš a nikdo mu to nevzal... 9-20m vysoko to je docela mimo pohled slídílů, ale chce to nějaký vybaveníčko samo s sebou...
Jen co rozjedu první indoor, pustím se asi i na letošní první outdoor, a nej mi přijde balkon! :) |
|
|
Mesias |
Já mám taky dilema kde budu sadit letos. Nejideálnější mě příjde školka smrková, hustá výška tak 180 - 200 cm kde bych veprostře, omlouvám se školkařům vykácel normálně pár stromků... :) Ale horší je že nevím o žáýdné vhodné školce. A k těm místům. Moji kámoši jedou outdoor už třetím rokem. Vždycky měli tak tři pole. Nejsou to žádný géniové. Jak by někdo řekl jsou to vyhulenci. Oni toho rozumu fakt moc nepobrali ale když příjde na sázení tak to sasadí na první místo které je napsadne. Minulej rok to měli u rybníka kde se denně vystřídá vlétě desítky lidí a nikdo jim to nesklidil. Nebo šli takhle po poli a koukali kam by to dali. A najednou je napadlo že jdou po poli. Tak zašli ke kraji oranice a tam si udělali jen tak ve vysoké trávě pole. Kolem toho jim zemědělci nechali růst vysokou trávu takže veget. Ale nevim kdy to bylo kytky už byli tak 180 tak zemědělci s traktorama vyjeli a louky posekali. Nekecám!!!! A mám někde schovaný fotky ty kytky minuli o pár desítek centimetrů. Když to sklízeli tak kytky měli přes dva metry a byli vidět z mrtě velké dálky ale musím uzna¨t že nebylo zdálky poznat co to je za kytky. A na závěr bych dodal dobé místo. MOKŘADY! Nevim jestli to tady někdo psal. A je to trochu problém když tam musíte jít v létě v holinkách ale stačí si najít takovíto zaplavený rašeliniště a tam si dát pár kbelíků s čistou hlínou. Jelikož sem nepáchne opravdu nikdy nikdo můžete kbelíky posadit i na primitivní konstrukci ze dřeva aby náhodou nenasávali kyselou vodu z podloží zkrz díry v kbelících. Problém je že nemám dost velkých kbelíků abych tam rozjel letos pořádnej outdoor... :( |
|
|
gza |
Mesias: Nazdarek hele nechci ti dotoho kecat ale myslym si, že ta smrková školka neni moc vhodnej nápad.V létě jsem měl brigádu u lesáků a hodně jsem se u takovejch školek pohyboval. Ty školky chodí kontrolovat myslivci.Nebo se taky prořezávaj.No prostě někdy je tu víc lidí něž na Václaváku.
Ale to s těma mokřadama se mi zamlouvá taky to asi zkusim PEACE |
|
|
DeThomas |
Hele a co treba vojenskej prostor? V Brdech neco takovyho mame, je to tam civilstum uzavreny, ale par houbaru tam i tak leze, jenze minimum. Dajise tam najit pekny mytinky a rizikum, ze ti to nekdo stipne je minimalni. Ale zase hrozi, kytky skocni pod pasy tanku. =o) |
|
|
el estudiante |
2 DeThomas :
a co keby si tu ganju nasadil k nakym krikom, stromom,alebo niekam, kde ten tank nepoleze...snad tam je take neco hmmm:) |
|
|
|
to sar:
myslis ze se v armade nehuuli?
i zhuleni ridi zhulene tanky
jinak o tech mokradech sem taky premyslel |
|
|
executor |
Já jsem letos nasel hodne mistecek vhodne na out.....Jedno je ve stare lesni školce....stromy uz jsou docela velky - sel jsem zhruba doprostredka celej poskrabanej, popalenej od kopriv - proste moc peklo. A u prostredka pekla jsem udelal pole......Takze nejlepsi misto je proste v pekle....Ale priste si vezmu fakt aji nejakou hokejovou helmu kdyz pujdu hledat nove misto abych si neposkrabal ksicht.... |
|
|
vata |
letos se pripravuji pro vyber mista opravdu brzy a mim nenahraditelnym pomocnikem je program "Google Earth"
z jehoz pomoci jsem schopen vytypovat dobre oblasti. |
|
|
ewoor |
Tiez sa da pestovat napriklad v :
bambusovom lesiku,
vraku starej namornej lode,
vedla onsenu (japonsky mineralny teply kupel pod holym nebom) dokonca aj v zime sa da pestovat ma vyhodu nemusi sa chodit polievat, zatlacite semienka do zeme vedla rieky s teplou vodou a pridete len zastrihnut a pozbierat. Najlepsie na tom je ze sa aj vzdy mozete vykupat v rieke voda ma okolo 39 celzia a ked este k tomu na zber dotiahnete nejaku geishu a popijate nihonshu tak len do toho!!! Ak ste v Japonsku najlepshie co mozem doporucit |
|
|
proxxy |
citace: |
Původní příspěvek od lister
Ja to mam vyreseny.
Ve skleniku mam par kvetinacku a mel sem v planu, ze az to trosinku vyroste, tak to dam nekam do lesa. Jenomze dneska se me matka zeptala, co to tam mam. Ja na to, ze to jsou vselijaky pokusy, fazole a tak. A vona, jestli to nahodou neni konopi. :eek: Ja sem uplne ztuhl, ale nakonec sem rekl, ze jo. A vona na to: Ale aby davej si pozor, aby ti to nikdo nevidel. :eek::eek::eek:. Ja sem byl uplne v soku a rikam ze si teda dam pozor. Takze to teda nakonec muzu met doma na dvorku. (pod jednou podminku, ktera me taky dostala, nesmim s tim na podzim delat zadny pokusy, proste si to muzu jenom vypestovat a hotovo. do pozimu ale casu dost, takze to se jeste nejak vyresi :)). |
No já bych věděl jak takový problémy řešit, Jednoduše řekni že máš semínka vod kámoše a že až to do kvete tak von si to veme, jako mu to vodvez no a někam šikovně schovej:smoker: jináč možnost je na tobě:baby: :frog: |
|
|
proxxy |
Sázení na stromech pohoda . Ale bacha na veverky |
|
|
DeThomas |
Pokusy... =o) Ja sem to doma matce rek narovinu, ze mam tady v kvetinaci travu. Dokonce se mi o ni i starala, jenze o tom prd vi, tak ji prelila a spalila nejaky hnojivem na muskaty, kdyz sem byl pryc. =op
Ala znam typa, kterymu mati vypestovala fakt luxusni kytku. Starala se o ni celou dobu a vypiplala fakt luxusek. A nejvic vtipny bylo, ze mu ji potom nedala, ale prodala. =o) Sice za par stovek, ale prodala. =o)
Sakara, musim to upravit, napsal sem to blbe. Prodala ji jemu. A to je mozna i vtipnejsi nez kdyby ji prodala jinde. Predstava, ze si jdu za mati pro gramek je fakt moc silena. =o) |
|
|
N3m3515 |
Tak to by mne docela nasralo hh :D |
|
|
G@nja M@n |
ty voe matka my taky doma pomahala s trvakou ale fakt hrozny proste se nedala odbyt......tak sem ji dal par seminek :D |
|
|
|
Mami, puč mi prosím na kino!
Mamí, tak 3g pls....
:-))))))))))))))))))) |
|
|
DeThomas |
A proc ne. Clovek by aspon nemusel nikam behat, vsechno by si zaridil doma v teple. =o) |
|
|
Pajda |
no moje mati mi driv vypestovala dva roky po sobe... teda nevypestovala to pro me, ale na podzim, kdyz odjela do lazni, tak jsme ji to vzdycky s kamosem po kouskach zhulili (mami, adelka to nedala-shnila :)) No a letos po me chtela seminka pro sebe, tetu a jeste jednoho vzdaleneho stryce. na ruzne zdravotni problemy. uz milionkrat jsem ji chtel dat neco dobreho, problem je, ze je zaprisahly nekurak a astmatik. a taky by ty me modely nedala asi psychicky...
jinak zpatky k tematu: jedine misto, kde mi nic neukradli byl svah porostly sipkovymi keri. a jednou jsem s kamosem nasadil do lesni skolky, ale vysrali jsme se na to a sklidili jednu palicku tak akorat do skla (ale dobry model) |
|
|
Tveck |
asi sem měl loni štěstí, měl sem to tak 800m za městem na kraji lesa u potoka a nikdo nám to neukrad...Myslim, že dost bezpečný je to vlese- dají se tam najít dost zatáhlá místa, kam jen málokdy někdo zabrousí...nevýhodou je ale špatná půda...Táhnout třeba 50l substrátu někam do zatáhla daleko hardcorovou cestou bude asi dost namáhavé........ |
|
|
executor |
v lese je to nejvetsi picovina.........nesviti tam svetlo.....Taky jsem si to kdysi myslel, ze by to bylo ok. Sázel jsem to nekdy zacatkem dubna...nádherný průzračný les......S postupem casu se vsechno zacinalo zelenat a růst až v tom lese byla nakonec uplna tma.......Tak jsem se jenom usmál....Chybami se clovek uci....Su debil |
|
|
G@nja M@n |
lidi co myslite bilo by to dobre skusit v rakosi moc o tom premislim mam kousek od sebe vodu tedy reku (Labe) a par malich tůnek tak premislim sem docela nedockavi kdy budete tak sadit ja vim ze tohle sem nepatri ale tak se zeptam ;) |
|
|
onrejblesk |
2G@nja M@n : bude tam asi solidni bahno ja bych rekl ze v rakosi je to v poho pac vody je ta dost a to bude asi jedinej problem jinak slunko tak OK a pohnojeny to ta asi taky bude prirodne ja bych toi dal zelenou!! |
|
|
Celller |
G@njaM@n- vloni jsme s kamosem chteli sazet do poradnyho bahna na kraji rybnika, jeden znamej to bahno pridaval i do normalni hliny a kytky byly fakt pekny, dej to spis nekde nakraj, nekde k naplavenine, tam bude naplaveny to nejlepsi, ale ne do uplnych sracek, aby nezahnivali koreny, treba skoro do suchyho, pak si korenama najde vodu, bahno neni dole uplne vyschlý, az budes trhat rakos, nebo se jim budes prodirat, tak dej pozor, atse nepodriznes, je ostry jak britva. |
|
|
|