Jay-jay |
citace: |
Původní příspěvek od THE_GAME
Všude čtu jenom jak někdo vysadil u potoka, co takhel zasadit v blízkosti břehu řeky ? Je to to samé ? Je to v pěkně odlehlé, liduprázdné oblasti... jen aby nepřišla povoden ... |
řeka přece totéž co potok,ne? ;) jen ta povoden,ale tu máš i u potoků,nemysli.
ale hoši....míst je po kokot.otevřete oči!!! |
|
|
|
Původní příspěvek od Jay-jay
řeka přece totéž co potok,ne? ;) jen ta povoden,ale tu máš i u potoků,nemysli.
ale hoši....míst je po kokot.otevřete oči!!! |
Jo jo přesně tak jay-jay míst je všude tři prdele jenom stačí hledat a hledat a ne říct si já nic nenajdu stačí jenom mít trpělivost souhlasím stebou jay-jay |
|
|
Don Corleone |
Zdravím do fora.
Mně se osvědčil starý nepoužívaný sad. spousta místa, žádný lidi... Ale bacha na zvěř... :-( Nejedna kytička zařvala. Taky je docela fajn, když máte tu možnost, udělat si několik fleků po pár kytkách, šance, že vám někdo zruší všechno je menší. Ale uznávám, že než jsem všechno obešel a zkontroloval, zalil, zaštíp atd., uplynulo celé odpoledne... |
|
|
_Chronic_SVK_ |
Ja uz mam nejake kriky vyhliadnute lenze je problem vtom kde natrepem cca 60 rastlin pls nejaku radu :D |
|
|
Ganja-L |
lidi jaky mate nazor na mocal? je to good napad? newim jake to bude... :S |
|
|
Rákosníček |
no nevim jaká je v močálu půda, ale nejspíš dost podmáčená - to neni dobrý. Když už ti neuhnijou kořeny, tak se těš na plíseň palic..... . A ph asi taky nebude nejlepší... . Ale někde na kraji by to asi šlo. |
|
|
Ganja-L |
jn... taky jsem premyslel nad tim, ale ptal jsem se jen proto ze mame jeden kousek od baraku :) |
|
|
_Chronic_SVK_ |
tak daj donho nejake dosky a natom pestuj rastliny do kyblov atd.. |
|
|
koogi |
holla holla ja mam velice dobre skusenosti se sazenim na ostrovech, uprostred chovnych rybniku je to vcelku vpoho zadni lidi zadni slimaci jedine co me stve sou kaceny obcas nejakou ty kytku sezerou.. |
|
|
speedyam |
Původní příspěvek od koogi
holla holla ja mam velice dobre skusenosti se sazenim na ostrovech, uprostred chovnych rybniku je to vcelku vpoho zadni lidi zadni slimaci jedine co me stve sou kaceny obcas nejakou ty kytku sezerou.. |
tam jako doplaves,nebo na lodi??? taky tam nejak dostat pudu protze jsou tam obycejne kameny ,vcelku zbytecne komplikace a to nemluvim o zalevani :D |
|
|
THE_GAME |
Přesně tak ... krom toho jak tě tam někdo uvidí, tak mu je hned jasne co tam asi děláš. BTW, chtěl jsem zeptat jestli je možné pěstovat v mokřadech, kde sice není uplna bažina, ale půda je hodně nasáklá vodou, konkrétně bych chtěl vysekat nějaký prostor v mega poli plném rákosu a tam si udělat políčko ..... co myslíte ? Je to mezi chovným rybníkem a potůčkem v CHKO. |
|
|
|
Přesně tak ... krom toho jak tě tam někdo uvidí, tak mu je hned jasne co tam asi děláš. BTW, chtěl jsem zeptat jestli je možné pěstovat v mokřadech, kde sice není uplna bažina, ale půda je hodně nasáklá vodou, konkrétně bych chtěl vysekat nějaký prostor v mega poli plném rákosu a tam si udělat políčko ..... co myslíte ? Je to mezi chovným rybníkem a potůčkem v CHKO. |
slo by ale asi by sis musel dovezt svou hlinu poresit nejlipe kyble:) |
|
|
Dan.Bass |
Zkušenost říká, že i takový mokřad nebo mlází u rybníka je, co se vlhkosti týče, poměrně heterogenní prostředí: jednou jsme zasadili v rákosí kousek od místa loňský sadby a květinky se topily ve vlhku a plsenivělt jim kořeny. I přesadili jsme je zase o kus jinam a tam jim bylo akorát. Přitom výškový rozdíl nulový, doteď to nechápu. Ještě preferuju přítomnost kopřiv, čím vyšší, tím lépe se láskám poroste! |
|
|
|
chtěli bych slyšt vaš nazor na sazeni v bodlakach letos to chcu rozjet poprve ale nevim se tam neude přes leto problem dostat je to docela dost nahuštěne ale slunka je tam fest |
|
|
Trni |
Co dodat? Letos jsem chtel dat nejaky kiticky na stom, ale nakonec jsem nasel idealni misto.... Vyschlej rybnik (nastesti tam vede potucek primo k mimu mistecku |
|
|
Freeloader |
Původní příspěvek od PIPER
chtěli bych slyšt vaš nazor na sazeni v bodlakach letos to chcu rozjet poprve ale nevim se tam neude přes leto problem dostat je to docela dost nahuštěne ale slunka je tam fest |
aspon mas sanci ze te to nikdo nesklidi dyz je tam spatnej pristup!Ja takovi mista miluju ale uz sem nejaky nepristupny hodne dlouho nevidel....:(
Jinak si tam navoz zem nebo to dej do kyble a nema problema......:dance: |
|
|
|
jestli ma někdo větši zkušenosti s pěstěnim v bodlakach at pisne na pm . Freeloader ty kyble to by nebylo špatne ale zemina by rychle schla si myslim |
|
|
growman |
nazdar ja som sa rozhodol sadit pri potoku v krovi je tam docela dobra poda slimaky tam hadam nepachnu ak hej treba zasolit neskor prihodim foto priechod slnka celkom v poho vykopal som tak meter jamu do zeme na spodok biohumus potom hlina a substrakt zmiechane potom opet hlina a substrakt a ako hnojivo hermavit pomer 10:9.5:10.5 co si o tom myslite? |
|
|
Smah |
Původní příspěvek od kovac
2 VHK
Otázka a ten komín je funkcný, teda kouri ? Potom ta trava bude mat aku chut ? |
žádnou nedoroste to ji zabije |
|
|
Ondrus |
zdarec,budu pěstovat v kukuřici..tady jsem čet že ji postříkávaj nějakým humusem,nevíte kdy to tam mám tak nasadit aby to už bylo pohnojené ta kukuřice?Případně nějaké další tipy na kukuřici kdo už tam sadil,díky. |
|
|
|
Původní příspěvek od Ondrus
zdarec,budu pěstovat v kukuřici..tady jsem čet že ji postříkávaj nějakým humusem,nevíte kdy to tam mám tak nasadit aby to už bylo pohnojené ta kukuřice?Případně nějaké další tipy na kukuřici kdo už tam sadil,díky. |
tak hele chlape touhle sračkou mi loni zničily 22 kytek už tak půl metru vysokých byly stejně vysoký jak kukuřice víš a jestly si dobře pamatuju tak to bylo někdy v půlce června a jak říkám měly ta kukuřie tak kolem půl metru tak si na to dej bacha at o to nepříjdeš jako já loni víšš zatim pic a Pěstu zdar |
|
|
SID |
Původní příspěvek od Ondrus
zdarec,budu pěstovat v kukuřici..tady jsem čet že ji postříkávaj nějakým humusem,nevíte kdy to tam mám tak nasadit aby to už bylo pohnojené ta kukuřice?Případně nějaké další tipy na kukuřici kdo už tam sadil,díky.
|
Musíš si ohlídat jestli už ten postřik udělali a dát to tam až potom.Poznáš to podle toho,že ten postřik spálí veškerej plevel.
Prostě tam občas zajít a pohlídat si to.
čau SID. |
|
|
H.R.C |
Zdárek, potreboval bych poradit, zasadil jsem 10 kytecek na docela dobrem miste ,sviti tam celi den, puda nic moc, ale dovezl jsem si vlastni, ale pak jsem si vsiml o 2 metra dal asi pul metr vysoky mraveniste, muze to kytkam nejakym spusobem vadit? |
|
|
|
mravenci vubec nevadi, ( jsou neskodni ) mam jich na vsech mistech na svk, i vcz uz roky a zatim neublizili nicomu a nikomu :):D:teef: |
|
|
Damien |
sadim prvy krat mimo pozemku, takze neviem ci sa fleky osvecia, ale pevne dufam ze hej.Zasadil som to do takej horicky, dost zarastena, a nasiel som v nej taku fajn mytinku.Kriky a trava pri cesticke tam je dost pevna, takze ked to idem skontrolovat aj poliat a porucam travu, no skratka vybeham cesticku k mojim kraskam, tak netrva dlho a za dva dni je to v normale.Tak by si to nikto nevsimol..Je to na kopci, a hned pod kopcom je potok.Miesto kde som to dal spociatku zle drzalo vodu, vyriesil som to tak ze som natrhal mach a vysadil okolo rastliny.Dost sa to zlepsilo, takze celkom doporucujem pre udrzanie vlhkosti , no lepsej udrzani vlhkosti:))...Na toto miesto som vysadil dve rastliny, a isiel som hladat dalsie miesta.Zhruba takych 200m od tade som nasiel dalsi fajn flek.Je to taky krov na luke, zvonka nie je nic vidiet, ale v nutri to vyzera v pohode, a dokonca su tam aj tri stromy, takze jednu kytku som umiestnil na strom a druhu vedla neho, na take miesto kde svieti slnko, ale este aj tak budem urcite obsekavat nejake te konare, aby tam svietilo trocha dlhsie..Dufam ze mi to vynde....Seruste , a prajem uspesne pestovanie |
|
|
DDV |
No nevim jestli to uz tady je ale mam par tipu jak pestovat v kukurici..
Pestovat v dolicku drzi se tam vlhkost a kytky pekne rostou pozna se to take podle toho ze tam je ta kukurice vyssi a zelenejsi.Moc v dolince to neni dobry.Chodit tam potom staci jednou za tyden zkontrolovat.Hlavne je dullezite si to dat dso kukurice ktera se nezklizi tak brzy a nebo si pohlidat aby zemedelci nebyli rychlejsi ve sklizni. |
|
|
Maxeaux |
Ja sadim tiez do kukurice, hlavne early odrody. Vysadzam zaciatkom juna, ked uz je kukurica postriekana. Ci to je silazna alebo normalna kukurica zistite podla modrych stitkov, ktore sa tam valaju po sadení kukurice. staci potom checknut na nete co to je za odrodu. |
|
|
Svahadji |
všude ! vosázet úúplně všechno a pak si ty palice píchat pod víčko! |
|
|
georgocze |
No mě zase napadlo sázet kytky do skal sem tak trochu horolezec a bydlím blízko Ch K O K no takže díky vodě co tu byla před námi se do pískovce vymleli slušný díry které mÿ slouží jako kvjetináče tudíž stačí dát dobrý substrát a pjestovat. Do vyší kapsi vložit slušnej barel s kapátkem a dvakrát týdně jezdit dolívat barel a hnojit .:rasta: |
|
|
|
georgocze:tak to ti preji hodne stesti :D |
|
|
georgocze |
Díky moc kámo no já myslim že to výjde v pohodě ale bude to prdel :banana::sun: |
|
|
XGroverkoX |
Vzdy iba malini:-)a srnky?daj do silonky chumac vlasou-ale nie svojich v pripade zhabania poldami ich vybocis na druhu kolaj:-) |
|
|
georgocze |
čau já myslim že to s tima poldama nebude tak horký jako co znám policajty já tak ty by urcite nebrali vlasi ktery najdou u pár kytek na drahou analízu DNA a pro clovjeka kterej nemá ani záznam v trestním rejstříku no vlastně to berou stejně jen otisky prstů ne?! a mozna by stejnak bylo nejlepší dát tam zvířecí chlupi např psí eště se okolo pořádně vymočit a nepřiblížej se |
|
|
LockyDown |
STARE VINOHRADY - tam sa ja chystam rozbehnuť moju záhradku :D |
|
|
Lahvan_FlaskiCZ |
Původní příspěvek od radvancan
mravenci vubec nevadi, ( jsou neskodni ) mam jich na vsech mistech na svk, i vcz uz roky a zatim neublizili nicomu a nikomu :):D:teef: |
pyčo, ale obírat jejich usušená tělíčka z olepenejch palic, to je teprf hárdkór! :punk:
a kór když tam nějaký zapomeneš...... :rocket:
fujky....... |
|
|
|
Původní příspěvek od Lahvan_FlaskiCZ
pyčo, ale obírat jejich usušená tělíčka z olepenejch palic, to je teprf hárdkór! :punk:
a kór když tam nějaký zapomeneš...... :rocket:
fujky....... |
No me po palicach nelozej :teef: mame je temer na vsech mistech a jeste nai raz sme snima nemeli problem :D:D |
|
|
LockyDown |
ee tam potom začina aj les |
|
|
Lahvan_FlaskiCZ |
Původní příspěvek od radvancan
No me po palicach nelozej :teef: mame je temer na vsech mistech a jeste nai raz sme snima nemeli problem :D:D |
nic nežerou, kytkám nevaděj. Měj jen vadí je hulit. :D
Ale stačí potřít stonek ovocnářským lepem a lezoucí hmyz si umře v klidu u země.....
BTW nechceš příští týden koštnout mého LR? Minule jsem se moc nepředved'..... :hanged: |
|
|
|
tak je nehul :D:D vidis ze se najde reseni :D
no muzem vymyslet neco pristi tyden , taky budu mit neco na kosta :rasta: |
|
|
zuzu |
už nevim kdo tu psal o opuštěných pasekách hluboko v lese čico tak nějak....jako lidi sou dost blbý a vim, že chataři u nás(jižní čechy) sou většinou pražáci a přesně na takovýhle místa lezou....náplácat by potřebovali :) |
|
|
ganjala |
čus hele lidi jak poznam že to je samec? |
|
|
flySter |
preco nie ;) napiste sem vsetky miesta a typy na sadenie MJ a potom sa cudujete ze Vam to coruju :) ale dostal som inspiraciu dakujem
piis |
|
|
growman |
nazdar lidi nasiel som good flek je to asi taq 1km od dediny pri lese v krovi rastu tam take kriky co maju ostne tazko sa tam brodi tak sme sa rozhodli ze v strede toho krovia vysekame kruh a tam zasadime nase palicky je tam miesta pre cca 30 rastliniek a to krovie je vysoke nejak 2.5 m takze by to mohlo byt dobre je to vedla stlpa s napetim a slniecko tam prazi cely den neskor pridam aj foto |
|
|
Cicmon |
growman: cece o necem podobnym sem taky uvazoval, akorat me predbehl nejakej bezdomovec, co si tam udelal bejvak :eek:.
Jediny co bych videl jako problem je pristupova cesta, premyslel si o tom? Protoze kdyz tam vychodis/vysekas nejakej vchod, tak tam stejne driv nebo pozdej nekdo nakoukne.... |
|
|
growman |
Cicmon: to uz je premyslene vies mi sa tam ako taq dostaneme ale zver nie a ked na jar bude vsetko zelene tak do vnutra nebude vydiet a te kriky co vysekame vstrede este pohadzeme okolo a nic nebude vydiet:D |
|
|
Cicmon |
growman: no jo, ale bude videt misto kudy polezete dovnitr, protoze ho vychodite, jedine umet poradne skakat :D |
|
|
growman |
cicman: neboj to uz je vyriesene sak hodim sem fotos |
|
|
LIPEENO |
No je to teda davno co tobylo napsane ale po stromech kde to moc neslo, se mi uplne nejlip osvedcilo rakosi s vodou uvnitr a pokud mozno popadanymi kladamy jako pristupovou cestou. nejlip se mi osvedcilo pytel substratu prolit vapenym mlikem cely ho dat do jeste jednoho no a nasazet to na tu kladu jak slepky na hřad pichnes tam vzrostlejsi rizek kvuli snekum a slimakum aby ho svine nezabily ale jen poradne proskolily :/ no stahnes ten igelit okolo rizku na co nejmin a to co z toho zbude vytvarujes do kornoutku aby se to pri desti zalevalo a pri slunci nevyparovalo=co nejmensi kyti no a sam si pak zistis ze tam v lete pere jaxfin takze treba ten pytel púropichej nebo tak.Kazdopadne davat pozor na vodu v tom rakosi je hrozne kysela a me se stalo a ne jednou ze to prerostlo v koste bez kvetu a vubec to nezhulovalo. No a za ta leta mi na to jeste nikdo neprisel.Peace |
|
|
LIPEENO |
jeste dovetek takze pokud mozno vodu svoji a kdyz tam mate naloz 50ti kytek no tak si tam doneste hromadku vapna a tu kyselici s tim trochu smychejte stejne radsi doporucuju svoji vodu aspon buete mit svvaly:) |
|
|
BejBr |
Já s tim ani moc problémy nemám....bydlim v totální prdely a kolem mně jen stary babky a dědci takže se nebojim že ňáká Osmdesátka přeleze plot a veme si hulení :D jinak kopřivy se teda neosvědšili :D kámoš to ma v "poli" plevelu a kopriv a hned ukradeno :( |
|
|
|
mmm tak to já taky nemám vyhlídnutej špatnej flek:D je tam smradlavej 1m širokej potok pak houští ale to je tam všude takže asi prosekat. no a je to jižní stráň teda ale má to 2 vady 1.na velikonoce tam cheděj pro pruty a 2.o 100 metrů dál bydlí ta největší pizda ale to us nebudu dál rozepisovat |
|
|
Green Beret |
ja chcem zasadit na miesto kde je straasne vela srniek, su tam celkom dobre fleky, asi pol hodiny slapania do kopca ... zasadili by ste tam ? su tam same vyslapane cesty od srniek( je tam totiz aj vysoka trava)
edit: bol som kuknut okolo tych kolajnic, a veeelmi milo som prekvapeny :D a je tam dokonca aj potok :D a hnoj
len sa chcem spytat, ci nebude rastlinkam vadit ten polnohospodarsky hnoj ...? |
|
|
Jablko |
No skusim letos kukuřici ale nevim jakou odrudu tam nasadit myslíte že early special stihne dokvest?
Plant height: Short- Mostly Indica
Flowering Weeks: 7/8
Harvest Month: 7
A nedaleko baráku mame taky vojenskej prostor, je to obrovske a oplocene betonovyma kvadrama. Pochybuju že tam někdo páchne tak to tam chci taky skusit. |
|
|
Corn |
Původní příspěvek od Jablko
No skusim letos kukuřici ale nevim jakou odrudu tam nasadit myslíte že early special stihne dokvest?
Plant height: Short- Mostly Indica
Flowering Weeks: 7/8
Harvest Month: 7
A nedaleko baráku mame taky vojenskej prostor, je to obrovske a oplocene betonovyma kvadrama. Pochybuju že tam někdo páchne tak to tam chci taky skusit. |
Hele a nechceš spíš počkat na příští rok, protože letos by ti to asi nedokvetlo.
Jinak na jaře půjdu do kukuřice, 1 stromu(který je na takovém kopečku kam nikdo nechodi) a nakonec mam 2 políška jedno skrytu v křoví a druhé je jižní svah v maliní ale to budu muset ňák šikovně podepřít a uvidím. |
|
|
Jablko |
Jo sjem se špatne vyjádřil, nejsem blázen teď sázet?:D To snad ani nejde |
|
|
growman |
jablko: jedine taq nejaka lampa a pekne v nutri :D pocujte lidicky kedy zacinate sadit april/maj? |
|
|
Green Beret |
sry , ale inak to nejde :D okolo 20 marca to musim dat do zeme:) kamarat mi to predpestuje, a ja nemozem inokedy |
|
|
bhang5o |
Podla mna ked mate moznost pestovat doma urcite hej, ale len ked ste si isty, ze susedia alebo iny nebudu zvedavy.Davajte bacha.Ked vonku urcite nepristupne,nenapadne ale hlavne dobre osvetlene, zem sa da priniest a je to v pohodicke ale uplne naj ked najdete ideal. Pozor na polovnikou a prieskumnikou ale aj zver, no je ale lepsie ked vam policko navstivi zver nieje "Svina" si myslim, zver sa da jednoducho odplasit ludskym pachom.
Prosba snazte co najmenej pouzivat chemiu zem vam bude vdacna a prajem dobru urodu |
|
|
RTW |
Já letos otestuju rákos,na prd je že je tak 30m silnice a firemní objekty.Ale jináč to je takový zastrčený flek.Trošek se bojím srnek a zajiců . . . . |
|
|
EXODUS |
Původní příspěvek od RTW
Já letos otestuju rákos,na prd je že je tak 30m silnice a firemní objekty.Ale jináč to je takový zastrčený flek.Trošek se bojím srnek a zajiců . . . . |
Čau, no já mám s pěstováním v rákosí špatné zkušenosti. Buď to zničila zvěř nebo to v době květu začalo chytat plísně, protože tam bylo chladno a vlhko. :(
Proto mám rád kopce a nejlépe jižní svahy. :) |
|
|
FatJoe |
Zdarte, to pestovanie na vode(kusok polistirénu) možte mi to prosim vas detailnejsie vysvetliť? |
|
|
stalin |
Jsou semínka na kopřivy??? víte že by ste si udělali vlastní kopřivový ukrýt jelikož tedka už hledám místo a ještě kopřivy nerostou:-( A ještě Kde rostou tak kopřivy?? |
|
|
krast |
Hledej, kde jsou staré a uschlé kopřivy. Jinak u nás rostou často u vody, nebo v místech, kde je nějakej ďolík a drží se tam voda. Stačí jenom hledat a hledat, ale POZOR, kosa venku je veliká, takže s sebou něco na zahřátí:D |
|
|
stalin |
Joo ja už mam neska sem byl na 2 hodky ráno a vypada to docela dobře našel sem pár míst ale ja bych raději ty kopřivy.Mužete poslat foto jak vypadaji uschle??:D:D |
|
|
RTW |
To EXODUS :
Čágo.Tys to měl někde v rákosí na okraji rybníka,nebo nějakého jezírka?
Já to mám vyhlédlé na okraji zemědelského pole,je tam celkem husté rákosí tak 13 m2.Těch plísní se taky bojím,ale asi tam 1-2 zkusím.Někde jsem tady četl,že tam sypou vápno,když je to v rákosí. |
|
|
_Dr.Skunk_ |
jelikoz sem minulej rok opet prisel o flek tak uz pomalu zacinam koumat mapy a cekuju nakou novou oblast kde to zkusit a vypada to fakt slibne...drive sem to delaval tak ze sem jezdil do prirody na prochazky atd...ale takle si to pocekovat pekne na hibridni mapce me prijde nejlepsi zpusob jak si najit naky pekny mistecko aby byly holky co nejdal od lidi.... |
|
|
krast |
Hm, já už hledám a vypadá to docela mizivě. Zatím mam vyhlídnuté 2fleky, u každýho to bude risk. Kolem toho jednoho projde na 50m denně tak cca.100.
A ten druhej je v takovym svahu, kde to taky nejni 100%. Ještě zkusím vykoumat něco o hodně dál od mého bydliště. Hlavní je, že bydlim v docela dost velkym městě no:-( |
|
|
_Dr.Skunk_ |
tag nevim ale okolo mojiho mesta je to taky shit ja koumu lokaly tak cca 20-40 km od tech sracu:D |
|
|
krast |
Ou, to je teda hodně daleko. Ještě by to chtělo mít auto. Ale co se dá dělat, kolo bude muse vystačit. |
|
|
Method |
Ja mam tento rok uz dake miesta vyhliadnute aj ked su v blizkosti ludi su dobre skryte takze corky nehrozia.Ale este si dam daku celodnovu prechadzku a musim objavit aj dake novsie fleky lebo miesta sa snazim kazdym rokom striedat a pouzivat starsie vacsinou kazde dva roky.... |
|
|
Sixtyklada |
Dobry sou paseky v lese nad kteryma vedou draty vysokyho napeti. Tam zadny stromy rust nemuzou aby do tech dratu nezasahovaly. Vetsinou tam nalitnou naky plevelny dreviny a kere a udelaj z toho peknou jungli do ktery nikdo nema potrebu lizt.. ( krome corek samozrejme ) |
|
|
gUan0_ |
čus....hele krast.....to co si popisoval vejš , tak mi brutálně připomíná mý dva fleky vyhlídnutý........nebydlíš náhou v třebu ??? :D |
|
|
krast |
nebydlim, ale na ty dva fleky, co jsem popisoval, hodim jenom něco malýho a ostatní to naspu do kuky |
|
|
Pflusik |
Guano já sem z třebu tak ne že mi vyfoukneš moje místečka :D |
|
|
saytam |
U prostřed letního stadionu...Peace |
|
|
das si a nevis |
nejlepsi nerikat vubec nikomu ze nejaky kytky mate me se overilo nechat si to pro sebe az do sklizne i kamarad muze bejt na tohle svine...jinak nesnasim corkare...do pice... at se vydari vsem letosni out.. |
|
|
PARANOIK |
svata pravda,nikomu sa neoplati hovorit ze nieco mas,lebo ako sa vie ze nieco mas,tak sa hlada do vtedy pokial sa to nenajde.to je taka vidlacka problematika,nic pre velkomestskumatatiku:D:D:D |
|
|
T.hasHberry.C |
zdravim vas lidi.. ... toto je mimochodom moj prvy prispevok na groweri ale fora uz citam dlho.... idem si tento rok prvy raz nasadit outdoor odroda hashberry indoora som uz mal ale nedopadol najslavnejsie .... chcem si to nasadit do lesa opatrenia proiti skodcom by nemali byt problem ale potreboval by som poradit ako na to kde to asi umiestnit aku zem pouzit pripadne hnojivo a ako to opatrit ....... budem tam mat priblizne 4-5 rastlin viacej nechcem davat z toho dôvodu keby sa to nepovedlo..... tak oci mam otvorene cakam nejake rady diki moc :D........ |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od T.hasHberry.C
zdravim vas lidi.. ... toto je mimochodom moj prvy prispevok na groweri ale fora uz citam dlho.... idem si tento rok prvy raz nasadit outdoor odroda hashberry indoora som uz mal ale nedopadol najslavnejsie .... chcem si to nasadit do lesa opatrenia proiti skodcom by nemali byt problem ale potreboval by som poradit ako na to kde to asi umiestnit aku zem pouzit pripadne hnojivo a ako to opatrit ....... budem tam mat priblizne 4-5 rastlin viacej nechcem davat z toho dôvodu keby sa to nepovedlo..... tak oci mam otvorene cakam nejake rady diki moc :D........ |
V lese je problém ve většině případů s příliš kyselou půdou, proto budeš muset zeminu komplet namíchat, můžeš si koupit hotovej substrát v GS a máš vystaráno, nebo je tady téma ,,Nejlepší půda, substrát...", nebo tak nějak a tam se můžeš dočíst dalších x variant substrátů různých složení. Jinak je tady i téma, kde se dozvíš různý vycyhtávky v ošetření rostlin proti lesní zvěři v podobě různých lidských vlasů a taky to můžeš ošetřit Vanishem, přípravek proti mravencům, slimákům a takovýdle havěti.
Hele a když už pročítáš Géčko tak dlouho, tak by sis to mohl sakra vyhledat ne?;) Nebo by si aspoň mohl tušit, že tady ty témata na tvoje dotazy jsou, takže ti tady vlastně dělám takovou malou děvku:teef::teef: takže koukej hledat, todle je téma, kde všude se dá sadit;) |
|
|
T.hasHberry.C |
no to hej ale fakt len taku maličku ... az tak dlho to zas neni som troska prehnal ... nektere veci som cital ine ne tak som sa sel troska poptat ... didim ze to zase zotalo na fora :) ale to neva budem teda studovat ... ale aj tak diki moc za rady ... som mal aj taku mensiu potrebu nieco napisat.... xD diku dik za pomoc :o)................ |
|
|
novator_one |
co takhle skusit zasadit na vysokym nepouzivanym kominu??? |
|
|
RTW |
A navrchu pak zahulit??Nesnáším vyšky,bych ztama neslezl :-D |
|
|
|
novator_one dle meho nazoru se tam kyti rychle zlomi |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od novator_one
co takhle skusit zasadit na vysokym nepouzivanym kominu??? |
Už tě vidím jak tam každou chvíli lezeš se zálivkou;) Hlavně je to takový nenápadný místo a vůbec co to je kurva za nápad:teef: |
|
|
novator_one |
ja mít doma nějakej 50timetrovej komínek tak na něj už chystam kýbl |
|
|
T.hasHberry.C |
helo ... mam otazocku... chcem si zasadit rastliny do luzneho lesa pri rieke co tu mame toho ze to niekto najde sa ani tak nebojim ako toho ze pride nejaka mensia povoden.... a nevem ci na to hodit bobek a dat do do lesa ako som povodne planoval lenze tam mi to skor niekto najde a nepocitam este lesnu zver .... myslite ze keby mi zatopilo tie rastlinky tak to vydrzia ?? neviete poradit nejaku ucinu uchranu .... prud by na ne neposobil ale boli by vo vode .... co myslite ? :o) |
|
|
SKUNK211 |
no ja si myslim ze by ti asi zhnili korene.......skus si najst nejaky flek medzi prhlavov a uvidis ze to bude fajn,ak ti to nikto neukradne....fuck off corky....... |
|
|
|
Zdravím nečetl jsem to celý je to moc dlouhý tread pokud už to tady je tak se omlouvám.....
Ale napadlo mě pěstovat na půdě jako v podkroví třeba si předpěstovat 10 kytiček a pak si je hodit na půdu( vím je ta málo světla my tam máme střešní okna tak by se to mohlo povést) Letos to chci zkusit......:)
PS:Budu rád za vaše připomínky...... |
|
|
slanina |
2 ZIGIman:
Hele já ti nevím ale není to náhodou spíš tak trochu indoor? |
|
|
sagista |
2 zigiman: cece estli mas ty stresni okna dost velky a este jsou smerem na jih tak ti tise zavidim:) nemusis se obavat cimdaltim castejsich zlodeju kytek a stala pece je taky zarucena. navic jak psal slanina muzes to obohatit o prvky indoor (zalejvani, dosvit, odrazovy folie, vetrani) proste pecka, dej vedet jaxi dopad z 10 kyti muze bejt spooousty srandy.... |
|
|
Celller |
Původní příspěvek od slanina
2 ZIGIman:
Hele já ti nevím ale není to náhodou spíš tak trochu indoor? |
Neni, rika se tomu windoor, ma to svuj nazev, jak jinak, nez od slova okno. |
|
|
|
2 slanina a Celller
Fakt nevím to je tak na půl je tam jako docela hodně světa ale zase je to vevnitř takže je to tak půl na půl nedá se to nazvat indorem, ale zase windoorem..... uvidíme.....
2 sagista
Přemýšlel jsem na tím na napadali mě přesně tyhle důvody (nemůsím se bát zlodějů, mám to stále u sebe, a doplnit o ty vecičky k indooru.....) Okna jsou ale situovaný špatně :whip: ty větší na na Severo-východní stranu ty menší na Jiho-západní..... a na tom jiho tam to praží jak svin.... :) |
|
|
kaktusx |
Původní příspěvek od T.hasHberry.C
helo ... mam otazocku... chcem si zasadit rastliny do luzneho lesa pri rieke co tu mame toho ze to niekto najde sa ani tak nebojim ako toho ze pride nejaka mensia povoden.... a nevem ci na to hodit bobek a dat do do lesa ako som povodne planoval lenze tam mi to skor niekto najde a nepocitam este lesnu zver .... myslite ze keby mi zatopilo tie rastlinky tak to vydrzia ?? neviete poradit nejaku ucinu uchranu .... prud by na ne neposobil ale boli by vo vode .... co myslite ? :o) |
Nó tak nato sa rovno vys*r...určite by neprežili keby mali korene dlhší čas vo vode...a celkovo by som to do lesa radšej nesadil...moje začiatky boli tiež v lese a aj to tak dopadlo:teef:
Väčšinou je tam málo svetla(aj ked ako začiatočníkovi sa mi to miesto zdalo slnečné), zla pôda a chodia tam srnky ktoré kradnú zeminu-->aha :D
Keď už do lesa tak skôr na neakú odkrytú lúčku v lese alebo niečo podobné...najideálnejší je južny svah kde rastú šípky a rôzne kriaky.
No uvedom si že slnko ti tam musí priamo svietiť aspoň 5 hodín denne aby to za niečo stálo...hnojivo myslím že na začiatok stači vyluh zo žihľavy na rast a slepačince na kvet.
PEACEandLOVE |
|
|
T.hasHberry.C |
tak diky moc za radu kto vie ako by to dopadlo ..... a ten juzny svah som nakoniec nasiel mezdi krikmi a dost daleko od ludi bude to super uz sa tesim ak zleze sneh a bude teplo uz to tam sadim ....... s pozdravem tvuj kamarad :) |
|
|
kaktusx |
No možno by ti aj tam vyrástlo niečo na brčko ale je dobré keď ma rastlinka čo najlepšie podmienky a čo najviac svetla...hlavne keď kvitne tak jej treba zabezpečiť čo najviac slniečka:)
A nezabudni si na ten flek dovliecť vlastnú hlinu lebo v pôvodnej to asi nebude ono, a hlavne sa neponáhľaj sadiť...kľudne sačí dať v polke mája naklíčiť semena a potom ich zasadiť pretože skôr sú ešte prízemne mrazy a môže ti to rastlinku zbrzdiť v raste...takže nakoniec ju budeš mať menšiu ako niekto kto sadil v júny:teef:...no možno preháňam...ale proste všetko má svoj čas...takže máš ešte 2 mesiace, využi ich na úpravu fleku, maskovanie, odstranenie vetiev ktoré budú veľmi tieniť atď:)
PEACEandLOVE |
|
|
slanina |
Jo moje rec ja uz se taky nemuzu dockat az sleze ten snih sice si jeste chvilku pockam bo ho tu je jeste metr a furt snezi:-( Ale jen co sleze tak hned beru kybliky a hura na stromky ... |
|
|
|