|
citace: |
Původní příspěvek od Host
Ted mě napadlo solární panely.Je to velmi ostře hlidané a střežene chape te to.Nikoho nikdy nenapadne hledat na obrovském pozemku s 10000panelamy hledat konopí ale nej.by bylo domluvit se z hlidačem protože to každy večer procházi se psi. |
Podle mne je tam sposta kamer,Tak ze i kdybi jsi prelezl plot , omamil psi atd. , zacal sadit primo mezi 10000 solarnich panelu tak by te zabralo nejmin 10 kamer.Znam tedy bezpecnejsi mista k sazeni..... |
|
|
|
Původní příspěvek od Makovice
Podle mne je tam sposta kamer,Tak ze i kdybi jsi prelezl plot , omamil psi atd. , zacal sadit primo mezi 10000 solarnich panelu tak by te zabralo nejmin 10 kamer.Znam tedy bezpecnejsi mista k sazeni..... |
Nejlepší by bylo domlivit se z hlídačem:A pak se podělit o sklizen. |
|
|
newim28 |
caw groweři už sem sem psal ohledně substratu a ted bych potřeboval poradit s zavlažovaním, jakí mate zavlažovaní pochlubte se |
|
|
4fun |
žádný, zalil jsem akorát když jsem zasadil a přežilo to v pohodě, konopí je plevel... |
|
|
Petrzlen43 |
má tu niekto skúsenosti s pestvanim v nejakých starých závodoch alebo továrnach? alebo na nejakom mieste kde ste museli preliezat ploty? |
|
|
tuffgong1 |
Petrzlen43: no ja bych se docela bál aspon jestli jsi v nakym vetšim městě tyto oběkty obvikle vyhledavaj lidi typu:sprejeři,feťáci,bezdomovci nebo občas i děti ktery se nemaj kde hrát ale pokud je to opravdu opuštěný a ve vnitř nejsou žadny znamky toho že tam někdo někdy byl proč ne :-)
čau groweři mám tu problém pěkně jsem hledal místo a našel jsem takovej lesík uprostřed polí z jedny strany pole, potok, bažinky prostě fekál z druhy normálně pole ale na jedny straně je nakej posed pro myslivce a v lese krmelec a ja se ptam nevite jestli choděj myslivci i v létě ? ke krmelcum a střílet ubohá zvířata z posedů ? |
|
|
|
čau groweři mám tu problém pěkně jsem hledal místo a našel jsem takovej lesík uprostřed polí z jedny strany pole, potok, bažinky prostě fekál z druhy normálně pole ale na jedny straně je nakej posed pro myslivce a v lese krmelec a ja se ptam nevite jestli choděj myslivci i v létě ? ke krmelcum a střílet ubohá zvířata z posedů ? [/B][/QUOTE]
Ja bydlim u lesa a krmelce a posedy tam jsou celkem tak 3 ,ale myslivce jsem tam sedet za tech par let nevidel ani jednou.Taky sadim do lesa , jen se bojim ze mi to tam nekdo vycoruje. |
|
|
tuffgong1 |
tjn chapu do lesa často chodej houbaři a kdovy kdo všechno :D minul rok sem sadil do lesika ale kousek byli baraky a všechny(8kytek ) byli pryč chce to pořádně čeknout nejjistější je udelat tak 3-5 či víc políček pokud nevíš že místo je 100 pro nenalezitelný..... já jich delam víc protože počitám že mi určite nekdo neco podělá tak pěstu zdar :-) |
|
|
crackonos |
Původní příspěvek od Makovice
čau groweři mám tu problém pěkně jsem hledal místo a našel jsem takovej lesík uprostřed polí z jedny strany pole, potok, bažinky prostě fekál z druhy normálně pole ale na jedny straně je nakej posed pro myslivce a v lese krmelec a ja se ptam nevite jestli choděj myslivci i v létě ? ke krmelcum a střílet ubohá zvířata z posedů ?
Ja bydlim u lesa a krmelce a posedy tam jsou celkem tak 3 ,ale myslivce jsem tam sedet za tech par let nevidel ani jednou.Taky sadim do lesa , jen se bojim ze mi to tam nekdo vycoruje. |
V létě myslivci rozhodně chodí do lesa. Za dobu co jsme měli minulý rok něco v kuku u lesa jsme potkávali myslivce celkem pravidelně, ale ten byl nejvíc v pohodě, vžydycky se nás jen zeptal jak to roste, jednou jsme mu pomáhali i se sundáváním posedu. Většinou jsme ho tam potkávali spíš navečer, protože to dělal po práci. Ikdyž je fakt, že v tý kuku by se to asi těžko hledalo, když to bylo minimálně 50 metrů od cesty. Je to spíš o lidech na koho narazíš. |
|
|
White Rhino 666 |
čau, mám najité už delší dobu místo pro kytky, ale ted z jara jsem zjistil ze by na rostliny svítilo slunce přímo asi od 13hodiny tak bych se chtěl zeptat jestli je to dostačující. diky všem WR |
|
|
Espado |
Zkuste sázet do řepy
mě se to plně osvědčilo |
|
|
Slick-ace |
Espado:
zajímavý a neni to .. vidět ? :eek: |
|
|
Fellon |
caffte groweri pls mam mensi problem: predvcerom som presadzal moju bylinu a uz mala blizni krasne aj listy a zrazu zodna naden hnije uplnu schnu liksty a cim dalej cela rastlina aj som dal hnojivove ticinky do zeme mala pekne slunicka uplni luxus pre nu...neviete preco?..pritom som ju neposkodil ani korene ani nic :(( |
|
|
Maxeaux |
Původní příspěvek od Fellon
caffte groweri pls mam mensi problem: predvcerom som presadzal moju bylinu a uz mala blizni krasne aj listy a zrazu zodna naden hnije uplnu schnu liksty a cim dalej cela rastlina aj som dal hnojivove ticinky do zeme mala pekne slunicka uplni luxus pre nu...neviete preco?..pritom som ju neposkodil ani korene ani nic :(( |
to ako myslis ze to ma blizny? to mas nejaky predpestovany autoflower? ked hej, skus zmerať ph. s tymi tycinkami si to neprehnal? |
|
|
crowe1 |
neviem si nejak zohnat PH papieriky... nahodou nemate skusenost s pestovanim tam, kde rastie mach a su tam aj listnate stromceky alebo kriky lepsie povedane do 2 metrov ???
dik |
|
|
Kambu |
Původní příspěvek od crowe1
neviem si nejak zohnat PH papieriky... nahodou nemate skusenost s pestovanim tam, kde rastie mach a su tam aj listnate stromceky alebo kriky lepsie povedane do 2 metrov ???
dik |
PH papírky seženeš i v akvaristice ;-) |
|
|
crowe1 |
tak to zajtra idem rovno omrknut :D dik |
|
|
simson |
Já mám vyhlídnuté místo v nějaké lesní školce, ale mám z toho nějaký divný pocit kvůli myslivcům a čorkám =(. Asi půjdu hledat i nějaká jiná místa. Ale snad mi to letos vyjde.. Zdar a nechť to roste. =) |
|
|
Zmerčenej Klon |
Vyhlídnul jsem si místo v bažině, kde roste rákosí a je tam asi 15 cm vody. Chodit bych tam musel v holinkách a kytky by byly v kýblech. Chci se zeptat jestli ty kýble můžou bejt částěčně ponořený v tý vodě a rovnou si ji odebírat, nebo je mám postavit na ňákou konstrukci nad vodu. Předem dík za pŕípadné odpovědi. |
|
|
Dude |
Původní příspěvek od Zmerčenej Klon
Vyhlídnul jsem si místo v bažině, kde roste rákosí a je tam asi 15 cm vody. Chodit bych tam musel v holinkách a kytky by byly v kýblech. Chci se zeptat jestli ty kýble můžou bejt částěčně ponořený v tý vodě a rovnou si ji odebírat, nebo je mám postavit na ňákou konstrukci nad vodu. Předem dík za pŕípadné odpovědi. |
studijní materiál
http://grower.cz/forum/search.php?...rder=descending |
|
|
Zmerčenej Klon |
jo, dík moc. To pomohlo. :) |
|
|
kvadru |
zdravim, kdo mate kytky na balkonech nebo na terasach, otacite je?
nebo je nechavate porad stejne nakloneny za sluncem?
cim vic sviti na jednu stranu kytky, tim vic ta strana roste a ta strana u zdi, u okna moc nepovali je to tak? diky |
|
|
Tod |
Čus hoši nevim jestli to tu je.. já to nenašel, ale jak je to s pšenicí? ta se sklízí asi brzo na marihuanu co? nebo myslite ze by to slo? dik za odpoved |
|
|
|
2 kvadru: hele to by se z toho zbláznil každej je furt otáčet:rolleyes: kytky se prostě točej za sluncem, myslimže to každej nechává tak jak to je, at si kytka poradí... ona se vytáhne a přizpůsobí:)
2 Tod: Nešlo ptž je moc nízká a navíc se sklízí dost brzo;) ledaže by jsi tam jedině udělal plantáž nějakejch lowriderů nebo jinejch nízkejch autokvetoucích odrůd:) |
|
|
High |
čau!!!napadlo mě sadit do arealu již nefunkčních továren.Mate stím skušenosti?A taky mě napadlo zkusit pěstovat v městské zeleni.Na ruzná místa v centru města puknout řízek atd.Máte stím někdo zkušenosti? |
|
|
Zelo |
Ja si myslim ze POD LAMOV JE NAVETSIA TMA ja som to dal cca 50-100 metrov od par domov a priamo pod jednu chatku navstevovanu a tam som nemal problem len zalezi kedy tam človek chodi... zakladam natom je to naj :) |
|
|
jirka180 |
zdarec, kluci mam jednu otazečku. Sestavil jsem si foliák 200x150cm jen chci slišet vaše názory kam by jste ho daly když takovoudle več (pro takovýdle účely) nemůžu mít doma. kam s nim nejideálnější místo je asi něco opuštěného něco jako kasárny že jo? |
|
|
jalala1 |
Nejlepší místo je tak 2.5 km od jakékoliv civilizace, náhorní plošina s převýšením alespoň 200m, podmáčenej flek v pláni kopřiv vysokých cca 2- 2.5m a ještě k tomu spojených svízelí (takovej ten chytlavej svlačec s kuličkama, kterej ty kopřivy spojí, při prvním kroku ti kopřivy sevřou nohy a spolehlivě tě popálí, pokud tím budeš chtít projít).
Tak to mám já, spousta lidí ví, že to tam máme, ale běž do krpálu jako prase, prolejzej hektary sviňstva, popal se jak sviňa, zabigus se od těch nesundatelnejch kuliček, a to všechno jen pro to, že nejspíš nic nenajdeš. To si to radši každej rozmyslí a půjde hledat podle labe :)
Ani nemluvím o tom, že tam je zrušená, vystěhovaná, rozpadlá sudeťácká vesnice a nějakej blb (prej hráli paintbal) tam spadnul do studny a (prej) se zabil.
-Radši jsme už 2 studny takhle označily, neboť to tam záchranáři zvalchovali jako prase a tudíž oni jsou naše největší hrozba.
-A ještě jeden bonus, nedoplazil se sem ani jeden Španělskej plzák (ty oranžový žravý kur..), jsou tu maximálně šneci zahradní a to jen sporadicky. Taky radši zůstávaj v polabí a přes 2 km širokej les do kopce se jim nechce.
|
|
|
|
Maliny, malinky ...
Z vlastnej skúsenosti doporučujem.
Malini večinou ak nie vždy rastú na južnej strane čo znamená veľa, veľa prekrásneho slniečka a tam kde rastú maliny tam je kvalitná pôda. Že ti to niekto zruší sa nemusíš báť .... x))
Outdoor môžeš pestovať všade, všade máš riziko toho že ti to niekto nájde. Ide len o štastie či neštastie x) ( Pametám si pred cca 2 rokmi som videl 2 krásne rastlinky zasadené asi 50 metrov za kriminalkov - vyšetrovačkou alebo čo to bolo) |
|
|
Jay-jay |
píšu to tu do toho threadu každý rok a zopakuju to i teď: VŠUDE
stačí zapojit hlavu |
|
|
Časlove |
Původní příspěvek od Jay-jay
píšu to tu do toho threadu každý rok a zopakuju to i teď: VŠUDE
stačí zapojit hlavu |
Jasný, všude se dá, jen aby člověk znal jak to roste, věděl tudíž kdy zasadit a je vše jak má byt! Předloni jsem sklidil 3,5kg mimo svůj pozemek, vzdušnou čarou 4km od Pražského hradu, takže VŠUDE a pořádně na punk!:D |
|
|
krast |
Všude a nikde! Prochodil sem fakt velký kus naší země, smočil si boty v tekutém hnoji, poškrábal se o trny, umazal se od bláta, neskutečně zmokl, ale místo sem našel. I když nakonec ve městě a ne někde na okraji. |
|
|
MDe_ |
Jak tady bylo řečeno VŠUDE :) Hlavně když už to někdo někde dá tak nějvětší chyba je udělat přímo ke kytce dálnici jak prase :D |
|
|
IgorGrinder |
Zadný príspevok tam už asi neni teda určite neni... ale mam rovnaký problém ako tamto kolega stema kýblama... nevedeli by ste pomôcť? |
|
|
Hermafroid |
jo presne tak ja to vyresil malinama/ostruzinama ... roste to jak divy a da se s toho udelat dobrej zivej plot, mam to navic blizko dalnice za polem a jeste zakomponovany v lesnich skolkach :) (nevim jak vy, ale v lete tam mam takovy dusno ze to ani pekny neni, ale pouze ve skolce, jak se z ni vylezete je hned lip, takovej prirodni sklenik :)). 1. rok sme zvladli letos 2 sezona :) |
|
|
g0ldb3rg |
Kamos pestoval v kukurici zozrala mu to zver v strome a v komine je malo svetla tie maliny su celkom dobry napad ae najlepsie je mat urcite vlastne |
|
|
eazer |
čaute, letos chci začít pěstovat outdoor buď ve staré cihelně je daleko odevšeho a všude kolem pouze pole, a nebo v takovém lesíčku úplně u hranic asi 4 km od nejblížšího baráku na mini mýtinkách.. mimochodem k těm malinám není náhodou u malin a ostružin kyselá půda? což by mohlo vadit při růstu? |
|
|
MedWeD |
kukurice se mi neosvedcila zdevastovali mi moje kytky prasata a necim se to strika |
|
|
Millanm |
Kukuřice se stříká selektivním herbicidem proti dvouděložnym plevelum , čili sázet až po postřiku , a kdy že se to stříká ? ...ask your local corn farmer... |
|
|
|
No vtý školce,se mi to moc nezamlouvá lesačky se starají o stromečky jak o dětičky,a beztak dnes už znají i krásné samičky takže pozor na to:! ale zas neříkám že se to nedá podchytit :D tak ať se daří,.. |
|
|
Hermafroid |
Skolka uz musi byt odrostla :) vsiml sem si ze mladej porost do 1 metru jeste obhospodarujou a vysekavaj vsechen ten bordel co roste kolem ale kdyz najdes uprostred 2,5metrove skolky paloucek pro 6 kytek :D... no proste kdo hleda ten najde. ale z 50% je to o stesti kdyz tam v okoli ti drevorubci furt pracujou. Kazdopadne uz nam to zacina :) za 14 dnu dem sazet ;) |
|
|
MedvedBrtnik |
Jak píše hermafrodit, musíš vychytat takovou školku, která už je odrostlá, ale ne zase moc, aby se tam nedělala prořízka (tu ale dělají většinou na jaře, takže když to tam prdneš někdy v květnu, problém by to být nemusel.) Já takhle sklízel úspěšně poslední tři roky, letos čtvrtý pokus. Okolo jsou další školky, jendna hodně vysoká (loni ji vzali celou,) druhá malá, stromky cca 1 m, tam sekají trávu. Lesáci makali tak 20m od kytek a všechnu zůstalo na místě. Měl jsem v lese i foliák, taky cca 20m od cesty (!!!) ze které šel i vidět. Kolem byl docela hustý provoz, lidé chodí na procházky, houby.. Flek padl až loni, když dělali prořízku, jinak bych tam zůstal. Takže lesní školky - při správně volbě jednoznačně doporučuji!! |
|
|
karlos.borba |
Mě osobně se po pěti letech návštěv loupežníků osvědčila střecha starého zimního stadionu... Bohužel stadion je v rekonstrukci a moje květináče kdesi na skládce.. Dnes už problém nemám,nejlepší je požádat někoho,kdo bylí na samotě,nebo jako já u starce v sadu,má tam tři psy a nikdo si tam netroufne.. Po sklizni přinesu lahvinku kořaličky a oba jsme spokojeni.. |
|
|
bublifuk |
Zdar včera jsem byl pátrat p ofleku , našel jsem školku , z každé strany les kylometr dlouhej z jedny strany školky je soukromej pozemek neoplocenej maj tam asi tak dva hektary stromku na vanoce bohuzel jedny maj tak 50 cm a druhy maj tak 4 metry ale jejich ta mmal oa jsou ridke , coz oto nebal bych se ze jsou ridke ale ze to mezi nima treba vysekavaj nebo tak . Ale hned vedle toho pozemku je ta školka je oplocena a v ni jsou nejak maly smrcky nebo borovice nevim nedival jsme se z blizka . Je strasne zarostla a velka asi tak 200x 100 metru ze zadu je potok a kolem dokola stromy a ten pozemek , myslite ze by to tam slo ? v zadu v te skolce bych udelal misto pro 8 kytek a lupl je tam ... ale nevim no . |
|
|
MedvedBrtnik |
Pokud je to oplocený, vůbec bych se tím neobtěžoval, o to se budou stopro starat. Chce to starší, já minulej tejden koukal, že v té mojí školce to bude mít už kolem 4m. Je to v kopci, takže se tam najdou místečka, kde svítí přímé slunce v květu 10 - 12h, což je paráda. Zkus pohledat taky něco takového, aby to nebylo stíněné, ale zároveň aby stromky nebyly moc malé (kvůli péči lesníků.) |
|
|
bublifuk |
Medved : díkec moc za radu ono les mám od vesnice vzdálen pomerne dost vzdálen ale na kole neni problem do 4 km mi to nevadi . |
|
|
|
Tenhle thread bych úplně smazal nebo aspoň přesunul do kanálu do ''výstavních témat'', kde nato nemají přístup guests tedy potenciální čorky, pro něž je tenhle thread jako stvořený...:busted: |
|
|
Pongo |
myslím si, že nejlepší je najít si nějáky fakt hustý houští kam by normální člověk nevlezl ( ostružiny, maliny apod. ).... něco kam by ste se plazyli po čtyřech.... vysekat tam 10x10m flek ..... vykopat díry , nanosit substrát a ať to roste :) ... tento rok to kromě skleníku plánuji taky ... když najdete fakt nějáký hustý tak tam ani zvířata nevlezou .... |
|
|
senseye |
No jo, jenže třeba v mym okolí nenajdu ani křoví o rozměru 10x10 metru, natož abych tam mohl vysekat takovej flek. Budu to muset risknout na místech, kde to bude zakrytý pár stromkama/keřema |
|
|
bublifuk |
já mám tu školku najítou okolo školky je plno cest od divočáku dneska sem to tam čekoval asi 4 hodiny a viděl sem tam srny zajíce ty lesní slepice co kfikaji jak ludry a divočaky ale do školky nechodí takže zvířata neřeším. školka je ale oplocena a stromky maj tak 4 metry a jsou docela zdraví ale když se prodřu o tři řádky do středu tak je to tam žlutý jako prase všechny stromky , myslíte že se tam bude dělat prořez ? jeto tam dost nahusto ale vypadá to že to nechávaj. Navíc tam svítí pěkně slunce takže se mi to líbí . |
|
|
kayaman_slovak |
ja skusam pestovat v kratery po vyvretenom strome :D je to dost odrezane a do kopca takze pohoda len neviem ako je to zo slnkom ci sa predere cez stromy |
|
|
Pítr |
Zdravím, mám nájdené pekné miesto v lesíku ... no chcem sa spýtať, ak si vykopem jamy a presekám všetky korene v nich a vytiahnem, potom tam nasypem substrát ... nebude to potom vadit rastlinkám? Teda myslím tak že sa tam náhodou zasa tie korene nenasáčkujú do toho |
|
|
Jay-jay |
Původní příspěvek od Pítr
Zdravím, mám nájdené pekné miesto v lesíku ... no chcem sa spýtať, ak si vykopem jamy a presekám všetky korene v nich a vytiahnem, potom tam nasypem substrát ... nebude to potom vadit rastlinkám? Teda myslím tak že sa tam náhodou zasa tie korene nenasáčkujú do toho |
když je vysekáš a dáš pryč, tak tam asi těžko zase budou. omg |
|
|
Pítr |
tak ale ked je to koren stromu asi nejde vysekat celý, vysekám ho v diere a dám preč, tak preto sa pýtam či to ešte porostne ... ale už to je fuk. Pochybujem že ten koreň sa tak rýchlo zregeneruje, možno žačne tak na rok zasa troška rást |
|
|
Harvepino |
ja asi buduci rok budem sadit na smetisku Moze Byt? |
|
|
Patres92 |
Vadi ked je rastlinka pod stromom ? našiel som si miesto v krikoch a neviem či mam nejaku haluz z hora vyrezat aby tam išlo viacej priameho slnka. Poradte |
|
|
Kambu |
Původní příspěvek od Patres92
Vadi ked je rastlinka pod stromom ? našiel som si miesto v krikoch a neviem či mam nejaku haluz z hora vyrezat aby tam išlo viacej priameho slnka. Poradte |
proč zrovna pod stromem ? :D tak je lepší,když máš hodně slunného místa,pod tím stromem nevím nevím..aj když to chceš vysekat,tak ti to tam bude stínit..osobně bych se pod stromem nato vytento a našel si lepší slunné místo ;) |
|
|
Patres92 |
tak neni to uplne pod stromem ale tak 3 metre od neho a okolo su všade kriky tak teraz neviem skusim to nejak vymyslet :D |
|
|
exploiter |
zdravím rozhodl jsem se sadit do kukuřice, kdy nebo jak poznám ten správný čas kdy vysadit? |
|
|
Pongo |
už jsi měl mít vysazené.... |
|
|
|
v blízkosti môjho bydliska je pole so slnečnicou porast ma výšku cca. 75-100 cm takže kvetinka by sa v nej ešte stratila a rástla zrejme rovnomerne so zvyškom vegetácie chccel som sa spýtať či neviete či sa slnečnica nejako letecky/pozemne chemicky upravuje aby mi náhodou nespálila úrodu alebo ju urobila nehúliteľnou P.S. ak by sa dalo/osvečilo pribudlo by tam mini Autoflower políčko ktoré pripravujem dakujem za reakcie |
|
|
dokktor |
Původní příspěvek od hemperor
v blízkosti môjho bydliska je pole so slnečnicou porast ma výšku cca. 75-100 cm takže kvetinka by sa v nej ešte stratila a rástla zrejme rovnomerne so zvyškom vegetácie chccel som sa spýtať či neviete či sa slnečnica nejako letecky/pozemne chemicky upravuje aby mi náhodou nespálila úrodu alebo ju urobila nehúliteľnou P.S. ak by sa dalo/osvečilo pribudlo by tam mini Autoflower políčko ktoré pripravujem dakujem za reakcie |
slunečnice prochází dost výraznou pozemní úpravou cca v srpnu a to sice, že se sklízí, tak to zvaž. |
|
|
Dr. Green |
Tak jo, děkuju všem za různý nápady a dneska po obědě se vydávám na cestu a sčeknu moje okolí. Věřím tomu, že najdu nějakej slušnej zakempenej svah na jih, kde nepáchne žádnej zevlák. Mám strach z ojebů, ale pořád věřím tomu, že ty nuly ze sídliště radši budou stát někde na betonu a prosit o prdy.....doufám, že najdu nějakej solidní flek, na kterým se bude dařit a pojedu tam víc, jak jeden round....hodně štěstí groweři ! |
|
|
nm355 |
Zdravím,
nevím jestli už sem někdo psal, ale docela dobře se dá sadit na starých nebo opuštěných průmyslových budovách.. udělal sem si políčko poblíž vzduchotechniky, takže ze stran mě to maskovali kovové šachty.. uspěšnost 100% a nikoho nenapadlo na takovém místě něco hledat.. |
|
|
arrow89 |
nejlepší je parta kluků s jawkama a endurama. to se pak hledá misto samo) a zalevaní si spojite s nedelnim vyletem na endurku))) |
|
|
|
Chcem sa opýtať na miesta pri cestách. Totiž v mojom novom bydlisku kúsok sa vyskytuje dajme tomu že vypadovka(cesta) popri rieka kde po brehoch su celkom huste porasty bol som sa prejst kusok tak pol kilometra a celkom haluz :D mate stym niekto skusenosti ? bojim sa zaplav, stopárov, nejakých náhodných ludi :D atď ...cestách. |
|
|
francox |
my sme si nasli miesto na okraji mesta priamo v lese na cistinke, len sa mi zda ze tam uz niekto volakedy pestoval lebo na mieste kde to chceme dat su stare petflase a konare stromov su odrezane tak aby rastli hlavne do vysky, kazdopadne podla stop tam uz dlho nikto nechodi, az na dive svine a srnky, ich hovna a stopy su vsade, pred tyzdnom ked sme to boli obzriet sme tesne vedla nas poculi krochkanie starej a mladych... cez vikend chodi okolo hafo ludi a je to hned vedla cernic a lesnych jahod ale predrat sa tam je makacka...
dalsie je v zahradkarskej oblasti vedla vysekaneho pasu pod stlpom s napatim a vlakovou kolajnicou, je to zarastene bodavymi stromami, tiez su tam stopy srniek tak uvidime... ked to ozelenie tak by nemalo byt nic vidiet... vsetko je to da sa povedat na skok od bytov ale vyzera to nadejne... |
|
|
MedvedBrtnik |
Tak jsem byl omrknout plácek, kde jsem sadil loni (lesní školka) a ono ejhle. Stromky poporostly takovým stylem, že by kvítí mělo přímé sluníčko na maxinálně 4 hodiny denně, což je fakt málo. Jal jsem se tedy projet okolí za účelem najít nový grow plac. Nejprve jsem objevil další školku, stromky tak 1,8 m, takže vcelku ideální výška, ale svah nebyl orientovaný na jih. To mě moc nepotěšilo, takže jsem projížděl les dál, nikde nic, porosty moc vysoké, blízko cest, málo kryté.. Už jsem ani nedoufal, ale vyjel jsem na kopec, krásná rovina, ničím stíněné, ale malé sazeničky stromečků = péče lesníků. Říkám si tak to je v čudu, ale ještě jsem mrkl kousek dál, pod tím byla větší školka s borovičkami, kterým větve rostou do všech stran a jsou poměrně husté, takže je do porostu prd vidět. Výška do dvou metrů, obrovská plocha, daleko od cest, jižní svah, takže sluníčko celý den, daleko od civilizace, kolem nejsou houbařské porosty.. Bomba!! Jediný problém bude dovézt hlínu a ukočírovat zvěř, všude zaječí bobky, ale na tohle jsem zvyklý, oplocení to jistí. :) Kdo hledá, najde, přeji Vám všem, abyste si našli taky nějaké luxusní slunečné místečko. A samozřejmě žádné čórky! Pro inspiraci připojuji foto. :) |
|
|
|
Zdar!
Taky jsem se v zimě potuloval a našel jsem křoví Trnek, cca 6 metrů na 4 metry, tenhle tejden jsem si to uvnitř vyřezal (ještě že mám motorovku) kostku tak 2 na 4 metry, oplotil bo skrz křoví byl Srnčí ochoz.
Začal jsem už i orat, bohužel je to tam hrozná šutrárna, ale s tim už si polní lopatka bude muset poradit :)
Asi ob tři louky je pastvina, letos nebudu kupovat granulovanej kravskej hnůj, ale posbírám z tý pastvyny kravský lejna :D a obohatim tim tu šutrárnu, snad se vydaří, slunce tam pere celej den ;) |
|
|
Matejak |
Zdravím, mě napadlo zasadit na skále. Prostě nějaký good místečko díra kde se bude trochu držet voda. trochu to očistit a donést tam trochu dobré zeminy s perlitem ( přece jenom když na tu skálu bude pařit v létě slunce bude horká) a ten perlit zase zvýší % vody v té zemině.
Doma nebo ve skleníku si předpěstovat nějaký ty kytičky a pak je tam prdnout.
Myslím si, že když by přišli na jaře přízemní mrazíky tak by to rostlině neměli vadit. Obrovské balvany se přes den ohřejí a dávaj celou noc přece jen nějaký teplo.
V období sucha by se to ale mělo asi párkrát zalít a zaštípnout. Ale je výhoda že na skále si cestičky nevyšlapete.
A na podzim si myslím že by také nebyl problém s dozráváním. Zas ty kameny budou dávat teplo a mráz by se toho ani nedotkl si myslím.
+ Když bude koncem října, kdy sluníčko nebude už mít takovou sílu. Tak ty černý skály tomu zase pomůžou.
Pokud vám to příjde jako kravina napište. Mě to příjde jako celkem dobrej nápad. + Nemá někdo zkušenosti ze skalním pěstováním ? |
|
|
|
Původní příspěvek od Matejak
Zdravím, mě napadlo zasadit na skále. Prostě nějaký good místečko díra kde se bude trochu držet voda. trochu to očistit a donést tam trochu dobré zeminy s perlitem ( přece jenom když na tu skálu bude pařit v létě slunce bude horká) a ten perlit zase zvýší % vody v té zemině.
Doma nebo ve skleníku si předpěstovat nějaký ty kytičky a pak je tam prdnout.
Myslím si, že když by přišli na jaře přízemní mrazíky tak by to rostlině neměli vadit. Obrovské balvany se přes den ohřejí a dávaj celou noc přece jen nějaký teplo.
V období sucha by se to ale mělo asi párkrát zalít a zaštípnout. Ale je výhoda že na skále si cestičky nevyšlapete.
A na podzim si myslím že by také nebyl problém s dozráváním. Zas ty kameny budou dávat teplo a mráz by se toho ani nedotkl si myslím.
+ Když bude koncem října, kdy sluníčko nebude už mít takovou sílu. Tak ty černý skály tomu zase pomůžou.
Pokud vám to příjde jako kravina napište. Mě to příjde jako celkem dobrej nápad. + Nemá někdo zkušenosti ze skalním pěstováním ? |
Je to tady určitě v out galerii, i solidní kytky jsem viděl co tady pěstowali groweři na skalách, pohledej to určitě najdeš, nic nového jsi neobjevil...:)
edit : Tak jsem napsal do hledání ''na skale'' a našlo to Ultimate adrenaline outdoor 2010-new experiment od člena Jpt...ani to tak dlouho netrvalo...měj se a snad jsem ti pomohl.
edit č.2: takové věci jako řešení závlahy beru jak samozřejmost, proto to tu ani nepíšu... |
|
|
MedvedBrtnik |
to Matejak: já bych to nedělal, pokud si nepořešíš závlahu, budou kytky strádat a lézt každý týden s vodou po skále by se mi fakt nechtělo. |
|
|
Matejak |
MedvedBrtnik: Jo taky mě to napadlo že tam bude opravdu horko=) ale zkusím to ještě nějak pořešit s tou závlahou a mělo by to být ok. Potom jsem dám fotky jak jsem to vymyslel =) |
|
|
Jay-jay |
Původní příspěvek od Matejak
MedvedBrtnik: Jo taky mě to napadlo že tam bude opravdu horko=) ale zkusím to ještě nějak pořešit s tou závlahou a mělo by to být ok. Potom jsem dám fotky jak jsem to vymyslel =) |
promiň, ale skála je na nic |
|
|
THC kid |
moja babka byva v zabudnutej dedine , a vzdy ked sa idem previest na stvorkolke tak im dam vlahu popr im donesem dake sracky a to staci mam to v lese a nikdo mi to necorkol :D a videl by to aj slepy :D:D |
|
|
TřiPaštiky |
zdravim všechny ... Mam zkušenosti se stromem a s malinama (i zde mi kytky obložili). Strom se osvědčil nejvíc. Stačí jen pořádně hledat a dřív nebo později si každej najde pěkně rostlej strom. Výhodou je, že na vaše políčko není vidět z podstromu (pokud to není plac umístěnej na 10m smrku) a kytky si dáte na tu stranu, kde vám svítí od rána do večera a využijete tak slunce na 100%. Jediná nevýhoda je furt šplhat. Ale ten výhled a spojení s přírodou za to stojí :rasta: ;) |
|
|
|
Dobré ránko prajem :)
pôvodný plán bol čo najviac flekov čím viav miest tým večia šamca že vám niečo ostane. Chcel som sadiť na stromy, popri ceste medzi mestami, krovisko v lese, kukurica no napokon to vyzerá že pôjdem out s kamošom na jeho chate pekný skleníček a bude paráda :) |
|
|
svijan |
Zdravim. Dneska sem byl na procházce a vytipoval jsem si pár míst, který jsou součást výběhu pro krávy ale dost odlehle. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s dobytkem a trávou. |
|
|
Jay-jay |
Původní příspěvek od svijan
Zdravim. Dneska sem byl na procházce a vytipoval jsem si pár míst, který jsou součást výběhu pro krávy ale dost odlehle. Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s dobytkem a trávou. |
jsem si jist, že ti to sežerou |
|
|
fananek7 |
Sežerou,rozdupou a ještě k tomu budou mít zhulující mlíko :D !!!
Ale zkusit můžeš cokoli :) |
|
|
Blackjack15 |
Caute, chcem sa spitat aku skusenost mate s polovnikmi? resp. polovnicke posedy a krmitka myslite si ze to tm navstevuju casto? |
|
|
|
Původní příspěvek od Blackjack15
Caute, chcem sa spitat aku skusenost mate s polovnikmi? resp. polovnicke posedy a krmitka myslite si ze to tm navstevuju casto? |
Zvěř se přikrmuje hlavně v zimním období, v létě ani ne, s tim posedem, si myslim že ten myslivec beztak kouká po tom co by zastřelil :) |
|
|
nobody_12 |
Původní příspěvek od svijan
ja mel policko primo na kravi pastvine, jednou se tam dostaly telata ale neukously ani sisticku, asi jim to smrdi, ani to neposlapaly |
|
|
nobody_12 |
Původní příspěvek od Pongo
myslím si, že nejlepší je najít si nějáky fakt hustý houští kam by normální člověk nevlezl ( ostružiny, maliny apod. ).... něco kam by ste se plazyli po čtyřech.... vysekat tam 10x10m flek ..... vykopat díry , nanosit substrát a ať to roste :) ... tento rok to kromě skleníku plánuji taky ... když najdete fakt nějáký hustý tak tam ani zvířata nevlezou .... |
presne takove policko sem mel, nadherne misto, ale v zime kdyz opadlo listi to slo videt a nekdo me tam vlezl a sebral motycku :) tim sem o to misto zbytecne prisel |
|
|
Blackjack15 |
Diky Mirexi za info... Ešte sa chcem opítať čo si myslíš o takom mieste je to v strede kukuricneho pola je to taky maly lesik par stromov a je tam aj taky maly rybnik asi to tam steka dako kdovie... Ale hned pri tom je polovnicky posed, tak sa chcem spitat ci nvs ci tam chodia aj v lete, či sa j*bú cez tú kukuricu :D |
|
|
thuglife |
ja mám celkom štastie že bývam v dedine kde je cca 3k obyvateľov.. síce fajčí skoro každý piaty, ale tí čo pestujú je strašne málo.. takže čorkárov sa nebojím ...skor nejakých ľudí čo zabludia ked su na hríboch alebo čučoriedkách :D :D ale aj tak nájsť si dobré miesto je základom... PEACE |
|
|
|
Diky Mirexi za info... Ešte sa chcem opítať čo si myslíš o takom mieste je to v strede kukuricneho pola je to taky maly lesik par stromov a je tam aj taky maly rybnik asi to tam steka dako kdovie... Ale hned pri tom je polovnicky posed, tak sa chcem spitat ci nvs ci tam chodia aj v lete, či sa j*bú cez tú kukuricu :D |
Budou tam chodit stopro až bude ta kukuřice zralá bo tam budou líhat prasata pořád, koukni kolem toho rybníčka po stopách, jestli to neni i kaliště, hledej bláto na stromech, tak v padesáticentimetrový výšce. |
|
|
Blackjack15 |
V našej oblasti moc prasata niesu, skor tu polovnici poluju na srnky.. Jo pujdu se tam mrknout a pak povim :D |
|
|
|
V našej oblasti moc prasata niesu, skor tu polovnici poluju na srnky.. Jo pujdu se tam mrknout a pak povim :D |
Teď se bude střílet akorát Srnec, Srny jsou hájený a na Srnce se chodí hlavně navečer, už si přesně ty doby lovu a hájení nepamatuju.
Ale prasata se střílej celoročně a dokážou za noc ujít až 40 kilometrů, kor když jde o pořádnej žvanec v podobě zralý kukuřice. |
|
|
_Thom@s_ |
Tak mě tak dneska napadlo,co pěstování v řepce?Dobrý?špatny?Zkoušel někdo? |
|
|
MORZIK |
neni to ten nejlepsi napad tohle v repce neschova.... |
|
|
sWei |
nevim jak ty ale v době květu bych do řepky nevkročila už kvůli zápachu :D |
|
|
MORZIK |
v repce to neschovas zvlast pokud bude takhle suchej rok!!!!!!!!!!! a nevim jestli se nekosi moc brzo |
|
|
|
mám dotaz stihne mi v kukuričnom poli dozrieť aj napr sativa dom. ? v respektíve aké pheno by sa na to hodilo ? |
|
|
_Thom@s_ |
Původní příspěvek od MORZIK
v repce to neschovas zvlast pokud bude takhle suchej rok!!!!!!!!!!! a nevim jestli se nekosi moc brzo |
Proč myslíš že to neschovám? Repka je dost vysoká ne. Ale kdy se kosi, to taky nevím. Tak co groweri, nezkoušel to už někdo? |
|
|
MORZIK |
zadej si repku do vyhledavani na netu a uvidis sam jednoleta 50 az 120 cm vysoka ................ tahle mela ve finale 390 myslis ze se schova? ps nic ve zlym jenom odpovidam cussss |
|
|
|
Původní příspěvek od MORZIK
zadej si repku do vyhledavani na netu a uvidis sam jednoleta 50 az 120 cm vysoka ................ tahle mela ve finale 390 myslis ze se schova? ps nic ve zlym jenom odpovidam cussss |
Řepka se sklízí brzy, nechápu že to tady řešíte už dva dny, do Řepky ne. |
|
|
|
Našiel som taký porast hustý nepriechodný aby sa človek tade dostal musí sa poriadne rýpať pomedzi kríky, kriaky, bodliaky, stromy atď je to vysoké si 2-3 metre ako kde v strede chcem vysekať plac kde zapichnem roksory do zeme a omotám ich potravinárskou foliaov alebo niečím takým. Čo myslíte ? podla mna dobrý nápad chránene pred ľudmi, zvermi |
|
|
bruno.kudrna |
Zdravím
Než sem koupil barák se skleníkem a k tomu pohodový sousedy tak sem taky sázel venku.No a na poli mezi těma kovovejma sloupama mi nikdy nic nezmizelo.Akorát musí člověk zajít krapet dál a to tahání s vodou......,no ale něco za něco že
Zdárek |
|
|
|