Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- Squash Jamaican Yellow
Druh: Capsicum Chinense
Pálivost: 150.000 ~ 350.000 SHU
Původ: Karibik, Jamajka
Zrání: Okolo 80 dní
- Elephant's Trunk
Druh: Capsicum Annuum
Pálivost: 10 000 SHU
Původ: Indie
Zrání: 80 dní
- Assam
Druh: Capsicum frutescens
Pálivost: 80 000 SHU
Původ: Indie
Zrání: 80 dní
.29. 1. VYSETO PO 5ti: Naga Morich , Fatali Orange a Jalapeňo Numex Jalmundo .
Někdo by mohl říci, že je brzo, a měl by pravdu. V "rostoucím" boxu to klíčí i roste o něco lépe než jak se o paprikách tvrdí... Viz foto, 14. den po vložení semínek do hlíny...... Loni při klíčení za oknem vykukovali touhle dobou první pionýři z hlíny...
Po skušenostech z loňska vím, že to může být ok, jen to chce paprikám do měsíce umožnit růst v pořádnem květináči, světelná perioda moc nevadí. Paprika naroste i když se trochu vytáhne a když půjde nastálo ven, tak už bude mít několik odkvetlých květů..
1. grow očekávám v 1. pol července, ochutnávky budou doufám již na červnových grilovačkách To je teorie, loni mi přežila 1 jalapeňo a sklízel jsem jí až do října, tak by to mohlo bejt podobný... Nevím jak to dají ty Fatali a Nagy, kdyžtak mám pořád v záloze zbylých 5 semínek od všech 3 druhů..
Pokud to nedaj, tak napíšu pěkně od plic Přemkovi do receptáře, včera řikal že už je opravdu poslední chvíle k výsevu paprik! ..ste mi teda poradil pane Podlaha, co s tim mam jako teď do půlky května dělat???
Ale teď vážně, trochu jsem to přehnal, takhle piplat se dá pár kousků. Osivo je neskutečně vitální, čekal jsem tak 3/5, teď je to 4/5, u Jalapeňo Numex Jalmundo 5/5, u 1 zaschlo semínko a já ho netrpělivě utrh. Stejně ale když už tam zůstane, většinou jde sazenička do kopru. Počítal jsem, že takhle budou vypadat tak za 14 dní
Updaty budou zatím zřídka, co bude k vidění, sazeničky jsou pořád v boxu v pařníčku pod 400W Osram Plantastar, ode dneška však na režimu 12/12.. Rostou v Lightmixu od Plagronu a 1x dostaly kořeňák..
To jo, ještě když je venku -20, si všichni ťukaj na čelo No ale podle tý loňský to jde, jen teda nevim jak se mi to letos vejde na parapety - asi udělám do oken police a svítit se bude doma i přes poledne
Loni jsem další dával někdy během března, je to někde v threadu a ty byly zralý opravdu až na podzim..
Ještě přemýšlím, že bych to dal do boxu pod CFL, ale nevim jestli to neni zbytečný a nestačí to nechat na těch 12/12 - pokud je dám na parapet za okno, budou mít 12/12 až 21. března a to ještě dost mizerný a ne přímý světlo (západ stíněný domy )
Ještě si to pořádně rozmyslim, mám další 3 druhy a ty už chci taky pomalu vysít...
5 ks Squash Jamaican Yellow
6 ks - Elephant's Trunk
a po 1ks jsem dosel ty Fatali a Nagy co nevzešly.
Ten Assam jsem vzal hlavně z toho důvodu, že mi moc chutná stejnojmenný čaj a zároveň jsem tím zabil 2 mouchy, protože jsem chtěl taky skusit druh Frutescens
Na dnešních fotkách je krásně vidět rozdíl mezi Chinense a Annuum, rostou pěkně a už brzo je budu muset přesadit.. Dostali taky rozlišováky:
Naga - Jalapeňo NJ - Fatali
Tady jsem to minule přelil až zezelenal perlit Tak už nebudou v pařníčku..
To jde, já jsem vysel dalších asi 30 kousků a po 5ti dnech nic
Thanx to Mysak - aspoň nemusim sledovat letáky supermarketů a mam za 150,- místo pro 96 semínek. Sic je to malý ale po různejch pokusech postavit pařníčky co dům dal jsem koupil tohle. Domácí pařník nikdy netěsnil, zabíral místo 2 těchto a vešlo se do něj ani ne 1/4 sazenic..
No mě by to bez pařníku asi nevyklíčilo, meteostanice měří vlhkost od 20% a prakticky od začátku topný sezóny ukazuje vlhkost právě těch 20%....
Ty moje pařníčky sou ze stejnýho plastu, jen to má pevnej spodek a vevnitř je plato na výsev. Celkem mě překvapilo, že na tom je napsaný: Určeno pro rostliny ke konzumaci.. Jsem předpokládal, že kkdyž si koupim pařník nebo květináč, automaticky v tom můžu pěstovat rostliny ke konzumaci... ??
Edit: - foto 22. 2.
- pořád se mi zdá, že toho mám nějak málo, tak jsem ještě v lidlu přikoupil 4 pařníčky, abych jejich počet zaokrouhlil na 10
Čau, no já každopádně počkám až po zmrzlejch. Venku je v noci kolem nuly (Podkrkonoší) a občas je i sníh Takže až v květnu - když bude pěkně a budu doma, tak možná některý vynesu ven, ale pak je zase uklidim..
Pěkný jsou, díky, taky se s nima s..u od konce ledna Ta Naga má listy jakoby kožený, jsou tvrdý. Skoušel jsem je ochutnávat, a zatim nepálej. Četl jsem, že se má dávat bacha, protože můžou i oni celkem pálit - hlavně manipulace s nima a pak promnutí oka nebo cesta na záchod, klasika
Kdybych jich neměl necelých 100 kusů, vypadaly by lépe. Zatim jich mám asi 8 ve větších nádobách, zbytek pořád v 0.5l kelímkách.
Jinak jsem zvědavej na ten Symbivit, snad mi trochu pomůže a udrží více vody v květináčích.
Plánuju nechat Nagy, Fatali a Habanera v květináčích, pár Jalapeňo a zbytek půjde do země - ale až v květnu...