Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, letos jsem se rozhodl pro originál genetiku a proto jsem sehnal zde na G. 5 řízků passionu a 5 swiss crypta. Po loňské čorce, kdy mi ukradli vše do poslední paličky jsem se rozhodl pro lesní mýtinky. Navozili jsme si tam 200l substrátu pro pelargonie, vykopali díry a do nich dali substrát s perlitem. Mám 5 políček po 2 kytkách, protože mám fakt strach z čorky. Řezy jsem obdržel v hodně špatném stavu a myslel jsem, že už to nerozdýchají, ale nakonec je vše ok. Ven jsem je dával na 2 várky, tu lepší před cca 3 týdny, tu druhou před týdnem a půl.
HNOJKY: Plagron alga grow, alga bloom a phyt amin.
Tak a tady je foto staré 2 hodiny.
Moc se mi líbí, jak se swiss crypto krásně větví.
Passion se oproti němu táhne dost do výšky. Nejspíš nasadím kolínka. Taky se mi passion celý ohnul kvůli větru, tak jsem ho provizorně přivázal ke klacíku a příště, až navštívím políčka ho uvážu pořádně.
1-4 swiss crypto a jeho větvení
5-6 passion1 roste nehorázně do výšky. je 2x větší, než swiss crypto.
Pište sem všechnu kritiku, uvítám každý dobrý nápad.
Phyt amin je kaviar pro rostlinky!Taky si ho nemuzu vynachvalit!Jak casto tim strikas a kolik jim ho davas?
A chtel bych se zeptat,jestli nemas zkusenosti s predavkovani phytaminem?Ja si myslim,ze to snad ani neni mozne!A Alga grow ten mam taky,toho davas jakou koncentraci,dyztak napis jak si zacinal a jak koncentrujes tet!
Zajimalo by me to!
Jinak posilam K+ pro krasne kyticky a preju at se ti corka vyhne!
Ja minuly rok prisel taky kompletne o vsechno ani jedna vetvicka nezbyla!
Dávkuju vše podle údajů výrobce. S tím phyt aminem stříkám komplet celou kytku nejdřív horní a potom spodní části listů. Úplně do mokra.
Jinak zkušenost z předávkováním nemám, ale nějak to nepřeháním. Stříkám je jednou za 5-6 dnů. S alga grow jsem opatrnější, ale hodlám dávky postupně zvyšovat.Děkuju všem za káčka!
Moltres: docela bych ti doporučoval toho passiona šmiknout. I když teď už je docela velkej... hm, no nevím. Každopádně docela mě zajímá to avizovaný ohýbání.
No, to jsem právě chtěl pořešit. Nevíte, co by mohlo být lepší? Mám ho ohnout nebo fimnout? Připádá mi na fim dost velký. Má cca 70cm a ten stonek to nemusí zvládnout. Dík za káčka!
Dneska jsem se vydal na pole, protože včera v noci chcalo jak cip. Chtěl jsem vědět, jak je na tom passion, protože jsem ho jen tak provizorně uvázal. Všechny kytky jsou v pohodě a při cestě jsem vzal foťák a něco nafotil.
1. Swiss crypto ze 3. políčka mi nakvíta
2. SC z 1. pole
3. SC z 2. pole
4. SC z 1. pole
5. Passion 1 - už pořádně uvázaný. Má už skoro metr. Co s ním? Střihnout, ohnout...
Ahoj, pěkné k tvé otázce: jestli střihnout nebo ohnout? Je to absolutně jedno, ale něco udělej, jinak budeš mít jen jednu centrální palici a věř tomu, že na výnosu to pocítíš! Já teda stříhám, ale v tvém případě, pokud to době zohneš, tak to budeš mít lepší, daleko víc výhonků = víc velkých palic. Rozhodni se jak chceš, ale něco udělej! GL
Moltres: dle mě je na ohnutí hlavního stonku lepší nějakej drát, či provaz. kolínka slouží spíše k sekundárnímu tvarování - hlavní stonek jima ale nijak výrazně neohneš!
No, já ho měl dneska s sebou na políčku (ten drát), ale neměl jsem odvahu passiona nějak ohýbat, abych něco nezdupal. To mám normálně ohnout centrální stonek na stranu? A jak daleko od vrcholku zhruba?
Moltres: ohýbej u vrcholu, hlavně jemně a s citem. můžeš samozřejmě i postupně.
stonek, jde zlomit raz dva, letos se mně to taky podařilo.pokud máš však z toho ohýbání strach, tak to jednoduše zaštípni.
ja som skusil aj zastrihnut aj ohnut...podla mna je najlepsie kombinovat tieto techniky..ked dobre zasrtihnes a rastlinka sa rozvetvi a zaroven ju mas ohnutu tak to je fakt dobre..setky pojdu smerom k nebicku a su to pekne palicky potom