Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dzihát:ty si rybar?
hary:taky je dobrej aeroponickej minisklenik vod nutriculture,neco jak pise Sinuhet, ale levnejsi verze je s tim perlitem jak pise smallholder nesmi to bejt prechcany ale dostatecne vlhky!
Já mám na "prodloužení" kořenů od vyrašení z rw kostky takovej mini-bublák, je to asi 2l plastová vanička od masa, na tom kus plastu jako víko a v něm šest otvorů přesně na velikost malých rw kostek. Je to trochu vidět i v mojem threadu Projekt šatník 150W. Díky tomu, že ty zakořeňovací rw kostky mají sešikmené boky, tak není potom problém ty kořeny vytáhnout bez jejich poškození. A jelikož mi v matkárně stejně jedno vzduchování pořád jede, tak to vždycky jenom přes akvaristickou rozdvojku připojím a v podstatě mě to nic nestálo (materiál zadarmo, resp. stejně na vyhození).
poradil mi místo hlíny dát do maleho květináče jen perlit a prolejvat to občas vodou ale nemaká to tak musím zkusit něco jiného a nevím proč to Smallholder vymazal
hary: nechci se nějak vnucovat, ale ten minibublák je asi nejspolehlivější řešení. Však se na ty kořeny podívej sám na fotkách v odkazu, který jsem přihodil v příspěvku č.7...
Jinak v perlitu jsem teď zakořeňoval, a sice tak, že jsem perlitem naplnil takové to černé plastové platíčko malých zakořeňováčků, do perlitu jsem nastrkal řízky a platíčko jsem i s řízky ponořil asi ze 3/4 do vody se vzduchováním. Řezany zakořenily docela dobře, ale klasická metoda s malou rw kostičkou je nejenom rychlejší, ale i míň náročná a celkově praktičtější. To jen tak na okraj, když se zmiňuješ o tom perlitu...
hele a když to kořeníte v bubláku .. tak to normálně pak použiju v klidu do substrátu??? mě třeba kořeněj říízky kolem 8 dní, ale sou krátky kořeny vylejzaj třebas 1cm.a aby byli dlouha tak je potřeba min další tejden...
hubajs: no do substrátu ty kraťoučké kořínky budou stačit, do bubláku jsou většinou vhodnější kořeny delší (aby hned dosáhly do roztoku). Já přímo v bubláku nekořením. Do toho zmíněného minibubláčku dám řízky až když jim začnou vylézat ven ty malé kořínky a dělám to právě proto, aby se rychle prodloužily na délku, při které je bez obav z jejich zaschnutí mohu dát do velkého bubláku.
S perlitem sem to zkoušel taky, někde to psal viridis, ale stejně jako hlinu sem to opustil kvuůli bordelu (bulal sem i do perlitu a lítal všude kolem nádobky ) a oproti rw pracnému vytahování. RW je pro mě nejlepší v tom, že se klony dobře skladujou, kořeny rašej celkem rychle a když je pak dám do keramzitu, nemusim se o kořínky bát, protože ta kostka je jima prolezlá dost... a do hlíny podobně.
Dýlku kořenů sem neřešil,. protože mam hladinu v keramzitu a když ho zezhora přikreješ, tak se navlhčí celej objem květináčku
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Odpovědí tady máš dost,já měl dobrý zkušenosti s tímhle:
normálka šnicl do rw kostky libovolné velikosti,
narovnat na povrch nádoby zaplněné keramzitem a dolů dolívat vodu,kořínek vykoukne a snaží se doplazit k vodě,pak to vysypeš a pohoda - čistý