Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
je to tak, ripen je na finišing. kromě toho všeho co E_D napsal, ještě přidává rezistenci proti plísním, takže pokud někomu hrozí plíseň (třeba ve skleníku), tak by o tom měl začít uvažovat.
na druhou stranu, je to něco navíc a při flushingu jde přece o to, aby kytka všechno přebytečné "přetavila" a byla čistá. takže asi nejlepší bude to testnout na sklizni stylem půl na půl a pak se uvidí (chuť, vůně, high).
A soul in tension thats learning to fly
Condition grounded but determined to try
Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, I
08-07-2004 v 12:02 PM
usersony Stálý Člen
Jak provézt nejlépe přechod mezi koncem květu a flushingem?
při flushingu dosvicovat taky zářivkama nebo svítit zářivkama a sodíkem až při flushingu????
Pokud máte někdo zkušenosti tak mi napište každá rada se hodí
Klidně do PM
TAk pokial by vyhody toho rypenu boli hlavne v cistom zlozeni fosforu tak ja som si kupil super fosfat za 30 sk, cize este menej vasich ceskych, no neviem ci ten ripen obsahuje este nejake enzymi ci co, ale ten superfosfat sa mi zda dost ok
Škoda, že to Bambulák nevyzkoušel. Nicméně o Ripen jsem se začal zajímat a zjistil jsem, že ho minimálně jeden člen groweru používá. Takže jsem se ho zeptal, co a jak a prej Ripen způsobuje skutečně ještě dodatečné nafukování palic a dozrání. Já jsem například narazil během prvního indooru na skutečnost, že ke konci už kytky moc nepřijímaly, protože EC klesalo velmi pomalu oproti ostatním fázím květu (a to jsem pravidelně 1x za 14 dní prováděl enzymatickou čistící kůru).
Takže během 14 dnů se ho chystám vyzkoušet a pak určitě poreferuji.
Co se týče flushingu: místní grower provádí v hlíně flushing asi týden. Jelikož jedu hydro a nikde jsem nic nenašel, tak jsem se zeptal u dodavatele na potřebu flushingu po použití Ripenu a doporučili mi 3-4 dny, možno urychlit enzymama...
Ukulele: já mám naplánováno těch 10 dní, jak píšou, dostanou 4ml/l, pak když bude případně nutno roztok dolejt nebo vyměnit, tak dám 3ml/l a pak bude 3-4 dny flush.
Takže se mi konečně podařilo úspěšně dojet sklizeň s použitím Ripenu.
Poprvé jsem ho použil na model Apollo 11 x Matanuska ThunderFuck. Kytky mají uváděnou dobu květu 6-7 týdnů. Takže jsem si to nějak rozpočítal a začal Ripen podávat na 38. dni 12/12. Předtím kytky dostávaly dost ostrý dávky AH + PK13+14 (EC 1,8-2,1), přibližně od 35. dne již nebyly schopny moc přijímat živiny. Po přidání Ripenu (40 ml Ripenu na 10 litrů vody, ani jsem neupravoval pH, které bylo poměrně nízko právě díky Ripenu - na cca 5,4). Prvních 5 dní kytky neuvěřitelným způsobem vychlastaly skoro všechen roztok a dle klesajícího EC bylo vidět, že jim chutná. Po 5. dni jsem dolil roztok, kde bylo 30 ml R na 10 litrů vody). Novou várku už moc ty mrchy nechtěly, takže jsem začal flushing po 8. dni používání Ripenu.
Efekt Ripenu je impozantní. Dodatečně nafoukne palice do celkem abnormálních rozměrů a skutečně ty kytky dozrajou!
Rozhodně ho budu i dál používat, hodně dobrá věcička!
Efekt Ripeny by byl dokazan tim, kdybys mel kontrolni skupinu kytek ze stejne matky rostoucich ve stejnych podminkach a porovnal bys vysledky s ripenem a bez nej.
Ripen jsem teď používal první kolo, předtím jsem jel jen finalem plagronky GS a pak proplach vodou a enzymy, kazdopadně todle kolo po Ripenu, byly usušené květy tvrdé jako šutr ! oproti minulému kolu se hustota palic zvětšila, i líp než po GS ) uvidím po dalších kolem a testech, dam vedet )
Jestli Ripen nafukuje palice nevím ,alemam vypozorovano ze po zaliti se zvýší rychlost dozrávání ( hnědnutí chloupkú) otázkou je jestli můžeme dat rovnitko mezi mezi zvýšenou rychlost hnědnuti chloupku po Ripenu a zvýšení rychlosti dozrávání...
Mikroskop ( zakalení trichrom) bohužel nemam tak nevím...
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !