Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
protože RO, je zbavena minerálů, můžou se vyskytnout jejich nedostatky.. hnojiva nenahradí všechny minerály ve vodě.. nemusí to být 50/50, ale aspoň třetina.. ono i samotná RO voda nedrží moc dobře pH..
Původní příspěvek od NORM protože RO, je zbavena minerálů, můžou se vyskytnout jejich nedostatky.. hnojiva nenahradí všechny minerály ve vodě.. nemusí to být 50/50, ale aspoň třetina.. ono i samotná RO voda nedrží moc dobře pH..
To máš pravdu, že je zbavena minerálů, ale přečetl sis vůbec co jsem napsal?
HNOJIVA PRO MĚKKOU VODU!
Z RO jednotky jsem už připravil tisíce litrů vody, kolik ty?
Vůbec to nemusíš míchat, pH to drží velice stabilní a to díky oxidu uhličitému, který je vzduchu. Dochází k rozpouštění všech plynů z atmosféry do RO vody a po pár minutách nastává rovnováha. CO2 jako jediný plyn z amt. ovlivní pH tím že s vodou vytváří slabou kyslinu uhličitou. Ze základní školy by jsi měl vědět že kyseliny mají pH nižší jak 7. Při současné konc. CO2 v atm. bude mít takto připravená voda pH okolo 5,7-5,8. Další plyn rozpuštěný plyn dusík je inertní a kyslík nemá vliv na pH.
Pokud by ta voda byla hermeticky uzavřena, či v dusíkové atmosféře tak musí mít pH=7.
Vše je velmi zjednodušené (viz. kys. uhličitá na wikipedie, či předpoklad že RO jednotka pracuje se stoprocentní účinností). Vždy ta voda bude obsahovat zbytkové ionty, ale ty nemají "sílu" výrazným způsobem ovlivnit kyselost roztoku na rozdíl od všudypřítomného CO2. Stačí googlovat a nešířit klamné informace když chemie nerozumíš.
Jinak moje RO voda má aktuálně následující hodnoty: pH=5,9 a EC=0,007.
Původní příspěvek od Lipánek Jedu tyhle hnojiva 2. Grow a naprostá spokojenost a to neměřím ani EC a Ph...(nemám měrák) Dávám dle návodů a funguje to kořeny palice O.K :-).
Tak jasný že s řadou hnojiv Flora od General Hydroponics bude spokojenost...
Jedu tyhle hnojky stylem, že mám 25l zásobník, kam namíchávám a pak akvarijním čerpadlem cpu kapilárama do kokosu. Ještě bych dodal, že do zásobníku nijak nebublám.
vcelku spokojenost, akorát občas se mi projeví nedostatek dusíku. Myslíte, že by mohla ta dusíková složka nějak degradovat, když to je v zásobníku delší dobu? Namíchávám přesně podle návodu do kokosu.
dík za názor N.
Jedu tyhle hnojky stylem, že mám 25l zásobník, kam namíchávám a pak akvarijním čerpadlem cpu kapilárama do kokosu. Ještě bych dodal, že do zásobníku nijak nebublám.
vcelku spokojenost, akorát občas se mi projeví nedostatek dusíku. Myslíte, že by mohla ta dusíková složka nějak degradovat, když to je v zásobníku delší dobu? Namíchávám přesně podle návodu do kokosu.
dík za názor N.
A jaké máš hodnoty PH-EC ? U toho deficitu Ti žloutnou spodní listy? Protože světlou barvu a deficit zpusobuje i zbytečně nízké PH. Před časem jsem řešil s někým jeho deficit dusíku a měl Metrop a měl ještě vyšší hodnoty proti JIDB. V zásobníku to určitě nedegraduje.
Původní příspěvek od Mr.Nobody jo ph si držím na 5,5 ec neměřím
Znervózňuje mě hlavně to, že na stěnách zásobníku krystalizuje dost soli ...
Pokud je to světlé na vršcích a spodky nežloutnou, tak nech PH 6, poslední dobou pozoruji, že 5,5 a níže nedělá dobře, ještě zkouším, ale zatím se mi jeví, že PH 6-6,3 má lepší vlastnosti na vstřebávání živin. EC sice neměříš, ale hodnotu jistě víš, podle ml. hnojiv-L , kolik asi a v jaké fázi máš kytky?
Zdar mám opakovanej problém se složkou B. Když přinesu čerstvou z krámu tak voní a nic v ní neplave . Po čase se začnou tvořit černý cucky a hnojka smrdí a nefunguje jak by měla. Opakuje se to furt dokola, dneska sem přines novou a smrdí hned. Máte někdo ten samej problém? Už mě to sere, neni přece normální aby hnojka měnila konzistenci během 2-3 měsíců.
To neni možny taky to beru přimo z microlabu a od listopadu neresim nic jinyho fakt vam tam nikdy nic neplavalo a co ta vune kdyz chytnu dobrou flašku tak to voni jako prase a pak vune zmizi a začnou tam plavat černy chrchly...dik za odpovedi .........