Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže sem trochu změnil konfiguraci světel. Měl sem tam málo modrýho spektra, tak sem vyměnil ty původní diody za 10x silnější a ještě sem jich skoro 30 přidal. Celkem tam mám 310 diod (240 R a 70B) Teď to pere na kytku 3360grlm červenejch a 910grlm modrejch, celkem teda 4270grlm a 15W.
Jinak sem z kytky odebral už 2 řezy a dal je zakořenit do matkárny. Doufám že to bude holka... pak je nechám povyrůst a udělám pokus s květem. V matkárně mám poměr R:B v grlm 2:1 a v bedně mám poměr 3,5:1. Tak pak schválně vyzkoušim vykvést i v matkárně a porovnám g/W z obou beden.
Tak dneska sem ořezal moje kytky a nadělal z nich řízky. Zbyly takový 2 malinký tyčky, který maj jen drobný postranní větvičky bez velkejch listů který snad zase vyrostou. Zejtra jedu totiž na 9 dní pryč, tak sem chtěl, aby mi vy skříni zůstaly co nejmenší kytky, kvůli malý spotřebě vody... Ty řízky sem dal do matkárny a do skleníčku, takže by měly do tý doby, než se vrátim zakořenit..
Takže řízky bohužel nepřežily bez mojí péče, ale kytky těch 9 dní ustály, tak až trochu zase poporostou, tak odeberu dalš í řízky a tentokrát se o ně budu starat...
Skrinka je velmi pekna, len by ma zaujimal tvoj nazor na normalnu LED skrinu, asi meter vysoku a 75cm hrubu, 75cm na sirku, kolko Lediek by si tam dal aky pomer by bol?
A este ci by si nemohol svotit rastlinku z boku...
Rad by som videl rozdiely medzi poschodiamy
Anonymer: Nazdar, já bych tam narval tak 6x víc než mám teď, takže kolem 1800 LEDek, ale byl by to docela vopruz s pájenim a úspěch neni zatim zaručenej. Těžko taky říct jakej účinnej dosvit má takový množství diod...
Kytka je teď úplně voholená, protože sem z ni bral řízky, který mi pak stejně chcíply, takže teď delší dobu nebude fotoaktualizace, protože neni co fotit. Teď sem dal klíčit semena EM a Af, takže až to poroste, tak to nafotim...
No až se pustim do další skříně (plánuju tak do 50W), tak ji udělám i o něco vyšší. Ale podle mě pěstování pod ledkama je lepší spíš do šířky než do vejšky... No nejvíc by se mi líbila pěstební krychle...
Omlouvám se za delší odmlku, ale nějak sem neměl moc času... Tak z toho paskvilu, co mi vyrostl sem odebral několik řezů a v pondělí sem ho přepnul na květ. Nic moc od toho koštěte neočekávám, ale uvidíme a poznatky z tohodle zkušebního kvetení využiju u dalších kytek. Bohužel ještě se neprojevilo pohlaví, takže uvidíme jestli z toho vůbec něco bude. Fotky dodám během víkendu...
Takže po necelym týdnu na květu se začaly dělat malinkatý paličky s chloupkama, takže to bude samička. Snad se ještě nezačnou dělat i kuličky... Fotky budou jen co se mi nabije baterka do foťáku. Jinak vzhledem k tomu, že je to noname koště s relativně velkejma odstupama mezi patrama, tak je až překvapivě pěkně košatý...
Jinak teď asvítim 12h a takhle budu svítit až do konce 4. tejdne. Pak 5. a 6. tejden budu svítit 10h a 7. a 8. jen 8 hodin. Uvidíme jestli to bude mít nějakej pozitivní vliv, ale tvorbu phytochromů odpovědnejch za květ by to mělo určitě ovlivnit....
No luxeony někdo už používal, ale podle mě je lepší udělat pole přímo z LEDek, těch 470nm neni zas tak špatný spektrum a oproti 455nm o moc horší neni. Ale kdyby někdo dal na porovnání místo modrejch ledek modrý luxeony, tak by to byl zajímavej pokus, ale já ho provádět asi nebudu.
Jinak házim menší upadte: paličky se začínaj pěkně rýsovat, tak sem zvědavej co z toho bude a jak budou velký. Na květu je kytka 8 dní.
Takže je tu další update. Kytka je na květu 21 dní a dneska jí začaly 11 hodinový dny. Vpadá to s ní docela pěkně, tak sem zvědavej co se z ní nakonec vyklube.
Jinak hnojim nějakym 3 složkovym hnojivem na pokojový rostliny NPK a přidávám P a K formou výluhu z dřevěnýho popelu. Je to takovej experiment, ale kytka má barvu pěknou a roste taky slušně. Na příští kolo koupim normální hnojiva...
Docela mě štvou smutnice, kterejch sem se pořád nezbavil (už jich sou nalepený mraky na deskách), alespoň že se s tim kytka už vyrovnala a nikdy už neudělám tu chybu, že budu důvěřovat výrobcům substrátu, že ho sterilizujou...
Čus Hogi,
Tak zrovna dneska sem přemejšlel o tom že si taky udělám minipěstírničku z ledek.
Takže, jedna otázka - máš tam normální diody nebo ty supersvítivý používaný v zapalovačích a baterkách?Díky za odpověď