Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja som si dnes pridal do fazulovej s parkom... trochu z takej slabsej "vzorky" listov. Krasne pomaly to prichadzalo... a trvalo to velmi prijemne asi tri hodiny. Bol som v praci, tak mi to presne vzhovovalo......
Vysoce kvalitní samičí květenství čerstvě vysušené marihuany má zpravidla balzámově vonnou chuť. Lidé, kterým je to známo, příležitostně žvýkají tuto neobvykle chutnající pochoutku, zažívajíce při tom příjemné opojení. Účinky a chuť těchto poupat je možné zlepšit jejich kandováním podle následujícího receptu: Vyberte několik středně velikých samičích palic s poupaty (o délce 5 až 10 cm). Dejte přednost trávě chutné, která se dá žvýkat, aniž by vám zanechávala štiplavý pocit na jazyku. Je-li tráva čerstvá, nepřeschlá a drolivá, semena můžete z tobolek lehce vyloupnout, a to tak, že tobolky mnete mezi palcem a ukazováčkem. Většina plodů vypadne sama, se zbytkem si budete muset trošku pohrát nehtem palce. Jakmile jsou všechny plody odstraněny, svažte konce palic pomocí režné nitě do smyček. Jednotlivé smyčky by měly být přibližně pět centimetrů od sebe, aby se palice vzájemně nedotýkaly. V kastrolku rozpusťte několik polévkových lžic ghí (nebo konopného másla, chcete-li dosáhnout lepších účinků). Poté kastrolek nahněte, aby máslo steklo na jednu stranu, a každou palici v něm omočte. Nenechávejte je v másle ponořeny déle než jednu dvě vteřiny, protože chcete aby palice nasákly máslo a ne máslo pryskyřici z palic. Každou palicí přitom otočte dokola, aby se máslo dostalo i mezi lístky a poupata. Nit s palicemi napněte a 15 minut ji nechte někde zavěšenou, aby mohlo přebytečné máslo okapat. Nyní každé květenství ponořte do medu, kde s ním pohybujte nahoru a dolů, aby ho do sebe nabalilo potřebné množství. Nit opět napněte a nadbytečný med nechte okapat. Provádějte v místě, kde nehrozí nálety much či jiného hmyzu. Po týdnu by se měl med trochu ztuhnout. Po dalším týdnu bude ještě o něco tužší. Nyní můžete květynuď s chutí sníst nebo je nechat viset o nějaký ten den déle, až bude k jejich konzumaci příhodná chvíle. Zmíněný recept je vynikající metodou konzervace aktivních složek konopí. Tenká vrstva medu chrání THC před oxidací.
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
Do nádoby s dvojitým dnem nalejte půl litru plnotučného mléka (nebo 1/4 l plnotučného a 1/4 polotučného) a dejte vařit. Jakmile je mléko horké, přimíchejte 1 až 2 čajové lžičky konopného téru, 2 až 4 čajové lžičky medu a 1 čajovou lžičku vanilky. Pokud chcete, můžete přisolit i špetkou soli. Nehlídáte-li štíhlou linii, přidejte ještě 1 až 2 čajové lžičky másla ke zvýšení obsahu tuků za účelem zlepšení asimilace. Podávejte ve dvou šálcích a ozdobené šlehačkou. Recept je určen pro dvě osoby.
Konopný koktejl ( nebo zmrzlina )
Smíchejte přibližně 15 g jemně rozdrolených marihuanových listů a květů (bez stonků a semínek) a 1/2 litru smetany a mléka (půl napůl). Přidejte zarovnanou lžičku lecitinnových granulí. Mixujte ve šlehači nebo mixéru 1 až 2 minuty. Přelejte směs do rendlíku s dvojitým dnem a vařte na mírném plameni 10 minut. Dávejte pozor, abyste směs nepřevařili, poněvadž při vyšších teplotách by se z mléka začal tvořit tvaroh. Ještě za tepla přimíchejte několik polévkových lžic medu. Směs přelejte do nádoby mixéru, přidejte 1/2 čajové lžičky vanilkové esence, zakryjte a dejte zchladit do lednice. Po vychlazení nasaďte nádobu na mixér a 30 vteřin mixujte. Podávejte ve vysokých koktejlových sklenicích s brčkem. Chcete-li připravit místo koktejlu zmrzlinu, přidejte jedno syrové vejce a důkladně rozmixujte, až začne směs pěnit. Nalijte do nějaké vhodné nádoby, výborně se hodí plastikové obaly od různých pomazánek či margarínů nebo sklenice na puding. Uzavřete víčkem (sklenice voskovým papírem) a strčte do mrazničky. Se zmrazením nijak neotálejte, jinak se napěněná směs přemění do své původní kapalné podoby. Zmrzlina či koktejl se dá vyrobit i z hašiše nebo haš oleje. Tento materiál se však nejprve musí rozpustit v troče másla nebo ghí. Rozpuštěný hašiš či haš olej přimícháte ke směsi mléka, smetany a lecitinu, dále je postup již shodný.
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
Zabudol si podotknut ze tieto recepty su z knihy: Vaříme s konopím , od Adam Gotlieb
Este stale si sa nenaucil pouzivat hledani?
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
To je zajímavý, že sem nikdo neposlal recept na nejjednodušší recept co znám. Stačí střední hrnec, hafo listí (podle hrnce), voda, mlíko, kakao, vařečka, nebo něčo na míchání, trochu cukru, a cokoli co je sladký a máte to rádi.
Nejdřív dáme asi tři hrstě listů a ty se asi hodinu vyvařujou ve vodě, dokud voda nebude zelená. Potom se ty listy přeceděj a voda se vymění za mlíko a v tom se to vaří asi tři hoďky, takže ňákej ten čas na jointíky. Během toho vaření Přidaj tak 2 hrstě cukru a pár lžic kakaa a cokoliv sladkýho. Po těch třech hodinách se to přefiltruje přez ňákou vhodnou látku, my to filtrovaly přez plátno. No a pijeme ještě za tepla. Nevyplácí se dělat bang, když se hned nevipije, protože se rychle kazí.
Werron - heleď tak sem ti to propojil, na tobě teď nechám aby sis to tu prošel a pak to svoje upravil podle toho co už tu bylo a co ještě ne....
tipuju že toho moc nezbyde
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
Taker: Hi ,tak jsem to probral a přece jen něco zbylo...
A sorry za ten thread ,ale fakt jsem se nejdřív díval ,jestli tu něco takovýho je, ale nic jsem nenašel...
Zdary
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí.
Chci si neco navarit, ale nevim kolik tam toho dat... gdyz pozerete brka v mnozstvi ktery vas totalne zhuli, tak mate:
stejny stavy / lepsi stavy / slabsi stavy
nebo zalezi natom co varim?
jak kdy ale musis tam toho naprat rozhodne vic nez do brka pekl sem uz kolace s coko polevou a se mnou to skoro nic neudelalo a kamos lital jak na papiru. pak sem varil mlicko a to je jina liga
sorry ak som to niekde prehliadol, ale nikde na groweri som recept na spenat nenasiel - jedine ako plnka do Sroogovho mariuhanoveho zavinu. Aky spenat mas na mysli ty? Pol na pol ganjove listy a spenat, alebo iba ganjove listy uvarene do spenatovitej konzistencie? Alebo obycajny spenat, ale s konopnym maslom?
já už náký zkušenosti taky s vařením mám.....už jsem dělala perník,koláčky a samozřejmě mlíko....ten perníček je obzvlášt povedený.Koupím sypkou směs na přípravu perníku, a přidám už jen travku - a to v poměru 1:1 se sypkou směsí...no a je vymalováno:-))...a tedko se chystám na konopný máslo...tak sem zvědavá, jak to dopadne.Ale co jsem slyšela, tak to je prej nářez.Poreferuju:-)
Capnete kus palice (dle modelu, brutalniho skunku staci trosku), peclive rozemelte, narvete nakymu bobikovi co nehuli do svaciny (nesmite to prehnat! precejen nehuli ), nebo pokud vite co bude mit na svacu tak mu pripravit stejnou a pak vymenit... a priblizne po hodine preju good fun... (doporucuji se pri nastupu ucinku na "bobika" poradne vyhulit) fakt lepsi zabavu sem jeste nevidel...